4353
-
#1392 Ja elég zavaró, hogy a gránát helyett kell, bár jobb puskáknál már felesleges a gránát, 3 sebzés kevés lesz, sectoidokat meg lézerrel elég jól el lehet találni.
Olyan spec skill nincs, hogy két kiegészítőt vihet egy ember? Vagy valami szervós páncél, amiben "elbírják" az extra cuccot? -
wednes #1391 Lehet (sőt biztos) később lesz több slot a katonáknál. Valószínű így oldották meg a taktikai részét a játéknak. Annyira nem lehet felszerelni, el kell dönteni mi kell, gránát vagy scope. -
torma1 #1390 De ha netán a küldetés végén mentesz és azt töltöd vissza akkor lehet variálni milyen kasztot kapsz nem? -
vaakuum #1389 Nekem a világtérképen fagyott ki úgy, hogy félig belógott a képbe a földgömb, és a CTRL_ALT_DEL kivételével semmire nem reagált...bár ez lehet Skidrow hibája.
Kiviszem az oktatót, aztán meglátom, legyen-e belőle szülinapi ajándék. -
#1388 Az első csapatodban elvileg minden "kaszt"-ból lesz egy. A későbbi embereknél véletlenszerűen fogja beadni a kasztokat. Nekem az alap csapaton kívül eddig 6 assault és egy medic(vagy hogy hívják). Pedig jól jönne még egy sniper is.
Igen, tárazni kell, ami egy lövésnyi időt vesz igénybe. Kivéve a pisztolyt, abban örök lőszer van. -
torma1 #1387 Igen örök lőszer de tárazni kell. Az 1 kör. -
wednes #1386 Az első kérdésre igen a válasz. Az gyakorlatilag egy intro, annyi plusszal, hogy lehet pár kattintást tenni benne, de máshova úgyse enged lépni. Ki is lehetett volna hagyni. Arra van, hogy szokja az ember mi az a jobb meg bal klikk. :D -
torma1 #1385 1. Igen csak 1 embered ér haza.
2. Azt én is az előbb kérdeztem hogy kel speciálódni. A fegyver scope meg tényleg elég gagyi hogy az inventory-ból foglalja el a helyet. :) Nem értem ez miért kellett így megcsinálni. -
vaakuum #1384 Valamelyik figuránál láttam fegyvertárazós ikont, csak nem nagyon nézegettem, mi az. Akkor most unlimited ammó a sztori, de tárazni azért kell néha? -
Ry0K3N #1383 Melyik hullákat érdemes tartogatni avagy eladni? -
torma1 #1382 Amúgy nem rossz játék eddig. Classic fokozatom nyomom. Most vagyok a lelőtt űrhajónál az oktató módban. A katonák kasztját később én is megválaszthatom? Mert most mind a 4 katonám másik típusú. Azokat meg random adta. A kamera kezelés tényleg nem az igazi. A találati arány az meg elég siralmas. De legalább tényleg kell taktikázni. De valahogy nekem a célzott lövések/sorozatlövések hiányoznak. Sima pisztollyal simán lelőnek néha a pálya másik végéről míg én puskával alig találom el. Na meg ez az örök lőszert sem értem. Nagyon lebutították az inventoryt. Remélem lesznek hozzá modok. :) -
vaakuum #1381 Kérdéseim lennének az előbbre tartóktól:
1) Az oktató módban az első küldetés tényleg arról szól, hogy 3 ember megdöglik, amikor meglátják az első psy-kontrollos sectoidot? Szépen lépegettem oda, ahová mutatta, aztán egy figura ért haza élve...
2) az világos, hogy egyforma katonákkal indul a történet. De azt nem én dönthetem el, hogy melyik figurából mit csináljak? Az első csatám egyetlen túlélője kapott egy bazookát. Aztán a VIP küldetés után lett három katonám, akikből elvileg mesterlövészt kellene csinálni. A legjobb az a figura volt, aki végül egyetlen ufót sem ölt meg, egyet sem lőtt, és mesterlövésznek? Mert a többiek legalább egy-lövés-egy-találat elven gyaktak, ha már a puska használatára kényszerültek. Bár inkább gránátokkal és a bazookával operált a csapat. Az autók másodlagos robbanása a gránátozás után az kifejezetten tetszik.
3) Kaptam valami kutatást-fejlesztést, aminek eredményeként gyártottam puska-távcsöveket. A puska-távcsövet cvsak a gránát helyére lehet berakni? Azt nem a fegyverre kellene felszerelni? Tökre örültem, milyen jól fog kinézni a puskájuk, erre az egyik leghatékonyabb eszközről kellene lemondani miatta??? -
#1380 Na igen, ha enged bármi mást csinálni, akkor csináld azt. :) -
#1379 Nyomjál egy tab-ot(következő ember) hátha segít. Nekem ragadt már be emberem pl action camera-ba, ez kihozta. Ha mégsem jó akkor tölts vissza egy autosave-t. Ha ez sem segít akkor restart game, sok időt nem veszítessz, ha még a tutorialban vagy. :) -
torma1 #1378 Igen. A gyakorló módban nekem sem engedi. Nyomj egy overwach-ot az emberre és akkor nem kell elmozdulnod a helyedről és jöhet az új kör. -
#1377 Nem enged end turn-t nyomni,ragaszkodik a kijelölt cél eléréséhez.. vlki találkozott ezzel a problemmel? -
torma1 #1376 Akkor az ember max vár a következő körig és az előzőkör végi mentést tölti be. Akkor ugyan ott vagyunk mint a visszatöltésnél ha random lenne. Már ha igaz amit mondasz és a fejlesztők tényleg így trükköznek a mentésekkel. -
#1375 Első küldetésnél(amolyan tutorial,berlin) megakadtam, :p 3 emberrel léptem, a delta4-nek mennie kéne egy kocsi mögé, de mintha nem lenne már action pointja, holott még hozzá se nyúltam..
pls help! -
#1374 JA2-ben néha muszáj volt trükközni, mert ha nem lőttél le valakit, akkor a fél csapatodnak annyi. :) Ott nem egyen "klónok" voltak a katonák, hogy majd veszel fel újakat. Szóval gondolom a komment második fele nem nekem van címezve.
Lehet rosszul fogalmaztam, mert nem arra gondoltam, hogy minden játékállás ugyan olyan lesz, ugyan azok a dolgok történnek, hanem arra, hogy egy játékon belül bizonyos időtávlatra előre el vannak döntve az események.
-
#1373 Van benne valami és jogos... -
#1372 Terepről hogyan gyűjtom be a fegyvereket? -
KingPunisher #1371 Nem igaz hogy az események scripteltek, mivel kivégeztek ezért újra kezdtem a játékot. Teljesen más missziók jönnek az oktató mód befejezése után.
Az meg, hogy a lövés miért nem talál betöltögetés után, (bullshit milyen dolog visszatölteni ha nem talál ? XD ez mi ez ? ) lammaer forumtárs tökéletesen leírta.
De aki ezen kattog töltögetés nélkül írjon fel 100 50% lövést, szerintem közelítőleg ki fog jönni a dolog.
Mondom ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye. -
#1370 JA2-ben a katonák talán máshogy lépnek, ha visszatöltjük. De a lövéseknél mindig előre számolt a program, szóval visszatöltve mindig ugyan úgy mellélőtt az emberünk, vagy talált. Ki lehetett ezt is játszani, egy kockával arrébb áll az ember, egy-két ponttal kevesebből/többől lő az ember és máris talált az a lövés, ami előtte mindig misselt. :)
Xcomnál nem próbáltam még, hogy működik. Az biztos hogy az események előre el vannak döntve, de egy hónapra előre biztos. Pont egy abductionnal próbáltam, hogy visszatöltöm a két nappal azelőtti mentést, de mindig ugyan azok az országok jöttek be, szívtam is miatta meg a három országból kettőn nagy volt a pánik szint. Persze a terror küldetés ott jött, ahol mindhárom ország egyes pánikszinten állt...
Az abduction küldetés bónuszok viszont teljesen véletlenszerűek, az minden visszatöltésnél változott, szóval kicsit lehet vele trükközni.
Mióta van SCOPE+lézerpuska a katonáimnál azóta egész jól lőnek, szóval teljesen meg vagyok elégedve a találati %-ukkal. Thinman-ek viszont csítelős köcsögök még mindig, szinte bárhová belőnek.
Mekkora jó skill már az assaultnál, hogy a fedezékből kikergeti a gonosz idegeneket. Igaz a fedezéket is szétlövöm általában vele, de az idegenek meg elkezdenek rohanni tőle, és az overwatch-os embereim simán lekapják fedezék nélkül mindet. :)
Mi a különbség amúgy a normál és klasszik fokozat között pánik ügyileg? Azt olvastam, hogy hónapok végén normálon a műholdas területeken jobb eséllyel csökken a pánik, és klasszikon már ötös szintnél is simán bepánikolhat egy ország, míg normálon csak ha túlcsordul, de van még valami? Lehet úgy fogom tolni, hogy csatákban klasszik, térképen meg normál(ha jól láttam mindig lehet állítani a nehézséget). Idegesítő lenne, ha a hülye pánik miatt lenne game over, miközben a földi harcokban eddig 100%os a dominanciám, ráadásul katonát sem vesztettem még. Jó lenne valami nehézségi fokozat, ahol alapból így van(földi harc nehéz, pánikoltatás könnyebb). :) -
lammaer #1369 Ha visszatöltés után mindíg miss az simán lehet szándékos a programozók részéről.
Civilization 5-ben is van egy olyan opció hogy "save random seed" - ez azt jelenti, hogy a mentésbe belerakja a randomgeneráláshoz szükséges alapszámot, így az újratöltéssel nem nyersz semmit, mivel mindíg ugyanazt az eredményt fogja hozni a következő lövés.
Mivel ugyanaz a firaxis csinálta ezt is mint a CIv5-öt, simán el tudom képzelni hogy gyárilag, kikapcsolhatatlanul benne van ez az opció - pont azért hogy a játékosok ne "csaljanak" azzal hogy lövés előtt mentenek és újratöltik ha nem sikerült.
Természetesen új kör az új random seed lehet, így a kövkörben már más eredmények jöhetek ki.
Ergó: ha bárki eddíg úgy értette a 10-ből 10 mllét, hogy mindíg csak ugyanazt a játékállást töltötte vissza, az nem bug, hanem szite biztos hogy szándékos :) -
torma1 #1368 Valami tuti nem jó itt. Nálam is ezt csinálja. 90%-os rakétát egymás után min 11-szer elhibázza. Amikor várok egy kört akkor simán lelövi. Tuti ez valami játékhiba. -
torma1 #1367 Nálam mikor tölti a képet a küldetések között. Akkor akad nálam is kicsit. :) -
#1366 Jaja, kozben felfedeztem a trukkot:) -
#1365 Hát szerintem kurva jó lett a játék :DD
A zene annyira el van találva.. :)
Csak az a fránya laboros csajszi hangja.. mintha valami random ember szinkronizálná... -
Masakari #1364 Még az tünt fel hogy az ufok alapjáraton nem mozognak,csak ha a látókörükbe érsz,addig kártyáznak..... -
Masakari #1363 Mivel sciptelve is van,az a trükk hogy ha másfele mozogsz a visszatöltés után akkor más történik valamennyire. -
#1362 -
vaakuum #1361 nekem most kifagyott éppen...megyek is aludni. -
Ariakus #1360 Másnak nem laggol a hang a játékban? Plusz néha egy másodpercre megszakad a hang. -
#1359 Teljesen az az erzesem van neha hogy scriptve van, mikor mar sokadjara toltok vissza egy mentest es minden ugyanugy tortenik megint, az olyan lehangolo... -
#1358 Én még gondolkodok a vásárláson - pedig már tűkön ülök :) Viszont nem nagyon vagyok attól ráizgulva arra amiket hallok.
Szal én inkább még egy hétig inkább Frozen Synapse-t tolok. ;) -
#1357 Nagyon arcade lett.. Tiszta konzol szar.. -
vaakuum #1356 Ez most komoly, hogy a katonáknál nincs különbség, hogy mennyire tudnak lőni, mentális képességeik milyenek, mennyit bírnak rohanni, stb?
Nézem az első 12 katonát, és mindegyiknek 6+1 hp-ja, 40 will és 65 aiming van. Szóval nem kell őket válogatni már rögtön a legelején, csak adja a tökegyforma katonákat? -
supremechi #1355 Nekem speciel a JA: back in action tetszett, és az 1.14-es patch után még jobb lett. Persze a JA2-höz képest le van butítva picit, de közel sem annyira, mint ez az új X-com a régihez képest!:) -
bubis asvanyviz #1354 Jut eszembe ha valakinek egy orosz fejlesztésű ja klónra fájna a foga próbálja ki a 7.62 high calibre nevű játékot szigorúan a blue sun moddal. N -
#1353 Nekem az elobb updatelt valamit a game.