4353
-
maniac001 #1512 Csak a demóban szaggat amikor a repülő (skyranger talán) repül vagy az eredetiben is? -
#1511 Epiteni kell workshopot meg labort -
#1510 "2-tö" :D:D:D -
vaakuum #1509 A gyakorló mód után mérnököt és tudóst majd lehet vásárolni valahogy, vagy csak a küldetésekből "jönnek"? Hol lehet majd venni? -
KingPunisher #1508 Ej mennyi bajod van vele. Nekem lehet másfajta a játék, mert mozognak az idegenek a pályán! persze nem járkálnak orrba szájba fel alá mint a mérgezett egér de az előbb pl 2 sectoid jött be a látómezőmbe az ő körükbe.
Nekem ezek a %-os dolgok is korrektül működnek.
Ez egy konzolra is készült közel sem hardcore taktikai játék.
Izlés dolga minden, aki szereti számolni a töltényeket, meg 18 slotot pakolgatni a katonának annak nem fog tetszeni.
De arra pl. ott a Man of War sorozat, én pl idegösszeomlást kaptam attól, hogy mindennel szöszölni kell fél órát és 2 másodperc alatt meghal csóró faszikám.
A sakk sem egy agyonbonyolított játék mégis elég jól el lehet vele lenni.
Multit próbálta valaki?
-
Masakari #1507 Nekem távolra is 90% felett lőnek az esetek nagy részében:PPP -
#1506 közelre valóban
-
Masakari #1505 komolyan...sniper lézer pisztollyal jobban lő mint sniperrel xDDDDDD csúcs -
#1504 Soha életemben egyszer sem játszottam körökre osztott játékkal. Kiváncsi vagyok most erre... :D -
torma1 #1503 Legalább a képességek újratöltődnek. :) Az előbb a training mód ufo lezuhanós pályáján ugyan az volt amit írtatok. Amikor észrevettek az alienek fedezékbe rohantak. Na de én már tudtam hol vannak odaküldtem egy rakétát és mindjárt 2-tö kinyiffant. :) :D Amúgy tényleg a best a support a dupla cselekedetével.
Közel megy és pukk az ellenek. -
#1502 Az is bosszanto, hogy a granatot kb. 10 meterre lehet eldobni, erre kb. a kisfiam kepes lenne... -
Masakari #1501 Illetve a másik kedvenc:
"Alien activity" kimerül annyiba hogy nyomják a szondát ami azon kívül hogy megtudod merre vannak semmire nem jó,nem kell félned se semmi. A te körödben meg arra jó hogy 5-10 másodpercig nem tudsz semmit csinálni ami rohadt idegesítő,ugyanez a bázison lévő pofázásra is igaz amit az emberek nyomnak,tök jó hogy ki lehet ezeket kapcsolni...ja nem... -
torma1 #1500 Jó volt "vitázni". Nem vagyunk egyformák de ez így jó. :) :D -
torma1 #1499 Jaja. Mintha előre lenne skriptelve az egész. Nem mozognak semerre. Furcsa. -
Szpecnyaz #1498 Nem tudom ti hogy vagyok vele, de szerintem borzasztó fantáziátlan ennek a játéknak a csata része. Kb sehol sincs egy olyan turn based stratégiához képest mint pl a Silent Storm. Eleve nagyon kicsik a pályák, nincs normális loot. Az ellenfelek úgy állnak mint f@sz a lakodalomban. Rengeteg cselekvési lehetőség hiányzik ami szerintem logikus lenne (gugolva haladás stb). Bár még csak az elején járok, de nekem ennyi jött le eddig. -
Masakari #1497 Assault sztem ezerszer jobb mint a Heavy.
Az előző kommentedre meg,ha jól rémlik írkáltad hogy a régivel is játszottál,akkor emlékezned kell hogy ott az ufok ki be járkáltak az épületekben/hajókban.sose 1 helyben álltak mint itt. madárijesztő effektus. Ott meg szartad össze magad főleg város terrornál mikor minden irányból csak ajtónyitogatásokat hallottál és nem tudtad hogy az most ufo vagy civil,lőjek oda vaktába rakétavetővel vagy inkább ne stbstb -
#1496 és az a legjobb, mikor lövök két szektoidot, hírtelen előront még kettő, jön az animáció, mint mikor pókerezés közben rájuk nyitsz és fedezékbe rohannak
az akciópontos megoldáshoz meg nem kellett volna egészen hozzám jönniük.. több szerepjátékban (pl az újabb World of Darknessben, Star Wars Saga-ban vagy a DnD4e-ben, Shadowrun 4e-ben) hasonló rendszer van, csak 3 akcióval..egy Swift (fegyver elejtése, hasra vetődés), egy Minor (adott távolságra séta, tárcsere) meg egy Standard (lopakodás, lövés, ...)
felhasználási sorrend szabadon választott, és a több időt igénylő felhasználható a ksebbre, pl Minorral táraz, Standarddal sétál... illetve van olyan cselekedet, ami mindhármat felhasználja (sorozatlövés, zárt ajtó kinyitása álkulccsal, stb), ilyenkor mást nem cselekedhetsz a körödben....valami hasonló megoldás itt is lehetett volna -
KingPunisher #1495 Heavy egyik legjobb egység.. Bár szerintem az Assault visz mindent, az utolsó képességei közt, nem könnyű választani de mind1-ik brutál. -
KingPunisher #1494 Hát ha örszem üzemmódban lennének akkor kb GG lenne minden pálya.
Akkor aktivizálódnak ha meglátod őket, őrjárat persze lehetne.. de lehet nincsenek hozzászokva, hogy rájuk is lőnek és gondolják minek :)
Persze ha egyet lelősz akkor meg a pályán lévő összes jöhetne "segíteni" testvérkéinek, de akkor meg csak overwatchot kéne nyomogatni ennyi lenne a játék..
Persze meg lehetne oldani másként is, de így oldották meg.
Van pokemberes páncélom, hát igen kis durva :) most kezd értelmes egység lenni a sniper. -
#1493 Ja, ez a legzavaróbb, egyrészt aggro range-ük van (kivétel terror küldi, ott vidáman mészárolják a civileket a pálya másik végén), másrészt nincs esély meglepni őket, nincs reaction összevetés, mint anno. Hát ez ilyen... -
Masakari #1492 Más kérdés hogy az LMG csak arra jó hogy puffogtatsz mert semmit nem talál el még közelről sem,annyira alacsonya a találati %.Ki is dobtam a csapatból a Heavy-t,semmi értelme. -
Masakari #1491 Igen pontosan...állnak verik a brét,meglátnak és a TE körödben rohannak fedezékbe,WTF???!!!! -
#1490 Heavy: Bullet Swarm (Corporal): firing the primary weapon as the first action no longer ends the turn.
Ezzel mozoghatsz lövés után. -
supremechi #1489 nem arra a skillre gondolsz, hogy dash után is tud lőni az egység? mert arra az assault képes. -
supremechi #1488 Ami viszont zavar a küldetések közben, hogy bár elvileg idegen aktivitás van a környéken, hisz azért megyek oda, de ha én 10 körön keresztül nem mozdulok, akkor semmi sem történik...majd haladok két környit előre, amikor is meglátom az idegeneket, akik a zöld trutyiban turkálnak a földön ( vagy eszik, vagy fürdenek benne??? ), és elszaladnak fedezékbe...ez WTF???:D -
#1487 asszem a heavy vagy az assault -
supremechi #1486 "pl 2 akció pont van, amiből a következőkkel lehetne variálni:
mozgás 1 pont, sima lövés 1 pont, sorozatlövés 2 pont, lopakodva haladás 2 pont, st" - kár, hogy nem adtál tippeket a fejlesztőknek!:D ez az elgondolás jobban tetszik, mint az eredeti.
"hogy külön képesség keljen ahhoz, hogy először lövök, utána mozgok" - ezt ki tudja megtanulni? -
#1485 #1484 a steam vent-re
#1459 rossz a példa, az Afterlight sosem volt X-COM
az alapötlet ugyan az (idegeneket kell lekommandózni + gazdaság/fejlesztés rész), de játékérzésre az UFO:ET sokkal inkább X-COM érzetet adott...ennek ellenére az sem volt X-COM, azt is más csapat csinálta, ahogy az After sorozatot, egyik sem hivatalos folytatás / reboot
amúgy engem speciel nem zavar a rajzfilmszerű grafika, szerintem jól néz ki a játék
javítani való tényleg van rajta, pl fedett helyeknél belóg a tető meg hasonlók..
ez a véletlenszám-generálás meg egy érdekes dolog.. szerepjátékhoz használunk egy rptools nevű programot, abban is elég gyakran kis értékeket hoz ki.. próbaképp írtam bele ciklust, hogy 10 000 dobásra számolja ki az átlagot, és ott mégis szépen kijött a középérték.. mikor egy-egy "dobás" van, akkor meg valahogy mégis csak nagyobb aránnyal kijönnek a kisebb számok... a számítógépes véletlenszám-generálás mégis csak egy szimulált dolog, ami nem teljesen úgy működik, mint a valóság.. elképzelhetőnek tartom, hogy bizonyos programnyelvek random generálós megoldásai némileg hibásak, és ha hirtelen nagy mennyiségű számot kell generálni, akkor ugyan kijön a statisztikailag elvárt szám, de ha nagyobb (pár percnyi) kihagyásokkal dobálunk egyet-egyet, akkor kevésbé jó már az eloszlás..
amit leginkább hiányosságnak tartok, az nálam is az inventory gagyisága.. az, hogy alapból nem lehet egy katonánál legalább 2 gránát, egy távcső a puskáján és egy plusz mellény a páncél alatt, az kissé nonszensz
a 2 cselekedet / körrel nincs bajom, bár sokkal jobban is megoldható lett volna
pl 2 akció pont van, amiből a következőkkel lehetne variálni:
mozgás 1 pont, sima lövés 1 pont, sorozatlövés 2 pont, lopakodva haladás 2 pont, stb
hogy külön képesség keljen ahhoz, hogy először lövök, utána mozgok, az megint erősen megkérdőjelezhető döntés volt
valamint jó lett volna, ha tényleg a játékos határozza meg, hogy egy katonából mi legyen később (nekem pl 3 tagbaszakadt férfi mellett sikeresen a csenevész nőből lett a Heavy Support) -
Masakari #1484 A thermo generátort most a steam vent-re kell ráépíteni vagy a felette lévő helyre kell építeni? -
ratgab #1483 Ez érdekfeszítő beszélgetés volt egyébként! Köszi szépen (tényleg)! -
ratgab #1482 A játékhoz szerintem az is hozzátartozik, hogy elvesztünk embereket a "pech" miatt. Nem hiába van külön memorial fal a főbázison..:-) -
ratgab #1481 Játékosok mindig panaszkodnak valamiért ez nekem nem újdonság. Csak ha értjük a hátteret, akkor könnyebb elfogadni, hogy bizony ez csak matek és nem szándékos szívatás (mi érdekük lenne szándékosan szivatni?).
Van plusz slot, csak ki kell fejleszteni. Speciál távcsövet én se értem, abban igazad is van részben.
-
#1480 Valoszinuleg a psy katonak kepzese,illetve eloszor a kutatas hogy van e egyaltalan alkalmas katonad ra.Nalam mar 2 sracnal talaltak kepesseget,elso szintu pszionikus pl az egyik assaulterem.Kivancsi leszek mit tudnak majd,az elso szintu skillel lehet gyengiteni az ellenfeleket valamennyi (4-6hps) sebzessel egyutt.
Egyebkent tegnap ejjel az uj Firestorm-al lekaptunk egy ufot,es most talalkoztam eloszor Ethereal-al es Sectopoddal.Beszaras milyen durvak,rengeteg hpval.Eleg nagy taktikazassal tudtam csak gyozelemre hozni a meccset pedig ket emberemnel mar konnyu plazma puskak vannak,2es armor,kitin implant,stb de az atlag is lezerrel maszkal,scope-al,3as gyogyszercsomaggal,alien granattal,stb.Nalam mar ket ezredes is meghalt,eleg intenziv amikor a 2 muton elite elindul feled,karoltve mondjuk 2 pokkal es 2 sima mutonnal..plusz az utkozben 'kepzett' zombik.
Tetszik meg mindig,bar penzugyileg altalaban szarul allok,de sok ufo szarsagot el lehet adni,irja is a jatek melyikek azok amiket nem hasznalunk fel kesobb es free for trade.
A skilleket tenyleg erdemes hasznalni,egy suppress fire vagy shredder raketa szepen meg tudja forditani az egesz csatat:) -
ratgab #1479 Igaz, nem 20 %, de ki lehet számolgatni! Először 20/100 az esély, aztán 19/99, egészen 1/81-ig, na most ezt hagy ne számoljam ki. Feltéve, ha a találatok valószínűségét nem visszatevéses módszerrel számoljuk ki.
A lényeg az, hogy még 1 miss golyónál is VAN esélye, hogy beüt, tehát 99%-os találati aránynál is előfordulhat miss.
Ráadásul ha a játék úgy számol, hogy a már kihúzott "golyókat" is visszateszi (visszatevéses valószínűségszámítás) akkor akár 150x is misselhetsz egymás után még 99 %-nál is, mert lehet, hogy pont beleesel a miss értékbe. Igaz, hogy ez utóbbi 150x-es példának már tényleg elhanyagolható a valószínűsége (konvergál a nullához, ahogy a gazdaság matematika tanárom mondaná).
A lényeg az, hogy bármikor, bárhol mellé lőhettek. Ilyen a játék mechanizmus és szerintem ez így jó is. NEm terminátorokkal megyünk, hanem emberekkel. -
#1478 CD-Galaxishoz megérkezett végre. -
#1477 A visszatöltögetést biztos direkt csinálták így. Hiba is lett volna máshogy. :) Meg azért is ment három autosave-t, hogy ha valamit elrontasz akkor ne a lövés előtti pillanatot töltsd vissza, hanem azt, amikor nem úgy álltál fel az emberekkel ahogy jó lett volna. :)
Én nem szeretek hátrahagyni senkit, azért csak akkor töltöm vissza ha súlyos károk érik a csapatomat. Pl az első terror küldetésnél egy pók a harmadik körben lenyomta egy emberemet, mert azt hittem jobban kell sietni. :D Mondjuk előröl kezdtem az egész csatát és kicsit higgadtabban kezelve a dolgokat sérülés nélkül lement 15 túsz megmentésével második próbára. -
#1476 Én eddig a 80%-os találatnál 80%-ban találtam.
75% alatt be sem vállalok egy lövést sem, mert nem éri meg. (eddig csak kétszer tettem meg, egyszer bejött, egyszer nem)
-
torma1 #1475 Na de mindegy majd kiderül, hogy direkt így csinálták vagy hiba. Jönnek úgy is a pach-ek. -
#1474 De ez csak hosszú távon igaz, rövid távon simán benne van ,hogy akár 40x is kéket húzol egymás után, ahogy az is, hogy 200x egymás után pirosat. -
torma1 #1473 Elég sok nem valóságos. De nagyon elmentünk a témával. De ha valami erősen befolyásolja a játékmenetet akkor ott sokszor nem marad más mint a betöltés nem? Ha minden úgy lenne ahogy írtad akkor tényleg az lenne a jó.