XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TreDoR
Jó, hogy már azt nem mondod, hogy vasutakat akarsz epítgetni mint az altaros verzióban 😛

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

tugyiti
6 ember szerintem elég lesz ,bár nem láttuk még az átlag map-okat mekkorák lesznek ,de ha jól használjuk a fedezékeket plusz kitapasztaljuk hogy melyik fajta hogy és honnan támad szerintem nem lesz gáz.
Carmang
Úgy csináltam régebben, hogy kettes párokat alakítottam ki, és azokat egymástól megfelelõ távolságra, egyenletesen (térkép méretétõl függõen), csatárlánc szerûen szétterítem. Aztán go.
Ilyen kevés emberrel ez most mennyire lehetséges?

tugyiti
hogy jön ide a tycoon?
TreDoR
Én meg kérek bele repulogép szimulátort a légi harcokhoz

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

TreDoR
Ez nem tycoon...

tugyiti
Pl. nehéz páncélba futáshoz igen.
tugyiti
Miért ne kellene ,vagyok õk zseninek születnek mérhetetlen egyetemes tudással ?
TreDoR
Vagy arra gongolsz, hogy még a futáshoz is skill kelljen?

TreDoR
Hogy még a tudósokat, mérnokoket is képezni kelljen? <#wilting>

tugyiti
Így van,vagy viszel magadnak másodlagosnak egy spas-15-t aztán mivel a fegyver csere nem kerül cselekvés pontba ,csak gyors csere és rotty 😄DD
tugyiti
Jogos,én itt speciel megint az Altar-os vonalra gondoltam 😊
Agamemnon
Arra meg pont ott van neki a pisztoly 😊

Carmang
Mondjuk ebben van logika, mert ha elõtted hat méterre elkezd ugrálni valaki, azt rendesen, távcsövön keresztül célozva le nem szeded soha az életben 😊
Ilyenkor a csípõbõl tüzelés a helyénvaló.

Carmang
Az eredeti X-Com-ban meg nem is volt a katonáknak specializációjuk...
Szerintem nem baj az, hogy most csak ennyi lesz. Én inkább attól fázok az ilyen skilles/perkes dolgoknál, hogy nem tudtak értelmes (balanszolt) opciókat kitalálni, és lesz egy "best build", minden egyes végigjátszásnál azzal fogom tolni, a többi meg csak dísznek van --> az egész perk rendszer dísznek van.

snipernel irjak, mondjak stb hogy minnel kozelebb van a target annal szarabbul talalja el.

TreDoR
Szerintem meg szimplán fos a grafja, azért 2012-ben, egy mobil bongészos graffal osszehozni, már muvészet.

TreDoR
Az a fo probléma ezzel, hogy ha onmagában nézzuk, mint játékot, akkor se sok taktikázási lehetoseg van.

mondjuk a xenonautsal az a bajom hogy az a graf engine nem igazán illik az ufohoz, nem hozza azt a parás/darkos érzést mint az ext vagy a régi ufo részek

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

tugyiti
Így érzek én is,remélem tényleg ,hogy jó lesz,ha nem akkor pedig ott az Ext2 valóban,én a xenonauts anyagokat nézegetve nagyon jó megvalósításnak tûnik ,ha az kapná ezt a graf enginet és a kettõ ötleteit mixelnék öröm bódottá lenne 😄D
Sheltem
Hát de legalább annál jobban örülünk néha 1-1 kivételnek...igazi unikum néha a kivétel 😊

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

megmondom õszintén nekem absz nincs gondom az újragondolt xcomal de azért vannak fenntartásaim, azzal sincs gond hogy jobban belenyúltak a gémbe, ha eredeti ufora vágyom ott lesz még a xenonauts meg az ext2

tugyiti
Ebben részben ,de van igazság ,nem vitatom.
Molnibalage
Nagyon ritkán volt olyan, hogy a katona ereje lett volna a korlát. Az erõs katonák a fél terror pályán is átdobták a kicsit. A HE dobálása az már tényleg neccesebb volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ez erõs téved, nem a konzolok miatt olyanok a játékok amilyen hanem azért mert ilyenre van igény, sajnos

Sheltem
***off***

Én pontosan így érzek a company of heroes2 vel kapcsolatban, vannak félelmeim erõsen egy csodálatos elsõ rész után , de hátha vannak csodák és nem lesz leegyszerûsítve hülyegyerekszintre...

***on***

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

zorrobomber
Én pont hogy a demó alapján azt az élményt és hangulatot fogom visszakapni mint régen, csak 'zanzásítva". Lehet hogy ebbe nem fogok 100 órákat ölni, de manapság már nem is nagyon van rá idõm, szóval nálam ez lehet még elõny is.

Sheltem
Én csak annyit mondok, hogy a negatív vélemény is vélemény.

Személyszerint az ufo1-2t idõrõl idõre elõvettem/elõveszem és aki úgy emlékszik, hogy azokban is ilyen messzire lehetett csak eldobni a gránátot azoknak jelzem nagyon tévednek.

Engem amúgy ezek a dolgok nem fognak zavarni, ha elkap a hangulat akkor engem ezek a részletek nem érdekelnek, ha meg nem érzem a késztetést, hogy újra és újra elõvegyem(mint a régieket + az extraterrestrialst) akkor tökmindegy ki mennyire dicséri kuka és nem veszem meg.

Szal meglátjuk.
(halkan jegyzem meg, hogy az extraterrestrials 2.részénél egyszerûbb a helyzet, ott az 1. rész után a 2. rész is látatlanul instant elsõ napi vétel lesz nálam)

tugyiti
Félreértés ne essék srácok 😊 én kívánom mindenkinek hogy élvezettel és elégedettséggel eltöltött órákat nyújtson a játék,de az az érzésem ,hogy akik az elõdökkel játszottak nem fogják azt az élményt kapni amit várnak !Persze ez egy fórum és jó mások véleményét olvasni ,hiszen ezért van ,de a konzolok miatt láttunk már sok felkenõdést a közelmúltban ,ezért vagyok én is kicsit pesszimista ,na de peace puszi 😄
Agamemnon
Azt, hogy csak 6 katonád lesz, mibõl gondolod? Lesz 30-40-50 akárhány katonád, annyi csak, hogy max 1 küldetésre 4-6-ot vihetsz magaddal.

Akkor most mi lesz? Lesz 6 féle Alien 6 féle fegyver 6 katona 6 szint és GG ? Esetleg 6 kikutatható dolog..
Eleve furcsa volt nekem hogy a kutatásnál, nem konkrét dolgokat kutat ki, hanem amolyan általánosságban fogalmaz. Jobb páncél, jobb fegyver.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

engem absz nem érdekel a negatív vélemény de pont abba a részébébe kötöttem bele ami az elõzõ xcomokban is pont ugyanúgy volt ergo miért is van a rinya?

a remake pont az jelenti hogy újraértelmezett nem ugyanaz feljavítva 2012es grafikai színvonalra ha tetszik ha nem

az meg hogy 2 méterre dobnak el meg szarul céloznak az embereink pont az eredeti ufora volt jellemzõ, sokszor még elõttem 1 kockára lévõ alinet se találtam el

Sheltem
Én meg azt imádom amikor egy nagyon várt játékot csak dicsérni szabad demó alapján.

Miértne lehetne negatív véleménye valakinek?

Tõlem kapott egy pluszt, mert nem csak érveket hozott fel még képekkel is alátámasztotta.

Agamemnon
A levegõben lévõ dolgok alapból védelmi bónuszt kapnak, nehezebb is eltalálni õket stb... ezt elmondták elõre. Az, hogy a mesterlövész hibázott, egy sajnálatos dolog, a játékelem része 😊

TreDoR
Majdnem jobban lo géppuskával a heavy mint a sniper 😄

tugyiti
Ha 100% realitást várnék 4 oldalon keresztül olvasnád a kommentet a kisebb hibákról, ezek csak skiccek voltak arról ,hogy miért ne várjon senki remake feelinget 😊
tugyiti
"modellezésrõl" beszélni itt erõs túlzás ,de ha már mesterlövész akkor kb. ugyanolyan távolságról mint a support ne hibázzon ,azt még meg is értem hogy szór ,de snipernél nem indokolja semmi megegyezõ távnál.
Gránátra visszatérve egy F1 gránátot átlagos katona 30m-re dobja (egy veterán mint akikrõl a játékban is szó van 45m is dob) ehhez hozzá jön még a ~30m hatókör tehát a demo-ban lévõ map házának végéig dobjunk már el 😊 egyezünk meg ennyiben.
Inadom mikor egy jatektol 100% realitast varnak el, foleg egy scifitol

Avenger
Érdekes, ahogy átszaladnak, meg átlõnek az ufo "ablakán". Minek van akkor ajtaja? 😄

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

Molnibalage
Azért itt megint az van, hogy efelejted azt, hogy mit modellez. Ha sniperben gondolkodunk, akkor 2 km-es pálya kellene, mert egy átlag katonai sniper álló alakot 1 km-rõl le kell, hogy szedjen.

A gránát dobása élõben meg tényleg nem nagyobb 20 méternél fõleg, ha nincs nyele. Keress egy negyven dekás követ, aminek nincs rendes fogása. Ha eldobod 30 méterre, fizetek egy sört.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

<div style="background-color:#000000;width:520px;"><div style="padding:4px;"><iframe src="http://media.mtvnservices.com/embed/mgid:arc:video:gametrailers.com:ff9eb83c-279b-49ff-8bfe-cf82c2ec571c" width="512" height="288" frameborder="0"></iframe><p style="text-align:left;background-color:#FFFFFF;padding:4px;margin-top:4px;margin-bottom:0px;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;"><b><a href="http://www.gametrailers.com/games/tcwtdj/xcom--enemy-unknown">XCOM: Enemy Unknown</a></b></p></div></div>

Remélem mûködni fog:

tugyiti
Demo többszöri végig játszása után vélemény:

Sajnálatos dolog ,hogy sokan remake-ként emlegetik ,semmi köze az eredetihez, de még csak a genre-hez sem.Ez egy konzolos ,végtelenségig elbutított,casual,taktikainak látszó izometrikus lövölde lett.Én személy szerint már rühellem a Unreal engine-t,az elnagyolt textúrák miatt,de üsse kõ még ez se vet vissza a pozitív hozzá állástól.Nem hiszem ,hogy túl sok élvezeti pontot adna akár a fejlesztés, akár a gyártás a játékmenethez ,ahogy a konzolosok miatt érzem az is olyan egyszerû lesz mint egy pohár víz.
Részletekbe menve kicsit(képek felett a hozzájuk tartozó komment):

Nem egy Elder scrolls értem én ,na de azért ez igen karcsú lesz, ha a véglegesbe sem lesz több szint vagy specializáció.

Perkhez kötjük a fegyvert -.- gondolom persze lesznek kutatás után kapott újabb jelen esetben support fegyverek és azokat lehet cserélgetni ,de nekem jobban tetszett (jelzem én Altar-os series fan vagyok) ha tehettem a hátizsákba mission elõtt még mást is és helyzettõl függõen cserélgethettem a fegyverek között.

A karakterek kinézetét lehet állítani ,tyhhhú ez aztán kúrva fontos volt 😄 még a nevet meg nick-et ok ,ha valaki akarja hívja gedeonnak ,de hogy hajszín stb. ,számomra értelmetlen ,kutya nem nézi.

Lesz szép laborunk is 😄 remélem az elszeparált részbe lehet majd vallatni sectoid-okat.

Lövések találati aránya remélem javulni fog - szintlépéssel - 6 méterrõl mesterlövésszel mert ez így röhej.

És személyes kedvencem ,max. távolság gránáttal.😄DD komolyan a szomszéd 5 éves kislány el tud dobni a ház végéig.

Konklúzió: Amennyiben így marad sikerült elcseszniük és egy casual szart csinálni,ha kb. 3000x ennyi feature lesz a teljesben talán elégedettek lesznek azok akik a mûfaj elõdei miatt várták a játékot.

Na azért nem naponta vannak a küldik. A régiben is sokszor heteket kellet várni a küldik között. Annyi idõ elég nekik. 😊 😛
hany katona kell a haboru megnyeresehez?

regi xcom :
tankrobot kikuld, alient eszrevesz, skyrangeren katona mindprobe, alien fegyot eldob, odmegy a skyrangerfeljarohoz, katona lelovi, repeat
takeoff
victory

anti hero

TreDoR
Rotációs rendszer az lesz, lesérulnek a katonáid, mást kell helyettuk kuldeni.

Tényleg, lehetne benne olyan (vagy van/volt is ilyen?), hogy terhelhetõség. Nem lehetne a végtelenségig ugyan azokat a katonákat terhelni bevetésekkel. Jó ne sokat kelljen pihenniük, de így rá lennék kényszerítve, hogy egy rotációs rendszert fenntartsunk katonákból. És ha sok az áldozat, akkor borulnak a beosztások, a "mûszakok". 😄

Miért? Simán megállít 6 ember egy idegen inváziót. 😊))
Ezek terminátorok, az se zavarja õket, ha folyamatosan bevetésre lesznek vezényelve, és sz@rni se mehetnek ki a WC-re, pihenés meg luxus.