4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Sir Quno Jedi
    Oké, gondolom a régi ufoban is ha 150óra játék után elbuktál mint a szar egy apróság miatt, akkor NEM töltöttél vissza állást, hanem kezdted előlről a 150 órát, mer ÚGY reális?! Ja várjunk, nem is, magadnak is öngyilkosnak kell lenned, hiszen az életben nem lehet állást betölteni, node ÚJRAKEZDENI az egészet az szintén lehetetlen... Úúúúúúúúúúúúú... Ez aztán a hárdkór! :D
  • Sir Quno Jedi
    és itt 4, nagy max. 6 emberrel ezt hogyan oldod meg?!?!?
  • KaleNich
    Igaz, igaz, ezt nem tagadom, a Kikötő és társai eléggé lecsökkentették (vagy inkább kibővítették) a fejlesztők lehetőségeit.
  • Micsu
    nem a konzolokra kell fogni hanem az átlag fizető gamerre
  • KaleNich
    Először olyat akartak, csak hát jöttek a konzolosok...

http://www.youtube.com/watch?v=6AmaMn3xb7U

érdekes kis videó magáról a fejlesztésről és annak nehézségeiről (angoltudás ajánlott)
  • bubis asvanyviz
    Egy hasonló harcrendszer tényleg jobb volna mint amit sikerült összehozni. ( Bár gondolom nehezebben lenne irányítható a kontrollerrel)
  • Shiwo
    azért az ET messze volt a DOS-os grafikától, amúgy meg nagy ívben teszek rá, hogy néz ki, ha elég hangulatos a játék.. személy szerint ma is szívesen eljátszogatok pl C64 emulátoron ősrégi játékokkal, amikhez képest még a DOS-os grafika is übercsicsa.. számomra annyi értelme volt az ET-nek, hogy új egységet, fegyverek, történet volt hozzáadva, miközben megőrizte a régi X-Com hangulatát
  • KaleNich
    Mondjuk egy Silent Stormos rendszerrel lehetne újítani. Ott a kijelölt útvonal 3 színre volt felosztva: zöld, sárga, piros. A zöld útvonal végéig mozgás után lőhettél "pontos"lövést, utána a sárga szakasz végéig lőhettél pontatlanabbul és a piros kezdetétől már csak futhattál a végéig.
  • KaleNich
    Nagyrészt emiatt a hülyeség miatt snipingolják le az alienek is katonáim felét. Reaction shotokról meg ne is beszéljünk. Tudtad, hogy a legalapabb ellenségnek, a sectoidnak 62-es reaction statja van? Első hónapban a legjobb amit egy rookietól kaphatsz az 55.
  • Csacsi
    Nekem az etalon az lenne hogy ez a taktikai resz Tu-val,es UFO 1 szerű menedzseléssel.
  • KaleNich
    Nem akarok trollkodni, de a válaszodból az jött le, hogy félsz az újításoktól, a változtatásoktól, az ismeretlentől... Na, részemről téma lezárva, de azért várom még a "visszaütést".
  • Molnibalage
    Ja. A legnagyobb bullshit az, hogy a közelről látó emberek szémvel látnak a többiek is. Egyszerűen felfoghatatlan szintű állatság.
  • Molnibalage
    Pl. azt, hogy ne csak a hónap elején lehessen berakni psi tréningra az ipsét. Nekem volt olyan, hogy hónap 2. napjára készült el a labor. Csak a hónap végén lehetett emberet betenni és 1 hónap volt, mire bármi is történt. Ha meg a betett ember közben meghalt...

Kibszott nagy hülyeség ez. Adjanak meg időtartamaot, arra, hogy mennyi a "bemérés" aztán a tréning folyamatos időalapú és ne diszkrét hónap alapú legyen.

A hajóból az alap UFO-ba csak hátrafelele lehetett kimenni. A remakeben és a Xenoban oldalt is van ajtó az embernek.

Soroljam még? N+1 olyan dolog volt, amit nagyon is kalapálgatni kellene...
  • KaleNich
    A heavy plasma üt mindent, a laser fegyverek nem túl hasznosak, az ellenség anélkül lő rám vagy használja a pszi képességeit, hogy egyáltalán láthatnám, mindenki ugyanúgy néz ki, a chryssalidok pofátlanul OP-k, nincs olyan hogy előnye és hátránya is lenne a dolgoknak (itt most a fegyverekre gondolok), az egész harc arról szól, hogy valaki felderít és a többiek akik nem is láthatnák az ellenséget lőhetnek arra az ellenségre, stb.
  • TreDoR
    Neked nem, nekem az lenne.
  • KaleNich
    Őszintén, Te most milyennek is képzeled a tökéletes, 2012-es XCOM-ot? Elég lenne csak a grafot felhúzni és minden maradna a régi. Csak mert a régi sem volt tökéletes, na meg UGYANAZT játszani szebben sem igazán szórakoztató...
  • TreDoR
    Egyáltalán mi a rákot kell balanszolni az eredetin?
  • Kandurex
    hümm...
  • TreDoR
    Légyszíves, had jojjon meg a kedvem.
  • Molnibalage
    A Xeno azért számtalan úítűst is tartalmazni fog és gondolo újra is balanszolják. Azon felül nem 320x200-ban fut. Soroljam még...?
  • TreDoR
    Olyat, ahonnan squad indul nem...
  • Molnibalage
    Szerinted miért volt az a régi UFO-ban, hogy egy idő után NEM a veteránok mentek elöl...? A sok gyalog ment felderíteni, ők meg távolról lőtték szarrá az enemyt meg bontották le előttük az terepakadályokat.
  • Kandurex
    őőő...miért itt nem lehet több bázist telepíteni?
  • TreDoR
    Azt még mindig nem értem az et-nek és a xenonautsnak mi az ételme, ha dos-os grafot akarok ott az eredeti, és ott legalább nem 1 bázisról véded az egész bolygót...
  • zorrobomber
    Igazad van, sőt, van egy király ötletem. Ha lelövik a katonákat, ne haljanak meg egyből hanem legyenek piros vérfoltok a képernyőn, és pár másodperc múlva gyógyuljon meg a katona!!! Forradalmasítaná a gaminget ez az ötlet szerintem!
  • KaleNich
    http://www.escapistmagazine.com/articles/view/editorials/reviews/9964-XCOM-Enemy-Unknown-Review
  • KaleNich
    Isten hozott az XCOM világában, ahol az elitek sem túl hosszú életűek.
  • bubis asvanyviz
    Az egyik játékmódban ha jól tudom minden fontosabb döntés után ment, szóval elvileg nem tudod vissza-töltögetni. Szerintem valamilyen szinten ez jó ötlet, jobban kell figyelni a döntéseidre elvégre az életben sincs egy Load opció.
  • bubis asvanyviz
    Azért azt már az elején lehetett tudni, hogy konzolra is ki fog jönni ez pedig nem azt vetítette előre, hogy az eredeti koncepciót úgy ahogy van átültetik szebb grafikával nem titkolták, hogy itt-ott belenyúlnak az pedig várható volt, hogy ez némi egyszerűsödéssel fog járni. A videókat, és az előzeteseket elnézve azonban elég szórakoztató játéknak tűnik, akinek pedig valami komolyabb kihívás kell szerezze be a xenonauts-t és az ufo2:et-t.
    Azért az sem igaz, hogy manapság már nem készülnek igazán jó stratégiai játékok pont mostanság újra reneszánszukat élik a 4x space strategy játékok. Csak egy párat említve (persze ezek indie projectek) : Stardrive, M.O.R.E., Star Lords, Predestination the game. Továbbá még mindig ott vannak az olyan kiadók mint a paradox, vagy a matrix games vagy az olyan fejlesztők mint a battlefront, szóval van miből válogatni.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem már az sem tetszik, hogy ha kipurcan az emberünk akkor végleg kipurcan és nem tudjuk visszahozni (akár hetek/hónapok alatt baktatartályban, vagy tudomisénhogy, esetleg kíberzombinak, ha kifejlesszük a technót). Ezzel csak azt érik el, hogy ha nem tökéletes a küldi és megfexik valaki, kezdheted (feleslegesen) előlről. Ez így sem lesz valószerűbb, meg ez egy játék könyörgöm. A Dark Souls is ezért frusztráló.

Szal. adjanak valami módot arra, hogy életben tarthasd a tapasztaltabb embereidet, mert mivel a véletlen túl sokat is számít és bármikor beüthet a krach, kinyúlhat a csapat, ergó nem fogod tudni végigvinni a legjobbakat, kezdheted előlről a fejlődést rukikkal, ami picirnyót idegesítő tud lenni. Én szeretem az eliteket élve végighurcolni magammal az egész kampányon. A szívemhez nőnek.
  • KaleNich
    Classic nehézség egy kis Ironman mentésrendszerrel? Vagy talán Impossible? >:)
  • Kandurex
    Én tuti valami hard fokozaton kezdek, már csak a régi szívatós játékmenet miatt is
  • Sir Quno Jedi
    Node mék elmebeteg kezdi el ilyen fokozaton?!?? Én szórakozni akarok, ha csak easy-n megy, akkor úgy. Nyilván szeretem a kihívásokat, de azér van egy határ. Ha nagyon nem megy, visszaveszek az arcomból.
  • CsulokBandi
    nos ezt elolvasva plane varom a stuffot:)
  • KaleNich
    Nice find, it was a good read. :)
  • zorrobomber
    Hihetetlen mit kell sírni egy játék. Nem lesz olyan mint a régi, bumm. Amúgy meg:
    On Impossible, it’s basically a joke for masochists, though it will force you to use flanking in a whole new way. I tried it, failed the first mission four times, eventually made it to the second and then just laughed at the screen when it was all over by turn three. Some will love it, but I like a least a little pleasure with my pain."
    http://www.rockpapershotgun.com/2012/10/08/xcom-review/
  • KaleNich
    Én is pont így érzek. Ha meg tényleg nagy bukás lesz, akkor még mindig ott a régi az extender moddal, meg hozzá az xcomed nevű editor. Csak a balanszolás kedvéért...
  • CsulokBandi
    az szivas:D
  • KaleNich
    Szerintem ebben is lesz elég szívózás, főleg nehezebb fokozaton. A régi játék meg, attól eltekintve, hogy egy klasszikus, rohadtul unbalanced volt.
    Az elején az idegenek széjjel szívatnak, a végére meg te alázod őket minden erőlködés nélkül (gondolok én itt a psi képességekre). A játékot is elhúzhatod addig amíg über katonáid nem lesznek, ebben az újban meg fokozatosan veszted az országokat, mert pl.: egy helynek tudsz majd csak segíteni a háromból és melyeknek nem segítettél azok szívnak. De az is lehet, hogy mindhárom szívni fog veled együtt mert elbukod azt az egy missziót is.
    Ej, de sokszor használtam a szívás szót, erről le kell szoknom...
  • CsulokBandi
    egyetertek:) nekem a Xanonauts is bejon. Jo lesz ha egyszer befejezik. Az EU-t is varom mar nagyon, nekem bejott amit lattam rola, a demo bar kicsit zsenge volt, kepet adott arrol, hogy mi fog varni(remelem nem mutattak meg mindent:D) ugyhogy en reszemrol mar nagyon varom a launch-t.