4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• ratgab
    Neked is leírom, akkor. Találati arányhoz társul egy hibázási arány is, ezt ne felejtsd el (100-ból 55 találat, 45 hibával jár együtt, ami még mindig igen nagy eséllyel miss-el járó lövést eredményez majd. Alapvetően azt hinnéd, hogy minden második talál, de ez nem feltétlen egymás utáni lövéseknél fog bekövetkezni lásd 10 miss egymás utános példa, amit egy másik kolléga ismertetett.. amúgy elismerem tényleg bosszantó lehet.)

Én csak holnap vágok bele a kalandba leghamarabb, ugyanis megtörtem és megvettem a játékot!
  • ratgab
    Van olyan is!
  • ratgab
    Na várjál már! Azért ahhoz az 58 %-os találathoz tartozik egy 42 %-os hibázási lehetőség is. Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy 100 lövésből 58 talál, 42 meg nem.

Ha most te 10x rálőttél és nem találtál ez a játékmechanika és a fenti arányok alapján is legrosszabb esetben csak pechnek nevezhető, nem pedig bugnak.

És ebben a találati arányban bizony bőven benne van az is, hogy a sectoid a pálya másik végéből csúnyán néz a katonánkra 1 % eséllyel egy kritikus találatra és 100-ból 1x be is jön neki (célzok itt a pálya másik szegletéből kispisztollyal sniperkedő sectoidos sztoridra).

• Avenger
    Azt én is megfigyeltem tegnap, hogy a 45-55% valahogy nem annyi, mert 5-6 lövés ilyen százalékkal is missel egymás után.

Visszatöltögetésre a VIP kimenekítős küldetés kényszerített. Elég köcsögség, hogy odateleportálnak az emberem mellé, és már lőnek is le a thinmanek. :) Meg ugye a fent említett probléma, azzal karöltve, hogy az idegenek azért átlőnek a fedezékeimen sokszor.
    A többi küldetés viszont eléggé sétagalopp volt eddig, szóval jó ez a classic. Az iron man az más téma. :)
  • tugyiti
    és épitsetek satellite-ket az elején :DDD mert ha elbaszod másra a pénzt és beüt a pánik kúrva kemény küldetések várnak rád még normálon is ,olyan fajta alienekkel ,hogy befosás...
  • dartonita
    Fuu gyerekek ez azert egy kurva addiktiv jatek.Ma reggel kezdtem el,es keso delutanig alig lehetett abbahagyni.Teny hogy le van egyszerusitve,teny hogy nehol fura a LOS,sot a talalati esely %-a is eleg erdekesen tud bejonni/avagy sem,de megis...visszahozta a regi ufok hangulatat.Lehet hogy csak tul sokaig vartam a jatekra,lehet hogy csak ki voltam mar nagyon ehezve egy sci-fi taktikazasra,bazismanagement-re,de eddig szamomra pozitiv csalodas.Orulok hogy legalabb evente 1-2 ehhez hasonlo game kijon es odaszegez a monitor ele.
    Ja igen egy tanacs annak aki most fog meg csak a sectoid commanderek ellen menni es nincs psy labja:
    Vigyetek assaultereket,legalabb kettot,raketaval.Csunya reload hegyek lesznek ezek nelkul:)
  • KingPunisher
    Látszik hogy 2 fejlesztési lehetőség fog megnyílni..
    Szóval későbbiekben azért már lehet kombinálni.
  • KingPunisher
    Heavy-nek van ilyen igen..
  • KingPunisher
    Háát pedig valamit nem jól csinálsz akkor ^^ toltam még 2 missziot, csak ugy hullottak a szarosok.. :) 5 katonával megyek már, brutális tűzerőt képviselnek.
    Dobj scope-t a puskákra akkor az +10%, nekem sniper már nem igen hibáz ;)
    2 ember mindig fedez, és így bemozdulni sem igen tudnak.
    Ha meg szar a szitu használd az extra fedezék képességet. Sosem szabad 2 mozgáspontot előre futni..
  • Szabi84
    jól fordítottam azt hogy olyan fejlesztést választottam amivel a lövés után is tudok mozogni?
  • Szabi84
    miért nincs menő interceptor zene:(((
  • Masakari
    azon a nano mellényen én is pislogtam,és akkor ugyanabba a slotba megy a bénítófegyver is,medkit is stb...még jó hogy max 6 embered lehet.
  • Masakari
    urmy ismersz nem kell hülyének nézni.

Sniperrel elég messzire lőttem mégse talált el semmit.
    Játszottam az előzővel nem kell amatőrnek nézni;)))))
  • KingPunisher
    Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye..
    Én ezeket nem tapasztalom, minden fegyvernek meg van adva milyen távolságról hatékony. Sniperrel ne 2 kockára lövöldözz arra ott a shotgun.
    Persze a szerencse mindig ott van, nekem is volt szitu mikor 3 kockára hibázott a katona, de a társa szépen felhasználta a rakétát és így megmenekült.
    Normalon tolom, vissza elvből sosem töltök semmilyen játékot, az megöli az élményt nekem.
    Eddig simán élvezetes csaták voltak, teljesen korrekt találati aránnyal.
    Ez nem Dota.. néha gondolkodni tervezni kell.. ;)
  • Masakari
    Engem nem nyert meg.

Vannak jó megvalósítások a játékban amik tetszenek de összességében engem rohadtul zavar pl hogy az embereim csak misst lőnek még akkor is amikor már van pár előléptetések az ufok meg folyton pofán lőnek bárhonnan “aha,hogyne”...

LMG-vel közvetlen közelről(3 kocka lófasz százalék kb 20-30 között a találatra+miss akárhogy lövök(3 kockáról azért ez röhej),aha…),ugyanazt az alient assault rifle-el kb 8 kockáról 80+ százalékkal simán kilövi a másik katona…ki az a töketlen barom aki LMG-vel nem bír 1 közvetlenül a pofája előtt álló célpontot eltalálni.

best of 2: sniper mért találna el bármit is…ufo overwatchból pálya másik végéből kis pisztollyal,sima liba… 1 halott…aha

best of 3: adott szitu.Alien előttem kb 4 kockára 1 pad mögött,már 1 mozgást elhasználtam 2 életem van. A elbújok,B megpróbálom lelőni. 58%-al találom el. 10szer lőttem rá(töltöttem) és 1szer SEM!!!! találtam el.várjunk csak 58%??? bullshit jó az nullának is. És itt ki és léptem mert már fáj a fejem attól a mennyiségű lószartól ami ebben a játékban van.
  • Csacsi
    Ha visszatöltögetsz, akkor miért classic fokozat? :)
  • Avenger
    Amúgy tényleg jó lett, egyedül az idegesített fel, hogy legyártottam jó pénzért három páncélt(valami alloy-ból jött az elején, gondoltam hasonlít ez elődre és personal armor szerűség lesz), erre kiderült, hogy csak valami kiegészítő, és a gránát helyett lehet berakni. :) Igaz ad két életerőt, de a gránát kivétele elég nagy érvágás(mondjuk így belegondolva alig dobtam párat eddig, pedig classic fokozat).

Volt most egy túszmentős küldetés, az eléggé köcsög volt, néhány emberem jól lesérült, meg is halt volna ha nem töltöm az autosave-eket :D

• KingPunisher
    Hmm én nem igazán értek egyet veled. Mitől volt X-com az X-com ? Attól hogy hátizsákba szöszöltünk meg akciopontokat számoltunk ?? Esetleg attól hogy egy földre érkező idegen inváziót egy maréknyi kis csapat megállít. Mindez bázisépítéssel ufo elfogással, kutatással stb..
    Szerintem az utóbbi, ezért nem hoz szégyent a nevére sőőt. 3 óra játék után kényszerítem magam, hogy hagyjam abba (mást is kéne csinálni), iszonyat hangulatos taktikus, élvezetes.
    Először féltem én is, hogy ez "kevés" lesz, de már nem gondolom ezt, sőt ugy gondolom, hogy ez ami pont elég. Mindennek óriási szerepe van, jobb páncél kell ? nem lesz gránát.. stb.
    Döntések sorozata ahol nincs jó vagy rossz csak más.
    Nincs 600 rakéta, millió gránát, nincs szöszölés a hátizsákban, de mégis taktikus, fontos minden épp azért mert limitált..
    Eddig nekem az év játéka..

ÁÁ nekem igen tetszik, a katonákat elneveztem az ismerőseimről :) hasonló fizimiskát kaptak.. szegény Tomika meg is halt egy rohadt köpködös megölte, örökké gyászolni fogom. :)

• MightyKopiati
    A játék nem remake, hanem reboot. Csak ennyi:)
  • Masakari
    Támogatom.
  • Micsu
    szvsz első normális win, hát ez nekem elég +
  • MerlinW
    Akit érdekel:

Eurogamer ; 9/10
    CVG ; 9.2/10
    Videogamer ; 9/10
    OXM ; 9/10
    Destructoid ; 9/10
    NowGamer ; 9/10
    OPM ; 9/10
    Kotaku ; Yes
    Joystiq ; 4.5/5
    Strategy Informer ; 9/10
    Lazygamer ; 9/10
    Polygon ; 8.5/10
    Machinima ; 9/10
    The Average Gamer ; Great
    PC Gamer ; 87/100
    Gram.Pl ; 9.5/10
  • ratgab
    Korrekt elemzés ez szerintem!
  • Avenger
    A kezdőcsapatom, az első küldetés után(remélem random azért, szóval nem mindenki ezeket a neveket és arcokat látja:) ).

• ozzz
    A Xenonauts-ot ne felejtsd ki az xcom hangulatú nemsokára megjelenő játékok közül. Én várom azt is, most van béta teszt alatt. Ha jól tudom aki előrendeli az már bétázhat vele. :)

Amúgy egyet értek, ez egy jó játék de nem igazán xcom stílus.
  • supremechi
    Ez a játék zseniális, addiktív, szép, és képzeljetek ide minden egyéb pozitív jelzőt, csak éppen nem X-com. Nem viccelek, nem igen rendelkezik X-com hangulattal! A legjobb klón ( UFO: Extraterrestrial ) SOKKAL inkább adta vissza a régi játék hangulatát, és ezzel szerintem mindenki, aki a 90-es években játszott az eredeti játékkal, egyetért velem. – Mert ugye egy igazi fan mindig kutatja az X-com-hoz hasonló játékokat, és megtalálta az Extraterrestrial-t!:)
    Kb úgy kell elképzelni az egész remake-et ( aki még nem játszott vele ), mint mikor az ember szimulátorral akar játszani, de a Richard Burns rally helyett a Colin Mcrae rally 2-t rakják elé…Jó a Colin is, meg szép, meg élvezhető, csak ugye az egyik arcade játék, a másik meg egy picit komolyabb szimulátor. Természetesen, aki nem játszott anno az eredetivel, és szereti a körökre osztott taktikai játékot, bázismenedzsmenttel, és mindegy egyébbel, annak nem lesz hiányérzete, és imádni fogja.
    Ez a remake a régihez képest egy arcade fos, és megmondom őszintén, picit bosszant, hogy egy olyan legendás név fémjelzi, mint X-com:Enemy Unknown.
    Inventory??? több ember???lőszerek kutatása/gyártása??? a többi stat a katonánknak??? és még lehetne sorolni…
    Persze az embereket személyre lehet szabni, mert az annyira számít a csatatéren, hogy kinek milyen arcszőrzete, vagy frizkója van…
    Igen, tudom, hogy mindenre van magyarázat, és miután felülemelkedik az ember, tudja ám élvezni a játékot, de ez bizony nem az, amit elvártam volna. Nagyon jó, de nem az.
    Meg azt is megértem, hogy az üzletpolitikai döntés nem engedi, hogy nagyon szöszölős körökre osztott játékot csináljanak, ezért nem is kell inventory ( mert konzolon nehézkes lenne kezelni ), le kell kicsit butítani, hogy minden platformon megjelenhessen, nem kell több ember, mert sok időt vesz el egy kör lépése, a lőszerek fölöslegesek, mert ahhoz is az inventoryba kéne nyúlni stb stb, de akkor is..
    Végigjátszom, lehet, hogy többször is, hogy legalább valamivel lekössem magam addig, míg megjelenik az igazi X-com hangulatért felelős UFO2: Extraterrestrial, remélhetőleg még az év vége előtt. ( aki nem játszott még az első résszel, és a régi idők hangulatára vágyik picit jobb grafikával, az pótolja!:) 2D izometrikus, de a második rész már 3D-s lesz. )
    Ne értse félre senki, nem a játékot húzom le, hisz vártam, mint a messiást, de ez nekem nem X-com, hanem egy nagyon jó, konzolra optimalizált arcade wannabexcom.
    Lényegében, ha jobban belegondolok, csak a játék címével van bajom!!!:)
    sorry a wall of textért!:)
  • AnarchoiD
    igazad van ;) irjunk peticiot hogy csinaljak meg dos -ra is ;)

nah vegigszenvedve az elso kuldit az ember raebred , hogy melto az elodokhoz es megeri megvenni ... kicsit feltem mert elso benyomas nalam az volt hogy nagyon leegyszerusitett jatek.. de van remeny ;)
  • KingPunisher
    X-com uj része csak win7-en fut el :) ez nem plusz ?
    De szerintem ne ezen nyűglődjünk, az xp 10 éve jött ki, örökké nem tart semmi. Ennyi erővel fájhatna az is valakinek, hogy DOS alatt miért nem fut ha már remake. Teljesen jogos lenne az is ^^
    Jó öreg 6-os DOS.. a régi bizony még nem igényelt windowst.
  • Kandurex
    mert nem nyújt akkora pluszt ami indokolná a váltást,...semmiben...a többi pedig vakítás, mondom úgy, hogy eredeti 64bit ultimate Win7 -em van!
  • Micsu
    Ebben biztos kina is benne volt, absz nem ertem hogy jobb es stabilabb rendszert miert kerulik az emberek
  • AnarchoiD
    Normalban elsore lement veszteseg nelkul a kuldi, olyan brutalisan buta es suta igy az ai hogy egy felhulye belsomongoliai paraszt is lenyomja felkezzel

• Kandurex
    nem érted....az csak gyanús nem, hogy 40% felett használnak még XP -t? azaz majdnem minden második gép...nem érthető?
  • AnarchoiD
    Steam forumban irnak valami ideieglenes fixrol xpseknek (amugy nemertem minek xp ezzel az eovel 3.1 es windowst is hasznalhatnanak az emberek)
  • Masakari
    Most akkor megy a kocsma verzió xp-n vagy nem? torrenten azt írták elvileg mennie kéne,de páran azt írták nekik nem ment.

(nem szeretek zsákba macskát venni)
  • AnarchoiD
    3. 4. korre halott az egesz csapat , pedig mar "leszarom legranatozok mindenkit" taktikat eroltetem sajna csapattagonkent 1 granat van e snemlehet felvenni egymas cuccat
  • ozzz
    Szerintem ne az egyik legnehezebb szinten kezd. :)
    Azért nem meglepő ha egy új játékkal nem megy rögtön a nehéz szinten.
    Ami meg tuti, hogy van benne bug is még. Azért is mondtam , hogy jobb is az a +3 nap késés ide hozzánk, mer addig még javítanak.

Ha nem vettem volna meg a gamét, a virágboltos verziót ezért ki se merném próbálni vagy 1 hónapig, míg nem jönnek hozzá a patchak is, de ez már szinte minden játéknál így van.
  • Csacsi
    Valamit rosszul csinálsz. Én is classicon játszom, és még nem vesztettem küldetést.
  • ozzz
    Igen, olyasmiket lehetett látni bemutató videókban mint a felderítő robotok ilyen kis lánctalpas, változtatható fegyvertornyokkal. El lehet mögé bujtatni az embereket is, teljes védelmet ad.
    Aztán még lehet van más is, majd kiderül.
    Amit még tudom, hogy van benne az a psichonikus képességű ember.
  • Agamemnon
    Ez gyors volt, mennyi idő kellett hozzá?
  • AnarchoiD

kicsit unalmas , ezekszerint csak normalban jatszhato ? (classicban minden idegen loves crit -el es akit nem talalnak el a csapatombol az bepanikol szetlovi a fedezek autot es meghal)