XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Agamemnon
Jól hangzik, akár igazat ír a Gamestar, akár nem 😊

Fallout New Wegas alatt is a Fallout 1 zenéje megy, szóval bármi megeshet 😊

Shiwo
amúgy szerintetek az eredeti intrót és annak zenéjét felújítva beleteszik a játékba?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

grebber
Serpa
Szerintem ez egy "replay" videó.
Lejátszik az ember egy meccset szépen-lassan, majd visszanézi egyhuzamban.

akyyy
ez a gamestar, semmit ne vegyetek benne készpénznek, sõt, kb az ellenkezõje az igaz😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

sherlock1

http://youtu.be/4v8qae11_-M

ez csak egy bemutató videó, nem kell kézpénznek venni mindent

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

akyyy
most minden egyes mozgáskor berak ilyen animációt? pfff

meg mé nem én mehetek ki a gépbõl.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Ugye ez marad körökre osztott?
grebber

Next PC upgrade: 2022

ja hogy az új verzióról van szó, így már érthetõ.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Kicsit félreérthetõen írt az író, de gyakorlatilag ti néztétek be.

A cyberdisk új verziója lövések hatására összehúzódik és iszonyat ellenálló. Egyébként meg ki tud nyílni és afféle hatalmas pókrobotként írt.

A másik cikkben ezt egyértelmûbben írták le.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

udv

huu, hogy varom. Az osszes ufoval jatszottam vegig. ajaj, milyen szep idok voltak.. 😊
nagyon várom

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

sherlock1

öööööö ja igen gameshit majdnem elfelejtettem <#vigyor3> köszi hogy felhívtad rá a figyelmemet, olyan rég olvastam(meg vetem újságot tõlük) már gamestarból cikket hogy el is felejtetem milyen minõséget szoktak produkálni.

Molnibalage
Ja. Nekem pár lapszám megvásárlása után az jött le, hogy totál amatõrök a cikkírók. Számomra örök rejtély, hogy hogyan maradnak az ilyen újságok talpon.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fenrir
Mit vársz a gamestar-tól?

A halál csupán a kezdet...

cyberdiskek pókszerûek lettek volna o_O ? szerintem a cikk író valamit elnézhetett <#nevetes1>

köszi a képeket <#eljen>

sherlock1

cooool :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Igen volt. Bár nem igazán lakossági, inkább vállalati morál volt.

Lévén csak egy város maradt lakható a Földön, a támogatást a város iparosaitól és a kormánytól kaptad. Ha valamelyik székhelyére zuhant egy ufo, vagy darabokra lõtték harc közben, azok megvonhatták a támogatás egy részét. Ha ez 0-ra csökkent, akkor az adott cégtõl nem vehettél több produktumot.

Egyes jármûvek és fegyverek/ páncélok hiánya a középjátékban nagy érvágás lehetett.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

ne már, Apocalypsebe volt lakossági morál? Ilyenkor bánom, hogy nagyon keveset játszottam vele :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Carmang
Mondjuk én az Apocalypse-ben szoktam rá, hogy ne romboljak szana-széjjel mindent, mert az épület tulajdonosa megharagszik, és az nem jó.
Kivétel természetesen az ufóimádó szekta templomai 😊

Carmang
Nem az a lényeg, hogy mennyi, hanem, hogy a gránát, meg a páncélököl robban. És viszi magával a kócerájt 😊
Az öngyújtó meg nem.

PiszkosFred
Hat az mar most boritekolhato 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Fenrir
+fav

Remélem ez jobban fog sikerülni mint a Jagged Alliance: Back in Action.

A halál csupán a kezdet...

akkor mennyi? mert én ennyire emlékszem, de majd elõkeresem a jegyzeteimet :-)

Molnibalage
OFF

Háááááááááááááát, nem egészen...

ON

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

hahahaha :-D

Kandurex
<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

még az "A" tûzvédelmi kategoriás eszközök közelében is vidáman használhatsz nyílt lángot (ha jól rémlik 7m), szóval az a rakétavetõs srác a tûzvédelmi szabályokat betartva használta a pukkanót :-)

Carmang
HAHA! Az üzemanyag majdnem olyan drága, mint nálunk.
(lehet éppen egy magyar crash site-ról szól a videó 😄 )
Ami még mindig nem tetszik, hogy egy benzinkúton marha lazán dobálóznak a gránátokkal, meg eregetik a rakétát vállról.

Jakuza001
Kiraly

Kmarha
egyre jobban várom

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

zorrobomber

<#eljen>

Avenger
Új interjú: link

jó ez a kép:

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

pointer4
Hát lesz itt mit újra tanulni 😊

<#eljen>

Molnibalage
Emberenként kettõt szoktam vinni.

Éjszaka a legnagyobb jóság a fénygránát! 😉

Mind a két játék ugyanazt a mechanikát követeli meg. Más grafika, más nevek, 1-2 minimális változtatás a fegyvereknél.

Csak ügye keményebb ellenfelek a 2. részben.

Ezt a trükköt kell eljátszani, csak akár 3-4 interceptorral és avalanche rakétával óvatos módban (akkor csak a lõtáv határáig mennek el). Ha a VL hajó nem tud 100%-ot sebezni és néha mellé is lõ, akkor még így is ki lehet szedni veszteség nélkül, egy elsõ napon vehetõ fegyverparkkal.

Molnibalage
Sonic...? Most nem UFO1-rõl van szó? Ott volt plasma oszt csá...

A leszállt hajókhoz nagyrész soha nem ér oda a Skyranger. Éjszaka meg szenvedjen az Ethrealok ellen, akinek két keresztanyja van... 😊

Én elmondtam mit csináltam a sok pénzemmel, amire te megkérdezted mire kellett a sok tudós, meg mérnök, meg bázis, meg ceptor. Ezek a beruházások nem voltak olcsóak, de az eladásokból így is átlag +20 millióval zártam a játék utolsó két-három hónapját.

VL hajó pucolás a legelsõ páncélban is ugyanolyan mint a power armorban. Ha eltalál egy heavy sonic oldalról, akkor általában bármelyik páncélban elfekszel. Szembõl kibírsz csak-csak pár lövést.

Egyébként én körönként mentek, ha túl sokan halnak meg, vagy túl bénák voltak (10 katona egy kör zárótûz alatt nem képes kiiktatni egy nyavalyás rákot), akkor reload.

Az IC veszteségeket meg nem értem. Két dolog miatt sem. Egyrészt azt írtam, hogy "Egy teljesen épp, LESZÁLLT Very Large hajó kipucolása és eladása", másrészt mindkét játék egyik legtáposabb rakétája a kezdetektõl felszerelhetõ.

Avalanche (x-comban nem emlékszem a nevére, de 1-el kevesebb lõszer, de nagyobb lõtáv) rakétával a VL hajón kívül minden idegen hajó lõtávolán kívül lehet maradni. A 3-4 lövés per fegyver (tehát vadászonként 6-8 lövés) a large hajókon kívül mindenkire elég. Egyes Large hajók ha minden lövés talál lezuhannak, egyesek nem. Viszont két vadásszal tuti a siker, saját sérülés nélkül.

A VL hajókat meg sonic/plasma fegyverrel lõve is tuti a sérülés, mert a lõtávol kicsit kisebb. Ergó ezekre a hajókra PWT fegyverrel támadva, távol maradva 2 vadásszal veszteség nélkül lehet gyõzni.

Amúgy meg a VL hajó 1 lövéssel kb. 90-100%-os sebzést tud produkálni. És a 100-as igen ritka volt nálam. Tehát ha sonic/plasma/Avalanche fegyverekkel leadtam rá 1-2 sortüzet, akkor visszavonulás és kb. 4 vadásszal ki lehetett iktatni szerencsés esetben veszteség nélkül a hajót. De PWT fegyverrel a nélkül.

Addig amíg nem volt ilyen fegyver, s nem akartam gépet veszíteni, megvártam amíg leszáll, vagy terrorozik, vagy kolóniát tesz le, vagy megtámadja a bázisomat, vagy eltûnik.

Molnibalage
És te mit csináltál a sok pénzeddel...? 😊

Minek terítsem be a világot interceptorral, amikor egy közepesen nagy hajó ellen is teljesen esélytelen még 4-6 darab is, mert egy lövéssel szedi szét õket? Plasma beam kell mindra, amihez elerium kell és amúgy is kurva drága. Leszedsz egy nagyobb hajót úgy, hogy leszedi 4-6 (?) ceptorodat és rajta a 2x16 elerimumba fájó plasma beamet. (Vagy 2x8, már nem emlékszem.) Semmi értelme. Azon felül, ha szétszóród õket a világban, akkor semmi esély egy nagy hajó ellen odavinni hatot. Vagy rákapcsol vagy el sem érik a kurta lábuk miatt...

Very large hajót nemigen pucolsz ki addig superhuman szinten amíg nincs power suit.

Az egész UFO sorozat leggyengébb pontja a psi fejlesztés. Vicc, hogy csak hó elején raktattad be az ember és még egy hónap volt, amíg kiderítette a labor, hogy mit tud. Ezen a béne menedzselésen kell változtatni a remaknek és pár "apróságon".

Azért csináltam így, mert befektettem. Az idõ pénz és fordítva is.

Ha csak 1 bázisom lett volna 100 tudóssal és 30 mérnökkel, akkor vagy fél év mire kifejlesztem a harc eszközöket és még egy fél, mire az utolsó hajót is. Az meg innen még 2 hónap mire legyártom a hajót azzal a maréknyi fickóval. Persze el kell adni egy interceptort, hogy a helyére meg tudd építeni. Addig meg van 1, két hónapra. Ha lesérül, javítás alatt szabad préda a Föld.

Ha van 150 tudós, akkor napok alatt kifundálnak 1-1 dolgot. Ha van 150 mérnök, akkor pár naponként legyártanak egy x költségû laser/gauss tankot, amihez semmi különleges anyag nem kell és el lehet adni 1.6x-ért. Egy idõ múlva behozzák a mérnökök és a bázis költségét.

Addigra meg kifejlesztem a hajókat. Azt meg összepakolják pikk-pakk.

Amúgy meg ha nem költekezel, akkor mit csinálsz a csillió vagyonoddal, amit kapsz az államoktól és az idegen technika eladásából?

Mert egy kolónia elfoglalása után, -ha van 2-300 férõhely a raktárodban- simán lehet nettó 2-3 milkát keresni.

Egy teljesen épp, leszállt Very Large hajó kipucolása és eladása is kb. 1-2 milka. Innentõl volt, hogy a sok bázis miatt a havi mérlegem -1.5 millió volt, de mégis +20-30 millióban voltam a hó végére. 2-3 bázissal.

Effektíve, ha unatkoztam, akkor leterítettem mind a 8 bázist a radarokkal, 1-1 interceptorral, meg 10-10 katonával.

Ha elszámítottam magam, akkor game over. Ugyanis a csõd akkor is jelentkezik, ha akármennyi készpénzed is van, de a havi büdzsé leesik -1.7-2 millióra. =)