4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Agamemnon
    Vihetsz magaddal 4 snipert, ha "felfedeztél" már annyit és nem betegek, ilyen megkötés nincs a játékban, illetve a "szinteken" kívül földig rombolhatod a pályát is, de a padlók mindig megmaradnak, csak a falakat döntheted le :)
  • Molnibalage
    A Commandos egy II. vh-s köntösba bújtatot logikai játék volt. Az egyik leunrealebb játék, amit valaha láttam. Egy bizonyos szintig szórakoztató, de a valósághoz semmi köze. A valóságban nem mészárolsz halomra úgy embereket, hogy a többiek nem kezdik el keresni őket...
  • KingPunisher
    Én tudtam, hogy nem azt fogjuk kapni, új grafikával. Ezért nem is csalódtam, akkorát. Viszont ilyen szintű kötöttség a kampány során kicsit illúzió romboló.
    Miért nem rombolhatom földig a pályát adott esetben ? Miért nem vihetek akár 4 snipert ?
    Kicsit olyan mint ha egy étteremben megmondják neked, hogy ezt kell enni, max eldöntheted hogy a leves előtt eszed meg a süteményt.
    A sereg stratégiai összetételének megválasztására nincs lehetőség, csupán az előre feltálalt emberekkel való variálásra.
    Persze jó játék volt a Commandos is, de kétlem, hogy ezzel a nyomába tudnak érni.
    Ez a kamera meg lövés effektek meg fél órát lesznek izgalmasak ^^
    Kicsit több szabadság nem ártott volna.
  • cikasz
    Az a legnagyobb baj a felnőtt kontra játék dologgal, hogy a felnőtteknek szvsz (látva magam) nincs elég idejük arra, hogy egy hosszú/bonyodalmas játékkal foglalkozzanak. Ott a család a meló stb... Gyerekként pont leszartál mindent ott volt a gép egy kis tanulás oszt hali. Ha játszik az ember valami pörgőset/gyorsan végigjátszhatót keres és kész.
  • CsulokBandi
    En is elorendeltem, de nem varok pentekig:) a penzem mar igy is benne van tehat ennyit megerdemlunk :)
  • cataflam02
    Hát akkoriban nem volt még PC-m..
    Imperium Galactica 1 és társai voltak az első játékaim.. és valahogy az UFO sorozat kimaradt..
  • Agamemnon
    Quno, ha nem bírsz várni, akkor miért ne próbálhatnád ki? Ha így is, úgy is megveszed, akkor kárt nem okozol a kiadónak...
  • Agamemnon
    Hát, ha pörög a visszaszámláló, akkor nem csak mi várjuk :)

Megértem azokat, akik a régi UFO hangulatát várják vissza egy-egy ilyen "remake" láttán, majd csalódnak, mert nem hozza őket ugyanolyan lázba, illetve nem tart ki olyan sokáig, mint akkor, de azt sem szabad elfelejteni, hogy azóta eltelt egy pár év, és most nem a világra gondolok, hanem magunkra.
    Idősebbek lettünk, mennyivel is? 18 évvel?

Azért azt nézzétek meg a világban, hogy miként örül egy tizenéves gyerek, és egy 30 éves felnőtt... hatalmas a különbség :) Egy felnőtt szerintem max az új autójának/lakásának/házának tudna annyira örülni, mint egy gyerek egy új játéknak.

Na meg nem is volt akkoriban konkurenciája az UFO-nak. Hány komolyabb számítógépes játékot adtak ki akkoriban egy évben? 10-et, vagy még annyit sem. És most? Havonta ennek a többszöröse van...

Megváltozott a világ, és megváltoztunk mi is :) , de ez így is van rendjén.
  • Sir Quno Jedi
    Én előrendeltem ugyebár, így várhatok hétvégéig a játékkal vaze, nem úgy, mint a sok warezos...
  • KingPunisher
    Skidrow mester oldalán pörög a visszaszámláló, olyan másfél óra múlva lesz elérhető a játék, szerintem hamar lesz törés, ma talán már játszhatunk.
    Abba bízok, hogy meggyőző lesz és rendelhetem meg.. Meglátjuk.
  • KingPunisher
    Azért 1994-ben nem sokaknak adatott meg, hogy AT-s Pc-jük legyen.
    Akkoriba igen csak nagy dolognak számított. Nekem egy 386-sx dübörgött 40Mhz-en de már színes! 14 colos monitorral. :)
    Emlékszem kisgyerekként külön gyűjtöttem hangkártyára, mert a "hangeffektből" tudtad néha, hogy kipurcant az Alien :)
    Akkor nem igen gondolta az ember, hogy ennél jobb játék létezik (nem is létezik, talán Ja2) meg a grafika is über brutál jól nézett ki, akkori szemmel.

Nekem azért hatalmas élmény lett volna, az eredeti lemásolása 3d-s grafikával, ez a játék nem lesz akkora, de ennek ellenére várom, ha 10-ed akkora örömöt okoz mint a régi már az év játéka lesz nekem.
  • Agamemnon
    Nem tudom USA-ban hány órától kapható ma, de valószínű, hogy este, vagy hajnalban már fent lesz a neten a kibővített verzió :)
  • KaleNich
    Ja. ez inkább egy reimagening of the classic
  • Masakari
    Nem volt gyerekszobád?
  • Csacsi
    Remélem holnap már lesz "bővített demó" :D
  • cataflam02
    Én nem várok régi ufot D:DD mivel sose játszottam az előző részekkel.. még csak nem is ismerem őket.. de ez a játék eddig bejön :)
  • CsulokBandi
    en csak azt varom h vegre odabaszhassak a kis gyikoknak:)
  • Micsu
    megmondom én a frankeszt

aki egy az egyben régi ufot várt a játéktól az nyugodtan skippelheti

köszipuszi
  • ozzz
    Jó lesz ez, még aki nagyon finnyáskodik most, ők is végig fogják játszani biztos vagyok benne.
    Nem ugyan olyan mint a régi, de azért az idő megszépíti az emlékeket. Az eredeti se volt tökéletes. Annyi, hogy az volt az első amivel legtöbbet játszottunk ilyen játék, mert akkoriban nem gyorsan jöttek a hasonló játékok és sokáig tolhattuk. :)
    Remakenek egyébként ezt az újat nem nevezném, az inkább a xeno vagy az ET.

Más stílus ez kicsit, de nekem tetszik demo és vidik alapján is már.
  • tugyiti
    :)
  • zorrobomber
    Valahol megértelek... parttalan az egész vita.
  • ratgab
    Ebben igazad van, de egyrészt

1. Lehet van olyat, akit érdekelnek az értékelések
    2. Sok értékelésből már azért le lehet vonni némi következtetést, hogy jó lesz-e vagy sem
    3. Ennyi tesztelőt nem tudnak lefizetni a készítők sem, tehát ismét sok értékelésből lesz valós képed
    4. Metacritics-en amúgy a hivatásos és a játékos kritikáinak összessége fogják összességében megadni a valós képet (holnap amcsi megjelenés, így várhatóak már játékos kritikák is lesznek).
  • Molnibalage
    Először könnyű szinten így toltam. Legnehezebb szinten mikor végitoltam, akkor így csináltam. Hát eltartott egy darabik, viszont érezhetően máshogy ment a taktikai részt. Könnyű szinten fél óránál tovább semmi sem tartott. Nehéz szinten a terror ship meg battleship kipucolása volt 1,5-2 óra is. Számolgattam a TU-t, egyenként néztem a skilleket előrenyomulás közben, stb. Kegyetlen nehéz volt, de a végén jól vállonveregethettem magam.
  • CsulokBandi
    hat na, kicsit ugy erzem magam, mint a kisgyerek aki a karacsonyt varja:D
  • Sir Quno Jedi
    Most ezzel azt akarod mondani, hogy anno megkaptad a gammát, sosenem láttad még azelőtt és mentésvisszatöltés, vagy újrakezdés nélkül végignyomtad elsőre csont nélkül?!?!??!
  • bubis asvanyviz
    Jó hát azért az elég valószínű, hogy szar játék nem lett belőle maximum nem fog mindenkinek tetszeni ha összeveti a régi ufo-val a már előzőleg tárgyalt leegyszerűsítések miatt.
  • KaleNich
    Semmi sem überelheti a személyes tapasztalatokat.
  • ratgab
    Türelem a hosszú élet ritka!
  • Molnibalage
    Leszarom az értékeléseket. Szinte semmit sem tudnak rendesen értékelni. A tényleg szar jáétkokat lehúzzák, ahogy kell, de igazi gyöngyszemeket is szoktak ide sorolni...
  • CsulokBandi
    adna a jo 'sten...bar elorendeltem, ha lesz valami hamarabb hozzaferheto muszaj lesz kiprobalni:)
  • KaleNich
    De az is lehet, hogy már előbb... >:3
  • CsulokBandi
    meg jo h csak hetfo van
  • ratgab
    Pénteken már játszhatsz nyugi!
  • KaleNich
    csak jelenne már meg...
  • ratgab
    Egyre jobban hajlok én is a vételre, ha már ennyire jó lett a játék!

Első értékelések
  • KaleNich
    Hát én 60%-os veszteségig még tűröm, de azon túl már inkább töltök...
    Sajnos alacsony a fájdalomküszöböm. :)
  • Molnibalage
    Nem. El is tartott egy darabik, míg végigtoltam legnehezebb szinten. Olyan mészárlés zajlott, hogy ihaj. Asszem amíg power suit nem lett senki nem élt többet 3 bevetésnél...
  • KaleNich
    Biztooos? >:) Még akkor sem, ha 10 embered meg egy tankod veszett oda a Skyrangereddel meg az összes felszereléssel együtt ami rajta volt? Még akkor sem? Mert ha nem, akkor le a kalappal előtted. :)
  • Molnibalage
    Én nem töltögettem vissza.
  • KaleNich
    Sehogy, mert ebben már nem a map minden egyes zugának felderítésén van a hangsúly.
    Akinek az Ironman mód nem inge, ne vegye magára. Speciel én se vagyok oda érte.