4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Avenger
    Visszatöltés nélkül is lehet 6 egymás utáni körben mellélőni, pedig jó az esélye a találatnak. Mondjuk a 10 meg a 20 az tényleg túlzás. :)
  • torma1
    Nincs is gond a matekkel nem azt mondom. Csak ha már többen panaszkodnak akkor ne már mindenki ennyire balszerencsés. Ennyi. Az a + slot annyira megnövelné a taktikai lehetőségeket? Miért nem lehet pl felszerelni a fegyverre a távcsövet? Nem oda való? Nem az inventoryba, hogy külön cipeld. Én csak ezt mondom. És hidd el szeretem ha egy pálya órákig tart és nem 2 perc. Sok rpg-vel nyomtam már. Pl JA 2 Urban Chaos kieggel. Na ott volt kihívás dögivel.
  • vaakuum
    Sűrűbben kell menteni, és mindig a kettővel korábbi mentést visszatölteni
  • Avenger
    Valamilyen szinten érthető az érvelésed, de most térjünk vissza egy kedves valszám kérdéshez: Egy dobozban 80 piros és 20 kék golyó van, csukott szemmel 20 golyót kiveszel. Itt mondjuk vissza is rakjuk a golyót kivétel után, szóval a 20 egymás utáni kéknek nem 0,0001% esélye lesz, hanem valamivel nagyobb, de közel sem lesz 20%-hoz. :)
  • ratgab
    Aki visszatöltögetéssel cheatel (merthogy ez az), azt szívassák is meg. Igaza is van a készítőknek!

Valóságban is visszatöltesz, ha valami nem jól sül el? Jah, hogy ott olyat nem lehet...

Ha elszabunk valamit vállaljuk a következményeket, ez játékban is érvényes tétel kéne, hogy legyen.
  • pluhi
    Visszatöltögetés miatt irják szerintem, hogy mindig mellémegy, de ez így van kitalálva, hogy ne lehessen reload exploitolni. Ez már a JA2-ben is igy volt.
  • ratgab
    Hát javítás biztos lesz sok. DLC szempontból szerintem lesznek fegyverek, küldetések, meg még a bánat tudja mi (előre elkészített katonák, azoknak, akik nem akarnak a saját embereikkel bíbelődni), esetleg másik bolygókra látogatás.

Határ a csillagos ég.
  • ratgab
    Valószínűségszámítást alapul véve kevesebb esélye van mint a találatnak, de akkor is van de egyébként 20/100 az esélyed, tehát bármilyen hihetetlen 20%...XD

A szinte semmi az nem igaz, mert ez azt jelenti, hogy legjobb esetben is minden 5. lövésednek mellé kell menni. Csak, hogy a valószínűségek nem logikusan működnek, ezért van esélye a 20 miss-nek egyhuzamban.

Fogd már fel, hogy nem hiba, hanem matematika. Taktika az, hogy mit viszel, most hogy be vagy korlátozva az miért baj? Terminátorként kéne menni fullra felszerelve, mert az a fair? Na ez is érdekes gondolkozásmód. Úgy látom te nem szereted a kihívást barátom.

Rookie fejlesztésről konkrétan semmit nem tudunk, lehet tényleg befolyásolja az adott csatában a tevékenysége. De előre lehibázni azt amiről semmit nem tudsz nagy hiba.

• pluhi
    Lehet benne valami, sniper az elején ballaszt, squad sight után már használható kezd lenni, de sokszor nincs elég nyilt terep, hogy ki lehessen használni. Amúgy is folyamatosan mozogni kell, hiszen takaritani vagyunk ott, nem piknikezni (főleg terror és bomba küldiknél). Ha meg mozogsz, minden második körben lőhetsz csak (vagy nincs squad sight). Ezzel szemben support széthealel, kétszer is nyomhat reaction shotot egy körben, plusz egy inv. slot, felszedi a haldoklókat.
    Viszont ha elvergődsz ezredesig, double tappel brutális lesz a sniper. Csáklyával felhúzod magad valami magaslatra és hullik a férgese.
  • torma1
    A javítást, DLC nem tudom mi lesz. Biztos sokat javítanak még a játékon mint sajna a mostanában megjelenő játékoknál.Érdemes 6 hónap múlva megvenne addig kijavítják a nagyobb hibákat.
  • torma1
    És mennyi esélyed van hogy 20-ból 20 mellé megy? Még ha 80% is a találati arányod? Szinte semmi. És persze ezt több ember is leírta. Ők is mind balszerencsések? Kizárt dolog. Ez elég komoly játékmeneti hiba. A taktika meg nálam nem ott kezdődik, hogy gránátot vagy távcsövet kell vinned-e. Elég érdekes gondolkozás. Annak meg mi értelme, hogy random adja a kasztokat? Legalább úgy adná úgy mint ahogy valaki leírta ha közelről ölsz akkor support, ha gyógyítsz medik stb. De nincs összefüggés.
  • Snipa
    Ott a pont...
  • ratgab
    Ez már az új XCOM. Felejtsétek már el az összehasonlítgatást. 1 gránát van, 1 slot van a támogató cuccoknak (távcső, gránát), ezért is taktikai játék, mert itt is döntésre kényszerülsz. Miért baj ez?

Találati arány meg már annyiszor el lett mondva: 80 % találati arány azt jelenti, hogy 100-ból 20x így is mellé fog menni. Általános iskolás matek a százalékszámítás. Lehet, hogy 20x egymás után fogsz mellé lőni ez is benne van a pakliban. Biztos találat csak 100 %-nál van. Comprende?

Grafika meg azért ilyen, hogy ne legyen akkora a gépigény,hogy Paks se tudja futtatni játékot. Egyébként én stílusosnak nevezném. Miért kéne mindennek valósághűnek lenni? Nem vagytok eleget a való világban?

Komolyan mondom ennyi síró-picsogó játékost még nem láttam. Fogadjunk, hogy a problémázók meg se vették, csak a warez alapján síránkoznak.

Rookie-k fejlődése elég érdekes döntés, de gondoljatok bele, ha mi választhatnánk mindig olyat választanánk, ami segíti a taktikánkat. Így meg van egy plusz random faktor, ami minden egyes új játéknál változatosságot nyújt és alkalmazkodásra kényszeríti a játékot. Szerintem ez jó dolog.

Ez nem a tökéletes végigjátszások játéka, ez az a játék, ahol igyekszel a legkisebb áldozatot hozni, annak a kis erőforrásnak a felhasználásával, ami rendelkezésedre áll és ez így van jól, ahogy.

Véleményem szerint a lövésenkénti visszatöltögetés megöli az egész lényegét.

Egyébként meg tartalomba, sőt játékmenetben is tuti lesz itt változás a későbbi patch-ekben. Sőt lesznek itt DLC hegyek is bőven (lásd Civ. V-nél is már mennyinél tartanak!)
  • torma1
    A grafikát én sem értem miért kell elvinni sokszor a rajzfilm felé. A régebbi Xcomok is ilyenek voltak. Afterlight stb-re gondolok.
  • torma1
    Nem persze. Nem kell a halhatatlanság. A fedező tűz jó ötlet. Ott lehet taktikázni. Én csak azt mondom hogy a régiben sokszor 2-3-4ember kellet egy ellenség legyőzéséhez. Viszont hogy pl csak 1 gránátot visz a katona ez elég szar. Inkább legyen egy kicsit gyengébb de több az emberkénél. Azzal is többet lehetne taktikázni. Pl mint a JA 2-ben a füstgránát,mustárgánát, olyan eltörhető fénycövek amivel be lehetett látni a területeket azonban az ellenfél nem látott. Az nagyon jó volt. Ezek hiányoznak kicsit.
  • Jeffjohnson
    Nekem a legnagyobb problémám a rajzfilmszerű grafika és a modellek illetve a coop hiánya remélem a jövőben lesz lehetőség coopozni mert 2012ben e nélkül kiadni egy játékod elég nagy hiba. Többi része eddig tetszik a játéknak.
  • Csacsi
    Persze....és jó lenne ha halhatatlanok lennének az emberink.

Nem értem ezt a sok siránkozást.
    A régi ufóban is képesek voltak mellé lőni az embereink fél kockáról, mint de ilyen itt nem nagyon van. A legtöbb egységem..oldalról közelről 100%-os találati aránnyal bír.

A heavy sosem fog pontosan célozni, de arra azért van a supress fire, hogy feltartsa az ellent, és így meg lehessen kerülni.

Használjátok már a specializációkat, ne pedig fedezékről fedezékre rohanjatok, és lőjétek egymsát szemtől szembe.

A dasht felejtsétek el, ha éppen nem láttok alient. Vagy mehet az assault dash funkciója úgy, hogy utána még tud lőni is.
  • torma1
    Az okés de akkor az ellent sem látja. És pont az lenne a lényeg. Hogy egy másik ember pl sniper le tudja szedni.
  • KingPunisher
    A fedezékes dolog meg a következők miatt van így :
    Az adott fedezéket természetesen nem lehet átlőni, normál esetben "real-time" ki be kukucskál mögüle a katona, mert ugye, hogy látná mi van a szobába ha nem nézeget közbe be ? Ha meg "kukucskál" pofán lehet lőni..
    Itt körökre osztott játékról beszélünk ezért lett így megoldva.
    Tegyétek nem sarokra full coverbe az embert, nha akkor tuti nem lövik ki, de nem is fog látni a cover mögé.
    Ennyi.
  • Avenger
    Uuu, nekem is kéne akkor egy ilyen bázistámadás. :)
  • KingPunisher
    Fenébe CD-Galaxis-ba még mindig nem jött meg. Special Edition meg elég gagyi dolgokat tartalmaz :( azt nem veszem meg.
  • Avenger
    Ahol a bázisod van, ott megkapod a kontinensbónuszt, de ha teleraksz műholddal egy másik kontinenst, akkor megkapod annak a bónuszát is. A sorrendjeim erre vonatkoztak. :)
  • Masakari
    satelite nexus;)
  • supremechi
    Már egy csomó helyen 2-3 és három országban 4-es volt a pánik szint, de aztán lenyomtam az első UFO bázist, és mindenhol kettővel lement a panci level! De mióta 6 műhold fönt van, azóta nincs para.
    Később lesz valami épület, aminek a segítségével több satelitet is fel tudok lőni? mert a bázison kezd fogyni az építésre felhasználható hely.
  • torma1
    Én Észak Amerikával kezdtem. Utána Mexikó mert pont ott magasabb a pánik. :) Akkor eddig nem rossz. :D
  • Avenger
    Olvastam sok mindent... Észak amerikai kezdés, majd befoglalni dél amerikát hamar. Ugyan ez fordítva. Afrikai kezdés a sok pénz miatt, majd észak amerika. Európa is jó, ha sok labort épít ez ember. De ha újra kezdeném, akkor lehet észak amerikában kezdeném, és két műholddal befoglalnám dél amerikát. Vagy EU kezdő, gyorsba dél amerika, utána észak. Persze mindez normál fokozaton. Klassziknál már oda rakja az ember a műholdat, ahol nagy a pánik. :)
  • torma1
    Melyik területet érdemes választani az elején? Melyik a legjobb bónusz adó?
  • kopaszeger
    A satelitekethez mi kell? Egyszerűen nem tok gyártani telepíteni azt veszítem el a területeket.
  • torma1
    Nézzétek mit találtam :)

XCOM Nexus

Ezek szerint lesz mod dögivel.
  • torma1
    :) Az jó. Olvastam a hivatalos fórumot ott sokan 3 support, 3 heavy-val nyomják. Egyik fedez a másik közelebbről gyilkol. Azért lehet taktikázni majd rendesen.
  • pluhi
    Supportnál elfér majd.
  • torma1
    Egyedül eddig a rakétavető tetszik. Nagyot pukkan és lehet vele területre lőni. Jó a gránát is ilyenre. Csak Scope+gránát nem fér el. :(
  • torma1
    A sorozatlövés hiányzik nagyon. :( Nem értem miért alapból így lőnek a gépkarabéllyal.
  • vaakuum
    főleg, ha akkorát tud dobni a kamerával, mit a többi katona a gránáttal...
  • Avenger
    Nekem volt olyan, hogy a katonám látta az idegent, de azok nem látták. Nem vagyok benne biztos, de nem lőttek, hanem csak szerencsétlenkedtek ott. :D
    Snipernek van amúgy olyan skillje is, hogy eldob egy kis kamerát, amivel látja a környéket, de annak szerintem eléggé korlátozott a hatótávolsága.
  • supremechi
    Hasalás, guggolás, kapás lövés, sorozat lövés, célzott lövés, bla bla bla, igen, hiányoznak, ezekhez pedig mind akciópont kell. - persze azért miután szintet lépnek a nyomik, képességekből kapnak hasonlókat.
    Igen, ezek mind nagyon jók lennének, és több taktikázási lehetőséget nyújtanának, de én már beletörődtem, hogy ebben a játékban csak gáz, meg fék van, és nincs sebváltó, kuplung, index, semmi extra dolog...Ettől függetlenül játszható.
    Pedig milyen szép is volt az anno, mikor egy rookie-ra ráadtam a legjobb cuccokat, és úgy léptettem vele a szintet, hogy rush az idegen elé egy egységnyire ( kiszámolni, hogy mennyi akciópont kell még a sorozathoz ), ott pedig sorozatlövés...persze még így is misselt néha!:D
  • torma1
    Ja az hogy lebontja a fedezéket az jó. Nincs is baj vele. Jó lenne egy ilyen Recon kaszt ami felfedez/álcáz és te lelövöd az ellent. Már tök messziről kiszúr az ellenség és simán lelő, míg én el sem találom. :(
  • Avenger
    Nem igazán. Hogyha látja hogy elbújsz egy nagy fedezékbe, akkor hiába nem látszol ki, rád tud lőni. A sectoid "sniperek" el is találnak majd simán. :D De az is előfordulhat, hogy lebontják a fedezéket előled, egy jobb sorozattal. Valamilyen szinten reális, hiába vagy teljes takarásban, ha látod az idegent, az azt jelenti, hogy az embered néha kinéz a fedezék mögül. Ezek rendre 20% körüli/alatti lövések.
    Mondjuk ha három képernyőnyire vagyok teljes fedezékben, és a sectoid kilő a plazmájával, és akkorát kritel, hogy belehal az emberem, akkor jön is a reload. Mert kell az igazságérzetemnek. :D
  • torma1
    Ezt a fedezékes rendszert nem nagyon értem. Olyan nem lehet hogy csak közelébe megyek, hogy a sniper pl lelőhesse messziről de ne tudjon az emberemre rálőni? Mert hiába vagyok full fedezékben úgy is van esély hogy eltaláljon. Hasalás stb jó lenne.
  • Avenger
    Elvileg csökkentett találati eséllyel, de ugyebár a mozgó ellenfél nincs fedezékben. :) Szóval összességében lehet nagyobb esély eltalálni bármit is overwatch-ban. Amúgy én is úgy tapasztalom, hogy elég jól lőnek overwatch-ban. Bár alapból lézerrel és távcsővel jól lőnek. :)