XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Nem konzolosodsz, hanem casualosodsz vagy mindkettõ egyszerre...XD
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Azért ez igy kicsit erõs, nem véletlenül az a neve ami. Ha úgy hívnák hogy "UfokillerShooter" akkor senki nem várna el tõle Xcom komplexitást 😄
De meglátjuk, néha már én is azon kapom magam hogy szeretek egyszerûbb játékokkal játszani mint régen. Konzolosodom 😄
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Gondolom semmennyire, lesz hozzá egy tonna retexture mod, meg fegyver.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ha úgy nézed legalább lesz egy casual és egy hc ufo is.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
anti hero
Egyszerre kapsz majd 2-3 küldetést, és Te választasz, hogy melyiket hajtod végre, a többi ország meg ezért "mérges" lesz. Ez a választások játéka, erre már most készüljetek fel. Nem lehet a fennmaradó 2 küldetést is teljesíteni.
A sárga pajzs ikon azt jelenti, hogy nem véd semmi már az ellenség elõl, vagy hogy tökéletes rálátása van az emberednek az ellenfélre. Olyan, mint ha nyílt terepen állna. Pl: Beállsz egy láda mögé, kapsz piros fél pajzsot a szemben lévõ ellenségekre nézve, DE ha a hátad mögé kerül az ellenség, akkor átvált sárga félpajzsra az ikon, jelezve, hogy már szart sem ér a védelmed 😊
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
hat ezt en is oszinten remelem!!!
regi xcomban mekkora volt, amikor 3-4 helyen ment az ekson oO egymas utan oO
anti hero
A küldetésválasztás mondjuk logikus. Ha nagyjából egyszerre támadnak be akkor mire az egyik helyen végzel, a másikon már rég végeztek az idegenek.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Választási kötelezettség meg szerves része lesz a játéknak, erre készülj fel! Nem tudsz majd minden feladatot elvégezni. Döntenek kell majd és ahogy mindnek meglesz a pozitív eredménye, úgy a bukott küldi negatív dolgokkal fog járni. A háború már csak ilyen!
Azt mondjuk remélem újragondolják, hogy két küldetés közül kellett választani, és csak az egyiket lehetett megcsinálni, vagy a teljesben ritka lesz ez a felállás.
Sárga pajzs nálam akkor volt, amikor kapott egy sorozatot az emberem, szóval vagy megnövelt vagy lecsökkentett védelmet jelent szerintem.
Forgatás is vicces, 90 fokonként lehet, de sosem oda fordul be ahová jó lenne. 😊
Amúgy jó lesz ez, csak tényleg el kell vonatkoztatni a régitõl kicsit.
"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu
Nekem némileg a kamerakezeléssel volt gondom, valahogy komplikáltnak tûnik a forgatás és a zoomolás. Egyszerûbb lenne ha egy gomb+egérrel ez megoldható lenne.
Mikor az idegenek nem pirossal, hanem sárga ikonnal jelennek meg, az azt jelenti, ,hogy nem vettek észre engem? Én ezt következtettem ki. Ugyanígy a saját embereimnél: sárga pajzs vajon azt jelenti, hogy õ nem vette észre az ellent?
Ezt a fedezék dolgot is teljesen reálisnak tartom. Ha te tudsz valakire tüzelni, akkor rád is tudnak, teljesen logikus. Csak nem ehhez szoktunk hozzá. Ezt a falonátlövõs kérdést majd megnézem én is, ha újra játszom.
A jó hír még az, hogy a magyarítás egyszerû lesz, a nyelvi fájlokba egyszerû szövegszerkesztõvel is bele lehet nézni. Elég sok infó van bennük. 5 perc nézelõdés után annyit megállapítottam, hogy három küldetés lesz tutorial gyanánt (az elsõ kettõ benne van a demóban), amit új játéknál át is lehet ugrani. Ezért teljesen scriptelt a demó. Azt is láttam, hogy lesz majd idegen bázis támadás.
Kutatásról/gyártásról tudunk már valamit? Lesznek egyesével legyártandó fegyverek, vagy mindenki megkapja a legfejeltebbet? Ufopedia lesz benne jó kis leírásokkal? Vagy majd kiderül ha megjelenik? 😄
latszik hogy a konzolos degeneracionak keszult akik keptelenek lennenek tobb bazis epitesere fenntartasara es a akciojatek bonyolitasara
instant ekson kell oszt csa (de azert vegig fogom nyoni ezt a szart 😄)
anti hero
Az elsõ részben számtalanszor cipeltem el eszméletlen társamat vagy ha nagy volt az alien túlerõ, akkor felkaptam amit tudtam és vissza a gépbe és spuri. Vagy az eldobott világító cuccokat felvettem és dobtam át máshova.
Egyszerûen fájdalmas, hogy hová butították vissza.
És hová menti õket?
Meg akartam nézni a katonák késõbbi fejlõdését (hogy milyen képességeket kapnak magasabb szinten), de sajnos nem volt eredményes a demo ini-jeinek manipulálása, vagy rossz helyen írtam át, vagy annyira scriptelt a demo, hogy nem veszi ezt figyelembe... este majd ránézek a hivatalos fórumra, hátha írnak még valamit...
Jah, az 5 gigából 3,7 giga videó 😊
2 mozgás, vagy 1 mozgás és 1 lövés/gránát/akármi - vagy mondhatjuk, hogy 2 db akciópont van, és a legtöbb cselekvéshez 1 db kell.
katonák 5-6 szintig fejlõdnek (most nem tudom fejbõl a rangokat...)
Csak 1 bázis lesz, de interceptorokat lehet kihelyezni minden kontinensre.
4-6 fõs csapatok lehetnek max. a pályák meg pont erre meg 6-20 idegenre vannak tervezve (Multiban bemutattak egészen nagy pályákat is)
Nincs testhelyzet.
Nem lehet felvenni tárgyakat, mert mit is vennél fel? A civileknél nem lesz sem gránát, sem fegyver. Amikor meg meghal egy idegen, akkor a fegyvere valamilyen oknál fogva szétesik (ezt sem titkolták el, sõt közölték is).
Nincs forgolódás, mint ahogy az emberek nagy része érzékeli maga körül a teret, illetve az animációkon is látszik, hogy mindenki körbenéz, és nem csak elõre lát 155°-ban...
Hol vannak már a 90-es évek 😛 grafikán kívül minden csak visszafejõdik.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Látva a demo-t, illetve belenézegetve az ini-ke én csak egyetlen dologtól félek, hogy nagyon-nagyon rövid lesz a játék. Megnéztem, hogy hány fajta fegyver lesz, hány fajta alien és nagyon elszomorodtam...
4-es (impossible) szinten már azért nem olyan konnyu veszteség nelkul megoldani a mapot.
Ott az izgalom hogy mikor ölnek meg, tényleg minden idegen iszonyat halálos, egyenként is óriási veszélyt jelent.
A zene valami állat, a hangulat sötét, jó lesz ez.
Majd ha megszeretjük egy egy emberünk, micsoda élvezetes lesz óvni fejleszteni.
Ahogy én láttam 10 szintet lehet fejlõdni, gondolom a végén már elég kemény bonuszokat kap a katona.
Kicsit egyszerû kicsit instant, de lehet lesznek modok, patchekben hallgatnak a régi rajongokra stb..
Sok körökre osztott játék amugy sincs, szóval becsülni kell ezt is.
No meg a multira leszek igen kíváncsi..
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
A deus ex-es fõmenü zene nagyon illik ide is. 😊 Kár, hogy nem lehet a küldetésen a földrõl felvenni dolgokat, dobálni azokat meg ilyesmi. És remélem rombolható lesz a terep rendesen puskákkal is(bár a gránát is megteszi, ha lehet belõle elég sokat vinni.
Annyi sajnos biztos, hogy sokat egyszerûsítettek az elõzõ részekhez képest a játékmeneten, de attól még a demó alapján lehet kiváló játék.
simán hozza a régi X-COM érzést, nagyon várom már 😊)
dixitque deus fiat lux
Amúgy nekem pl a sokak által nem szeretetett Ufo: After* sorozat nagyon bejött, szóval nincs nagyon XCom elvonási tünetem.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Ilyeneket ír a csákó:
- nincs akciópont, hanem ilyen 1 mozgás/1lövés lehetõség van csak?
- katonák max 3 szinten fejlõdnek
- csak egy bázis lesz
- 4 illetve max 6 fõs squad, kellõen kicsi pályamérettel
- nincs testhelyzet (pl térdelés/kúszás pontosabb lövéshez)
- tárgyakat (pl lõszert/fegyvereket) nem lehet felvenni/letenni
- az emberek 360 fokos szögben látnak (tehát lényegtelen merre fordulsz), tán még a lövésnél sem számít...
Most ez komoly? Mert ha igen....
Kipróbáljuk könnyebb szinten, mert ez így pofátlanság.
Hangulata viszont remek, és kellõen sötét
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.