XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Agamemnon
<#nyes>

Carmang
Jóvanna! 😊

Shiwo
Very Difficult van ott 😊 (Kötexik)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Carmang
Höhö, tetszik a harmadik képen, a "Mission Difficulty: Very Hard" 😄

Shiwo
nekem van egy olyan érzésem, hogy nem az eredeti UFO érzést fogja visszaadni, csak ahhoz hasonlót (nem baj, arra ott lesz az UFO2ET)

viszont így a videók alapján a saját hangulata is kellõképp jó lesz és az ember szívesen eljátszik majd vele órákig

de tuti nem leszek teljesen elégedett, ha az eredeti X-com intro zenéje nem csendül fel a játékban 😊

Carmang
A videókat elnézve elég dúúrván hozzányúltak dolgokhoz. Kíváncsi leszek a végeredményre. Egyelõre nálam a "várós" státusban helyezkedik el a játék 😊

Agamemnon
Annyit mindenképpen. Ha az eredeti UFO hangulatát át tudják ültetni ebbe a remake-be, akkor sikeres is lesz.

cataflam02
Ez a játék elégé érdekesnek ígérkezik.. Egy próbát mindenképp megér

One more story

Buci
Csak sajna ez Xbox achievements, remélem raknak bele vh. PC-s verzióba is. Steam óta megszerettem õket 😊

carpe diem

Buci
Pont most akartam belinkelni, csak a GameSpy-os cikket 😊

carpe diem

Agamemnon
Hát akkor már ezt sem hagyhatom ki....

XCOM: Enemy Unknown - Dissecting the Multiplayer

Agamemnon
Ha valakit érdekel (spoiler veszély):

XCOM: Enemy Unknown Achievement List

Agamemnon
Új köntösben a honlap... http://www.xcom.com/enemyunknown

Már hogyne lenne öröm, hiszen eddig ezért nyavalyogtam. :-)
Ahogy látom, itt is a szokásos menetet követték-hasonlít a régire, mégsem ugyanaz. Ránézésre többet kell taktikázni. Plusz mindezt idõre kell megtenni, legalább is a "Cintact loss in" számláló erre enged következtetni. Nade lássunk már valami videót is... :-)

Papa01
<#vigyor0>

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Dede, csak az x52-esem éppen nem akarja hagyni magát használhatóan felprogramozni...

Agamemnon
Semmi öröm, hogy lesz légiharc?

Agamemnon
Dede, most kerestem és találtam erre (Ti már olvastátok?):

http://www.joystiq.com/2012/07/30/exploring-the-unknown-parts-of-xcom-enemy-unknown/

OFF:
részlet Elrond titkos naplójából:
.
.
104. nap
Fogadtam Bilbóval három kiló mithrilbe, két pofon ellenében, hogy Frodó eljut Mordorba és vissza. Addig kanasztázunk.
.
.
.
591. nap
Semmi hír nem jött sehonnan. Gyûlölöm a kanasztát.
ON

Shiwo
semmi hír

(én speciel szeretek kanasztázni...)

Semmi hír sehonnan?

(útálom a kanasztát 😊)

Shiwo
a perkek általában olyan képességek, amiket felvéve elõnyhöz jut az adott katona...

pl sniper-nek lesz olyan felvehetõ perk, hogy mozog és lõ is egy körön belül (alapesetben a sniper abban a körben nem tud lõni, amelyikben mozgott is)

persze lesznek más perkek is, és mivel a legtöbb játékban nem kapsz annyi pontot, ahány perk van, így erõsen meg kell gondolni, hogy mely perket is választod..

TreDoR
sniper, gunman, assault, support, 5. gondolom a pszionista (Sid Meier arcával).

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Azt mondták valamelyik hivatalos vidiben, hogy a csapatösszetételnél igen fontos, milyen képzettségû és képességû katonákat viszünk. Van errõl valakinek infója, hogy milyen katonákból lehet válogatni?

Nekem eddig egyedül a snipert sikerült azonosítanom (illetve talán a gunman, de azt nem tudom, mit takar), de ha 6-ra lehet bõvíteni a csoportot, ami eleinte 4 fõbõl áll, akkor minimum 4, de feltételezem, hogy akár 6) különbözõ katonatípus lehet. Mik lesznek ezek?

További nyitott kérdés számomra, hogy egy adott képesítésû katona csak egyfajta fegyverrel tud-e bánni, vagy esetleg a snipernek is lehet szükség esetén páncélöklöt adni a kezébe, amivel szintén sebészi pontossággal tud lövöldözni?
Értem ezalatt azt, hogy adott esetben két egymáshoz közelebb álló katona, vagy két tereptárgy, vagy tereptárgy és katona között ki tud lõni a rakétával! Az elsõ részekben bizony a rakétások sokszor hátba lõtték a csapattársukat, ezért a kezdeti nehézségek után már a rakétás feladatra is jó lõkészségû katonákat kellett késõbb alkalmazni 😊

Újabb kérdés: mik lesznek azok a perkek?

Agamemnon
Ráadásul, ha jól tudom, eleinte csak 4 fõ lesz a korlát, majd kutatással, vagy egyébbel lehet 6 fõre emelni a csapat létszámát...

Shep
Szerintem jó volt az a régi rendszer, hogy a hajónak volt egy befogadó képessége aztán abba úgy és azt pakoltál amit akartál, ez a 6 elég soványkának tûnik, persze nyilván a játékmenet is változik annyit, hogy ez a 6 fõ pont ideális legyen.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Nézem a külföldi fórumokat, és meglepve látom, hogy nem csak engem lepett meg a 6 fõs létszámkorlát információja a leszálló egységnél.

Elkezdtem agyalni, hogy milyen formákban is játszottam végig annó a játékot, és beláttam, hogy nálam is sokszor 10 fõ volt a maximum, de ha kevés emberrel mentem, természetesen egy-kettõ tank mindig volt a hajóban. Aztán így mindig azokat lõtték szét a leszállás utáni kiszállás közben, az emberek megmaradtak. Én egyébként kifejezetten emberkímélõ, és inkább töltögetõ módban játszottam, mert az embereket már a vásárlásnál kiválogattam. Aki jó volt, azt azonnal beosztottam a hajóra, utána eladás menü, és aki kimaradt, ment a levesbe. Inkább vettem még 20 újoncot, hogy kimazsolázzam közülük ismét a 3 legjobbat. (Humán erõforrás menedzsment rulez, mint a valóságban).

Minden esetre én is jobban örülnék, ha a szabad választás lehetõségét meghagyták volna a játékosoknak, hogy mekkora sereggel is akar az ember gyereke kivonulni a terepre. Ráadásul azt a nézetet is osztom, hogy nagyobb egységekkel nagyobb területen is mehetne a körökre osztott harc, hiszen éppen az egy nagy elõnye a körökre osztásnak, hogy nem kell polipnak lenni 5 egérrel a kezekben, a maradékkal meg a billentyûzeten zongorázva, hogy egyszerre menedzseljük a teljes egységet. Így egy korrekt logikai-akciójátékot tudtak alkotni, ahol nem számít, ki milyen gyorsan és ügyesen kattingat, a lényeg azon van, hogy jó stratégiát alkotott-e?
Ezért is remélem, hogy most már a gyerekeimmel tudom úgy játszani ezt a játékot, ahogyan régen a haverokkal kezdtük a koleszban: sokszor negyed óráig vitatkozva azon, hogy melyik pontra kellene lépni egy katonával.

Szóval így látatlanban nekem is hiányozni fog a nagy létszámú egység, amivel lehet nagyobb területen is játszani, ha már szétszéledtek a leszállás és kiszállás utáni káoszból az emberek.
De azért már várjuk.

Fenrir
Digital Combat Simulator

Mindig valamilyen repülõgép típusra koncentrál, volt már A-10 pl, amiben a startup sequence is vagy fél óra volt 😄

Nekem az ilyen részletes játék már nem jön be 😊

A halál csupán a kezdet...

akyyy
mi dcs simulator?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Molnibalage
Furcsa. Én meg mostanában lázban égek. Kb. 2003 óta nem volt ilyen jó év. Tavaly november óta több játékkal játszottam és van a várólistán, mint az elmúlt tíz évben.

- A Skyrim egész jó volt, de azért is vettem meg, mert tudtam, hogy a Sure AI majd erre is rámozdul.

- Risen 2.

- Baldur's Gate 2 Enhanced Editior

- Sim City 5

- RTW2.

- És az UFO2.

Mindez 1,5 éven belül. És akkor a DCS szimulátor vonal fejlõdésérõl még nem is beszéltem. Nem minta lenne rá valaha is idõm. 😊

Még így is sorjáznaka 2,5 éve megvett NWN2 kiegek, amikre szintén nem volt idõm. Szóval, szerintem ahhoz képest, hogy mekkora fostenger a játékipar, egész jó idõszakot élnük. Az mondjuk más kérdés, hogy régi brandek ráncfellvarásai azok, amik jó. Ez valahol szomorú...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Agamemnon
Hát igen én sem várok egyéb játékot...

Kandurex
kár h nincsen semmi anyag,...kb. az egyetlen játék ami a közeljövõben érdekel

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Agamemnon
Hát, pedig már nincs olyan messze az október, bár lehet, hogy most nyáron nem akarnak különösebben hipe-olni...

Sebaj, elõbb-utóbb csak lesz valami újságcikk, ami új infókat is hoz...

Buci
Comic-Conon kinnvoltak, meglehet nézni a videót, de ua.-t a demot hozták el, ami E3-on is volt...

carpe diem

Agamemnon
Nah, banner ügyben senki nem talált semmit? Csak hogy legyen post, ha már hír nincs...

sherlock1

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Buci
Körbenéztem, de nincs semmi újdonság. Néma csend és hullaszag. Biztos vagyok benne, h megjelenésig dobnak még vmi infot, mert ez az E3-féle fellángolás nem fog kitartani októberig.
Egyébként én is minden nap reménykedve figyelem ezt a topikot, hátha új hsz, új hír van 😊

carpe diem

Agamemnon
Buci, nem találtál semmi újdonságot a legutóbbi gyûjtögetés óta?

Csacsi
Megoldodott.Viszonta gold editionben is van olyan hogy a Time Unit tulcsordul?

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Csacsi
ha valaki leírná privátban mit kell tennem, akkor azt megköszönöm, mert nagy kedvet kaptam hozzá.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Carmang
De ahhoz is a legújabb DOSBox ajánlott.

steamesek mennek

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Csacsi
Nincs valakinek egy mûködõ verziója a régibõl, ami megy windows 7 alatt?

Agamemnon
Van hangja? 😄

Akkor ha valaki bele tud nyúlni, legyen kedves kiszedni belõle.

Shiwo
én mondjuk a hangot kiszedném belõle, mert elvileg a topik minden egyes frissítésekor nekiállna recsegni...

jövõ hét elején tán lesz rá idõm, akkor megpróbálhatom megberhelni, hogy ne legyen hangja

Agamemnon
Ezt vajon be lehetne ide rakatni bannernek?

http://www.xcom.com/enemyunknown/media/xcomeu_logo_home.swf

Alá linknek meg a honlapot? http://www.xcom.com/enemyunknown/

Agamemnon
Eddig is nagyon vártam, de ezek a videók után meg fõleg, úgy tûnik, lesz mit taktikázni, variálni. Már csak legyen bõven kutatni való, illetve a küldetések közben lehessen menteni 😊

Agamemnon
Szuper összegyûjtés, köszönjük!

Papa01
Köszi szépen! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb