4353
-
SaGa Jr #3832 Nem annyira véletlenszerű az a will növekedés ha csak be nem kapcsoltad a stat random generálót a second wave-ben.
Addig normál esetben 2 pontot emelkedik az érték minden ranglépésnél mindaddig, míg az OTS-ben a will érték emelő cuccot meg nem veszed. Onnantól már 4 pontot is emelkedhet.
Ha a véletlenszerű fejlődés be van kapcsolva akkor a minimum 1, a max 3 alapból, míg ha van OTS fejlesztés akkor 1 és 6 közötti lesz ez a szám.
Az esély meg ugye úgy jön össze, hogy az aktuális will értéket osztja le annyival a program amennyi a DGC.ini-ben van (ez 4 ha nem piszkált bele az ember és nem aktiválja azt a SW módot ami ritkábbá teszi a pszíket és átírja ezt az értéket 10-re). Ezt egyszer nézi meg, méghozzá mikor berakod a katonát a teszterbe. Ez előtt kell menteni és ha nem lett jó az eredmény akkor visszatölteni, feltéve ha be van kapcsolva az új, visszatöltés újrakalkuláló second wave opció, különben a helyzet mindig ugyanaz lesz.
De ha annyira kell pszí még mindig aktiválhatod a jó öreg spec karaktereket ha nem akarod gyűjtögetni a mindenféle steam-es plecsniket és nem akarsz turkálni a programban. ;)
Molnibalage:
Nálam teljesen stabilan működik a játék egy korosodó és nem épp csúcs vason (E8400-as proci meg HD 6670-es kártya, 4 giga ram). Szerintem nálad lesz valami lokális gebasz (ez lehet driver hibától kezdve, töredezett meghajtón át akármi is). A játék magát alapból maxra állította a grafikát illetően 1440x900-as felbontáson azt megy minden szépen akadás mentesen. Fagyást sem tapasztaltam még, ki sem dobott szóval jobb mint az EU volt (az időnként produkált érdekes kifagyásokat). -
Renegade #3831 nálam nem fagy, viszont, ha megy a torrent kliens (nem ad vesz, csak aktív), akkor játszhtatlanul szaggat. :) -
Renegade #3830 hehe, én a bálnás küldit elég az elején kaptam, alapfegyók, 4 katona, szerencsére a snipernek már megvolt a csapatlátás, de így is 3* kellett visszatölteni, viszont rohadt izgi lett a vége, minden fegyver üres, 1 kör a csomagik, rohanás, 1 hp, ami kell :) -
#3829 Pl ha kritikus találatot kapsz akkor csökken a Will-ed. -
#3828 nem rang, hanem will. és a will rangtól is függ, meg attól h épp milyen bugyi van a játékon, mert véletlenszerűen nő, persze bizonyos kereteken belül... nekem annak idején igen gyorsan át lett modolva fix értékre, psi képzéssel együtt. -
#3827 Helyi speci hiba lehet szerintem, mert nalam atomstabil volt mindig, most a kieggel sincs ez maskent. -
#3826 Botrányos lett a játék stabilitása. Már kétszer fagyott le úgy, hogy megakadt egy jelenetnél. -
#3825 Az alapot végigtoltam. -
SaGa Jr #3824 Nem a rangtól függ, hogy ki lesz psionic és ki nem (a beállítások meg pont ugyanazok mint az EU-ban voltak, le lehet csekkolni a defaultgamecore.ini-ben). Nekem most a legnehezebb fokozaton például két kopasz psionic-om van (frissen felvett emberek) ám egyik tapasztalt katonám nem bír a képességgel sajnos. Korábban meg classic-on minden második emberemből psi lett. A mentés visszatöltése meg csak akkor segíthet ha a kérdéses mentés a kiképzés elejéről van (későbbit hiába töltögetsz vissza, mert a siker a kiképzés elején dől el) és aktív a save scum opció a second vawe-ből.
Az általad említett küldetés az új feladatsor része (olyasmi mint a Slingshot) és elméletileg ehhez kapcsolódik a bázis támadás is. Azért elméletileg mert nehézségtől függő mikor történik meg a dolog (mind a kérdéses feladat mind pedig a bázis megtámadása adott időben történik), viszont ez a sztori az amiben megmagyarázzák miként is történhetett meg ez az eset. Pontosabban majd a dokinő ahogy halad előre a sztori majd elkotyogja a dolgot és ez kapcsolódik a megmentett emberekhez.
A legnehezebb fokozaton van leghamarabb a támadás. Egész pontosan a 3. hónapban (classic esetében az 5. hónap elején következik be, alacsonyabb fokozatokon meg még később). Elég kevesen jöttek a classic 40+-os támadó hullámához képest és nem is a legerősebb lények - volt ugyan az új sectoid lépegetőből de csak 2, disc is csak 2 jött, floater csak 4, ellenben jöttek azok a láthatatlanná váló röpködők meg 8 chrysallid és 2 muton plusz 3 sectoid commander - hiába volt már meg az alien bázis kifüstölése is meg volt már pszím is.
Ráadásul a kapott emberek is valahogy jobbak voltak mint a classic-os változatok (ezek például 90-es aim-el jöttek a legnehezebb fokozaton és 11 HP-val míg a classic-on kapott bakák jóval gyengébbek voltak). -
#3823 Trening rulett tenyleg fun, ahogy Saga Jr is irta. Neha nagyon jo skilleket dobal ossze randomra, de neha meg azonnal nyugdijazhato a katona, olyan abilityket kap :) Bar elsore - ha meg nem jatszottal a jatekkal - erdemes kihagyni es default modon, maximum ironmant bekapcsolva jatszni.
-
#3822 Az enemy winthin csinált valamit a pscionic képességekkel? Már 4 colonel rangú katonám vizsgáltam át. Egyszer mentést is vissza töltöttem, de semmi. Viszont volt egy új küldetés. Valami fegyver rakományt kellett megszerezni, egy duzzasztó gáton végig verekedve magunka.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a fegyver egy nő volt akinek látszólag van vmi képessége, és bekerült a barakkba. Egyedi kinézete és neve van, nem lehet változtatni egyiket se. Aztán volt egy küldetés, hogy mentsük meg 3 társát is. Elég gáz, ha csak annak a 4nek van telepatikus képessége -
#3821 Second Wave
Én személy szerint semmit. -
#3820 A second wave opcióknál az egyes lehetőségek mit takarnak? Ti mit használtok? -
SaGa Jr #3819 Tény hogy nem egy mindent vivő jószág a MEC katona, de kifejezetten hasznos tud lenni.
Ha kikutatod a megfelelő cuccot (ammo conservation vagy mi, amihez kell 4 muton) akkor többet tudnak majd lőni a MEC csúzlik.
Minigun-jukat sosem használtam, de a sebzése 6-os a leírása szerint. A következő a railgun 8-al és végül a particle beam 10-el (ez utóbbival ennyit ritkán sebeztem, általában 13-15 volt a sebzés mert sokszor bejött a critical, illetve max 5-6-ot sectopod-ra mert az a gép minden sebzést felez magára nézve, kivéve a közelharcit, mert azt kevésbé csökkenti). Mondjuk tény, hogy így is max 6 lövésig bírják vagy 2 area attack-ot tudnak nyomni (ez akkor vicces ha egy olyan területet akar megszórni az ember amire oda lett lőve egy akna, mert ilyenkor az is berobban).
Az sem mindegy, hogy milyen katonából képzed ki a MEC trooper-t. Például ha egy sniper-ből akkor az sokkal pontosabban fog lőni (már ha nem mozgott előtte), ha egy assault-ból az kevesebbet sérül, egy heavy-t bizonyos távon belül nehezebb eltalálni és onnan kevesebbet sérül, míg a support katonából lett MEC katona egy nagy területen minden havernak +10 Defense-t ad. Ja és ha valakiknek kell plecsni hát ők azok.
Ja és persze szigorúan csak colonel-eket szabad átképezni, hogy minél jobb statokkal kezdjék meg MEC pályafutásukat minden hasznos ability-vel egyetemben.
Sérülni mindig fognak, bár alapból van def-jük, de azért eltalálni nem nehéz őket (legalábbis a nehezebb fokozatokon az ellenfél szép kis bonuszokat kap találatra és úgy nem gond nekik a dolgot kivitelezni). Viszont mivel hardened-ek ezért már kisebb a komoly sérülés esélye, ráadásul javíthatóak és gyógyíthatóak is, mi több, tudnak olyan területre ható gyógyító vacakot használni amitől ők maguk is gyógyulnak meg a körülöttük álló bajtársaik.
A gránátvető tényleg felesleges upgrade. Akkor már inkább a jóféle akna. Az ér is valamit. A lángszóró meg isteni ketyere mikor terror küldetésekre mész és jön egy halom chrysalid meg egyéb bandázó ellenfél. Egy jól pozícionált katona lazán letakarít egy halom ellenséget egy lövéssel. Különösen jól jön ez a fajta felszerelés ha megkapod a chrysalid hive takarítós küldetést, ahol 30+ chrysalid-ot meg zombikat kell majd likvidálni (ha tovább húzod a dolgot lehet ennél több is). Viszont a lángszóró használhatatlan a gépi ellenfelek ellen. Egynél több lángszórósra nem is nagyon lesz szükség.
A kinetic csapás használatakor oda kell figyelni, mert ha nem ellenfelet ütsz (lehet ugyanis csak tárgyakat meg hajók falát szétverni vele) akkor időnként ugyanakkora sallert visszaoszt a program a MEC-re is. Viszont nincs is szebb annál, mikor a maxra gyúrt MEC katona közelharcban 15-ös sallereket leoszt még egy sectopodnak is.
Kipróbáltam az új second vawe opciók közül a véletlenszerűen osztogatott ability-set és eddig nagyon bejött. Olyan kombókat összehoz a gép hogy az valami félelmetes. Van olyan support manusom aki rendelkezik például az assault katonák 4 mezőn belüli automata támadásával, második rangon megkapta a revive képességet, harmadikon meg a dupla lövést. De akadt olyan sniper is a csapatomban akinek beadta a második szintre a dupla lövés lehetőségét (már hogy ha az első talált akkor lőhet megint) a program egy másiknak meg második vagy harmadik rangjára bedobta a heavy azon képességét hogy ha az első cselekedete lövés akkor nem ér véget automatice a köre. Arra figyel a játék, hogy csak olyan képességeket osszon amiket az adott katona típus ki is tud használni a fegyvereivel. Ezzel az új opcióval nagyon jó kis katonák jönnek össze. -
#3818 Tuti a Kinetic Strike modul jobban megérte volna mint a lángszóró... +3 egység mozgást is ad körönként. Mind1 akkor, már MEC3 lett fejlesztve.
A pontosságot meg benéztem. Csak a light plasma rifléhez jár, semmi máshoz. -
#3817 OMG Ez a MEC trooper mekkora egy paraszt vakítás... Előzetesből azt hinné az ember, hogy az valami nagy király dolog. De NEM. Baromi drága, 180 meld és 1000 credit (minden fejlesztéssel). A fő fegyverei valami vicc kategória. Alap minigunnal lehet 3x lőni, de a plasma pistol is többet sebez. Pontossága egy rakás szar, mert 3 egység távolságból 85-ös aim-el az útközepén álló ellenfélre 60%-ot ír. Amit a játék sztenderdjei alapján = 0% A railgunnal CSAK 2x lehet lőni... és szintén semmit nem talál el. A gránát vetője sem túl erős, a rakéta meghajtású bokszkesztyűnek se sok értelmét látom, mondjuk a fix 12 pontos sebzésével elég sok ellenfelet 1-hitelni lehet. De mivel 100% hogy bármelyik ellenfél, bárhonnan telibe fog lőni, így elég necces előre szaladni egy killért. Még a sectoid is a maximumot sebzi rá. -.-" A lángszóró meg "hard CC" ami mindig jól jön, csak ugye azt is csak közelről lehet használni. Az aoe elektromos mező, na az már ér valamit a gyakorlatban is.
Nekem az a véleményem, hogy nem éri meg használni a MEC troopert. -
SaGa Jr #3816 Én megúsztam 2 commanderrel a dolgot, bár ők zavarták a legkevesebb vizet (egyik aknára sétált és megmurdelt tőle, a másik meg átvette ugyan az irányítást egy töltelék emberke felett, de egy lövéssel le lett kapva cserébe.
Kíséretnek mellettük akadt 4 dics, 4 sectoid mec meg 4 sectopod, pár fejlettebb repülő dög, 6 chrysalid, egy raklapnyi muton variáns, ja és persze az elmaradhatatlan pár főnyi aprólék sectoid különítmény akik szigorúan csak azért voltak ott, hogy tápolják a lépegetős társaikat). Összesen 42 ellenséges egység. Kíváncsian várom mit kapok a nyakamba a legnehezebb fokozaton és mennyit (gondolom ha nem húzom annyira a játékot és korábban lerendezem a bázis, így előrekerülnek az ethereal-ok, akkor kissé keményebb összeállítás rohant volna le és commanderek helyett ezek a csuklyás rondaságok vezették volna a rohamot).
De addigra már volt minden nyalánkságom (emberek maximumra fejlesztve, plecsnikkel ellátva gazdagon, csúcs cuccokban), így nem volt gondom a kis rohadékokkal. Az már más kérdés hogy alig élték túl a mókázást a srácok (utána jöhetett a kórházi kezelés/javítás). -
#3815 Atya ég az a küldetés. 32 idegen és 10 xcom katona halt meg. Az összes újonc akiket mindig küldözgetett be a gép. Csak sectopod csalinak voltak jó kb. Legalább volt náluk 2 gránát fejenként. Két Magas szintő egységem is meghalt... ez egyiket, lelőtte a másik mind contorl alá esett shotis assault... Mondjuk 70-es willel nem érterem, mégis miért adta be a gépnek. fair play...
6 sectopoid volt, 4 korong, muttonok, chrystalidok, 3 commander. Meg pár sectoid. -
#3814 Aham. Összességben elég, jó. Olyan dolgok vannak benne ami az alapjátékba is nagyon jó lett volna. Viszont inkább csak dlc mint teljes értékű kiegészítő. -
SaGa Jr #3813 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én speciel örültem a bázis támadásnak, bár korábban jött össze mint ahogy a sztori alapján kellett volna neki...
Nekem ott 4 MEC trooperem-volt, meg kaptam 3 kiscsókát (+2-t és egy újabb MEXC trooper-t a második körben). Simán vállalható volt a 42 ellenfél ami a bázis ellen jött (classic nehézségen játszom). Úgy láttam, hogy az éppen legmagasabb szintű katonáidat pakolja be szép sorban az első csapatba a program. Mindenki colonel rangban volt mikor átképeztem őket és igyekeztem a legjobb lövészeket átalakítani, így azért elég jól kaszáltak a srácok a particle beam ágyúkkal meg a kiegészítő fegyvereikkel.
Amúgy a sectopod-nak nincs pajzsa. Annak az új mech ellenfélnek amit sectoidból csinálnak annak lehet ha rátesz olyat valamelyik sectoid. Azon nem kell csodálkozni hogy pontosan lő a sectopod, mert eleve magas az aim értéke és nem nagyon kap levonást, csak ha fedezékben van a célpontja (magyarán használj skeleton/ghost armor-t az embereiden meg a support katonák is dobálják a füstgránátokat ha meg akarod úszni azokon a kis helyeken a találataikat). Az újonc gépesített sectoid meg nem olyan pontos, viszont sokat lő és sokan vannak. Egyesével kell levadászni őket.
Crysalid-ból nálam 6 db volt (3x2 3 külön hullámban, 3 külön részlegben jöttek).
A kismanusokat beraktam figyelni (overwatch) a nagy mec katonáim is beálltak erre a szerepkörre és lelkesen gyilkolásztak. Páncélokon volt olyan ami lángszóróval volt szerelve de többségükön fist volt (ezzel lazán alázták az ellenfeleket közelharcban) a másodlagos fegyver. A kilőhető érzékelős aknák életet mentettek itt, ahogy a gyógyító ketyere is. Ellenben elvesztettem a kis segítők közül kettőt mert nem volt support karakterem aki visszahozta volna őket (hiába van gyógyító kütyü a mec-en az nem hoz vissza senkit).
A MEC katonáknál 2 supportból lett képezve nálam (ezek elég nagy területre folyamatosan +10 Def-et nyomatnak a haveroknak) így velük kialakítottam egy átfedéses zónát ahol elég jól védve voltak a srácok. Ezek voltak a gyógyítóim is. A többi mec katonámon akadt még sokkoló (ez piszok jó mert körökre kiüti az ellenfeleket és így időt nyer tárazáshoz, gyógyuláshoz és nem mellesleg még sebez is).
Szóval leküzdhető az, csak ügyesen kell helyezgetni az embereidet, nem nagyon szétszórni a népet mert akkor ledarálnak. Nyilván a felszerelés sem mindegy persze.
Molnibalage:
Ja már kinn van. A virágbolti meg az amerikai biztosan, az EU-s is jön már. A játék magában foglalja az alapot (indíthatod azt is külön vagy az újat, ám second wave opciók az enemy within-ben nem lesznek aktívak míg először végig nem viszed, ugyanis külön kezeli a program az EW és az alap mentéseit és státuszát.
Van benne sok újdonság, sok új tech, új sztorivonal (a kínai fószeres helyett van egy csaj és a sztorivonala, meg itt van egy új ellenfél is akit le kell vadászni, új feladatok során), az embereink alapból jobbak némileg, de az ellenfelekből classic-on speciel több jön és jobban harcolnak (jobban összedolgoznak). Összességében nehezebb lett némileg a játék, több mindenre kell figyelni és a nagyon ráérős játszogatók kimaradnak az új opciók némelyikéből (van egy új "nyersanyagforrás" melyből a legtöbb pályán akad 2 konténer amik mellé állva lehet egy klikkeléssel begyűjteni a cuccot bizonyos körlimiten belül, de alapból nem látszanak, neked kell felderíteni azokat és ezekből lehet génmanipulált meg kiber katonákat kreálni). -
#3812 Már kijött a kieg? -
#3811 Elmehetnek a fenébe ezzel az enemy withines hülye "feature"-rel .megtámadják az ufók a kibaszott bázisom... Jön a rohadt nagy poén, ha elveszted akkor vége a játéknak. Mert 4 sectopodot, meg még 4 sectoidot mellé (mert miért ne legyen mér 32 hpja a a sectopodnak a pajzsal...) +2 chrystalidot, biztos el lehet intézni, a kifejlesztett cuoccok nélkül, kibaszott rookiekal. Mert hiába van 12-db átlagosan lv4-5ös katonám, belőlük kapok 1-2-őt... (alap szar cuccba) Mindezt 4 kör alatt kellene, mert aztán jön a következő hullám ami +4 chrystalid meg legalább 2 mutton. (normál játék nehézségen) Az még hagyján, hogy a sectopod 100%-os pontiossággal lő, tök mindegy mennyi defensed van, de az hogy kétszer tud lőni körönként és 12-nál kezdőik a sebzése nevetséges... Jah meg hogy van belőle négy full pajzsba. Hát eddig 10x próbáltam, értelme nincs ezzel görcsölni. Ekkora faszságot belerakni egy játékba... -
#3810 Határozott vége van, hogy lesz folytatás :D -
#3809 Határozott vége van. -
#3808 Sziasztok,
Játszok ezzel a játékkal egy ideje. Kb. 25 órája. Kérdésem a következő: Vége van valamikor vagy a végtelenségig lehet játszani?
Sajnos 3 országot már elvesztettem az elején, de gondolom nem nagy gond ahogy olvastam.
Végre megvannak már a legjobb fegyók/ruhák, lassan összes fejlesztés is meglesz.
Utána szerintem beruházok az új kiegjére :) -
#3807 Köszi, de csak ezt próbáltam volna ki. A Long War MOD-nak már a neve sem tetszik. Pontosan a hosszú játék az, amire nincs időm. Inkább legyen változatos. -
#3806 Az a baj, hogy a játék nem mod-friendly, minden egyes verziószm változásnál a modokat is módosítani kell, hogy elinduljanak. A Warspace Extension-höz pedig már hónapok óta nem nyúltak, nem tudom, hogy hova tünt a fejlesztője. Próbálkozz inkább a Long War-ral, mert azzal még szerencsére foglalkoznak. -
#3805 Egyszerűen csak a win7 CTD, hogy nem indult el, mert hibát észlelt. Igazság szerint ennyire nem érdekel a MOD. Felraktam, hogy ha kijön a kieg, akkor fent legyen. -
#3804 Van valami hibaüzenet? -
#3803 Offline módban sem megy... -
#3802 Ezt csináld meg, akkor nem kell offline mode sem:
Start > type in: "notepad" (do not press ENTER key)
Right-click on Notepad program > Run as AdministratorFile > Open > %systemroot%system32driversetchosts
Add these 3 lines at the bottom of the file:
# Prevent XCOM Phone Home
127.0.0.1 prod.xcom.firaxis.com
127.0.0.1 65.118.245.165Save the file.
No need to reboot. -
#3801 Ja, hogy offline módban kellene futtatni? Mert erről szó nem volt az install során. Én legalábbis nem láttam. -
#3800 http://forums.nexusmods.com/index.php?/topic/834174-warspace-technical-support-v150/ -
#3799 Nincs DLC-m, csak az alapjáték. Az alap helyen vannak a Steames játékok. Ha nem ott lenne, akkor felül sem írna semmit, tehát nem lenne bibi a futattással. A backupból visszaállítva fut az alapjáték. -
#3798 Elvileg de. Furcsa, mert nekem ilyen problémám nem volt soha vele. Jó helyre lett telepítve? A telepítéskor jól adtad meg, hogy van-e Gunslinger vagy nem? -
#3797 Minden játékom eredeti most már. Felraktam, fel van patchelve, indítom az exe installert és utána már el sem indul a cucc. Ilyen egyszerű telepítést nem lehet elrontani. Egy exe-t kell futtatni csak nem? -
#3796 A modok csak eredeti játékkal mennek, nem tudom, hogy ez gond-e. -
#3795 Hát nekem a Warspace el sem indul... -
#3794 Gondolom, hogy ki tudd írni dvd-re. -
#3793 OFF
Miért akarja ez DVD méretekre szeletelni?
ON