XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amiket írsz az végjátékban persze brutális pusztításra képes egy rakat assault, support támogatással, de addig el is kell élni. A duplán képen lövés, meg a reflex lövés is nagyon jó a lerohanásoknál, pláne ha még kemény páncél is véd minket és nem kopaszok támogatására vagyunk szorulva. 😄 A játék elején már lehet alkalmazni, az alap fegyverekkel is a Flush+Suppress kombót. Csak kell hozzá egy õrmester meg egy hadnagy.
De biztos fogok majd olyat is tolni, amit te írsz. 😊
én általában ha valaki nagyon bujkált fedezékbe két dolgot csináltam:
a) megkerültem. run and gun erre tökéletes, és nem sok minden (fordítás: semmi) él túl egy dupla ajándékcsomagot alloy cannon-ból. a pajtikái ellen meg ott van többi assault gyors takarításnak, illetve füstgránát/telekinetic field/suppression fedezésnek.
b) beálltam megfelelõ szögbe, és nyomtam egy support-féle suppression - mert bár sehol sincs feltüntetve, de biza onnantól kezdve, h plazmafegyverekkel nyomulsz, a suppression három lövése biza olyan gyönyörûségesen bontja a fedezéket, h azt öröm nézni - bár kétségtelenül ki kell tapasztalni, h mikor honnan fog bejönni.
"The trees move. Do you not see it?"
Szerintem olyan nincs, hogy használhatatlan kaszt, vagy túlságosan gyengébb lenne az egyik a másiknál. Heavy-k sem rosszak, most velük nyomulok. Persze õk nem magányos harcosok, kell a támogatás, meg nem azért vannak, hogy magányosan lövöldözzenek. Arra tényleg jobb az assault/support.
Viszont a Heavy fejlesztett fedezõtüze(Mayhem) már elég jó kis képesség. Eleve ha egy csomagban vannak az alienek, akkor mindenkit lefognak, nem csak a célba vett egyedet (persze ehhez az is kell, hogy pont egy halomba legyenek). A fejlesztett fedezõ tûz alapból sebzi is az ellent, aztán lehet rá hívni az assaultokat, hogy ugrasszák ki a nyulakat a bokorból (Flush). És mivel kiugrottak (közbe kaptak akár kis sebzést is az assaulttól) már meg is döglöttek, mert bemozdultak suppression alatt.
A heavy coverbe befészkelt ellenséget nagyon jól ki lehet így szedni. A suppression + fulsh alkalmazásának nagyobb is a sikeres esélye, mint a direktbe célzott lövéseknek.
részemrõl 4 assault/2 support rush volt a nyerõ, impossible nehézségen sem veszettem velük embert egyszer sem*, sõt, általában gyengélkedõbe se mentek kétlábúak, mivel egy ilyen csipet-csapat olyan sebességgel takarít, hogy szinte semminek nincs ideje még visszalõni sem. (és ha még vannak élõ ellenfelek, olyan szintû védelmet tud pillanatok alatt összedobni) onnantól kezdve meg, h elõkerül alloy cannon, hátööö...
heavy-ket meg hanyagold, ha patchek azóta nem variáltak át közel mindent (kétlem), objektíve elképesztõen szarok.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Kicsit késve foglaltam a bázist, mert elõtte már elveszítettem Oroszországot, ami az azonnali boncolások miatt fájó(ebben a harmadik játékban nem volt müholdjuk)!
Cserébe viszont a jól felszerelt katonákkal pl: az ezredes mesterlövészemmel letaroltam a bázist, és még a parancsnokot is eltudtam kábítani ;-)
Brutális a mesterlövésszel jó helyrõl duplázni ezredesként!
A bázis letarolása után helyreálltak a pánikszintek, mindenhol a legkevesebb csak 1 kék hasáb.
Negyedszer majd talán elõbb lépek, hogy ne veszítsek egy országot sem!
Érdemes a bázist elfoglalni, mert csökkenti az egész Földön, az összes országban a pánik szintet. Így nem esnek ki az országok. A bázis foglalást nem érdemes elhúzni. Az utána lévõ dolgoknál talán annyira már nem kell sietni. Igazából a bázissal se kell ezerrel rohanni, megfelelõ idõpillanatban, megfelelõ felkészültséggel kell támadni, de a halogatása tényleg vereséggel járhat.
Mikor elkezdtem játszani elõször a játékkal 8-10 küldetés múlva úgy döntöttem újrakezdem.
Sajnos most másodszorra 19 nyert csata után vereséget szenvedtem, mindenkinek volt titán ruhája, plazma fegyvere,4 emberen volt még kitin páncél is, 2 emberkénél meg fejlesztett ívhúzó.
Volt még nyolc mûholdam is (késõbb lett csak jobb az arány).
Eleinte meg a vereség felé már minden ufo-t le tudtam szedni.
Meglepett a vereség, sajnálom a két ezredesem!
Lehet, hogy el kellett volna foglalni a bázist?
Haladni kellett volna a sztorival?
Vagy pont egyszerre több országot elvesztettem?
A vereségig 3 országot vesztettem, de legalább megvolt minden kontinensem!
Most harmadszor újra nekikezdek, mert nagyon bejön a gamma.
Nem játszottam az elõdökkel, eddig stratégiai játékokkal sem.
Szívesen várok tanácsokat!
Ûdv, sziasztok!
Nem akarok új zászlót és nem tudok modot futtatni.
Van olyan mod, mellyel a pszi képességeket tudom befolyásolni?
Ez nem permanens változás, ahogyan a különbözõ fegyver és páncél átszínezések.
A halál csupán a kezdet...
Ha a mod segítségével berakom az új zászlót, az bekerül a mentésbe és nem kell már a modot használni a játékprogram futtatásához?
Rahar kérdezte, hogy van-e olyan mod ami betesz a játékba magyar zászlót, én mondtam, hogy igen, de nem a hivatalosat. Engem baromira nem izgat a címer, mert a köztudatban használatos zászlónkban sincs benne.
Abban egyetértek veled,hogy a zászlót illet volna oda tenni,de a címerünk is a miénk.
Én csak azt nem értem,hogy miért kell egybõl arra célozgatni,hogy valaki radikális antiszemita rasszista csak azért, mert ezt a címert választotta?
De inkább erre ne is válaszolj,mert ennek a vitának nem itt van a helye és nem vagyok kíváncsi a félre értelmezett wikipédiás magyarázkodásaidra.
Még mindig ki állok az álláspontom mellet,ha nem tetszik a címerünk,akkor ne használd.
Mivel minden más nemzet is a hivatalos zászlaját használja a játékban ezért nekünk is illett volna azt használni.
Ha már szóba hoztad az árpád sávot,akkor jóhiszemûen feltételezem,hogy az iskoládban még nem tanították meg neked,hogy milyen szimbólumok is vannak Magyarország címerében.
Magyarország hivatalos zászlaja ez, nem bármi egyéb:
Azt, hogy miért ezt a képet rakták be a zászlónk helyett egy büdös jó kérdés. Valami tökelütött magyar ezt kérte:

Régen volt egy zászlómod ahol volt bent magyar jelzés is, de most nem találom...
Egyébként van magyar zászló a játékban, illetve van erre valamilyen mód?
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
http://www.xenonauts.com/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Pedig még órás hosszúságú preview videó is van a youtubon.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem nyílt ki az ajtó és át kellett nézni a fél bázist mert két szerencsétlen sectoidot nem lõttem le az elején.
Viszont addig is lehet képezni pszionistákat, megcsinálni minden fejlesztést, minden katonát maximális szintre vinni, stb.
Köszönöm a sok segítséget. Ha elakadok majd jövök és kérdezek. isteni ez a játék. remélem jó hosszú, vagy valahogy ki tudom tolni a "kampányt"
A legvégén vagyok a csataható küldetésen, de az ûrhajó végébe nem tudok bejutni. Egyszerûen nem értem ott van egy ajtó amit ki kéne nyitni de odaérek semmi, és itt nekem apró grafikai bugok is elõjönnek, erre gyanakodtam elõször, mert mikor az egeret irányítom oda, eltûnnek a textúrák.
erre a részre gondolok 42 percnél (nekem az ûrhajó azon része teljesen fekete) http://www.youtube.com/watch?v=IsrhQrzuAtw&list=HL1355853148&feature=mh_lolz
Van mód valahogy arra hogy kitoljam a játékmenetet? Majd megpróbálom ezt az outsidert elfogni, és meglátjuk mi lesz. Köszi a válaszokat.