XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, tudom, hogy hihetetlen táposak az assautok én is szeretem õket használni. De most úgy vagyok, hogy minden játékban ki akarom hozni a maximumot a classokból. Elsõ játékban én is hanyagoltam a Heavy-ket, de most másképp akarom csinálni. 😊

Amiket írsz az végjátékban persze brutális pusztításra képes egy rakat assault, support támogatással, de addig el is kell élni. A duplán képen lövés, meg a reflex lövés is nagyon jó a lerohanásoknál, pláne ha még kemény páncél is véd minket és nem kopaszok támogatására vagyunk szorulva. 😄 A játék elején már lehet alkalmazni, az alap fegyverekkel is a Flush+Suppress kombót. Csak kell hozzá egy õrmester meg egy hadnagy.

De biztos fogok majd olyat is tolni, amit te írsz. 😊

Calver
az a baj Flush-al, h egy helyen van Rapid Fire-el, avagy az assault-ok egyik legbrutálisabb képességével, avagy azzal a cuccal, amivel egy kör alatt le tudsz szedni egy *sectopod-ot*. <#vigyor1>

én általában ha valaki nagyon bujkált fedezékbe két dolgot csináltam:
a) megkerültem. run and gun erre tökéletes, és nem sok minden (fordítás: semmi) él túl egy dupla ajándékcsomagot alloy cannon-ból. a pajtikái ellen meg ott van többi assault gyors takarításnak, illetve füstgránát/telekinetic field/suppression fedezésnek.
b) beálltam megfelelõ szögbe, és nyomtam egy support-féle suppression - mert bár sehol sincs feltüntetve, de biza onnantól kezdve, h plazmafegyverekkel nyomulsz, a suppression három lövése biza olyan gyönyörûségesen bontja a fedezéket, h azt öröm nézni - bár kétségtelenül ki kell tapasztalni, h mikor honnan fog bejönni.

"The trees move. Do you not see it?"

Hát igen, a sniper akkor lesz kemény gyerek, ha már ezredes és mindenféle cumóval elhalmozzuk, de akkor nagyon érti a dolgát.

Szerintem olyan nincs, hogy használhatatlan kaszt, vagy túlságosan gyengébb lenne az egyik a másiknál. Heavy-k sem rosszak, most velük nyomulok. Persze õk nem magányos harcosok, kell a támogatás, meg nem azért vannak, hogy magányosan lövöldözzenek. Arra tényleg jobb az assault/support.

Viszont a Heavy fejlesztett fedezõtüze(Mayhem) már elég jó kis képesség. Eleve ha egy csomagban vannak az alienek, akkor mindenkit lefognak, nem csak a célba vett egyedet (persze ehhez az is kell, hogy pont egy halomba legyenek). A fejlesztett fedezõ tûz alapból sebzi is az ellent, aztán lehet rá hívni az assaultokat, hogy ugrasszák ki a nyulakat a bokorból (Flush). És mivel kiugrottak (közbe kaptak akár kis sebzést is az assaulttól) már meg is döglöttek, mert bemozdultak suppression alatt.

A heavy coverbe befészkelt ellenséget nagyon jól ki lehet így szedni. A suppression + fulsh alkalmazásának nagyobb is a sikeres esélye, mint a direktbe célzott lövéseknek.

Calver
én spec snipert nem is használtam, mert... veszettül szöszmötölõs kaszt, a legtöbb terep kurvára nem kedvez a drágaságoknak (zárt helyek), meg az sem, h assault/support kezébe adsz második hónapban egy light plasma rifle-t és a csillagokat lesebzik instant az égrõl, míg sniper-nél szutyakolhatsz a lézerfegyverekkel. mindig próbáltam egyet-egyet bedobni a csapatba, istenesen el is húzva ezzel a játékidõt, soha nem jöttek le nekem mint használható kaszt - másoknak meg épphogy bele nem szakadt a nyelvük az alfelükbe, szóval ízlések és pofonok.

részemrõl 4 assault/2 support rush volt a nyerõ, impossible nehézségen sem veszettem velük embert egyszer sem*, sõt, általában gyengélkedõbe se mentek kétlábúak, mivel egy ilyen csipet-csapat olyan sebességgel takarít, hogy szinte semminek nincs ideje még visszalõni sem. (és ha még vannak élõ ellenfelek, olyan szintû védelmet tud pillanatok alatt összedobni) onnantól kezdve meg, h elõkerül alloy cannon, hátööö...

heavy-ket meg hanyagold, ha patchek azóta nem variáltak át közel mindent (kétlem), objektíve elképesztõen szarok.

*egyszer választanom kellett, h ellenfél stun-olása és light plasma rifle, vagy egy recruit élete. a stukker nyert <#vigyor1>

JethroHUN
Akkor újra kezdtem, bár bánom mivel más sok mindent kifejlesztettem, titán armor, lézer. Csak ugye 2 mûholddal nem sokra megyek. Sniper az nagyon erõs, 3 emberkével, megnyertem egy very hard csatát (normál játék nehézségen) úgyhogy csak kempeltem. kb csak az a karmos szörny jött, meg a nem megmentettet túlélõkbõl kikelt társai (edz azért elég aljas dolog kb +8 ellenfél)

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Calver
...de ha újat kezdesz, egy jó tanács: ne Európában kezdj. EU fos. nagyon. konkrétan a legjobb õket veszni hagyni. válaszd afrikát, amerikát, vagy kissárgákat. (nálam fav utóbbi, mivel a kedvezmény amit adnak kurvajó, és így õket is nyugisan elveszítheti a játékos <#bohoc>)

Calver
ha alien base közelében vagy (-2 pánik mindenhova), még bõven menthetõ. anélkül... kérdéses. de igazából elbukhatsz 7 országot bármi gond nélkül, 8-nál lesz csak vége a mókának.

JethroHUN
Ez kb bukta, ha jól gondolom. LINK

Calver
kihallgatni, boncolni egyszer tudod. elfogni a fegyvereik miatt érdemes, mindenkinek egy light plasma rifle második hónap közepére eléggé szépen feléd billenti az erõviszonyokat.

JethroHUN
Van értelme, illetve lehet töbször elfogni, újra kihallgatni ugyan azt az idegen típust? Csak nem rég kezdtem a játékot.

Köszönöm az információt!
Kicsit késve foglaltam a bázist, mert elõtte már elveszítettem Oroszországot, ami az azonnali boncolások miatt fájó(ebben a harmadik játékban nem volt müholdjuk)!
Cserébe viszont a jól felszerelt katonákkal pl: az ezredes mesterlövészemmel letaroltam a bázist, és még a parancsnokot is eltudtam kábítani ;-)
Brutális a mesterlövésszel jó helyrõl duplázni ezredesként!
A bázis letarolása után helyreálltak a pánikszintek, mindenhol a legkevesebb csak 1 kék hasáb.
Negyedszer majd talán elõbb lépek, hogy ne veszítsek egy országot sem!
Igen ott 😊 Köszönöm szépen 😊

Mármint a bázisnál? Földgömbnél ("felette"), scan for activity, stoppal meg megállítani.

Hali.
Érdemes a bázist elfoglalni, mert csökkenti az egész Földön, az összes országban a pánik szintet. Így nem esnek ki az országok. A bázis foglalást nem érdemes elhúzni. Az utána lévõ dolgoknál talán annyira már nem kell sietni. Igazából a bázissal se kell ezerrel rohanni, megfelelõ idõpillanatban, megfelelõ felkészültséggel kell támadni, de a halogatása tényleg vereséggel járhat.

Sziasztok! Valószínûleg megmosolygtató kérdés, de van benne idõgyorsítás ? És ha igen melyik billentyû ? A válaszokat elõre is köszönöm...

Sziasztok!
Mikor elkezdtem játszani elõször a játékkal 8-10 küldetés múlva úgy döntöttem újrakezdem.
Sajnos most másodszorra 19 nyert csata után vereséget szenvedtem, mindenkinek volt titán ruhája, plazma fegyvere,4 emberen volt még kitin páncél is, 2 emberkénél meg fejlesztett ívhúzó.
Volt még nyolc mûholdam is (késõbb lett csak jobb az arány).
Eleinte meg a vereség felé már minden ufo-t le tudtam szedni.
Meglepett a vereség, sajnálom a két ezredesem!
Lehet, hogy el kellett volna foglalni a bázist?
Haladni kellett volna a sztorival?
Vagy pont egyszerre több országot elvesztettem?
A vereségig 3 országot vesztettem, de legalább megvolt minden kontinensem!
Most harmadszor újra nekikezdek, mert nagyon bejön a gamma.
Nem játszottam az elõdökkel, eddig stratégiai játékokkal sem.
Szívesen várok tanácsokat!
Ûdv, sziasztok!
Calver
nem, csak csinálj egy psi armort, és dobd rá valakire.

Van három katonám pszi képességgel maximális szintre felfejlesztve. De csak most építettem a Gollop-kamrát, a szoftver szerint nincs megfelelõ emberem a használatához. Ez egy program hiba?
Legyen oly szíves valaki írja már le, hogy mely program segítségével és mely fájl, fájlok módosításával és konkréten hogyan tudom a meglévõ katonáim nemét, nemzetiségét (zászlót) és az osztály besorolását módosítani?
Nem akarok új zászlót és nem tudok modot futtatni.
Calver
küldetés nehézségétõl függ h mekkora csapatokat kapsz, very hard(?) küldiken kapsz 3 fõs csapatokat ha jól emlékszem.

Elkezdtem klasszikus nehézségi szinten játszani, az elsõ küldetésen az idegenek 3 fõs csoportokban voltak, de az utána zajló akciókban már mindig csak 2 fõs csoportokban. Ez normális vagy valami hiba? Csak mert nekem jobban tetszik a 3 fõs ellenséges csoportos megoldás.
Azt a modot minden játékindításkor futtatni szükséges, mellyel a a katonák besorolását lehet elõre meghatározni?
Van olyan mod, mellyel a pszi képességeket tudom befolyásolni?
Nem tudom miért problémáztok ennyit. Akinek nem tetszik a "zászló", az fog egy free paint programot, és 5perc alatt átszínezi a MOD-ban llévõ textúrát arra, amire akarja.
Fenrir
Sajnos kell, mert Texmod-ot használ. Ez a program egy textúrát változtat meg a játékban, ebben az esetben valamelyik másik zászlót. Így mindig ezzel kell indítani a játékot, hogy a változás megmaradjon, mert ha nem így csinálod akkor visszaáll minden alapállapotba.

Ez nem permanens változás, ahogyan a különbözõ fegyver és páncél átszínezések.

A halál csupán a kezdet...

Köszönöm a választ, nekem megfelel a magyar címer is a hivatalos magyar zászló helyett, sõt még az árpádsávos lobogó is jó lenne.
Ha a mod segítségével berakom az új zászlót, az bekerül a mentésbe és nem kell már a modot használni a játékprogram futtatásához?
Fenrir
Ki beszélt itt a címerrõl rajtad kívül? Teljesen elbeszélünk egymás mellett.

Rahar kérdezte, hogy van-e olyan mod ami betesz a játékba magyar zászlót, én mondtam, hogy igen, de nem a hivatalosat. Engem baromira nem izgat a címer, mert a köztudatban használatos zászlónkban sincs benne.

Látom nem érted,hogy nem a zászlóról beszéltem,hanem a címerünkrõl.
Abban egyetértek veled,hogy a zászlót illet volna oda tenni,de a címerünk is a miénk.
Én csak azt nem értem,hogy miért kell egybõl arra célozgatni,hogy valaki radikális antiszemita rasszista csak azért, mert ezt a címert választotta?
De inkább erre ne is válaszolj,mert ennek a vitának nem itt van a helye és nem vagyok kíváncsi a félre értelmezett wikipédiás magyarázkodásaidra.
Még mindig ki állok az álláspontom mellet,ha nem tetszik a címerünk,akkor ne használd.

Fenrir
Bár nem szoktam wikipédiát linkelgetni, de azért tessék, olvasgassad, hátha utána megérted.

Mivel minden más nemzet is a hivatalos zászlaját használja a játékban ezért nekünk is illett volna azt használni.

Miért fontos oda pont a zászlót tenni?Magyarország hivatalos címerével mi bajod van?
Ha már szóba hoztad az árpád sávot,akkor jóhiszemûen feltételezem,hogy az iskoládban még nem tanították meg neked,hogy milyen szimbólumok is vannak Magyarország címerében.

Fenrir
Ilyen alapon akár az Árpádsávos is ott lehetett volna.

Magyarország hivatalos zászlaja ez, nem bármi egyéb:

Nekem az a problémám, hogy csak az októberi patch-es változat van meg, nem tudom használni a modokat. A patch-eket eddig még nem tudtam megszerezni. Lehetséges, hogy megkérek valakit, hogy csináljon már nekem egy alapmentést magyar zászlós katonákkal, akiknek elõre meg lenne határozva, hogy mely osztályba tartoznak. Csak azt nem tudom, hogy a nagyobb verziószámú patch-csel készült játékállás elindítható-e régebbin?
Ha neked Magyarország címere nem felel meg,akkor ne használd.

Fenrir
Megtaláltam közben.

Azt, hogy miért ezt a képet rakták be a zászlónk helyett egy büdös jó kérdés. Valami tökelütött magyar ezt kérte:

Fenrir
A fõbb modok mind mennek a legújjabb peccsel is, én nem találkoztam olyannal ami nem ment.

Régen volt egy zászlómod ahol volt bent magyar jelzés is, de most nem találom...

Néztem modokat a játékhoz, de sajnos csak novemberi patch-csel mûködik. Ha tudnák szerezni egy novemberi-decemberi patch-es alapmentést,akkor azt tudnám mûködtetni októberi patch-es játékváltozattal?
Egyébként van magyar zászló a játékban, illetve van erre valamilyen mód?
Ez állat jónak néz ki.
Papa01
Huh, köszi szépen az infót, errõl a projektrõl nem is hallottam! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Molnibalage
Visszavonom, csak megtaláltam.

http://www.xenonauts.com/

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Melyik az az UFO remake, ahol októberre ígérték a betát, de nem jött ki? Már megint nem találom a sok klón között... 😞

Pedig még órás hosszúságú preview videó is van a youtubon.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Adhatnátok jópár multi tippet. csapatösszeállítás, felszerelés (armor, fegyver, extra slot) stb.
Igen ez nekem is furcsa volt a végsõ bázison.

Nem nyílt ki az ajtó és át kellett nézni a fél bázist mert két szerencsétlen sectoidot nem lõttem le az elején.
Fenrir
Ha nem haladsz a fõtörténetben akkor szerintem bármeddig lehet vele játszani, mindig lesz lelõni való ufó. A végén az a baj, hogy az idegeneknek már esélyük sincs leszállni sem, mert folyamatosan le fogod lõni õket Fusion Lance-es vagy EMP-s Firestorm-okkal, ezért monotonná fog válni az állandó ufó elfoglalás.

Viszont addig is lehet képezni pszionistákat, megcsinálni minden fejlesztést, minden katonát maximális szintre vinni, stb.

Na steamen megvettem a slingshot DLC-t és újra fogom kezdeni (ismét) a játékot.
Köszönöm a sok segítséget. Ha elakadok majd jövök és kérdezek. isteni ez a játék. remélem jó hosszú, vagy valahogy ki tudom tolni a "kampányt"

Fenrir
A Slingshot egy content DLC, nemrég jelent meg. Az a baj, hogy eléggé az elején kezdi el adni a küldiket, ha már régóta benne vagy akkor esélyes, hogy csak egy új játéknál fogsz vele találkozni. Eléggé idióta megoldás.

nekem vonatos pálya sem volt még. lehet hogy elõbb kellenek ezek az elfogós dolgok. nekem eredeti a game, és a dobozban volt egy dlc kód, azt beregeltem. így lehet festeni a páncélt. ez az a dlc? vagy több is van?
Igen😊 de megoldódott, nem lõttem le minden ellenfelet... -.-' De ilyen idiótaságot? Le kell lõni mindenkit hogy aztán magától kinyíljon az ajtó? ökörség. Ám a grafikai bugok még mindig vannak, hiába van fent a legújabb driver, de nem játszhatatlan.
Fenrir
Wirágbolti verzió?

Üdv.
A legvégén vagyok a csataható küldetésen, de az ûrhajó végébe nem tudok bejutni. Egyszerûen nem értem ott van egy ajtó amit ki kéne nyitni de odaérek semmi, és itt nekem apró grafikai bugok is elõjönnek, erre gyanakodtam elõször, mert mikor az egeret irányítom oda, eltûnnek a textúrák.

erre a részre gondolok 42 percnél (nekem az ûrhajó azon része teljesen fekete) http://www.youtube.com/watch?v=IsrhQrzuAtw&list=HL1355853148&feature=mh_lolz
Fenrir
A vonatos pálya után adta, a csatahajón kellett valami stabilizátorokat felrobbantani/deaktiválni, így el tudtuk foglalni.

Nekem is megvan ez a DLC jó sok pályát letoltam, de olyan még nem volt hogy csatahajón kellett valamiket szétlõni. csak idegeneket kellett irtani mindenhol.

Van mód valahogy arra hogy kitoljam a játékmenetet? Majd megpróbálom ezt az outsidert elfogni, és meglátjuk mi lesz. Köszi a válaszokat.