4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• BAk3R
    Köszi, a grey market kicsit segített a helyzetemen.
  • Luigi01
    Sziasztok!

Valamelyik nap megvettem az Enemy Within kieget. Azóta a játék folyton megfagy random pontokon (van, hogy már a főmenüben, van hogy akció közben). Utánaolvastam a neten de megoldást nem találtam. Tud közületek valaki esetleg segíteni? (win7 x64, nvidia kártya a legfrissebb driverrel)
  • Botond #3991
    Ments minden körben a harcnál, ha kilövik a veteránokat akkor töltsd vissza (akár két-három körrel korábbit is lehet, hogy kell néha). Az a legnehezebb fokozat specialitása, hogy nem lehet harcban visszatölteni. Plusz ahol a sateliteket lövöd fel, ott van egy grey market opció, ott tudsz eladni cuccokat, hogy legyen zs.
  • BAk3R
    Srácok, könnyű fokozaton kezdtem el, de így sem egy sátagalopp. Eddig szépen haladtam a küldetésekkel, minden prioritást kifejlesztettem, kutattam. Most ott tartok, hogy a világ már lángokban, megvan az idegenek bázisa, meg volna a torontói küldetés is. De egyszerűen semmi pénzem, nincsenek kifejlesztve az új fegyverek, a tanács elküldött valami szar küldetésre, ahol az összes veteránom meghalt (ilyen energiacuccokat kellett kikapcsolni). Már olyan végehangulata van, de nem tudom csinálni se a torontói küldetést, se a bázist nem merem megtámadni, mert semmim nincs, csak újoncok meg nulla pénz. Nagyon elrontottam valamit, vagy milyen tanáccsal tudnátok ellátni? Köszi.
  • Botond #3989
    Slingshot megvétel előtt rgy gomb van, utána van egyszer választás, utána az van. Council küldi is van sok.
  • nyirog
    utána már nem is jön council küldi ha simára nyomtam? Amúgy volt valami, de ott nekem csak egy gomb volt asszem, a tovább gomb nem láttam slingshot gombot
  • Botond #3987
    Elméletileg nem. Amikor jön az első council küldi, akkor tudsz választani, hogy sima vagy slingshot, és amit ott választassz az lesz. Ha ott elnyomod simára, akkor buktad.
  • nyirog
    hali ahhoz h játszani tudjak a slingshot dlc-vel új játékot kell kezdenem és hagyjam félbe a jelenlegit?
  • Molnibalage
    Az alien base és exalt kinyírása után van eltérés a sztoriban? Vagy ugynaaz, hogy el kell fogni egy overseert, fejleszteni a psi-t és aztán jön a vég?
  • Molnibalage
    Na, EXALT központ kinyírva, onnantól fogva sima az egész. Felőttem egy rakás holdat, alien base kinyírva, a támadást is levertem. Fürdök a pénzben, ponénból kifejlesztettem egy rakás dolgot a foundryban. Hááááááááááááát... Mi a frászra jó a mech? Jó, ha egy 3. szintűt össze tudsz rakni. A fegyvere pontossága a béka segge alatt van a heavyból csinálod és alacsony szintűből. Magasabb szintűt kellett volna átalakítani?

A Mech leghasznosabb fegyvere a gránátvető, mert leépíti a fedezeéket és a többit meg lehentelik az emberek...
  • Molnibalage
    A faszom teli van a kibaszott EX küldikkel is. Mindig közli, hogy ellopnak egy rakást pénzt, aztán tehetsz valamit. Anyád... A legutóbbi lépés meg úgy jött ki, hogy terror missionban elég szépen lesérültem és az ex küldire lett volna két ember. Köszi...

Áh, csak felbassza az agyam a kieg...
  • yesname #3982
    Nuuvem-em most 1500 forintért kapható steames. Igaz már csak 1,5 óra van hátra az akcióból.
  • Molnibalage
    Hát skacok, eddig nem vagyok elbűvőlve a kiegtől. Az EXALT küldik nem nagy számok. Az újítások meg szerint szart sem érnek. A módosított katonák számára a legtöbb bónusz minimális, cserébe meg jó drágák.

A mech trooperek sem tűnnek erősnek, de eddig egyszer volt csak ilyenem az egyik játékben.

A legnagyobb érhezhető változás a foundryban fejleszthető két kieg cucc hordozása. Több küldi lett, sűrűbb lett a játék.

Az előléptetések is adnak kis bónuszt, de nem egetrengetőek.
  • Molnibalage
    Most már van, olyan abductiont kellett megcsinálni, ahol eng. volt a jutalom.
  • SaGa Jr
    Nem kell ha jól emlékszem, ellenben ha nincs meg a 10 engineer ami az első felhúzásához szükséges akkor nem fog megjelenni az építési listádban a workshop (pont ahogy a labor sem a kellő számú laborpatkány hiányában). Ha a mérnökök száma eléri a minimumot akkor már csak legyen elegendő energiád a bázison (a műhely/workshop zabálja az energiát) meg pénzed és fel tudod húzni.
  • Molnibalage
    Hát ez nevetséges. Még mindig nem tudok műelyt építeni, csak foundry-t. Így ki fogok kapni, mert nem tudok műholdat fellőni...
  • Molnibalage
    Nem engedi építeni még a második hónapban sem. Kellene hozzá a bénító kifejlesztése...?
  • Fenrir
    Engineer és pénz?
  • Molnibalage
    Mi a franc kell a workshop és foundryhoz...?
  • Molnibalage
    Olyan mod nincs, amivel a taktikai csata gyorsítható? Agyfaszt kapok a sok holtidőtől...
  • SaGa Jr
    Nem működik. De nézd meg magad a nexuson a mod saját topikjában, állítólag vannak trükkök amivel részben működésre bírható a dolog.
  • ZSOOLT2
    Sziasztok!

Most vettem meg a Steam-es akcióban az alap XCOMot (+ két kisebb DLC-t). Ezzel a legfrissebb, Enemy Within nélküli verzióval működik a Long War Mod?
  • Renegade
    ja és csak a szemetet szoktam eladni (na meg a nyersanyagokat, beszarás mennyi van belőlük), de egyet ált megtartok emlékbe, illetve hullákból/fegyverekből is van épp elegendő tartalék (ált az országok először 3-at kérnek valamiből...majd 6-ot stb), illetve seekereket nem szabad eladni mert kell belőlük 16 a legzsírosabb tanács kérésre: valami 1400 pénzt adnak 4 szellem gránátért, figyelembe véve hogy 500pénz+hozzávalók az ára, ez egy remek üzlet lesz majd augusztusban :)
  • Renegade
    ez meg csak bosszantásnak, annyira szeret az RNG, hogy ilyen a mesében sincsen (mindíg jó helyre jöttek az EXALT küldik). Egészen pontosan Július 10-e van.

ők tényleg sétagalopp egyszer lehet megszívni, ha az első EXALT küldit az alapjáték Londonos megmentős (nagy szökőkút) helyszinére pakolja, mert akkor előbb érnek a zöld területre mint te, és így azt bukod, persze a küldi sikeres csak nem perfectre (ez a díjazás miatt fontos, minnél több az excellent annál jobb a jutalom).

• Renegade
    2 szint második fak, meg pár elírás, de gondolom a lényeg átment
  • Renegade
    addig csinálom a tutorialt, amíg lesz legalább 1 steam max a második szinten (ez idáig mindíg megvolt másodikra)

200 credites küldi, USA-ba megy a műhold

fő bázis EU (ez csak szerelemből van nálam, igazából nem egy jó választás)

ásni amint lehet, (nekem ugye a második szint 3. fakjáig kellet), igen volt pénz rögtön thermo reaktorra

mire elkészül gyártható lesz a workshop (jó árusítja a satokat)
    sat gyártás 69-71 ért, amennyi lehet +1 tartalékba
    satlink
    2 sat dedikáltan Dél-Amerika
    utána kb mindegy, pénz tényleg lesz szarásig, simán belefér 2-4 épület/hó

kutatás:

ez izlés kérdése én először páncélt szoktam, lényeg, hogy a priokat a bázis után csak ha már unod, mert az a trigger)

hullát/élőt nem kell kutatni mert ingyen van, talán csak a kristályt, ha már para van pánik ügyben

A képek júliusban készültek, mindenhol nyugi van, készülnek a tápos interceptorok, összesen 5 műhold van a levegőben, és több 100 Cr jön havonta a küldikért meg az eladásokból (de mint látod így is van rengeteg felesleges alloy meg elirium), igazából a satok után kapott pénz az csak zsebpénz.

csalások:

az első két hónapban vártama a megfelelő kérésre a tanácstól (1 sat 200Cr, a másodiknál mindegy csak engiket adjanak)

küldik végén save game, hogy minden kasztból 3-3 legyen, kivéve hvy abból nekem elég a 2

• Molnibalage
    Akkor néhány kérdés.

Ti a játék elején milyen épületeket és milyen sorrenben húztok fel?
    Mikor építetetek műholdakat?
    Mit és milyen sorrendben fejlesztetek?

Azért kérdem, mert sanszosan az ütemezésem a rossz. Már három módszerrel próbálkoztam, de egyik sem vált be. A alap játékban nálam kiemelt volt az első vért, anélkül teljesen esélytelen a csata, mert mindekit szinte egy lövéssel kapnak szét. A második prioritás a létzerfegyverek, mert a mutonok ellen anélkül esélytelen, nincs elég tűzerő.
  • SaGa Jr
    Minden olyan pályán van pedig torony nem is egy, csak meg kell keresni azokat. Csak a hatástalaníts 2 tornyot típusú exalt küldetéseken vannak deaktivált típusok, de még ott is a két deaktiválandón kívül akad legalább 1 ami használható a szokásos módon.
    Ebből a típusból eddig két pályához volt szerencsém. Az egyik egy autóút/vasúti sínes részleg. Itt felül kezd a sínek mellett egy kis, zárt épületben az ügynök (ahogy kinyitja az ajtót mindjárt lát is 1 nem aktív tornyot, egy deaktiválandót meg 3 Exalt katonát szóval várjon csak türelemmel), lent az úton meg ott lesznek az embereid, 2 deaktivált, 1 a feladathoz tartozó és egy szabadon csesztethető toronnyal. A másik pálya a raktárházas, ahol a felső raktárházból indul az ügynök és ahogy kilép ott lesz 1 deaktiválandó torony, 2 nem működő, balra meg egy kocsi mögött egy szabadon hatástalanítható. Jobbra meg egy épüelt oldalában ott lesz a másik feladatspecifikus torony. AZ embereink meg itt az alsó épületen kívülről startolnak.

Eddig amikkel találkoztam a sima hekkelős típusokból a következők:
    benzinkutas pálya (ahol a kútfejek között volt a gép míg benn egy épületben az adattár, na ott a kút mellett kétoldalt van 1-1 meg kicsit elfelé tőle megint egy és hátul az épület mögött megint egy), a klasszikus szökőkutas ami a videón is van (ott az egyik oldalon a busz után van egy torony, vele átellenes oldalon még egy és a harmadik meg leghátul ott ahol a kimentendő egyén szokott dekkolni), nagy épületes pálya (itt egy többszintes épület foglalja el majdnem az egész pályát, aminek hátsó részén alul dekkol nyílt téren az ügynök meg az adattár, míg fenn egy bazinagy teraszon van a gép, na itt az alsó szinten van az épület körül 3 db torony), akad még az autószerelő műhelyes (itt is 3 db van a tornyokból, egy a nyitott garázskapukkal szemben, egy a gépet is tartalmazó épület mögött, az utolsó meg szintén ezen a területen de az ügynök felé eső negyedben az épületen kívül). Most több nem jut eszembe.

Ezeken a pályákon azt is megteheted, hogy nem rohansz oda a géphez, hanem csak bevéded azt a helyet ahol az adattár van (opcionálisan megsemmisítheted a gépet így nem tudják feltörni, de ehhez valami területre ható cucc kell). A lényeg ugyanis az, hogy az adattár megmaradjon (amit nem kell feltörniük, elég ha belelőnek vagy a közelébe mennek máris bukó van, de mindaddig nem tudják hol van míg a gépet fel nem törik vagy meg nem semmisül). Így nevetségesen könnyűvé válnak ezek a feladatok mert az ellenfelek csak korlátozottan tudnak hozzáférni az erősen védett helyhez.

Ezekről a feladatokról a loot csak exalt fegyver lesz ami nagyon keveset ér, kivéve ha pont azt kérik tőled a council request-ben mert akkor marha sokat tudnak értük fizetni. Persze ha gondolod akár használhatod is ezeket a cuccokat.
  • Molnibalage
    Mit...? Miből...?
  • Tono34
    Gyárts majd add el.
  • Molnibalage
    Amikor a számítógépes és hackes feladat volt, akkor egy ilyen tornyot sem láttam... Az egyik objektumot egyszerűen meg meg is semmisült, mert szétlőttem. Ha mindkettőt szétlőttem volna, akkor mi lett volna?

A vicc az, hogy mivel a hacket megcsinálták annak ellenére, hogy legyaktam mindenkit 0 loottal mentem haza. Anyád...

Komolyan elgondolozom, hogy normal szinten tolom, de attól félek, hogy az meg túl könnyű lenne.

Egyszerűen nem lehet classicon csinálni semmit. MINDENT, igen MINDENT eladok és így sim pénzem vagy műholdra vagy vadászra vagy katonára úgy, hogy nincs se génlabor, se mech se semmi. Honnan a frászból van nektek pénzetek...?
  • SaGa Jr
    Van belőlük minden EXALT-os pályán jó pár darab szétszórva. Ezek azok a magas, narancssárga és fekete oszlopok amiknek forog a teteje. Amelyiknek nem forog az nem alkalmas a trükkre, de ilyen csak azokon a pályákon szokott lenni, amelyiken a feladat 2 ilyen torony birizgálása. A Fenrir linkelte videón a rendőrkocsi mellett láthatsz egy ilyet. Csak odamegy az ügynök és használja (pont ugyanolyan módon mint ahogy a Meld-et begyűjtöd vagy ahogy az ajtó mellett állva kinyitod azt).

A gyorsabban jönnek mint ahogy ölöd őket nem akkora probléma, mert limitált a számuk és az alap típusok akik még sima fegyverekkel rohangásznak nem mondhatóak erősnek (egész pontosan 55-60 és 70-es az aim értékük amiből a sniper-é a legmagasabb - magyarán még egy sectoid is jobban lő náluk a sniper-t leszámítva - míg az elite változatok +10 Aim-et és +2 Hp-t kapnak). Classic nehézségen is csak +1 Hp-t kap némelyikük (az alap típusok közül a heavy és a sima katona, míg az elitek közül a doki kivételével mind), a legnehezebb fokozaton meg kapnak +5 aim-et mindannyian.
  • Fenrir
    Az elején mutogatja:

• Molnibalage
    Ezeket mutatja is, vagy az nem mozgó sötét és funkció nélküli oszlopok? A számítógépes küldiben nincs ilyen oszlop és itt jönnek hordaként, minden irányból...
  • Molnibalage
    A második része is elméletnek jó. Igen, az előző játékmonban ezt a campelést meg lehetet tenni, mert én értem először a cucc közelébe és jól belőhető volt. A tegnapi játékomban meg épület túloldalán volt a cucc és egyből volt közte az épület és excalt. Átlagban minden körben 1,5 ellent öltem meg és így is gyorsabban jöttek, mint ahogy öltam őket.
  • Fenrir
    Van 3 torony amit az ügynök ki tud kapcsolni, ezzel lehet szivatni az EXALT-os embereket.
  • Molnibalage
    Milyen tornyokat kapcsolgatni...???
  • PiszkosFred
    "mert az ellenfél olykor gránátot is használ (a supportjuk meg mindig, bár ő módosított füstgránátot)"

Na a múltkor pont emiatt néztem farkasszemet sok-sok körön keresztül 3 exalt ügynökkel. Beálltak egy épület hátsó bejárata mellé, és egyszerűen nem tudtam kiszedni őket (se gránát, se rakéta nem volt már). Célozva 1% volt, ha elfogyott a füst, dobott másikat. Közben ők is folyamatosan overwatchban, így nagyon megközelíteni sem tudtam őket (nem akartam kockáztatni - egy exaltnál még belerongyoltam volna a lővonalba, de 2-3 esetében az már kivégzés is lehet).

Az volt a szerencsém, hogy közben a map többi részén sikerül végezni a feladatokat, de 2 emberemet, plusz a sniperemet lefoglalta (utóbbit a squad sight miatt, mondtam magamban, hátha végre lőhet).
  • SaGa Jr
    Pedig sokak szerint pont az EXALT -os küldetések messze a legkönnyebbek és ők a legbénább ellenfelek. Egy csomó mod request van ami kimondottan az ő tápolásukért esedezik, mert túl egyszerűek, túl sok módon korlátozhatóak, fegyverzetük sem a legjobb. Még az elite exalt-oknak sem akik már lézerekkel rohangásznak és kb lieutenant kategóriás katonák.

Nem szabad elfelejteni, hogy a feladatra elzavart ügynök képes arra, hogy odamenjen működő adótornyokhoz és aktiválja azokat, amivel 3 körre lefegyverzed az EXALT katonákat (és nem utolsó sorban késleltesd az erősítést). Ezzel mocskos módon meg lehet őket szivatni.

Azokban a küldetésekben, ahol tornyokat kell kapcsolgatni (2-t) ott elég felvonulni arra a területre ahol a tornyok vannak, majd szépen bevédeni és csak utána odamenni az ügynököddel, deaktiválni a tornyot, aztán arrébb cuccolni.

Ahol védeni kell az adatokat, ott először oda kell rongyolni a géphez (az ügynök maradjon csak szépen a valagán ott ahol van, a tényleges adattárnál), egy vagy két embert berakni a zöld négyzet területre a többieket szétszórni a környéken. Lelövöldözni az első csapatokat aztán várni a befutókat. Az erősítés a beérkezés körében úgysem lő.
    Csak arra kell figyelni hogy ne álljon senki pont a gép mellé, mert az ellenfél olykor gránátot is használ (a supportjuk meg mindig, bár ő módosított füstgránátot) és így szétcseszheti a kis gépet, onnantól meg már az adattárra fognak rámozdulni. Amíg viszont érintetlen a gép, addig csak azzal foglalkoznak.

Az adatvédős akcióhoz én kifejezetten szerettem használni a MEC katonákat akik kinetic strike modulosak, mert többet mozogtak mint bármely emberem és egy sprinttel felfedték a gaz ellenséget elég hamar. Onnantól már csak a hátul maradt sniper kellett a lövöldözéshez meg a többiek mehettek előre (assault-ok run&gun-t aktiválva). Úgyis kell nekik 2-3 kör míg feltörik a gépet. Az ügynök meg ha volt közvetlen közelében egy torony akkor azzal játszogatott, de többnyire maradt a fenekén az adattár mellett.

Az ügynök kivonásánál csak arra kell figyelni, hogy ne ő menjen elöl, mert készülnek rá (általában az utolsó 4 főnyi erősítés csak azért megy hogy őt elkapja).

Molnibalage:
    Akkor kezdj játékot Normál nehézségen és tapasztald ki mire számíthatsz, mi az ideális fejlesztési útvonal, csak aztán lépj fel Classic-ra. Nem lesz ugyanaz, de megóvod magad az agybajtól, kipróbálhatod az újdonságokat és akkor is nehezebb lesz némileg mint az EU normál fokozata volt.
  • Fenrir
    Aztán akkor még nem is Elite Exalt-ok jönnek, mint amik nekem jönnek már :)