XCOM: Enemy Unknown
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami viszont zavaró volt, hogy legyakott vagy 5-6 ellenfelet és még mindig nem lépett egy szintet sem.
Egyébként újrakezdtem tegnap este. Nagyon sokat számít a szerencse. Most a 2. szinten a lifthez közel van steam amire rá tudtam pakolni az erõmûvet. Az elõzõ játékomban meg a 3 szint sarka felett nem volt steam...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Illetve ott van a marathon vagymi (fejbõl nem emlékszem) a second wave lehetõségek között, az megnyújtja picit a dolgokat, idõben.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Az Enemy Withinben hosszabb lett a játék valamivel? Ha jól elhúzom kb hány hónapig tarthat? Csak mert szeretnék minél több dolgot kimaxolni.
Ha heavy-ból kreálod a MEC katonát, akkor bizonyos távon belülrõl érkezõ lövésekre negatív módosítót kapnak az ellenfelek (viszont mivel heavy az alapja így ez a katona lesz a legpontatlanabb), ha assault-ból akkor õ csökkenti az õt érõ sérüléseket, míg a sniper bonusza, hogy sokkal pontosabban lõ ha lövés elõtt nem mozdul meg.
Ezek a katonák azért vannak hogy õk fogják fel a sebzéseket a többiek elõl vagy éppen õk maguk szolgáljanak fedezékként (van egy képesség ami felvehetõ nekik és lényegében fedezékké tudja változtatni a fickót). Viszont major rang alatt ne képezz át senkit, vagy legfeljebb a felesleges heavy- kategóriás katonát (õt is csak azért mert MEC trooper-ként kicsivel jobb lesz a colonel rangig eljutva a lövöldözésben de nem sokkal). Az alacsony rangú MEC katona nem sokat ér, ellenben egy major/colonel már iszonyat hasznos egy jól felszerelt páncélban.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
nekem nem egyszer kihuzta a szarból a csapatot a lángszórója.
játék felétõl kb minden foundry kütyüt megvehetsz (ha picit is veled van az RNG). Még a fúziós lándzsás fejlesztett ceptor is ott fog figyelni az összes földrészen a gyors ufo elõtt.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Igen. Az a fránya random sebezgetés az inkább szivat mintsem segít. Az esetek nagyjából felében szinte borítékolható az 1-es sebzés akár kritikus találattal is (ez valamiért persze az ellenfélre nem szokott igaz lenni csak maximum 25%-ban). Azt az opciót mindig bekapcsolom azt utána szidom magamat a hülyeségem miatt. 😊
Foundry naná hogy kell. Lesznek opciók amik csak azon keresztül érhetõek el. Ilyen például az experimental warfare kifejlesztése után a foundry-ban megvehetõ taktikai heveder jellegû újítás aminek köszönhetõen minden katonád eleve 2 tárgyat vihet magával. Meg vannak új fejlesztési opciók is amik a régiekkel együtt (például a lõszer duplázó) kifejezetten hasznosak. Elég sok hasznos kütyü van ott ami az életet jelentheti a csapatoknak (jobb hatásfokú gyógycsomagok, fejlettebb Arc Thrower és más hasznos ketyerék).
PiszkosFred:
Errõl a bugról én most hallok elõször. Lehet szerencsés voltam hogy nem jött elõ.
Prof William:
Attól függ. Egy kimaxolt MEC Trooper elég kemény dió tud lenni és leválthatja a heavy katonát (nem utolsósorban gyorsabb is lehet nála, szívósabb és legalább olyan pusztító, de sok függ attól milyen cuccokat pakolsz a vázba amibe berakod a pilótát és az sem mindegy milyen katonából képzed ki a MEC katonát). Lángszóróval, aknavetõvel eszement jól takarít közelre és távolra egyaránt. Gyógycsomaggal elég nagy hatékonysággal gyógyíthat egyszerre több sérültet is, míg ha a spéci kinetikus öklöt veszed neki akkor gyorsabban mozoghat és lesz egy marha nagy pofonokat osztogató közelharci támadása is. Major rangon már kétszer is lõhet egy körben, mert ha az elsõ cselekedete nem mozgás hanem lövés akkor lõhet utána újra. Ráadásul van olyan képessége is amivel minden körben az elsõ támadásra úgy reagál hogy visszalõ az ellenfélre.
A gránátvetõje egy kalap f*s, de a többi cucca tényleg jó.
Amúgy van valmi oldal ahol leírják hogy melyek a legjobb Mech és Gen fejlesztések a csapatnak?
Az alapjáték classicon majdnemhogy röhejesen könnyû volt, most meg szinte szenvedek. A second wave-ben lehet, hogy nem kellett volna ezt-azt belõlni. N+1-szer volt olyan, hogy lézerpuska meg shotgun 1-et sebzett. Anyád...
Táposnak nem mondanám õket. Max lézerfegyvereik lesznek (mindenben ugyanazt tudják mint az általad fejleszthetõek csak máshogy néznek ki), felszerelésük és statjaik fixek (a kezdeti alap fegyveresek mind ugyanazt tudják a saját kategóriájukban, míg a lézeres cuccokkal rendelkezõk az elitek) és a sectoidokat leszámítva messze õk a leggyengébbek a játékban mint ellenfelek.
Pénzhiánnyal nem volt gondom csak az elsõ 1-2, rossz esetben (legnehezebb fokozat) 3 hónapban. Utána már volt elég helyrõl bevétel (hála a mûholdaknak). Igaz ehhez az is kell, hogy az ember ne bukjon el területet (amik védelmére kell mindenhova majd 1 vadászgép), legyen tartalékban pár szatellitje, ne bukjon küldetéseket és inkább a zsozsóra hajtson mint a kisegítõ személyzetre. Érdemes Afrikából indulni és az elsõ két mûholdat felküldeni Dél-Amerika fölé ami egy újabb kontinens bonuszát megadja és pénzügyileg sem rossz. Mindig úgy szoktam kezdeni a játékot hogy bevásárolok szatellitekbõl és igyekszem mihamarabb steam helyet kiaknázni a bázison (jó az a steam generator). Aztán ahogy csurog a pénz úgy építkezem (újabb szatellit központ az elsõ mellé, aztán majd idõvel jöhet az idegen labor, a forge, 2-3 workshop, OTS, azt ha már 200 fölött jár a Meld akkor elgondolkodom a spec laborokon is). A kutatással is sokat kell játszani, ahogy kell gyártani mindenkinek gyógycsomagot (egyszerûen must have mert kell védelem a mérgek ellen ez meg biztosítja az immunitást annak akinél van), majd elegendõ Arc Thrower-t.
Olyan szinten van pénzhiányom, hogy az nem igaz. Peidg adok el minden szart.
Különösen miután beszáll a játékba az EXALT és utánuk is nyomozni kell ha nem akar az ember állandóan növekvõ pánikot. Igaz havonta 2 küldetést lehet csak ellenük csinálni de megéri, mert jön a loot, csökken a pánik és idõvel biztosan tudható lesz hol a bázisuk amit lerohanva kiiktathatóak. Mondjuk ehhez le kell nyomni vagy 15-16 küldetést sikerrel ellenük.
Ha megsemmisül egy mûhold akkor ha újat teszel oda akkor újra jár a mûhold nyújtotta pánik csökkentés. Ez így volt már az EU-ban is (bár ott valamiért megesett, hogy nem mindig adta meg az elvesztett szatellit helyére adott pótlásnál a csökkentést).
Egyébként milyen fokozaton játszol hogy ilyen sok országot elvesztesz?
A halál csupán a kezdet...
Szerintetek milyen csapat-összeállítás a nyerõ? Persze az új kieges mecha stb. dolgokat is igénybe véve. + milyen képességek...
Én egy torrentoldalról leszedtem a Kaos-os verziót. Telepítettem, de mikor elindul, az elsõ pár bemutatkozó képsor után kilép, azt írva, hogy valami hibát talált. A gépem elvileg rendben van igény szempontjából (bár igaz, laptopom van). A meghajtón kb. 6 giga szabad hely van, nem tudom, ez számít-e. Ötletek?
Csak oda telepíts szatellitet ahol 4-re vagy 5-re ugrik a pánik és közeleg a hó vége. Ehhez érdemes már a játék legelején bevásárolni szatellitekbõl (magyarán az elsõ pénzmagodból vegyél annyit amennyit tudsz), felhúzni egymás mellé pár szatellites épületet és nem lesz gebasz. Aztán ahogy beindul az Exalt küldetések folyama (az elsõ után lesz egy új opciód a nagy térképen ahol nyomozhatsz utánuk, 2 scan között teljen el legalább 10 nap mert különben nagyon gyorsan megdrágul a scan, és minden sikeres ellenük indított küldetés az adott területen jócskán visszaveszi a pánikot).
Az is megoldás ha mindig lelövöd és begyûjtöd az ufo-kat, nem hagyva egyet sem ellógni. Aztán amint elérhetõvé válik a bázis elfoglalásos küldetés onnantól bármikor megindíthatod azt mely ha sikeres, világszerte visszaesik a pánikszint.
Pénz meg csak az elsõ egy-két hónapban jelent problémát, késõbb már nem. Eladhatsz minden felesleges hullát, szükségtelen UFO berendezést (ami nem kell arra ki is írja a program hogy eladható) és onnan is lesz zsozsó. Pénz helyett nagyobb gond lesz majd a kellõ számú weapon fragment elõteremtése (ha robbantgatással nyírod ki az ellent akkor jó eséllyel búcsút lehet inteni a szétesõ fegyvereik darabjainak).
tudna valaki segíteni? egyszerûen nem indul el az CXOM:EW...
már megvolt az XCOM:EU eredeti játék. szépen fut. Most megvettem az XCOM:EW kiegészítõt is. a játék indításakor megkérdi hogy XCOM:EU vagy XCOM:EW szeretném-e játszani. ez eddig ok, csak amikor az XCOM:EW-t indítom el, akkor egyszerûen nem fut fel a játék. APPCRASH hibaüzenetet ír ki... :-( de amikor az XCOM:EU-t indítom ugyanígy akkor szépen beidul stb.
nem tudom mi lehet a baj, a driverek aktuálisak, próbáltam offline módban is a steammel, sõt az internetkábelt is kihúztam, de úgy se ment.
nincs több ötletem...
tud valaki segíteni? köszi!
Classic szitnten kettõ, de legfeljebb három elbukott bevetés gyakorlatilag a játék végét jelenti szeritnem...
Classic módban próbálkozom Enemy Within-el.
hogy lehet megoldani, hogy ne tûnjön el egyetlen ország sem? Mármint vagy pénzem nincs a szatelitekre, vagy elég mérnököm nincs. Adjak el mindent a grey marketben? van valami optimális sorrend? Én a plussz pénz miatt Afrikát választottam, de már nem vagyok biztos benne, hogy az jó 5let. errõl mi a vélemény?
Mi lehet a baj? A fórumokon is elég sûrûn írják ezt a hibát, de a megoldásról még nem nagyon olvastam.
Hihetetlen nagy a random faktor a játékban, elsõre kezdtem egy classic-t sw-t nem piszkáltam, szívtam rendesen, ugye eleinte a nyurga srácok rohadt erõsek (ja, a tetõkrõl könnyû), szecskázzák is az embereket rendesen, nagyon hamar jött a bálnás küldi (messze a leghangulatosabb szvsz), állandó pénzhiány, 4-es riasztás szinte mindenhol, mire jött a bázisom elleni támadás 0 (nulla) egészséges emberem volt, izgi volt megvédeni így a bázist, viszont utána jött egy terror, abduction, nulla ember, remek, akkor kezdek egy újat.
2. játék: minden DLC bepipálva, random skill növekedés, flank bonus, szintén classic, mibndíg Európa a fõbázis, ez amolyan nosztalgia az UFO-1bõl):
nos itt meg a random Isten utálta az UFO-kat, sétagalopp, háromszor is megnéztem, hogy biztos classicon van-e a nehézség, 15 tápos ember, a küldik mindig akkor és oda jönnek ahova kell (pénz/engi szarásig), jó helyen két steam a bázison, (megfelelõ országban abduction, a covert is mindíg jó helyen van), július van és csak 5 mûholdat kellett fellõni (azért ilyen "sokat" mert dél-Amerika azonnal megkapta õket, hiszen rohadt op a bonusza), egy 4-es riasztás van, a többi szinte csak 1-2.
Annyira fürdök a pénzben, hogy nem okozott gondot a drága projektek megvásárlása (plusz zseb/lõszer/mech páncél). Ez ugye a nagy hátránya a kismillió küldinek, annyira sok eladnivaló dolog lesz, hogy sehol nincs az alap játék izgi része (pl, na akkor most páncél vagy 5-ös raj legyen a fejlesztés)
Annyi változást eszközöltem, hogy a fontos kutatásokat hagytam a végére (ugye azok a triggerek).
Ja Mech: a random skill növekedés miatt, volt egy sniperem aki már a második szinten horror aim-el rendelkezett, így azonnal mech lett belõle, aki szépen fejlõdgetett és így a játék közepére már majdnem maxon van 99-es aimmel lángszóróval/gaussal borzasztó ahogy mindenkit széttép.
Szóval classic és classic között is irdatlan különbségek lehetnek.
Amúgy pont utolsó misszió elõtt állok. 😊 Aztán lassan jöhet majd a kieg is.