4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Rahar
    Elkezdtem klasszikus nehézségi szinten játszani, az első küldetésen az idegenek 3 fős csoportokban voltak, de az utána zajló akciókban már mindig csak 2 fős csoportokban. Ez normális vagy valami hiba? Csak mert nekem jobban tetszik a 3 fős ellenséges csoportos megoldás.
  • Rahar
    Azt a modot minden játékindításkor futtatni szükséges, mellyel a a katonák besorolását lehet előre meghatározni?
    Van olyan mod, mellyel a pszi képességeket tudom befolyásolni?
  • TokraFan
    Nem tudom miért problémáztok ennyit. Akinek nem tetszik a "zászló", az fog egy free paint programot, és 5perc alatt átszínezi a MOD-ban llévő textúrát arra, amire akarja.
  • Fenrir
    Sajnos kell, mert Texmod-ot használ. Ez a program egy textúrát változtat meg a játékban, ebben az esetben valamelyik másik zászlót. Így mindig ezzel kell indítani a játékot, hogy a változás megmaradjon, mert ha nem így csinálod akkor visszaáll minden alapállapotba.

Ez nem permanens változás, ahogyan a különböző fegyver és páncél átszínezések.
  • Rahar
    Köszönöm a választ, nekem megfelel a magyar címer is a hivatalos magyar zászló helyett, sőt még az árpádsávos lobogó is jó lenne.
    Ha a mod segítségével berakom az új zászlót, az bekerül a mentésbe és nem kell már a modot használni a játékprogram futtatásához?
  • Fenrir
    Ki beszélt itt a címerről rajtad kívül? Teljesen elbeszélünk egymás mellett.

Rahar kérdezte, hogy van-e olyan mod ami betesz a játékba magyar zászlót, én mondtam, hogy igen, de nem a hivatalosat. Engem baromira nem izgat a címer, mert a köztudatban használatos zászlónkban sincs benne.
  • Dzsabba
    Látom nem érted,hogy nem a zászlóról beszéltem,hanem a címerünkről.
    Abban egyetértek veled,hogy a zászlót illet volna oda tenni,de a címerünk is a miénk.
    Én csak azt nem értem,hogy miért kell egyből arra célozgatni,hogy valaki radikális antiszemita rasszista csak azért, mert ezt a címert választotta?
    De inkább erre ne is válaszolj,mert ennek a vitának nem itt van a helye és nem vagyok kíváncsi a félre értelmezett wikipédiás magyarázkodásaidra.
    Még mindig ki állok az álláspontom mellet,ha nem tetszik a címerünk,akkor ne használd.
  • Fenrir
    Bár nem szoktam wikipédiát linkelgetni, de azért tessék, olvasgassad, hátha utána megérted.

Mivel minden más nemzet is a hivatalos zászlaját használja a játékban ezért nekünk is illett volna azt használni.

• Dzsabba
    Miért fontos oda pont a zászlót tenni?Magyarország hivatalos címerével mi bajod van?
    Ha már szóba hoztad az árpád sávot,akkor jóhiszeműen feltételezem,hogy az iskoládban még nem tanították meg neked,hogy milyen szimbólumok is vannak Magyarország címerében.
  • Fenrir
    Ilyen alapon akár az Árpádsávos is ott lehetett volna.

Magyarország hivatalos zászlaja ez, nem bármi egyéb:

• Rahar
    Nekem az a problémám, hogy csak az októberi patch-es változat van meg, nem tudom használni a modokat. A patch-eket eddig még nem tudtam megszerezni. Lehetséges, hogy megkérek valakit, hogy csináljon már nekem egy alapmentést magyar zászlós katonákkal, akiknek előre meg lenne határozva, hogy mely osztályba tartoznak. Csak azt nem tudom, hogy a nagyobb verziószámú patch-csel készült játékállás elindítható-e régebbin?
  • Dzsabba
    Ha neked Magyarország címere nem felel meg,akkor ne használd.
  • Fenrir
    Megtaláltam közben.

Azt, hogy miért ezt a képet rakták be a zászlónk helyett egy büdös jó kérdés. Valami tökelütött magyar ezt kérte:

• Fenrir
    A főbb modok mind mennek a legújjabb peccsel is, én nem találkoztam olyannal ami nem ment.

Régen volt egy zászlómod ahol volt bent magyar jelzés is, de most nem találom...
  • Rahar
    Néztem modokat a játékhoz, de sajnos csak novemberi patch-csel működik. Ha tudnák szerezni egy novemberi-decemberi patch-es alapmentést,akkor azt tudnám működtetni októberi patch-es játékváltozattal?
    Egyébként van magyar zászló a játékban, illetve van erre valamilyen mód?
  • Soneji
    Ez állat jónak néz ki.
  • Papa01 #3616
    Huh, köszi szépen az infót, erről a projektről nem is hallottam! :)
  • Molnibalage
    Visszavonom, csak megtaláltam.

http://www.xenonauts.com/
  • Molnibalage
    Melyik az az UFO remake, ahol októberre ígérték a betát, de nem jött ki? Már megint nem találom a sok klón között... :(

Pedig még órás hosszúságú preview videó is van a youtubon.
  • maniac001
    Adhatnátok jópár multi tippet. csapatösszeállítás, felszerelés (armor, fegyver, extra slot) stb.
  • Prof William
    Igen ez nekem is furcsa volt a végső bázison.

Nem nyílt ki az ajtó és át kellett nézni a fél bázist mert két szerencsétlen sectoidot nem lőttem le az elején.
  • Fenrir
    Ha nem haladsz a főtörténetben akkor szerintem bármeddig lehet vele játszani, mindig lesz lelőni való ufó. A végén az a baj, hogy az idegeneknek már esélyük sincs leszállni sem, mert folyamatosan le fogod lőni őket Fusion Lance-es vagy EMP-s Firestorm-okkal, ezért monotonná fog válni az állandó ufó elfoglalás.

Viszont addig is lehet képezni pszionistákat, megcsinálni minden fejlesztést, minden katonát maximális szintre vinni, stb.
  • maniac001
    Na steamen megvettem a slingshot DLC-t és újra fogom kezdeni (ismét) a játékot.
    Köszönöm a sok segítséget. Ha elakadok majd jövök és kérdezek. isteni ez a játék. remélem jó hosszú, vagy valahogy ki tudom tolni a "kampányt"

• Fenrir
    A Slingshot egy content DLC, nemrég jelent meg. Az a baj, hogy eléggé az elején kezdi el adni a küldiket, ha már régóta benne vagy akkor esélyes, hogy csak egy új játéknál fogsz vele találkozni. Eléggé idióta megoldás.
  • maniac001
    nekem vonatos pálya sem volt még. lehet hogy előbb kellenek ezek az elfogós dolgok. nekem eredeti a game, és a dobozban volt egy dlc kód, azt beregeltem. így lehet festeni a páncélt. ez az a dlc? vagy több is van?
  • DeDy
    Igen:) de megoldódott, nem lőttem le minden ellenfelet... -.-' De ilyen idiótaságot? Le kell lőni mindenkit hogy aztán magától kinyíljon az ajtó? ökörség. Ám a grafikai bugok még mindig vannak, hiába van fent a legújabb driver, de nem játszhatatlan.
  • Fenrir
    Wirágbolti verzió?
  • DeDy
    Üdv.
    A legvégén vagyok a csataható küldetésen, de az űrhajó végébe nem tudok bejutni. Egyszerűen nem értem ott van egy ajtó amit ki kéne nyitni de odaérek semmi, és itt nekem apró grafikai bugok is előjönnek, erre gyanakodtam először, mert mikor az egeret irányítom oda, eltűnnek a textúrák.

erre a részre gondolok 42 percnél (nekem az űrhajó azon része teljesen fekete) http://www.youtube.com/watch?v=IsrhQrzuAtw&list=HL1355853148&feature=mh_lolz
  • Fenrir
    A vonatos pálya után adta, a csatahajón kellett valami stabilizátorokat felrobbantani/deaktiválni, így el tudtuk foglalni.

• maniac001
    Nekem is megvan ez a DLC jó sok pályát letoltam, de olyan még nem volt hogy csatahajón kellett valamiket szétlőni. csak idegeneket kellett irtani mindenhol.

Van mód valahogy arra hogy kitoljam a játékmenetet? Majd megpróbálom ezt az outsidert elfogni, és meglátjuk mi lesz. Köszi a válaszokat.
  • Fenrir
    Igen, az az Outsider aki energiából van, az idegen bázisig ő a főnök minden UFO-n, utána Sectoid Commander majd Ethereal lesz.

Én 2 végigjátszásomban is meg tudtam tartani minden országot, ha az idegen bázisig kihúzod veszteség nélkül akkor utána már sokkal könnyebb lesz.

Ez a Slingsot dlc meg kicsit lol. A harmadik pályán, amikor az UFO csatahajón kell mindenféle részeket megsemmisíteni akkor a küldetés végén megkapja az ember a Fusion Lance és a Guided Missile fejlesztésének a lehetőségét, ami normál esetben csak a játék vége felé kapná meg, amikor már lehetősége van lelőni csatahajót.

Fusion Lance-es vadászaim lesznek, pedig még az idegen bázis sincsen kész :)
  • maniac001
    Nálam már az elején vagy 4-5 országban olyan magas a pánik hogy se kapacitás se idő se mérnök nincs elég ennyi műholdra. Az outsider az az a lény ami ilyen energiából áll össze? Vagy hogy néz az ki?

Meg lehet úgy csinálni hogy minden ország megmaradjon?
    Mire lesz elég műhely a mérnökök miatt, meg műholdkapcsolat, meg legyártok pár műholdat addigra valahol tuti kitör a pánik és nincs elég időm.
  • Fenrir
    Ahol nagyon magas a pánik oda műholdat lövök fel, az elején még nem szórom el. Ha már nem tudok fellőni akkor sokszor a Tanács is ad oda küldetést ami lokálisan és az adott földrészen is csökkenti a pánikot. Az elrablásoknál meg azt választom ki, hogy éppen hol a legmagasabb, nem mérlegelek, hogy mennyire könnyű.
  • Calver
    alien containmentet felhúzod, megfogsz és kihallgatsz egy alient, utána elkapsz egy outsidert, aztán lesz még egy kutatás, és mehetsz.
  • maniac001
    Az idegen bázis mikor jön? nekem még nem adja és már a harmadik hónapnál járok. Ezt a kifaggatást nem csináltam, de majd elkezdem megint. Van valami esemény amikor az idegen bázis küldi jön? vagy hogy megy ez?
  • Calver
    ollé!

impossible-höz van, de normál/classic nehézségen is bőszen működnie kellene.
  • maniac001
    Nem tudom hogy csinálod hogy minden ország megvan. ha egyikre lövöm a műholdakat a másik veszik el. nem tudok olyan gyorsan mérnököket és műholdkapcsolatot építeni. Európát buktam, de a többi eddig megvan. Légyszíves részletesen írd már le hogy szerzed meg az összes országot. építési sorrend, kutatás, gíártás. nagyon megköszönném.
  • Fenrir
    Ha kilépett egy ország a tanácsból akkor az többé nem jön vissza. Ha egy egész kontinenst buktál akkor az baj, valamit nagyon rosszul csináltál. Én most Classic-on megyek és minden ország megvan, csak 1 helyen van 2-es pánikszint, a többi alap. 5 műhold van csak fellőve.

A fejlesztésekhez csak minden idegenből 1 darab kell, azonban ha elfogod őket és nem megölöd akkor a fegyverük is a zsákmányod lesz. Érdemes pl a Muton-októl meg az Elite Muton-októl elvenni a plazmakarabélyokat és nehézplazmákat, így nem neked kell legyártani drága pénzért.
  • horthy
    Mi történik ha elveszitek egy régiot mondjuk Afrika kilép a tanácsbol a nagy pánikszint miatt ? Nem tudok mindenhova egyszerre műholdat kűldeni ' Vissza tudom majd foglalni ? Tegnap kezdtem a játékot ' A foglyokbol mennyi kell csak eggyet egy fajtábol vagy tőbbet is érdemes elfogni ?
  • Calver
    ó, na igen, a mini átvezetőkért is satuba kéne fogni valakinek a golyóit...
    az alienek szétfutása nem gáz, komikus lenne a hiánya - gyakorlatilag agyaggalamb lövészetté változtatná a játékot

#3591: eddig ha jól emlékszem egy patch jött ki, amiben javítottak pár lényegtelen apróságot... és kivették quicksave-et bázison
    szóval ne várj hatalmas csodákra, modok részben javították, de azt is csak patchelt játékhoz lehet használni ha nem akarsz hexa-ban varázsolni.