4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Fenrir
    Kéne mennie, nekem mindig ment vele.
  • Gza1
    Helló! Tudja vki, hogy a warspace extension mod miért nem megy a Steam-es játékkal? A legfrissebb modot tettem fel. Exe hibával állandóan leáll.
  • Fenrir
    Nagyon szívesen.
  • tomas92
    Ezer hála, így már jó. :)
  • Fenrir
    Fixed!
    Just replace in DefaultGame.ini eChar_Muton with any other name (Sectoid for example)
    Works Just fine for me.
    Previously did this:
    delete (or rename) file SN2473546944_SF_LOC_INT from the game folder XCOM Enemy Unknown\XComGame\CookedPCConsole.
    It helped partially.
  • tomas92
    Nem egy rossz megoldás, de ha kitörlöm ,akkor miután lement a mutonnak az animációja, akkor meg hiba miatt leáll a program, mire nevezzem át a fájlt, vagy mit tudsz még ajánlani?
  • Fenrir
    SO... here is the permanent solution to 'muton freeze' bug -
    delete (or rename) file SN2473546944_SF_LOC_INT from the game folder XCOM Enemy Unknown\XComGame\CookedPCConsole. The bug will disappear.
  • tomas92
    Hello mindenki, vki tudna segíteni. van egy olyan problémám, hogy meg van a teljes játék dlc-kel és maxra patchelve, de amikor harcolok az alienekkel, a muton nevű zöld ogréknál, amikor megmutatja őket a játék, akkor megfagy. a többi aliennél viszont meg nem vki tudja rá a megoldást please help.
  • wednes
    Egyszer kipróbálom, hogy nem maga a játék ma fontos, hanem mi történik éppen. Azt tudom, hogy a 2. játéknál ki akartam hagyni a lézert és én is már könnyű plazmára ugrani, az elkábított ellenfelektől zsákmányoltat. Aztán letettem róla és jött a lézerkarabély, és ugyanúgy, ahogy első végigjátszásnál jött a terror.

Azt el tudom képzelni, hogy a normál fokozaton még nem engedi a játék, hogy annyira a fejemre nőjenek az alienek. Vagy tényleg csak az az időtől függ és véletlen egybeesések voltak eddig.
  • Druzsba #3663
    A fejlesztéseknek nincs köze az invázió üteméhez. A terror mission mindenképpen jön a második hónap második felében, viszont addigra érdemes a lézerfegyvereket kifejleszteni. Az újabb és erősebb ellenfelek az idő előrehaladtával jelennek meg automatikusan - vagyis érdemes lépést tartania fejlesztésekkel, mert könnyen le lehet maradni.
  • wednes
    Persze jön az magától is. Arra mondtam, hogy az sem megoldás, hogy nem fejlesztünk semmit. De próbáld ki, nálam eddig úgy volt, hogy a muksó megcsinálta a próbalövést a lézerfegyóval és hopp, terror. Vagy a titán páncél -> muton elite. Igazából azt kell elkerülni, hogy újoncokat küldjünk ki, ahol csak 1 katonát tudtuk felszerelni (pl lézerrel) mert a többire nem volt még pénz. A felszereléseket érdemes úgy ütemezni, hogy mindenkinek jusson jó páncél és fegyver, mert attól még jönnek az erősebb ellenfelek.

Annyiból jó egy kontinenst lefedni, hogy akkor ott nincs elrablás. Tehát egyre jobban ki lehet szorítani a pánik növekedést. Persze az elején tényleg nem ezzel kell foglalkozni, mert erre nincs kapacitás sem lehetőség, és sokkal több területet bebukhat vele az ember.
  • Calver
    ebben biztos vagy? szerintem második hónapban így is úgy is jön a terror küldi, lézert én soha nem fejlesztettem, max light plasma-t, de akkor is jött, ha csak "végigpörgettem" addig az időt.

#3657: műholdak hasznosak... de! logikusan fedd le a területeket, és nézd meg előtte, h akarod-e az ottani bónuszt. miért? mert telepakolni egy kontinenst műholdakkal baszomsokba kerül (mert ugye kell hozzá épület is, áram is, gép h ne lőjék le...), és idő, amíg visszahozza az árát, így elsősorban érdemes a bónuszaikra építeni. Európa lefedése pl ha már a végjáték felé jársz felesleges (meg amúgy is, őket lehet nyugodtan veszni hagyni), tekintve h 3 hónap mire visszakapod a ráköltött pénzt, és a bónuszuk szart se ér kb.
  • wednes
    Bizonyos fejlesztések beindítanak folyamatokat, erősebb ellenfelek jönnek stb. A lézer fegyverek asszem, bedobják a terror küldetést. Persze idővel úgy is jönnek, nem lehet arra sakkozni, hogy akkor a lézer kimarad.

Az osztagnál szerintem az osztag mérete és a tapasztalati pontok szedése a legfontosabb. Szert kell tenni minél előbb tapasztalt katonákra.

Én úgy játszottam most normálon (ironman modban), hogy a legnagyobb figyelmet a műholdak beüzemelése (műhold gyártás, kapcsolat, hozzá erőmű) kapta, utána a tapasztalat szerzés a katonáknak, aztán a megfelelő légvédelem.
    Gázos szituációkan, nem féltem a gránát és rakéta használattól. A küldetés sikere és az osztag épsége a legfontosabb. Cuccot meg úgyis tudnak később szerezni, a kezdeti kutatásokhoz elegendő így is.
  • wednes
    Műholdakkal. :)
    Sok múlik azon milyen nehézségi fokozaton játszol. Normálon meg lehet tartani az összes országot elég könnyen. Ki kell egyensúlyozni, hogy mennyi műholdat lősz fel, illetve mennyi legyen tartalékba. Tartalékba MINDIG legyen (és hozzá kapcsolat), hogy be tudjad vetni. Tehát nem úgy működik a dolog, hogy lövöldözöd csak fel a műholdakat. Egy részére tekints lázcsillapítóként, amit tartalékolsz, ha felszökik nagyon a láz, kis hőemelkedésre nem adunk.

Hó vége felé érdemes értékelés előtt műholdazni. Ugye értékeléskor jön be érte a pénz + bónusz, illetve a max pánikoló országok ekkor lépnek ki. Tehát pontosan tudsz reagálni a gázosabb helyzetekre előtte. Ki kell egyensúlyozni a dolgot a előre felbocsátás és a tartalékolás között. Ugye minél nagyobb a lefedettség annál kevesebb helyen jönnek az elrablásos (pániknövelő) tevékenységek.

Szerencse kérdése is persze, éppen hova dobja a támadásokat, terror küldetést vagy tanács küldetést, amik siker esetén pánikcsökkentő hatásúak.

Nem érdemes túlságosan elhúzni az idegen bázis elleni támadást(a prioritásos kutatások), csak épp annyira, hogy sikeresen rajtaüthess egy tapasztaltabb és valamivel jobban felszerelt osztaggal. Siker esetén világszintű pánikcsökkenés. Onnantól meg már egyre több a forrás (ahogy telik az idő), még nagyobb lefedettség stb.
  • Shiwo
    UFO: Extraterrestrials Gold - ot próbáld ki, az hozza a régi X-Com hangulatot (és tartalmazza a patcheket meg a legjobb mod-okat)
  • ravensoul
    Sziasztok!
    A régi X-Com hangulatát hozta vissza nekem ez a játék, sokkal jobban tetszik, mint az előtte lévő félresikerült alkotások (Aftermath, Aftershock, Afterlight).
    Azt hiszem, az elejétől kezdve rossz irányban indultam, mivel kevés a műholdam, Mexikó már ki is lépett és nem tudom, milyen dolgok élveznek elsőbbséget. Olvasgattam a fórumot, de nem lettem okosabb. Pár tanáccsal ki tudnátok segíteni, hogy mivel foglalkozzam az elejétől kezdve?
  • Fenrir
    Azon nem fog menni, csak eredetin.
  • chris0000
    ok.thx,de a w.....s verziónál is?
  • Fenrir
    Elindítod a telepítő exe-jét és feltelepíted.
  • chris0000
    hi.
    a warspace extension modot,h kell felrakni? (1.72 a legfrissebb)
    nincs 1 normális leírás 1 forumon se ami működne.
    most kezdenék új játékot.
    vki tud segíteni?
  • wednes
    Igen, tudom, hogy hihetetlen táposak az assautok én is szeretem őket használni. De most úgy vagyok, hogy minden játékban ki akarom hozni a maximumot a classokból. Első játékban én is hanyagoltam a Heavy-ket, de most másképp akarom csinálni. :)

Amiket írsz az végjátékban persze brutális pusztításra képes egy rakat assault, support támogatással, de addig el is kell élni. A duplán képen lövés, meg a reflex lövés is nagyon jó a lerohanásoknál, pláne ha még kemény páncél is véd minket és nem kopaszok támogatására vagyunk szorulva. :D A játék elején már lehet alkalmazni, az alap fegyverekkel is a Flush+Suppress kombót. Csak kell hozzá egy őrmester meg egy hadnagy.

De biztos fogok majd olyat is tolni, amit te írsz. :)
  • Calver
    az a baj Flush-al, h egy helyen van Rapid Fire-el, avagy az assault-ok egyik legbrutálisabb képességével, avagy azzal a cuccal, amivel egy kör alatt le tudsz szedni egy *sectopod-ot*.

én általában ha valaki nagyon bujkált fedezékbe két dolgot csináltam:
    a) megkerültem. run and gun erre tökéletes, és nem sok minden (fordítás: semmi) él túl egy dupla ajándékcsomagot alloy cannon-ból. a pajtikái ellen meg ott van többi assault gyors takarításnak, illetve füstgránát/telekinetic field/suppression fedezésnek.
    b) beálltam megfelelő szögbe, és nyomtam egy support-féle suppression - mert bár sehol sincs feltüntetve, de biza onnantól kezdve, h plazmafegyverekkel nyomulsz, a suppression három lövése biza olyan gyönyörűségesen bontja a fedezéket, h azt öröm nézni - bár kétségtelenül ki kell tapasztalni, h mikor honnan fog bejönni.
  • wednes
    Hát igen, a sniper akkor lesz kemény gyerek, ha már ezredes és mindenféle cumóval elhalmozzuk, de akkor nagyon érti a dolgát.

Szerintem olyan nincs, hogy használhatatlan kaszt, vagy túlságosan gyengébb lenne az egyik a másiknál. Heavy-k sem rosszak, most velük nyomulok. Persze ők nem magányos harcosok, kell a támogatás, meg nem azért vannak, hogy magányosan lövöldözzenek. Arra tényleg jobb az assault/support.

Viszont a Heavy fejlesztett fedezőtüze(Mayhem) már elég jó kis képesség. Eleve ha egy csomagban vannak az alienek, akkor mindenkit lefognak, nem csak a célba vett egyedet (persze ehhez az is kell, hogy pont egy halomba legyenek). A fejlesztett fedező tűz alapból sebzi is az ellent, aztán lehet rá hívni az assaultokat, hogy ugrasszák ki a nyulakat a bokorból (Flush). És mivel kiugrottak (közbe kaptak akár kis sebzést is az assaulttól) már meg is döglöttek, mert bemozdultak suppression alatt.

A heavy coverbe befészkelt ellenséget nagyon jól ki lehet így szedni. A suppression + fulsh alkalmazásának nagyobb is a sikeres esélye, mint a direktbe célzott lövéseknek.
  • Calver
    én spec snipert nem is használtam, mert... veszettül szöszmötölős kaszt, a legtöbb terep kurvára nem kedvez a drágaságoknak (zárt helyek), meg az sem, h assault/support kezébe adsz második hónapban egy light plasma rifle-t és a csillagokat lesebzik instant az égről, míg sniper-nél szutyakolhatsz a lézerfegyverekkel. mindig próbáltam egyet-egyet bedobni a csapatba, istenesen el is húzva ezzel a játékidőt, soha nem jöttek le nekem mint használható kaszt - másoknak meg épphogy bele nem szakadt a nyelvük az alfelükbe, szóval ízlések és pofonok.

részemről 4 assault/2 support rush volt a nyerő, impossible nehézségen sem veszettem velük embert egyszer sem*, sőt, általában gyengélkedőbe se mentek kétlábúak, mivel egy ilyen csipet-csapat olyan sebességgel takarít, hogy szinte semminek nincs ideje még visszalőni sem. (és ha még vannak élő ellenfelek, olyan szintű védelmet tud pillanatok alatt összedobni) onnantól kezdve meg, h előkerül alloy cannon, hátööö...

heavy-ket meg hanyagold, ha patchek azóta nem variáltak át közel mindent (kétlem), objektíve elképesztően szarok.

[apro]*egyszer választanom kellett, h ellenfél stun-olása és light plasma rifle, vagy egy recruit élete. a stukker nyert
  • JethroHUN
    Akkor újra kezdtem, bár bánom mivel más sok mindent kifejlesztettem, titán armor, lézer. Csak ugye 2 műholddal nem sokra megyek. Sniper az nagyon erős, 3 emberkével, megnyertem egy very hard csatát (normál játék nehézségen) úgyhogy csak kempeltem. kb csak az a karmos szörny jött, meg a nem megmentettet túlélőkből kikelt társai (edz azért elég aljas dolog kb +8 ellenfél)
  • Calver
    ...de ha újat kezdesz, egy jó tanács: ne Európában kezdj. EU fos. nagyon. konkrétan a legjobb őket veszni hagyni. válaszd afrikát, amerikát, vagy kissárgákat. (nálam fav utóbbi, mivel a kedvezmény amit adnak kurvajó, és így őket is nyugisan elveszítheti a játékos )
  • Calver
    ha alien base közelében vagy (-2 pánik mindenhova), még bőven menthető. anélkül... kérdéses. de igazából elbukhatsz 7 országot bármi gond nélkül, 8-nál lesz csak vége a mókának.
  • JethroHUN
    Ez kb bukta, ha jól gondolom. LINK
  • Calver
    kihallgatni, boncolni egyszer tudod. elfogni a fegyvereik miatt érdemes, mindenkinek egy light plasma rifle második hónap közepére eléggé szépen feléd billenti az erőviszonyokat.
  • JethroHUN
    Van értelme, illetve lehet töbször elfogni, újra kihallgatni ugyan azt az idegen típust? Csak nem rég kezdtem a játékot.
  • Könnyű Fokozat
    Köszönöm az információt!
    Kicsit késve foglaltam a bázist, mert előtte már elveszítettem Oroszországot, ami az azonnali boncolások miatt fájó(ebben a harmadik játékban nem volt müholdjuk)!
    Cserébe viszont a jól felszerelt katonákkal pl: az ezredes mesterlövészemmel letaroltam a bázist, és még a parancsnokot is eltudtam kábítani ;-)
    Brutális a mesterlövésszel jó helyről duplázni ezredesként!
    A bázis letarolása után helyreálltak a pánikszintek, mindenhol a legkevesebb csak 1 kék hasáb.
    Negyedszer majd talán előbb lépek, hogy ne veszítsek egy országot sem!
  • Gipsz75
    Igen ott :) Köszönöm szépen :)
  • wednes
    Mármint a bázisnál? Földgömbnél ("felette"), scan for activity, stoppal meg megállítani.
  • wednes
    Hali.
    Érdemes a bázist elfoglalni, mert csökkenti az egész Földön, az összes országban a pánik szintet. Így nem esnek ki az országok. A bázis foglalást nem érdemes elhúzni. Az utána lévő dolgoknál talán annyira már nem kell sietni. Igazából a bázissal se kell ezerrel rohanni, megfelelő időpillanatban, megfelelő felkészültséggel kell támadni, de a halogatása tényleg vereséggel járhat.
  • Gipsz75
    Sziasztok! Valószínűleg megmosolygtató kérdés, de van benne időgyorsítás ? És ha igen melyik billentyű ? A válaszokat előre is köszönöm...
  • Könnyű Fokozat
    Sziasztok!
    Mikor elkezdtem játszani először a játékkal 8-10 küldetés múlva úgy döntöttem újrakezdem.
    Sajnos most másodszorra 19 nyert csata után vereséget szenvedtem, mindenkinek volt titán ruhája, plazma fegyvere,4 emberen volt még kitin páncél is, 2 emberkénél meg fejlesztett ívhúzó.
    Volt még nyolc műholdam is (később lett csak jobb az arány).
    Eleinte meg a vereség felé már minden ufo-t le tudtam szedni.
    Meglepett a vereség, sajnálom a két ezredesem!
    Lehet, hogy el kellett volna foglalni a bázist?
    Haladni kellett volna a sztorival?
    Vagy pont egyszerre több országot elvesztettem?
    A vereségig 3 országot vesztettem, de legalább megvolt minden kontinensem!
    Most harmadszor újra nekikezdek, mert nagyon bejön a gamma.
    Nem játszottam az elődökkel, eddig stratégiai játékokkal sem.
    Szívesen várok tanácsokat!
    Űdv, sziasztok!
  • Calver
    nem, csak csinálj egy psi armort, és dobd rá valakire.
  • Rahar
    Van három katonám pszi képességgel maximális szintre felfejlesztve. De csak most építettem a Gollop-kamrát, a szoftver szerint nincs megfelelő emberem a használatához. Ez egy program hiba?
  • Rahar
    Legyen oly szíves valaki írja már le, hogy mely program segítségével és mely fájl, fájlok módosításával és konkréten hogyan tudom a meglévő katonáim nemét, nemzetiségét (zászlót) és az osztály besorolását módosítani?
    Nem akarok új zászlót és nem tudok modot futtatni.
  • Calver
    küldetés nehézségétől függ h mekkora csapatokat kapsz, very hard(?) küldiken kapsz 3 fős csapatokat ha jól emlékszem.