4353
-
kollesz #4033 És mi van, ha van valahol már van szatelitom, és hó végén 5 pirosom van? Vagy olyan nem fordulhat elő? Még nem lőttem fel, mert nem kellett, és spórolok is, de most meg beütött a bázistámadás! Hát mentettem és kiléptem! :) Majd holnap! -
SaGa Jr #4032 Nincs parancsnok kategória, adott lénycsoporton belül.
Minden idegen lényből megéri egyet élve elfogni amiből lehet (gépekből mint a disc, drone vagy épp a sectopod nem lehet élőt fogni), mert új eszközt adhat a kikutatásuk vagy gyorsíthatja valamely még el nem kezdett kutatásunkat.
Emellett ami idegen élve kerül elfogásra, annak a cuccai megmaradnak (fegyverek és gránátok) nem hullanak szét mint a lelőtt/felrobbantott idegenek cuccai, tehát ilyen módon gyártás nélkül is hozzá lehet jutni kellő számú idegen fegyverhez.
Nem tudsz egynél több műholdat felzavarni egy ország fölé. Ahol már van oda nem tudsz másikat küldeni. A kontinens bónuszhoz minden a kontinensen lévő ország fölé kell szatellit. -
kollesz #4031 Köszi!
Az élő ufo lények elfogása csak küldetés, vagy kell más fejlesztésekhez is? Itt nincs olyan szerkó, amivel meg tudom, hogy melyik a parancsnok? Vagy egyszerűen bent van a vezérlőben, és brutális erős? :(
A másik kérdésem, hogy a műholdas biznisz az kontinensenként vagy országonként értendő? Tehát, hogy megkapjam a kontinensi bónuszt, ahhoz elég minden ország fölé 1-1 műhold, vagy kell minden ország fölé a kijelölt 2-3 műhold?
Bocsi a sok kérdésért, de azért elég rendesen belenyúltak az eredeti játékba! :( -
wednes #4030 Érdemes úgy fejleszteni, hogy legyen egy uplink épület, ehhez kell erőmű is. Meglehessen 4 műholdunk. Az épületek felhúzásánál figyeljünk a szomszédsági bónuszokra, azzal sokat lehet spórolni.
Legyen meg minél előbb az osztag növelése. 6 katonával több lehetőségünk van mint 4-el (taktikázásnál, bekerítésnél, visszavonulásnál) Aztán minél előbb legyen lézer fegyver, a sima karabélyok nem olyan hatékonyak. A katonák képességeit erősen használni kell. Például assaultal minél közelebb kerülni, kritikus találatot bevinni. Ha baj van füsttel bevonni a tárakat a supportossal stb. -
wednes #4029 Azt én se tudom, talán bekapcsolt szintes állapotnál a pánikszinteket mutatja a Földön.
Az Enemy Within hozta be az exalt ellenfelet és a génsebészetet, meg a mech fejlesztést. Ezt a pluszt nyújtja az Unknowhoz képest.
Lesznek emeletes, több szintes ufók, egyre nagyobb járművek jönnek idővel. Érdemes a vadászok kütyüjeit is fejleszteni, hogy le tudják szedni őket. Igen, a radar látja az UFO-kat. Idővel az a cél, hogy az egész Földön legyen radar lefedettséged.
A katonákkal nem mindig célszerű harcba bocsátkozni, vagy minden áron keresni a konfliktust. Ha nem olyan a szitu érdemes a 2 akciópontot mozgásra használni, van mikor jobb visszavonulni. Overwatch-ot se mindig érdemes benyomni, ha nagyobb az esély, hogy mellé fog lőni. Eleve célzásbüntetés van az overwatchon. A fedezékek mögül puffogtatunk majd lesz valami taktikával is óvatosan. Arra is figyeni kell, hogy a katonáinkban ne tegyenek akkora kárt.
Érdemes terelgetni a csatát. Meglátsz egy kupac idegent egy katonával, akkor lehet érdemes visszaszaladni, hiszen ha a hátrébb lévő társaidat nem fedték fel akkor azok meglephetik őket, mert pl: jobb pozícióban lesznek, vagy egy jó lövész kapáslövéssel leszedni őket.
Az idegen bázishoz már jó ha vannak lézer fegyverek és egy jobb páncélzat mindenkinek. Ki lehet azt fejleszteni, annyira nem kell rohanni a főszállal (zöld fejlesztések, kutatások). Persze a bázist támadását nem érdemes elódázni sem. Bázis után viszont olyan kényelmes tempót vehetsz fel, amit akarsz. Fejlesztgethetsz bármit. -
kollesz #4028 Igen, köszi a segítséget!
Az még mindig fura nekem, hogy a földgömbnél miért jó, hogy átválthatok kék nézetre? Szép, meg jó, csak semmi értelmét nem látom!
Igaz, a legkönnyebb módban játszom első alkalommal. Márciusban indul a játék ugye, és a leggyenguszabb módban is jön a ufobázis pálya a 2. hónap végére, és előtte beüt az exalt és egy elrablásos! És ha nem nyomom le a bázist, a 2 5 csillagos pirosomból 1 repül, az tuti! És ez csak a 2. hónap vége! Hát nem tudom! Milyen akkor a legdurvább, vagy csak a normál fokozat?
Van mit pepecselni, hogy maradjon élő katonám! :(
Tetszik, meg minden, de a földgömb itt csak dísz! Egy csomó beállítás nincs, ami még az Extraterrestrialsban is meg volt! :(
Nagyon vissza lett szegény butítva! És ez az Enemy Within! El sem tudom képzelni, hogy mi volt az Enemy Unknown! :(
Lesznek emeletes UFO-k is?
Ahova nem lövök szatelitot, ott nem is fogok ufo-t észlelni? (olyan mint anno a radarok voltak?)
Előre is köszi a válaszokat! Nem olvastam vissza itt, csak 1 évnyi hsz-t! :) (Akkorig mentem vissza, amikor kijött az EW) Lehet majd pótolom a többit is!
Azért a fejlődésben sehol nem vagyok, és már ufobázis! :) Nah kíváncsi vagyok, mi lesz még! -
wednes #4027 A következő képen épülnek fel a küldetések.
1. Van az elrablásos, itt három helyszínt támadnak egyszerre az idegenek ezek közül kell egyet kiválasztani, ahol beavatkozunk. Csak egyet választhatunk a másik kettőnél nőni fog a pánikszint elkerülhetetlenül (ha egy ország eléri a max pánikszintet a hónap végén kiszállhat a projektből és elveszítjük).
Olyan helyeket tudnak párhuzamosan több helyen támadni, ahol nincs műhold lefedettség. Természetesen a játék elején a Földgömb ilyen, tehát sok ilyen támadás (küldetés) van.
Azoknál az országoknál ahol nem léptünk akcióba nő a pánik (és a környező országoknál is kisebb mértékben). Ezt a szintet úgy tudjuk csökkenteni, ha adott ország fölé műholdat lövünk és ellenőrzésünk alatt tartjuk a légterét. Ilyenkor megnyugszik az ország és 2 egységgel csökken a szint. Így elértük, hogy észrevétlen támadásokat nem tudnak vezetni.
2. Ahol megvan a műhold lefedettség ott érzékelhetjük a repülő UFO-kat és elfogó vadászt indíthatunk ellene, ha sikerül lelőni akkor mehet az elhárító osztag. Ha sikeres a küldetés akkor minden rendben. Ha nem tudjuk leszedni az UFO-t meglép, vagy lelövi a gépünket, akkor később le is lőhetik a műholdunkat, ami nagyon nem jó.
3. Vannak terror küldetések, ilyenkor a lakosságra támadnak az idegenek. Ezek valamivel nehezebbek, mint az 1-es típusú, hiszen nem robbantgathatunk kedvünkre, és nem sunnyoghatunk lassú tempóban sem, hiszen minden körben ölik az embereket (ált 15-16 civil van a pályán). Itt az a sikeres küldetés, ha minél kevesebb civil hal meg, mielőtt likvidáljuk a dögöket. Minél sikeresebbek vagyunk annál jobban csökkenhet a pánikszint.
4. Vannak különleges küldetések, amit a vezetés kér tőlünk, változó, hogy mivel jutalmaznak minket.
A lényeg, hogy megfelelően sakkozd ki, hogy hol engeded nőni a pánikot, melyik területet hanyagolod és melyiket nem. Hol fogsz majd műholdat kilőni stb. Megfelelőlen kell beosztani az erőforrásokat, hogy jusson felszerelésre, fejlesztésekre, épületekre, műholdakra stb. -
kollesz #4026 A földgömbnél miért jó, hogy átválthatok kék nézetre?
ui.: bocsi, nem tudom szerkeszteni az előzőt! :( -
kollesz #4025 Az elmulasztott küldiket nem lehet megcsinálni? Mert mentem ki egy következőre, és láttam, hogy ott figyel az előző 2 otthagyott, de egyszerűen a földgömb mozgathatatlan, ahogy eddig mindig mozgott, és nem tudok eljutni oda! Akkor ez ebben a játékban lehetetlen? Csak a történet játszható + a lelőtt ufo-k? -
wednes #4024 Szia! Az EW végül arról szól, hogy egy bővített EU-val játszol.
Sok dolog van, amit ki kell tapasztalni a játékkal kapcsolatban. Nehézségi szinttől függ az építkezés is, hiszen normal fokozaton rendelkezésre állnak már kezdéskor olyan épületek, amit hardon fel kell húzni.
Amire szerintem érdemes figyelni az a műholdakkal és műhold lefedettséggel való taktikázás, a pánikszintekkel összhangban. Egy adott ország pánikszintjét egy műhold felbocsátásával lehet csökkenteni (ha még nincs ott szatelit). Ezt kell ésszerűen végiggondolni, hogy mikor hol növeljük a lefedettséget. Érdemes hó végén felbocsátani, legyen mindig tartalék műhold vész esetére és figyelni kell, hogy legyen elég uplink kapcsolat. -
kollesz #4023 Sziasztok! Most kezdtem a EW-t! Az EU-t nem játszottam, egyből ezzel kezdem! Anno az őskoriakkal játszottam, illetve az Extraterrestrialsal!
Tudnátok valami indulási segítséget adni? (Olvasok közben vissza, de ilyennel eddig nem találkoztam!) Melyik épületeket érdemes először építeni, ill. milyen sorrendben húzzam fel?
A segítséget előre is köszi! -
#4022 Ha végigértél. A kieghez új játékot kell kezdeni úgyis. -
stromblast #4021 Most per/pill játszok az enemy unknown-al, az enemy within-t mikor érdemes felrakni? ha végigtoltam az unknownt? Vagy így így közben mehet fel simán? -
#4020 "azt tudom hogy vmi DLC-k is megjelentek már hozzá, az egyik ilyen 60-as évekbeli hangulatú"
Gondolom a The Bureau: XCOM Declassified-ra gondolsz, mivel csak az az XCOM volt ami a 60-as években játszódott. Nos, annak semmi köze ehhez a játékhoz, 2 teljesen különálló stílusú alkotás, semmi köze egymáshoz játékmechanikai szinten.
Ehhez tudomásom szerint 3 DLC jelent csak meg: Elite Soldier Pack, Slingshot, Enemy Within. Az előbbi csak pár új skin és sisak, míg az utóbbi kettő content dlc. Az Enemy Within abből ami igazán érdekes, azt nagyon ajánlom. A Slingshot sem rossz, jó kis történetszála van pár egyedi hellyel és karakterrel.
Itt tudsz mazsolázni a modok között, ami igazán jó overhaul az a Long War, mellé még érdemes letölteni a Toolboks-ot pár tweak-nek, aztán ízlés szerint különböző textúra modokat. -
steweee #4019 anno már próbáltam, de idő hiányában elakadtvam vele
ha most szeretnék újra nekifogni, akkor mit és hogyan lenne érdemes telepítenem ?
azt tudom hogy vmi DLC-k is megjelentek már hozzá, az egyik ilyen 60-as évekbeli hangulatú
nekem az alapverziónál úgy túnt tele van hiányosságokkal és rossz ötletekkel, de amúgy igen jól sikerült megoldani a korábbiakhoz képest a grafikai fejlesztéseke
szóval, hogyan lenne érdemes most nekifognom, van e már hozzá vmi jó overhaul rajongói mod esetleg ? -
#4018 Sziasztok ! Próbálta már valaki az enemy withint multiban ?
A kereső össze vissza dobált, ezért kérdezek inkább.
Szóval LAN Privat Public.. mindent próbáltunk és create game és egyet sem lát.
ez miért lehet?
Mit csinálunk rosszul ?
Beállítások nagyon nincsenek... :( -
#4017 Az egyetlen hasznos képesség az volt, amikor képes voltál a csoportokat akkor érzékelni, mielőtt szétspriccelnek. A többit is kipróbálta, az egyiknek a sniper esetén volt értleme és kb. ennyi. -
BBalee #4016 azert vannak jo képességek. Pl falon át érzékelés, álcázás, és a háztetőre ugrás is egészen használható.
Havy védekező MAC nak jó(jobb oldali fejlesztések), támadáshoz sniper kell. -
#4015 Kiemelhette volna, hogy pl. az új tárgyaknak kb. semmi haszna. Én egyet sem használtam. Nevetséges képességű gránát 200 pénzért és tök egyedi hozzávalókkal? Méregdrága semmire sem jó új épületek és képességek, stb. -
#4014 Elnézést kérek az off-ért, sajnos nincs megfelelő fórum hozzá, újat nyitni meg nem akarok, mivel semmi értelme. A játék amivel kapcsolatban kérdésem volna az X-com interceptor című játék. Kűldetés: megsemmisíteni az idegen szondát, vagy a kalóz bázist. A baj csak az, hogy aktív álcázó berendezéssel van felszerelve mind a kettő, ami lehetetlenné teszi a küldetés végrehajtását. A vadász gépeid radarja nem érzékeli bevetés közben, szabadszemmel sem látható. Csuoán csak a célzó számítógép tudja becélozni, de azzal semmit sem érsz. Szép csendben megjegyzem, hogy már minden cuccot kikutattam, de erre aemmi sem alkalmas. Van valakinek egy jó és működő képes ötlete? Én már kifogytam az ötletekből, és eddig semmi sem jött be. A kalózbázis továbbra is ott áll az egyes bázisom szomszédságában, és nem bírom felszámolni a fentebb említett okból kifolyólag. Az idegen szondák (Alien probe) ellen az egyetlen megoldás a régebbi játék állás betöltése, és reménykedni, hogy nem kerül kilövésre ismét egy szonda. Ha valakinek van egy jó ötlete, kérem írja meg nekem privát üziben. Előre is köszönöm. Ami az Enemy unknown epizódot illeti, annó már végig játszottam párszor, szóval ha kell tudok szolgálni pár tippel azoknak, akiknek szükségük van rá. -
Anacrool #4013 Nekem voltak ellentmondásaim a játékkal kapcsolatban és ez főleg a kampányra volt igaz.
Aki még nem ismeri de érdekelné a játék itt van róla egy magyar bemutató:
http://www.youtube.com/watch?v=-425RMpZ9JA&feature=c4-overview-vl&list=PLO1HEcwnRtxPrMhk3DBrfTjnsqe9npeez -
#4012 Nem, hogy többet érne, de engem inkább csak felidegesített legtöbbször. A lépegető szinte semmit sem ér. A játél elfelejti közölni azt, hogy lehetőleg magas szintű embert konvertál át, mert különben 0 hacértéke lesz. Én egy 1. vagy 2. szintű heavyból csináltam. A fő fegyverével többnyire szart sem talált el. Cserébe jó drága... A leggyakarbban használt fegyvere a gránátvető volt, mert jól bontja a fedezéket. A többit a bokorugrók lerendezték. A fejlesztett lángszóró sem rossz, csak mire kifejleszted, már tök felesleges és piszok drága...
A genetiaki fejlesztések nagy része semmire sem jó. Az Exalttal meg a tököm teli volt már a játék közepétől... -
#4011 Én azt meg se vettem - egyszerűen nem értem miért érne meg többet mint maga az alapjáték. -
#4010 Érdekes amit írsz. Én meg csak a Titan Armort használtam, mert a kockadobások istene mindig ellenem volt. Inkább legyen tank emberem, mint minimális plusz védelem.
Az új nagy kieget végigtoltam. Azt kell hogy mondjam, nem érte meg az árát... -
#4009 Illetve fegyver szerzéshez még tipp, mind control alatt kell lelövetni az idegenekkel, és akkor sem pukkan szét WF-ekre :) -
SaGa Jr #4008 Az élve elfogás elsődleges előnye, hogy hozzájut ilyenkor az ember az idegen által használt fegyverhez ami megy is a raktárába a küldetés végén. Így szépen be lehet szerezni minden fontosabb fejlett cuccot aztán nem kell majd gyártani azokat.
Ha kinyírod az idegeneket akkor a fegyverük elvész viszont lesz helyette weapon fragment ami a kutatáshoz kell. Kivéve ha robbantás hatására purcant ki a célpont, mert ekkor elvesznek a WF-ek.
Másodlagos előny, hogy minden elfogható faj egy példányát ki lehet kutatni ami bizonyos fejlesztések idejét rövidíti majd.
Pszíhez csak haladni kell a sztoriban, nem kell hozzá élő idegent elfogni (csak ha ezt a second wave opciót használja az ember, ekkor a bázison lévő sectoid parancsnok élve elfogásával elérhetővé válik a pszík megtalálásához/kiképzéséhez szükséges épület építésének lehetősége is).
Nem lehet elfogni a gépi célpontokat (Sectopod, Drone, Disc) valamint a chrysalid idegent, így azokkal ne is próbálkozz. A többieknél a sikerhez legjobb ha 3 alá viszed a HP-jukat (legjobb ha 1-re) mielőtt odamennél melléjük hogy használd rajtuk az Arch Thrower-t.
kutyu007:
Sligshot DLC (plusz rövid sztori ami 3 új küldetést tesz be ha aktiválod), Enemy Within (kapsz egy új mini sztorit ami pár küldetés képében jelenik meg, lesz támadás a saját bázisod ellen, lehet majd építeni 2 új épületet amikből az egyikben kiborgokat gyárthatsz a másikban genetikával szórakozhatsz, kismillió plusz új cucc, gyártani és kutatni való, többféle küldetés helyszín, egy spéci chrysalid-os küldetés és nehezedő játékmenet két új játékelem mellett - ezek egyike az EXALT ügynökség kifüstölése/felkutatása, a másik meg a Meld nevű "nyersanyag" gyűjtögetése a pályákon), valamint volt még Soldiers Pack ami plusz cicomákat hozott a játékba. -
wednes #4007 Hi.
Nem kell plazma jó a lézer meg egy fejlettebb páncél (A végére is kellenek a fejlesztések :)).
Attól függ hány hónap telt el. Nem érdemes nagyon elhúzni a támadást. Chrysalid-ot nem lehet élve elkapni. 1-2 lényt kell csak elkapni a történet továbbviteléhez. A többi fejlesztési dolgokat ad.
Az élve elfogás 50%-os bonus credited ad, nem feltétlen kell a fejlődéshez, de meggyorsítja, felezi a kifejlesztési időt. Itt a plazmafegyverekre gondolok. -
Throme #4006 Sziasztok!
Plazmafegyver és PSI képességek kifejlesztéséhez el kell kapni idegent élve, vagy ezeket a játék során meg lehet szerezni másképpen is (lelőtt idegen és megszerzett technológiák...stb)?
Eddig sectoid-ot, thin man-t és alap floater-t sikerült élve becserkészni.
Valamint chrissalid-ot majdnem, de ahhoz gyenge volt még az az elfogó eszköz (bocs a nevét most nem tudom)...
Azért is kérdezem, mert már aktív az első megtalált idegen bázis elleni akció, és lehet előtte érdemes lenne plazma fegyverekkel rendelkezni. Jelenleg lézer fegyver van mindenkinél...
kösz! -
Marinecorps #4005 Enemy Within. Nem ad új történetet, hanem az alapjátékot bővíti ki. Új ellenfelek, új pályák, és a egy új alapanyag amit harc közben kell összegyűjteni. Ennek felhasználásával lehet implantokat rakni a katonákba, vagy Mecha-t építnei belőlük. -
kutyu007 #4004 Sziasztok!
Milyen kiegészítők készültek a játékhoz? -
wednes #4003 Mikor már őrnagy, ezredes rangok vannak átcsap pulykavadászatba. :)
Persze az ember nem figyel akkor beleszaladhat csúnya dolgokba. A sok újonccal is figyelni kell a túlélésre ilyenkor lehet jobb néha kerülni a harcot.
Én szeretem változtatni a taktikát. Sokan nem szeretik a pl: a heavyket, pedig változatossá lehet velük tenni a csapattaktikát. Nem minden classnak az instant kill a szerepe. A zárótűz képesség sokszor jól tud jönni. Néha azzal próbálkozom, hogy a heavy zárótüzet ad, a assault meg kiugrasztja az ellenséget a fedezék mögül. Így a heavy darabokra is lőheti, de ha nem akkor is elfut és előnytelenebb a pozíciója, mint volt.
Régebben azt szerettem a sniper mozoghat és lőhet is. De rájöttem sokkal halálosabb, ha a társak fedik fel a célpontokat. Persze itt fontos jó pozíciót elfoglalni vele. De ha 2 sniperünk van lehet eltérő képességeiket jól kombinálni. Nagyon el lehet szórakozni ezzel a játékkal. :) -
#4002 Legjobb két magas rangú sniper, aki tud a másik célpontjára lőni, és egy assault plusz mozgási pont képességel, aki beszalad felfedni az ellent, sniperek kiszedik akit tudnak, assault meg visszafut. És mindig legyen medic is, hogy ha vkit nem lőnek agyon csak megsebesítik az ne vérezzel el. Meg persze két heavy, nagy puskával, körönként kettőt lőhet képességgel, hogy ha meglepnek akkor legyen tűzerő aratni.
Nekem ez volt a nyerő kombó. :) -
wednes #4001 Azon is sok múlik hogyan mozgatod a katonákat. Sokan álltak úgy neki a játéknak, mint egy fölülnézetes Gears of Warnak, bemegyünk fedezékbe és puffogtatjuk egymást.
Mindig lehet mérlegelni, hogy éppen mi a kedvező lépés. Lehet az a megoldás, hogy 2 kör lépést is visszaszaladsz és nem mész bele felesleges harcba. 40-50%-nál nem is szoktam lőni, sőt még 60% körül se, csak ha más katonánál még van alternatíva. Ha nem kedvező a felállás vissza lehet táncolni, vagy terelni másfelé a csatát.
Az is lehet, hogy 1 katonád felfedi az ellenséget és visszaszalad. És akkor az alienek meg beleszaladnak a többiek overwatch-ába. Overwatch-al is ügyesen kell bánni, mert a kapáslövésre célzás büntetés jár, tehát az újoncok nem igazán remekelnek benne. -
wednes #4000 Én is úgy vettem észre, ahol van műhold ott nincs a abduction. Ezért érdemes, minél előbb kontinenseket lefedni, persze szem előtt tarva a magas pánikszinteket, mert az az első szempont.
Illetve még az lehet, hogy a műhold fellövése és beüzemelése között kell talán 3 nap. Rögtön esik a pánik a kilövés pillanatában, de még nem üzemel egy kis ideig, addig bármi jöhet. Lehet nehézségi foktól is függ, normalon nem volt lefedettség alatt abduction.
Idegen bázis kiiktatását jól kombináljuk a lefedettséggel, akkor elég könnyű megtartani az összes országot.
-
SaGa Jr #3999 Az szerintem nem igaz, hogy ahol van szatellit ott nincs többé abduction. Van/lesz, ráadásul az UFO-k le is tudják lőni a szatellitet. Azután is lesz még abduction, hogy teljes a lefedettség. Az igazi változást az alien base elpusztítása hozza mert annak köszönhetően esnek vissza nagyon a feladatok, de ennek semmi köze a lefedettséghez.
BAk3R:
A legjobban a morált meg az elrontott terror feladatok rontják. Az abduction gyengébb hatású, de persze az sem jó.
Abduction küldetésekre úgy kell menni, hogy nem árt tudni, nem csak az adott országban, de az adott kontinens minden országában emelkedik 1 ponttal a pánik (kivéve ott ahová megy a csapat).
Szatellitet csak oda lőjj fel, ahol már nagyon rossz a pánik szint és mindjárt hó vége van. 3-4-es pániknál még ne lövöldözz semmit, csak ha eléred az 5-öst.
Könnyű fokozaton ráadásul elég jó eséllyel maguktól is csökken a pánik szint hó végén. A többi nehézségen erre nagyon kicsi az esély.
Gondnak nem gond ha kilép pár ország, csak úgy csökken a bevételed és esetleg nem tudod megszerezni a kontinentális bonuszokat.
A nehézségtől függően pedig ha bizonyos mennyiségű ország kilép, akkor vége a játéknak. De őszintén szólva, nagyon minimális odafigyeléssel (hová menjen csapat a felkínált abduction helyek közül mert figyelni kell rá hogy amelyik kontinensre szól a feladat ott mindenhol lesz pánik emelkedés, okos szatellit elhelyezés a megfelelő időben és helyre) még normál nehézségen sem lehet elveszíteni országot. Classic nehézségen az előbbinél több odafigyelés kell és tervezés, míg a legnehezebb fokozaton nem kevés mázli is, de meg lehet csinálni mindet kilépők nélkül is.
Páncélból meg elég a skeleton/ghost armor, a nagyot el kell felejteni, Hiába ad több HP-t ha egyszer a katonákat így is úgy is eltalálják az idegenek. A skeleton és ghost armor előnye meg, hogy növelik a Def értéket (még nyílt placcon is csökken az idegenek sikeres találatainak száma, hát még ha fedezékben is van a manus), növelik a mozgékonyságot (adott akcióért többet/messzebbre mozoghat a katona), tudnak falra/tetőre mászni. Emellett a ghost armor már egész jó védelmet is ad a HP-k számát illetően, továbbá láthatatlanná is tudja tenni a bakát. Ja és pár lépés erejéig még a tűztől is véd (pont ahogy a nagy páncél teszi). Poison (méreg) ellen meg elég ha a katonánál van gyógycsomag és máris immunis lesz a mérgezésekre. -
BBalee #3998 egy bizonyos kilépés felett veszitesz, talán 8 országnál.
Ahol satelit van ott nincs többé abduktion, ami a legjobban rontja a moralt.
Ha ugy épited a gyarakat, hogy a hasonloakat egymas mellé, akkor nagyobb teljesitménnyel működnek. Pl uplink esetén kettő helyett 3 at lőhetsz ki. -
BAk3R #3997 Köszönöm szépen a segítségedet! Így már még tisztábban látok, jelenleg akkor még nyomom a fejlesztéseket egy darabig, majd ha elég erősnek érzem magam rámegyek az alien bázisra. Bár most már erősebb armorral és lézerfegyverekkel is lényegesebben jobb a helyzet. Viszont annyi satelitet nem tudok fellőni, ahány ország már teljes pánikban van, nagy gond ha néhányan emiatt kilépnek az xcom-ból? -
SaGa Jr #3996 Ez így ebben a formában nem igaz. Attól még, hogy nem fejleszted a priority cuccokat a dolog (az egyre erősebb ellenfelek megjelenése a növekvő agresszivitás) halad előre ugyanolyan ütemben, szóval az ellenséges lények közül az erősebbek ugyanúgy meg fognak jelenni csak nehezebben fogsz velük elbánni ha nem fejlesztetted a kötelezőket kifelé gyorsan. Ennek oka, hogy így nyúlik a játék de mivel neked még az easy fokozat is nehézséget okoz, így a megnyúlt játékidő jelentette egyre magasabb pánik szint kezelhetetlen lesz számodra.
Két trigger jellegű dolog van csupán. Az egyik az idegen bázis megtámadása, ami után bejönnek ellenfélként a sectoid commander-ek (és nem mellesleg csökken az abduction támadások intenzitása és minden országban csökken a pánik szint), illetve az idegen bázisról szerzett cucc saját bázisodon történő beüzemelése után majd a lopakodó hajó lelövése ami után megjelennek az ethereal-ok.
Magyarán ha már megvannak a kötelezők és megszerezted a skeleton key-t (amihez el kell fogni élve egy outsider-t) onnantól addig húzod a dolgot amíg akarod de az egyre erősebb idegenek be fognak szépen jönni ugyanúgy mint ha nem foglalkoznál a kötelező prioritást élvező fejlesztésekkel, egyedül a két fentebb említett faj képviselői nem jönnek csak.
A robbantgatás nem cuccot semmisít amúgy meg (mert az amúgy is megsemmisül ha megölöd az idegent), hanem a weapon fragment-ek vesznek el amik sok kutatáshoz elengedhetetlenek. A megsemmisülés is csak akkor igaz ha a robbanás nyírja ki a célpontokat.
Idegenektől fegyvert csak akkor fogsz szerezni ha élve fogod el őket egy arch thrower segítségével (a sikerhez legjobb ha mielőtt használod a cuccot a célpontnak max 1-2 sebpontja maradt). Így lehet gyorsan jó cuccokhoz jutni amiket aztán nem kell legyártani. Eladni meg úgysem tudod csak az UFO alkatrészeket és a hullákat. Az élve elfogás másik előnye, hogy majd minden idegent (kivéve chrysalid, drone, sectopod) kikutatása jelentősen gyorsítja bizonyos technológiák kifejlesztését, feltéve persze, hogy van építve idegen tároló berendezés/épület a bázisodon.
A tipp a mihamarabbi szatellit használatra nem rossz, de nem kell tulzásokba esni és azokra nagyon rágyúrni. Kezdetben elég 2-3 megvétele, de fellőni egy darabig úgysem fogod tudni mindet mert ahhoz kell újabb szatellit központ is ami meg drága és bizony több hónap kérdése mire minden adott lesz a teljes lefedettséghez még az easy nehézség nevetségesen alacsony kihívásai és bőkezűsége mellet is.
Ennél fontosabb, hogy minden kontinensen legyen egy elfogó vadászgéped mihamarabb, mert minden UFO-t le kell majd lőnöd, mert minden le nem lőtt UFO növeli a pánikot. -
BAk3R #3995 ahha, szóval ha nem fejlesztek/kutatok priort, akkor nem halad előre a sztory és nyugodtan tudok építgetni, stb. meg köszi a műholdas tanácsot is! -
BBalee #3994 Én újat kezdenék! :) a trükk a szatellitekben van. már az elején erre kell gyúrni!
de nem érdemes kilőni csak a council report előtt egy nappal, mert a pénzt úgyis csak a jelentéskor jön, meg az országok kilépése is akkor történik.
Abba az országba érdemes telepíteni, ahol alacsony a morál, mert 2-vel növeli azt.
Priort nem érdemes kutatni, csak ha már minden országban van szatellit, mert az amolyan trigger, ami után picit nehezebb lesz.
Taktikai játékban ne használj túl sok robbanószert, mert az a fegyverüket is megsemmisíti, vagyis kevesebb tárgyat hozol vissza a küldetésekről, vagyis pénzed is kevesebb lesz.
Inkább a fedezéket semmisítsd meg, és akkor a többiek nagyobb %-al találnak célba.