XCOM: ENEMY UNKNOWN

• SaGa Jr
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én speciel örültem a bázis támadásnak, bár korábban jött össze mint ahogy a sztori alapján kellett volna neki...

Nekem ott 4 MEC trooperem-volt, meg kaptam 3 kiscsókát (+2-t és egy újabb MEXC trooper-t a második körben). Simán vállalható volt a 42 ellenfél ami a bázis ellen jött (classic nehézségen játszom). Úgy láttam, hogy az éppen legmagasabb szintű katonáidat pakolja be szép sorban az első csapatba a program. Mindenki colonel rangban volt mikor átképeztem őket és igyekeztem a legjobb lövészeket átalakítani, így azért elég jól kaszáltak a srácok a particle beam ágyúkkal meg a kiegészítő fegyvereikkel.

Amúgy a sectopod-nak nincs pajzsa. Annak az új mech ellenfélnek amit sectoidból csinálnak annak lehet ha rátesz olyat valamelyik sectoid. Azon nem kell csodálkozni hogy pontosan lő a sectopod, mert eleve magas az aim értéke és nem nagyon kap levonást, csak ha fedezékben van a célpontja (magyarán használj skeleton/ghost armor-t az embereiden meg a support katonák is dobálják a füstgránátokat ha meg akarod úszni azokon a kis helyeken a találataikat). Az újonc gépesített sectoid meg nem olyan pontos, viszont sokat lő és sokan vannak. Egyesével kell levadászni őket.

Crysalid-ból nálam 6 db volt (3x2 3 külön hullámban, 3 külön részlegben jöttek).

A kismanusokat beraktam figyelni (overwatch) a nagy mec katonáim is beálltak erre a szerepkörre és lelkesen gyilkolásztak. Páncélokon volt olyan ami lángszóróval volt szerelve de többségükön fist volt (ezzel lazán alázták az ellenfeleket közelharcban) a másodlagos fegyver. A kilőhető érzékelős aknák életet mentettek itt, ahogy a gyógyító ketyere is. Ellenben elvesztettem a kis segítők közül kettőt mert nem volt support karakterem aki visszahozta volna őket (hiába van gyógyító kütyü a mec-en az nem hoz vissza senkit).

A MEC katonáknál 2 supportból lett képezve nálam (ezek elég nagy területre folyamatosan +10 Def-et nyomatnak a haveroknak) így velük kialakítottam egy átfedéses zónát ahol elég jól védve voltak a srácok. Ezek voltak a gyógyítóim is. A többi mec katonámon akadt még sokkoló (ez piszok jó mert körökre kiüti az ellenfeleket és így időt nyer tárazáshoz, gyógyuláshoz és nem mellesleg még sebez is).

Szóval leküzdhető az, csak ügyesen kell helyezgetni az embereidet, nem nagyon szétszórni a népet mert akkor ledarálnak. Nyilván a felszerelés sem mindegy persze.

Molnibalage:
    Ja már kinn van. A virágbolti meg az amerikai biztosan, az EU-s is jön már. A játék magában foglalja az alapot (indíthatod azt is külön vagy az újat, ám second wave opciók az enemy within-ben nem lesznek aktívak míg először végig nem viszed, ugyanis külön kezeli a program az EW és az alap mentéseit és státuszát.

Van benne sok újdonság, sok új tech, új sztorivonal (a kínai fószeres helyett van egy csaj és a sztorivonala, meg itt van egy új ellenfél is akit le kell vadászni, új feladatok során), az embereink alapból jobbak némileg, de az ellenfelekből classic-on speciel több jön és jobban harcolnak (jobban összedolgoznak). Összességében nehezebb lett némileg a játék, több mindenre kell figyelni és a nagyon ráérős játszogatók kimaradnak az új opciók némelyikéből (van egy új "nyersanyagforrás" melyből a legtöbb pályán akad 2 konténer amik mellé állva lehet egy klikkeléssel begyűjteni a cuccot bizonyos körlimiten belül, de alapból nem látszanak, neked kell felderíteni azokat és ezekből lehet génmanipulált meg kiber katonákat kreálni).