XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyáltalán érdemes megvenni? Multi nem érdekel de van skirmish? Mert 1-2 végigjátszás kevés nekem, kell hogy legyen utána valami, mint pl a stratégia játékoknál a skirmish.

Azt nem akarom, de akkor lehet hogy érdemes dobozosat megvenni. A másik dolog (demo) hogy amikor a skyranger repül, akkor iszonyat szaggat a game. Amikor leszáll és kijönnek a katonák akkor már minden oké. Ez csak demó hiba lenne?
Jött már DLC hozzá?

Calver
csak tipp, de steam-nek rossz szokása titkosítani az exe-ket (pl KotOR-nál sem lehetett emiatt felrakni exe-t piszkáló widescreen modot), tört exével próbáltad, vagy azt nem akarod?

"The trees move. Do you not see it?"

Helló

A steam-es és a dobozos verziót is lehet magyarítani? mert meg kell adni az exe helyét, és steames-nél hibát ír ki. leírná valaki hogy kell magyarítani? Elõre is köszönöm.

Fenrir
Nos, ha nem akartok újat kezdeni akkor ne rakjátok fel a Slingshot dlc-t, mert elbaxxa a mentést. Csak új játék kezdésekor jó.

A halál csupán a kezdet...

Maala
Hmm, hogy ugrott be a 2x. oldalra, rofl, azt hittem, friss bejegyzés. 😄

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Maala
4-8 Chryssalidot mindenképp (+1 boncolás), 1-2 Chitin plating miatt, ha tudod, hogy lesznek.

Floaterbõl is 3-6ot (+1 boncolás), Dodge miatt.

Meg 4 Sectoidot, ha úgy döntesz, hogy továbbmész a sztoriban, és Xeno Biologyt akarsz tanulni. Nálam ez a Carapace Armor után szokott megtörténni. Aztán 3asával kell majd az Aim miatt.

Thin Man autopsy a Foundryba adja az Advanced Medikitet, asszem mondanom sem kell, ez miért fontos.

Ethereal Mind Shield miatt, talán, bár nálam elsõdleges célpontok, és általában kis szobában vannak 2 Muton Elite-l, úgyhogy nem nehéz lefocusolni õket...

És végül, de nem utolsó sorban: Muton, Ammo Conversation miatt a Foundryban (dupla lõszer / tár)

(Sectopod Advanced Constructionje nem éri meg szvsz, mire 3-at összeszedsz a boncolással együtt, addigra már rég teljesen fel lesz építve a bázisod, max a Skystormokra kell várnod; és a feleannyi idõhöz dupla nyersi is dukál)

De utóbbiakat nem fontos "tárolni", lesznek dögivel, viszont Chryss-sel az elején limitált mennyiségben találkozol. Én egyik terroron 9 civilig "farmoltam õket" (mák volt, hogy megállt ennyinél 😄), attól még Good lett a mentési rating, de legalább lett egy-két Chitinem; cserébe irtó jó helyezkedés kell hozzá, hogy csak a 2. lépéssel érjen az emberedhez a Chrys, ami alapból rohadt sokat lép elsõre...

Azt viszont nem árt észben tartani, hogy a nemzetek 4-8 hullát kérhetnek 20 napos határidõre egyéb bónuszokért (jellemzõen $$$-ért).

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

akyyy
kb ugyanezek a kérdések most nekem is😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Kösz az infót!

Calver
1-2-3-4-5 😊

mission controlhoz alapból nincs, én spec csináltam sajátot (#3157), de ezt felbontás szerint piszkálgatni kell.

Van valami billentyûkombináció arra, hogy a bázis egyes részeire rá tudja közelíteni?

Calver
pro: használhatsz upk-t piszkáló modokat trükközés nélkül, mivel azokat általában patchelthez írják

kontra: kinyírja quicksave-et bázison, amiket elvileg javít, azok közül én semmivel sem találkoztam.

szerintem nem éri meg felrakni.

Kicsit el vagyok keveredve: olvastam sok pro és kontra véleményt arról, hogy a patchek javítanak ill. rontanak a játékon. Van aki szerint sok apróságban ront a játékélményben a patch van aki szerint meg fel kell rakni.
Szóval szerintetek mi a helyzet ezzel? Érdemes patchelni vagy inkább maradjon az eredeti kiadás?

gramaton
Sziasztok!
Tud esetleg valki trainert a 1.0.0.11052 verzióhoz én nem találtam,csak a 1.0 hoz meg a Cheat Happens nél lenne de az pénzes.

Hali ismét.
Valami bug lehetett, mert újrakezdtem és már nem csinálja.
Szóval megoldódott.
Kiborg
Nem fagy. Szól a zene, mozog az egér. ALT+TAB kilépek asztalra és bezárom, majd ha újra elindítom, akkor megint ez lesz a szitu a küldi végén.
Igen, ezen nekem is nagyon sírt a szám. Az eredetiben legalább nem tudtak lépni, ha elpazaroltad a mozgáspontjaikat, meg a fegyverüket is el lehetett dobatni. A sok ilyen apróság miatt méltatlan az eredetijéhez.
Fagyás?
Hali!
Most kezdtem el a játékot, megcsináltam a második küldetést, ami egy UFO lelövése után volt és a végén lelõttem egy sárga energia lényt. Ezután véget ér a küldetésem, senkim nem halt meg,stb, minden rendben zajlott.
Ezután a repülõm ahelyett, hogy visszatérne a bázisra, felmegy az északi-sarkra, majd bedobja a földgömböt és az egeret és ennyi. Itt áll és várok, hogy történjen valami, hiába nyomok bármit, nem reagál semmire.
Ez miez? Tapasztalt valaki hasonlót?
Üdv Kiborg
Ez van, mozgasd õket hátrányos pozícióba, készülj rá, hogy jól leszedhesd õket, esetleg bevihetsz nekik sebzést gránáttal.

akyyy
ekkora fasságot istenem<#szomoru1>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Majd akkor lesz vége, ha vége az elmekontrollnak és kinyírtad õket.

akyyy
a pályán elvileg van 2 ellenfél, mndkettõ elmekontrl alatt, mé nincs vége a küldinek?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Köszönöm.
Fenrir

Melyik mod a kaszt/nemzetiség/nem választó ?
Oh köszi. Pont ott tartok, csak halasztom a küldetést míg jobb felszereléseim lesznek, de akkor inkább nem halogatom😊
Fenrir
-Nem lehetetlen, a történet egy pontján meg kell semmisíteni egy ufó bázist, utána szinte nullára leugrik a pánikszint a világon. Ha addig kihúzod kiválás nélkül akkor már nyert ügyed van, mert onnantól már könnyebben le tudod majd lõni a terrorküldetésre menõ ufókat.

-Építkezésnél az egymás mellett lévõ "szobák" adnak bónuszt. Ha 2 Satellite Uplink és 2 Satellite Nexus le van téve négyzet alakban akkor annak a mûholdjaival a teljes Föld lefedhetõ.

-Igen, csak ez a 4 karakterosztály van, alapból teljesen véletlenszerû, hogy milyet kapsz, de létezik hozzá már mod amivel te tudod meghatározni, hogy milyen kaszt/nemzetiség/nemû legyen az újonc.

-A barakkban minden katonának van karakterlapja, ott meg tudod nézni. Úgy érdemes csinálni, hogy a könnyebb küldetésekre be kell rotálni az alacsonyabb szintû katonákat, hogy legyen esélyük fejlõdni és te se izzadj vért. A nehezekre mehetnek a legjobbak.

Pár kérdés a játékkal kapcsolatban.
1, Mekkora probléma ha 1-1 ország kiválik az xcom projektbõl ( csak mert lehetetlenség annyi mûholdat csinálni ahány helyen magas a fenyegetettség 3. hónapnál kb 5 helyen maximumon van, egy hónap alatt elég nehéz lenne 3 állomást és 5 mûholdat gyártani, és akkor más fejlesztésekrõl nem is beszélve.
2, Mindössze 4 kaszt van? Mesterlövész, rohamosztagos, támogató, nehézfegyveres? És milyen alapon adjak õket, mely katona milyen lesz?
Hogy van az xp elosztás, errõl nincs semmi infó, sikeres küldetés után ennyi jár, ölés után ennyi, mennyi kell még a szintlépéshez?
akyyy
legyen már megoldás erre a jármû problémára. ááhhh

Calver
bal alsó sarokba nézz, a hupákolód neve mellé, ott keress egy plusz jelet.

gyorsbillentyûkért meg nézd végig beállításokat, ott van minden <#nezze>

akyyy
küldetés alatt, hol látom hogy a katonám már részetül elõléptetésben?

illetve milyen bill parancsok vannak, rájöttem hogy az Y az az õrködés 😄

Calver
Double Tap-nek (legutolsó képesség) van egy kör "pihije" (cooldown) miután egymás után kétszer lõ, ha megnézed, a képességnél írnia kellene.

akyyy
az mimtõl függ hogy a mesterlövészem egymás után egy körben hányszor tud lõni? kéne mégegy ilyen katona és akkor meghaltok mind marslakók 😛

Nekem is volt ilyen, szétszedtem a p@csába és gyártottam újat. Egyébként a repülõ SHIV-ekkel soha nem volt gondom, pedig az alap felszerelés volt minden bevetésnél.

Más: Volt bárkinél olyan, hogy megszakított küldetést, mert az egész osztag bánta volna?
Itt ugye az a lényeg, hogy mindig a maximumot nyújtsuk ezért a veszteségek és a vereségek nem férnek bele. Csak a végén az összesítésbe ez elég furán hat. Mikor kiírja, hogy 400 halott idegenre, több tucat lelõtt UFO-ra jut 4-5 halott katonánk vagy SHIV esetleg véletlen 1 repcsi. Persze nem tekintem negatívumnak (ahogy a 6 fõs osztagot sem), csak fura, ebben a nagy inváziós háborúba ezek a veszteség arányok. :-) Magasabb veszteség meg talán a játék végét jelentené.

Persze tudom, ha megengedõbb lenne a játék, akkor, akik jól játszanak unnák magukat még jobban halálra. Hiszen náluk nincs veszteség pótlására pénz, mehetne még több a fejlõdésre. Ezt talán lehetne úgy ellensúlyozni, hogy vissza lehetne foglalni elveszett országokat kemény harcok által.

akyyy
akor legyen csak egy, oszt vagy jó lesz vag nem? nem szeretném õket hanyagolni. nincs rá valami megoldás?😞

Calver
sokan írták ezt is (SaGa Jr is régebben), de ha körbenézel a zinterneten, elég sok helyen megy miatta a panaszkodás. gondom mondjuk nekem sem volt velük, elsõ sorban mint kipróbálás után nyomtam egy ilyet, és inkább hanyagoltam õket <#smile>

Sir Quno Jedi
Aza furi, hogy nekem soha semmi gondom sem volt velük?!?!?

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Calver

akyyy
az mér van hogy volt meg van vagy 10-10 db lebegõm meg tankom, erre mikor lehet választani nem tesz ki neki "képet", és a küldetés alatt egy elég erõs, de csak gépfegyrerel rendelkezõ páncél nélküli mannusz rohangál :S

Calver
normálisan felszerelt firestorm dodge modullal le fogja szedni, anélkül cafatokra szedi, max kettõvel menne szerintem.

overseer-hez ez btw szintúgy ajánlott (az is igen gyorsan darabokra tud dolgokat szedni), de még egy aim modul is, mert a lelkem nagyon gyorsan el tud húzni, és el akarod találni. (EMP-hez nem kell, az alapból 100%-os találati eséllyel rendelkezik)

Igen, firestorm.
Calver
jönnie kéne amint hagysz elszállni egy ufót, kivétel az elsõ hónapban, amikor egy sima medium jön helyette. arra figyelj, hogy ha rálõsz párszor az ufóra, és utána hagyod, nem fog semmi jönni, teljesen ignorálni kell.

ufóvadász mi akar lenni? interceptor amid alapból van, vagy firestorm, amit építened kell kutatás után? elõbbit leszedi durván egy lövésbõl, utóbbi... pakolj rá egy plasma/EMP ágyút, fejleszd ki dodge modult (floater hulla), ezeknek az együttes használatával szinte mindig leszedi.

#3508: én heavy-ket... izé... teljes mértékben hanyagolnám, mert... nos, szarok <#fejvakaras> más kasztok szinte tökéletesen le tudják fedni minden képességüket, és általában jobban - ami egyedi cuccuk (fedezékbontás), az meg shotis csapatnál többet árt, mint használ. plusz akkor light plasma rifle se kéne, mert heavy nem tudja használni. btw kaszt-választáshoz van már mod (régebben csak küldi végén mentés segített), de sajnos patchet igényel. (ami gáz, mert a patch több dolgot szúr el, mint javít)

Hogyan lehet elérni, hogy csatahajó befigyeljen? 2-3 ufó elment, de nem jelent meg. Most a "gyorsan repkedõ rettentõborzalmasnagyonfélünk" hajót kell elkapnom. Lehet, hogy már nem fog jönni? Illetve a csatahajóra elég két ufóvadász?
LSSAHPAUL
Megpróbálom így! thx! Remélem majd az új game-ben is 6 emberbõl 4 heavy lesz 😊 imádom a fegyver hangját 😊

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Calver
impossible én ezt az "egyszerû" taktikát találtam ki, mûködött is faszán legutóbb:

elsõ hónap:
- hogy és mit fejlessz szerintem azt itt leírtam: #3470
- abduction-okat próbáld úgy célozni, h a bukott területek vagy Európában legyenek (mert EU szar), vagy kezdõhelyeden (mert ahhoz megkapod a bónuszt alapból, én spec Ázsiát kedvelem, de Észak-Amerika vagy Afrika is jó)
- gyárts egy szatellitet, ezzel ha megcsinálod két abductiont, egy helyet le tudsz védeni ahol felszökök a pánik
- ha mázlid van, egy másikra kapsz egy council küldit, így ideális esetben csak két országot vesztesz, még ideálisabb esetben mindkettõt EU-ban (nekem így jött össze UK és Franciország elvesztése csak, pont Kínába kaptam council küldit)
- persze ettõl függetlenül random number god kegyeire vagy sajnos bízva, bár komikus módon ha megkegyelmez rajtad, és mázlid is van, akár területvesztés nélkül is megoldható, de ez már OCD-seknek való

- második hónapra úgy hó közepe körül lesz light plasma rifle-d, nyomj mellé igény szerint egy floater interrogation -> carapace -> sketeton suit kombót... de a puska a lényeg, anélkül Chryssalid kaja lesz belõled
- gyárts közbe pár (3) szatellitet és uplink-et (a végeredményt én Dél-Amerika fölé lõném)
- ha mázlid van vagy a mentés-visszatöltés nevû, hihetetlen erejû psi képességet használod, passzolj el egy rakás light plasma rifle-t, simán kaphatsz értük 2k+ pénzt
- második hó végére rohand le alien base-t - tadaam, mindenütt -2 pánik, gyakorlatilag innentõl kezdve nem veszthetsz ha a harmadik hónapban felhúzol még két uplink-et + szatelliteket (protip: hanyagold Európát)

...és ennyi. én legutóbb (negyedszerre <#rolleyes> addiktív rohadékság ez a játék) így zúztam végig, 144 nap volt a vége (olyan 130 lett volna ha nem megyek battleship-re vadászni), elõbb említett 2 ország elvesztve, minden lefedve Ájrópán kívül szatellitekkel és 1-1 firestorm + plasma cannon kombóval, lazán kezelhetõ volt a pánik, és mivel nem építettem pénzzabáló nexus-t, még anyagi gondjaim se voltak.

még egy apróság: impossible-n ne szenvedj research közti váltogatással, max úgy ha félig megcsinálod, és research credittel kiváltod a maradékot (mint múltkor rájöttem, nagy meglepetésemre ilyet is lehet), felesleges - míg classic-on és alatta limitálnak a weapon fragment-ek, impossible-n az ellenfelek megnövekedett száma miatt fürdesz bennük. én legutóbb ezért is választottam plasma cannon-t EMP helyett - szép h utóbbi nem eszik weapon fragment-et, de négyszer annyi idõ kifejleszteni <#whatever>

LSSAHPAUL
Elbuktam az implosible-t. Pedig jól harcoltam :p, a térképen mindig azt a csatát választottam ahol a legnagyobb baj volt.. de mégis kampec lett.
Kutatást érdekesen csináltam, mindenbe belekezdtem de nem hagytam hogy kifejlõdjön,átváltottam másra. (kivétel a weapon fragments és a xeno) Szóval minden alap felszereltség maradt kivéve a távcsövet, de így is sima gyõzelmeket arattam, pedig azt írta ki pálya választásnál hogy very difficult. Floater-nél erõsebb lényt nem is láttam. 3 mûholdat tudtam fellõni, ennyire volt pénz.. érthetetlen hogy lett ebbõl vereség.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Calver
több dolog, ahogy telnek a hónapok, úgy jelennek meg az egyre kraftosabb idegenek (2: floater, 3: muton, 4: cyberdisk, 5: muton berserker, 6: heavy floater? õket eddig egy játékban láttam, mindig végzek vele 6. hónap elõtt), és ahogy haladsz a történetben, aszerint is (alien base: sectoid commander, overseer lelövése után: ethereal, muton elite). én legalábbis így vettem észre. repülõgépek legyártása annyira nem hatja meg õket szvsz.

Sziasztok!
Nos, végigjátszottam a játékot. Megmondom õszintén, hogy kb 5 éve nem élveztem ennyire egy játékot sem. Nagyon tetszett a taktikázás, a néhol félelmetes design és a történet...nek a végén kívül minden része. Merthogy a végét én nem igazán értettem. Szóval légyszi magyarázza már el valaki mi történt.
Az én értelmezésemben:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szóval jött valami idegen faj, akik valami miatt olyan fajt kerestek, akik eléggé fejlettek voltak pszihésen + testileg is. Az egész invázió azért történt, hogy most az embereket teszteljék: fel tudnak e nõni a feladathoz. Az uccsó küldetésen ügye bemutatták az összes fajt, és mindegyikre elmondták, hogy ez azért meg ezért nem sikerült ("failure"). A kérdéseim: kik voltak ezek? Az Etherealok? A végén miért tüntek el és miért mondták, hogy ez nem az én utam? ("not your path", vagy mi..) És mielõtt az utolsó küldetés elkezdõdött volna, az önkéntesem látott egy lényt a gollup chamberben - az Ethereal volt?

Megköszönném, ha vki felvilágosít!

Ha a valóság elől álomvilágba menekülsz, ne csodálkozz, ha csalódás ér, amikor a valóságra ébredsz.

Nálam 99%-nál mellélõtt a sniper és nem is volt túl közel az ellenfél.
Persze volt 37%-nál is siker már. Játék vége felé szépen elkezdtek gránátokat hajigálni a dögök, aztán így sebzés +covernek is lõttek, a többi lény simán megadja a kegyelem döfést (lövést). Úgyhogy a távolságot most már tartom elõször. 😄

Egyébként mi hat inkább az idegenek fejlõdésére? Az eltelt idõ vagy a legyártott fejlesztett cuccaink? Vagy esetleg mindkettõ?
Mert én is észrevettem, hogy legyártottam az elsõ gépemet és pont utána bukkant fel az elsõ gép is alieneknél.
Ez fontos lenne, mert ha komolyabban fogok játszani (nem ilyen puhatolózó mentés-visszatöltéses) akkor ott ezt nagyon is figyelembe kell venni.