4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• DeviloftheHell
    üdv van vkinek egy müködö mod progija ami nem okoz hibát az 1.4 es exéjükben? amik voltak illetve találtam mind hibát okoz és nem indul el utána a drága exe. ennyit arrol hogy támogatni fogják majd a moddolást :)
  • Jericho19
    http://www.youtube.com/watch?v=GCSoqdOZ0-M#t=610
  • Fenrir
    Jóféle lesz, eddig legalább végzek a The Bureau-val :)
  • Renegade
    Novemberben exp pack :)
    klikk
  • Csacsi
    Az lesz
    csak gondoltam jól fog jönni a bázis irtás mert a pánik eléggé elharapódzott :S
  • Probatbicol
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Biztonság kedvéért fogj el egy sectoidot, mert az ő memóriaképe alapján derül ki, hogy kell a kristály-lény.
  • Csacsi
    Remélem fog, mert emlékszem régebbről, hogy az kellett hogy bázist találjak. De akkor előtte elfogtam egy sectoidot, és onnan tudtam meg, hogy ezt a kristály valamit kell :) Így most csak a kristályt fogtam el. Lehet ez a baj?
  • Fenrir
    Akkor pörgesd a napokat, mivel a történet szempontjából ez kulcsfontosságú, ezért kell valaminek történnie előbb-utóbb :)
  • Csacsi
    De mondom, hogy nem adott semmilyen kutatást....Semmilyen prioritásos feladatot :S
  • Fenrir
    Lesz majd arra egy kutatás ami megmutatja, hogy hol van az idegen bázis.
  • Csacsi
    Sziasztok. Az mitől van, hogy elkaptam azt kristály lényt, aki az ufókon szokott lenni, és jött egy átvezető videó, hogy valami jelet sugároz, amit vissza kéne követni. Nah most semmilyen kutatás nem jött ezzel kapcsolatban.Ez így normális? Eddig csak ezt az idegent kaptam el. Kellett volna mást is?
  • Papa01 #3701
    Oki, köszi! :)
  • Renegade
    gyenguszra magukkal viszik a betegek, nézd át őket
  • Papa01 #3699
    Sziasztok!

Lehet én vagyok vaksi, de sehol nem látom a legyártott cuccokat.. Pl elvileg van 3 db ívhúzóm és ennyi gyógypisztolyom, de ha katonák felszerelését akarom változtatni, a szekrényükben nincsenek ott ezek a cuccok...
    Mit rontok el? :)
    Köszi a válaszokat!
  • Calver
    az ellenség fejlődik függetlenül attól, h mit csinálsz.
    szatelliteknél azt számold bele, h mire visszahozza egy minden költségét (mármint úgy, h nullára jössz ki), az közel három(!) hónap.

területeket elveszíteni meg ne félj, teljes Europát nyugodtan elveszítheted anélkül, h bármi jelentős károd származna belőle, sőt, a kezdőterületedet is (ezért szeretek én spec Ázsiában kezdeni), a bónuszod megmarad.
  • Shiwo
    hát, nálam elég sokáig tartott, mire eljutottam odáig, hogy egyáltalán szatelitot bocsáthassak fel, sajna nem úgy megy, hogy az elején legyártok pikk-pakk 50-et és fellődözöm őket..
  • Csacsi
    Azt meg lehet csinálni classicon, hogy az elején, csak sateliteket lövök fel, és nem fejlesztek addig semmit, amíg nincs meg a teljes satelite lefedettségem. Mert akkor Ők is, megakadnak egy szinten, de így legalább meg lennének a bónuszok, és nem lépne ki talán senki sem :D
  • Botond #3695
    Nekem kettő le varázsolta őket az égről, aztán kész lett a firestorm plazma ágyúval, az meg leszedi az overseer hajót is. Overseert csak azzal tudtam leszedni mondjuk, de az nem lőtte le az interceptorokat, mert hamarabb lőtávon kívül ért és meglépett.
  • Csacsi
    nekem mindkettőt leszedte külön külön.
  • Botond #3693
    #4 ha lelövi az első interceptort azonnal küldj rá még egyet, az leszedi. Minden régióban legyen 2-2 interceptor.
  • Fenrir
    Nem kell, arra figyelj, hogy ha leszálltak valahova terrorizálni várost vagy rabolni emberkeet el és nem foglalkozol velük akkor hamar kilépnek azok az országok a szervezetből.
  • Csacsi
    Szeretem a kihívásokat. Tehát akkor ne foglalkozzak azzal, hogy jóval gyengébb vagyok, és nem tudok minden ufót lelőni.
  • Calver
    1) alien abductions küldiknél kaphatsz, valamint egyik épülettel kapsz ajándékba 5 mérnököt
    2) a fejlesztés és kutatás lassú és fájdalmas
    3) erm... meg lehet oldani, de nehéz menet lesz, érdemesebb light plasma stukkerekkel nekiesni
    4) lásd #2, a játék nem nagyon törődik a te fejlődési sebességeddel, küldi rád a durcibbnál durcibb dögöket

első körbe lehet h normal kicsit kemény lesz btw.
  • Fenrir
    1. Különböző küldetések jutalmaként kaphatsz mérnököt és kutatót.
    2. Ha robbanószerrel ölöd meg az idegeneket (rakétavető, gránát, rájuk robbantasz egy autót) akkor sokkal kevesebb nyersanyagot tudsz kinyerni belőlük, de ezt el is mondják a legelső pályán ha ott használsz gránátot.
    3. Neki lehet menni alap fegyverekkel is, de én azért kifejleszteném helyedben a lézereket és azzal próbálnám.
    4. Van olyan ufo amit nem tudsz lelőni alapfegyverzetű elfogóval, ezeket is fejleszteni kell. A leírásban benne van, hogy melyik fegyver milyen erős és, hogy milyen távolságról lehet tüzelni velük. Sajnos 2 elfogót egyszerre nem lehet ráküldeni az ufóra, de a végén a fejlesztett elfogó az utolsó fegyverrel már 1 lövésből szed le mindent.
  • Csacsi
    Sziasztok. Csak pár kérdésem lenne.

Elkezdtem a játékot normálon.

1, Hol tudok mérnököt, meg kutatót venni?
    2, direkt szerzek be ilyen kevés cuccot?(alien material, weapon fragment), emiatt nem nagyon tudok gyártani, vagy fejleszteni.
    3, találtunk egy ailien baset, azt alap fegyverrel érdemes megtámadni?
    4, Az miért van, hogy én még alap interceptorral, alap fegyverrel nyomulok, de már jött egy úrhajó, ami szétszedte mindkét interceptoromat. Egyszerre leeht mindkettőt ráküldeni?

Köszi előre is.
  • mnorbi2
    Steames verzióban benne van a magyar felirat , ott nem írjak esetleg valaki aki ott vette meg?
  • Cobra.
    Műholdat mindig az utolsó napon lődd föl, akkor már biztos nem változik semmi.
  • hungaroborg
    Na, kissé javult a helyzet. Sajna úgy látszik bukta a játék, mert elkezdtem eladogatni a hullákat és sectoidok nem lesznek már sajna. Pedig egész jól haladtam. Supportoknak adtam egy-egy medikitet, meg arc throwert, mutonoktól lopom a plazmafegyvert, az interceptorokon plazmaágyú van, a legnagyobb pánik 3 csík, de van még 3 műholdam talonban hó végéig, addig hátha pont olyan helyre ad be küldetést a gép, ahol nagy a pánik. Egy műholddal megszívtam, mert 5 csík volt a pánik, fellőttem egy műholdat föléjük, rá két napra meg egy mission pont oda szólt, rögtön leesett minimumra. Aztán meg szerencsém is volt egyszer, mert alien abductiont mindig azt választom, ahol a legnagyobb a pánik. Néha kísértés van, hogy a 200$-t adót válasszam-e inkább, ahol nem félnek az emberek, de most pont összejött egy ilyen, hogy 200$-t kaptam a legnagyobb pánikolós ország kitakarításáért. Másnap meglógott egy ufo, mert pont átépítés alatt volt azon a kontinensen a hajóm, erre valami teherszállító jött pár napra rá, azt lelőttem és kb 300$-nyi szabadon eladható cucc volt rajta. Dr. Vahlen is mondta, hogy ez egy inváziós flotta előörse lehet, ezt vajon mindog beadja? Na majd me éjjel meglátjuk mi lesz a továbbiakban.
  • Lesusius
    Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy tud e vki olyan trainert ami műxik az eredeti steam-es verzióval. Tudom hogy nem szép dolog, már végig toltam cheat nélkül, csak el szeretnék szöszölni ezzel-azzal.
  • hungaroborg
    Sziasztok! Én nemrég találtam rá erre a játékra. Baromi jó, de lenne néhány kérdésem. Végigolvastam az egész fórumot, de azért van pár dolog. Hogy a francba tudják egyesek ilyen gyorsan megcsinálni az egész játékot (5-6 hónap)? Mire 1 műholdig eljutok, pedig célirányosan techelek rá, az 2 hónap. És akkor még csak a satellite uplink van, ami max 2-t bír el. Direkt Dél-Amerikát választottam az instant autopsy, és interr miatt, de még így is. Jó kellene pénz, de az sem jön csak úgy. Amit szabadon el lehet adni, abból eddig kb 300$ jött, az épp tűzoltásra volt elég. Nekiestem eladni a hullákat, meg alloy fragmenteket, erre most meg minden fejlesztéshez az kell. Ilyen havi 250$-ból kéne gazdálkodni, ami elég kevés. Pedig nem is építettem semmi extrát, csak ami kell. Gyakorlatilag a játék eleje óta csak sodródom az árral. Éppenséggel nincs (még) nagy gáz, mert fejlődök, csatázok ellopott plazmafegyverekkel, de előbb-utóbb lehagy a gép. Most az interceptorokon kellene némi fegyverfelújítás, de miből. A havi apanázs kb arra elég, hogy 1-2 épületet felhúzzak.
  • zorrobomber
    steamen is van mán, sose reklámozták freenek
  • akyyy
    nfo-ba benne van te kis warezpista ( benne vannak dlc-kt, meg a legujabb patch)
  • ttt1
    A most "megjelent" 15 gigás multi9 miben különbözi ka 12 gb-os alap verziótól? Btw a sniper a végén nekem nagyon durvákat lőtt és gyak 100%al átlőtte a pályát ..:) (kell rá egy jó kis flieing armor ..:)
  • Molnibalage
    Elkezdték árulni a free cuccost, ha jól értem.
  • Druzsba #3678
    A legutóbbi (több hetes!) hírek szerint az E3 alatt fogják bemutatni a következő részt/kiegészítést, aminek egyelőre csak a rövid címe ismer - XCOM:EW - a konzolos javítások drágasága miatt jó eséllyel addig nem lesz hivatalos patch, amíg ez a kiegészítés meg nem érkezik.
  • tomsolo
    A digitális eladási adatokról nem láttam még infót, de a dobozos eladások az összes platformra épp hogy elérik/meghaladják az egymilliót - azért ez még nem a 'sikeres' kategória.

Szóval én nem nagyon remélek jövőbeni dlc-ket... de ne legyen igazam.
  • Jericho19
    Szerintetek lesz még valami tartalmi frissítés a játékhoz?(DLC vagy expansion) Ahhoz képest hogy "sikeres" lett a játék nagyon leálltak a támogatással a fejlesztők,még csak patch-eket se adnak ki.Végülis lehet hogy már a következő részen dolgoznak,de azért jó lett volna még legalább egy nagyobb tartalmi kiegészítés.
  • Cuchulainn
    Így tényleg működik, köszi a segítséget!
  • Gza1
    Nálam meglett a hiba. A Java nevű program nem volt fenn, vagy nem volt friss és ez miatt nem indult el. Egyébként kerestem egy ideig, hogy mi lehet a gond.
    Itt találtam segítséget:
    http://forums.nexusmods.com/index.php?/topic/834174-warspace-technical-support-v150/
  • Cuchulainn
    Nekem sem jó.
    "Simán" elindul, de akkor nem minden feature működik (sectoidoknak 3 életük van a katonáknak sok) viszont ha a readmeben megadott módon akarom elindítani akkor exe hibát ad.