19801
  • cifcuk
    grafika az ogre3d, hangot nem tudom. Nem fog befejeződni a projekt, ma már ezek az egyemberes történetek max hobbinak jók, Kunos sem véletlenül bővítette a teamet.

Én csak azt akartam szemléltetni, hogy a srác 2 hónap alatt összedobott a cars-énál 10x jobb ffb-t/fizikát. Ha neki ment gyedül, akkor ezeknek miért nem?
  • Alexease
    A grafika/hang engine-t is O irta vagy valamelyik ingyenes cuccot hasznalta? Mert ezekkel el lehet szorakozni egy ideig;)

Amugy a fizika ott kezd bonyolodni, amikor el kezdik a dinamikus valtozasokat es kolcsonhatasokat szamoltatni. :) Pl. gumi melegedes (tapadas valtozas, kopasok, koszolodas stb.), a gumi statikus es dinamikus profil valtozasa, az ezekkel kapcsolatos rugozas, hasmagassag es felfuggesztes geometria valtozasok, esetleg dinamikus hajtaslanc modell kuplunggal, melegedesekkel, kopasokkal, hutessel, uzemanyag fogyasztas, sulypontvaltozassal stb. De a fizikahoz tartozna a dinamikus ut/kornyezet fizikaja is, levego/aszfalt homerseklet, gumizodas, koszolodas, szel stb.

Ezek megvalositasa negyzetesen noveli a kod bonyolultsagat, a munkaidot, a gepigenyt es az online szinkront.

De eppen ezekk miatt jo, ha van egy tokeletes alap, es arra epitkeznek, es nem egy trukokkel osszedrotozott valamibe probaljak belefuzni ezeket:) Valszeg ezert van nehez dolguk a CARS-szal, mert nem nullarol kezdtek, hanem az ISI cuccra drotoztak es/vagy annak elemeit irogattak ujra.
  • lac coo
    azért mondom ... :)
  • Alexease
    A TDU 1 az teljesen jo volt, logikus, elhiheto, normalis automozgas es -kezeles, cockpit, h-pattern, kuplung meg ami kell.
    A TDU 2 szar lett, de varhato volt...:/
  • Totti5
    Elmegy, de ahelyett hogy a TDU 2 valóban jó lett volna, kivettek alóla mindent, alápakoltak pár talicska szarral és érezhettük a végeredményt... a generáció leggázabb autós játéka, még árkédnak is irtó gyenge.
  • RYO21
    Azért a TDU-nak egészen tűrhető a fizikája.
  • lac coo
    szerintem is leszarják milyen lesz, alapjaiban rossz az a motor, azért egy shift szintű játékot nem adtak volna úgy ki, hogy utána moderrek pofozzák helyre az idétlen kormányzást, egyszerűen szerintem nem akarnak a motorral foglalkozni. 50 autót berakni az egy dolog, nem kis munka, de egy jó motort megírni az már sokszorosa !

De mondom, én nem várok normális szimulátort, egy kicsivel többet mint a kétgombos árkád vackok,valami Grid, vagy TDU, F1 2011 szerű dolgot de jelen állás szerint arra se sok remény van .Csak a grafika meg a tartalom, erre hajtanak .
  • cifcuk
    Hát szerintem meg előbb a fizikát kell megcsinálni és arra építeni a játékot.

Részt vettem egy ilyen garázs projectben olyan szinten, hogy én voltam a 2. ember (pedig nem is értek hozzá) aki kipróbálta az aktuális buildet, az az a programozó/készítő után hozzám került a cucc, most is itt van a gépemen az utolsó build.

A következő képpen néz ki a szim fejlesztés napjainkban (1éve):
    A programozó srác a decemberi sok szünnapos időszakban állt neki mert amúgy munka mellett csinálta. Kb két hónap alatt használható (1autó, egy pálya) rfactor 1 szintű, de jobb ffb-vel rendlekező játékot csinált, net kóddal együtt. (Simco-sokkal teszteltük)
    Az autót a simcotól kaptuk (suzuki sfiwt mod), a pályát meg rf1ből szedtük, laguna seca. Természetesen ezeket csak tesztelésre, ha befejeződött volna a projekt saját cumók lettek volna benne. Én javában modelleztem egy pályát (nem értettem hozzá, közben tanultam én is meló mellet)

Gumifizika: Valami pacejka nevű leírás vagy könyv alapján csinálja szinte mindenki, ez a legrészletesebb gumi viselkedéssel foglalkozó írás a világon.

Szóval ezek vagy nagyon sötétek vagy nem akarnak jó fizikát alá rakni.
  • GPx8
    Most nem azért, de a normális sorrend: "fizika", netkód, autók-pályák, körítés. Ehhez képest a Cars-nál, majd egyszer "csinálnak" a játékhoz fizikát??? Miről beszélünk? A fizika a szimulátor alapja.
  • Totti5
    Ha jó az alap akkor 2 év bőven elég, lásd Forza 2-3-4 közt eltel időt... igaz ott az autókat kiadták japó modellezőknek és azok gyártották hozzá ezerrel éjjel nappal. Itt a Shift 1-2 lenne ugye az alap ami a legrosszabb a jelenlegi mezőnyben.
  • Alexease
    Ha nullarol irnak egy programot, akkor az lazan 3-4 ev is lehet;) Persze penztol es ember mennyisegtol fuggoen;)

A "CARS engine-t" mar 5-6 eve piszkaljak folyamatosan (az ISI gMotor2/pMotor1.5-bol kiindulva), az utobbi es az elkovetkezo idokben foleg "csak" a DX11, multi-shader, multi-platform es ezzel parhuzamosan az ilyen-olyan gumi/fizika/ffb tovabbfejlesztese/csereje zajlik.
  • Fehercsoki
    Nem hiszem, hogy sok olyan játék van, amelyik 1 évvel a megjelenése előtt tökéletes fizikával/FFB-vel büszkélkedhet.(főleg hogy általában a teljes fejlesztési idő is alig több mint 1 év)
  • Alexease
    Az eddigiek alapjan, csak a gumifizika vs. FFB kapcsolatat probaltak helyrepofozni, azert olyan amilyen. A felfuggesztes valszeg meg az eredeti (bar az lenne az elsodleges), bar korabban mintha lettek volna joerzesu build-ek is?!
  • Alexease
    Igen, ilyesmit en is lattam korabbban, nem is egyet. Ugy nez ki, valoban elhittek, hogy a 10/25EUR-os penzukert igazabol "fejleszthetnek" es meg nyereseguk is lesz belole;) Meglepoen sok volt az olyan hozzaszolas amiben az eladhatobb, nepszerubb, egyszerubben kezelheto, konzol-stilusu dolgot reszesitettek elonyben, gondolom a jo eladhatosag es a vart nyereseg remenyeben;)

De a ceg hozzaallasa sem rossz, mivel kozossegi szinten fejlesztik, a tobbseg szavazata dont(het), igy ha sokakkal elhitetik hogy ebbol nagy eladasok lehetnek, de ahhoz ez-es-ez szukseges, igy olyan eredmenyek is szulethetnek, ami nem igazan szimes barat;) Es ilyenkor a cegre semmit nem lehet mondani, mert felteszik a keszuket: ez a tobbseg akarata;P

De mar a fejlesztes elejetol latszik, erzodik, hogy az egyik/elsodleges cel, egy massziv, hosszutavu, multi-platform engine kifejlesztese, es ez (CARS) szinte csak egy "keretrendszer" ami segiti a fejlesztest es meg penzt is hoz nekik;)

Pl. a tartalomkeszites sem tudom pontosan hogyan zajlik, de kicsit olyan, mintha nagyon-kulsos, modder-szeru emberekkel zajlana. Legalabbis azok a tartalmak, amelyek nem az SMS sajat liszenszei es/vagy a Ferraribol vagy korabbi cuccokbol kerultek a CARS-ba.

Ha jol emlekszem a korabbi szamokra, amelyekben a bevetel/kiadas/nyereseg/stb. szamolgattak, akkor mar most, a tagok penzebol befolyt annyi, ami az 1-1.5 eves fejlesztesi koltseguket fedezi, igy ha ezekutan nulla darabot adnak is el, veszteni mar nem fognak vele;)

Es ez mar csak spekulacio, de...
    Valszeg a forum hibas vagy csak ilyen, de a Project kivalasztasanal most csak CARS van. Igy elofordulhat, hogy WMD-portal alapokkon, elindulhat egy masik hasonlo, member fizetos project is, pl. valami rally-s, terepes akarmi:)))))) Errol mar volt valami info, mivel az RBR-es ficko belepett, aztan ki, aztan talan megis vissza, es majd valami rally-s cuccot akar csinalni;)
    Igy a most keszulo es fejlesztes alatt allo engine-t, megegyszer el lehet adni, project-et inditani belole, es ismet egyevig "modolni" a kozosseggel;DDDDDD

• Fehercsoki
    Igen csak az FFB elvileg közvetlenül a fizikára épül, és ha a fizika nem jó akkor az FFB sem lehet az.
  • lac coo
    Nem hiszem, ez nem olyan, hogy valami teljesen mást beraknak az FFB-ben aztán működik, az egész játék egy nagy komplex dolog, együtt működik minden mindennel, ffb szorosan együtt dolgozik a felfüggesztéssel 8 vagy nem de az a mario kart sorozat ...)egyik nélkül nem létezhet egy teljesen másképp működő új másik ...
  • lac coo
    Fórumon hülyére vesznek mindenkit, tele van nyalizós köcsögökkel, akiknek ez a játék az isten, és állandóan azzal traktálnak mindenkit, aki valamire rosszat mond, hogy ugyan mondja már miért rossz ! :))))

Én beírtam hogy ez így nagyon rossz semmire való, rögtön jönnek, hogy írjam már le mi a bajom vele ! :)))
    Hát mit írjak ezen le ???Szar aztán kész, az első bit-től az utolsóig, mit kell ezen részletezni ? :DDDD
  • Totti5
    Merész dolog belevinni egy fejlesztése a játékosokat... ráadásul pénzt is kérni, mert sosem lesz olyan amit mindenki szeretne. Én azt mondom hogy a fejlesztők csinálják meg és a végső produktumot majd eldönti a játékos hogy megveszi vagy nem veszi, használja vagy nem használja. Pont oda kezd jutni ez az egész ahova a józan ész diktálja... ha ebben a topikban ilyen a hangulat, akkor nagy külföldi fórumokon bele sem merek gondolni milyen.
  • Fehercsoki
    Nem, csak azt hittem jó lesz várni amíg megcsinálják, próbálgatni a buildeket, de én most szeretnék játszani, szóval előveszem a régi simeket amíg nem jelenik meg ez vagy az Assetto Corsa.
  • JACKAL89
    Amúgy eleged lett a játékból? Már csak arra fel kérdem, mivel azt írtad, eladó az accountod.
  • Fehercsoki
    Muszáj lesz nekik, mert mindenki aki befizetett rá szimulátort vár.(egyébként lehet hogy az FFBt már az új fizikára írták, és ezért nem olyan jó, csak az új fizikáról nem tudni semmit, az FFBt is csak 1 nappal jelentették be az előtt, hogy benne volt a buildben)
  • Fehercsoki
    Billentyűzettel is, minden segítséggel lazán végigmész a pályán, persze nem lesz nagyon jó a köridőd. Ha érdekel én eladnám az accountom, persze olcsóbban mint amennyibe most kerül.
  • MauroN
    Kezd érdekelni ez a játék. Régóta nézegetem, de most jutottam el odáig, hogy végre nagyon tetszik, és megvenném. De lenne egy kérdésem. Egérrel, vagy billentyűzettel is lehet játszani, vagy csak kormánnyal?
  • JACKAL89
    Egy kérdés:
    kezdhetjük temetni a Project CARS-t?
    Vagy szerintetek van remény arra, hogy gatyába szedik ezt a fránya irányítást?
  • Totti5
    Hát ez szomorú, mondjuk a Ferrari is borzalmas lesz ( CARSnál is szintekkel ). Vagy nem értenek hozzá, vagy nem akarják jól megcsinálni, de kíváncsi lennék már egy fejlesztőre, hogy mi a véleménye a 4 kerékkel driftelős fizikáról, mert harmadjára fogják eladni ugyan azt. Teljesen alkalmatlannak tűnnek ezek a feladatra.
  • lac coo
    Autós játékban alap, hogy arra és úgy menjen ahogy én tekerem a kormányt ! :)
    Még a legrosszabb kétgombos árkádban is ! FPS se jó úgy , görbe a fegyver csöve ! :))))

Nem lehet , hogy ezek nem kapták, nem vették meg ISI-től az FFB meg ilyen cuccokat, azért is nem sikerült nekik már a shift alatt sem összehozni egy 15 évvel ezelőtti szintet?

Valaki írja már be nekik, hogy ne eröltessék, vegyenek egy tökömtudja TDU motort és menjenek vissza simbin-hez, hátha kell takarító a cégnél ! :)

Nálam fizika: 1-es alá ! :)
    Ennyit tud: egyenesen menni előre ( ha épp sikerül a gagyi kormányzás miatt), megcsúszni négykerékkel kanyarban, és minden jel nélkül megforogni. Ennyi, mást nem tud !
  • Alexease
    Ha komoly eladasokat szeretnenek, akkor kicsit nehez igazi HC szimet kiadni, az osszes kotelezo tartalmaval egyutt: normalis gumimelegedes es -kopas, toresek, uzemanyag es meghibasodasok, toresek, pit/strategia stb. De azert lehetne talalni egy egeszseges kompromisszumot.

De ahhoz mindenkeppen kellene normalis, elvezetes, erezheto autokezeles.
    Pl. az ACR messze nem szim, legjobb esetben is "Realistic Game" (bar a CARS-t is inkabb ide soroljak nehany helyen:P), az is beta, de mar tavaly az elso probalkozasra is teljesen elvezetes volt. Ahhhoz kepest, hogy erosen hianyos, pontosabban szinte nulla a kormany/ffb allirasi lehetosege;)

Bar az utobbi nehany build-et nem probaltam, de ha jol olvastam, nemsokat valrozott a helyzet, a korabbiaknal nalam ez volt 5 darabonkent a statisztika:
    - 1/5 teljesen hasznalhatatlan, idegesito, azonnal del;)
    - 3/5 erosen kompromisszumos, allitgatos, teszteles utan del:P
    - 1/5 mar eppen hasznalhato, szodaval elmegy, de iR/nKP/rF utan semmikeppen, de meg SimBin RACE/RR2 utan sem erdemes eroltetni;)
  • lac coo
    Off: ez milyen érdekes video, F1 kormány ...!
  • lac coo
    Ne legyen hc szimulátor, nekem jó egy grid féle árkád is, de azért van ott is egy alap szint :)
  • JACKAL89
    Nem tudom hogy pl. az új fizikával mennyivel lenne másabb.
    De ha ez ilyen, mit várhatunk az új fizikával?
    Tényleg nem értem őket. Jobban örülnék neki, ha a jövő héten leállnának a tartalmi munkával, és ráülnének az irányításra.
    Én az este picit beleolvastam a hivatalos fórumba. Fúúú volt ott minden, hideg-meleg. Bár inkább hideg.

Ha most nem kapnak észbe, akkor ez a játék kuka.

Gondoltam amúgy én is rá, hogy a jövő héten még csiszolni fognak az új FFB-n, mert még nem tökéletes. De nem mertem megkérdezni, - hogy ez állna-e a háttérben - mert lehet nagy hülyeséget kérdeznék. :D

Mindenesetre most én is csalódtam bennük.
  • Fehercsoki
    Mondjuk azt még az elején írták, hogy sok minden nem jó még az FFB-ben, meg kéne hozzá az új fizika is, de lehet hogy ettől ennyire rossz?
  • Fehercsoki
    Kíváncsi vagyok mit reagálnak majd a fejlesztők erre az FFB-re:S
  • Fehercsoki
    Húha, hát akkor át kell pártolnom az Assetto Corsához=/ Érdekes egyébként, mert tudják mi a baj, az összes fejlesztők által kiadott írásban leírják, hogy mi rossz mit kéne megcsinálni, és teljesen jól, aztán meg tök mást csinálnak?:S
  • Alexease
    Akkor nem maradok le semmirol;)
    Nem is ertem, miert nincs nagyobb lazadas a WMD foruman?! Nem mintha mostanaban nagyon olvasnam:)
  • Totti5
    Néztem 1-2 Paganit jutubon... kezd elShiftesedni... amúgy mi ez a brutális sebességérzet? olyan szinten gyors hogy esély sincs normálisan menni, akár csak a Shiftben...

Hangilag Shiftől átmásolták a fájlokat és csókolom.

Na majd dobok fel egy Forza 4 Zondra Rt a jutubra holnap, csak úgy mutatóba és nem azért mert űberdúrva szim:) bár ennél jobb látszatra is:)
  • paj01
    197es build óta nálam tűrhetően viselkedik végre a thrutmasteremen.Most semmi változást nem érzek kivéve annyit, hogy talán még gyengébb lett a feedback(de talán az állíthato). Én már annak is kurvára örülök. hogy normális a self centering, mert eddig az is szar volt azert nem lehetett uton tartani. Ilyen gondom már nincs bár autonként változik a dolog F1eknél tényleg rángat összevissza. 68as cromwell meg pl a zonda egész jól iránytható, nem rángat összevissza az egyenesben. A tökéletes FFB távolinak tűnik de legalább már arra megy az autó amerre szeretném.
  • cifcuk
    Hát én meg nem mertem írni semmit, mert azt hittem rossz verzió van fent, vagy valami nagyon szarul van beállítva a kormányomon, vagy ilyesmi.

De látom akkor nem nálam van a hiba. Ez tényleg űberbrutálfos.
  • JACKAL89
    A WMD fórumon is szidják gazdagon az új FFB-t. Egyértelműen visszalépés.
    Na most, én mint mondtam, nem nagyon értek ezekhez a fejlesztési dolgokhoz.
    Rendbe lehet ezt hozni belátható időn belül?

Az új fizikától egyenesen rettegek. :D

Hisz csak figyelik a visszajelzéseket.
  • lac coo
    Hatalmas, indokolatlanul nagy kormányszöggel még elmegy a kormányzás, de pl F1-et normális F1-esre beállítom, én az úton maradni alig tudok! Ami azért nem rossz egy autós játéktól :DDDD
  • JACKAL89
    Osztom a véleményed.
    Sajnos azt kell mondanom, jó formán irányíthatatlan.

Most már én is kezdek félni. Nem látják mekkora gond van? Nem kapnak elég visszajelzést?
    Nem tartom magam játék szakértőnek, de ez már nekem sok k...

Jó lenne, ha leállnának a tartalmi bővítéssel, és végre rendbe tennék az irányítást, mert nagyon rossz irányba tartanak a fiúk.

Én még mindig hiszek bennük, de ettől én is többet vártam. Vagy majd az új fizikával lesz teljes?
    Én már nem tudom mit gondoljak...