19801
  • Fehercsoki
    Azt írta az FFB készítője, hogy szerinte nagyon jó lett, és remélik hogy az FFB hatására többen fognak toolpackot vásárolni/upgradelni.
  • JACKAL89
    Akkor pénteken eldől, mennyire gondolják magukat komolyan.
    Mert ha az új FFB, amit ígértek, működni fog, akkor a fizika terén ígérteknek is lesz alapja. :)
  • Fehercsoki
    Alacsony sebességnél nem túl jó az FFB, a statikus gumi modell miatt, de ezzel még nem foglalkoznak, csak majd ha használható állapotban lesz a dinamikus modell.
  • Fehercsoki
    "A heads up that the first version of the new FFB system will be in tomorrow's build. AJ is going to post up the techy details soon.
    There are several significant issues with it currently (see list below), but we need the testing feedback from as many wheels/configs/brains as possible. In addition several of the internal parameters really need to be varied per car, which isn't done yet. What we have currently is a compromise "good for most cars" setup. We'd like feedback from all cars, but it's true to say we've focused mostly on the FA, Caterham, BAC Mono and LM11.

1. Lack of progressive understeer
    2. Oscillation (was already a problem in recent builds)
    3. Self alignment is inverted at very low speeds so the steering pushes away from centre"

"A couple more notes on what to expect in tomorrow's build:

1. The tyre force GUI option no longer has any effect.
    2. More GUI options to customise the feel to your tastes will come, but not while we're still in the early stages of the new implementation.
    3. It's awesome, but I'm not going to say that as it might unfairly skew your perception one way or the other." AG.

Forrás: pCARS facebook oldala
  • Fehercsoki
    Mi ezt ugye pénteken tesztelhetjük.(kivéve ha van itt valaki aki senior manager toolpackot vett, de nem nagyon hiszem)
  • Fehercsoki
    "the new FFB system will be in tomorrow's build". Andy Garton.

Azt hiszem, most kiderül mennyire gondolják komolyan=)
  • lac coo
    LFS-félével én is elégedett lennék, meg szerintem a készítők is ! :)))
  • GPx8
    Nekem az már bőven elég lenne, ha a mostani Lfs -féle "fizikát" tudná a játék.
  • Fehercsoki
    Nem tudom mi az igazság, csak azt látom amit mindenki más a hivatalos fórumon, de ha belegondolsz, akkor a mostani fizika is az új fizika butább változata.
  • cifcuk
    tehát szar lesz az ai, kb mint fosmaster f1-ben.
  • lac coo
    Ahhoz minek kéne két féle fizika, eddig is sok játékban úgy volt egyszerűen ugyanazt a fizikát használta csak sokkal lassabb frissítéssel, butábban, vagy nem is használt csak ment előre egy madzagon ... Ez szerintem kamu !
  • Fehercsoki
    Alap dolog, hogy mindent ami fileokat módosít rendszergazdaként futtatsz.

Egyébként visszatérve a fizikára: azt írták, hogy azért csinálgatják a mostani fizikát, mert az AI ezt fogja használni, és csak a játékosok autói az új fizikát, így kevesebb lesz a proci igénye a játéknak. (ezt nem most írták, már régebben is, csak volt aki kifogásolta, hogy miért a mostani fizikán próbálnak javítani, hát ezért)
  • attila46
    Semmi hibaüzenet,,,de megoldottam...........rendszergazdaként kellet futatnom!!

köszi
  • Fehercsoki
    Hibaüzenet?
  • attila46
    Nem megy fel........miért??
  • attila46
    Még mindig semmi ennyi idő alatt teljesen újrarakom!!!!!!!!!!!!!!
  • attila46
    Menyi ideig tart mig felmegy az update................,,nem értem miért nem indul el a folyamat kijelző??Mind a 4 magot használja vagy 3 perce ,de semmi mozgás!!
  • cifcuk
    Szimulátort készíteni, kizárólag szenvedélyből lehet. Aki nyereségért, a pénz miatt csinálja, kompromiszumokra kényszerül.
  • JACKAL89
    Sok a kétkedő, amit én maximálisan megértek.
    De abban is egyetértek veled, hogy muszáj nekik mutatni valamit, mivel sok pénzt nyomtak a játékosok a projektbe.
    Ha nem úgy csinálják, ahogy azt beharangozták, vagy nem figyelnek oda visszajelzésekre, akkor a fejüket fogják venni.
    Talán a játékipar legnagyobb szemétsége lenne, hogy így átbasznák a jó népet, nem?
  • lac coo
    Az egész felfüggesztés, kormánymű alapból nem jó, a jól ismert Shift effektus mindenhol érződik .Nagyon nagyra véve a kormányszöget még elmegy, de milyen már, hogy F1 verdánál kétszer átfog a kormányon ? :)

Fizika az meg messze van a "bőven jótól", de még a sima jótól is :)Talán, lassan elérik rF1 szintjét, ami szerintem még mindig elég rossz ....
  • Fehercsoki
    Ezért kell kalibrálni, nekem a Formula Force EX-emmel(ami 180 fokot fordul), ha controllersnél pl. DFGT-re van beállítva(ami 900 fokot), akkor a játék a 900 fokot az én 180 fokomnak veszi, és ezért nem úgy fordul nálam ahogy a játékban, de ezen is segít a kalibrálás.
  • SirAlo
    amikor utoljara probaltam meg a kormany beallitasokkal is sokat szenvedtem 189 build , lehet nem is a fizikaval van a legnagyobb gond a jatekba hanem az iranyitassal, kormany beallitassal vagy nem is tudom:( ahogy lacco is mondta nem ugy forog a kormany ahogy en tekerem:D
  • Fehercsoki
    202es buildben szerintem már bőven jó a fizika, legalábbis amíg nem jön az új simán el lehet viselni, és mostmár patcheket elég letölteni,a mostani például 200 mega.
  • SirAlo
    +1 nekem mar kedvem sincs letolteni az uj buildeket hiaba raknak bele uj autokat-palyakat ha nem vezetheto rendesen kuka:(
  • Fehercsoki
    Az autók a mostani fizikára sincsenek belőve, szinte minden autón csak placeholder fizika van.
  • lac coo
    Kezdetnek elég lenne ha a kormány úgy működne mint egy 15 éves játékban, vagyis úgy mozog ahogy én mozgatom :DDDD Csicsából már láttam eleget, ezek már nem hatnak meg ....

Bár kizártnak tartom hogy itt valami értelmes dolog sülne ki a végén, gőzerővel fejlesztenek, új autók új pályák új grafikai elemek, nekem kicsit fura, hogy utána újból nekiállnak az összes autót áthangolni új fizikára... Mese !!!

Mondjuk árkádnak elég erős ez így , annak nagyon jó ! :)
  • JACKAL89
    A boxutcai személyzetről, a pályamunkásokról már láttam a facebook oldalukon vázlatokat. Nagyon jók lesznek. Nem csak sima box személyzet lesz, a főnökség kint fog ülni az irányítóba, - mint az F1 pl. - lesz olyan, aki abroncs tartó kocsit fog tolni, és még sok egyéb.

A pályamunkások pedig nagyon részletesen lesznek kidolgozva.
    Engem ami még érdekelne, az egy esetleges SC.
    A Codie f1 játékába nem volt a legjobb.
  • Fehercsoki
    Multiplayer progress.
  • Fehercsoki
    Fizika készül, multiplayerről most volt kint, hogy eddig mi működik, időjáráshoz kéne először a fizika, boxutca meg jelenleg felesleges, az majd talán a multi után valamikor lesz esedékes.
  • cifcuk
    plusszoljuk már fel fehér csokit, mert állandóan le kell nyitogatni amit ír.
  • lac coo
    Lassan olyan árnyékolás szagú a dolog: semmi húzós ,valóban sok munkát igénylő dologba nem fognak bele, se fizika, se online modok,se új fizika, se boxutca, se időjárás ...
    Szépen elvannak gyakorlatilag egy mezei modolásból !!!!
  • Fehercsoki
    De, most is szimulátor, és a mostani difi változtatással szerintem már egész jó, de alacsony sebességnél tényleg nem annyira jó a fizika, szóval kell az a dinamikus modell, ha csak versenyezni akarsz, akkor nem nagyon veszed ezt észre, de pl. ha driftelni szeretnél(ami a játék karriermódjának egyik fontos eleme lesz), akkor elég zavaró is lehet.
  • Alexease
    Mindenki iegenyit nem tudjak kielegiteni, az biztos;) De azon vannak, hogy minnel tobb osszejojjon belole. A CARS igazabol egy alap, "csak" egy keretrendszer az uj engine fejleszteshez: jo hosszutavra, megbizhato, extra multi platform cuccot akarnak osszerakni, legyen mivel promozni, hazalni, talan megcsipnek ok is egy hasonlo fejlesztest mint a GT/Forza sorozat. Plusz levalthatjak a SimBint a liszenszekkel (ha meg tudjak gyozni a jogtulajdonosokat) es/vagy uj eladhato engine-t tudnak kinalni a reg elavult rF1 helyett.
  • Totti5
    Most látom hogy bármi is lesz a végeredmény, úgy sem lesz olyan mint amit egyesek elképzelnek, vagy amit más játékokból összeollózva szeretnének hogy olyan legyen. Amúgy most nem szimulátor? nem is értem az egészet. Láthatóan egy igényes autós játékot akarnak összehozni, ami kb egyenes következménye hogy nem lesz olyan mint egy garázsfejlesztés, vagy olyan amit putri költségvetésből hozott össze valaki szinte kizárólag online mókára, vagy olyan mint az igénytelen moddermekka bétaalfa rfactor 2.
  • Fehercsoki
    Meg hát az egész community elhitte már, hogy szimulátor lesz belőle, szóval ha most bejelentenék, hogy a fizika marad ahogy eddig volt, akkor nagyon nagy felháborodás lenne, és mivel elég sok pénzük benne van a játékosoknak, ezért nem dönthetnek egy ilyen dolgot el csak úgy.
  • Fehercsoki
    Valamit biztosan csinálnak vele, nagyon sokat írtak a fórumon arról, hogy mi a baj a mostani fizikával, és hogy lehetne megoldani, és írták hogy már dolgoznak rajta, készül az új gumi modell, az már más kérdés, hogy mennyire sikerül jól, de elég ügyesek szóval ha tényleg szimulátort akarnak csinálni, akkor biztosan jó/jobb lesz az új fizika.
  • JACKAL89
    Köszönöm válaszod.
    Neked személy szerint mi a véleményed, tényleg megfogják oldani ezt a kényes kérdést, vagy csak mondanak majd valamit, hogy miért nem sikerül.

Na meg az is jó kérdés, hogy mikor kerül majd kipróbálásra a nagyérdemű köreiben.:)
  • Fehercsoki
    A statikus gumi modell különböző sebességekhez társítja a "fizikát", azaz a gumi viselkedését, és ez nem olyan jó, mintha dinamikusan számolná az engine. Én sem tudom pontosan hogy működik, de valahogy így kell elképzelni, és a lényeg hogy alacsony sebességnél a statikus nem működik, próbálgatták, hogy a statikus modell sebességhatárait változtatják, az sok problémát megoldott, de nem az igazi, szóval készül a dinamikus modell.(LFS,RF2 is dinamikus modellt használ)
  • Fehercsoki
    Új alapokra, az eddigi statikus gumi modell helyett dinamikusra térnek át, ezzel nagyban javul a fizika alacsony sebességnél, de lesz még sok más változás is, FFB is nagyon sokat fog változni.
  • JACKAL89
    Arról lehet tudni valamit, hogy mégis mekkora lesz a változtatás fizika terén?
    Tehát új alapokra helyezik, vagy csak átesik egy nagyobb tatarozáson?

A sisak nézet sokat javult véleményem szerint. Bár még mindig gyengén "rángat".