19801
  • cifcuk
    A konzol már rég a pc mögött kullog. Ne csak az autós játékokat nézd. Ne vicceljünk már.
  • unrealnoise
    most komolyan, nem azért mert most PS3-at veszek, de ne arcade-ozzunk már le ilyen címeket... mire jó ez? még ha szerinted az is, azért tegyünk már különbséget NFS Hot Pursuit, a codi plusz a többi "neves" autós gamma és a két nagy között.

Alex: azért ennyi év után ne nézz már olyannak, aki csak a replay-eket néz meg összevágott szerkesztett videókat. és mint már egyszer mondták neked Forza 4-ben is csak a felbontás nő valamennyit visszajátszás alatt, cserébe lemegy 30 FPS-re. És igen, láttam épp elég gameplay videót, nem véletlen linkelgettem a teszteket is.

és nem az a lényeg, hogy megcsinálhatnák, hanem az, hogy nem teszik. csigének mondtam, aki szerint már három-négy éve a PC mögött kullog a konzol cucc. azért ez túlzás és erősen játékfüggő. bár tény, hogy vannak címek, amelyek PC szebbek, részletesebbek. Viszont ennek az árát a felhasználó meg is fizeti... nem egyszer, nem annyit. :)

nah mindegy, nekem három nap 12 óra most, utána meg elvileg meglesz a konzol, hát kíváncsi leszek mennyire lesz éles a kontraszt vezetési élményre.
  • MauroN
    És lenne valaki, aki beírná nekem? Az angolom nem éri el ezt a szintet...
  • Alexease
    Valoszinuleg megcsinalnak, de a fontossagi sorrend miatt, az nem most lenne. Amugy meg sose hallottam ilyen kormanyrol:)
  • Alexease
    Azert nem nyomta le oket meg semmi, mert nem erte meg vele foglalkozni, atirni az egeszet, az aranyaban minimalis eladasok miatt;)
    De ha megcsinalnak, ugyanolyan es/vagy jobb is lehetne;) Vagyis nem azert nincs, mert nem lehetne, hanem azert mert nem csinaltak meg;)

A CARS az elso engine, amit ugy nez ki, valoban parhuzamosan, korrektul fejlesztenek mind ket platformra (PC/konzol), es talan szimulatorosabb szeretne lenni.

A kinezetet ne a visszajatszasokbol, kepekbol, promo filmekbol allapitsd meg, ott egyertelmuen trukkoznek egy kicsit, hanem jatek/verseny kozben, cockpitbol. Akkor mar nem lesz akkora kulonbseg, ertelmet veszti a dolog, foleg verseny kozben.

A CARS mar most sem mondhato nagyon lassunak, de ha igy haladnak a fejlesztessel, ilyen latvannyal, 1280x720-ban, felpiszkalva egy kicsit, konzol-styleban eleg utos lesz;)
  • MauroN
    Hellósztok!

Van nekem egy Manta MM 623-as kormányom. (Nem nagy szám, de most nem ez a lényeg)
    Lusta vagyok, meg nem is nagyon értek hozzá, de szeretném ugye jól pontosan beállítani a kormányom, hogy tudjak jó időket menni. Szerintetek ha beírom a fórumra, hogy csinálják ehhez a kormányhoz is egy preset-et, akkor szerintetek megcsinálnák? Ha már community build....
  • Fehercsoki
    Igen, de az árkád forzával és GT5el ellentétben, ha LFSezel akkor nem marad időd a részleteket figyelni vezetés közben.(egyébként itt megjegyezném, hogy a forza és GT5 is maximum csak 3 méterről szép...)
  • Totti5
    Mint ahogy az LFSt lehet akármilyen magas felbontásban és akármilyen nagy textúrákkal futattni, attól a játék kinézetre még ugyan olyan silány és elavult marad. Persze a célnak megfelel... már akinek.
  • unrealnoise
    nah azért túlzás az az egy-két év. hangulatra, látványra holt tudsz te olyan játékot mint a Forza mondjuk? De grafikára (prémium tartalmak) még a GT5-öt sem nyomta le semmi nagyon PC-n. egy 6 éves konzolt nem nyomtak le.
    (felbontást és élsimítást kivéve, de hát nem csak ettől lehet, lesz legszebb valami)

FFB-t meglátom, nem tudom. lehet korai, de időben, pénzzel, játékélményre és sok máshogy is jobban járok. persze a szimuláció és FFB nem lesz olyan jó.
  • cifcuk
    Egyébként ahhoz képest, hogy prealpha a cars, már egész jól ellehet vele szórakozni, pl ez a jaguar/szuzuka combo sem rossz.
  • cifcuk
    DE mind1 is ez már szőrszál hasogatás, szívesen játszanék én is forzával ha nem kéne réköltenem kb 100ezer hufot, hogy megtehessem. De erősen valószínű, hogy next gen konzolra majd beruházok meg az új forzára ami arra lesz.
  • cifcuk
    Az csak azért lehet, mert alapból szarok a textúrák. Anno 4096-os textúrákat raktunk lfs-ben a kocsikra (skin) és volt különbség az alaphoz képest nem is kicsi.
  • Totti5
    TV az nem PC monitor. 80-100 centis TVn normális távolságból nem tudod megkülönböztetni hogy 720p vagy 1080p. Persze közelről igen.
  • cifcuk
    Na meg ez a 720p... Az gondolom 1280x720 lehet. Nagy tv-n az nem lehet túl szép látvány. Még a pc monitoron is 1920x1080-ban játszom mindent, igaz ehhez kell alá vas.
  • Totti5
    Ugyan ez a bajom... persze nem G25el játszom, hanem formula Exel, de rfactorban kitépi a kezemből ha akarom, de GTben meg semmi. Forzában tudom állítani erősre ( most 30% & 40%on van és ez nekem bőven elég ), hogy erős legyen, F1 2011ben meg pláne... GTben SEMMIT.
  • Totti5
    Mint már említettem 16 autóval 30kmeres pályán 720pben 2*AAval FIX 60 frémet tartani kell és tartja is... amikor a spórolást írtam pl ilyen csicsákra gondoltam. Amúgy a belső nézet részletes, valami tükröződés van a műszerfalon, dinamikus árnyékok vannak.
  • Laceee
    Egy dolgot nem értek..., agy páran istenesítik a GT5 FFB-jét, G27/DFGT-vel is próbáltam, maxra felhúzott FFB-vel is..., és ennyire semilyen FFB-vel nem találkoztam még sehol..., vagy nálam van a probléma, vagy ezek az emberek nem játszottak még Pc-s Autós játékkal..., talán a 18 WOS szériához tudnám hasonlítani...
  • cifcuk
    Azért szerintem egy ilyen konzols móka csak B terv lehet egy olyannak aki játszott már pc-s szimmel. TEhát a pc mellé lazulásnak lehet jó egy forza vagy gt móka.

Nyilván ahogy az ember öregszik egyre jobban a lazulós történet felé húzza az lelki ereje, hol vannak már azok az idők amikor LFS bajnokságban 300(befejezett) köröket gyaktam a kétheti futamokra...

Azért az esélytelen, hogy egy Forza vagy GT vagy Cars, megközelítse a GTR3, AC, rF2, iR, szintjét szimes szempontból. Amit ezek a konzolos cuccok tudnak az a játék de azt nagybetűvel. Carrier mód 200ezer autó és a többi.

Szóval ez a platform váltás talán kicsit elhamarkodott lehet tőled. Persze amikor kijönnek a nextgen konzolok akkor 1-2 évig a pc elé kerülnek aztán 3-4 évig mögötte kullognak. P hol látsz 30-40 kilóméteres látótávot konzolon egy ARMA2 szintű grafika mellett? Ilyenkor már erősen butítanak, látótávot csökkentő köd meg hasonlók... De persze kinek mire van szüksége és mennyit hajlandó érte fizetni.
  • unrealnoise
    FOV van GT5-ben, plusz lehet zoom-olni is az üléspoziciót, elég brutál testre lehet szabni, elég megnézni csak pár menüképet. :) a többit nem tudom sajnos. :)

vicc, de végül is PS3 lesz belőle nekem. aztán lehet megbánom, de az insidersimracing-es srácok azért elég jókat mondtak az FFB-ról, fizikáról a videóteszten. (9/10-es FFB-k sorban...), ők azért csak érzik, játszottak már sok mindennel. :)

nah mindegy, konzolban lehet neked lesz igazad, de megint mi van, és hol tartunk? ott, hogy ütős állat fizika lesz a C.A.R.S. alatt. oké. ez feltételezés. vagy ígéret. nem tény. aztán utána jönne az, hogy majd mi, hol, mennyire lesz jelen. (fizika, FFB etc.)

Ha a GT5-ösök/Forza-sok össze tudtak ilyen jó driving gammát rakni, az oké. Én örülnék a legjobban ha legalább ilyet megütne a C.A.R.S. is, tőlem aztán PC lehet überHC is, én konzolon majd örülök akkor a sok pályának, újabb, komoly konkurenciának etc. :)

De ez még nagyon képlékeny. és még mindig csak DUMA. hiszem ha látom. :)
  • Alexease
    En mar azt is extra-nak tartom konzolon, hogy bevezettek a cockpit nezetet. Onnantol kezdett erdekelni a Forza/GT:)

De hogy ezenkivul milyen "szolgaltatasok", lehetosegek vannak, nem tudom, nem ismerem. Pl. FOV, ulespozicio, tukrok, razkodas allitasok?!
    Kormany/FFB allittasok, elfordulas, kormanyszog, ffb-erok, linearitas?
  • Alexease
    A konzolok a megjelenesuk pillanataban izmos gepnek szamitanak, de ami jobban szamit, az hogy jol "osszedolgozzak" oket. A procinak, az integraltsagnak es a "fix" kimenetnek koszonhetoen, egy komolyabban atgondolt, szigorubb rendszerbe foglalt engine-nel, programmal sokat ki lehet belole hozni. Es bar a szamitasi/memoria sebessegek eleg gyorsak, a lehetosegek azert korlatozottak;)

A pontos adatokat nem ismerem, de pl. memoriaval nincsenek tul pakolva, az tuti:)

Igazabol az egesz szoftveresen trukkozve van, de megis nagyon komolyan osszerakva. Mig PC-n (valszeg) lazabban fuzik a kodot es HW-re hagyatkoznak, addig konzolon ha valami pluszt szeretnel, azert komolyan tenni is kell valamit:) Mig PC-n ha hozzatolsz valami csicsat, max a user vesz masik HW-t vagy visszaveszi a felbontast:) Konzolon "helyet kell neki csinalni":)

Elnezve a konzolokat, eleg sokat es latvanyosan foglalkoznak a mipmap-okkal, lod-okkal (tavolban egyszerusodo dolgok). Vagy egyeb 2D/3D-s trukkokkel.

Igy a tobbseg igenyet kell kielegiteni, ami nekik kell, azt kell beletolni, a tobbi kimarad.
  • unrealnoise
    ami érdekes egyébként, hogy csomó parasztvakítós dolgot a konzolos gammákba nem tettek bele. nincs sisak a fejeken, a szélvédőben nem tükröződik kicsit sem a kocsi belseje, nincs délibáb, mint az rF2-ben... pedig azért sokat hozzátesznek az élő, lélegző pálya-feelinghez.
  • unrealnoise
    OFF sorry srácok, csak hátha valakit érdekelne akár C.A.R.S.-hoz is.

elég sürgősen eladó egy fanatec clubsport pedál. :)
    ez itt: clubsport

a hirdetés és infók itt: hardverapró az ára 30.000, állapota alig használt... (ugye pont azon okok miatt, ami miatt platformot váltok.) ON
  • unrealnoise
    mondjuk jogos is... :) amúgy aminek örülök C.A.R.S. kapcsán, az az, hogy sok pályával jön, így remélem a GT5-ös és Forza-s srácok is rákapcsolnak ilyen téren is. Mert bizony konkurencia lehet és lesz is. Már ha nem atom-gagyi fizikával jön. Akkor nem. :D Akkor az arcade EA meg codi játékok ellen megy majd a gamma. :)

Szeretnék minden cím alatt legalább 35 de inkább 40-50 körüli minőségi pályát. + DLC
  • lac coo
    ebben mi a vicces, maroknyi ember veszi meg, nem éri meg több száz millió dollárt belefektetni. az hogy hogy néz ki szinte csak munka óra kérdése ....az meg nem ingyen van :)
  • unrealnoise
    mondjuk azért kicsit vicces, hogy a konzolos "szimulátorok" grafikai szintjét igazából eddig nem nagyon sikerült a sokkal erősebb PC-ken sem legyűrni. oké, PC-n lehet már brutál élsimításokat, meg felbontást nyomatni, de a Forza és a GT5 autó és pálya-modellek színvonalait igazából nem érte el nagyon semmi. Pedig rohadt régi azért már a cucc, és ami vicc, hogy nemsoká itt az új generáció...

C.A.R.S.-nál meg sokan "elfelejtik", hogy lehet nagyon szép lesz PC-n, de azért ahhoz gép is kell ám majd, hogy esőben, rajtnál, éjjel, előtted, mögötted kocsikkal, ne menjen mondjuk 30-40 FPS alá tartósan. de mondjuk még az is kevés, már 50-nél is érezni a lassulást... Persze majd optimalizálják. :D Mint a SHIFT 2-őt mondjuk :D haha :D lehet javul majd a helyzet, de ahhoz, hogy ezt ne kelljen valakinek butítania, és tényleg folyamatosan szép számokkal fusson, azért kell majd egy gép az biztos.

a VGA árak meg alig csökkennek, majdnem ugyanannyi h*ardverkerben a kártyám, mint amennyiért tavaly vettem októberben. 3 ezerrel olcsóbb csak. 69 vs. 66. és ez nem kirívó példa. mondjuk már mindegy, mert túladtam rajta... (ilyenkor persze örülök, hogy tartotta az árát :D)
  • Alexease
    Szerintem az osszes segitseget lehet hasznalni;)
    De ha nem lehetne, akkor is elverzek, lasd iR, ott is masodperceket kapok neha.
    De alapbol is szivatom magam, mert nem vagyok hajlando mashogy menni mint ahogy az igazival kell, igy nem fogok pillangozni es ket pedallozni a 3 pedal es h-pattern helyett);)
  • cifcuk
    A vágást itt is nagyon szigorúan veszi a progi, vagy mire érted a szankciókat?
  • Alexease
    Igazabol 2 kor alatt 1 kort;)
  • lac coo
    Mármint egy kör alatt egy mp, vagy egy kör alatt egy kör ? :DDD
  • Alexease
    En ezt kihagyom;) Amugy sincs eselyem az ilyen hotlap versenyeken, ehhez (is) bena vagyok, meg az eleg jol szankcionalt iR-ben is masodperceket kapok, de itt, hogy semmi nincs lekorlatozva, 1 kor alatt kapnek 1-et;)
  • Alexease
    Ez mar regen nem a "lehetoseg az alpha/beta tesztelesre, fejlesztesre" program, most mar promo szintu jatek ertekesites:)))

Register on our forums
    Become a Project CARS Team Member
    Download the latest build
    Fire up the game, hit the EVENTS button, and race!
  • Fehercsoki
    Aki ügyesnek érzi magát, az most egy T500as kormányt nyerhet.
  • Totti5
    Én nem látom hogy bármi is lenyomná. CARS jól néz ki nyilván egy mostani PCn, de még messze nincs kész. ( Forza pedig 7 éves hardweren megy ráadásul 16 autóval akár 3kmeres, akár 20 kmeres pályán is atom FIX 60 fpsel, így vannak kompromisszumok, de ebből sokat nem látni... autók mennyisége és modellezése terén pedig páratlan ) Más pedig szóba sem jöhet. CARS persze majd PCn jóval szebb lesz mint konzolon ( az is szép lesz persze ), no meg a fejlesztők sem egy Turn 10 akik a gép minden porcikáját maximálisan ki tudják használni és ráoptimalizálni a játékot.

Egy hszben válaszolok a többire is:

WiiU - senki sem tudja milyen a gép. Nintendo nem arról híres hogy hytek teknót csinál... amúgy egyik fejlesztő azt mondja hogy éppen 360/PS3 szint, a másik meg azt hogy kicsit jobb. Az biztos hogy az új Xbox és az új PS4 sokkal erősebb lesz mint a WiiU. Több jel is utal arra megint hogy nem lesz WiiUra pl Unreal 4 engine, így a multiplatform háborúból ugyan úgy kimarad mint a Wii, ami amúgy nagy érvágás nekik. De az E3on minden kiderül... amíg nem jön az új konzol generáció a WiiUnak szinte kötelező erősebbnek lennie mint a mostani gépek... ha nem akkor a Nintendó megint megcsinált a szart, de ez nem lenne meglepő.

GT6 - nyilván készül. Nincs hivatalosan bejelentve. Hogy jön e még PS3ra? ha jövőre megjelenik akkor valószínűleg, de akkor lassan be kellene jelenti és mutogatni.

Forza 5 - biztosan a következő Xboxra jön. Turn10 már nem tud többet kihozni a mostani gépekből ( pl eső, éjszaka, dinamikus időjárás hiánya miatt nem lenne értelme kiadni még egy Forza 4et ).

Amúgy egy autós játék szépsége a fotórealisztikusságon múlik és nem attól hogy a fák levelei mennyivel részletesebbek, amikor nem igen látod... ebben egyértelműen a GT5 a legjobb ami létezik, a Forza 4 pedig szorosan mögötte, de lemaradva. CARS is jó irányba halad! Odaférhet melléjük simán.

• lac coo
    Pedig lehetne, az nem zavar hogy árkád, de legyen abból a jobbik fajta ami azért csúszkál ,ellenkormányozni kell stb... Ez unalmas nekem valahogy , soha semmi érdekeset nem csinálnak az autók .
  • Alexease
    Szerinhtem, meg jonehany automarkabol varhato egy-egy ilyen tipusu es meretu liszenszelt autolista;)

Elnezve a mostani build-et (az elozo nehany napival egyutt), most inkabb csak ghost es online resszel foglalkoztak, fizika/ffb nem volt...
  • lac coo
    No végre valami utcaibb verda is lesz benne , ott fog igazán előjönni a jó vagy rossz fizika ...
  • Alexease
    Ezert irtam, hogy ha mar ennyire pontos autolistajuk van, akkor valszeg nem csak Ford liesznszuk van, hanem pontosan ezekre a tipusokra, es nagyon valoszinu hogy mar kesz vannak:)))
  • Fehercsoki
    GT6 ha a mostani konzolokra jön ki, akkor grafikailag esélye sincs a pCars ellen, a fizikáról meg szó sem volt, csak a grafikájára mondtam, hogy jelenleg a legszebb, és ennél még szebb is lesz.
  • unrealnoise
    mit takar az a most bejelentett játékok közül...? Most a legszebb a C.A.R.S. de nincs kész, összességében még szórakozni is kevés.

GT6 is be van jelentve, persze abból még nem láttunk semmit, de tuti dolgoznak rajta a háttérben ezerrel. szép a grafika a C.A.R.S.-ban nagy a szimes hype, de semmi komoly nem mutatkozott meg "fizikálisan" eddig belőle. poszterket gyártani tényleg jó. :D