19801
  • lac coo
    Kipróbáltam én is, FFB sokat javult kormánykezelés is, fizika viszont még mindig unalmas, lapos, semmirevaló .Én 10 perc alatt ráuntam erre a buildre is .Néha megcsúszik de az is idétlen, mást nagyon nem tud egyenlőre ...
  • hezi
    Csak böngésztem a community gallery-ket, és ezen meg akadt a szemem. Ez komoly? Vagy csak valami szerkesztett kép? Nem csak a fix pályaelemek tükröződnek, hanem a mozgó objektumok is, meg a saját objektumok is (tükör tükörképpel)?

Amúgy most rágom a szám szélét, hogy én is befizessek egy juniorra. Csak elég gyenge a gépem, a Shift2 is néha megvan 25-30 fps medium graffal orr-nézetből.
  • Fehercsoki
    Mai buildben javították.
  • Black Ghost
    Valami nagyon nem jó nálam!

Két napja lassan fut a játék, olyan mintha lassított felvételben működe minden. Az ellenfelek, a hangok mintha felezőben lennének, a kigyorsítás egy örökkévalóság, és mindezt úgy hogy stabil 40-45 FPS-em van.

Mi a túró lehet ez?
  • Fehercsoki
    Sikerült egy ilyet kihúznom a devekből:

"I am not ignoring the tire model questions, but it is hard for me to answer them. There are dev time budget issues, priority issues, figuring out CPU budget issues (as you can see with the 600hz thing, this is not simple), and value vs. cost issues per component (there are several components).

What I can say is that is will NOT be 'any time now'. It is longer term before any of the new model components show up in a release. So be patient and adjust expectations accordingly. :) "
  • precise
    Arról van infó, hogy mikor lesz online fícsör, egyelőre elég a sima fun race egymással, az iRacing féle statos móka ráér később.

off:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Én még ott tartok, hogy ez csak nextgen konzolokra lesz, mert a mostaniak nem bírnák a fizikát, azokon meg minimum 100fps-el kell majd szaladnia nemhogy 30-60-nal. Tehát még mindig úgy álla a dolog, hogy ha tényleg a fizika miatt tolják akkor nem fognak 100 autóval több miatt ott maradni a forzánál ha cars bealázza fizikában. Ebben is lesz sok pálya sok autó, offline carrier, online futamok, elvileg jó statisztika, közösségi felület meg minden jóság. Szerintem alexnak van igaza, 5-10% tolja ahogy kellene a többi csak játszik, ami persze nem baj. Ez azonban ahhoz vezet, hogy konzolon is külön válik az autós játékokkal játszó és a szimulátoros közösség, a forza meg egy kellemes átmenet lesz.

Persze kérdés menyire lesz szim a cars, mert ha megelégszik a forza szinttel akkor esélye nincs mert azt a pénzmennyiséget amit az ms bele öl, ugyanazon a pályán esélytelen legyőzni, ezért reménykedem, hogy az sms is így gondolja és tényleg szimet csinál.
  • Fehercsoki
    Nagyon érződik az írásodon a konzol fanboyság és/vagy a hozzá nem értés=/
  • RYO21
    Megint kezdődik a forza vs gt offolás?
  • Totti5
    Nem fognak. Akik Forzáznak azok biztos bepróbálják, de leváltani nem fogja... főleg hogy lesz Forza 5 ami valószínüleg mindent odaver minden téren vagy a GT6 ha nem basszák el mint az ötöt amatőr hibákkal.

Lehet bármilyen jó a fizikája, ha a frém csak 30 körül lesz... itt azonnal elvérzik konzolon, nomeg lehet hogy a fizika jobb lesz, de mondjuk a single és az online meg nem... akkor meg? senki nem fog elpártolni a Forzától, mert nincs olyan játék amiért érdemes lenne. Mellette lehet nyomni bármit ideig óráig...
  • Alexease
    Felejtsuk mar ezt a fps-t, meg felkesz az egesz, ne vedd tutira hogy ez csak 30fpf lesz, ha komolyan gondoljak, ha azon mulik, az SMS is megcsinalja 60fps-re, trukkoznek a fizikaval, amitol nem lesz konzolon es/vagy Forza-hoz kepest rosszabb, aztan annyi.

Nem hinnem hogy a Forzasok donto tobbsege szimes lenne es/vagy csak a 60 fps miatt valasztotta:) Full segitseggel, kontrollerrel, hatulrol tologatni teljesen mindegy;)
    Ha mutat valami statisztikat a Forza lobby-ja, es meg lehet nezni, 100 emberbol atlag mennyien toljak nulla segitseggel, kormannyal, cockpitnezetben a versenyeket? Max 5-10%-ra tippelek:) Jo esetben:)

Nem a megjelenes utan gondoltam hogy konkurenciaja lesz (mert az sajat erobol nem lehet, ahhoz tobb penz, tobb fejleszto kellene, konzolon elsosorban nem a szuper fizikaval tudnak eladni valamit, hanem a parasztvakito tartalommal) hanem meg elotte: ha nagy korulotte a hirveres, jonak tunik, es az MS ugy latja jatekosokat vehet el a Forzatol, meghuzhatjak a dolgot, van mibol;)
  • precise
    Ha tényleg annyira nagyon szim a Forza, akkor elvileg azért is játszanak vele mert szim és nem azért mert van benne ezer autó. Ha így van és ennek jobb lesz a fizikája, jobb érzés lesz vezetni, 1 pillanat alatt átpártolnak. Ha meg nem azért Forzáznak mert jó szim a forza, hanem azért mert jó autós játék akkor igazad van és esélye nincs a cars-nak.
  • Totti5
    Sosem lesz konckurencia. Konzolon 30 fps a Forza meg 60 fps. Aki komolyan szimezik alapból a 60at választja ráaádsul karrierben és tartalomban akármennyire teker az SMS nem fogja megközelízeni sem.

Forza már egy frencsájz, meg van az a 3-4 milliós fix bázisa amire minden résznél építenek... ennek semmije nincs, valószínüleg ha most megkérdeznék 10 konzol gémert abból 8 azt se tudná hogy ez létezik. A komolyabb Forzások nagy része nyilván mert szimes világban mozognak és PCn is sokan játszanak pl ezzel is.
  • Alexease
    Az autok (is) valtozo minosegben vannak benne, attol fuggoen ki csinalja oket. De igazabol meg mind erosen WIP, nem csak kinezetre, funkciokra, mukodesre, hanem fizikai es setup beallitasokra is.

A forumot es a build infokat nezegetve azt latni, hogy vannak cuccok amelyeket a "ceg" csinal, es van sok ami "kuldos" ember. Igy ezeknel valtozhat a raforditott idomennyiseg.
  • JACKAL89
    Nagyon köszönöm, hogy összefoglaltad.
    Már lentebb is írták, ez a sok jó hangvételű kritika nagyon jót tesz a cégnek.
    Így akár újabb licencek is érkezhetnek. Én nem vagyok szakértő, de azt elmondhatom, nekem ez már most nagyon bejön. Multi kell még, egy szuper karrier mód, jah és még sok-sok pálya. :)

Igazából egy autóval nem boldogulok még most se. Az pedig a Formula A.
    Annyira instabil, picit túlkormányzott, nagyon nehezen kezelhető.:S
    Még nem néztem bele a setupba, de pl. a többi autót nagyon jól tudom "uralni" setupolás nélkül is.
  • Alexease
    A 234-es build-ben kiprobalta az osszes autot, hihettetlen jo az egesz, biztos benne hogy az SMS CARS uj merfold ko lesz fizikaban, GPL beta teszter volt, neki az volt az alap, mostanaig, 4 kerekkel tud becsuszni a kanyarba es azt gazadassal kontrollallni, mukodik az Apollonal az ablaktorlo, 5-10-zel tobb fps-e van vezetes/replay kozben, jobb az FFB, ez a buld mar jo iranyba indult el.
  • Alexease
    Nem feltetlenul;)
    Minden auto 4 kereken csuszik oldalra, sot minden iranyba (:P), csak az nem mindegy, hogyan csinalja, mit erezni belole a kormanyon es hogyan lehet kontrollalni;)
  • JACKAL89
    Sajnos az angolom nem túl jó.
    Miket ír a kritikus?
  • Alexease
    Minnel tobben dicserik, ezzel egyutt reklamozzak (cikkek, videok, hirek), minnel tobb liszensz kerul bele, annal tobb befektetot, liszenszelot vonz a cucc.

Pl. ha eleg jo lenne, varhatoan utos lenne a jatek, nepszeru, sokan varnak amegjelenest, esetleg valamilyen szintu konkurenciat jelentene Xbox-on a Forza-val, akkor az MS megtehetne, hogy kivasarolja a jatek Xbox/PS jogait az SMS-tol, csak PC/Windows exclusive lenne, cserebe adnanak penzt es tonnanyi liszenszt hozza;))))))))
  • RYO21
    ". I can 4 wheel slide a car into a corner"

Úgy mint a need for speed shiftekben?
  • Fehercsoki
    Reméljük, hogy hoz új "befektetőket" ez a kis változtatás.
  • Alexease
    Velemeny a WMDForum-rol. O sem ma kezdett szimezni, ha GPL beta teszter volt;)

"I have driven all the cars in build 234, IT IS INCREDIBLE!!!!!! I am now 100% sure that SMS & Project C.A.R.S. will set the benchmark in physics, I remember the first time I drove Grand Prix Legends (as a Beta Tester) and I was stunned at how realisticaly the cars behaved, now its been a while since I have felt that amazed until NOW. To the guy's at SMS Hip Hip Hooray!!!! on a serious note thank you so much, this physics biuld is by far the best. I can 4 wheel slide a car into a corner, then apply throttle and go into oversteer and back again........its amazing. Thanks for not reducing the tick rate. The wipers working on the Gumpert Apollo look fantastic, and I have noticed more fps while driving & in replay mode.About 5 to 10 fps more. FFB is also better, hell I just want to get back to driving this build. Guy's whatever you have done in this build is definatly going in the right direction as far as Im concerned, just keep doing what your doing dam it I've gotten emotional again......Cheers"

http://forum.wmdportal.com/showthread.php?646-Build-Release-Notes&p=175281&viewfull=1#post175281
  • JACKAL89
    Igen, plusz benne van Monaco is. Jah és végre Silverstone-i pályán a főépület is elkészült.
    Az irányítás pedig egyre jobb. Alakul.
  • precise
    vannak 3d nézők imolában, ugrálnak meg minden.

Ha így maradna a fizika/kicsit jobb ffb, már elég volna nekem ilyen hülyülős forzás, gt-s szintnek, sok autós/pályás, jó grafikás, nem teljesen árkád mókának.
  • Fehercsoki
    Na mivel már teljesen játszható és jó a fizikája(és ugye erre még jön az új gumimodell), ezért én nem fogom tovább tesztelni, és mivel mindenképp dobozos változatot szeretnék megvenni(és abba a 25 euró kedvezmény biztosan nem számíttatható be), ezért a team member toolpackom eladó(nyilván olcsóbban mint amennyibe került), teljes mértékben névreírható(ezt a hivatalos fórumon az adminok elvégzik pár napon belül), további info PÜ-ben.(akinek van fölösleges pénze, annak befektetésnek is jó lehet)
  • JACKAL89
    Több helyen is olvasom, hogy a játék nagyon jó irányba indult el, az elmúlt 1-2 hétben. (vagy inkább úgy írnám, végre láthatóan jó irányba indult)

Ennek szívből örülök, egyre kevesebb negatív kritikát lehet róla olvasni.

Bekerült Monaco. Nagyon furcsa látni, hogy egy pálya honnan indul, és hogy miképpen kezd kialakulni.
    Nagyon szépen alakul a Cars, hétről hétre jobb és jobb.
  • Fehercsoki
    Na kipróbáltam az új buildet, most már nem lassú a játék, tényleg sokkal jobb lett a fizika ezzel a 600 Hzes tweakkel, viszont középen rázkódik a kormány és ez nagyon zavaró=/
  • Fehercsoki
    "Project CARS Build 234 released, features new Formula Rookie (Formula Ford 1600)"
  • Fehercsoki
    Ford licenszeik már vannak, szóval ha a formula ford lenne, akkor már most azt a nevet kapta volna.(bár lehet, hogy erre nem tér ki a licensz, akkor viszont marad a mostani név, de semmilyen szempontból nem érdekes a név...)
  • Fehercsoki
    Megvan a GoodYear licensz is, hátha a gumifizikában is besegítenek:)

Lotus 78/98T textures: replaced GripYeah tires with GoodYear
  • Fehercsoki
    Hát, a dinamikus gumi modell mindenképp jön, szóval nem csak a lehetőség van meg arra, hogy jobb legyen, hanem biztosan jobb is lesz.(a kérdés az, hogy mennyivel, de elég jól összedobták az FFBt is, szóval a fizikával sem fognak annyira melléfogni szerintem, meg nem olyan táblázatos módszerrel csinálják meg, mint rF2nél, hanem teljesen dinamikusan fog mindent számolni a fizika, persze ez kicsit erőforrásigényesebb, de ők tudnak optimalizálni)
  • Alexease
    Ha nem lenne HC-szim (persze, mit nevezunk annak, sokszor elsosorban a szolgaltatasait, funkcioit, hasznalatat..) akkor nekem igy is jo, mar boven vezetheto, a mostani verzioktol csak jobb lehet.

En mindig is egy GT/Forza szeru cuccot szerettem volna PC-re (sok auto es palya latvanyos koritesben, egyszeru korozgetos es quick race funkciokkal). Ez ebben ugy nez ki meglesz minden, eleg jol toljak a tartalmat hozza, es egyre tobb a lisznesz. Lehet hogy nem lesz hozza 178db Honda/Toyota utcai auto es valtozataik, de ami benne lesz az legalabb ismert, elvezetes, hasznalhato, minden kategoriabol.

Es a legjobb dolog az egeszben, hogy bo fel ev alatt fizettem ki teljesen, ket reszletben, vagyis mar az enyem:)
  • Alexease
    Valami Formula Rookie van benne (meg nem neztem), talan ez a Formula Ford lesz kesobb;) Es atneveztek a Leonus-okat Lotus-ra;)
  • JACKAL89
    Tölthető a 234-es build.
    Ebbe már Monaco is megtalálható, ha jól tudom.:)
  • GPx8
    A 10 EUR-t mindenki látatlanban fizette be, én pl. nem a sok autó reményében, hanem, mert korszerű szimulátort(!) ígértek.
  • Fehercsoki
    Persze ha igaz az, amit SMS mond, hogy HC szim lesz, de mellé sok autó és pálya is lesz, akkor szerintem nagyot fog ütni a játék.(sok pálya/autós részével nagyon jól állnak, szinte 2 hetente jelentik mostanában be a +10 autót)
  • Fehercsoki
    Fizikával nem lehet eladni semmit(nagy nyereséggel persze), az átlag user nehéznek találja, vagy ha nem is nehéz neki, akkor legalábbis szar időket fog futni, és ha szar benne és esélyt sem lát arra, hogy jobb legyen akkor minek játsszon? Mert egy szimulátorral ezt lehet, egyre jobb időket elérni. Egy sok pályás/autós játékkal viszont sokáig elvan, és legalább 10 eurót megér neki, hogy játszhasson.
  • lac coo
    Mert csilli-villi, és sok autó van benne. Az kell a népnek .
  • GPx8
    Ebben nem értünk egyet. x az n-ediken autósjátékkal miért lehetne több befektetőt csalogatni, mint egy korrekt fizikát tartalmazó szimulátorral?
  • Fehercsoki
    Például azért, mert nem 2 perc egy jó fizikát összedobni, ki tudja mióta van tervben az új fizika, mióta fejlesztik, mióta mennek a háttérmunkálatok, lehet hogy már a kezdetektől készülget, de csak most van olyan állapotban, hogy mertek szólni róla, hogy készül, vagy mert jó fizikával nem lehet odacsalogatni a sok "befektetőt", és nekik most pénz kell.
  • GPx8
    Drukkolok, de még mindig nem értem, hogy miért nem a "normális" fizikai alapok megírásával kezdék...?