19801
  • unrealnoise
    azért az több mint reklám. hidd el aki ezeket megnyeri, az sem kutyaütő azért, az is egy nagy lehetőség, és bizony egy csomó forza-s GT-s arc leverne egy csomó PC-s arcot PC szimben is. :)
  • cifcuk
    ""GT Academy".... Gondolom oka van a létezésének."

Jó reklám a sonynak.

Elég csak Magyarországon körülnézni, sem Kiss Norbi sem mihelic (sosem tudom leírni rendesen a nevét fejből) vagy wéber, nem gt5 el meg forzával tolta hanem pc-s szimekkel. Azóta mindegyik nyert európa vagy világszintű futamokat.

Az ember leül a kormány elé, és elsőre érzi, hogy melyik olyan mint az igazi és azzal fog játszani, ha fontos neki a valósághoz lehető legközelebbi érzés, ezt leírni nem lehet szavakkal.

Más kérdés, hogy a forza meg gt jobb JÁTÉK az említetteknél a tatalom miatt. Mindenki döntse el mi fontosabb neki, 200ezer autó 10 különböző egyenfizikával ami a 10 éves pc-s szimek szintjén van, vagy 10 autó jelenlegi elérhető csúcs fizikával amit kilehet hozni a mai számítógépek számításteljesítményéből. (GT sorozat első pár része ilyen volt, még a tuning is azonos számokat hozott ki lóerőben pl különböző autóknál)

A legjobb választás, az, hogy az ember azzal játszon amihez ép kedve van, én pl 10+éve hc szimes vagyok, most mégis diablo 3 at tolom amióta megjelent és élvezem.
  • Totti5
    Single szavatosságát tekintve igen az. De amúgy nem "gagyi", csak garázs.
  • Totti5
    Nincs értelme a listának. Forza/ GT kategóriákkal komolyabb mint a többi.

Superstar V8 meg kimondottan szar, ahogy a WRC is. Milestone & Black Bean neve mond valamit?

Project Gotham Racing pedig full árkéd.
  • unrealnoise
    azt pedig megnézném :)
  • GerY5
    "...ha nem korrigálsz időben(nagyon gyorsan), akkor elszállsz."

Ez megvan C.A.R.S.-ban is... megvolt Shiftben is, megvolt Porsche Unleashedben is. Ettől még nem lesz valami szim/nemszim.

Én még ugyan sem Forzát, sem GT-t nem próbáltam, de az egészhez annyit fűznék csak, hogy "GT Academy".... Gondolom oka van a létezésének.
  • unrealnoise
    Én sokat toltam annó iracinggel, és nagyon jó volt, de nincs AI, nincs karrier, nincs igazán lazulós, szórakozás-faktor, meguntam két év és 270 futam után.

pedig jó lenne, a rendszer fasza, PC semmilyen komoly autós szimnek nincs ilyen rendszere (talán a C.A.R.S.-nak lesz, de ott meg a fizika kérdéses...), és hát a PC csak PC... :(

hiába jó fizikára az rF2 meg majd az AC, hegessze és toldozgassa az ezeket tartalommal a megjelenés után szabadidejében akinek két anyja van...

más/reklám: nem akar valaki egy durva 560Ti-t venni? bőven piaci ár alatt két év garival? :)
  • cifcuk
    Amúgy van wikin egy táblázat, amit most nem találok meg, ami az összes szimnek felsorolja egy táblázatban, hogy miket számol. A Forza ebben elég jól teljesít, meg is lepődtem anno mikor láttam ezt a táblázatot. Mindenféle érdekes dolgokat is számol amit a jobb pc-s szimek (nem rfactor egyre gondolok).
  • cifcuk
    Semi-simulation-style racing games

These games are neither simulators nor arcade racers; they stand in the middle of the spectrum.
    Colin McRae/Dirt (series)
    Enthusia Professional Racing
    Forza Motorsport (series)
    Gran Turismo (series)
    Project Gotham Racing
    (TOCA Touring Car series)
    Sega GT series
    Superstars V8 Next Challenge
    WRC: FIA World Rally Championship
    Rallisport Challenge 2 (Xbox)
  • cifcuk
    Ha így nézzük az Atari is számítógép, csak régi.

Racing Video Game
  • unrealnoise
    Igazából már lerágott csont a téma, de szerintem is szimulátor a két konzolos játék. (Forza és GT)

Attól, mert van ami nem csúcsszuper fizikával és FFB-vel bír, még lehet szimulátor. maximum gyengébb, vagy gyenge.

ha a Forza és a GT arcade, akkor a Shift Dirt, NFS HP és az ilyenek mik?
    azért mert PC-re van egy pár nagyon jó - kis rétegnek - készített szimulátor, még be lehet látni, hogy azért ezeken túl is van élet a piacon.
  • Fehercsoki
    Aha és ha nincs mögötte 1000 licenszelt autó akkor már biztos gagyi a játék?:S
  • Fehercsoki
    Jelenleg pCars távolról sem szim(vagy sínen megy az autó, vagy minden ok nélkül kipördül), a shift/grid/dirt pedig nem fél szim, ez mind árkád. A Forza 4 és a GT5 már közelebb van, de azok sem szimek. LFS-nek nagyon jó fizikája van, jobb mint az rfactornak, de nem csak az adott legjobb játék nevezhető szimnek.(nyilván fizikai szempontból)

#1773 Random elszállásról meg annyit, hogy nyilván nem random, DE egy-egy tapadásvesztést ha nem korrigálsz időben(nagyon gyorsan), akkor elszállsz.
  • Totti5
    Ez a veszély nem fenyeget:) de attól még nekem semmivel lesz jobb, mert a játék garázsfejlesztés cingár tartalommal, online meg már nincs időm játszani semmit se kedvem, sem energiám. Ezért is marad ki az Iracing, pedig az érdekelne. Yutubon azért játszom vele igen gyakran:)
  • GerY5
    Igen, már ismerjük... Az a "szim", ahol "random" elszáll alólad a kocsi, igaz? -.-
  • lac coo
    Be kell ülni egy NKP F1600-osba, és rájössz mi a szim :))))
  • Totti5
    De az. Az már más kérdés hogy neked mi a szim, ami engem viszont nem érdekel ( nem sértésből! ) Vannak árkéd játékok pl NFS HP. Vannak fél szim/árkéd játékok pl Dirt, Grid, F1, Shift és van a szim pl Forza GT.

Azt hogy a garászfejlesztéseket hova soroljuk be egy külön téma. LFS és az Rfactor vezetési élménye, fizikája teljesen eltérő... na most melyik a szim? ok az LFS legyen az, akkor az rfactor árkéd? félszim?

Nem akarok flémelni, de olvastam már itt hogy a CARS árkéd... persze az, akkor a Burnout mi ? attól hogy nem űberdúrva pl az FFB, még lehet valami szim... persze vannak akik FFBben mérik a szimeket. Ők tudják.

Én így gondolom. Ha te máshogy akkor ok, nincs vita:)
  • Fehercsoki
    Ja csak rohadtul nem szim egyik sem.
  • Totti5
    Forza és a GT ( hibáival együtt ) is a legjobb ár/érték/tartalom/szim a piacon.
  • JACKAL89
    Egyre több embertől hallani ezt a fizika kérdést.
    Lesz ebből egyáltalán valami?
  • Fehercsoki
    Most épp lenne pénzem a teljes tagságra, de mivel megint csak a multit csinálják és a fizikáról semmi hír, így nem fizetek nekik több pénzt-.-
  • Fehercsoki
    Igen csak ők inkább autókat meg pályákat tesznek bele.(illetve most készül a multi)
  • unrealnoise
    Igazából még azokkal sem lehet nagyon összevetni, túl kevés még ahhoz. bár már elég rég próbáltam. :) viszont már röhej mit művelnek, ennyi idő alatt azért összehozhattak volna már egy jó alapot...
  • GPx8
    Most tényleg egy elvileg "űber-brutál" szimulátor(!) fejlesztése közben eljutunk odáig, hogy a GT meg Forza szériákkal hasonlítgatjuk össze? Következő hónapban jön a NFS utána meg a C64-es PitStop? :D
  • Laceee
    8 év fejlesztői munka gyümölcse... X"D
  • Totti5
    Úgy tudom hogy a 12+n. peccsben belekerült a mentés lehetősége.
  • Totti5
    FFBjét ne is említsd:) állítani sem lehet, de mást sem a kormányon... pedig elvileg maximálisan támogatja a kormányomat. Fizikában a Forza 3nál jobb volt, de a 4 már kiegyenlített.
  • unrealnoise
    Hát bár én nem játszottam a GT5-el soha, és a Forzávval is csak pár kör erejéig nyomtam, de az értékeléseket olvasgatva azért a GT5 erősen el lett cseszve. Túl sok mindent akartak egyszerre, felemás lett a kép a végére. Pályák színvonala, autók kidolgozása, FPS gondok és a többi.
    Lehet jobb fizikája és FFB-je van, mint a Forzának, de sokkal szarabb hangokkal, és a már fent leírt "hibákkal".

1000 autó nem is tudom minek egy játékba, teljesen felesleges volt szvsz. a kevesebb sokszor több ugye. Pályákból sincs túl sok, cserébe azok kidolgozása is ingadozó.

GT6-ra nagyon kíváncsi leszek, mondjuk az meg a Forza 5 már szvsz az új generációra jön csak ki, de remélem tanultak a hibákból...
  • Laceee
    És lehet már menteni ? ne keljen 24H-t egybe lenyomni ? , mint az eredeti polifonáj elképzelés szerint ? /mert az cájbabaccottúl ríl...
  • cifcuk
    Ez a lemans 24h meddig tart a játékban?
  • Bogdogege
  • Totti5
    Köszönöm hogy bemutattad a szegénységi bizonyítványodat. Végeztem veled.
  • Bogdogege
    Most nekem akarod bemagyarázni , játszottam a forzádal ez a véleményen róla.
  • Totti5
    Így egész kellemes hogy zene megy és nem valami kamu GT autóhang amit egy porszívóból nyertek ki... viccet félretéve éjszaka valóban nincs a Forzában még, mert a fejlesztők nem tudták volna megcsinálni fix 60 fps mellett. GTben megcsinálták... vagyis nem csinálták, mert a GT nem fix 60 fps. Sok az fps esés és a képtörés és az árnyékok irtózatosan bugosak.

A Forzában meg benne vannak a legújabb 2010-2011 Lömáni prototípusok ( LMP1-2 ).

GT5öt nem peccselni kell, hanem hagyni a fenébe és gőzerővel csinálni a GT6ot. Rendes valós hangokkal, fix 60fpsel, bugmentes árnyékokkal, összes autó egységesen prémium szinten legyen szép belső nézettel, következetesebb karrierrel.

Forzát is szépen csinálják csak esővel, éjszakával és több új pályával köztük városival mindenképp, mert az nincs benne. Ott másra nincs szükség már.
  • Bogdogege
    Saját kárán tanul az ember én kettő xboxot vettem mire megjött az eszem a másodikba bele is állítottam a nagy-fejszét, most jött ki az új patch a GT-hez.

"változó színvonalú pályákkal" hát igen ilyennel nem találkozol a forzában
  • kifli
    de ez nem soft body physics
  • cifcuk
    off:

Van ilyen autós játék, ingyenes, még gumi deformáció is van benne:
    Rigs of Rods

még béta, millió autó van benne, sima autó, busz, kamion, hajó, repülő, már vonati s. Elég proci igényes, háromnál több jármű van egymáshoz közel, már akad, de egyedül rengeteget ökörködtem vele.

• lac coo
    Egy CRC szintű törés-sérülés bőven elég volna .
  • Totti5
    Árkéd játékban azért van hasonló.

• GPx8
    Pedig egy 1nsane szerű játék nagyon jó lenne vele. (Természetesen nem hardcore sim...)