19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
#1948 Oké, én a 360as verziót nézem kiindulópontnak. -
#1947 Így:
Egyszerűen tökéletes.
Amúgy valóban több modell van a Forzában. Verseny közben nyilván nem a fullos modell van a pályán, mert minek? úgy sem látod verseny közben az apró részleteket, de ha megállítod a versenyt, vagy visszajátszást nézel, vagy az autót akarod vizsgálni, akkor a nagy poligonszámú modelltt látod, mert ott van annak értelme.
Amúgy én ezt a szintet várom el következő generációban az autók nagy részéhez... jelenleg kb 25 autó van így lemodellezve a Forza 4ben. Carsban már alakul a dolog 1-2 képről nézve, amit beszúrtatok, de még ott is van mind dolgozni.
-
RYO21 #1946 TDU 1-ben nincs 30 fps limit. -
#1945 Ez nem komoly szimulátor lesz, ide nem kell annyira a 60 fps. TDU 1-2, Shift is 30 fps ( TDU2 annyi se mert egy szemét ), ez a CARS is 30 fps lesz. Persze jó lenne a 60, de pont azért nem került napszakváltás a Forza 4be, mert nem tudták fix 60 fps mellett megcsinálni. Ebbe lesz, ezért minden bizonnyal 30. A Forza 5 majd 60 lesz az új hardweren minden jóval amit most nem tudtak megcsinálni. -
#1944 Jelenleg még nincs is fizika amit fel kéne dolgozni, DE egyébként a jelenlegi konzolgenerációra jön, a Wii kivételével, mivel Wii U-ra jön, a jelenlegi Wii szintjére nem nagyon lehet szimulátort/bármilyen fizikával rendelkező autós játékot kiadni, a Wii U viszont legalább az Xbox 360/ PS 3 szintjét hozza.(valószínűleg) Xbox 360as képek már vannak is, hát jó ocsmány... -
#1943 Ez a Forza szintű autómodellek pontosan hogy vannak értve? Ugye a poligonszám szokott lenni ami behatárolja a történetet. Sok játékkészítő csinálja meg high polyban a modelleket, mert úgy egyszerűbb, majd az optimalizálásért vesz vissza a poligon számból. Pl amiket mutattál pár napja videókat a felfüggesztésről, ott a lámpák egyszerű textúrák voltak ami LFS szint. Lehet photo mode-ban ez változik tehát átvállt modellre, de az édes kevés.
Nem tudom elképzelni, hogy GTR3 vagy AC modelljei nem múlnák felül a Forza modelljeit. -
#1942 A Cars-ra azt írták, hogy biztos nem jön erre a gen-re mert ezek nem bírnák feldolgozni az új fizikájukat. -
unrealnoise #1941 index.hu főoldal:
"Kezdődik az év legnagyobb videojátékos kiállítása. Lesz új Call of Duty és God of War, de a konzolgeneráció-váltásra még várni kell, nem mutatnak be új Xboxot és új Playstationt sem."
he? nem mondják? meglepő (lenne). viszont ha nem mutatnak be tényleg, akkor lehet még a GT6 és forza5 is erre a generációra jön, a C.A.R.S.-al egyetemben. -
unrealnoise #1940 meglepődnék ha levitték volna játék közbeni 30 FPS-re, az autós játéknál nagyon kevés. nem hiába lett a Forza4-ben is fixen 60. oké, hogy csicsa, el kell adni, de a játékélmény miatt veszi meg azért majd mindenki. -
#1939 Hát nekem mind1, ha jobb lesz a fizika mint TDU-ban, akkor biztos beszerzek ezért egy xboxot, de remélem tényleg lesz valami város. -
#1938 Semmi fotoshop nincs rajta. Ezek fotomod képek, amik a játékban készíthetőek. Képzeld el blúr és kiemelés nélkül 2*AAval és megkapod az ingémet... minden más ugyan az. Ahogy látszik a képeken a Forza 4 motorját használja és feltételezem 60 helyett 30 fps lesz, így marad powa a csicsára és plusz effektekre, no meg a végeláthatalan utaknak és helyszíneknek + ha megnézed az autómodellett akkor az olyan részletes mint a Forza 4ben, ami az autós játékok terén páratlan dolog ( max a CARSban lehet majd ilyen ha megjelent ).
HP nem open world, hiszen pályák vannak benne. Ez a TDUra fog hasonlítani , ha minden igaz.
- Forza Motorsport 4 fizika + aszfalt, kavicsos, füves, sár ( 65 féle ) felületekre optimalizálva
- nyitott világ, dinamikus napszakváltás ( nappal, éjszaka )
- helyszín Colorado végtelen útjai
- benzinkutak, festőműhelyek, kereskedők ahol tunningolhatjuk, alakíthatjuk a járgányt -
#1937 Grafika egészen biztos, hogy nem lesz olyan mint a képeken, xboxos képeket mindenki photoshoppolja... Egyébként attól, hogy open world lesz, még lehet hogy város nem lesz csak utak, Hot Pursuit is open world, de csak országutak vannak benne. -
#1936 TDUnál jobb kell hogy legyen a fizika.
Open world lesz.
Grafika meg olyan mint a képeken... gyönyörű, Forza 4 szintű audómodellekkel. -
unrealnoise #1935 tényleg le vagyok maradva kicsit, C.A.R.S.-ban lesznek hasonló "egzotikus"/fantasy pályák? Most hirtelen nem is emlékszem van-e valami "egyedi" pályájuk.
persze mondjuk ezekkel is módjával kellene, inkább legyen minél több normális versenypálya... egy csomó hiányzik, vagy mindig ugyanazok szerepelnek. (néha kikapnak párat, aztán betesznek helyükre másokat..) -
#1934 De ez miféle lesz? Olyan mint a Hot Pursuit hogy csak utak vannak vagy lesz város is? Ha legalább TDU szintet hozna a fizika és persze ha mellé jó lenne a grafika is akkor engem is érdekelne. -
unrealnoise #1933 nagy nehezen eldöntöm, hogy PS3 lesz, erre jön ez is ilyen képekkel, és mint olvashatjátok örökli a Forza 4 fizikáját, azaz nem lesz butítva elvileg. mindig is vágytam egy ilyen szimpla autózós, gyönyörű helyszínekkel teli, korrekt fizikával rendelkező játékra...
link: gamekapocs -
unrealnoise #1932 Alex egészségedre, nem lehet azért egyszerű... :) egyébként írd már meg mi van veled mostanság PM-ben, kevés a projektmunka? vagy csak az van, semmi biztos, emiatt egyszer van pénz, egyszer meg nincs?
C.A.R.S.:
sisaknézet tetszik videón (mozgás is, fasza, ahogy mozog, a dinamukusság... bár vezetve biztos kijönne, hogy még nem az igazi az érzés. :)) remélem a konzolokon is lesznek hasonlók a konkurenciánál.
menü, pályaválasztás. Nem is értem ez miért gond, ott van a GT5 pályaválasztója, időjárással etc, vagy a Forzáé. nem le kell copyzni, kiindulási alapnak felvenni, tovább pofozni, kicsit másként eladni majdnem ugyanazt, csak jobban. de gondolom ez is majd kialakul. :) -
#1931 Havonta meg kisorsolunk egy pár csirkeláb-filét!!! :D -
#1930 benne vagyok kedvenc -
#1929 Remelem, nem is ertettem, hogy a Shift utan miert nem hasznaljak itt is a palyan a setup lehetoseget. A klasszius szimes garazs lehetoseget nem mondom, mert valszeg nem olyan jatekmenetet terveznek...
De a setup-on felul a beallitasok nagyresze is mukodhetne ESC-nel, sokminden van, ami mar a palyan derul ki (kontroller, nezetek, kamerak, hangok stb).
A tagsagi igazolvanyon ket csirkelab keresztezi egymast, egy csucsara allitott pajzson, a tagsagi dij pedig havonta 1-1 csirkefarhat lesz:DDDD -
#1928 SHift 2 ben is dinamikusan lehetett setup-olni, a pályán, meglesz oldva az is nemsoká.
ui: lehet tagságit szedek majd a kluba belépőktől, aztán majd gazdagszunk -
#1927 Es meg mindig idegesito es idorablo ki-kilepkedni a fomenube minden allitgatas es setup miatt:/
A sisaknezet egyre jobban tetszik, de a helmet doles allitasa eleg vicces, amikor a kanyarban a kamera (ember feje, szeme) egyenes marad, es a sisak elfordul az ember fejen:) Bar az is erdekes es regen rossz, ha a sisak mozog es ugral a pilota fejen:D -
#1926 En mar joideje klubtag vagyok:P -
#1925 Csak hogy legyen egy kis CARS tema is a topic-ban;)
Feltettem a build-et, es mar megint "nem jo";) Igaz csak a Jaguart probaltam ki, a Thrustmaster Hot Lap Competition miatt, de ismet hatarozatlan, nem jo, gyenge a felfuggesztes erzes, kicsit jobbra huz az FFB, es valamiert abba az iranyba kissebb az ellenalasa is?!
Es termeszetesen, ha hozzanyulok a DevMenu-ben, azonnal behal, es elrantja jobbra es ugy is marad a ki-belepesig:)
Amugy olyan 10 masoperc korul kapok koronkent, de valszeg nagyon durvan lehet vele "sinautozni", ami nem erdekel, nekem nem is menne, igy szamomra ez felejtos;)
Uj palyavalaszto menu: most nem a legjobb, de legalabb kenyelmetlen es maceras:) Sajnos egyelore a PC/konzol UI-val nem tudnak mit kezdeni, ahhoz valami jo otlet kellene, valami normalis megoldas. Akarhogy is szeretnek, valahogy a kontroller pocogtetos menut, nem lehet/tudjak osszehozni a kenyelmes es gyors eger+gorgo megoldassal. -
#1924 üdv a klubban -
#1923 -
#1922 -
#1921 Élevezem, jó az CM F1 2011, a Forza is biztos jó, játékélményben, de a tuti autós érzéstől azért fényévekre van, mindkettő. :) -
#1920 Szerintem a kategoriak ertelmezese miatt van sokszor felreertes;)
Az arkad egyertelmu, az amit irtal, az irrealis kinezetu, mozgasu, iranyithatosagu, hatulrol tologatos akarmi.
A szimulator a piszkalgatos fajta, valtozo kinezetekkel es szolgaltatasokkal (pl. LFS, nKP, iR, rF).
Es a GT/Forza a Realistic/Driving game, normalis, korrekt auto mukodessel, kezelessel, mozgassal, most mar szerencsere cockpitnezettel, rendes kormany/ffb tamogatassal, sok-sok szolgaltatassal, tartalommal, es a leheto legjobb kinezettel, hangulattal.
Szerintem sok szimes jatszana szivesen a GT/Forza tipusu autosjatekokkal (a latvany, a hangulat, a tartalom, a szolgaltatasok es a fun miatt), de a legnagyobb visszatarto ero a "konzol", vagyis az eszkoz, a HW, a plusz ar/koltseg/berughazas. -
#1919 És továbbra is azt mondom hogy a Forza GT szimulátor, az NFS meg árkéd amiben egy dobozal játszol reflexjátékot hátsó nézetből 300al vett kanyarok közt mikozben nyomod a nitrót... hogy a fenébe lehet egy mondatban említeni a kettőt azt nem tudom. Ezekben nincs irreális kigyorsítás, féktáv és kanyarsebesség, sőt van felfügg és gumifizika... ezek valósak hellyel közel. Azt hogy az FFB részletessége lehetne jobb tény, de ettől lesz valami szim vagy nem szim? messze nem. -
#1918 Koszi, megvolt;) Amugy eleg jol osszejott, kijott lazan 1 kg krumpli, 1/2kg teszta (hagyma, pirospaprika volt itthon), igy most 4 napig krumplisteszta;)))) Sot, belefert igy mara a Tesco-s virsli es egy kifli is;DDD
A GT5 a kormany tamogatasa miatt tetszene (van hozza kormanyom, G25, nagy elony), a Forza meg ugy osszessegeben. Majd kiderul, most ugy sem tudok ugralni.
Az ACR-t csak probalkozasnak emlitettem, de nem lesz abbol semmi, ha igy haladnak;) Egyetlen ami hasonlo, a gyors funrace lehetoseg, ertelmesebb, emeszthetobb autokezelessel. -
#1917 F1 2011et élvezed... annál pedig kategóriákkal jobb és komolyabb. Ez egy játék és nem több. -
#1916 Autós élményt szerintem csak egy szimulátor adhat, játszani jó a forza, de a need for speed is... -
#1915 Star wars pod race fizikával aztán tuti az ultimate autós élmény :))))
Bár nem kell soha igazi autóba ülni azt akkor egész hihető :DDDD -
#1914 "Amennyivel tobbet nyujt a Forza latvanyban, kibnezetben, tartalomban, szolgaltatasban a PC-s szimeknel, eppen annyival kevesebb is a komolyabb/szimes resze (szimulacio, fizika, online stb.)"
Ez így van. De milyen PCs játékhoz hasonlítod?:) garárzs/online Iracing? össze sem lehet venni, mert a PCs szimek nem teljes értékű játékok. De tény és ez sosem lesz máskép, mert lehetetlen megcsinálni, hogy a Forza GT szimuláció terén soha nem lesz olyan szinten mint egy LFS, vagy Netkar azzal a pár autójával és zéró tartalmával. Forza GT lényege az ultimate autós élmény... ha leülsz elé akkor olyan mint ha fellapoznád az autók nagy enciklopédiáját sőt még bele is tudsz ülni mindbe és tekerni velük csomó pályán sőt ha úgy akarod tunningolhatod, alakíthatod, festheted, online nyomhatod stb stb... a tartalomhoz mérten pedig fizika is jár. Nyilván nem lehet mind a 700-1000 autó fizikáját végletekig kidolgozni, mert annyi idő és erőforrás nincs a világon, de amit alápakolnak az élvezetes és kellően reális. Ezek játékok milliós tömegeknek az autók szerelmeseinek... ilyen nincs még egy a világon és valószínűleg nem is lesz, mert ilyen projecteket csak egy Sony vagy MS tud pénzelni. -
#1913 Ezzel tudod mi a gond. Az hogy a Forza 4 belső nézetei ugyan úgy ki vannak dolgozva, sőt kicsit részletesebbek és abban nem 200 autó van... GT5 esetében pedig a maradék 800 autó aminek nincs belseje, legalább külsőleg lenne színvonalas, de nem... nagyon gáz. Belső nézet minden autóhoz nem lehetőség hanem kötelező dolog. 3 pedál H váltó támogatása mindkettőben alap dolog. -
unrealnoise #1912 lol :D jó étvágyat. :)
GT5-ben azért van cockpit. van 200 valahány prémium autó, nagyon pöpecül kidolgozva. (nekem ez bőven elég...) a standard autókat meg tekintse az ember plusz lehetőségnek, aztán ott is van már cockpit nézet, csak durván "elgányolt" grafikával. :D de akkor is bent ülsz. :)
3 pedál szerintem van, GT4-ben is volt úgy emlékszem, tegnapelőtt "felraktam emulátor alá". :D H pattern tököm tudja. de szerintem tudja azt is, ha már fullosan van támogatva a G25 meg 27. nah én meg meló. hi all! :)
ACR egy nulla egyébként ha ilyen lassan fejlesztenek, akkor sehol nem lesznek partyban semmivel... -
#1911 Es most, hogy igy szazezrekrol posztoltam, megyek szerzek valami kajat, mert k*rv* ehes vagyok, ma meg nem ettem semmit, nincs itthon semmi, es van osszesen 550Ft-om:DDD
Teljesen irrealis ilyennek foglalkoznom:DDDD -
#1910 Csak azert irtam, amit irtam, hogy ne a kinezet es a latvany legyen az elsodleges vagy egyetlen meghatarzo, mert az mar annyival nem jobb, es raradasul valamit valamiert;)))
Amennyivel tobbet nyujt a Forza latvanyban, kibnezetben, tartalomban, szolgaltatasban a PC-s szimeknel, eppen annyival kevesebb is a komolyabb/szimes resze (szimulacio, fizika, online stb.).
Ami nem gond, igy van jol, nem is lehetne benne minden, nem birna a gep es igeny sincs ra.
Mar irtam, nekem egyertelmuen tetszik a Forza, amiota megjelent.
Sajnos a GT nem annyira, mert nekem szuksegem van, alapelvaras hogy legyen cockpit, rendes FFB, 3 pedal es h-pattern.
1 gondom van csak a Forzaval: kell hozza a konzol, a jatek, az osszes kiegeszito (csak akkor van ertelme), Live "elofizetes" (vagy mi a retek:P) es ez mar lazan 100E HUF:) Es ezutan meg kellene vennem hozza egy mukodo, kompatibilis, normalis kormanyt, pedalt, valtot (+ ~100E HUF?!). Ez igy egy kicsit eros;) Es ez csak 1 jatek, mert NINCS mar rajta, ami erdekelne:D
Ha meg normalisan lekezelne a kormany/pedal/valtomat, akkor meg talan-talan...
Ha nyerek a Lotton, akkor azonnal, mert mindigis vagytam egy Forza szintu autosjatekra a PC-s szimek melle.
Ez PC-n a CARS lehet (bar egyelore gyanus, elsosorban tartalomban, szolgaltatasban) es esetleg ACR (de az meggyanusabb:DDD). -
unrealnoise #1909 hardverre igen, de az optimalizáltság miatt ott kevesebből többet ki lehet hozni, hiába a csúszka a grafikus beállításoknál PC-ben.
amiből meg a téma kiindult, hogy autós játékoknál mi a helyzet. és mint írtam, vannak játékok amelyek már jobban néznek ki (nem csak a felbontás, hanem a részletesség és semmi különösebb butítás miatt), csak ennek a PC-s HC játékos mocsok mód meg is fizeti az árát. (platformváltások PC-n belül is, és hasonlók, ismered a szitut.)
mindegy egyébként, a következő konzol generációkkal olyan grafika fog eljönni, hogy kurvára leszarnám, ha a PC pár éven belül még jobb felbontásra tudná ugyanazt, vagy akár kicsit többet, valószínűleg több pénzért.