19801
  • CamelX
    Te biztos olyan zsírkirály vagy hogy minden nehézségű AI-t lenyomsz minden szimulátorban. Hogy is jönnék ahhoz hogy kételkedjek, sok sikert a világ meghódításához :)
  • CamelX
    Oké, hiszek neked, én eddig csak a wireless kiflit láttam kormány alternatívaként :) egyébként sose voltam Xbox közelébe, de a Forza screenshotok mindig szíven ütnek :D
  • Totti5
    Bár csak úgy működne hogy felmegyek online és egy jó játszok... mármint a játék jó a többieknek akik éjjel nappal ezzel mennek és körönként 4 mpt adnak. Online játékhoz sok gyakorlás, így sok IDŐ is kell.

Singlébe meg úgy lövöm be a nehézséget ahogy én akarom és ahogy pont élvezetesen tudok játszani az AI ellen.

AI+single és az online egyben ad ki egy csomagot. Az se jó hogy ha csak online, az se ha csak single...
  • unrealnoise
    hee?? Felfogod hogy valakinek család meg munka, meg kevés ideje van, de azt szeretné úgy elszórakozni ahogy ő akarja? Van akinek más műszakbeosztása van ám (multik ugye hódítanak), nem napi 8 óra, és a hétvége meg este sem mindig szabad X meg Y napon, innentől a ligáknak élből lőttek...

Itt kurvára nem arról van szó, tudtommal itt senki nem verte a nyálát, hogy lenyomta a gépi Schumacher-t, még példának is szar volt. Aztán meg ha jó az AI, akkor simán meg tud úgy izzasztani, mint egy online futamon valaki...

Érthetetlen, hogy ezen dolgokat el kell magyarázni...
  • hezi
    Sosem fogom megérteni, hogy mitől ez a fenemód nagy igény egy szimulátornak készülő szoftvernél az offline kihívásokra, játékmódokra és az ehhez nélkülözhetetlen AI-ra. Nem kell más, csak egy jól megszervezett online liga profi hozzáállású versenyzőtársakkal. Ott egyből eltűnnek az ilyenfajta hiányérzetek, hogy kevés a pálya, nem valós pálya, kevés autó, kamu autók stb. Annyi lesz csupán lényeges, hogy azok a majmok hogy a retekbe tudnak 1,2 sec-cel jobb köridőt menni, mikor én már annyira a határon tolom, hogy tököm is vérzik?!

Akinek az AI a lényeg, annak nem szimulátor kell, csak egy autós JÁTÉK, aztán logó takonnyal lehet vihogni, hogy 'höhö, én lettem a világbajnok'.
    Az AI mellett megvalósul a sikerélmény és a teljes önámítás, hogy hű mekkora ász vagyok, hogy jobb időt mentem, mint Schumacher, és mindenkit lenyomok versenyben is, ha meg nem tudják elcsípni a gépi ellenfeleket, akkor mehet a rinyálás: "mocskos csaló AI!" Online meg nem mernek menni, mert azonnal kibukna, hogy nem is olyan profi gyerekek.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Akinek nem inge, ne vegye magára
  • precise
    Ez pont olyan mikor egy 10/10-es dubleD-s csöcsü csaj dohányzik. A 10/10-ből hamar 2/10 lesz. :D
  • Alexease
    Ha szimulatorozni szeretnel, akkor sajnos olyan hogy csak 1 programot akarsz hasznalni, nincs es nem is lesz;) Mar tobbszor le volt irva, sose lesz senkinek akkora koltsegvetese, hogy ossze tudjon rakni egy full extras mindenkinek jo programot.

Az AC jo lesz, de ne varj tole csodat. Persze fizikara tuti jo lesz, es lesz benne mar AI, es most mar sokkal tobb a liszensz is, de igazabol akkor is "csak" egy ujrairt nehany emberes nKP-project. Nem lesznek hozza gyarilag tucatjaval autok es palyak (talan majd kesobb modolva), egyelore nem lesz idojaras es dinamikus napszak (elvileg), nem lesz karrier es semmi extra csicsa. Raadasul meg legalabb fel ev amire megjelenik.

A CARS mar most hasznalhato, nem jobb vagy rosszabb mint az rF (pluginnnel), csak mas. Ha nem zavar hogy felkesz, hianyos, folyamatosan valtozik, akkor hajra:) Ai van, versenyezni is lehet.

Raadasul ha mar nem tennenek hozza semmit (autok, palyak), csak ezeket befejeznek, a kovetkezo 6-9 honapban osszehozzak az idojarast, a vegleges fizikat, akkor igyis-ugyis kotelezo darab lesz amikor megjelenik;) Vagyis ha most megveszed, akkor nem vesztel vele semmit (kiveve, ha addigra felere csokken az Euro vagy a Dollar – amit erosen ketlek:PPPPP).

De ha igazabol szimezni szeretnel, setup-okat piszkalni, beallitasokat bongeszni, telemetriat nezegetni (es nem [csak] autozni/versenyezni, akkor igazabol a CARS egyelore hasznalhatatlan.
    1. Felkesz, folyamatosan valtozik.
    2. Nincs vegleges, normalis, kesz fizika, ffb, gumi, neha nem erezni, nincs rendes visszajelzes, furcsak a tapadasok.
    3. Hasznalhatatlan, kenyelmetlen (ki-belepegetes) a setup/garazs menu.

Vagyis ismet csak az nKP, iR, LFS marad, esetleg ISI/SimBin, de azokban ismet kicsit kerdeses a setup vs. erzes.
  • unrealnoise
    hát én nem teszteltem már jó ideje, és én ugyan nem leszólni akarom, de egy jó FFB-pluginnal megtámogatott rF1-el szvsz nem veszi fel a versenyt. A hozzászólásokból én erre tudok következtetni.

Aztán meg lehet szar a Race injection (színek, dinamika, shaderek..,) DE a pályák már készen vannak, az objektumok, fák, minden a helyükön vannak! A pCARS-ban meg elég sok minden hiányos még.)

Szóval te tudod, hogy mész-e és gyaksizol-e egy színes-szagos, viszont roppant mód változó fizikai szinten lévő kocsikkal és pályákkal rendelkező gammával, vagy nem. Én nem gyakorolnék a pCARS-sal, pont ezért nem. De én már nem jártatom a szám. :)
  • lac coo
    Grafika felét adja, rossz fizika meg a 100-% át elveszi ! :DDD
  • Totti5
    Microsoft a Fanateccel van szerződésben. Az ő kormányaikat támogatja a 360 + a Fanatec 2 komoly kormányt is csinált Forza Motorsport 4 premierjére tavaly.
  • Totti5
    Nézd. Vannak benne színek ( Injection-ben nincs ami engem zavar... ). Van dinamikus árnyák ( Injection nincs ). Részletesebbek a pályák ( Injection putri ). Persze hulladék lett és optimalizálásban hozza a Simbin szintet ( lásd GTL anno, ami egy kicsit jobban nézett ki a közepesnél és máris megfektetett minden gépet... ).

Nekem számít a grafika. Egy jó fizika az élmény felét adja meg max. A kinézet, a kidolgozás, a körítés a hangok pedig a másik felét. Ettől én nem vagyok sem igénytelen, és nem is adom alább semmivel sem. Csak ha már van olyan játékgépem/konzolom ami bírja akkor használják ki. A putri kinézettel max azt érik el nálam hogy nem játszok vele lásd Race sorozat, pedig imádom a túrakocsikat. Sajnos ez van:(

PCs szimek voltak az első számú játékok ami miatt másfél hónapja PCt vettem, szóval a kérdésedre megkaptad a választ, ráadásul a CARSot ugye meg is vettem. Az más kérdés hogy CARSon kívül nincs és nem is lesz semmi... rfactor 2be reménykedek, de ISI tempójában egy emberöltő is kevés ahhoz hogy normális játékkal előálljanak:D Legnagyobb reményem persze a GTR3 meg ha már lesz valami új motor akkor az új Race, amit remélem nem hagynak abba.

Rfactor topik a mai napig bent van kedvencek közt, habár már a játékot 2-3 éve el sem indítottam, de mindig olvasom... azért 3 évet keményen elidőztem vele ligázás szinten, meg sok minden mással.
  • Fehercsoki
    Köszönöm erre voltam kíváncsi, de azért még további véleményeket is várok.
  • GerY5
    Felér.
  • Fehercsoki
    De a fő kérdésem még mindig az, hogy a pCars a mostani állapotában felér-e az rFactorral fizikában, mivel a többi engem nem érdekel.(már most van elég pálya és autó)
  • Fehercsoki
    nKP meg csak demo volt, de már ott is látszott a fizika, Formula 1600 jó kis autó.
  • Fehercsoki
    rFactort még régen g25höz adták(dvd-s kiadás, asszem multira nem jó), simbines még egyelőre warez, még tesztelem, hogy jobb-e mint rFactor, pCars-t pedig nagyon szívesen megvenném, ha használható lenne a fizika, és megérné azon gyakorolgatni amíg nem jön az AC.(engem nem zavar hogy még készítik, egyedül mennék a pályákon nem kell AI, viszont a fizika még félkész állapotban van)
  • Alexease
    Pl., masodik perctol erdekes:
  • Laceee
    Na jól van nyomok egy kis GTR 2-t, mert abban van minden: Driving School, Offline/Online, 24H stb...
  • Alexease
    Megoldhato. Van autora szerelheto, realtime scanner (persze nem olyan pontos es reszletes mint az iR-es labonallo Leica), de mukodik. Be kell fizetni a palyabejarast, korbe kell menni, es meg vannak az adatok:))))
  • Alexease
    Miert az rFactor-t meg vetted? A Race Injection-t es a nKP-t is? Vagy ezekbol van warez es azert nem problema, mig a CARS-t csak megvenni lehetne?!:P
  • Fehercsoki
    Így belegondolva elég nehéz lenne a laser-scannelés licenszek nélkül:D
  • Alexease
    Lekestem;)
  • Alexease
    Google maps es hasonlo alapokbol csinaljak;)
  • GerY5
    Egyébként nem, kézzel készítik, többnyire Google Maps alapján (látni több blogbejegyzésükben is).
  • Fehercsoki
    (persze nem mintha probléma lenne mivel úgysem tudom milyen a valóságban, de pl. AC-s pályák is laser-scanneltek)
  • GerY5
    A pálya simaságának semmi köze a lézeres technológiához...
    rFactorban is lehetne görönygyös a pálya, ha úgy lenne elkészítve az aszfaltok materialja. Én is készítettem anno egy pályát, legalábbis nekiálltam, majd felhagytam vele, mert elment a kedvem az rF gagyi grafikai motorjától.
  • Fehercsoki
    Nem laser-scanneléssel készítik a pályákat?:O:O
  • Fehercsoki
    Ha megvenném újra akkor nem juniort vennék, és nem a 2900 ft számít, csak ha úgysem játszanék vele akkor minek vegyem meg? netKar Pro óta nem találok olyan játékot ami megfelelne sajnos, bár most rFactorral egész jól elvoltam.(találtam hozzá 70es évekbeli autókat, na azokat élmény vezetni)
  • Alexease
    A CARS-ban nincs laser-scannelt palya:)
  • Alexease
    Amugy meg teljesen meddo az egesz:) Ha annyira erdekel a CARS, most kb 2900HUF. Ha valoban szimezni akarsz, ahhoz egy kormany 30-60000HUF. Ha komolyan akarod tolni, akkor 150000HUF.

Most ezen a 2900 forinton megy a macera?!?!:)
  • Fehercsoki
    Meg csak aztán túladtam rajta.
  • Fehercsoki
    Rendben köszönöm az összefoglalót, akkor marad rFactor/Race 07, pCars csak azért tetszik mert nem olyan simák a pályák mint rFactor-ban(laser scannelés nagy előny), meg hát a grafika is azért hozzá tud tenni az élményhez, és nekem nem fontos az AI sem, csak egyedül körözgetnék.
  • GPx8
    Nem értem. Ha egyszer megvetted, akkor a havi kiadásokkal mindig játszhatsz. A legutóbbi "junior" nem is olyan rémes már.
  • Alexease
    Es ha olyan szinten van, akkor mit csinalsz vele?! Azt mondtad hasznalni akarod, versenyezni. A CARS-t meg eleg nehez, meg felkesz sincs, online nuku;)
  • Alexease
    A CARS-t jatek szempontbol egyelore felejtsd el! preAlpha verzio, a fejlesztes elejen-kozepen tart, naponta valtozik (autok, palyak, fizika, ffb), meg erosen hianyos es bug-os.

Ha jatszani akarsz, akkor le volt mar irva tobbszor minden. Olyat nem talalsz ami olcso vagy ingyen van, mindent tud es a legjobb;)

Ha komolyan gondolod, online-ozni szeretnel, akkor iRacing (+20000HUF).
    Ha offline/online, nem akarsz szarakodni, akkor Race Injection+kiegeszitok: 3000HUF.
    Ha raersz soaig piszkalni, gyujtogetni allitgatni akkor rFactor+FFB-plugin+MODs:~8000HUF.

Nincsenek nagysagrendbeni kulonbsegek grafikaban es fizikaban, max jobb vagy rosszabb vagy inkabb mas.
  • Fehercsoki
    Fent van már azóta a Race Injection, csak azért érdekelne, hogy van-e ilyen szinten a pCars, mert hónapok óta nem pCars-oztam már, és ha lenne legalább ilyen szinten akkor megvenném újra.
  • GerY5
    Nem tudom, hétvégén szétnyúztam a G27-et Huayrával Nordon: nem rángatott középen, megcsúszást érezni lehetett a kormányon, minden beállítás alapon.

Nem értem....
  • GerY5
    Tedd föl valamelyik legutóbbi SimBin produktumot, nagyot nem csalódhatsz.
    Gugli a jóbarátod....
  • GPx8
    Alapból középen rángat, aztán semmi. Továbbá vagy lehet érezni a megcsúszást vagy nem stb... egyszerűen, érzetre nem jó.
  • Fehercsoki
    Szóval a pCars van most olyan szinten mint az rFactor/Race 07 vagy nem?(több vélemény is érdekelne, mert ha van akkor befizetnék rá újra, hiszen ennél már csak jobb lehet)