19801
  • Alexease
    Pl. a lepegetos menuk, auto vagy palya valasztas (ami raadasul szar, nem mukodik rendesen), es ha veletlenul pedalt nyomogatsz vagy el van fogtava a kormeny, akkor meghulyul;)

Nem gonad, ha kontrollerrel is mukodik, de elsosorban egerre legyen optimalizalva;)
  • GPx8
    Szerintem fordítva gondolta.
  • GerY5
    Mi van abban kontrollerre optimalizálva? A kattintás?

Továbbmegyek: miért baj, ha kontrollerrel is tökéletesen kezelhető a menü, ha amúgy egérrel kezelve ezt észre sem veszed?
  • Alexease
    En normal egeret hasznalok, 1 gorgoset, tokeletes.
    De nem is ez a lenyeg, ha nem a menurendszer kialakitasa, es hogy PC-n NE kontrollerrre optimalizaljak (vagy lehessen ki-bekapcsolni).
  • unrealnoise
    GPx8: értem, jogos. Az is, de hát ha azok jók és reálisak voltak, akkor nyilván ennek is hasonlítania kell rá. Amit nem értek, hogy AI-val nem voltak gondjaik, nascarral PC-n nyomultam még én is, erre nem használják ki, hogy van tapasztalatuk, és simán tudnának írni egy AI-t... Ami majd százszorosára növelné a lehetőségeiket.

A menü újra: Egyébként nem csak az a gond, hanem hogy odaírják, hogy R1, L2, meg mittudomén. (legalábbis sokan csinálják, ráadásként egér sem használható gyakran a menükben a konzolportoknál ami megint lol, és egyébként is) PC-n zavaró.

DE ismét felhozom a konzolos címeket, a Forza menükezelése szerintem elég jó, jobbra balra, fel le, enter, legalábbis a videók alapján. :D Meg lehet ez is csinálni szépen, nem kell egy letisztult, szép, átlátható és gyorsan kezelhető menühöz feltétlen egér. :)

Csak jól kell megcsinálni. Ilyen szempontból a GT5 elég szar lett, olyan mintha egy generációval a Forza4 mögött kullognának. És ez nem vicc. :) Pl. a GT5 kezdőképernyőjét, ahol látszik az A-Spec, B-spec nem tudom ki tervezte, de röhej... majdnem totál átláthatatlan első blikkre, körülményes, és tetű lassú.
  • GerY5
    Nekem a menükezelésre van egy ilyen csodaeszközöm.
  • Alexease
    iRacing-ben sokminden a legjobb vagy egyszeruen jo. De teny, hhogy retro jellegu;) Ami sok szempontbol nem rossz.

Ha a menuk, beallitasok, garazs retronak szamitanak, akkor az igy a legjobb;) Egyszeru, letisztult, atgondolt, jol kezelheto, jok a funkciok es a lehetosegek. Szimulatoros, celiranyos;)

Pl. egy szimulatorban (vagy komolyabb autos programban) alap kell hogy legyen az iRacing-ben mukodo default es autonkent mentheto kontroller setup.
    Kulonbozo autok vannak: tobbfajta kormanyszoggel (360-900 fok), valtassal (stick, paddle, h-patter), cockpitbol allithato dolgokkal (2-20 fele).

De a minnel egyszerubb, attekintheto auto= es palyavalasztas sem mindegy.
    A CARS meg keszul, de abban szar, az rFactor2 meg botranyos;) Nem beszelve a CARS kontrolleres menu-buzeralasarol, amit atomot robbantanek a kozpontjukban;)
  • GPx8
    Maga a szimulátor rész "retro". 1:1 -ben mint a GPL és a NR2003.
  • unrealnoise
    mi az hogy retro, amikor teljesen fasza, csomó közösségi funkció meg minden? :) szerintem inkább túl "új". nem mernek újítani, lépni előre. azt építgetik, ami van, de lassan, a versenyekhez meg nem mernek hozzányúlni.

funraca futamok vannak, A-s meg Pro-s jogsival is meglehetősen rövid futamok, legtöbbször mind kerékcsere nélkül. Erre meg nekem nincs szükségem, a ligázásra meg rendszeresen gyakorolni kell, és a műszakos melóm miatt amúgy is gáz a hétről-hétre fix időpont. Ha lenne AI, teljesen más lenne a helyzet, oda lehetne időjárást is barkácsolni, ott te is belőhetnéd a futamok hosszát, etc. de nem, maradnak a már bevállt cuccnál.

viszont így ne is várják el, hogy jelentősen emelkedjen az aktív felhasználók tábora. mert az bizony még mindig nem túl sok, ahhoz képest, hogy mennyi is lehetne, és hogy mekkora promo meg marketing övezi.

Remélem a pCARS nem egy rF1 lesz amit kiadnak modnjuk elég jó tartalommal, de aztán le se tolják majd, nem lesznek DLC-k, meg semmi. Ha ez tényleg a GT/Forza+iRacing-et szeretné egyben hozni, akkor folyamatosan ápolni kell, DLC-k kellenek a népszerűség növeléséhez és fenntartásához. Meg hát majd jönni kell az új résszel is, etc.

Ez egy komoly befektetés kellene, hogy legyen, egy FŐ projekt - hosszútávra.

Most a pCARS-ból simán lehet, hogy nem készül több, ha mégsem adnak el belőle eleget, vagy az is lehet, hogy megcsinálják ezt a motort, és más játékokat készítenek a segítségükkel - esetleg olyanokat, melyek távol állnak a szimulátoroktól. (Ha a pénzre mennek, évente kiadnának mindig egy új részt valamiből, mint a codi teszi, a fizikát meg leszarják.)

ezek együtt nem mehetnek ugye, szóval a pCARS jövője is elég kérdéses...
  • GPx8
    iRacing-el csak az a baj (most fizettem elő 3 hónapra egy alapcsomagot), hogy totál "retro" az egész. Teljesen olyan mint annó a GPL... A közösségi része nagyon tuti, az biztos.
  • samsung123
    Jaja, értem én miért kezeli fent tartásokkal sokan a játékot, mert szeretnének tényleg egy olyat amit leírtál. Én is ebben reménykedem!
  • samsung123
    Jól fog ez, 3 éves gépemen jól megy akkor nem lehet panasz, és jól skálázható ez tényleg fontos. Nem vagyok CARS buzi, hogy védem, de tényleg látni, hogy ez egy jó program lesz, amilyen eddig sose volt PC-n.
    Nekem még az rfactor2 jön be, videók alapján, de az is még távolabb a véglegestől:(
  • unrealnoise
    a szimek PC-n az iRacinget kivéve online nem nyújtanak rendes közösségi élményt. AI-val főleg nem. meg nincsenek top idők, etc. Simbin próbálkozik, de kevés volt eddig... nanaá, hogy mindenki szeretné, hogy jó legyen a pCARS. még a szimulátorosok is. meg miért ne akarhatna egy szimes fasza grafikát, körítést és online rendszert is (ami azért nem iRacing szerűen röghöz kötött)
  • samsung123
    Gecó ennyi fanyargó, életunt embert(lac coo)...valakiknek semmi se jó? ha szép az baj, ha nem az...ha p3-ra tervezik miért arra, és miért nem dx11re...Értem én hogy a fizika a fontos, de arra már van egy fél tucat más program évek óta, ezek szerint akkor neked azok valók, és nem a kársz.

Ne negatívan vedd, vagy személyed elleninek, sokakra vonatkoztatom.
  • precise
    Nyilván nem baj ha van benne millió effect csak ki lehessen kapcsolgatni őket. Én pl csak azert jatszom jelenleg a jatekkal, hogy nézegessem utanna a replayt... nagyon szép.
  • Laceee
    Azért ez mindig jobb, mintha 10 éves gépekhez fejlesztenék...
  • GPx8
    Szvsz. bőven vannak, akiknek annyira fontos a látvány, hogy évenként cserélnek VGA-t... (Meg okostelefont is, de itt ez off...)
  • Fehercsoki
    Igen de nem fog mindenki gépet cserélni.
  • GPx8
    Nyilván nem a tegnapi konzolokra/PC-kre gondolva fejlesztenek. Mire teljesen kész lesz a játék, a hw is odébb lesz...
  • precise
    Igen ez érdekes lesz mondjuk egy 24-32 fős mezőnynél... Konzolon anno még ai ellen is csak 6 fős futamok voltak, mi pc-sek meg csodálkoztunk miért olyan szép a graf. :D
  • lac coo
    Hát nem tudom....Lehet mocskosul öregszem, de valahogy annyira nem érdekelnek már ezek a dolgok, olyan máz az egész, amíg az autó vezetést 5 perc alatt megunom felőlem bármit rakhatnak bele. Meg lassan azért már egekben lesz a gépigény, online ehhez milyen hw kell már, és csak sorra rakják bele a dolgokat spórolás nélkül ...
  • Alexease
    Lesz arnyeka, csak azt most kivettek (igazabol mar fel evvel ezelott is volt felho arnyek, csak akkor meg nem ilyen felhok voltak betervezve, az rF2 ratett egy lapattal). Ez a felho is most kerult be hetfon, publikusan eloszor, 0.001 verzio;)
  • lac coo
    Hát engem ez sem hoz lázba ... Legalább árnyéka lenne így kb észre se venni , hogy van, ergo tök felesleges . gumi fontosabb lenne, de úgy látszik itt csak grafikusok dolgoznak :))
  • Totti5
    Profi! + még eső is bekavar... elképesztően jó lesz ez, csak a többi dolgokra is ennyire figyeljenek.
  • samsung123
    OMG
  • lac coo
    Hát ha egyszer egy 156-osban ülsz, és melletted egy ilyen ganajtúró áll, süsd le a szemed, ne ingereld ! :)))
  • CamelX
    Dat láb-kéz koordináció 8) ehhez még gyakorolnom kell, bár ritkán használom kuplungot :)
  • Totti5
    Hogy én mennyire utálom ezek a ganajtúró gépeket ráadásul a kispolák méretűek még viccesebben mozognak:D

Max túrakocsi szinten ( egy Alfa 156 ) bírom az első kerék hajtást.
  • lac coo
    Akik szerint teljesen jó a CARS fizikája , ajánlom szemrevételezni...:)))

• lac coo
    Az kb olyan mint a csillagos eget nézegetni videóról a TV-ben ! :DDDD

Nekem tök mindegy milyen pálya csak jó legyen, mindkét fajtában van jó és rossz is bőven.
  • Timbu
    "...hogy kevés a pálya, nem valós pálya...

Azt az eshetőséget se felejtsük el, hogy valaki nemcsak játszani, hanem nézni is szereti az autóversenyeket. Akkor pedig sokkal élvezetesebb úgy játszani, hogy valós a pálya, valamint úgy nézni a valós versenyt, hogy ismeri a pályát.
  • lac coo
    Én nem igen láttam képeket fórumon sem, egy darab modell van abelsőről ...
    Amúgy lehet , hogy egyelőre a 4 kerék hajtás is gondot okoz, azért nincs benne.
    Minden esetre az nagy vállalkozás, EVO-t mindenki ismeri, mindenki nézett tesztet ismeri a véleményeket mire képes, nem ma kezdték gyúrni a japánok. Ott nagy csalódás lehet a jelenlegi szegényes fizika.
  • Alexease
    Elofordulhat, hogy lesznek olyan autok es/vagy palyak, amelyek majd csak a veglegesbe kerulnek be. A full member-nel nincs ertelme, mert mar ugy is kifizettuk a program arat, de az annal alacsonyabb elofizeteseseknel talan megeri, mert ha veletlenul bizonytalan lenne valaki a full vasarlasaban, nehany speci autoval es palyaval osztonozni lehet az embereket;)

De a full-nal sem lehet mindegy, mert az igy egyenkent bekerulo autok tobbszor korbejarjak a net-et (infok, kepek, videok, velemenyek stb.), amire megjelenik a program, nem marad a veglegesre semmi ismeretlen, extra.

Bar az eladasok nagyreszet valszeg a konzol vinne, Ok most nem tudnak alpha/beta-zni, meg az nem is ez a csoport.
  • Fehercsoki
    Valószínű, hogy pont a fizika miatt nincs benne, már hónapokkal ezelőtt voltak róla képek amiken kész volt a modellje.
  • lac coo
    AZ EVO még nincs benne ?
    Mondjuk oda kellene egy jobb gumifizika, az aztán olyan autó, hogy gyönyörűen megy keresztben előre, nem kell vele bűvészkedni ...
  • GPx8
    Sokat! :)
  • lac coo
    Hát de egy dohányos csajon mennyit hoz a dupla D kosár ?!!! :DDD
  • lac coo
    Bazz....Ezt komolyan el is hiszed amit írsz, vagy csak a szokásos rfactoros megaligás fajta vagy ? :))))
  • lac coo
    Alex, az mitől van ,hogy Samsung kamerával készített felvételeknél szaggatva van hang Vegasban, lejátszóban jók ?
  • Alexease
    En evekig online-oztam, tudom hogy az AI nem potolja az online-t, teljesen mas vilag, mas stilus, mas elmeny. Akarmilyen jo az AI, sose lesz olyan mint igazabol versenyezni.

De ahogy irtak: ido, csalad, munka stb.

Es gyakorlasnak sem rossz az AI, pl. online verseny elott, 1-1 rovidebb, gyors offline verseny, 10-15 AI-val, hatulrol indulva;)
    Nekem pl. az rF2 nagy elmeny, amikor 24 oras futamot megyek (60x gyorsitas, 24 perc), 10-15 AI, veletlenszeru, valtozo idojaras, utolsonak indulva:) Nem az a cel hogy nyerjek, azt leszarom, az sem erdekel hol vegzem, csak a verseny erdekel. Ha jo az AI/palya/idojaras/auto/stb. akkor lenyegtelen hogy 1-2-ot elozom vagy 12-ot;)

De online elvonasi tunetek kezelesere is tokeletes. Egy iRacing futamon vagy egy ligaban nem indulnek el a mostani idobeosztasom es lehetosegeim mellett, mert felelotlenseg. Egyszeruen nincs idom setup-ot gyartani es gyakorolni.