19801
  • GPx8
    Mondjuk a kuplung+gumi melegedés/kopás az alap. Lásd 1000 éves Lfs. Most már alap az időjárás és felszáradó ív is, és az ebből fakadó gumi viselkedés. Lásd KRP.
  • precise
    Igazán a sokmindent számolás akkor jön ki ha emberek ellen mész minimum 40perc+-os futamokat. Ilyenkor már kijönnek a szép dolgok, pl LFs ligában egyik futamon azért értem el magamnál jobb eredményt mert sokaknak elfogyott a kuplung, nem vigyáztak rá eléggé. Hozzá voltunk szokva a kisebb kategóriákhoz, de amikor a GTR-ekkel durván bánsz azok motorja pillanatok alatt megeszi.

Sajna már nekem sincs időm ilyen mélységű versenyzésre, de azért nem baj ha tudja a progi.

• GPx8
    Én a Screamer 4x4 fejlesztésekor sokat leveleztem a srácokkal és teszteltem is nekik. Baromi sok mindent számolt az az engine. Az a szép az egészben, hogy ebből játékkormánnyal a kézpen egy monitor előtt baromi kevés jött át...
    Ezért aztán én nem várom el, hogy egy játékban(!) az ég világon minden fizikai tényezőt számoljon a gép játék közben, elég ha érzésre autós az egész. Nem tudom, érthetően fogalmazok-e?
  • Fehercsoki
    Bankkártya nélkül nem lehet valahogy megoldani a regisztrációt?
  • lac coo
    Gondolom ne a régi email címemmel próbálkozzak ?
    Úgy értettem, hogy nem kell egy igazi Caddilac-et vennem ...:)
  • Alexease
    Nem kell, adjak a szokasos autokat palyakat, es a Caddilac promo kereteben azt amit irtam. Normal, megszokott promo,ugy mint az eddigiek, csak most 6 honap (nem 1-3), es nem 1-1 auto-palya hanem az 1 autohoz 3 plusz palyat adnak.
  • Fehercsoki
    Hú ez komoly?:O 6 hónap iRacingel ellenék AC-ig:D
  • lac coo
    Jó, de őszintén, nekem ne kamuzz, ilyennek képzelsz el egy DTM szörnyeteget??? :)))) Árkád, ok, jó az, de DTM-es élmény van benne ? Vagy Ariel Atom...kismillió videót tesztet néztem róla, nagy kedvencem tudod, hát ami ebben van az minden csak nem Ariel Atom ....
  • Alexease
    Ha van/lesz annyira jo az alap fizikai engine, hogy egyszeruen nehany tucat ismert/publikus adatbevitellel egyedive lehet tenni az autokat, akkor mar jo;) Es valszeg ilyen lesz. Ez "mindenkinek" tipusu Sim/Real autosjatek lesz, igy felesleges egy-egy autoval hetekig pocsolniuk, ugy mint Kunos vagy az iRacing;)
  • lac coo
    De ugye nem kell egy autót vennem hozzá ? :)))
    Lehet bepróbálom, nagyon régen játszottam vele :(
  • lac coo
    De nem akarok, meg nem is várok hc szimulátort, de attól, hogy árkád, lehetne kicsit izgibb, valóságra hajazó.Mindenki játszott, GRID-el, DIRT-el, TDU-val stb, pontosan tudja miről beszélek ! Mire jó a sok szép autó, ha elalszok a harmadik körben ?
  • precise
    Tipp játékot indítok:

A linked képn látható bmw alatt melyik autó fizikéja lesz:
    A: Pagani (mindegy melyik, mert mindkettő alatt ugyanaz van :D )
    B: DTM-es Audi
    C: Valamelyik másik már a játékban szereplő.
    D: Új egyforma egyen fizika az összes BMW alá.
  • Alexease
    Meg egy kis CARS tartalom: 10 BMW liszensz.
  • Totti5
    Te még éppen egy troll! bár igaz, hetekig telemetriából állítgatásra pont nincs igényem. Elég volt évekig F1 ligában egy életre az ilyen szintű "játék"????
  • Alexease
    Rossz embernek irsz a fizikarol, O eppen hogy konzol/Forza fan, vagyis neki az a top, neki sokadlagos a hetekig telemetriabol allitgatott auto fizika esete;)
  • precise
    Pl a mai napig egyedül a netkarban van normális sérülés rendszer. Az összes többiben a kamu elhúz a kormány jobbra/balra effect plusz látvány. nkp-ben leér az autó azon része ami elvárható ha kitörik a kerék stb...
  • Alexease
    Esetleg ha meg erdekel valakit, reg probalta vagy egyaltalan nem;)
    6 (hat) honap ingyenes iRacing lehetoseg, plusz tartalmakkal: Cadillac CTS-V, Mosport, Mid Ohio, Infineon.

https://cadillaccupracing.com/
  • precise
    Igen ezért lesz az mint a többi hasonló 200 autót tartalmazó játékban, mégpedig, hogy csinálnak pár egyen fizikát, külön FWD, RWD, AWD, plusz a motor elhelyezés elöl, hátul, középen, esetleg ha igényesek még dobnak rá minimál random értéket, hogy ne csak 10-12 különböző legyen aztán jó éjszakát.

De ha elhiszed, azt, hogy majd ha kész a full fizika akkor majd mind a kitudja hány autót újra belövik az szíved joga, csak nehogy csalódj. Az biztos, hogy a Cars-ban én csak kellemesen csalódhatok mert sokat nem várok tőlük. Max gt5/forza szint, de nekem amúgy már az is több mint elég.
  • Fehercsoki
    Pontosan, csak a fizika...
  • Totti5
    Csak a CARS nem sufnigarázs pár autós játék lesz... itt már komoly single tartalommal, napszak, eső, vizuális elemekkel körítéssel és kismilló olyan dolgokkal kell foglalkozni amiből sem az LFS, sem a Nk, sem az Iracingben nincs SEMMI.
  • precise
    Igen, ez az egészben a mókás, hogy nincs kész a fizika, de akkor hogy rakják bele az autókat...

LFS, nKp, iR(másnéven indult az alpha-béta teszt egyetlen autóval egyetlen pályán, talán skip barber/lime rock) mind mind minimal tartalommal kezdett, és miután a fizika nagyából összeállt aládobtak még pár cuccot, csak hogy legyen valami.
  • precise
    Jórészt a hobbi fejlesztők (LFS, nKP, és a többi) hobbiból csinálja a fizika miatt az engine-t. Majd mikor kész úgy döntenek, ha már szaroztak ennyit vele, dobnak rá valami köretet aztán kiadják.

Terep készítője nyilatkozta ezt anno (szerintem most ő lehet az invictus boss, bár ez csak tipp) mikor 576-ban kérdezték a gémről. Azt mondta érdekelte, hogy lehetne valós felfüggesztést szimulálni (terep végülis kb ennyit tudott)
    De Scawen (lfs) is ha jól tudom matematikus, fizikus, programozó, róla nehezen lehet elképzelni, hogy nem a fizikai szimuláció miatt kezdett bele.

Aki jó szimet csinál az szenvedélyből csinálja. Jó fizikával kevés eladás jön, jó grafikából sok. Ha a pénzre mennének ezek az emberek a grafikával kezdenék és raknának alá egy 5 perc alatt megírt fizikát, vagy vennének egyet pl rf1 engne, lásd még SMS címszó alatt.

(iR is már kész fizikára épült)
  • lac coo
    Tényleg nem értek hozzá, de egy autót lemodellezni az egy dolog, van profi modellező ismerősöm nem egy, 10-15 óra összedobnak egy ennél még talán magasabb színvonalú autót is. De hogy van egy 3d kerék meg tengely meg motor, az egy dolog, talán (szerintem ) a legkönnyebb része az egésznek, azokat a modelleket azután el kell helyezni súlyt anyámkínját meg kell adni, kismillió paraméterrel együtt. Nagy cégek is elvannak vele akár fél éveket is , egy autóval !!!Aztán mikor majdnem kész már csak egy pici igazítás kell, borul az egész, mert minden kihat mindenre ...

Szóval én szkeptikus vagyok, hogy majd elölről nekiállnak az egésznek, mert teljesen új rendszerű fizika lesz. Mondjuk lehet egy ütős barkács mint rF2, akkor talán könnyebb a dolog ....
  • Totti5
    Mi abban a hibás, hogy egy játéknál a fejlesztésének az elején még semmi sincs kész és minden szépen fokozatosan épül fel... nekem van elképzelésem egy játék fejlesztéséről, mert részt vettem egyben igen sokáig mint teszteltő, igaz már a tesztelés fáziásban kapcsolódtam be, de amég akkor is volt majdnem 1 év mire a végleges produktum megjelent, de pl 2 hónap alatt annyit fejlődött a játék hogy ég és föld volt a két verzió.
  • lac coo
    Egyre inkább lehúzós, ígérgető bandának tartom az SMS-t, amit akkor olvastam mi lesz benne, milyen lesz, és amiért támogattam őket abból jelenleg més szóbeszéd sincs .. szóval jelenleg nálam ez a játék max egy torrent letöltést ér meg, valamit villantani kellene már ...
    Legyen árkád , nincs vele bajom, de a műfajban sajnos egyre inkább úgy néz ki , hogy egyedül CM tud érdemben ütőset csinálni . Az a szóbeszéd idén lesz GRID2, szóval meglátjuk ....
  • unrealnoise
    Hát ebbe nem nagyon láthatunk bele, valszeg külön team-ek vannak, a grafika és külcsin naná, hogy hamarabb megvan mint a jó fizika mindenhova. bár a pCARS fizikai fejlődése nekem is kicsit lassúnak tűnik.
  • Laceee
    Utálkozol...
  • precise
    "Más szimek sem úgy születettek meg hogy volt a tökéletes fizika és minden mást meg köréépítettek..."

Hibás gondolat.
  • lac coo
    De , azok úgy születnek :_))))
  • lac coo
    Mi az a héterkedés ? :)
  • Laceee
    Nem tudom mit keresel itt, hétről hétre itt hisztizel, nem tetszik, ne foglalkozz vele, mi sem szeretnék állandóan a Héterkedésed olvasni...
  • Totti5
    Mivel még tartalmilag szinte semmi sincs kész, ezen kár fennakadni... fizikát utána is ráérnek csinálni ha kész van minden pálya és autó, de mivel még alig van kész valami...

Más szimek sem úgy születettek meg hogy volt a tökéletes fizika és minden mást meg köréépítettek...
  • lac coo
    Őőő...garfikán kívül akár csak nyomokban mutatott valamit már a CARS ? Fizika, gumi, online, AI .... Persze, tudom, megigérték ... :DDD
  • lac coo
    Nem vagyok életunt, sőt egyre jobban érzem magam :)))

De ami gagyi az gagyi ...Trabantra minek 500 000-es magnézium felni ....
  • unrealnoise
    jaja, ez a legegyszerűbb. nekem a G27-es H váltón lévő felső négy gombbal lehet irányítani. és alapból is ezzel lehetett, kormány tekergetés meg ilyesmi... szóba se jöhet egy komoly játéknál.

ami pon a pCARSnál, hogy csak PC-sek tesztelik, volt olyan, hogy nem tudtam kiválasztani egy pályát vagy kocsit, mert magától úgy pörgette a listát mint a jóisten, alex világosított fel, hogy a kormányom el van fordulva. Nah most ennek semmi haszna PC-n, sőt konzolon sem így navigálunk a játékokban, akkor meg mi a halál retkes f*szának nem veszik ezt is ki.
  • Totti5
    Nekem mind a két kormányomon van D-PAD ( 4 nyil ), azzal tökéletesen lehet menükben navigálni.
  • Alexease
    Nincs konzolom, ott nem tudom hogy mukodik, de itt valszeg azert van, mert ez is konzolos lesz, es mivel konzolon foleg kontrollereznek, kenyelmes a kis joy-jal lepkedni fel-le-jobbra-balra (amivel az autot is kormanyozzak;P). Vagyis logikus, csak kormannyal szar.

De ami idiotizmus, hogy a palyavalasztasnal 3sorban vannak az ikonok, ami OK, de az egergorgovel nem fuggolegesen gorget, hanem az ikonokat pepteti, de kozben szamolja az eger mutatot is, aminel elakad, ugral, megall stb.

De hat meg alpha/beta az egesz, lehet ez is csak ideiglenes, talan teljesen mas lesz, vagyis nem is erdemes vele foglalkozni.

A lenyeg igazabol csak az, hogy ha kicsit szimesebbet szeretnenek, akkor ahhoz a menukezeles is hozzatartozik (opciok, garazs stb.). meg pl. a garazst, setup-ot beteszik a "palyahoz", mert ez a fomenube kilepkedes idegtepo. De ez a Shift-ben (ha jol emlekszem) mukodott (igaz, nem garazs hanem realtime/palyas volt), gondolom kesobb itt is megoldjak.
  • Alexease
    Lehet, de akkor meg nagyon nincs kesz vagy bugos:)
    Amugy nem annyira veszes, a palyavalasztas ami eleg szar, de majd faragnak rajta egy kicsit;)
  • unrealnoise
    nem kell egérre optimalizálni, GT5-nél sem hülyül meg a menü akárhogy áll is a kormány. :) ez egy oltári nagy baromság, hogy nem vették még ki, gombokra kell kiosztani aztán kész. de a legtöbb komoly konzolos autós cuccnál így is van, nem is értem, hogy gondolhatták, hogy azzal lépkednek majd az emberek. de majd kétszer megtekerem a kormányt, ha egy másik pályát akarok. hülyék...
  • GerY5
    Arra van.