19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
mumus70 #13891 Köszi, megoldódott, újra configoltam az egészet, most jó. -
Droughert #13890 Car Setup részben a Steering Ratio nincs feltekerve? Azzal lehet ilyet előidézni, ha nagyon fel van húzva. -
mumus70 #13889 Valaki tudna segíteni hogy hol lehet állítani a kormány érzékenységet? 3 milimétert fordítok rajta, és befordulok egyből a Rottenbiller utcába az egyenesben.....
G27
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2015.10.12. 17:12:02 -
neilszab #13888 Vasárnap esti PCars futam: Ginetta G40 Junior - Donnington! 
Most vasárnap kezdetét veszi a Project Cars sorozatunk, ahol komoly versenykörülmény között is próbára tesszük a legújabb szimulátorunk képességeit, különös tekintettel a szélsőséges időjárási viszonyokra, vasárnap este a ködé lesz a főszerep!
A részvétel nyílt és elegendő hozzá a Project Cars alap tartalom, a gyakorló szerver 0-24 elérhető, gyertek!
PCars - Teszfutamok: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5460
PCars - Donnington: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5477
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.10.10. 14:47:28 -
ElNano #13887 Crew Chief: Ez mindenkinek jól jöhet!
Van egy nagyon hasznos, könnyen kezelhető alkalmazás, ami tökéletesen helyettesíti a „gyári” versenymérnököt, sőt, azon túl is licitál.
Ez a Crew Chief, ami végeredményben egy spotter funkciót lát el a versenyek alatt, vagyis folyamatosan figyelmeztet a különböző, pályán történő eseményekre és fejleményekre. Így például – és ez talán a legfontosabb -, amint valaki mellé érünk, vagy ő ér mellénk, máris kapjuk a rádió üzenetet arról, hogy autónk melyik oldalán van az illető, és azt is közli velünk, ha már nincs a közelben senki. A Crew Chief beszámol a köridőinkről, autónk állapotáról, nyomon követi és rendszeresen jeleni az előttünk és mögöttünk haladótól való távolságunkat, mennyi üzemanyagunk van, mennyi kör van még hátra a verseny végéig, szól, ha valamiért büntetést kaptunk.
Az alkalmazás teljesen standallone, mindösszesen egy fájlt kell letölteni, azt bárhová kicsomagolni és máris működőképes. Fontos: Ahhoz, hogy működjön, a CARS-ban a menüben menj be a visual settings menüpontba és ott engedélyezd a Sharing Memory-t. Innentől kezdve kapunk egy teljesértékű, nagyon jól használható, megbízható spottert.
További - angol nyelvű – infók az alkalmazásról itt.
Használatba vétel:
A letöltött, csomagolt állományt, oda bontod ki, ahová szeretnéd, nem számít.
CrewChiefV3 fájlt indítsad el. A jobb felső sarokban a Game opciónál ki kell választani ezt: Project CARS (64 bit) Játék indítása előtt Start gomb, bemondja, hogy „radio check”, ha ez megvolt, akkor működik. Innentől nincs több dolog vele. (Ha ne indítod el a játék alatt a Start gombbal, akkor értelemszerűen nem fog működni a spotter!) -
Project CARS – PC Patch 5.0 – Release notes
* Enforce fixed (default) setups – fixed cases where enabling this would still allow players to use custom setups. Enabled the player's custom controller settings to still be used when using fixed setups.
* Mojave layouts – fixed an issue where, if the host were disqualified, it would force end-of-race for everyone.
* Fixed an issue with tyre choices being ignored during pit stops.
Physics & AI
* Improved AI behaviour in pit lanes to further reduce cars hitting the pit walls when driving out of the garages.
* Fixed an issue where cars under AI control would struggle to drive correctly on tracks with high banking.
* Fixed an issue where some car parts that were dislodged during a collision would not be removed when the track is cleared.
Career
* Fixed an issue where the maximum amount of contract and invitation emails could be exceeded with DLC installed, resulting in the player not being notified of newly unlocked contract offers and invitational events.
Controls
* Fixed a bug on the splash screen where the controller used to press the A Button to start was not selected as the current controller.
* Logitech G29/G920 – updated default controller map sets for the layouts to be consistent between wheels and across platforms.
* Logitech G920 – fixed an issue with the gearshift mapping.
* Removed default assignments for wipers and lights, as this was disabling the wipers/lights turning on automatically when it started raining or got dark.
Tracks
* Nürburgring GP, Sprint, Sprint Short – fixed an issue that caused issues for cars pitting in the first pit spot.
* Nordschleife – fixed an issue that caused cars to get stuck against the pit wall when driving in the pit lane.
* Nürburgring Sprint Short – fixed a cut track issue at the NGK Chicane.
* Barcelona GP – fixed cut track issue when entering the pit lane.
* Watkins Glen – improved overall track performance to address frame rate drops in certain areas.
Vehicles
* Aston Martin Vantage GTE – tweaked cockpit exposure to work better with rainy conditions.
* Aston Martin DBR 1-2 – set the car up so that the steering wheel remains in a static state when the user chooses the ‘hide wheel’ option, so that the user can still read the vital info displayed on the wheel.
* Aston Martin DBR1 1959 – fixed an issue where the wrong helmet was displayed when using Helmet View, tweaked inertia and roll stiffness to improve collision behaviour.
* Audi 90 IMSA GTO, Audi R8 V10 plus, Ruf Rt 12R – fixed an issue where the KERS bar would appear on the HUD of these cars, even though they don’t have KERS.
* BMW 320 Turbo – fixed an issue where the car would start 'wandering' in straight lines after a few laps.
* Bentley Continental GT3 – updated engine and minimum ride height to match latest; mapped real world balance of performance; updated gearbox ratios to current FIA specifications, putting it more in line with the other GT3 cars.
* Ford Mustang GT – improve braking power to better match the car's weight.
* Ginetta G40 – partial fix for front tires overheating if pressure goes over 1.8bar.
* Historic Lotus Formula cars – improved the Helmet View exposure settings
* Lotus 98T – fixed an issue with missing bodywork in the cockpit
* Mercedes C Class DTM – adjusted steering wheel shift lights to better match the engine's power band.
* Ruf CTR – changed to a more durable brake pad for track use and added an optional brake duct to help control temperatures at slow tracks.
GUI & HUD
* Display correct message when trying to toggle assists when assists are disabled.
* Fixed an issue with the Leaderboards navigation that prevented the user from changing the vehicle or location.
* Changed the displayed values for Lateral and Longitudinal weight bias, to make it more intuitive.
* Fixed an issue with bad Text spacing on the Telemetry screen.
* Fixed various issues with the HUD gearshift indicator during replays.
* Fixed an issue where making real time changes to the stability control would display incorrect information.
* Fixed an issue where the in-game Standings screen ‘Lap time’ was cleared too soon.
General
* Fixed an issue where the ‘Sync to Race’ option was unavailable when configuring Weather Progression.
* Fixed an issue where the Best Driving Line assist appeared in the rear view mirrors.
* Localisation – added ‘United Arab Emirates’ used by Lykan to non-English language sets.
* Fixed an issue with Quick Race Weekend, where running Qualifying and Race without a Practice session would cause the Qualifying session rules to not work correctly.
* Fixed a case where the ‘One more for the road’ achievement would not unlock correctly.
* Fixed an issue where the player could still toggle driving assists on via buttons, even when driving assists was disabled.
* Fixed an issue where the external driving camera would clip through the track on steep banking.
* Fixed an issue with random cloud ‘popping’ in and out of view.
* Fixed an issue with clouds disappearing when using time acceleration.
* Fixed a render timing issue that would at times cause a black screen when the processor is under heavy load.
* Fixed an issue that caused the player’s view to switch from helmet camera to cockpit camera during pit stops.
* Fixed an issue with Enhanced Mirror, where enabling it could at times cause occasional drop-outs of mirror content
Oculus Rift
* Improved support for Oculus Rift rendering to desktop and headset simultaneously.
* Added command line option -vrfullscreen for use when using second screen, to use whole screen instead of windowed mode.
* Amended driver head offset when in Oculus Rift mode – defaults to 0.0 but can be set using command line -vreyeoffset amount.
* Added HUD position editing control keys to the existing HUD editing setup: AD – left/right, WS – up/down, ZE – in/out. (Note that this doesn't save yet between game restarts. We have this working internally now but it missed this patch, so will be coming your way very soon)
* HUD and Menu system is now located in world and car space instead of attached to the player’s head.
* Updated to Oculus SDK 0.7.0.0.
- NOTE - If you experience a black flicker/flash in the right eye view when playing in VR, please ensure that you have VSync enabled.
1.1 GB-os patch. -
Ha folyamatosan vagy rendszersen megy a szerver, es ha adsz portot* (az IP-t elvileg tudom, ha ugyanaz mint az AC), akkor kiteszem a banner ala a szerver listazot, talan kedvet kapnak ha latjak.
* "Sajnos" es "buta" Steam-es lobby, A Steam API nem engedi listazni a szervereket, csak a fejlesztoknek. -
neilszab #13884 Project CARS futamok októberben minden héten!
Most vasárnaptól minden héten lesznek Project Cars futamok, realisztikus beállításokkal és szerverteremben futó dedikált szerverrel!
A versenyeken kihasználjuk a PCars legizgalmasabb képességeit, úgy mint a teljesen dinamikus változó időjárást, így lesz versenyünk verőfényes napsütésben, eleredő, majd fokozatos elálló és felszáradó esőben, de nem hagyjuk ki az éjszakai körülményeket sem!
A részvétel teljesen NYÍLT, örömmel látunk mindenkit a rajtrácson!
Infók: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5460
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.10.07. 19:15:03 -
ElNano #13883 Ma este formába jövünk!
Egy rendkívül gyors verseny elé nézünk, ahol tényleg csúcssebességgel rajzoljuk a köröket, és a versenytáv, illetve gumikopás miatt mód nyílik az eltérő stratégiák alkalmazására. Koránt sem biztos, hogy az lesz az első, aki egy körön a leggyorsabb tud lenni, hiszen a Formula B-vel, ezen a pályán (Sakkito GP, vagyis Suzuka) igen precíznek kell lenni, és mind a 40 kört meg kellene úszni a lehető legkevesebb és legcsekélyebb hibázással.
Ezek az autók nagyon érzékenyek, ha bármivel ütközöl – legyen az egy másik versenygép, vagy éppen a palánk -, szinte biztos, hogy komoly következményekkel kell számolni.
Többféle gumikeverék közül választhatsz, de nagyon kell figyelni a 2x-es kopás miatt! Lesz, aki megpróbálja egy kiállással, de talán többen is inkább kétszer gurulnak ki kerékcserére és üzemanyagért.
Szóval ez most tényleg érdekesnek ígérkezik, érdemes eljönni, és kipróbálni magad az eddigi legkeményebb versenyünkön. Mindenkit nagy örömmel várunk.
Részletek:
Autó: Formula B
Pálya: Sakitto GP
Időmérő: 30 perc
Versenytáv: 40 kör
Időjárás: Változó, de eső garantáltan nem lesz.
Helyi idő: 14:00
Gumikopás: 2x
Üzemanyag fogyasztás: Normál
Segítségek: Kikapcsolva
Belső nézet: Kötelező
Váltó: Manuális
Szerver nyitás, tagok behívása: 19:50
Kezdés: 20:00
(Reméljük, a Steam megkönyörül rajtunk…)
A Steam csoportunkban nyitottunk egy Futam kibeszélő társalgót, ahol az aktuális versenyekre való felkészülés során osztjuk meg egymással tapasztalatainkat, illetve ugyanitt értékeljük, elemezzük a történteket. Ide is érdemes benézni, mindenkinek a véleményét, tanácsait, gondolatait szívesen fogadjuk. -
pitjou #13882 Bocsánat ;)
-
ElNano #13881 pitjou, ToMy, ezt a virágbolti témát a megfelelő topikban feszegessétek, kérlek titeket. Ez nem az. Köszi. -
Nincsenek már buildek. Május óta kint van a játék. A Steam mindig a legfrissebb patch-csel telepíti. DLC-ket lehet még hozzávásárolni, ha akarod őket. -
pitjou #13877 Sziasztok! Ki tud abban segíteni, hogy honnan tudom hanyas build van a gépemen? Lent vannak a frissítések, de nem emlékszem, meddig upgradeltem. Viszont illik sorban felrakni, és most tolnám a gamét.
-
A festés csomagról ennyit sikerült megtudnom.
"Those liveries are free for people who pre ordered a Logitech G29 or G920. I don't think these liveries are an idea from the devs. It's more likely they are part of a deal between Logitech and SMS."
Logitech elővásárlásra, ez is egyfajta ösztönzés. Gondolom kaptak egy kódot, akik előrendeltek egy új Logitech kormányt és nekik "ingyen" van. Így különböztetik meg, hogy miért érdemes Logit venni. :DDD Színtiszta buyer etetés.
Tegnap már én is végig csorogtam az új Mercivel Nordon, online. Odafigyelős. :)
Szerintem most letudták a Full Member+-os Free DLC ígéret egy részét. Nagyobb pályacsomagért, népszerűbb autókért, azért jó lenne, ha minél többen fizetősek lennének. :)) Korábban volt valami box féle a teszt pályán, talán később visszakerül az is.
Pit crew és animáció vissza fog kerülni azt igérték, de időpont az nincs, gondolon még ők se tudják mikorra lesz használható, addig meg kár lenne erőltetni. És ne felejtsük el, hogy a hátérben készül a CARS 2, arra is kell valamit hagyni újdonságnak. ;)
Különösebb nagy változásokat már nem várok ettől a résztől. Jönnek még új autók, pályák(ezek közül is inkább azok, amik fejlesztés alatt benne voltak már félkészen), a be nem fejezett dolgok közül néhány még belekerülhet, javítások, sok-sok javítás. FFB-t még mindig gyógyítgatják patchről-patchre, egyszer csak sikerül végre beletalálni. A fizika már biztos nem fog változni. Még volt valami ígéret, hogy belekerül valami DX12 cucc, de erre nem vennék mérget, jó lesz az a CARS2-be is. Összességét tekintve, ha most adnák ki ebben az állapotában, annyi panasz nem lenne rá, mint májusban volt. A tökéletestől egészen messze van, de elég jól használható már. Mostanában inkább már a Steam csinálja az online problémák nagyobb részét.
-
ElNano #13875 Ezt a Livery Pack-ot én sem értem. Most akkor azért fizessek, hogy aztán ingyenes reklámhordozó lehessek? :D Meg aztán szerintem perceken belül ki lesz bányászva a csomagból az összes festés és fel lesz téve ide-oda, onnantól meg custom paintként be lehet másolni a megfelelő helyre, ha valaki mindenképp szupergyors Logitech hirdetőfelület szeretne lenni. Engem pl. sokkal jobban érdekelne egy progi, amivel egyedi festéseket lehetne csinálni.
Kipróbáltam egy-két új verdát, a free car simán halál egy-két kör után, nagyon türelmes embereknek való, nem lesz túl népszerű publicokon, az biztos. :) A Vantage azonban bitang jó.
A pálya meg... Kissé csalódás, hogy a test trackot darabolták fel és azt adják el így - ezt szerintem illett volna ingyen kiadni - de azért van egy-két érdekesebb nyomvonal. A Boa Ascent brutális a hegymenetével. A Cougar Ridge és a Coyote Noose még versenyzésre is alkalmas lehet, de ha jól láttam, nincs boxutca, szóval teli tank, ehhez kiszámolt körszám a max ezeken az egyetlen lehetőség. :)
Jut eszembe, arról nincs valami infó, hogy a boxutca mikor kel életre - ha egyáltalán.... Kb. másfél évvel ezelőtt volt aranyos animáció a pitcrew-ról, azóta sem látni őket egyetlen pályán sem... -
Full Member fölöttieknek ingyen jár az új DLC, a Livery pack nem. Én is most tudtam meg. :))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.09.29. 16:55:19 -
És a trailer.:)
-
Jaja. :) Én is azért hagytam ki most, hogy jól meglepődjek majd az újdonságokon. ;)
Az "egy" már úgyis ilyen marad, amilyen. Meg minek is csinálnának mindent tökéletesre, akkor kinek kellene a "kettő". :DD -
Project CARS - Aston Martin Track Expansion – Content Overview
Vehicles
Four new vehicles:
Free Car
* 1952 Mercedes 300SL
Pay Package
* 2009 Aston Martin DBR1-2 LMP
* 1959 Aston Martin DBR1
* Aston Martin Vantage V8 GTE
Tracks
Six new Layouts in the Mojave region:
* Boa Ascent
* Cougar Ridge
* Coyote Noose
* Gila Crest
* Mojave Test Track
* Sidewinder
Liveries
10 more community-created liveries:
* BMW M3 GT4 - Project CARS livery
* Ford Capri Group 5 - Zakspeed Mampe livery
* Ford Capri Group 5 - Zakspeed Sachs livery
* Ford Capri Group 5 - Zakspeed D&W livery
* Ford Capri Group 5 - Zakspeed Würth livery
* Ford Capri Group 5 - Zakspeed Nigrin livery
* Ginetta G55 GT5 - NX Oil livery
* Ruf RGT-8 GT3 - X-Vare livery
* Marek RP339h LMP1 - Aotech livery
* BMW Z4 GT3 - Sabai Technology livery
Career
Three new invitational events:
Boa Ascent Challenge – A single race around a hill-climb style track
Date – June 4th
Location – Mojave Boa Ascent
Unlock Criteria - Win the LMP3 US Rookie Cup
Coyote Noose Showdown – A single race event
Date – July 15th
Location – Mojave Coyote Noose
Unlock Criteria - Win the Formula C US Series
Mojave Trifauna Trophy – A three round trophy series
Date – July 29th
Location – Mojave Sidewinder, Gila Crest, Cougar Ridge
Unlock Criteria - Win the GT4 US Trophy
Two new core motorsport contracts:
Class - LMP1
Vehicle - Aston_Martin_DBR1-2
Team - TeamSBV
Class - GT3
Vehicle - Aston_Martin_Vantage_GTE
Team - Marionette
-
Igazabol nem tortenik semmi kulonleges. Az elejen a rally(cross)-ra kedtek raerositeni, adtak 3-4 kamu autot, es eg yteszt palyat amin kulonfele uttipusok vannak. Aztan jott hozza meg 1-2 auto meg 1-2 "normal" palya, de semmi extra. Ritkan nezem, igy sokat nem tudok rola:P
A kozvetlen infokat (kep es doleg video) szigoruan vadasszak es azonnali ban jar erte. A megjelenesnel sokkal nagyobb azonnali vasarlast lehet generalni, ha a nagykozonsegh nem ismeri minden bit-jet a proginak:P Egy jol osszerakott promo video csalogatobb;) -
Hat ha ez a legutolso a sorban akkor csak nem olyan hasznalhato ...;) -
Pedig a CARS 2-ről írhatnál néha valamit, hogy hol tartanak vele, esetleg videót, képeket is tolhatnál ide nekünk, hogy némileg képben legyünk.
-
Az utolso 1-2 patch-csel igazabol teljesen hasznalhato lett a progi, annyi hoibaja van, mint atlagban a tobbinek. vagyis minimal kompromisszum, es lehet tolni. De mostanaban olyan tulkinalat van, hogy egyszeruen nem jutok odaig hogy hasznaljam. Folyamatosan egymasra licitalnak, mindig tortenik valami. Az iR-nel 3 havonta van "akcio" (mukodes, tartalom), az rF2 is belehuzott (magahoz kepest, tartalommal), es hamarosan ismet AC DLC es uj fejlesztesek.
A CARS2 is megvan, de eddig ha ketszer elinditottam, akkor mar jo;) nem mintha lenne benne valami "hasznalhato":) -

A festes engem sem erdekelt soha, belulrol nem latom, visszajatszast meg nem nezek.
De tuti van valamennyi kereslet ra, abbol is csordogal nekik bevetel. -
Sose szoktam festést kiválasztani csak autót. A visszajátszásban úgyse azzal a festéssel megy, sőt van hogy nem is azzal az autóval. :DDD -
Nem eleg hogy Logitech reklam, meg penzt is kernek a festesert:)) Tuti vanaki megveszi:P
De a test Track helyett azert adhatnanak "normalis" palyat is, legalabb Rouen-t visszaadhatnak egyszer, ha mar kivettek a progibol. Gondolom, egyszer az is visszakerul, egy uj DLC kereteben, 3-4 autoval;) -
No ezzel most varok, szep dobozokat tuti nem veszek megint :)))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.09.29. 09:31:11 -
ON STEAM!
Project CARS - Aston Martin Track Expansion 5.49 €.
Project CARS - Logitech Liveries 3.45 €.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.09.29. 09:18:55 -
ElNano #13861
-
Én a G erőket lehúztam teljesen nullára, de a környezeti mozgásból meghagytam 50%-ot és bekapcsoltam a sebességfüggő rázkódást, mert ha ki van kapcsolva olyan idétlenül fityeg néhány autón a visszapillantó, hogy akkor meg már az zavaró. :DD
Egyébként teljesen így vagyok vele én is, hogy nem olyan mintha a saját szememmel néznék, hanem kamerán látnám. Pont ezért kapcsoltam ki a Lens flare-t vagy a bloomot is, mert azt szem nem látja, csak kamerán keresztül. -
Be lehet szt is ugy allitani, higy hol azt nem tudom hirtelen, csak arra emlekszem, hogy nem nullara hanem szazra kell tolni. -
Igen, az ilyen cockpit/pilota mozgast en sem csipem, nem sok ertelme es durvan bezavar, ront az osszkepen. Elvesz az auto valodi mozgasa. A mnitoron azt kellene latni, hogy az auto es az ut kozott milyen mozgasok vannak (ami lenyegeben csak felfugesztesenkent fuggoleges).
Persze jol hangzik, hogy az ember fejet probaljak szimulalni, csak neha tulzasba viszik, raadasul igazabol az ember szeme es agya kompenzalja a mozgasokat. Itt a videoban nem volt olyan durva, de sokszor latni olyat, mntha a pilota 3 gumidrot kozepen lenne fixalva, es meteres kilengese van mindefele, es 90 fokokat csavarodik;D
Ezek a nezetek inkabb olanok, mintha a pilota fejeben egy kamera lett volna, es nem en vezetek, hanem visszanezem o mit latott.
Cockpit pozicionak kb. ez lenne a "realis". Ha beleszamoljuk a valodi kormany es a monitor tavolsagat, es a moninor sikjatol a latott kep tavolsagat is.
-
Ja, vagy úgy! :) Engem egyébként is zavar, hogy tőlem függetlenül mozog összevissza az autó, föl-le meg előre-hátra. Sokszor úgy érzem, mindjárt kiugrik alólam. Egy teljesen fix cockpit nézet is lehetne a játékban, azok számára, akik nem szeretik ezt a hullámvasutat, vagy csinálják meg teljesen élethűen tökéletesre. :)))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.09.25. 09:47:27 -
A magassag OK a kemera miatt, de attol meg rossz a cockpit tavolsag a monitoron:) -
A kamera feljebb van, mint ahogy ő látja. Neki jobban síkban van.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.09.25. 09:30:39 -
ElNano #13854 Beteg... :) Épp itt fogunk menni vasárnap délután, de persze nem Zondával, csak a kis Clióval. :D De biztos érdekes élmény lesz, 30 kör, 2x gumikopással. :) (Már ha a Steam nem dobál le mindenkit menet közben, ahogy az utóbbi időben volt kevésbé tolerálható szokása...) -
Jol nez ki, csak ne lenne ennyire "tavol" a cockpit a "monitortol". Aranyaban (a valodi kormanyhoz kepest) a monitor sikjaban kellene lennie a kijelzonek. -
Menuben ki lehet kapcsolni. -
Mozes #13851 Tényleg jól látom, hogy neki nem látszik a kormány magában a játékban?! -
René Rast is eléggé érzi a Zondát. :)