Project CARS - PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sertrex
Gondolom, XBO-hoz kell az MS. 😊)

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

lac coo
Na mi van ..akkor este 10-15 kör Clio, Spa...?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Azt én sem értem, PC-be eddig csak a Microsoftos játékoknál szólt bele a MS, pl valamelyik CM F1 .....

barcalaci84
mármint arra írtam, h TT-zni biztos nem fogok, de miért ne menthetné versenyen vagy online az időket, de legalább q-n...
TT-ben amúgy is nagyobb a tapadás h jól néztem , meg a gumihőmérsélet stb is ideális...kit bántana ha felmennének normálisabb körülmények közül is az idők?😊
Mondjuk azt nem értem, hogy a PC-s patch-csel miért kell bevárniuk a konzolokat. Steamen ha akarnának naponta adhatnának ki javítást, az meg legyen a konzolosok baja, hogy a MS/Sony hetekig ül rajtuk.

sertrex
Azt írták, hogy a virágbolti verzióban még működik a "-gold" parancssor, amivel hozzáférhetőek a dev funkciók. 😊

A leaderen, ha real assistot állítok be és olyan autóval megyek, amiben nincsenek gyári segítségek, akkor is úgy tünteti fel, hogy segítségekkel mentem. <#zavart1>
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.25. 13:35:17

Alexease
Miert, mit szeretnel, hogy mindenhol merjen (prac, race, online)? 😊 Regen is csak TT-t szamolt, mivel egy hotlaplista, az a lenyege.

De sajnos eleg szegenyes az a web-es program:/ Jo lenne listazni es szurni baratok es orszagok alapjan is, plusz ki kapcsolgatni a listabol az erdektelen segitseges idoket. Amugy a lehetoseg meg lenne ra, teljesen jo beallitasokat es szureseket lehetne csinalni. De ez a resze is eppen csak mukodik, inakbb csak van. "Sajnos" ez a resze nem publikus, Steam API alatt fut, es ez a funkcio is (leaderboard, szerverek) csak fejlesztoi kulccsal elerhetok:/ Sok-sok dolgot tudok kibanyaszni a Steam API-bol, de a lenyegeseket nem😊

D eleve erdemes megnezni a listat (pl.: http://cars-stats-steam.wmdportal.com/index.php/leaderboard?track=4241994684&vehicle=1400443574) mennyi "hasznalhato" ido van benne. Talan 3-4?!

Eleve a harmada gamepad-es es kulsonezetes, a ketharmada meg novice/intermediate beallitas, es sok a segitseges. Normalis Pro, kormannyal, belsobol es segitsegek nelkul talan 10%.

Persze, ez csak 1 pelda lista, de regen a PC-s beta idoben sem volt sokkal jobb a helyzet.
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.05.25. 13:28:29
barcalaci84
ja, akkor semmire való 😊
sertrex
Csak TT és Driver Network időket tárol.

barcalaci84
ez a leaderboard ez h működik?mentem az előbb pár kört , de nem látom magam a listában ha rákersek az autóra pályára...
sertrex
A mechanikai meghibásodások közül sokat meghagytak, csak a törésből vettek ki sok dolgot, mert nem volt összhangban a mechanikai meghibásodással. Lehet, jön majd egyszer egy "Damage DLC", ha elkészülnek vele. 😄D

Alexease
Plusz, aki leul PC-n, normalisabb kormannyal, korrektebb FFB es autokezeles igenyekkel, annak mindenkeppen erdemes allitgatni (kormany, FFB, auto setup), mert a nagy kozos es egyetlen beallitasok (PC vs konzol, kormany vs banan, full sim vs. arcade) miatt alapbol gazos a helyzet.

Auto mukodes es kezeles szempontjabol sokaknak a vegleges nem meggyozo (ami ertheto😛), de aki benne volt a beta-ban, es neha beleolvasgatott a fejlesztesbe, lathatta, hogy azert a CARS eleg reszletesen es eleg sokat valoban szamolgat. Itt a sim uzemod nem a tapadas 80%-a😄 Igy az auto setup-okat is az egyszerubb kezeleshez kellett beloni.

Pl. a futomuvet erdemes kicsit atnezni (camber, caster, toe, attetel). Ezektol nem csak jbban/kevesbe tapad, csuszik, melegszik, kopik, hanem a geometria is teljesen mas, ami sebessegne/kormanyzasnal mas-mas erzest ad, akar adhat olyan visszajelzest is, mint ha nem lenne linearis vagy sebessegfuggo lenne.

Meg persze, amit eddig neztem, az auto merevitese es aero-ja ugy van belove, hogy kicsit sianuto jellege legyen. Sokszor olyan szinten preseli bele az autot az aszfaltba, hogy meg sem akar mozdulni, a fektav jo rovid, a merevites miatt meg lehet kanyarban padlozni es koppig forgatni a kormanyt, mert alapbol inkabb csak egyenesen menne az auto (gamepad style) ;D

Az AC-nal vagy az rF2-nel azert nagysagrenddel egyszerubb a helyzet. Csak PC-re kellett optimalizalni, es ami fontosabb, a jatekmenet is az ottani nagyatlag elvarasainak van belove (foleg szimesebbek, nagyreszt kormannyal). Raadasul egyikben sincs karrier (ami az alap "mindenkinek" AI beallitast befolyasolja), az AC meg teljesen statikus (nincs idojaras, teljes napszak vagy valodi gumizodas).

Az rF2 valszeg hasznalhatatlan (vagy legalabbis teljesen ertelmetlen) banannal, de az AC-t azert probaltak beloni kicsit "mindenkinek". De mivel csak PC, itt hozzaszoktak az emberek a barkacshoz vagy az allitgatashoz, igy ha nagyon kell, megoldjak.
De a CARS-t gondolom ugy kellett beloni, hogy ha valaki konzolon megveszi, nyom a bananon 3-4 gombot, mar az elso versenyen eredmenyesen tologathassa.
barcalaci84
igen komoly hatása van az ütközéseknek ..pl az említett végsebesség jócskán lemegy...kormány elhúz valamelyik irányba stb
szerintem ezzel nincs gond,AC-hoz képest sokkal nagyobb hatása van a kamikaze stilusnak😊
b-type
Nem tudom milyen volt, de amikor megsérül az első spoiler mert megtoltam az AI-t akkor szólt a spotter hogy gubanc lesz az aero-ban, és le is esett a végsebességem vagy 15km/h-val

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

sertrex
Gondolom Ian Bell is azért írta, hogy a PC2-re limitált lesz a belépők száma, amit jobban tudnak majd ők is kezelni. Egyébként meg ha jönnének havonta tartalmak, nagyobb patch-ek, akkor is ki tudnának évente adni konzolra újabb lemezes tartalmakat. Ott pl. mehetne a PC 2-3-4, mint a GT sorozat, azt is csak bővítgetik, fésülgetik, polírozzák. PC-re meg maradna a mostani alapnak és arra jönne az összes többi, úgyse a PC-s eladás teszi ki a nagyját.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.25. 12:55:49

Én abban bízok, hogy lemondanak a CARS 2 készítéséről és inkább arra állnak rá, hogy ezt fejlesztgetik tovább még egy jó darabig. Nem lenne jó dolog, ha nagyjából így hagynák ezt most, van egy csomó hiányossága sajnos. Ha jól tudom, hajlanak is arra, hogy inkább ezt az utat válasszák. Csak hát ez már így is blama azért, látszik, hogy nem állt mögöttük egy komoly befektető, aki néha seggbe rúgta volna őket. Így meg gyakorlatilag azt csináltak, amit akartak, és kissé szétestek.
sertrex
Én is erre gondolok, hogy a Gold bejelentése után is dolgoztak egy csomót a PC-s verzión, azután a végén jött az a 12 Gbytos build és néztem, mint a hal, hogy ez nem az, mint ami előtte volt. Visszaálltak a gold verzióra, nehogy botrány legyen, hogy PC-n sokkal jobb. Most tesztelik, meg a Microsoftra kell várni és a Sonyra. Lehet, jön valami DLC is. Úgy könnyebben el lehet adni a javításokkal együtt. 😄DD

lac coo
Ennel sokkal reszletesebb tores volt benne, repultek le az ajtok, elemek, gyurodott rendesen modellezett 3D-ben stb....
Fizikara nagyobb hatasa akkor sem volt, de legalabb latvanyos volt .😊

Hát engem publicon most kiterelt egy audis, telibe kaptam a pit elválasztó palánkot, eléggé összetört a ruf 😄

azért a végén volt olyan rendes, hogy még betolt izomból a pitbe 😄
Alexease
Valszeg erosen bekavart a konzolos megjelenes is. Amit a beta-bol lattunk evekig, az a PC-s volt. Az hogy a hatterben, kozben mi tortent a konzolos cuccokkal, az passz. Logikusan ugyananaz kellett legyen, de a napi build es fejlesztes miatt, tuti csak a legvegen fesultek ossze az ossszes verziot.

Gondolom kidobaltak mindent belole, ami nem mukodott, nem lett kesz, nagyon bugos volt vagy optimalizalatlan az osszes platformon. Ig lehet, hogy PC-n mar jol mukodne nehany dolog, de valamelyik konzolon fake, nem tehetik meg hogy kunolbozzenek😉
Szerintem meg az van, hogy egyszer csak konzolosítani kezdték a játékot és ez lett belőle. Még az év eleji halasztásnál sokkal jobb volt az összkép, mint most, a teljes játék esetében. Nem azt mondom, hogy akkor maga volt a tökély, de ennél azért jobb volt sok mindenben.
lac coo
Persze hatasa nem volt, ugyanolyan egyszeru volt mint most, de legalabb latvanyos volt 😊

sertrex
A törés önmagában tényleg jól nézett ki, de nem sok hatással volt sokszor vagy legtöbbször az autó viselkedésére. Például a kerék nélküli száguldozás. 😄
Egyszerűen nem lett kész. 😊
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.25. 12:25:01

lac coo
A torest miert szedtek ki, azzal nem volt nagy baj es hangulatos is volt?

Norbi1990
Tegnap voltam egy serveren, 30-an voltunk kb Spában. A lényeg, hogy amikor kidobott a rajtrácsra akkor egy másik autó tetején találtam magam, és kívülről, a kocsi kasztnija teljesen totálkár volt, és a rajt után kaptam egy stop and got. Aztán első kör végén bejöttem volna letölteni a büntit de nem adott fel semmilyen ablakot ahol kiválaszthatom mit csináljon. Végül átment az AI a boxon, utána kaptam 740 másodperces speed limit büntit valamiért <#idiota>
Vannak még problémák.
sertrex
Hát van. 😊) Érdekes egyébként mert korábban javítva volt már egy csomó olyan hiba, ami most újra benne van a játékban. Gondolok itt olyanra, hogy a Steam felhővel való ütközés, vagy online, mikor ki-belépkednek, a mikrolagok, de lehetne még sorolni...
Ugyanez a helyzet az autók kezelésében is. Találtam egy csomó olyan bugot, amit már hónapokkal ezelőtt egyszer már rendbe hoztak. Azért is gondolom, hogy az 1.0 mintha valami "best of..." válogatás lenne a fejlesztők részéről. Legalábbis, amit úgy gondoltak, hogy szerintük mi az, ami késznek vagy kiadhatónak mondható. Szerintem, hoztak pár rossz döntést.

lac coo
Hat szerintem minden teren van munka boven...
Az en kedvencem, mikor idomero utan kivag a rajtracsra, es azt a sebesseg fokozatot mutatja ahol eppen voltan mikor vege volt az idonerone...na ott gyozom kitalalni higy hol is vagyok.
Leginkabb hasznalatban vannak oriasi bajok, setup mentest en nem is ertem miert ilyen, eventek kozott miert ninc ssetup lehetoseg, online szerverinditas az katasztrofa, ai vs idojaras szinten......
Lesz mit dolgozni rajta az tuti.

Na, csak sikerült összerakni, az előbb kimaradt egy rugó vagy mi. Most meg két csavar, de azt majd visszateszem később. 😄 Szóval kipróbáltam, első körben 1 mp-t javítottam minden nehézség nélkül és még bele is bénáztam. Szóval sanszos, hogy az a rohadt vastag porréteg zavart be.

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. 😊
b-type
Az automata pit borzalmas, kihajtásnál összetöri a kocsit, és teljesen fals, azaz ha felhúzom az 1-s fokozatot akkor is úgy vált mint default beállnál.
Van pár dolog amit rendbe kell hozni, mert lelombozzák az összképet.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

sertrex
Azt egyébként gondoltam, hogy a játékban jó, mert azt úgy állítja be olyankor, hogy ugyanaz a tengely, csak plusz-minusz előjellel. 😊
Arra figyelj, hogy a vezetékeket úgy helyezd vissza, hogy ne vágja el semmi vagy ne kerüljön a csavarlyukhoz, mert elvághatja és akkor nagy biztonsággal meg fogod tanulni a szét és összeszerelést, mivel párszor meg fogod ismételni a műveletet. 😄D
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.25. 12:06:33

Szétszedtem a pedált, hát volt benne kb. fél kiló por meg egyebek. 😄 Az a baj, hogy nem vagyok egy nagy kézügyességgel és technikai ismeretekkel megáldott egyén, úgyhogy egyelőre úgy raktam össze tisztítás után, hogy gázpedál van, fék viszont nincs. 😄 Még próbálkozok tovább. 😊

Ja, amúgy a játékban szeparáltra volt állítva mindig.
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.05.25. 11:32:18
barcalaci84
az AMD driver se nagyon akar jönni😊mondjuk sokat nem várok tőle😊
sertrex
WMD fórumon olvastam, hogy egy nagy patchen dolgoznak. Vagy csak befejezik a játékot. 😉 Végül is mindegy, csak mi járjunk jól. 😊)

barcalaci84
ja , amúgy úgy néz ki tényleg bevált ez a steam felhő kikapcsolás...tegnap kivágott a játék és mikor visszaléptem ,most megmaradtak a beállításaim<#eljen>
mondjuk jöhetne már végre valami patch, mert azért terméktámogatásból eddig SMS kb CM szinten van 😊
BooMiller
Driver kell ami a win-ben van abban nincs szétválasztva a pedál....

sertrex
Jaja. Lehet hogy a kombinált pedálos kormány lett kiválasztva a játékban, ahogy Geri is írta.

lac coo
akkor ott a játékban vannak megkeveredve a tengelyek .

sertrex
Akkor fékezett, amikor nyomta és akkor indult el, ha felengedte. Legalábbis én így láttam a videón.

barcalaci84
egy driver mondjuk lehet nem ártana😊
a windowsban nem szabad megbízni😊
lac coo
node attól nem fog egyszerre a fék meg megy a gáz, csak nem tud egyszerre fékezni és gázt adni 😊)

Drivert rakd fel ,az nem árt .

sertrex
Jaja, ott kellene vagy keresd meg az eszközök és nyomtatóknál a kontroller setupnál. De én azt hiszem jobb lenne mégiscsak egy Logi driver, mert az vezérli a kormány FFB-jét is. 😊
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.25. 10:29:16

A vezérlőpultban combined axis van, de a játékon belül lehet választani a szeparált vagy kombinált pedált.
DFP
lac coo
Milyen kormány ?

Ja, de ezt a Logitech driverben gondolod, nem? Mert nekem olyan nincs feltéve. 😄
Köszi a tanácsokat, megnézem mi van.
sertrex
Lehet, hogy egy tengelyen van a fék és a gáz. Nézd meg, hogy be van-e pipálva a "separate axis"
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.05.25. 10:17:26

barcalaci84
szerintem is inkább a fékeddel van gond...az fog be...lehet azt kéne kitakarítani szerintem...
lac coo
Fog ott a fék is .
Nem állítodott valami el a controllsban ?:

Ilyenkor egyébként mi van? Most tényleg beszart a gázpedálom? 😄