19801
  • SityiSXT
    #13679 - Mit gondolsz, szerinted ezzel most mennyire sikerült előrelendíteni a társalgást és emelni a színvonalán?

#13681 - Tudod a vita az, ha érvek és ellenérvek találkoznak, és a partnerek mérlegelik az elhangzottakat. Nem kell egyetérteni azzal, amit leírtam, de ha te nem írod le a saját gondolataidat, miben nem értesz egyet és miért nem, akkor abból nem lesz szakmai vita. Szerintem egy jó fórum nem feltétlenül csak arról kell szóljon, hogy X játékot kórusban bégetve dicséri mindenki, hanem arról is (sőt!), hogy kulturáltan meg lehessen beszélni előnyöket-hátrányokat, személyes benyomásokat.

#13683 - Ugyan nem értek mindenben mindig 100%-ig egyet vele, de messze ő a legnormálisabb errefelé. És ő legalább alá tudja támasztani a véleményét, lehet vele vitatkozni, ha úgy adódik.
  • Screenracer #13688
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Elmondták korábban is a készítők, hogy az AI, esőgumi, FFB, problémákat nem tudják egy patch-ban megoldani. Ahhoz pályáról-pályára és autórol-autóra haladva, fokozatosan tudják átvizsgálni, megoldani a problémákat. Vagyis ide beirogathatos, hogy az AI fűről előzött, de kb. ennyi. Ha beírnád a CARS hivatalos fórumában, ott talán tudnának kezdeni vele valamit, de ott is csak úgy, ha leírod melyik autó, melyik pálya, milyen időjárás, stb... De végül is Laccootól is megkérdezheted, legfeljebb kiderül, hogy soha semmit nem csinálnak.

Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.23. 07:51:22
  • Screenracer #13687
    Egyik szimes csoporthoz sem tartozom. És minél jobban megismerem ezt a nagy szimes csoportosulást, annál inkább nem is szeretnék közéjük tartozni. Ezt a mondatodat nem tudom értelmezni. "Nincs olyan hogy most elkurvult a CARS miatt, felejtsd el."
    Nekem eddig semmi olyan információval nem szolgál, amit mád forrásból ne tudnék beszerezni, de gondolom akinek az SG a világ közepe az biztosan rá van utalva. Asszem, ennyi. ;)
  • Screenracer #13686
    Vagy van saját gondolata, értékitélete és nem birkamód követi a csordát.
  • Hasselhoff72
    Ez így van , de van aki fordítva ül azon a bizonyos lovon:)
  • lac coo
  • b-type
    Alex eddig csak tolta minden szimes csoport szekerét.
    Nincs olyan hogy most elkurvult a CARS miatt, felejtsd el. A szerverek üzemeltetőin és egy-két modderen kívül nem tudnék hasznosabb arcot mondani egy autós játék topikjában mint Alexease-t. Asszem ennyi.
  • lac coo
    Csodat ne varj, kb az eddigi patchek nullak voltak, egy kis hangreszeles itt, egy kis shaderjavitas ott...Erdemben a jatekmenet semmit nem mozdult elore, ugyan az ami volt is .
    Bar az AI-eso dolgot is beleirtak mar , de az se valtozott.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.22. 18:48:19
  • ozoli78
    ezzel azt hiszem nem vitatkoznék te így látod én pedig nem,
    én más fajta szimulátoros vagyok ,mások az igényeim

ezek szerint sajna nem adható el
    mindegy ,hátha egyszer ujra megtetszik és kedvet kapok sötétben és szakadó esőben csapatni

most nézem 1799 iRacers online:D
  • Timbu
    Hátha valaki tudja, aki szorosabban követi a patcheket: azzal, hogy az AI levágja a kanyart előzéskor, fognak végül valamit csinálni? Régen sokan panaszkodtak, mintha ígéret is lett volna a javításra, de tegnap próbáltam és továbbra is a füvön előzött meg.
  • Hasselhoff72
    :DD fanboy alkot megint:))
  • SityiSXT
    Konzolos verziót el lehet adni, PC-st nem. Miért? Mert Steam fiók kell az aktiválásához, és amit egyszer beregisztráltál ott egy fiókra, az ott marad. Elvi lehetőségként ott van a játékhoz tartozó Steam fiók eladása, de azt meg a Steam előfizetői szerződés tiltja. Ergo papíron nem adhatod el.

Ami pedig a sormintát meg az itteni hangulatot illeti:
    Ez a topik be volt már zárva kétszer is, mert egyesek nem bírtak magukkal. Most is kiváló úton haladunk efelé. Ha valaki, aki csupán kíváncsi (nem kell, hogy szeresse/utálja a Project Carst) beles ide, csak azt látja, hogy megy az óvodai színvonalú veszekedést látja. Ezek után mi csodálkoznivaló van azon, hogy a kutya se szagol ide vissza (leszámítva pár hülyét, köztük engem)? Plusz ha valaki veszi a fáradtságot és szétnéz a többi szimes topikban mit lát? Van pár Igazzy Szimulátoros, akiknek pavlovi reflexévé vált a régi nagy klasszikus szimes fejlesztők termékeit dicsérni, míg ha valaki új próbálkozik, azt lesajnálni - a produktumtól függetlenül. Emellett persze beáll mindenki amögé a (szerintem) fals prekoncepció mögé, hogy egy játéknak, ami az autószimulátor műfajba tartozik, annál nem számít a grafika, a játékmenet, az AI, csak a fizika, az FFB meg a multi a fontos. Pedig nem. Ez egy szűk réteg igénye, és elmondom, miért fals az én meglátásom szerint:
    - Grafika: Nem fölösleges csillivilli, ha a játékost vakítja a nap vagy ha valakinek eldurran a motorja, a füsttől nem lát semmit - mert a való életben is így van. Nem mindig lehet kristálytisztán látni mindent a valóságban, és ha már a valósághoz minél közelebbi élményt szeretnénk, abba pedig beletartozik az is, hogy ezeket rendesen meg kell csinálni. Ahogy például azt is, hogy nem csak szikrázó napsütésben rendeznek versenyeket - ugyebár a tegnapi temetés egyik oka a pocsék idő volt. Vagy ott a monacói alagút: ha süt a nap, kétszer félvakon megy egy ideig minden pilóta minden körben - egyszer az alagútba bemenet, egyszer meg kijövet.
    - Játékmenet: Mivel játékról beszélünk, ezért kell ez is, egyébként nem játék lenne, hanem munkaeszköz Milton Keynesben. Szóval kell egy jól felépített egyjátékos mód karrierrel, bajnokságokkal, ilyesmikkel. Sőt, szerintem egy jó vezetéstechnikai oktatómód sem ártana (helló LFS), meg a tapasztalatlanabbaknak egy olyan versenymárnök, mint ami a Milestone MotoGP-jében van: elpanaszolod neki a bajodat (mondjuk alulkormányzott a verda), ő meg a megfelelő módon állít a kocsin. Nincs mindenkinek ideje ligázni, nem mindenki tudja magát elkötelezni csak a multi mellett. Ezt be kell látni, el kell fogadni.
    - AI: Ez is tulajdonképp az előző ponthoz tartozik is tartozik, de külön kiemelném. Nem mindenki született pillangóváltós F1 kormánykerékkel a kezében, valahol-valahogy muszáj megtanulnia versenyezni. Az Igazzy Szimesekkel nem fog menni, mert 2 kör alatt hármat vernek szerencsétlenre. Plusz a bénázásával akaratlanul is tönkrevághatja bárki versenyét.
    Egy jó szimulátor ezt mind kell, hogy tudja - mármint mind a 6 jellemzőt (grafika (és egyben a hangok is), játékmenet, AI, fizika, FFB, multi) - és attól lesz játék/szim/kutyafüle, ha ezeket sikerül a megfelelő mértékben kielégítenie. Hogy mi a megfelelő mérték, az sok esetben egyénfüggő is - de ha valaki képes józanul gondolkodni és nyitottan szemléli a világot (ergo tisztában van vele, hogy nemcsak az Igazzy Szimesek szűk kis mikrokozmosza létezik és a játékoknak nem csak az ő különleges igényeiknek kell megfelelnie), akkor láthatja, hogy létezik az a szint, amit ezen a 6 téren illik megugrania minden produkciónak.
    És jó volna, ha inkább erről beszélgetnénk itt, de ez nem megy, nem is hónapok, hanem évek óta. Csak az megy itt, hogy "az úgy kezdődött, hogy ő visszaütött" mentalitás jegyében verbális homokozói verekedés tör ki. Aztán valaki megy a modikhoz, akiknek persze nincs kedvük/türelmük/idejük nyomozgatni, és jobbik esetben jönnek a büntipontok, rosszabbikban megint a topikzárás.
    Pedig lenne megoldás: Nem kell, hogy tetsszen a Project Cars (vagy akármelyik más szim) - de ha már kifogásolsz valamit, akkor azt valami olyan érvvel támaszd alá, amivel lehet vitatkozni! A "me' szar" nem ilyen érv...
  • Screenracer #13677
    API szerver a francokat
    Mostani Steam adat és ez ellenőrízhető bárki által. Nem valami zsebből előrángatott cucc.
    CARS: http://steamcharts.com/search/?q=project+cars És ebben nincsenek benne a konzolok. ;)
    AC: http://steamcharts.com/search/?q=assetto+corsa
    R3E: http://steamcharts.com/search/?q=raceroom
    F1 2015: http://steamcharts.com/search/?q=f1+2015 Új játékként. :DDD
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.22. 11:54:55
  • Screenracer #13676
    Oda van írva. A Steam közösségközpont szerint. A sormintázásról meg nyogodtan akadj le, mert te is tele szoktad okoskodni a topikokat a te sormintáddal, amit úgy havonta megismételgetsz. :P
    Mellesleg ha csak átlapozod amit írok, akkor te vagy az, aki "csak úgy" :P idefirkant valamit, anélkül, hogy képben lenne. :P
    De ez már megszokott. Néha az az érzése itt az embernek, hogy tőled kellene engedélyt kérni, hogy egyáltalán írhasson ide valamit. :P Ja, és az volt 8:47-kor. Te gondolom a mostani adatokat írtad. Ennyit a korrektségről és akkor a CARS-t még ki is hagytad. :P
    Pedig gondolom arányaiban ugyanez lenne helyzet, úgy is. :P:P:P
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.22. 10:42:07
  • lac coo
    Na jo de mennyi a PC ? :)
  • Alexease
    Latom, ismet sormintat keszulsz "rajzolni":) Ilyenkor bele sem szoktam olvasni, mert semmi ertelme, foleg nem hozzaszolni;)

Az aktiv jatekosok szamat nem tudom honnan vetted (valszeg "csak ugy" :P), de az aktiv jatekosok (persze MOST), a szerver API-bol olvasva, kicsit mas;) Az AC jelenleg: 552; az R3E: 559. Az AC altalaban napiszinten 800-1000-igszokott felkuszni, az R3E 3000 kornyekere.
    A NULLA az sehova nem igaz, meg a szerencsetlen rF2-nek is 306 szervere fut, igaz, jelenleg csak 13 emberel;)

Ezeket persze kozvetlenul a lobby-szerverekrol olvasom, vagyis valoban mennyien vannak fent a szerveren.
  • ozoli78
    Azt hiszem sima nem este megmezem.
    Akkor a 6-7 000 realis
  • Screenracer #13672
    Melyik verzió? A simát 26 euróért most is meg lehet venni. Mondjuk itt. Az kb. 8 ezer forint.
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.22. 09:49:33
  • ozoli78
    Ez komoly?
    Akkor eladó mennyit lehet erte kerni?
    6-7000?
    Amilyen szerencsem van lement az ára:)
  • Screenracer #13670
    Ha valakivel megegyezel, hogy megveszi és kifizette, akkor ajándékként átruházhatod rá, Steamen. :)))
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.22. 09:42:24
  • Screenracer #13669
    Jó duma.:DDD
    Érdekes hogy a gyerekek és a kockák csak CARS-szal játszanak.
    Az R3E, ha nem lenne ingyenes még ennyien se játszanának vele. Az AC meg körözgetni jó, de mint komplett játék nem létezik.
    Nem is neked szólt a flémes hsz.
  • ozoli78
    Ja mar kerdezni akartam bar sejtem mi a valasz.
    Mediaban vettem dobozos verziot nem lehet ezt eladni?
    Sejtem hogy nem de hatha van ra megoldas.
  • ozoli78
    Valoszinü AC es R3E sek idősebb komolyabb társaság mondjuk melóznak nyaralnak,
    a kockaknak meg a gyerekeknek mindegy mivel játszadoznak azoknak jo a cars

Az elejen en is azt hittem hogy jo lesz aztan ra kellet jönnöm hogy ez nem az amire vágyok az ffb t is az első adandó alkalommal elbaszták.

Amigy mi a flame? Nem vágom.
  • Screenracer #13666
    Mikor játszottál vele? És ki mondta, hogy tökéletes, de nincs vele több gond mint az F1 2015-tel vagy éppen az AC-val.
    Remélem ezt az igéreted betartod. :DDD Egy próbát azért megér. :))))
    ..............

Jelen pillanatban Steamen 460 játékos játszik a CARS-szal, 0 az AC-val és szintén 0 az F1 2015-tel és szintén 0 az R3E-vel. A kérdés. Ha semmi nem múködik a CARS-ban, akkor mivel játszik jelenleg az a 460 játékos? És igen a közösségközpontban néztem, ami az adott játékban játszókat mutatja.:))
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.22. 08:55:18
  • lac coo
    Onnan veszem, hogy jatszottam vele.....Tokeletes semmi nem lehet, hiba mindenhol van, de itt nalam joval tul megy mar a jatszhatosagon.
    Es ez a hsz ujabb par honapig az utolso volt, hogy szobaalltam veled ! Szoval ne is probalkozz....
  • Screenracer #13664
    Honnan veszed, hogy semmi nem működik? És mit örökölt az ISI-től? Az hogy a gmotoron kezdték, legfeljebb tapasztalatokat emeltek át az ISI motorból, már a Shiftek is a saját enginre épültek. Tudom, hogy jobban elvagy a CM árkádjaival és a CARS-ban nem volt annyi sikerélményed, de ez nem a játék hibája. :DDD
    És igen mindenhol az olyanok véleménye a mérvadó, akik már tapasztaltak ezt-azt és az se árt ha nem hasraütve mondanak valamit.
  • lac coo
    Lehetne hasznalni ezt a jatekot, de semmi nem mukodik , ahigy nezem nem is igen fog.
    Sms ennyit tud, volna egy ket auto ami elmegy, de rossz az AI, versenylebonyolitas , gumikezeles stb...
    Nagyjabol ugy fest, amit megorokolt az ISI tol az mukodik ( na jo AI ez nem , azt mar megoldottak ,higy szar legyen ....) de amit ok ganyoltak hozza ,gokent idojaras az nagyon nem jo. Anelkul meg semmit nem er az egesz, az lenne az egy dolog ami miatt en hasznalnam....
    A masik meg PC topik a vilagon nincs , ahol ne okoskak lennenek, kb mindenhol hulye mindenki akinek baja van, plusz nem tud jobbat csinalni es meg nem is vezetett igazibol olyan autot !
    De tenyleg, meg a hivatalos forumon is ez megy ....
  • Screenracer #13662
    Talán nem a képernyőn versenyző egyáltalán nem barátoddal kellene foglalkozni, mert ez nem az a topik. És valóban, ha kevesebb hozzád hasonló flamer járna ide, akkor lehet, hogy több szó eshetne a játékról. A létszám miatt tényleg fölösleges néhányatoknak idejárni. Jó lenne, ha végre találnátok magatoknak másik fikatopikot. Következőkben minden flame megy a moderátorokhoz.
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.22. 08:29:04
  • Screenracer #13661
    Napi szinten dupla annyian játszanak vele Steamen, mint az AC-val vagy az új CM remekművekkel. De gondolom mindenki hülye csak te vagy helikopter. Másrészről ha ennyire nem jó szerinted, akkor mégis mi a fenét keresel a topikjában? Miért nem a kedvenced topikjában osztos az észt?
  • Pitti
    És még ez a képernyőn versenyfutó barátunk is keményen dolgozik azon, hogy ide ne járjon senki...
  • ozoli78
    Azt hogy nincs itt senki aki foglalkozzon ezzel a jatékkal nem a társaság számlájára irnám hanem a játékéra.
    Emlékszel az elején azért mentek a szerverek es a versenyek, aztan a semmire valo tarsaság rájött hogy ezt egyenlőre nem kell erőltetni mert egy rakas kaka.
    Kár az időt pazarolni rá
    szvsz
  • Screenracer #13658
    Köszönjük a flémet Emese. Lehet hogy furcsa, de az SG-n kívül még rengeteg lehetőség van a játték dolgait figyelemmel kisérni. Például rögtön ott a hivatalos fórum. Csak mivel itt SG-n nem igazán van egy valamire való társaság, kicsit ITT leült a játékkal való foglalkozás. Néha az önjelölt megmondóemberek és a virtuális Schumacherek jönnek csak ide behányni, mint ahogy most te is. Köszönet, hogy benéztél. #13549
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.21. 22:34:10
  • alma2
    Bar nem jatszok vele, de latom kijott a 2.5-os patch par napja, sokan a regi ffb-t, sirtak vissza. Elvileg erre is adtak modot.
    De mar mindenki kukazta a jatekot? (nem csoda :) )
    Vagy valaki irta mar akkor sorry, az agymenes ami itt folyik, gyorsan at szoktam tekerni.

"tweak it further as desired. This will then create a ‘Custom’ entry in the profile selection list in addition to the current options: "Default" (matches the FFB default settings in Patch 2.0) and "Classic” (matches the FFB settings in the original release)."
  • Screenracer #13656
    Köszi. Bezsákolva.
  • Alexease
    http://www.bsimracing.com/project-cars-audi-and-ruapuna-park-track-pack-available-on-demand/

• Screenracer #13654

A baloldalinak jobb a grafikája.
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.21. 08:55:35
  • Screenracer #13653
  • Screenracer #13652
    Köszi, ez jó tipp, mert pont az újratelepítések azok, mintha a fogamat húznák, mire leszoktak jönni a frissítések, meg mindent visszarakok olyanra, ahogy megszoktam/szeretem. Így tényleg egyszerűbb lesz. :))
  • SityiSXT
    Ha élni kívánsz az ingyenes frissítési lehetőséggel Windows 7-ről /8.1-ről, akkor majd a Windows Update felajánlja, hogy telepítsd onnan valamikor 29-e után (29-én az Insideresek kapják meg az új Windows Update és aktivációs infrastruktúrát tesztelése miatt. Ha az gond nélkül lemegy, akkor kapja meg mindenki más is). Mindenképpen így kell frissítsd, de ha tiszta lappal akarsz indulni, akkor a frissítés után mihelyst be tudtál jelentkezni, a Settings -> Update & Security -> Recovery menüben nyomj egy Reset this PC-t: ez olyan, mint az okostelefonokon a gyári állapot visszaállítása. Ugyanolyan szemétmentes szűz Windows lesz így is belőle, mint egy satu-gyalu telepítéssel, csak gyorsabban és kényelmesebben. A nyelvek hozzáadása meg nem lesz gond: a Home változatban is lehetséges további nyelveket beállítani, így ha angol Windowsod van/lesz, pár kattintás átrakni totál magyarra.
    Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2015.07.20. 17:16:24
  • Screenracer #13650
    Sajnálom.