19801
  • ElNano
    Ezek történtek (úgy nagyjából) Imolában múlt hét pénteken...

• ElNano
    Igen, Dubai Gp lesz a porondon.
  • kishubi
    A Gp-s dubai-i pálya lesz??? mondjuk az a leghosszabb..... meg alapból arra gondolok, de azért megkérdeztem.. :)
  • sertrex #13766
    Public server. :DDD

Massive Formula Renault 2.0 crashes at Silverstone 2015
  • sertrex #13765
    Virtual reality drive: a 360-degree fast lap with former Stig Ben Collins
  • ElNano

• ElNano
    Vasárnapi futam információk
    A nagyok után mi is pályára állunk Monzában, még ha csak virtuális formában is. A mai összejövetel során ezen a ma már klasszikusnak számító aszfaltcsíkon darálunk le 25 kört, méghozzá egy olyan autóval, ami egyaránt kedvére lehet a kezdő és tapasztaltabb játékosok körében. Ez a kezes, ugyanakkor gyors verda a BMW M3 GT. Ahhoz képest, hogy milyen teljesítményre képes, meglehetősen gyorsan el lehet sajátítani a kezelését és gyors sikerélményt ígér azoknak is, akik még nem tekergették annyit a kormánykereket, mint azok, akik a játékkal immár évek óta közelebbi kapcsolatban állnak.

Az időjárás majdhogynem eszményi lesz, hét ágra fog sütni a nap, néha azért beborulhat, de eső nem várható.

A megkötések immár szokásosnak mondhatóak: A gyári segítségek elérhetőek, használhatóak lesznek (akik nagyobb kihívásokra vágynak, azok természetesen elhagyhatják az elektronikus mankókat), csak belső nézetből és kizárólag manuális váltóval vághatunk neki ennek a megmérettetésnek.

A stratégiát mindenki egyénileg határozza meg, nincs kötelező boxkiállás, ám vegyétek figyelembe, hogy ezen a gyors pályán, jól megtankolt autóval meglehetősen jelentős lehet a gumikopás.

Aki részt akar venni a versenyen, az feltétlenül lépjen be a Steam csoportunkba, illetve jelöljön be barátnak, mert csak azok kapnak meghívót a zárt szerverre, akik szerepelnek a barátlistámon és online állapotban vannak. Csatlakozni egészen az időmérő végéig lehet.
    A szervert 17:50-kor nyitjuk meg, pontban 18:00-kor kezdetét veszi a fél órás időmérő, aztán 19:30-kor jöhet a 25 körös futam.

Mindenkit szeretettel várunk!
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.09.05. 10:09:13
  • Alexease
    Nekem tetszik, amugy is Trans-Am parti vagyok:)
  • lac coo
    Buli vezetni, kiprobaltam, de ez a handling egy mai wrc nek is becsuletere valna :))
  • sertrex #13760
    SMSoon!

Next free car? Mercedes 300SL Gull Wing.

És a track pack-ban jön a tesztpálya. Akik részt vettek a fejlesztésben, azok már ismerhetik, de természetesen feljavítva és kiegészítve egy kis finomsággal, kapjuk meg újra.

• macleody
    Na, úgy látom egy darabig csak PC-vel fogok kocsikázni. Eltört a jobb első felfüggesztés a tetves rönyómban.
  • ElNano
    Az szép. Bannochbrae-t szépen kipofozták, amióta kivették a játékból még a teszt időszak során. Az Aston Martin is csodás, érdekes élmény lesz kipróbálni.
  • sertrex #13757
    SMSoon! Az e havi DLC-ből.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.09.04. 14:26:06
  • Totti5
  • lac coo
    Fanatec drága de az profi ..
    TM meg talán a legjobban túlárazott tömeggyártású jelenleg .

Lehet , hogy félig meddig szíjas. de se pedál se váltó nincs hozzá és G27 árban van ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.09.03. 21:44:58
  • sertrex #13754
    Nekem F430 van, már jó pár éve és elégedett vagyok vele, csak a 270° volt a nagy problémám vele. 150-200ezer forintot biztos nem adnék egy játékvezérlőért. Biztos nem bomba vétel lesz a T150, de legalább lesz szíjas 720°+-os ebben a ketegóriában is. G27-et eddig is vehettem volna, de valahogy nem igazán tetszett a szíjas F430 után, ezen elgondolkodom az biztos. A T500 se bomba vétel vagy a Fanatec is rendesen túl van árazva, ráadásul annak is csak egyre feljebb megy az ára.
  • Timbu
    Csak az F430 pár éve még ~30 000 Ft volt...
  • barcalaci84
    70-80 ezer forintért azért nem tűnik olyan bomba vételnek...leírás alapján ez az f430 -hoz hasonlít leginkább (szíj és fogaskerekes meghajtás) csak 1080 fokkal...
  • lac coo
    Hát ahogy látom olyasmi pedált kap mint a T300...az pedig még a vicc kategóriát sem éri el .....
  • sertrex #13750
    New Thrustmaster T150 Advanced Wheels With All The Fun of Force Feedback For Less Than £200

Fény az alagút végén. Hamarosan lesz a középkategóriában is 1080°-os kormány a Thrustmaster jóvoltából. XBO, PS4 és PC kompatibils kormányok jönnek hamarosan. Nem lesz éppen T500 RS minőség, de legalább lesz választék ebben a szegmensben is, a G27 mellett.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2015.09.03. 20:21:30
  • ElNano
    Egyelőre nincs szükség ilyen megoldásokra. Nem akarom elkiabálni, de a Steam csoportos megoldás teljesen jól működik mindenki megelégedésére. A leggyorsabb köröket a futam végén is megkapjuk táblázat formájában, a végeredményt szintén, szóval egyelőre, amíg ilyen funrace szinten megy a dolog, nem kavarunk különböző változtatásokkal.
  • barcalaci84
    most már lehet rendes dedikált servert indítani (van rá app, neked nem is kell feltétlenül játszani, otthon lenni)
    a server felett pedig full controlod van, ha valaki nem "szimpatikusan" játszik akkor egy kattintással tudod bannolni...
    ha nagyon menthetetlen az illető , akkor pedig blacklistre lehet rakni és a jelszó ismeretében sem tud csatlakozni a serverre máskor sem...
    nagyon nem mélyedtem bele , de ahogy látom így sedrver statisztikát stb-t lehet követni , eredmények , gyorskörök stb
  • ElNano
    Őszintén szólva ezt nem tudom pontosan. :D Még nem láttam kívülről a szervert, de az a lényeg, hogy amennyiben csoporttag vagy és rajta vagy a barátlistán - a kettő együtt adja magát -, akkor be tudlak hívni. Azért érzem ezt így jónak, mert ha esetleg betévedne egy komolytalan crasher arc, akkor ezt olyan egyszerűen meg lehet szűrni, hogy legközelebb nem hívom be. Ezzel szemben ha fórumokra kiírok egy jelszót, azt bárki elolvashatja akit érdekel a dolog, így pedig annyi a szűrésnek. Mondjuk szerencsére az eddigi két összejövetelen abszolút korrekt emberek jöttek össze, szava nem lehet és nincs is senkinek, remek egy társaság eddig.
  • Timbu
    Ez hogy működik? Aki a barátod, csak az látja a szervert, vagy nem látja senki és külön-külön behívsz mindenkit?
  • ElNano
    Nincs jelszó, friends only módban megy a szerver.
  • Timbu
    Vagy a Steam csoportba :) (biztos lehet ott is olyan üzenet, amit csak tag lát)
  • lac coo
    Egyszerubb lenne beirni ide a jelszot.....
  • ElNano
    Íme a Project CARS Club Hungary hétvégi menüje:

BMW HÉTVÉGE OLASZ MÓDRA (1. rész)
    SZEPT. 4. DU. 8:00
    Pálya: Imola
    Autó: BMW Z4 GT3
    Időmérő: 30 perc
    Versenytáv: 20 Kör
    Időjárás: Borult-gyenge eső
    Helyi idő: 18 óra
    Segítségek: A gyáriakat lehet használni, de nem kötelező.
    Belső nézet: Kötelező
    Váltó: Manuális

Szerver nyitás: 19:50
    Kezdés: 20:00

BMW HÉTVÉGE OLASZ MÓDRA (2. rész)
    SZEPT. 6. @ DU. 6:00
    Pálya: Monza
    Autó: BMW M3 GT
    Időmérő: 30 perc
    Versenytáv: 25 Kör
    Időjárás: Napos
    Helyi idő: 14 óra
    Segítségek: Gyáriak használhatóak, de nem kötelező
    Belső nézet: Kötelező
    Váltó: Manuális

Szerver nyitás: 17:50
    Kezdés: 18:00

Kérem, hogy lehetőség szerint mindenki maradjon a szerveren egészen addig, amíg a végeredményt mutató képernyő meg nem jelenik, mert a futam visszajátszásának mentésekor előfordulhat, hogy aki menet közben kilép, az a replay során már nem fog látszani.

Aki részt szeretne venni valamelyik futamon, az lépjen be a Steam csoportba, és vegyen fel a barátlistájára. Ez azért fontos, mert a szerver zárt és kizárólag a barátlistán szereplők kapnak meghívót a játékba.
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.09.01. 18:35:49
  • SityiSXT
    +1 ElNano házigazdaságára
  • sertrex #13740
  • Alexease
    Jo lett.
    Nekem sose volt turelmem az ilyen osszefoglalokhoz, az emlitett problem miatt:)
  • ElNano
    Elkészült a tegnapi futam videós összefoglalója. Nem garantálom, hogy minden érdekesebb mozzanat belekerült, hiszen ha ezeket le akarnám vadászni a teljesség igényével, úgy napokig kellene a visszajátszást nézegetnem és az abból kinyert videókat szerkesztenem. Azért szerintem sikerült egy teljesebb képet adom a versenyről.

Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.08.31. 17:58:04
  • sertrex #13737
    SMSoon??? Talán a szeptemberi csomagban?

Bannochbrae

Aston Martin DBR1

• ElNano
    Általában bekapcsolhatóak a gyáriak.
  • lac coo
    Segitsegek....?
  • ElNano
    Most, hogy megnyílt ez a topik, itt is leírom, hogy néhány nappal ezelőtt (b-type hathatós ösztönzésére) elkezdtünk szervezni egy csoportot, ahová minden olyan játékost szívesen várunk, akik szeretnének fair körülmények között, a nyitott szerverekre jellemző kaotikus állapotokat elkerülve versenyezni. A csoport kizárólag magyarokból áll, hetente kétszer (péntek 20:00 és vasárnap 18:00) indítunk futamokat, egyelőre csak amolyan funrace jelleggel, tét nélkül.

Mivel csak most kezdtük, ezek egyfajta összeszoktató események, ennek megfelelően még nem megyünk komolyabb távokat, 15-20-25 körös futamok a jellemzők. Később – mivel ez a csoport másik alapvetése – szeretnénk hosszabb, komolyabb versenyeket szervezni.

Elsődlegesen a Steam-en ténykedünk, ide várunk mindenkit. Nyílt társaságról van szó, szóval csak be kel lépni és már végeztél is a procedúrával. Mindent itt hirdetünk ki először, és mivel a szerver minden esetben privát, így barátlistából szoktuk behívni a játékostársakat.

A Steam csoporton kívül van egy Youtube csatornánk, ahová rendszeresen feltöltjük a futamok összefoglalóit, illetve van egy Facebook oldalunk, amolyan informatív jelleggel. (A későbbiekben, ha tartós és számottevő igény mutatkozik erre az egészre, egy weboldal beüzemelése sem elképzelhetetlen.)

Célunk, hogy egy olyan magyar társaságot hozzunk össze, akikkel komolyabb versenytávokon, kulturált, fair körülmények között tudunk játszani. Ennek szellemében mindenkit szívesen látunk soraink között, akit érdekelnek a hosszabb távú versenyek, és akik sportszerű módon, leszorítások, lökdösődések nélkül képesek egymással versenyezni.

A legutóbbi összejövetelünk igen jó hangulatúra sikeredett, reméljük, a továbbiakban is sikerül ezt a légkört fenntartani.
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.08.31. 12:02:58
  • lac coo
    Te nem akarsz hg lenni, Alex ?
  • sertrex #13732
    ElNano +1
  • Alexease
    Ha van valami publikus szerver, szoljatok, kuldejet provatot, kiteszem bannerbe. Ha mar folyamatosan pingeli a szerverkeresot, akkor mar talaljon is valamit:D
  • Alexease
    Nekem is jo ElNano, csak legyen valaki, aki rendet tesz ha kell, ne zarjak be ismet a topic-ot;)