22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Plata #3022 Valamit rohadtul csinálhatnának MM-el.Ne hogy már 6-os cruiserrel mindig csak 8-9 szintű csatába kerüljek. -
#3021 Holnap jön a patch -
#3020 Meglátjuk. Amúgy meg mindig van csúszás, szóval az is lehet, hogy október vagy november lesz mire OBT fázisba kerül. -
#3019 Azt azért nem mondanám, hogy alig sebez. Egyébként nem hiába van a csatahajóknak 20 km-es (vagy még több) lőtávolsága. Nem feltétlenül kell közelharcot vívni. Amúgy is azt veszem észre, hogy sok játékos csinálja, hogy bemegy 10-14 km-es távolságon belül harcolni a cirkálókkal aztán fel van háborodva meg csodálkozik, hogy kiszedik a cirkálok. Az ilyen játékosok hajlamosak elfelejteni, hogy mire ő újratölt és tüzel, addig a cirkáló minimum 2 vagy három teljes sorozatot is le tud adni, ráadásul az ilyen esetekben nem egy, de legalább 2 cirkáló lő rá. -
Darun #3018 Az imént néztem, 5 Yamato és 2 Lexington várt csatára. Se romboló, se cirkáló. Szóval azért még vannak, akik hisznek a nagy ágyúkban.
Az egyik előző csatában nálunk is volt egy romboló, aki a IV-es csatahajót kisérte, mivel ugye azon nincs AA. A következő csatában meg én vágtattam be a Sims-el három csatahajó közé, és dobáltam nekik a smoke-ot. Pechemre az utolsó pillanatban kilőttek, és bár szar helyen végeztem, jó kis csata volt. -
MuldR #3017 En mar tobbszor talalkoztam olyannal, hogy csataba mondtak, hogy melyik BBt kiserjem, a masik cirkalo meg a masikat kiserte.....Persze volt hogy a BB egyenesen megindult az ellenfel bazisa fele....na oda nem kisertem, 30 sec alatt sullyedt el. Nem csak a cirkalok hulyek. :( -
#3016 hétvégén egy omaha kísért végig fedezetet adva az Nagatonak,meg is lepődtem hogy felajánlotta,nem ehhez vagyunk szokva :)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2015.05.12. 17:07:25 -
DantesHUN #3015 Tudom, persze, de hogy mennyivel les jobb hát majd meglátjuk, mindenesetre jelenleg, igen sokat kéne még dolgozni ezen, hogy open beta legyen, sok dolig nincs még benne, vagy ha mégis csak félkész. Persze ez nem jelent semmit, akármilyen állapotban mehet open-re, csak ha rajtam múlna, az én véleményem szerint még nagyon korai lenne. -
Darun #3014 A WoT randomról csak annyit, hogy az ötszörös szorzó miatt oda is beléptem igy 4 hónap kihagyás után. Az első nap eredménye: 21 csata mellett 28% winrate 1200 WN8-al, második nap: 11 csata 18% winrate, 1000 WN8. Tegnap konkrétan egy 10 aranyas küldit nem sikerült megcsinálni, mert persze a 2 nyertes csatában meg nem voltam benne a top 10-ben. És ne menjen el az ember kedve a játéktól?
Próbálgatom az anyahajókat, de tegnap két csatából kétszer egy tierrel magasabb ellenfelet dobott be nekem. Az egyiket ugyan sikerült megtorpedóznom, a másik viszont kivégezte a torpedóvetőimet. Meg persze az ügyes cirkálok a csapatban átengedik a rombolót, kapok egy torpedó sorozatot, aztán már szevasz is. A poén az volt, hogy a csatahajó akart jönni segiteni. A rombolónk mg valahol a térkép túlfelén kóricált. Ráadásul kellemetlen is volt a szitu, mert kettővel többen voltunk, mint az ellenfél, és nagyon csúnyán bealáztak minket. Szóval csapatjáték nagyon ritkán van, esetleg ha szakaszban tolod, akkor a szakasztársaddal.
Ami a balance-ot illeti, coopban simán bedob 3 tierrel magasabb ellenfeleket is, normál csatában asszem 2 volt a max. Viszont! Az alap csatahajónak 9 kilóméter a lőtávja, a kettővel magasabb szintűnek meg 21 :D Akkor miről beszélünk? Úgy lő ki egy sorozatból, hogy én még csak nem is látom. -
Dewri #3013 Igen, és ez oda vezet majd, mint ami a wotban van: nem lehet nehéztankkal játszani, mert vak és lassú, nem lehet td-zni mert kiszed az arty, a könnyűtank gyenge, tehát csak meddel menj, akkor is ha nem akarsz medezni... itt meg ne csatahajózz, mert rommá torpedózzák, alig sebez, lassan tölt, a rombolók gyengék, maradnak a cirkálók? Akkor nem kell 700 hajó, meg többféle hajótípus... -
#3012 Páncélzat és sebzés elvileg most patchelve lesz. Nem tudom, hogy jobb lesz vagy sem majd elválik. -
#3011 WoT randomban láttál csapatjátékot? -
DantesHUN #3010 Na az soha...vagyis ilyen csak akkor van, ha te vagy hordozóval... -
#3009 vagy a cruiserek rászoknak arra hogy a top bbket kísérve légi fedezetet adjanak. -
DantesHUN #3008 Hát például: páncélzat, sebzés, stb. mint legfontosabb probléma.
Kerüljenek be a USA és kapán jakók, oké ez a köv, patchben elvileg jönnek, de rendbe is kénne tenni a tech tree-t, nem csak tele pakolni hajókkal. Például az Amagi-t nem ártana lecserélni, még ilyen apróságok
Aztán modulok.
Legénység, ne csak egy száll kapitány legyen
Persze a balance kérdése
fogyóeszközök, lőszer
És még lehetne sok mindent felsorolni, ami még csak félig van kész, vagy félig sincs kész, csak ígérték hogy lesz benne.
Be lehet persze fejezni, akár 4 hónap alatt is, csak kétlem. Elég sok hónap alatt, elég kevés változás volt, nem hiszem hogy 4 hónap alatt hirtelen megtáltosodnának. Tehát vagy késni fog az Open beta, mai nekem baj végülis, vagy úgy megy Open beta fázisra, hogy sok dolog még nem lesz kész. -
#3007 Mire gondolsz konkrétan ami szerinted nehezen megoldható 4 hónap alatt? Komoly javítást mondjuk a balance okozhat de szerintem ez megoldható ennyi idő alatt. Ruszki, angol, német nemzet elvileg bele kerül szeptemberig (állítólag a hajók már majdnem teljesen készen vannak ezeknek a nemzeteknek). Szóval én nem látok annyira megoldhatatlan problémát amit ennyi idő alatt nem lehetne megoldani.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.05.12. 10:16:43 -
DantesHUN #3006 Hát akkor nagyon bele kéne húzni, mert egyelőre igen távol áll szerintem attól a szinttől ,hogy open beta legyen. -
#3005 Elvileg akkortól lesz open beta a játék. -
DantesHUN #3004 Miért, mi lesz szeptemberben? -
#3003 Biztosan fognak még változtatni.Amúgy is szeptember még odébb van :) -
DantesHUN #3002 Hát igen, azért tudni kellene kiegyensúlyozni a dolgot, de hátha nem szúrják el, ez úgyis még béta, változhat még. -
#3001 Itt egy részletes bemutató a japcsi hordozókról
-
#3000 Állítólag pont ez lesz a lényege a japó hordozóknak. Kevesebb gépük lesz egy században, de a torpedóvető gépeik jobbak lesznek mint az amcsiké, nekik viszont a vadászaik lesznek jobbak. Ez egyébként mind szép és jó csak azt nem tudom, hogy szerencsétlen csatahajókkal mi lesz. Persze az életben is a második világháború a csatahajók végét jelentette pontosan a repülők miatt, de ugye azért ez egy játék és nem a valóság és ha a patch után ezeket a hajókat ilyen könnyű lesz elsüllyeszteni nem sok Yamato-t és Iowa-t fogunk látni. Nagyrészt majd mindenki áttér a kisebb hajókra. -
StrikeFor #2999 kibaszott gusztustalan 1 km ről nekibaszni 6 torpedót egy battleshipre............ -
Darun #2998 Ez egyébként kivételesen történelmileg hiteles. A japánoknak sokkal fejlettebb torpedóik voltak. Ezért is jártak úgy az amcsik Pearl Harbourban, ahogy. Mivel az ő torpedóik ilyen sekély vizben hatástalanok voltak. -
DantesHUN #2997 Mondjuk nem is lenne ostobaság, ha a japán gépek, tegyük fel mozgékonyabbak, fordulékonyabbak, akkor közelebrről illetve pontosabban tudnának torpedót ledobni, meg kell is valami különbség legyen a különböző nemzetek gépei között. Csak nehogy így kicsit túl erősek legyenek. -
DantesHUN #2996 Így videó alapján jóval pontosabbnak tűnik. Meg alig veszít gépeket? Ha jóval távolabbról repülnek rá, akkor is leszed a légvédelem pár gépet. Furcsa.
És hogy ilyen közel dobják le a gépek, igen persze tudom, Alt-al ki lehet jelölni hol dobják le, de akkor is kell egy távolság, van a repülőgépeknek egy repülési íve, aminél ledobják, és a japán gépeknél nekem ez kisebbnek tűnik.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.05.11. 18:36:17 -
Dewri #2995 Fene tudja, szerintem ez játékosfüggő. Engem egy Saipan szopatott meg Pensacolával, 800 méterre dobta mellém a torpedóit, esélyem nem volt semmire, pláne, hogy nem is arra figyeltem épp... -
#2994 amerikai gépeknél is lehet ügyeskedni,alt gombbal szinte bárhova dobhatod. bár nekem még csak az első carrirer van meg de dobtam már olyan közel torpedót manuálisan hogy élesítés nélkül csapodtak be 0 sebzéssel. -
DantesHUN #2993 Tudod mi az érdekes? Az még csak nem is, hogy sok egysége van. Ez önmgaában is jó, hiszen ennyi repülő osztaggal több irányból lehet támadni, amit nehezebb kikerülni. De ami meglepő: mennyire pontosak már a japán torpedóvető gépek? És mennyire közel dobják már le a torpedókat? Az amerikai gépek pontatlanabbak, és messzebbről dobják le, ami miatt kikerülni is könnyebb őket. Ja, és ráadásul a légvédelem se szed le túl sok japán gépet. Érdekes ez így, nagyon érdekes. -
#2992 Én is ettől tartok. Egyébként nagyon fel lehet kötni a gatyát a japó hordozók kegyetlenek lesznek. Amit ez a srác művel...
-
DantesHUN #2991 Hát ha tényleg dolgoznak rajta, és működni fog, mikor kiadják ok, csak attól tartok, hogy dolgoznak dolgoznak...késnek vele..és nem lesz jó. -
#2990 Amúgy megérkezett a kérdésemre a válasz (hát persze, hogy húzzuk még egy kicsit az időt)
"Apparently many testers had crashes at the PT server.
So it's up to the devs to decide if they want to release it soon and bring a hotfix later or if they want to fix it first and give it another run at the supertest.
Personally I would prefere the latter one to prevent all the whining in the forum." -
#2989 Én is feltettem a kérdést de válasz még nincs. Elvileg ezen a héten kellene jönnie. Ma vagy holnap lesz még egy twitch tv adás a japó anyahajókról hasonlóan a múlt heti csatahajós adáshoz (ami szerintem rohadt felesleges időhúzás) és elvileg onnantól jönnie kell. Aztán persze ki tudja mit találnak még ki, hogy ne adják oda :) -
DantesHUN #2988 Senki nem halott, olvasott arról hogy jön-e a patch? Elvileg mostanára ígérték, de ahogy néztem a fórumot is, se híre se hamva. -
Darun #2987 Köszi!
Azt gondoltam én is, hogy -mint a többi játékban- itt is hajó és tier függő. De pl gondolom egy rombolónál második felszerelésnek fix a motor javitás, mert ha megállsz vele, meghalsz. Illetve... lehet hogy arra van kritikus védelem és nem javitás gyorsitás... a lényegen nem változtat.
Magas szintre nem nagyon szeretnék menni. Ennek több oka is van, egyrészt nyilván tapasztalat szerzésre jobb az alacsony tier, másrészt amint irtad is, ott már szükséges a jól felszerelt hajó/jól képzett kapitány. De pl néztem, anyahajónál első normális az Independence (tier 5) ami már elég gyors, mig csatahajóból szintén a tier 5-ös, mert a négyesnek semmiféle légvédelme nincs.
Am ilyen upgrade-eket én is csak tier 5 fölött használok és olyan járgányokra szoktam tenni (tank, repcsi) ami prém, tehát nem fogom eladni, vagy amivel sok csatát kell mennem és megtérül az ára, illetve szükséges beruházás (pl orosz csatarepülőre szinte kötelező a legénység-üzemanyagtartály erősités, mert folyton szivárog/kigyullad) Illetve ami adott tierben erős és hosszú távon meg akarom tartani. -
DantesHUN #2986 Igen, az upgrade-ek hasonlóak. Én mondjuk csak tier 7-től tettem a hajókra. Na most, hogy mit érdemes, az hajótól függ. Csatahajónál érdemes például feltenni, ami a másodlagos tüzérséget erősíti, az jól jön rombolók ellen. Van olyan hajó amire a légvédelmet erősítő cuccot érdemes feltenni. Hordozóra meg a repülőgépeket, illetve a légvédelmet erősítő fejlesztést érdemes. Cirkálókra, csatahajókra, az elsődleges ágyúkat erősítő( gyorsabb töltés például) szintén jó, de amúgy attól függ, melyik hajó, melyik tier. Ezt csak így általánosságban írtam
A kapitányokat át éehet képezni aranyért, és creditért mint a WoT-ban. A képességeiknél szintén attól függ melyik hajó. Alacsony szinten mindegy, de magas szinte fontos a jól képzett kapitány.
A free xp nagyjából ugyanarra való itt is mint a WoT-ban, de gyorsított képzés nincs.
Azonban, ezek még nem végeleges dolgok. Szerintem változnak még az upgrade-ek is, és lesz több legénység a hajókra nem csak egy szál kapitány, lehet akkor majd lesz gyorsított képzés is. Még eléggé az elején van, szóval ezek változni fognak, de amúgy nagyjából úgy lesz mint a WoT-ban. -
Darun #2985 Sziasztok!
Nemrég kezdtem el játszani. Az alapok valamennyire már mennek, de hát ugye még elég kezdő vagyok. Adódott néhány kérdés, amire nem találtam eddig választ. Örülnék, ha valaki megválaszolná őket.
-A többi WG-s játékba az elit egységeknél be lehet kapcsolni gyorsitott képzést, igy nem gyűlik feleslegesen az xp. Itt van ilyen? Vagy "majd a paraszt aranyér átváltja free xp-re" rendszer van még a bétában?
-Tök jók ezek az admirálisok. Viszont ugye ezt játék közben adja be, ha eléred az adott szintet. Minden meglévő hajóba automatice tesz, az újakba azonban lehet választani, hogy akarok e ráfizetni a képzésére. Ez az admirális dolog pontosan hogy működik? Hogy lehet átképezni másik hajóra? Meglévő hajóból el lehet bocsájtani? És miért nem? :D (nekem nem sikerült, pedig 5000 pezót megérne hogy vehessek egy első szintűt)
-A 6. profilszinten vásárolható upgragedek gondolom úgy működnek, mint a WoT-ban az equipment. Csak egyszer lehet mountolni, ha leszedem elvész. Ezzel kapcsolatban meg pl az érdekelne, hogy a másodlagosnál (motor/irányitás/mégvalami) milyen hajón melyiket érdemes felszerelni?
-Illetve a végére az über kérdés: valaki aki komolyabban foglalkozik a játékkal, nem tervez a hasonló kérdésekre egy GYIK-ot?
Köszöntem :) -
#2984 Az is eleg. Csak akkor legalabb nem veszik el. -
Avenger93 #2983 Hát majd ha egyszer összeszinkronizálják az accuntokat, mint a wowp meg a wot között, de szerintem csak a béta után