22410
A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #2862 Az egy dolog, de a Hood már koros hajó volt, és új csúcs egysége a angol flottának, a Prince of Wales volt, és testvérhajói. Több nem is készült, csak a Vangurad. A Prince of Wales-t szerintem nem kellene leírni, ennek ellenére, az meg még túl friss hajó volt, nem rég állt szolgálatba. Annak ellenére, hogy utána a japánok torpedók is elég könnyen végeztek vele. Az osztályba tarotozó többi hajó azért nem járt ennyire szerencsétlenül , és azért nem mondanám rossznak . Persze mihez képest, és az hogy szétlőhette volna a Bismarck a Prince of Walest? Persze lehetséges. De akár fordítva is lehetett volna. Nos, ha a Prince of wales lövegei meg jól működtek volna, akkor igen komoly gondokat okozhatott volna a Bismarcknak. Épp ezért nem szeretem a történelemben a volna szót. Ha ez lett volna, vagy az lett volna. Lett ami lett. -
Dewri #2861 Árkád... Név, cím, telefonszám kijelzése a tankok fölött, akkor is ha nem is látod még szemmel, illetve kis kereszt hogy hova lőj. Már az elején sokan tartották gyépés szintnek, de persze érdekesmód ott mindig ment a csata, míg szimulátorban 10 perceket kellett várni mire bedobott, ha bedobott egyáltalán. Vajon az a játékmód van gyépés szinten, vagy azok azok, akik csak ott tolják? Persze ha mész pár kört, hamar rájössz a válaszra...:) -
Dewri #2860 Most, hogy utánanéztem gyorsan, ahány forrás, annyiféleképpen írja le a Hood vs Bismarck csatát.
A Hood kilövéséről:
- harmadik sorozattal robbantotta a Bismarck
- ötödik sorozattal robbantotta a Bismarck
- a német HAJÓK (nem is a Bismarck) össztüzéből valamelyik robbantotta...
- 2 perc alatt elsüllyedt
- 5 perc alatt süllyedt el...
- szakértő szerint 16 km-ről nem is tudta átütni a lövedék a páncélt ott, ezért vagy vízvonal alatt hatolt be és ott robbantott valamit, vagy lövegtornyot ért a találat és úgy robbant...
- egy csatahajós dokumentumfilm szerint a Hood lőtt először 13 mérföldről, majd a Bismarck visszalő és kapásból eltalálja a Hood fedélzetén levő óriás torpedókat, amik fölrobbannak, a Hoodot kettétöri a robbanás ( --- 1:04-nél van ez a rész...)
A Bismarckról meg olyan felvetés is van, hogy nem a sérülései miatt süllyedt el, hanem a legénysége süllyesztette el végül, de ez az elmélet nagy vitát kavart, nem is hivatalos...
Na most ezek után legyen az ember naprakész történelemből... -
ikarus44 #2859 "Új csúcshajó a Prince of Wales, vagy valamelyik testvérhajója( King George V osztály), no meg a Hood a csatacirkáló volt tulajdonképpen, és én lőszerlobbanásra emlékszem, és nem egy lövéssel, a Bicmarck nem sokat, de leadott pár sortüzet"
Az angolok a Prince of Wales-sel annyit értek, hogy a Bismarck azt is simán szétlőtte volna, mert a "nagy" hajósnemzetnek sikerült egy olyan csatahajót építenie ami lényegében önmagát tette harcképtelenné.
És a Bismarck valóban több (egész konkrétan 4) sortüzet adott le, de az az egy talált el "csak". -
kissssss #2858 az utolsó ilyen csata a surigao szorosban volt és keményen megcsapkodták a japánokat hajó vs hajó csatában, de ez többnyire annak volt köszönhető hogy segghülye japán tisztekkel lett feltöltve a kiküldött flotta, így a tisztes vereségből egy nagy mészárlás lett. -
#2857 színkódokkal ja :D Mint a gyp-s gügyéknek:DDDD Igen ha így nézzük akkor van értelme ja :)) -
Dewri #2856 Az egy dolog, hogy esetleg szarul működik. Sajnos a játék és a papírértékek sokszor igencsak eltérnek, ezért lehet, hogy a T29 nem üti át az M5A1 Stuart oldalát 30 méterről, 2x... De HIVATALOSAN azért van ott, hogy segítsen, színkódokkal is...:) -
DantesHUN #2855 Hát azért nem egészen így van ez a Hood-al. A Hood régebbi hajó volt, nem éppen vadú új csúcshajója a angoloknak. Volt már vagy 20 éves mikor elsüllyedt. Új csúcshajó a Prince of Wales, vagy valamelyik testvérhajója( King George V osztály), no meg a Hood a csatacirkáló volt tulajdonképpen, és én lőszerlobbanásra emlékszem, és nem egy lövéssel, a Bicmarck nem sokat, de leadott pár sortüzet. A lényeg , nem igazán a csúcsegységük volt a Hood.
Amúgy tengeri csata, ahol se repülőgép se semmi, csak csatahajók ágyúval? Persze. 1905 csuzima, de az meg a játék kezdetén kívülre esik.
Első világháború Jütlandi csata?
De a Leyte-öbölnél, a Surigao szorosnál csatahajók lőttek egymást, elvileg ez volt az utolsó eset, ahol ahol így csaptak össze csatahajók és lőtték szét egymást. (mármint az USA hajói a japánokt) És mindkét világháborúban voltak kisebb ütközetek, ahol nem csatahajók de kisebb egységek vívtak párharcot hagyományos módon. -
#2854 "Ez is aim assist, sőt ez még durvább, mert pontos helyet mutat a tankon ahol biztos átütöd."
Bocsánat, hogy rákérdezek, de szoktál vele gyakran játszani? Csak mert kb szart sem ér az az indikátor. Legszebb példa rá, hogy ahol a tigris 2-t 10-ből 10-szer átütöm ott sárga az indikátor. Az minden csak nem segítség. -
Dewri #2853 Igen, ahogy nézegettem a valódi hajókat, valahogy az jön le, hogy az amcsik a mozgékonyság mellett jól páncélozottak is voltak, emellett erős fegyverekkel bírtak. Igaz, hogy a japók vitték eleinte a prímet, a Yamato volt a kor legnagyobb csatahajója, a kor legnagyobb ágyúival, de cserébe döglassú volt. A Fuso és testvérhajója is nagyon gyilkos hajók voltak, mégis leszedték őket...
Igazából van olyan tengeri ütközet, ahol hajó vs hajó harcolt és nem repülők/torpedók gyalultak le mindenkit?? Azt tudom, hogy a Bismarck egy lövéssel szétcsapta a Hood-ot, mert pont úgy találta el, hogy berobbantak rajta a torpedók és pont olyan helyen, ami szétcsapta a hajótestet (amitől az angolok kicsit elkenődtek, mert a csúcshajójuk ennyit ért...)... De van egyéb jelentős hajós csata? A Yamatora mindenképp kíváncsi lettem volna, mit tudott volna csinálni más hajók ellen, de sajnos nem tudta bemutatni... -
DantesHUN #2852 Remélhetőleg. -
Dewri #2851 Közben elgondolkodtam ezen az aim assist dolgon.
A War Thunder Ground Forces-be gyárilag be van téve egy ilyen az árkádban! Ott a kis x, ami zöldet mutat ha átütöd, sárga ha talán, piros ha nem! Ez is aim assist, sőt ez még durvább, mert pontos helyet mutat a tankon ahol biztos átütöd. Tehát hivatalosan létezik játékba épített aim-assist! A realistic módban persze már nincs ilyen. Ez a hajós csak azt segíti, hogy betalálj (és nem is mindig jön össze, mert sok tényező bezavarhat). Azonban a hajósban nincsenek külön játékmódok, ezért esetleg menüből ki/be kapcsolható funkcióként szerepelhetne, vagy külsős progiként, ahogy most.
Az aim-bot az valóban csalás lenne, mert az elvileg helyetted céloz és lő is. Egy ilyen assist csak "irányt mutat". Ettől függetlenül agyonvágja a játék fílingjét (hiszen egy betanított csimpánz is képes a piros x-re kattintgatni...), de a war thunder példája miatt már nem nevezhető egyértelműen csalásnak... -
#2850 A hosszúhajú srác azt mondta ő tesztelte és sokkal jobb lett. Persze ez csak egy vélemény. -
DantesHUN #2849 Nem beszélek angolul. Néztem de..hm. Jó eddig is ilyesféle dolgokat ígértek, de aztán abszolút nem így lett. Szóval nem tudom mit gondoljak.
Elvileg, mondjuk ha ez így lenne, akkor mostantól nem éri majd meg mindenre AP-val lőni mint most. Mert most így a leghatásosabb, minden ellen. Jó lenne ha ez megváltozna, már csak abból a szempontból is, taktikusabb lenne a játék, hogy most na ezzel HE-t., vagy ASP-t lőjjek, milyen távolságból, milyen szögből, mire mit érdemes.
Jó na, hát oké szóvla jól hangzik, és ilyesmire várunk itt egy ideje, csak kissé bizonytalan vagyok velük. -
#2848 Nézd meg a videot ott animációval együtt részletesen elmondja a fószer. Nagyon zanzásítva, számítani fog az űrméret, hogy mekkora löveggel lősz a hajóra, illetve, hogy milyen szögben fog beesni a lövedék. Ezen felül a csatahajókat kisebb lövegekkel gyakorlatilag lehetetlen lesz oldalról átlőni, azokat felülről a fedélzetről lehet majd leginkább. A páncélzat számítani fog, hogy hol milyen vastag. Aztán több fajta sebzés lesz lehetséges hasonlóan a wot rendszeréhez (csak átmegy a lövedék és nem visz be sebzést). Ezen felül a HE lövedékek esetében úgymond szóródásos sebzés lesz, de ez is csak abban az értelemben, hogyha a fedélzetet betalálod akkor a másodlagos fegyvereid sérűlhetnek. Kb a lényeg ennyi, de nézd meg a videót ott részletesen dumálnak róla, lehet van infó amit most így hirtelen ki is hagytam. -
DantesHUN #2847 És mi a lényeg, miben lesz más az armor? -
#2846 A patchel bejövő amcsi csatahajókról. Kb úgy a 28. perc után jönnek, előtte elég részletesen elmondják az új armor rendszert, hogy hogy fog kinézni a gyakorlatban. Amúgy lehet felkötni a gatyát mert alázni fogják a japókat. -
#2845 Köszi az infót, de nem mondtál újat :) -
Jacktor #2844 Hátha újat mondok: az elé-mögé (rövid-hosszú) lövéseknél segíthet, ha sniperben lenyomod az alt-ot, akkor kiírja hogy épp milyen távolságra néz a célkereszt. -
DantesHUN #2843 Nem csak a random miatt. Nem mindegy hol találod el , és milyen szögből. -
Plata #2842 Jesszus anyám,micsoda random sebzés van.Fusoval lövök cruiserre első lövés 107-et sebzett a második 24.5 ezet és kampec neki. -
#2841 Pedig aim assist nélkül is simán lehet jól célozni. Jó pár csata után az emberben már berögzül, hogy adott távolságnál kb hova kell lőnöd ahhoz, hogy találatot vigyél be. Ami nekem még gondot okoz, hogy nagy távolságnál előfordul, hogy a lövedék jó helyre esne széltében, csak éppen egy picit elé vagy mögé esik. De ez kb 17 km felett fordul elő. Az alatt már nemigen. Ja és az sem mindegy a távolság bemérésénél, hogy mennyire visz el az ágyúd. Mert ugye ha csak teszem azt 14 km-re akkor nem ugyanoda kell céloznod mint csatahajó estén ahol a max távolság akár 19-20 km is lehet. -
#2840 Lesz. Haver már fordítja (ő foglalkozik a wot magyarításával is).
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.05.05. 09:45:38 -
Plata #2839 És olyan mod nincs ami kiszűri a retardáltakat a csapatból? -
DantesHUN #2838 Valamikor lesz. -
Plata #2837 Inkább azt mond meg hogy szerintetek lesz magyar nyelv a játékhoz? -
DantesHUN #2836 Inkább gyakorold a célzást, nem kell neked csalás. -
Plata #2835 Nekem még nincs semmilyen modom,de ez az Aim assist érdekes,csatahajóhoz jól jönne,én valamiért sokat bénázok 15 kilóméter feletti lövéseknél.
De honnan lehet ezt leszedni? -
#2834 -
Plata #2833 Mi az az Aim Assist? Valami mod?
-
Dewri #2832 Mai első köröm Nagatoval, AIM assist (ez nem aim bot, mert az aim bot céloz és lő az ember helyett, ez meg nem lő...) teszteléssel: nyílt óceán, 114ezer sebzés... Március 23 óta játszok, soha nem tudtam átlépni a 100ezret, a legjobb sebzésem 98888 volt Fuso-val. Erre tessék. Pensacolával is mentem, volt 70ezres sebzés, az se rossz azzal a hajóval, vele is 30-40ezer szokott lenni jó esetben.
Azért azt tegyük hozzá, hogy cikázó rombolók ellen lényegében semmit nem ér a progi, ahogy a forduló cirkálókat se nagyon méri be, szintén Pensacolával volt 2810 sebzéses köröm is, ami rásegítővel elég nevetséges... Szóval nem mindenható a program, de láthatóan jobban dolgozik, csatahajóhoz használva különösen jól muzsikál...
Mindenesetre leállok vele én is, mert bár szép sebzések jönnek, de így tényleg nem olyan szórakoztató a játék, valahogy nem tudok annyira örülni egy brutál sorozatnak, mint mikor saját célzással érem el... -
Dewri #2831 Működik, kipróbáltam. Bár ha visszanézi az ember, előfordul, hogy a legvégén kilépés helyett kifagy... És visszajátszás alatt nem szól a zene.
-
Dewri #2830 Folyamatosan sasolni kell az eget és ha jönnek, úgy fordulni, hogy párhuzamos legyen velük a hajó, akkor esély van rá, hogy nem találnak el, vagy legalábbis nem mind... -
StrikeFor #2829 milyen agyhalott idióta találta ki,hogy az összes majom egy helyre megy? 2-3 napja játszhatatlan a játék,mert a taktika abban merül ki,hogy a csapat 80-90%-a egy helyre megy............a maradék 2-3 játékos akinek esze is van meg könnyű préda lesz a szintén zergelő másik oldali barmoknak................ -
kailee #2828 replay mentést hogy kell beállítani? -
StrikeFor #2827 az ellen mit lehet tenni,hogy egyszer csak megjelenik egy csapat repülő és 12db torpedót rám raknak 800 méterről O_O -
Dewri #2826 Én úgy nyomom, hogy minden kört veszek. Így megvan mind. És persze bekapcsoltam a replay mentését, így később is vissza tudom nézni/föl tudom venni a csatákat. -
kailee #2825 Sajna sose tudom pont az ilyen pillanatokat elkapni hogy felvegyem, mert ahhoz kb egész nap kéne menni a kamerának. Az elején ez se indult valami fényesen. Aztán szépen összefogott a banda azt tette mindeki a dolgát :) -
DantesHUN #2824 Nagyon szép .A csalással az a baj, hogy aki használja, az kevesebb erőbefektetéssel ér el ugyanennyit. De lám, meglehet csinálni annélkül is. -
kailee #2823 A képek sajna nem jelentek meg így inkább így rakom be
Az eredmény
A csapat
Sebzés az ellenfélre
Sebzés az ellenféltől