22421
A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #2993 Tudod mi az érdekes? Az még csak nem is, hogy sok egysége van. Ez önmgaában is jó, hiszen ennyi repülő osztaggal több irányból lehet támadni, amit nehezebb kikerülni. De ami meglepő: mennyire pontosak már a japán torpedóvető gépek? És mennyire közel dobják már le a torpedókat? Az amerikai gépek pontatlanabbak, és messzebbről dobják le, ami miatt kikerülni is könnyebb őket. Ja, és ráadásul a légvédelem se szed le túl sok japán gépet. Érdekes ez így, nagyon érdekes. -
#2992 Én is ettől tartok. Egyébként nagyon fel lehet kötni a gatyát a japó hordozók kegyetlenek lesznek. Amit ez a srác művel...
-
DantesHUN #2991 Hát ha tényleg dolgoznak rajta, és működni fog, mikor kiadják ok, csak attól tartok, hogy dolgoznak dolgoznak...késnek vele..és nem lesz jó. -
#2990 Amúgy megérkezett a kérdésemre a válasz (hát persze, hogy húzzuk még egy kicsit az időt)
"Apparently many testers had crashes at the PT server.
So it's up to the devs to decide if they want to release it soon and bring a hotfix later or if they want to fix it first and give it another run at the supertest.
Personally I would prefere the latter one to prevent all the whining in the forum." -
#2989 Én is feltettem a kérdést de válasz még nincs. Elvileg ezen a héten kellene jönnie. Ma vagy holnap lesz még egy twitch tv adás a japó anyahajókról hasonlóan a múlt heti csatahajós adáshoz (ami szerintem rohadt felesleges időhúzás) és elvileg onnantól jönnie kell. Aztán persze ki tudja mit találnak még ki, hogy ne adják oda :) -
DantesHUN #2988 Senki nem halott, olvasott arról hogy jön-e a patch? Elvileg mostanára ígérték, de ahogy néztem a fórumot is, se híre se hamva. -
Darun #2987 Köszi!
Azt gondoltam én is, hogy -mint a többi játékban- itt is hajó és tier függő. De pl gondolom egy rombolónál második felszerelésnek fix a motor javitás, mert ha megállsz vele, meghalsz. Illetve... lehet hogy arra van kritikus védelem és nem javitás gyorsitás... a lényegen nem változtat.
Magas szintre nem nagyon szeretnék menni. Ennek több oka is van, egyrészt nyilván tapasztalat szerzésre jobb az alacsony tier, másrészt amint irtad is, ott már szükséges a jól felszerelt hajó/jól képzett kapitány. De pl néztem, anyahajónál első normális az Independence (tier 5) ami már elég gyors, mig csatahajóból szintén a tier 5-ös, mert a négyesnek semmiféle légvédelme nincs.
Am ilyen upgrade-eket én is csak tier 5 fölött használok és olyan járgányokra szoktam tenni (tank, repcsi) ami prém, tehát nem fogom eladni, vagy amivel sok csatát kell mennem és megtérül az ára, illetve szükséges beruházás (pl orosz csatarepülőre szinte kötelező a legénység-üzemanyagtartály erősités, mert folyton szivárog/kigyullad) Illetve ami adott tierben erős és hosszú távon meg akarom tartani. -
DantesHUN #2986 Igen, az upgrade-ek hasonlóak. Én mondjuk csak tier 7-től tettem a hajókra. Na most, hogy mit érdemes, az hajótól függ. Csatahajónál érdemes például feltenni, ami a másodlagos tüzérséget erősíti, az jól jön rombolók ellen. Van olyan hajó amire a légvédelmet erősítő cuccot érdemes feltenni. Hordozóra meg a repülőgépeket, illetve a légvédelmet erősítő fejlesztést érdemes. Cirkálókra, csatahajókra, az elsődleges ágyúkat erősítő( gyorsabb töltés például) szintén jó, de amúgy attól függ, melyik hajó, melyik tier. Ezt csak így általánosságban írtam
A kapitányokat át éehet képezni aranyért, és creditért mint a WoT-ban. A képességeiknél szintén attól függ melyik hajó. Alacsony szinten mindegy, de magas szinte fontos a jól képzett kapitány.
A free xp nagyjából ugyanarra való itt is mint a WoT-ban, de gyorsított képzés nincs.
Azonban, ezek még nem végeleges dolgok. Szerintem változnak még az upgrade-ek is, és lesz több legénység a hajókra nem csak egy szál kapitány, lehet akkor majd lesz gyorsított képzés is. Még eléggé az elején van, szóval ezek változni fognak, de amúgy nagyjából úgy lesz mint a WoT-ban. -
Darun #2985 Sziasztok!
Nemrég kezdtem el játszani. Az alapok valamennyire már mennek, de hát ugye még elég kezdő vagyok. Adódott néhány kérdés, amire nem találtam eddig választ. Örülnék, ha valaki megválaszolná őket.
-A többi WG-s játékba az elit egységeknél be lehet kapcsolni gyorsitott képzést, igy nem gyűlik feleslegesen az xp. Itt van ilyen? Vagy "majd a paraszt aranyér átváltja free xp-re" rendszer van még a bétában?
-Tök jók ezek az admirálisok. Viszont ugye ezt játék közben adja be, ha eléred az adott szintet. Minden meglévő hajóba automatice tesz, az újakba azonban lehet választani, hogy akarok e ráfizetni a képzésére. Ez az admirális dolog pontosan hogy működik? Hogy lehet átképezni másik hajóra? Meglévő hajóból el lehet bocsájtani? És miért nem? :D (nekem nem sikerült, pedig 5000 pezót megérne hogy vehessek egy első szintűt)
-A 6. profilszinten vásárolható upgragedek gondolom úgy működnek, mint a WoT-ban az equipment. Csak egyszer lehet mountolni, ha leszedem elvész. Ezzel kapcsolatban meg pl az érdekelne, hogy a másodlagosnál (motor/irányitás/mégvalami) milyen hajón melyiket érdemes felszerelni?
-Illetve a végére az über kérdés: valaki aki komolyabban foglalkozik a játékkal, nem tervez a hasonló kérdésekre egy GYIK-ot?
Köszöntem :) -
#2984 Az is eleg. Csak akkor legalabb nem veszik el. -
Avenger93 #2983 Hát majd ha egyszer összeszinkronizálják az accuntokat, mint a wowp meg a wot között, de szerintem csak a béta után -
#2982 Szerintetek lesz rá lehetőség hogy WOT os aranyat áthozzuk majd WOWS be? WOT ban van 3000 aranyam, de a játékkal már nem is nagyon játszok. -
DantesHUN #2981 Nem haszontalan, de az Aurora-nál nem a legnagyobb gond, -
Dewri #2980 A St. Louison van 18 db 76 mm-es másodlagos ágyú is a 14 db főágyú mellé. Ezek néha jól jönnek közelharcban, ha egyik oldalra figyel az ember, de közben a másik oldalon megközelíti valami, egy romboló, vagy cirkáló. Mert ugye a másodlagosok automatán lövik és sebzik, igaz nem sokat, de azért valamit mégiscsak (ha alig él, akkor ki is lövik). Enélkül viszont simán oda lehet sunnyogni mellé. Szerintem igen hasznos, ha van másodlagos fegyverzet. -
DantesHUN #2979 Másodlagos fegyver nem is kell az Aurora-ra, elég sok ágyúja van, azok elegendőek. Vagy légelhárításra gondolsz? Van rajta vagy géppuska, de azok semmit se érnek, de a St. Louis-on sincs semmi. De nem ez az Aurora baja, lassú, lassan fordul. Tetű lassan -
Dewri #2978 És ha jól emlékszem, nincs semmi másodlagos fegyverzete, tehát közelharcban nem nagyon védi semmi... -
DantesHUN #2977 De abban igazad van, innen jöhet a 17 csatahajó, hogy a terv szerint ennyivel járultak volna hozzá az olaszok, csak ott sántít a dolog, milyen hajókkal, és mennyi volt kész? -
kissssss #2976 auróra mocskosul lassú, lőtávolsága is hagy kívánni valót maga után, manőverezni is nehéz vele mire megteszel egy kört a csatának vége, hiába van rajta egy csillagrombolóra való ágyú. -
DantesHUN #2975 Ez idáig oké, de kézzelfoghatóan, működő, bevethető, elkészült, és nem valami ósdi elavult teknő, hanem ami tényleg hadra fogható nem jön ki a 17. Az hogy mennyi állt építés alatt, az egy dolog. Meg mit vállaltak az olaszok. És amikor egy flotta erejét nézem, egy adott időpontban nem lehet beleszámolni az elavult, leszerelt, gyakorlatilag nem bevethető de még létező hajókat, és a még építés alatt állókat. Vagy, akkor úhy kell írni: ennyi volt kész, abból ennyi volt újabb típusú, és még ennyi állt építés alatt.
A brit flotta, épít két új repülőgép hordozót, (quenn elisabeth és a Prince of wales) és leszerelték a régi hordozójukat, az Illustrious-t de nem mondhatjuk azt a Royal Navy három hordozóval rendelkezik. Jelenleg eggyel se, a két új hajó még nem bevethető, a régit meg leszerelték. Az Ark royalt és a testvérhajóját még korábban leszerelték.
Viszont, a cikk lényege épp az volt, és sok tekintetben igaz is ami szerepelt ott, hogy a háború előestéjén, mennyire nem volt kész a Monarchia a háborúra, lám, mennyivel erősebb volt az olasz flotta 17 csatahajóval. Na és ez a része nem igaz. Az persze igen, hogy a Monarchia felkészületlen volt, minden tekintetben, minden haderőnemben, de az olasz flotta ennyivel nem volt erősebb. Különben is nem csak a hajók száma számít, hanem mennyire modern hajók. Már a Dreadnought után vagyunk.
Egy másik hasonlat: Magyarország hatalmas harckocsi állománnyal rendelkezik...több száz vagy 500 harckocsink is van... ja, régi T55-ösök, amik nagyrésze ki tudja milyen állapotban van, hadrendből kivonva...ezeket azért ne számítsuk bele, csak a bevethető és harcértékkel rendelkező harckocsikat. Míg Németországnak 350 tankja van, tehát akkor mi vagyunk az erősebbek? Ja, a német tankok modernebbek, és bevethetőek, nem hadrendből kivont ósdi kacatok. Ez így nevetséges dolog lenne.
Az olaszok szövetségére különben soha nem is lehetett számítani. Tudták, legalábbis sokan sejtették a Monarchiánál is, és az olaszoknál is. Hiába hármas szövetség, nem nagyon fogunk mi egy oldalon harcolni.A két ország érdekei több ponton is ütköztek egymással. A flottánál is elvileg tartalékolni akarták a hajókat az olaszok ellen ha egyszer harcra kerül a sor. Ideglenes érdekszövetség volt ez, nem tartós valami.
Az Aurora? Milyen lenne? A legöregebb hajó a játékban. Lassú, még lassabban fordul, az ágyúi is lassan fordulnak. Elég sokat lő, sok az ágyúja, de a rettentő lassúsága miatt elég vacak. A St. Louis sokkal jobb. -
Sendrov #2974 Ugye a már említett 1913-as megállapodásban vállalták az olaszok a 17 csatahajó közös flottába állítását, tehát vélhetőleg ez mégsem fals adat. Maximum csak annyiban, hogy ennyi hajó közül mindig van pár, ami szárazdokkban áll, kötelező javításon esik át stb.
Egyébként az olasz listádat elnézve könnyen lehet, hogy neked van inkább igazad.
A lényeg, hogy 1914-ben az olaszok elméletileg rendelkeztek 17 hadra fogható "csatahajóval".
Az OMM 12 vállalt csatahajója meg ugye nem is kérdés, illetve ezeket konkrétan tudom:
-Tagethoff osztály 3 elkészült csatahajója (a negyedik Szent István még nem volt befejezve, átadva)
-Radetzky osztály 3 hajója
-Erstherzog osztály 3 hajója
-valamint a Habsburg osztály 3 hajója
Az OMM az olaszokal ellentétben az igazán régi hajókat pl Wien osztály már fel sem ajánlották a megállapodásban.
A történelem persze átírta a dolgot. Az olaszok ugye mégis inkább az antant oldalán szálltak be a háborúba, így a közös flotta a gyakorlatban sohasem állt fel. Bár nagyon szedett-vedett flotta lett volna, valószínű, hogy elérte volna célját, azaz felül múlta volna a francia földközi-tengeri flottát. Az angolok ugyanis nem szándékoztak modern csatahajókat bevetni a Földközi-tengeren, mondván, hogy azt oldják meg a franciák, ők cserébe megvédik a franciák érdekeit az Atlanti-óceánon. Meg ugye a Német nyílt tengeri flotta ellen is szükségük volt minden csatahajójukra.
Érdekes, hogy a közös Olasz és Osztrák-Magyar flotta létre nem jöttét meg nem csak a monarchia szívta meg, hanem a németek által a közös flottába ígért Goeben csatacirkáló és a Breslau könnyűcirkáló is, amelyek így magukra maradtak és a túlerőben lévő üldözőik elől kénytelenek voltak végig menekülni a Földközi-tengeren. A Goeben és a Breslau végül elérte Isztambult és a szövetséges Török flottában szolgált tovább. Az ósdi török flottában így hirtelen megjelenő 2 modern, ütőképes hajó meg a ruszkiknál verte ki a biztosítékot stb. stb.
Tényleg, Auróra milyen a játékban? Érdemes megvenni? Adatai alapján hasonlónak gondolom, mint a St. Louist. Az Aurórával lehet hasonlóan jókat bohóckodni, mint a St. Louis-al?
-
DantesHUN #2973 Ja, de ez attól még nem stimmel. Ennyi erővel akkor a Monarchia flottájába 1914-nél számítsuk bele, az elavult, és egyébként sem csatahajó Monarch partvldő páncélosokat, és a meg nem épített 25.000 tonnás Erstartz Monarch 4 egységét is. Így már kapsából lenne a Monarchiának meg 20 hajója...de ez ettől még butaság.
Amúgy én 17-nek a következőt gondoltam, és így pont ki is jön:
-Re Umberto
-Szicilia
-Sardegna(1985-ös csatahajók)
-Ammiraglio di Saint Bon
-Emanuele Filiberto
-Regina Margherita
-Vittorio emanule
-Roma
-Napoli
-Benedetto Brin
-Regina Elena
-Dante Aligiheri
-Cavour
-Giullio Ceasare
-Leonardo de Vinci
-Andrea Doria
- Caio Duilio ( a doria osztályú el nem készült.)
Ez pont 17. Különben mindegy, mert ez így fals adat, a fele elavult, ósdi hajó, a másik fele meg építés alatt volt. És épp ezért ez megtévesztő, olyan mintha hű de hatalmas olasz flotta lett volna velünk szemben, pedig nem volt ekkora. Az is igaz, tényleg kár belekötni, a szerző egyébként biztos nagyobb tudású mint én, éns én nem igazán publikálok a Hadtörténeti Közleményekbe de ezt a konkrét adatot csúnyán benézte, és totál téves a belőle levont következtetés.
Amúgy ugyanilyen mintára akkor a magyar flotta( és nem komolyan venni , mielőtt valaki annak venné!)
-Monarch
-Wien
-Budapest(nem is csatahajók...)
-Habsburg
-Árpád
-Brandenburg
-Erherzog Karl
-E. Ferdinand Max
-E. Friedrich
-Erherzog Franz Ferdinand
-Radetzky
-Zrínyi
-Teggethof
-Viribus Unitis
-Prinz Eugen
-Szent István
+4 Erstarz Monarch hajó. Na mekkora flotta már!
Az olaszokhoz meg még a a Italia osztályú ironclad-eket és a Ruggerieo di Lauria osztályt a Caio Duilio osztályt is belehetne sorolni, nem voltak már voltaképpen szolgálatban ,de a hajók léteztek. Hohó, ez akkor már nem is 17 hanem...össze se lehet már számolni mekkora ÓRIÁSI olasz flotta. (nem) -
Sendrov #2972 Na jó, itt a 17 Olasz "bevethető" csatahajó 1914-ből (zárójleben a hadrendbe állítás dátuma):
-Dante Alighieri (1913). Drednought típusú.
-Giulio Cesare (1914). Drednought típusú.
-Leonardo de Vinci (1914). Drednought típusú.
-Regina Elena (1907) Pre-Drednaught
-Vittorio Emanuele (1908) Pre-Drednaught
-Roma (1908) Pre-Drednaught
-Napoli (1908) Pre-Drednaught
-Regina Margherita (1904) Pre-Drednaught
-Benedetto Brin (1905) Pre-Drednaught
-Ammiraglio di Saint Bon (1901) Pre-Drednaught
-Emanuele Filiberto (1902 )Pre-Drednaught
-A Pisa osztály 3 egysége (1908) Igaz ezeket a nemzetközi terminológia páncélos cirkálónak nevezi, de az erős fegyvereztük miatt az olaszok
gyakran csatahajóként hivatkoztak rájuk
-Az Italia osztály reaktivált 2 egysége. Ez szerintem eleve vicc, mert ezek már igazi őskövületek voltak barbettás óriáságyúkkal, igaz 1908-ban felújították őket kikötő romboló-foglaló "csatahajóknak".
-A 17-ikről nem találtam infót, valószínűnek tartom, hogy ez az akkoriban végszerelés alatt álló Conte di Cavour drednaught lett volna. Ezt 1910-ben kezdték építeni, de végül csak 1915 április elsején állt szolgálatba. -
DantesHUN #2971 Az a baj, konkrétan a dok. filmeknél, a fordítás egy összecsapott gyors munka, és nem szak fordítás. Még egy könyv esetében talán nagyobb eséllyel olyan a fordító, aki ért is az adott szakterülethez, (bár ott van a példa amit írtam, ott is becsúszott hiba) de a spektrum, NatGeo, Discovery filmek esetében, csak gyorsan legyünk túl rajta, és kész. És ezért lesz olyan, mint az alant lévő filmben, hogy a Hood hol cirkáló, hol meg csatahajó. Mindegy.
De ezzel együtt sokszor az eredeti szöveg is elég szakszerűtlen az ilyen filmeknél, ezek különben is, szórakoztatásra való dokumentum filmek, nem pedig komoly és részletekbe menő szakmunkák.
Ezzel együtt, a Hadtörténeti Közleményekben ami nem egy Discovery szint hanem komolyabb szakfolyó irat, kicsit vicces, hogy 17 csatahajója volt az olaszoknak közvetlenül a háború kitörése előtt. (Ne mintha én nem hibáznék, és biztos írtam és fogok is nagyobb tárgyi tévedést is. ) Csak ezen úgy felszaladt a szemöldököm. -
Sendrov #2970 Köztudott, hogy az Olaszok és az OMM eredetileg szövetségesek lettek volna az I.vh-ban.
1913 november 1-én Bécsben a felek alá is írták a megállapodást egy közös Olasz és Osztrák-Magyar földközi-tengeri flotta felállításáról. Ebben az olaszok 17 csatahajóval (ebből 3db Drednaught típusú), a monarchia pedig 12 csatahajóval (ebből 3db Drednaught típusú) képviselték volna magukat. Ehhez csatlakozott volna még a német földközi-tengeri hajóraj 1db csatacirkálóval és 2db cirkálóval.
Szóval igen, volt az olaszoknak 17db bevethető, (korabeli terminológia szerint) csatahajója, de ebből csak 3 egység volt modern Drednaught típusú. De a többiből sem mind volt régi, öreg kimustrált, használhatatlan egység, csak egyszerűen a villámgyors technikai fejlődés miatt pár év alatt elavultak. Jellemző volt a kor kisebb haditengerészeteire, hogy gyakran, a tervezés fázisában még viszonylag modernnek számító hajó, mire elkészült és hadrendbe tudták állítani, már el is avult. Jó példa erre az OMM Radetzky osztályú csatahajói. -
#2969 Mondjuk sokszor a fordító azt sem tudja, hogy az angolban a Battleship kifejezés nem csak egy hajótípusra vonatkozik. Amit mi csatahajó megnevezés alatt értünk az az angolban inkább Dreadnought jelent az első világháború elötti - pre-drednought - és alatti korszakában, és csak a két világháború közötti, de még inkább a második világháború alatt szolgálatban állt hajókra használja az angol a Battleship szót. Persze ahhoz, hogy ezzel tisztában legyen valaki kell is, hogy érdekelje ez a téma és a fordító meg ugye nem biztos, hogy hajóbuzi :D -
DantesHUN #2968 Nem rajongok a dok. filmekért. Kevés a jó . Szakszerűtlenek sokszor, plusz erre a rossz magyar fordítás rá tesz egy lapáttal.
Igaz nem film, hanem könyv, ahol a Gallipoli csata kapcsán azt írja : a disel motoros !! Queen Elisabeth-et küldték oda és elsüllyedt az Inflexible, ami megsérült. Szerintem mondjuk nem a szerző hanem a fordító bakizott.
Vagy, magyar hadtörténeti kiadványban! beszarás, a cikket író magyar szerző, azt írja 1914-ben 17 csatahajója volt az olaszoknak! Közvetlenül a háború előtt 17 csatahajó? Hogy jött ez össze jóbarát? Beleszámolta, a már ósdi de még nem lebontott, de harcban be nem vetet hajókat, és a még építés /tervezés fázisban lévőket is. Ennek úgy annyi értelme, mint a jelenlegi magyar flottába beleszámolni a Lajta múzeumhajót... -
StrikeFor #2967 estére
-
StrikeFor #2966 ne tudd meg mennyire felbasz engem is,hogy 2 max 3 emberrel próbálunk játszani a csapatom többi fele meg a SPAWN-on ácsorog vagy bolyban arra törekszik,hogy a map szélén a lehető legtávolabb kerüljön bármiféle ütközettől...........eszemfaszommegáll -
Dewri #2965 De legalább akkor törnének ott át és mennének körbe, vagy foglalni! De nem, amint meglátnak egy hajót szembe, mindenki megáll/elbújik/visszafordul és persze közben nagyrészt mellélő... Ez a probléma igazán, nem az egy irányba haladás... Természetesen a másik, üresen hagyott oldalon ezalatt mindig besunnyog minimum 3-4 hajó, ezek között 1 csatahajó és romboló is akad általában...
Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.05.07. 22:34:01 -
StrikeFor #2964 nem vágom miért abban merül ki a taktika,hogy mennek egy bolyban egy irányban............... -
Dewri #2963 Mai körök megint a szokásos: teljesen jó MM, ami ritka, de a full nulla csapatok miatt semmi esély. Mentem pár kört, lazán lehetett volna nyerni, ha tudják hogyan kell játszani, célozni, foglalni, szóval legalább az alapokat, ennyit talán el lehetne már várni hatos-hetes szinten. De nem. Pedig nem is voltak a végtelenül bonyolult 3 bázisos foglalások, csak sima 1 bázisos körök... Így mára ennyi, nem fárasztom magam fölöslegesen, tegnapelőtt is minden kör emiatt lett bukta, ma nem ölök bele órákat a sok vereségbe...
Sajnos már látom az alagút végét: ennek a játéknak is az agyhalott csapatok miatt lesz vége számomra, mert előbb-utóbb elegem lesz a folyamatos vereségekből, főleg az olyanokból, mikor simán lehetne nyerni, mert minden adott hozzá. És gondolom a rendes játékban már nem fog így jönni a pénz és a kredit sem úgy mint most, hanem beáll a wotos szintre, nyolcas tiertől prémium nélkül durva mínuszos körök, 200-300 xp mellett... Valahogy csak kéne írni egy algoritmust, ami nem csak a különféle csalásokat szűri, hanem a hülyéket is... Pl, aki áll a hajóval, tili-tolizik, teamkillezik, már az elején torpedózik, lő a semmibe, azoknak egyből instant kizárás... -
#2962 buta idegen,aim assistol -
#2961 rég láttam de mintha azzal fenyegettek vna hogy leatomozzák "random amerikai várost" ha közel repül bármi is ,vagy közel megy
mert az akkori felszerelésben tomahawk is van már atom töltettel. -
DantesHUN #2960 Nagy marhaság persze ez a film is persze. Különben, le lehet majd forgatni a film magyar változatát. Csak nálunk nem a USS Missurri indul csatába, hanem a Parlament elől az SMS. Lajta. Szinte ugyan az. (nyáron fel kell menni Pestre megnézni a hajót különben) -
DantesHUN #2959 Na igen. Amikor az AC/DC Thunderstuck zenére egy rakás öreg nagyapó beindítja a régi Iowa osztályú csatahajót...mekkora poén már. -
Dewri #2958 Atom jelenet! A korábbi is jó, mikor a romboló lövi rommá a másik élient...:)
Egyébként szerintem az a horgonyos rész kissé túlzás. Nem hiszem hogy egy haladó csatahajót a leérkezés pillanatában nullára lefékez és elránt egy horgony... De ha mégis így lenne, akkor az emberek a fedélzeten minimum elszálltak volna a tengerbe... -
ikarus44 #2957 Viszont azzal egy időben volt, egy dokumentumfilm ami a Jütlendi csata során azt vizsgálta, hogy robbanhatott fel 3 vadonatúj brit csatacirkáló gyakorlatilag 1-2 találattól. Illetve a Brit, és a Német haditengerészetet is vizsgálta. Sokkal értelmesebb film volt a kalózok-Us navy "filmnél"
-
StrikeFor #2956 -
DantesHUN #2955 Amúgy tegnap volt csatahajós film. Segal ,,mester" és az Úszó Erőd. A USS Missurri csatahajót egy rakás hülye terrorista elfoglalja. Meg Erika Elenak akkori melle látszik. És Patkány Casey Ryback jól leveri és lelövi az összes terroristát. Amúgy igen vacak film, bár régen jónak számított, és tokaharcos új filmjeihez képest is egész tűrhető. Meg USS Missurri. Azért érdekes, hogy maroknyian lazán elfoglalják, és semmit nem tud tenni ellenük a flotta...hiába csatahajó, és? Tengeralattjárók, repülőgépek? Szarrá lőhetnék, na mindegy, ez csak egy film. -
Avenger93 #2954 Oké én is felé hajlok :)