22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Dewri #6983 Hát nem tudom, nekem nem szokott sikerülni Langley-vel az ilyesmi... Viszont tegnap többször is volt, hogy én voltam az egyetlen hordozó. MÉSZÁRLÁÁÁÁS....:) -
seepheeerd #6982 Nevetséges: ha Langley van a másik csapatban, úgy leszedi a vadászgépeim hogy EGYET nem tudok lelőni. MIABÜDÖSKURVAPICSA EZ? -
#6981 :D Kétségkívül, bár az már bőven az a pont, ahol inkább egy rombolót... -
#6980 De azt is lehet máshogy érteni hogy: "I see a double D!" -
#6979 Mondjuk ez egészen más megvilágításba helyezné azt a szlenget, hogy "She wants the D". -
#6978 Szerintem inkább csak annyi a lényeg, hogy nehezebb a DD-t összekeverni vagy félreérteni mint egy sima D-t -
#6977 :D hát ja
btw a DD lehetne DamageDealer is pl :) -
Dewri #6976 Ez mi már... Adminisztrációs okokból... Lusta bürokraták miatt agyaltam ennyit 100 évvel később...:) -
Dewri #6975 Van másnak is olyan problémája, hogy a Ctrl gombot hiába nyomja, nem jelenik meg a kurzor, ezáltal nem lehet külön kijelölni a közeli hajókat és repcsiket célpontnak, illetve nem lehet pingelni a minimapon? Nekem már jó ideje volt ez a gondom. Most találtam meg a megoldását.
Belemásztam a preferences.xml file-ba és ott láttam, hogy van olyan bejegyzés a "keyboard control" résznél, hogy "free cursor". Nálam ott nem volt semmi beírva. A többi billentyűparancs mintáját követve beírtam oda a ctrl gombot. Beléptem a játékba, mentem egy kört próbaképp és végre működik!!
Ha van ilyen gondotok, íme, ezt kell beírni az említett "preferences.xml" file/"keyboard control" részébe, a többi billentyűparancs mellé:
<CMD_FREE_CURSOR>
<keyCode> KEY_LCONTROL </keyCode>
</CMD_FREE_CURSOR> -
#6974 "In 1920, the new designation for battleships and destroyers became BB & DD; "B" for battleship and "D" for destroyer, the second letters "B" and "D" meant nothing, other than making battleships and destroyers easier to document during administrative functions." -
#6973 A kérdésben a válasz ? CV C aircraft carrier V fixed wing
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.08.07. 20:07:47 -
Dewri #6972 Elég fura jelölések. Miért BB a BattleShip? A BS nem logikusabb? Ezerféle rövidítés van, de szó szerint sehol nem találtam, hogy pontosan mit is jelentenek. A BB feltételezem BattleBoat akar lenni?? A CA az még elmegy, mint Armored Cruiser, nehézcirkáló. De mi a DD? Milyen Destroyer? A CV meg Carrier Vehicle? Erről van valami infótok?
Itt egy elég komplex lista a különféle rövidítésekről, akit érdekel:
-
StrikeFor #6971 szegény ,nem tudja,hogy van vagy 50db DIE HARd zászlóm :D
-
ZsG502 #6970 CV= repülőgéphordozó (carrier)
BB= csatahajó (battleship)
CA= cirkáló (cruiser)
DD= romboló (destroyer)
A rövidítések ezeknek asszem az US Navynél használt megjelöléseiből erednek. -
Ragnaer #6969 BB - Csatahajó/Battleship
CV - Hordozó/Carrier
DD - Romboló/Destroyer
CL - Cirkálok/Cruiser( itt sok fajtája van a cirkálóknak) -
#6968 Srácok a rövidítések mit jelentenek? CV, BB, DD, BS meg ezek... ha valamit kihagytam pótolnátok?
CV az a cruiser sztem, legalábbis a mai tapasztalatom alapján :D -
StrikeFor #6967 sry Ragnar nem tudok csetelni ingame :)
semmit nem találtam el azon a meccsen:D
-
Ragnaer #6966 Wgnek egy kérdés: Kinek jutott eszébe hogy az izumo egy hajónak nevezhető valami?
Aki japán BBvel játszik T8ig még rendben van..... Amagi volt a legjobb.. kiemelkedően sok sebzést lehet vele csinálni.
Utoljára szerkesztette: Ragnaer, 2015.08.07. 18:47:49 -
ZsG502 #6965 Ismered a viccet az elmélet és a gyakorlat különbségéről?
Nagyjából 300 csatám volt Omahával és Clevelanddal összesen. A 6"-ös HE egy csatahajóra átlagosa 100 és 200 közötti értéket sebzett.
A rombolóra teljesen random volt
A 6"-os AP átlagosan 500 körül sebzett cirkálókon.
Nagyjából száz nehézcirkáló csata alapján a nagyobb 8"-as HE csatahajóra átlagosan 500 körül sebzett csatahajókon és teljesen random értékeket rombolókon.
A 8"-as AP átlagosan 1000 körül sebzett cirkálókon és alsóbb tierű csatahajókon vegyesen.
Úgyhogy szerintem (meg a statjaim alapján) a 8"-assal szerelt cirkálókkal átlagosan nagyobb sebzés vihető be. -
#6964 Erről eszembe jutott rápillantani a Mogamira.
155 mm, elméleti tűzgyorsaság: 6 lövés per perc, a maximális sebzések rendre: HE 2600; AP 3300
Tételezzünk fel egyetlen csövet, amivel minden lövés talál és tökéletest sebez: Ilyen idealizált esetben az egy perc alatt lerakható sebzés papír szerint HE-vel 15600, AP-vel 19800 pont.
Most szereljük fel 203-assal, a fenti értékek ekkor: 4 lövés/perc, HE 3300, AP 4700.
Az egy perc alatt kiszórható sérülés ezzel HE 13200, AP 18800.
Oké, a toronyfordítás felgyorsul, de mégis - most csak így, pusztán a számokkal rápillantva a laboratóriumi esetre. :) -
ZsG502 #6963 A jót könnyű megszokni.
Tier 4-5-ben a rombolók alapból 45 másodpercenként képesek torpedó-szalvót indítani, ami kapitányi skillel 35 másodperc körülire csökkenthető. Ennek ellenpárjai a 6-7 másodpercenként HE esőt hugyozó cirkálók a tier 4-6-ban.
Felsőbb tierekben viszont a stock Mogamit kivéve a 8"-as ágyúkkal szerelt nehézcirkálók vannak túlsúlyban, amik tizen-x másodpercenkén tudnak csak lőni és a lövegtornyokkal is vesződniük kell.
Plusz felsőbb tierekben a CV-k részben átveszik a torpedó spammelés feladatát. -
Jacktor #6962 Hogyan játsszunk a repülőgép-hordozókkal? -
#6961 mi van velük? zavar hogy meg ölnek? jajj istenem
menj war thunderezni tankokkal, ott a semmiből ölnek meg egy lövéssel, 0 esélyed van bármit tenni ellene
-
StrikeFor #6960 TORPEDO -
#6959 Még pár hét és mit fognak kapni szegény OP cirkálók! Durva lesz már most látom.
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.08.07. 15:37:43 -
#6958 neked bajod van a CV-vel most meg a DD-vel is? atya ég -
#6957 Pl. most karistolok a 6-os japó Mutsukival. Berakja néha még tier 9-be is, szerencsére ritkán. Sajnos még nem fullos, nincs meg a második torpedó aminek 10km lenne a lőtávja (bár jóval lassabbak a torpedók és könnyebben kikerülhetők). A Minekaze után nagyon durva visszalépés. Hp nagyjából egyforma, töltési idő jóval több (jóval 1p felett), 3 helyett csak két torpedóvető egysége van és azok is 7km helyett csak 6km lőtávval. Fedélzeti ágyúk gyakorlatilag nincsenek rajta, mert annyira lassan fordulnak (ha a hajóval bármilyen kis fordulót csinálsz, másodperceket kell egyenesen megint menni, hogy a lövegek "utolérjék" a hajót) és annyira nincs sebzésük, hogy nem érdemes őket használni, csak a legvégső kétségbeesett helyzetben (pláne, hogy ha lősz velük, magaddal cseszel ki, mert egyből spottolnak a világ végéről is) és akkor is általában egyet tudsz lőni, mert gyakorlatilag utána halott vagy.
Szóval kicsit más mint a 2-es Umikaze, és akkor még nem is beszéltünk az amcsikról a jó kis 5-5.5km torpedó hatótávval még tier5-ben is!
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.08.07. 15:35:05 -
Dewri #6956 Tier2-ben esetleg. 3-ban még talán. De tier4 fölött már lesznek problémák... -
StrikeFor #6955 hát nemtudom nekem a DD play easy mode -
Dewri #6954 Ez úgy hangzik, hogy a romboló szinte arty-könnyedséggel játszható, mert automata célravezető rendszere van és pár kattintás az egész...
De ez azért messze nem így van. Rendes találathoz be kell menni 5 km alá, olykor bőven alá, ahol többnyire másodpercekben mérik az életből még hátralevő időt, elég ha meglát sunnyogás közben egy másik romboló vagy egy repcsi és onnantól az egész térkép téged lő. És általában meglát. Zavar a füst, zavarnak a szigetek, nincs hp, folyamatosan mozogni kell, az ágyú használhatatlan, az utántöltés elég lassú.
Mindeközben a "kijelölt helyre húzni a csöveket" (azaz az oldaladat mutatni a célpontnak pár km-ről) és "nyomni a bal klikket" egyáltalán nem könnyű feladat, jól és eredményesen csinálni kifejezetten több skillt igényel mint egy BB. Tudom, mert én is főleg BB-zek, de rombolózok is. BB-vel nagyságrendekkel többször maradok életben (Isokazéval konkrétan 14 csatából egyszer sem...) és gyakran több a sebzésem is, mint rombolóval. A statomnál is látszik, a tier4 Wyoming-al jobb a találati arányom, a sebzésem, az elpusztított ellenfél mutatóm, mint a szintén tier4 Isokazéval...
Szóval egy DD-s is nekiállhatna panaszkodni: bezzeg a BB mekkora OP, a 60ezer hp-jával azt csinál amit akar, simán elvisel több sorozatot/torpedót és még az életét is többször visszatölti, ráadásul 10-12 csővel lő egyszerre, nagy skill úgy játszani...:)
Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.08.07. 14:52:22 -
Toweliee #6953 Random vagy Co-op? Én randomban megyek, tele van BB-vel (megfelelő arányban). Ezért kérdem, mert a Co-op-ot nem ismerem, ott lehet, hogy nincs BB. -
StrikeFor #6952 ez a gáz.......rank 2 vs rank 9.....8 találat-4 hajó mindet fullosan én nyírtam ki.....aztán a T9-es 300 méter hosszú csatahajóval aminek akkora ágyúi vannak mint a rank 2-es egész hajó azzal meg 18 találat oké -3 hajó,de nem fullosan én bontottam le őket.......ráadásul 100k a különbség pénzben úgy,hogy az a 100k el is ment a javításra...........szar a rendszer
-
StrikeFor #6951 ??? -
Ragnaer #6950 Értem amit mondasz de a WG-ről beszélünk.....
A WoTból tudjuk hogy addig módosítja a járművet ameddig nincs szintben.
Én csak azt mondom ami történni fog. -
PzPuma #6949 Két cirkáló ág oké lenne de ezen az alapon a többi nemzetnél is lehetne...
Hova buffolsz egy 1 vh hajót ? ne viccelj már ;) nézd meg a fegyverzetüket (pl másodlagos ill légvédelemről ne is beszéljünk)
Persze megtehetik hogy variálnak de akkor megint ott vagyunk hogy az usa-japán ágnál is megtehették volna... -
Ragnaer #6948 A tech ág hivatalos, a wg rakta ki..... Az ág teljesen 1.vh-s hajókból ál.. kivétel hipper...
Az oka az hogy két cirkáló ág lesz(feltételezem) a németeknél és ugye tudjuk hogy be kerülnek a zsebcsatahajók is...
Így belegondolva már érthető.
ui: Mindenki tudja itt a fórumon hogy a wg nem csinál problémát ha buffolni kell... 1vh-s hajók de szintben lesznek a többivel..
Ahogy szokták mondani: a WoT egy játék ahol sok tank van és nem a valóságot veszi alapul.
Utoljára szerkesztette: Ragnaer, 2015.08.07. 13:56:06 -
#6947 Lehet innen merítik majd az ötletet ?
A hajó nevek meg nem egy hajóhoz vannak kötve pl ez is NY ha '20-as években csinálták is az elsőt a nevet később megkaphatta a következő generáció is.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.08.07. 13:43:12 -
Toweliee #6946 Te milyen modban játszol? -
StrikeFor #6945 de minek adnak segédirányzékot egy olyan fegyvernek ami egyetlen találattal3x akkorát sebez mint 8 másik lövedék,iszonyatos koncentrációval és mákkal? akkor legyen a főfegyverzetnek is lead célkeresztje és ne nekem kelljen számolgatnom hova helyezzem a lövést..........akkor így a fair play !
nem véletlen az,hogy szinte senki nem BB -zik......CV, DD és Cruiser az isten és háromból kettő a torpedók miatt......akkor itt valami nagyon el van baszva,mert bár nagyképűen hangzik,de az én találataimat igenis komoly előkészület és számolás idézi elő és nem annyi,hogy a computer által kijelölt helyre húzom a csöveket és nyomok egy bal klikk-et
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.08.07. 13:16:00 -
#6944 +1 !