22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#8264 Bah, tapintatlan módon majdnem elfeledkeztem mindenki kedvenc osztályáról!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#8263 Ma éjjel, úgy tűnik, többet "fényképezgettem", mint lőttem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
DantesHUN #8262 Nem lehet azt elrontani. Abból lehet választani, ami ott van tech tree-ben. Általában három féle variácó van, használd amelyik szimpatikusabb. De a Bouge-nál, olyan van hogy : két vadász /egy bombázó vagy egy torpedós/két bombázó. Illetve az alap 1vadász/1 torpedós.
Olyat amit te akarsz nem lehet választani, ez van. Vagy, válassz japán hordozót, annál jobbak az összeállítások, csak ott meg gyengék a repülők. -
SzocsA #8261 Elrontottam a bogi anyahajó fejlesztését, ugye csak 3 repülő lehet max? nincsenek fightersjeim két bombázó van meg 1 torpedó repülőim.
Ha meg a másikat választom ott ugye csak 1 torpedózó repcsi lehet meg két fighters
olyan kéne, hogy egy fighters lenne vagy két torpedózó, vagy 1 torpedózó és egy bombázó ...
meg állandóan menekülni kell mert mindig átjönnek és szétlőnek.... -
kHares #8260 Érdekes, mintha azt olvastam volna valahol a japán és amcsi között lesznek lopakodás/torpedózás szempontjából de T5 T6 4 km-s torpedó? Azt gondoltam az amcsi a lövöldözős ág nem ez. Azért megszavazom hogy op lesz mert mégis csak orosz :) -
#8259 Valami komolyabb szakértőt kérdezem:
Jók lesznek e valamire a számok alapján ? -
#8258 Na, oszt jönnek az erősz, győszedelmesz szovjet teknikák es! -
DantesHUN #8257 Persze. De amikor a másik csapatban amerikai hordozó van, több és erősebb vadásszal, és végig kerget a pályán, nem igazán van lehetőség spot-olni semmit, a vadász fölénye miatt. -
kHares #8256 Buff előtt játszottam vele és nagyon szenvedtem. Mint egy könnyű bb, torony egy percig forog, 20 sec újratöltés, cruisertől nem ezt várom. Viszont az Aoba sokkal jobb, megéri szenvedni. -
kHares #8255 Bár nincsenek felderítői nagyon hasznos ha mutatja ki merre megy ill. dd fölött tart egy osztagot hogy spottolja. Már volt hogy jól spottoló carrier eldöntötte a csatát a végén. Nem kell elpazarolnia semmit, csata különféle fázisaiban ha nem tudja mire használni a repülőit vagy védve vannak a célpontjai, nem kell aa távolságba mennie lát az legalább 10km-ről. -
#8254 Gondolom úgy értette, hogy a repülők ahogy mennek előre spottolgatnak. Nyilván nem kizárólag azért mennek, de ha már ott vannak látnak is. -
DantesHUN #8253 A hordozónak nincsenek felderítő gépei. A torpedóbombázókat, bombázókat csak felderítésre pazarolni, meg nem túl nyerő ötlet. A vadászok meg a saját gépek/hajó védelmére, illetve az ellenséges bombázók ellen kellenek. Pláne, ha a másik oldalon US hordozó van, akkor amerikaié a légifölény, a japán gépekkel meg igyekezni kell elkerülni, és nem bele menni a darálóba. -
#8252 CV sem hülyeség,nyilván ne maga a carrier menjen hanem a repcsik :) -
Jacktor #8251 De előbb a spotoló CV-t cserélje CA-ra benne (elírás) :)
Az utolsó bekezdéséről ez jutott eszembe: "Ha újra és újra ugyanazt teszi valaki, de más eredményt vár." - Einstein szerint az őrült definíciója -
Desmodromic #8250 A Furutakával tolom mostanában, aminek 5000 az AP sebzése. Nagyon vicces amikor rám ront egy Cleveland nagy mellénnyel, hogy csak egy Furutaka, aztán szalvónként kap 1-3 5000-es citadellát. :)
Egyébként marha jó a Furutaka, gyorsan repül a lövedék és viszonylag pontos is. Az amcsikkal többet sebzek, de kicsit olyanok, mintha uzival mennék őzre vadászni. A játék legjobb élménye meg mégiscsak a citadella találat. :) -
kHares #8249 Hmm, most hogy így mondod csatáim legalább felét egy barátommal játszottam, ill. még csak t6-ban járok és 400 csata nem igazán mérvadó. Ez majd csökken, meglátjuk pár ezer csata után. Wot-ban 20k csata után vagyok 57%-on, csatáim 2-3%-a volt platoonba. Lehet magyarázni a stat nem számít mert sok más ember van még a csatában de amíg valaki folyamatosan jól teljesít az látszani fog. A jól teljesítéshez pedig nem kell progamer-nek lenni, ahogy horika is említi józan paraszti ész elég, ezzel már rögtön a játékos állomány top 20%-ba kerülsz (wot alapján mondom, valahol nagyon szomorú).
Ami még tanács lehet és a játék nem hangsúlyozza ki főleg a kezdőknek a lőszerek jó használatát. Az elején cruiserrel mindenkire csak lőttem a he-t mert a jópofa ha kigyullad illetve jobban sebeztem mint a ap-val. Aztán szép lassan rájön az ember amikor másik cruisertől kapja a nagy pofonokat bizony ha szépen az oldalát mutatja váltunk ap-ra. Nincs jobb érzés mint cruiser duel aztán full hp-ról kikapni valakit 5-6 citadell lövéssel míg az a hpm 30%-át szedi le. Ha nem látom az oldalát váltani vissza he-re.
-
#8248 Ha ésszel játszol sokat segít. Nyilván nem lesz rögtön annyi, de nem is lesz 40% -
seepheeerd #8247 És rögtön 60% lesz a WN -
#8246 Hja, jól összefoglalta a dolgokat :) Annyit hozzátéve, hogy sokszor még fórumot se kell nézni, csak józan paraszti ész. Pl. csatahajóval a múltkor bementem a szigetek közé és ott jött 2 dd és szarrá torpedóztak 3mp alatt, ja akkor most nem megyek oda... Meg hasonlók.
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.09.25. 09:31:15 -
Sendrov #8245 Kérném az admint, hogy kHares #8242-es hozzászólását vastagon szedve, bekeretezve rakja ki a fórum fejlécébe, közvetlenül a World of Warships logo alá.
Köszönöm
:) -
seepheeerd #8244 Egyedül, 15-ös csapattal 60%? Gratula -
#8243 +1 -
kHares #8242 Most ismét beleolvasva a fórumba azt kell mondanom jól tükrözi a játékot. Ez egy arcade játék, mégis mitől olyan nehéz?
Első pár csatában megtorpoztak, megtanultam kanyarodni. Romboló jön már lövöm is és nem egyenesen mozgok. Lelőttek messziről megtanultam a lőtávot. Egyedül meghaltam 3 ellenfél ellen? Megtanultam nem egyedül előre menni, spottoljon a CV/DD, esetleg még mozogjunk is úgy mintha valós flotta lennénk. Sőt, advanced tanács: minimapot max méretre raktam, néha még rá is nézek.
Most épp 60% winratenél tartok 400 csata után pedig nem én vagyok a legokosabb ember a világon.
Nem azt mondom hogy hibátlan a játék de ha valami nem megy és már sokadjára is ua. azt csinálod ua.-al a végeredménnyel akkor javaslom hátradőlni, átgondolni vagy átnézni a fórumokat aztán változtatni a stíluson. Esetleg letörölni a játékot mert ez úgy tűnik nem minden korosztálynak való.
-
Desmodromic #8241 Akkor fuss neki még egyszer! A detailed reportban kiírja az AP és HE hiteket, ami nem összetévesztendő a bekezdés alján lévő penetrationsel, ami ugye az átütést jelenti. -
#8240 Az érdekes, mert játék közben csak azt írja, hogy a lövedék talált e vagy nem. Azt nem hogy át is ütött és sebzett e vagy lepattant és nem.
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.09.24. 22:05:48 -
aru #8239 Tévedsz egyezni szokott a játékban kiírt találat a játék végi statisztikában szereplő átütéssel. -
DantesHUN #8238 Persze, és bizonyos hajókon a páncél fedélzet is több rétegű volt, míg másokon egy, de az erősebb. Mondjuk nem tudom, ezt számolja-e a játék. De mindegy, mert úgyse érti, pláne ha bonyolítjuk. A kollega akkor is jobban tudja. -
#8237 A hajókon általában kettős fedélzet volt, legfelül egy gyakran fából készült "álfedélzet" volt ami azt a célt szolgálta, hogy az indítsa be a lövedékeken a gyújtást, alatta pedig volt a páncélozott főfedélzet, ami felfogta a robbanás erejét és a repeszeket. -
DantesHUN #8236 Természetesen ismét tévedsz. A fedélzet is páncélozott, nem az egész, természetesen. Amikor a citadelláról beszélünk, azt úgy kell elgondolni, mint egy páncéldoboz a hajón belül Oldalt, és felül is páncélozott.
A fedélzeti páncél értékei eltérnek az övpáncéltól, de. A fedélzetre más ívben érkezik a lövedék, más a szög, épp emiatt más átütési értékek vannak.
Egy kicsi cirkálóval, AP-vel soha sehol át nem lövöd a csatahajókat. Lőjj HE-t, a fedélzetre, hogy kigyulladjon...és egyre unalmasabb már a műsorozás. -
Lebowski #8235 -
#8234 Bizony, de ez nagyon tetszett, nem álltam meg szó nélkül... :) -
Lebowski #8233 igen, én is most láttam :D kicsit kancsal voltam már aznap estére, de kurvajót nevettem most rajta. grammarnácizmust részben megértem, de asszem látni, hogy nagyon nem volt több heJesirásí hibám... -
#8232 Mindenki csiter, valoban. -
#8231 Ennyi geciláda csalót ami ebben a játékban... Murmanks nem pay2win... itt ülök már másfél órája... eddig 0 xp... kivbaaszott egyetlen egy lövéssel kiszedik a hajóm... 26k Hp Omaha... én 80 találattal 5kt nem sebezek... -
#8230 Amúgy itt egy remek cikksorozat első része (a többi is megtalálható a blogon, nem linkelem be mindet), amiben rengeteg dolgot meg lehet tudni a modern csatahajókról, a fegyverzetükről, páncélzatról, mindenről. Érdemes végigolvasni. Néhol kicsit "száraz" de megéri.
Az Iowa osztályú csahatajók
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.09.24. 15:55:53 -
#8229 Azt kell megértened, hogy ha a lövedék átmegy a hajón, az ROSSZ! El kell kerülni. Ahogy előttem leírták, az AP lövedék úgy működik, hogy egy bizonyos késleltetéssel robban, a találat után. De ha olyan kis ellenállásba ütközik, mint a felépítmények, a test orr/tat része amik nincsenek páncélozva, akkor a gyújtószerkezet nem gyújt és nem robban a lövedék, csak áthatol a hajón. Ezért sebez keveset. Ezért kell az erősen páncélozott helyekre lőni, ott amikor eltalálja a hajó páncéllemezeit, bekapcsol az gyújtás időzítő és mikor a lövedék a hajó belsejében van, robban (és sebed csúnyán). Ez a cél.
+ már a Tier3-as Kawachin is 305mm-es ágyúk vannak a fő fegyverzetben, 80-120-152mm-es a másodlagos fegyverzet.
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.09.24. 15:50:04 -
#8228 Egyvalamit tisztázzunk: A játék a _találataidat_ írja ki a kis szürke ikonnal, nem a sebzésedet. Ha megkongatod a majmot, mint a harangot, az is találat, de ha a csata végén a "Detailed statistics"-re vetsz egy pillantást, azon belül is a "penetrations"-re, esetleg megfelpődéssel fogod tapasztalni, hogy bizony, erősen nem annyi, mint amennyire gondoltál. Egy csatahajónak prímán lehet 80mm-es cementált krupp acél páncélfedélzete, meg még alatta mondjuk egy 40mm-es szilánkvédő lemez. Ha olvasgatod "Oli hajói"-t, ott látsz arra példát, hogy 750 kilogrammos bombák sem feltétlenül bírják feltépni a fedélzetet.
Tehát nem tudom, mivel játszol, de könnyűcirkálóval annyira bölcs dolog páncéltörő granátot használni dreadnoughtok ellen, pláne jenkik ellen, hogy semennyire.
Japó vonalat viszem, ott nagyjából a Furutakával és a 203-assal kezdődik az a szint, ahol már esetleg érdemes csatacirkálókat megkísérelni övpáncélon perforálni. Merőlegesen, persze.
Szerk: a vastagságoknál úgy nagyjából a hasamra ütöttem, de úgy rémlik, a Tirpitz-cikkben még némi összevetést is találsz a témáról a korabeli csatahajók között.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.09.24. 15:27:30 -
seepheeerd #8227 Már van, úgy hívják CV :) -
aru #8226 Minden hajó tele van artyval, köcsög is mind aki játszik vele (én is)! :D
A fedélzet a legpuhább része a hajónak így ott még akkor is átmegy ha az oldalán nem. Amúgy meg a ballisztika miatt míg a fedélzetet tudod sebezni addig az oldaláról jobban lecsúszhat a lövedék. És 14+ km távolra nagyon laposabban sem tudsz lőni, néha már azt nézem, hogy a holdra mennek e a lövéseim.
Mivel a lőtávnövelő skill hat a másodlagos fegyverzetre ezért azoknak 155 mm alatt kell lenniük....
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.09.24. 13:58:25 -
#8225 Amúgy AP-val a fedélzetet soha ne lődd, ott nemigen fogsz sebezni túl sokat. Mindig a hajó oldalát, minél közelebb a vízvonalhoz, lehetőleg a tornyok vagy a kémények alatt.
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.09.24. 13:48:02