22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#8224 Melyik csatahajó lő 155mm-rel? Esetleg a másodlagos fegyverzet... -
Toweliee #8223 Lesz arty a játékba? -
aru #8222 Majd esetleg ha lesz ilyen az opciókba. Amúgy a t6-os csatahajó is ugyanazzal pukkangat, mint a cirkáló, ugyan úgy 155 mm. Ja világos azért írta ki, hogy 8 átütés, mert nem ütötte át.
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.09.24. 13:36:05 -
Desmodromic #8221 Attól még, hogy eltaláltad még nem ütötted át, főleg nem egy csatahajót a kis pukkantóddal!
Tegyél már fel replayeket, sokat segítene Neked is, nekünk is! :) -
aru #8220 Marhaság. Szűz full hp-s csatahajónak a közepét megszórtam AP-val amiből 12/8 talált, összesen 1000 dmg (találatonként 125 sebzés)... A fedélzetet találta el és nem is az oldalát így egyértelműen belül kellett robbannia érintetlen részeken. Ekkor ez mi alapján is lett ilyen kevés? Semelyik szorzóval nem jön ki a matematikád, mert (8*3200)*0,1 végeredménye is több!
A HE-t meg hagyjuk is, de az legalább gyújt... de ott is érdekes az 5 találat 800 sebzés ugyan ilyen szűz érintetlen hajóra. :D
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.09.24. 12:56:34 -
#8219 -
DantesHUN #8218 Hihetetlen.
Mégegyszer elmondom: ha citadellát ér a lövés, akkor 100%-ot visz be. A rombolónál nincs citadella. Itt 0,5-szörös a szorzó
Ha máshol éri a sebzés, és felrobban az Ap lőszer, akkor 0,333-szoros a sebzés.
Ha eltalálja, áthatol, de nem robban fel, , 0,1-szeres a sebzés.
Citadellát akkor ér, ha átüti a hajó páncélozott részét. Az övpáncélt. Ami nem megy végig sem a hajó teljes hosszában, se magasságában. Tehát, ha a hajó orrát találod el, akkor 0,1-szeres lesz. Miért?
Mert ott nincs övpáncél. De nincs más része sem a hajónak, tehát az AP lőszer robbanás nélkül átmegy rajta.
Miért teszi ezt?
Azért mert az AP lőszer időzítővel van ellátva, ahhoz hogy robbanjon megfelelő ellenállásba kell ütköznie, azaz átkell törnie a páncélövet, vagy több rétegnyi hajómodulon kell áthaladnia.
A hajó orrában se modulok nincsenek, se övpáncél.
Az eleve nagyon vékony páncélzató hajók esetében, kapásból átmegy az AP lövedék a hajón robbanás nélkül.
Ezek fix számok, nem random. A, hogy hol találod el, és milyen szögben, függ tőled, hogy hova célzol, függ a másik hajótól, hogy kikerüli-e, milyen szögben megy, stb, stb, és van egy random faktor is.
De a sebzés száma: FIX.
Nézzünk példákat: Csatahajóval egy kicsi romboló ellen: hiába 10000 a sebzése, mivel nincs citadella 5000-ret fog sebezni, ha telibe találod!
Nézzünk egy cirkálót: az orrát találod el, azaz 10000x0,1: 1000-ret fog sebezni.
Ha mondjuk a cirkáló kazánjait találod el: 3330 lesz( 0,333-as szorzó)
Ha átütöd a cirkáló páncélzatát: 10000.
Ugyanez áll a csatahajóra.
A citadella átlövés lehet többszörös is, természetesen, illetve a sima modul sebzés is lehet többszörös, ám de! Ha már egy eleve sérült részt találsz el mégegyszer: 1650 lesz(0,65 sebzés. )
Nézzünk erre is példát: Egy csatahajóval le adsz egy sortüzet, mondjuk legyen öt tornyos hajó:
-első lövés lepattan, ez nulla
-Második lövés: a hajó orrát találja el: 1000
-Harmadik, negyedik lövés, betalál robban de nem üti át a citadellát: 2x 3330 sebzés
-ötödik lövés citadella: 10000.
Lősz még egy sortüzet:
-Első és második lövés ugyanoda megy, ahová már az előző esetben lőttél, tehát 0,165-os szorzó 1650*2
A harmadik negyedik lövés sebez, de nem üt citadellát: 2*3330
Az ötödik meg mondjuk lepattan, így nulla lesz.
Az első esetben így 17600, a másodikban 9930 lesz az össz sebzés.
Ez így működik. Mondjuk felesleges volt ezt így le írni, mert úgyse érdekel senkit, de talán hátha, de aki ezek után is csak fújja a magát, az tényleg törölje le a picsába mert túl hülye ehhez a játékhoz. Tologosson egy fakockát a szőnyegen!
-
aru #8217 Az lehet, de 14-16-18 km távolságból a kis páncélzatú fedélzetbe már szinte merőlegesen csapódik a lövedék. És így nagyon nem reális, hogy a "névleges" 6%-át sebzi állandóan. Sőt megmerem kockáztatni, hogy ha ugyan oda érkezik 6-8-10 lövedék akkor az előbb-utóbb a hajó alját is átszakítja és süllyed.
Amúgy a kaliber lehet, hogy ugyan olyan, de a pontosság lényegesen többet fejlődött a két hajó (t2-t6) között. -
#8216 Hogyne lehetne megmagyarázni, a T2 hajóknak sokkal kisebb a páncélja mint a T4-6-nak, te pedig ugyanolyan kaliberű lövedékkel lövöd őket. Aműgy gondolom, HE lőszerről beszélsz, ugye?
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.09.24. 12:22:45 -
aru #8215 Az amit linkeltél marhaság és a játék weboldalán sincs ilyen! Egyértelműen szerepel a játékban melyik lőszer mennyit sebez, akkor ne legyenek már ilyen brutális eltérések... a WoT-ban sincs ilyen durva (pedig ott azért örülne az ember ha a TD nem 1 lövésezné, hanem a névleges tízedét, ötödét szórná)!
Gondolom azt is meg kívánod magyarázni, hogy t2-ben miért 500/találat az átlag mag t4-t6-ig 200/találat.
Én nyugodt vagyok és elszórakozom 200 sebzésenként a 60 ezer hp-s csatahajókkal, de akkor senki ne háborodjon fel ha elküldöm az anyjába amikor lenyúlja a fraget!
A WoT-ba az egyik értelmetlen dolog a végtelenszer sebezhető kupola. Szétlövik a kupolát és akkor mi van? Attól a tank még működőképes, majd a csata végén kimásznak máshol a legények.
A másik értelmetlen az amikor 50 méterről 155mm-el telibelövöd a könnyű tankot és az semmit nem sebződik. :D Igazán elszállhatna ilyenkor a picsába, és ettől a játék még árkád marad.
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.09.24. 12:23:28 -
#8214 hja -
DantesHUN #8213 Persze nyílván, én csak arra mondtam, hogy a többség ígyis úgyis elégedetlen -
#8212 Nem érdekel ki érti és ki nem igazából, csak kicsit igazságosabb lenne. Mert van olyan, hogy pl. T110E5-tel lejátszok egy 15 perces kört, kapok 20 lövést úgy, hogy a tank 99%-án karcolás sincs, de a kupola olyan mint egy ementáli... Teljesen felesleges a tank páncélzata, úgyse azt lövi senki. Viszont ha pl. a kupolán csak 10%-os lenne a sebzés, akkor már ugye... -
DantesHUN #8211 Hát igen, a Wot-ban , hiába lövöm farba mondjuk a tankot, ugyanannyi eséllyel lehet a legkisebb, mint a legnagyobb sebzés, és lehet maximumot sebezni a kupola csücskébe is.
De másfelől meg, a hajós rendszert se éti a többség, miért nem sebez ennyit meg annyit, ha a Wot-ban is így lenne, azt se értenék meg soha. -
#8210 Amúgy egy hasonló sebzésmodell sokkal jobb lenne a WoT-ba is. Mert vicc mikor egy tank kupoláját / kis csücsköt rajta valahol / sarkát eltalálják, az ugyanannyit sebez mintha középen / motort / lőszert (kivéve, ha berobban) találták volna el. -
#8209 Ki van írva, azért mert te nem tudsz róla, attól még létezik...
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.09.24. 11:41:09 -
DantesHUN #8208 Minek kiírni? A WoT-ban szerepel ,hogy tól ig, mégis ugyanígy megy a műsor, hogy direkt sebez kevesebbet. Itt meg, ráadásul más a helyzet. -
Sendrov #8207 aru nyugi, ez csak egy játék!
Egyébként valóban korrektebb volna a gameben -tól -tólig kiírni a sebzést és akkor nem volna ilyen általános felháborodás a játékosok részéről.
Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2015.09.24. 11:32:18 -
Malachit #8206 Nerfeltek a HE-n? 32 találatból 1x sikerült gyújtanom tegnap :/ -
seepheeerd #8205 Ez egy fos. Gyerekeknek persze jó :) Néha még nyalókát is ad: szopjad :D
Uninstall on.
Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.09.24. 11:18:45 -
DantesHUN #8204 Ráadásul hülyeséget is beszélsz, mert nem azért sebez 200-at, mert 5% meg 95% hanem mert nem citadellát lőtt. Ennyi. -
#8203 Akkor uninstall es jatssz massal. Az, hogy minden nap telesirod a forumot, hogy nem tudsz semmit kiloni, senkit sem erdekel, tbh. -
DantesHUN #8202 Két napja linkeltem be, hogy működik a sebzés, és miért sebez ennyit vagy annyit. Nem igaz hogy nem érted, és tolod a hülyeséget. Elég legyen már az ostobaságok terjesztéséből. -
#8201 Mi lenne a különbség ha fordítva írnák ki? -
aru #8200 Nekem elegem volt a WG idiótaságából és a 3200-as sebzésű lőszerek 200-as sebzéséből... A sebzést nem úgy tűntetik fől egy normális játékban, hogy a maximálisat írják ki és van 95%-od, hogy nem azt kapod. Hanem írják oda, hogy 200-at sebez és 5% esélyed van, hogy ennek többszörösét kapod max 3200...
Az is röhely, hogy egy t2 hajó pontosabban lő, mint egy t5-t6... vicc ez az egész! -
Avenger93 #8199 Köszi :) Ezt a hajót én is megtaláltam, de a videón lévő hajónak tornyonként 3 lövege van, szóval ez semmiképp sem lehet, valószínűleg valami P class tervrajzból csinálták. -
DantesHUN #8198 Úgyse ter X-es lesz, bár azért remélem bekerül, szerintem Tier IV-be férne el. Myogi mellé, kb. -
kissssss #8197 eléggé viharvert kinézete van hajónak.... -
DantesHUN #8196 Volt már egyszer ilyen kép a német cirkáló tech tree-ről, de tuti, hogy nem így lesz. Vagyis a nevek stimmelhetnek, de akkor ezek fantázia hajók lesznek, egy korábbi létező hajó nevével. De nem lesz tier X-ben a Derfflinger osztályú hajó, az régi, és még csak nem is cirkáló, mint ahogy tier IX-be se a 1903-as Roon lesz. -
DantesHUN #8195 Nem túl valószínű. Ez I. világháborús hajó, rettenetesen elavult lenne tier X-ben , ráadásul nem cirkáló, hanem battlecrusier. -
Ragnaer #8194 SMS Hindenburg
-
seepheeerd #8193 Lőtt már valaki citadellát Tirpitz-en? :) -
DantesHUN #8192 Hát talán...van hogy az ember nem veszi észre időnként, mert egy rakás másik dologra kell figyelnie, amikor észre veszi, meg már késő? -
#8191 van az a helyzet, mikor bb-vel már leszrom. jön-jön úgyis belefutok :D -
tutyimutyi2 #8190 igen sajna tudom...
am általába foglalkoznak vele ha én lövöm feléjük :(
-
kissssss #8189 " ki az a hülye aki nem foglalkozik a feléje tartó torpedókkal"
ó ha tudnád mennyi van belőlük.... -
#8188 Remélem, hogy ha az oroszoknál lehetett "akció" nélkül kapni Tirpitzet, nálunk is sorra fog kerülni.. lehetőleg minél hamarabb, mert még rá tudom fogni szülinapi ajándéknak :) -
tutyimutyi2 #8187 én néha kiszoktam lőni a torpedókat úgy hogy azt az enemy is lássa oszt azzal nyerek egy pár lövésnyi elönyt mert mégis ki az a hülye aki nem foglalkozik a feléje tartó torpedókkal :) -
#8186 Bocs de ez a "halyó" kiakasztotta a grammarnáci skálámat -
aru #8185 A torpedót szinte sose használtam rajta. Gyorsan töltenek az ágyúi, iszonyatosan jó hajó. Tartsd az ellenfeleket minimum 10 km-re magadtól és akkor könnyedén kimanőverezed a lövedékeket. A majdnem 14 km-es lőtáv nagyon jó, a legtöbb csatahajó egyenes vanalban közlekedik igy jól meg lehet őket szórni ilyen távolságból is.