22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • SzocsA
    Ez is ugyanolyan mint a wot....
    a következő körben egy torpedótalálattal sikerült lekétszereznem...
  • PrasCo
    Ezt a problémát - egyelőre - azzal próbáltam áthidalni már jóelőre, hogy a Phoenix-nél megálltam az amerikai cirkáló-ágon és elsősorban a pénzt veszem ki belőle, nagyjából ugyanez az V-ös jenki segédhordozóval. Igaz, a többi tutaj se hízottabb V-ös, VI-osnál, így egyelőre még úszom a pénzben, mint Dagobert bácsi, de azért kezdem már érezni a vihar előszelét, pláne, mivel ezen a ponton kezdek annyi időt tölteni a hajókon, hogy modification-öket is felhegesztgessek rájuk.
  • Me0w
    en 4 agat huzok (us cv, bs, cruiser es jp destro), premiummal jatszom ,de a penz igy is gond T7 kornyeken - az XP mar reg megvan a pensacolara, de a penz az sajna nincs :) Szoval a 4-5 agnak ez is a hatranya, hogy egy ido utan nem is az xp a limit, hanem a penz.
  • DantesHUN
    Hát csatahajóhoz sok türelem kell. Van hogy élvezetes, van hogy rémesen idegőrlő
  • PrasCo
    Lehetőség éppen van; én is vagy öt ágat gyúrok párhuzamosan, most az más kérdés, hogy így milyen a haladás... :D
  • Prof William
    A távolsági harcászatot jobban szeretem szóval szerintem a cirkáló-csatahajó (A anyahajó annyira nem tetszik) vonal lesz a nyerő de majd meglátom. Gondolom arra nincs lehetőség (vagymax legalábbis őrületes játékidő árán) hogy az összes vonalat kifaxoljam.
  • PrasCo
    Kétségkívül változó a játékélmény hajóról hajóra, de alapvetően nem "jobb" és "rosszabb" ez vagy az a hajó azokhoz mérten, amikkel általában összefuthat a tengeren (ellenvéleményekkel persze fogsz találkozni :D ), inkább arról van szó, hogy az adott hajó épp passzol-e a kedvelt játékstílusodhoz, illetve a hajó erősségeit megfelelően képes vagy-e kihasználni.
    Hamarosan választás elé kerülsz, amikor az eddigi cirkálókon kívül kifejleszthetsz csatahajókat, repülőgép-hordozókat és mindennél korábban rombolókat; ezekbe feltétlenül érdemes belenézni (az első példányuk nem igényel hatalmas erőforrásokat), és az alapján látni fogod, merre is akarsz elindulni. :)
  • horika
    Arra figyelj még, hogy ne botok ellen menj, hanem emberek ellen, ott sokkal több az xp és a pénz jutalom a csaták után.
  • horika
    Igen, ha megvan a köv. hajó, nyugodtal eladhatod a régit, kivéve ha úgy megtetszik, hogy meg akarod tartani.
  • Prof William
    Bár már sokat halottam róla, de még csak ma kezdtem el játszani ezzel.

Még csak Tier 1-ben vagyok de nagyon tetszik! Tetszik hogy ki kell következtetni, hogy kb mennyivel kell elé lőni egy hajónak hogy eltalálhasd. Megjegyzem mintha ezzel nem lettek volna túl sokat tisztában a Tier 1-ben mert miután erre rájöttem hatalmas mészárlást végeztem a Cruiserek között.

Tehát ha jól értem van Ship XP meg a pénz. ÉSsmind2 kell hogy új fejlesztések és /vagy új hajóim legyenek. És persze csakis úgy kaphatom meg hajókat, ha végigmegyek a Tech Tree-n. De ha már megvan egy újabb hajó akkor régebbit eladhatom?

Azt hiszem a Japán Haditengerészet vonalán fogok haladni. Van olyan hajó ami nagyon jó náluk, vagy minél magasabb Tier-be jutok annál jobbak?
  • ximix #8294
    Ez fail lett, egymás mellett volt a két link USS NY
  • Rue East
    A játékos állomány nagy részének szerintem teljesen mindegy, hogy Kreuzer P vagy Hindenburg.
  • ximix #8292
    Én is , én is, én egy USS NY akarok
  • Rue East
    Pont ezért nem kellene kitalálniuk egy (drámai túlzás on) "hamis történelmet", mert aki először találkozik ezekkel, akaratlanul is ez fog benne rögzülni.
  • PrasCo
    Tisztában vagyok a problémával, lásd #8276, viszont a megoldás végtelenül egyszerű: Ami Iowa néven bekerül a játékba, arra a WoWS topikban 'Iowa' néven fogok hivatkozni.
  • horika
    Tehán akkor szeretnél a játékban egy USS Iowa-t.
    Mégpedig ezt: USS Iowa
    Esetleg ezt: USS Iowa
    Vagy inkább ezt: USS Iowa

Ezek mind USS Iowa néven voltak pl.
    Utoljára szerkesztette: horika, 2015.09.27. 13:07:02
  • Lokker
    Emlékszem mikor WoT-ban bejöttek a kínai tankok. Volt röhögés és felháborodás hogy milyen fos nevük van... Én nem akarok megint értelmetlen "sorozatszám" neveket látni wg játékban. Plusz nem hinném hogy a játékosállomány nagy része jártas lenne a hajótörténelemben.
  • PrasCo
    Noha megértem, hogy a terminológia meg nem erőszakolása egy tisztes, civilizált igény; azért azt is hozzá kell venni, hogy a WG játékok éppen a laikusoknak készültek, hiszen az képezi a tömegbázist. A laikusnak pedig "hondája" van, nem "CL-106-osa", a telefonjai is "ájfón", nem a - gondolom - egzakt gyári típusszám. Ebben a formában pedig az eddigi hajók névformátumai viszonylag egységesek és könnyen megjegyezhetőek.
  • Rue East
    Rajz szám, projetk szám, stb.
  • DantesHUN
    Ja, tudom ,hogy terv volt, csak milyen nevet lehetne neki adni? Pre-Kongo-terv hajó? Nem tudom, hogy adnék nevet a helyükben, a német cirkálók nevei, nekem nem tetszenek így.

Ha Buffalo a ranking battle-ért jár, na nekem az se lesz. Nem játszok én annyit, és ráadásul még mindig tier V-ben vagyok. Amúgy jó ez e oldal, van egy rakás hajó, amiről nem is tudtam hogy van a játékban. Mondjuk annyira a tier II-es orosz valami ladik, mondjuk annyira nem izgat.
  • davidbog
    A Myogi is valami terv volt, a Kongo egyik legelső előterve.

Reward cirkálónak írják, de nem tudom hogyan lehet megszerezni, lehet a ranking battle legutolsó ajándéka, de lehet hogy még benn sincs a játékban. Itt lehet megnézni milyen a játékban.
  • DantesHUN
    Van USS Buffalo a játékban tier X-ben? Vagy lesz? Azt hittem, csak a Des Monies a tier X US cirkáló.
    Amúgy ja, a nevekkel való kavarás, nem feltétlen jó ötlet. Tőlem aztán lehetne tényleg P-class is , a P-Class neve például. Bár akkor mi lenne a Myogi neve a japánoknál? Azért nem egyszerű, hogy a nem létező hajókat akkor minek nevezzék

Meg: ha már Hindenburg meg Roon nevet adtak, legalább zárójelben írnák oda, milyen hajóra gondolnak úgy mégis? Valami viszonylag ismertebb német papír project? Ők találták ki az egész hajót, vagy mi csoda?
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.09.27. 11:59:11
  • Rue East
    Szerintem ez nagyon rossz irány. Nem elég, hogy kitalálnak mindenféle fantázia harceszközöket (lásd a tankok), most már neveket is ők találnak ki a hajóknak. Én eleve nem értem, hogy például a Kreuzer P miért nem jó név? Önkényesen nevet adni az ilyen papírhajóknak az nyaldossa a történelem hamisítás témakörét.
  • davidbog
    Azért vannak nevek, mert ezt könnyebben megjegyzi a hozzá nem értő. Csak szerintem a hozzá nem értőnek viszont teljesen mindegy lenne, hogy egy hajót Hindenburgnak hívnak vagy P-classnak. A legjobb lenne a kódnév, mert a nevek alapján egyáltalán nem lehet tudni mi is akar lenni, és van hogy a név nagyon félrevezető.
    Ott van például a USS Buffalo, tier 10 cirkáló. Első ránézésre hasonlít a USS Buffalora (CL-106, Fargo-osztály). Ugyanúgy négy tripla torony, a feléptímény is hasponló, egyedül a süllyesztett tatfedélzet furcsa. Na meg az hogy a valódi hajón 6"-es lövegek voltak ezen meg 8"-esek vannak. Akárhogyan nézi az ember ez nem a Fargo-osztályú hajó, noha korban és designban akár lehetne annak valami WG általi módosítása. Gondolná az ember akkor vagy ez vagy a WG által kitalált hajó. Hát nem. Megkérdeztem hozzá értőt mi ez a hajó: a háború végi cirkáló tervek egyike kb a Montana-val egyidős, "8-Inch Cruiser Study - Scheme CA-B" néven szerepelt. Annyi rajta a WG kreálmány, hogy a WG-sek raktak rá két quad torpedóvetőt.
    Ha már csak azt beírod a googleba, hogy CA-B cruiser a képek közt az első találat a hajó vonalrajza, az oldalon pedig van róla egy rövid ismertető. De így hogy mindenféle hülye nevet adnak nem létező hajóknak maximum a tervrajzok végignézése után találsz meg bármit is.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.09.27. 11:43:39
  • DantesHUN
    Hát igen, valahogy a Hindenburg hajó kapcsán, ( a léghajó után) azért csak az I. VH-s csatacirkálóra asszociálok.
  • PrasCo
    Annyiban feltétlenül igazad van, hogy egy egyedi név a tévedés lehetőségét is kizárná.
    De azért egy olyan párbeszédet meghallgatnék, hogy "Eljutottál már a Merkelig?" "Ja, elég gyorsan lezavartam." :D
  • DantesHUN
    Nem kell kódnév, adhatnának valami kitalált nevet, mint a Myogi esetében. Mitudom én, a tier X-es legyen Burgerland, vagy Merkel kancelllár, ( ez csak vicc) vagy valami középkori német hadvezérről, német hercegségről volt annyi belőlük mint a nyavaja, lehet válogatni.

Végülis nem olyan nagy gond, de szerintem nem jó létező hajó nevét adni, egy tervrajz hajónak.
  • DantesHUN
    Azért mert például a tier 9-es hajónak a Roon lenne a neve. Ezen a néven már létezett egy német cirkáló de az rettentően elavult. Kb. mint a tier III-as St. Louis. Nem túl valószínű, hogy ez kerüljön be, tier 9-be.
    A név választás pedig azért szerencsétlen, legalábbis szerintem , mert biztosra veszem, tier 9-be, tier 10-be, valami prototípus, tervrajz hajót raknak be, és nem jó ötlet egy létező hajó nevét adni.

Mintha mondjuk ott a tier IV-es Myogi. Nem létezett soha, a neve is kitalált. Mégis milyen lett volna, ha Muszasi-nak nevezik? ( Ami a Yamato testvérhajója volt) Vagy a tier 9-es japán csatahajó, ami szintén tervrajzhajó, mondjuk Mikasaa-nak? ( A Mikasaa a 1905-ös csuzimaI csata híres hajója)

Pláne, hogy tier X-be a Hindenburg-ot írják. A Hindenburg az I. vh-s csatacirkáló volt. Ami akár be is kerülhetne a játékba, csak nem tier X-be. Sőt, alacsony tier-be a Roon is bekerülhetne, mondjuk tier II/III-as cirkálóként. A Yorck meg eleve a Roon testvérhajója! Szóval, szerintem ezért se jó ötlet, ha tegyük fel a tier X-es német cirkáló Hindenburg lesz, de aztán beteszik mondjuk tier IV-be a német csatacirkáló ágat, akkor lesz egy 4-es szintű Hindenburg, meg egy 10-es szintű Hindenburg? Vagy beteszik a Roon-t valami kezdő hajónak, és lesz egy alacsony szintű Roon, meg egy magas szintű? Az egyik az úgymond igazi Roon, a másik egy tervrajz hajó, amit ugyanúgy hívnak?

Persze a nevet még átírhatják . A Myogi is már vagy harmadik nevén szerepel a játékban.
  • PrasCo
    Valahol értelek, de azért nem példa nélküli, hogy hajóknak ugyanazt a nevet adják.
    Jean Bart-ról a csigazabálók például huszonhétszer neveztek el hadihajót a halála óta eltelt háromszáz évben. A holland flotta mindenkori zászlóshajója tudtommal mindig De Ruyter nevét viseli. De azt hiszem, a St. Loius nevet is több hajó is viselte, bár ezzel már lyukra futhatok.
    A német flottában pedig tudtommal nem volt nagyon szokásban tervdokumentációkon létező hajóknak jóelőre nevet adni, szóval ha ezek "sikrit dokumints"-ekből lettek (szóval a s*ggükből) előhúzva, akkor még mindig jobb így, azt hiszem, mint bármi más kódnéven, vagy szám-megjelöléssel.
    Aztán persze, nem tudom.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.09.27. 10:34:57
  • ximix #8275
    Igazatok lehet, azon akadt meg a szemem elsőre, hogy majdnem száz (játékba nem tudtam belépni, hogy megnézzem a japcsikat, a wikin meg nincs ez a fajta adat tábla)
    ----------------------------------------------------------------------------------------
    DantesHUN #8274
    Miért gondolod ostobaságnak ?
    Valós néven vannak már bent más hajók is vagy túl öregek ?
  • DantesHUN
    Továbbra se értem, tényleg ezek a nevek lesznek? Roon? Hindenburg? Yorck? Szerintem , ez igen rossz névválasztás, mert ezzel a névvel már léteztek hajók, és mindenki azokra asszociálna. Új , nem foglalt nevet kellet volna adni.
    Vagy, hát csak nem tényleg a Roon kerül be, meg a Hindenburg. De ezt nem hiszem, ez totális ostobaság lenne
  • seepheeerd
    cikk
  • tutyimutyi2
    ha megnézed a honlapon a hírben az 5-öst akkor ott írja hogy torpedó range 4km és az észlelhetősége pedig 7km
  • Scharnhorst
    A következő patch tartalma:

WoWs 0.5.0.1
  • horika
    Akkor is max 6km körül veszik észre, és hiába ha csak 4-5km a torpedó lőtáv...
  • ximix #8269
    Nem ez a főerényük szerintem hanem az észlelhetőségük a pl.: a T2 rombolónak 96 pont a 100-ból .
  • tutyimutyi2
    hát érdekesek lesznek ezek az oroszok hogy erősek gyorsan töltenek és nagyon kicsi lő/torpedó táv
  • DantesHUN
    Ott van. A japán ág a hajók elleni csapásmérésre van, a US ág pedig a légi fölényre.
  • SzocsA
    a másik ágon a japánnál volt olyan hogy 2 torpedózó, 1 bombázó meg egy fighters repcsikkel jöttek az 5 ös szinten :(
  • StrikeFor
    LOL: legerősebb,leggyorsabb,legnagyobbat sebző :D :D szakadok :D