22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Sendrov
    Ok, akkor megnyugodtam :)
  • Count Adyn
    igen:) amugy csalás lenne már kb:D
  • Sendrov
    Köszi a videót, jól látszik a dinamikus szálkereszt.
    Ugye jól sejtem, hogy a vonásértékek csak a zoom viszonylatában dinamikusak?
    Tehát a vonásértékek közötti távolság nem függ a kijelölt cél távolságától?
    Szóval, ha változatlan zoom állás mellett a célmegjelölést egy 18km-re lévő hajóról átrakod egy 8km-re lévőre, akkor ugye nem ugranak szélesebbre a vonásértékek? (a videón végig távoli lövések vannak)
  • Count Adyn
    Nah felpakoltam végre:D Igy néz ki ez:) kicsit rontott minoségben de a lényeg a célzás ugyis:)
  • Prof William
    Köszönöm a magyarázatot. Hasonlóan szoktam én is megbecsülni a lövedékek várható becsapódási helyét.

Legalább megnyugodtam, hogy jól használom. :)
  • Sendrov
    A célkeresztben látható vonásértékek (ahogy a valóságban is) csak viszonyszámok. Tehát önmagukban nem jelentenek távolságot, sebességet, időt, semmilyen végleges fix lőelem értéket!
    Csak a számításban segítenek, és abban is csak akkor, ha legalább egy ismert érték van a képletben. Fix célpont esetén, ha tudjuk a cél méretét, akkor a vonás értékek (az ismert méretű cél "hány vonás alatt" látszik) és egy egyszerű képlet segítségével megbecsülhető a cél távolsága. De lehet vele előretartást, irányszöget, sebességet is becsülni, de ezek már jóval összetettebb műveletek. Mozgó cél és mozgó irányvonal esetén (ahogy a hajóknál is van), már olyan elképesztően sok változó van az egyenletben, hogy a vonásértékek önmagukban már tényleg nem sokat érnek, még viszonyszámként sem.
    De ez ugye csak egy játék. Egy játék, amelyben elég tisztességesen lemodellezték a lövedékek röppályáját. Természetesen egy csomó változót kihagytak (pl.: hullámzás, szélirány, légsűrűség, páratartalom stb.) de azért még így is elég komplexen le van programozva.
    Szóval a célkereszt vonásértéke csak arra jó pl., ha 6-nál mögé lövök, akkor 7-re célzok és kész. Nincs rá aranyszabály. A számok önmagukban nem jelentenek semmit!
    Nem is jelenthetnek, mert minden esetben más és más a hajók sebessége, távolsága, egymáshoz viszonyított iránya, más az egyes ágyúk lövedékeinek röppályája magassága, ezért az eltérő típusú ágyúk lövedékei más és más idő alatt teszik meg ugyanazt a távolságot stb.
    Persze ha ideálisak a körülmények, akkor PrasCo alább leírt módszerével lehet a vonások segítségével pontos előretartást is számolni. Persze csak a játék fizikai rendszerében.
  • Count Adyn
    Kis korrigálásokkal természetesen de igen:) Fel is vettem egy csatát, csak 4 gigás lett :D
    Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2016.03.29. 11:15:52
  • whiskeyman
    Nem bírtam ki, megvettem...de még rá kell érezni :D

• PrasCo
    *lövedékesés.
    (Telefonról úgy tűnik, nem tudok szerkeszteni.)
  • PrasCo
    Lényegében sosem érték szerint, inkább gyakorlat alapján, érzésre használom a szálkeresztet, és többnyire full nagyításban, hogy egy változó paramétert kiszedjek a rendszerből.
    Szökőévente egyszer elszórakozom azzal baromi nagy lőtávolságokon, hogy X-szel leveszem a célkijelölést, és a célpontra állással nullázva leszámolom a lövedékesésés idejét. Ahány osztást eddig megtett a cél, annyi az előretartás.
    Csak ez időigényes és nem veszi figyelembe a manőverezést, úgyhogy többnyire megbecsülöm, padlógázzal megy-e a csávó, aztán megküldöm lesz, ami lesz alapon érzésre.
  • asolyom
    Nagyon hajó függő. Volt amivel majdnem 40%, de pl. a Fusoval csak 17%.
  • Prof William
    Akkor pontosan hogyan is kell használni a célkeresztet?
  • asolyom
    És BB-re a 2-essel célzol akármilyen messze van?
  • Rammsch31n
    Egyébként mivel nem látom mások statját, nektek mennyi százalék a pontosságotok?
  • Count Adyn
    Jaja, nagyjából oda, én az orrukat szoktam megcélozni a számokkal és ugy tuti beesik, nem kell tapogatozni egyes lövésekkel:) Énse vágom hogy hogy , de minden hajómmal mukodik hogy a BB-kre a 2-essel célzok, a cirkálokra meg 3, dd-kre 3-4 közt:)
  • Prof William
    Hülyeséget írtam én is a kilométerre gondoltam.

És igen én is így szoktam csinálni, hogy pl a Fuso esetében az első 1-2 lövéssel igyekszem bemérni az ellenfelet és aztán ha biztos vagyok benne, akkor jöhet az össztűz. Ha viszont nehezebb bemérni, akkor szépen egyesével lövöm ki rá a lövedékeket.
  • pajer_csaba
    Én a km-rel azonosítottam: egy vonás 2 km, tehát ha ha 10 km-re van, akkor az 5-öst viszem a hajó orrához. De ügyelni kell a sebességre és a fordulásra is. Ez szerintem elég hasonló a valós harchoz is, amikor az első pár lövés még csak azért volt, hogy "belőjjék", villába fogják az ellent.
  • Prof William
    A célkeresztben a vonalkázás nem a másodperceket jelenti? Teszem azt ha kb 10 másodpercre van az ellen akkor a 10 vonással lövök elébe? Mert így szinte mindig sikerült eltalálni az ellent.
  • asolyom
    Na ezt kipróbálom. Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy New Mexico halad párhuzamosan max. sebességgel, ami ugye 20 csomó, akkor a 2-es skálát odaviszem, auová lőni akarok? Ez csak azért fura, mert ugye egy Fuso, meg Cleveland lövdékének ballisztikája is különböző, tehát nem tudom, hogy az a skála hogy húzható rá mindegyik hajóra.
  • Count Adyn
    Ennél amit irtam ugye dinamikus, szal zoomtol függetlenül állandó a célzás, itt a pont merőlegesen haladó hajó sebessége csomóban nagyjából, tehát a 2-es beosztás a 20 csomó, a 3 as a 30 :)
  • Avenger93
    Hát a Cleveland ilyen messzirő csak lassú célpontokat érdemes lőni, vagy esetleg gyorsabbakat akkor ha nem rád figyelnek, viszont 10km-en közel harcba gyilkos tud lenni más cirkálók ellen AP lőszerrel.
  • Rammsch31n
    Lehet, hogy ezt tudnom kéne :"D, de azok a számok pontosan mit takarnak? :)
    Annyival lövök el az irányzék középpontjától eltávolodva kilométerben?
  • Count Adyn
    Egyébként célzásnál szerintem sokat segit az aslains packban is választható "Scalable Crosshair by Kvalme", amivel zoomoláskor nem másznak el a számok az irányzékon
  • Rammsch31n
    De az a probléma, hogy ha még pontosan is célzok, ez a jelenség, hogy megáll a levegőben az ellenségnek pont annyira elég, hogy mondjuk elmozgassa a hajója végét, és mellé szálljon nagyon kicsivel a lövedék, körbe lőve azt. :((
  • asolyom
    A Farraguttól kezdve az amerikai rombolók is ilyenek. Konkrétan lelövik a holdat az égről. A Nicholasnál ezt valahogy még nem éreztem.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.03.28. 19:51:29
  • Avenger93
    Igen a Cleveland megszokást igényel, mert a lövedékei szinte megállnak a levegőbe :D
  • Rammsch31n
    Na konklúzió a Cleveland-del: képtelen vagyok BB-n kívül 8-9 km-ről távolabbi gyors célpontot eltalálni... :"D :S :/ Illetve néha becsúszik egy-egy... de ritka pillanat.
    viszont a BB-ket nagyon tudom aprítani lőtávolból (14,6km), még ha közben fel is prédálnak... illetve a cirkálókkal sincs gond meg a többivel, ha a másik torkába vagyok konkrétan. :D

Előbb volt egy olyan meccsem... hogy a 3 közül befoglaltam egy középső bázist... aztán továbbmentem és kinyírtam az ő hordozójukat egymagam... az meg rejtélyesen valami túlélt repülőjével vagy nemtom mivel + BB segítségével halála után elkapott... :S :D De jó kör volt. :D
    Utoljára szerkesztette: Rammsch31n, 2016.03.28. 19:05:44
  • carp3tm0nster
    full speed-en voltam egy aoba-val.
    De amit írtál a zoom-ról az tényleg így van, én is így vadászom a dd-ket a ködben:-)
  • Count Adyn
    Ha lősz a füstből odazoomolva lehet látni hol jelenik meg a lövedéked, és már megy is egy sortűz, általában lassan mozognak benne hogy ne spotolodjanak, nem egy dd-t szedtem már ki igy aki azt hitte a füst minden ellen véd:)
  • Toweliee
    Szerintem nem, elég csak a hajó.
  • carp3tm0nster
    Ezzel sokan vagyunk így. Tepersz, mint a gép, terminátor vagy, tutti bukó.
    Meccs első percében szerencsétlen találattól "detonation", nyertes meccs.

A füst nekem is fura. volt, olyan,hogy ellenséges cirkáló kb 12km-ről dupla füstfelhőn(saját illetve ellenségé) simán tűz alatt tartott...
  • Prof William
    Nálam a Minekazevel volt ilyen a 3 szoros hétvégén.

Első csata. 2 foglalás, 3 süllyesztés, 12 torpedótalálat nem tudom hány gyújtás meg találat. - Vesztes csata.

Aztán a következő csatában egy "szerencsés" Fuso sortűz (20! kilométerről) azonnal kilőtt. És az bezzeg az győzelem lett.

De hát van ilyen...

Nekem inkább az gyanús. amikor akárhogy cikázok a rombolóval, a füst fedezete alatt, de pár esetben valahogy MINDEN lövedéke talált az ellenségnek...
  • Prof William
    Akkor azt hiszem megvan mire használom majd a Atago + a többiek. FreeXP -jét. :)

De lehet hogy a 2000 találathoz jól jön majd + legalább szerez némi XP-t közben.
  • whiskeyman
    érdemes beruházni erre?
  • whiskeyman
    Szar, nagyon sokat szenvedtem vele...Hatsuharu sokkal jobb
  • Prof William
    Ma végre meglett a Mutsuki.

Tudom hogy a japán rombolók torpedókban az ászok, de komolyan a fejlesztett hajótesten csak KÉT ágyú? És egy perces torpedó újratöltés.

Igaz hogy cserébe az AA védelem durva lett + a maradék két ágyú igazi gyorstüzelő lesz. Ez segíthet majd a 2000 találatos küldikhez.

A 10 kilométeres torpedótáv is jobban hangzik. Végre indíthatok észlelési távon túlról is. :)

Eddig még csak 2 csatát mentem vele. Tapasztalatok a Mutsukival?
  • Rammsch31n
    Remélem, mert egy japó kapitánnyal sokra nem megyek egymagában. xD
  • Count Adyn
    Asszem sok skillesen adja ugyan azt a kapitányt a másik:) Asszem elég de már nem emlékszem pontosan:)
  • Rammsch31n
    ha a 2 küldit megcsinálod, akkor mindkettő végén Hiei-t kapsz vagy mi? :"D Vagy rosszul gondolom?
    Egyébként ha az 5-ös szeretném megkapni, akkor elég a sisters of fognak az 1. két stage-ét megcsinálni ugye? :)
  • Count Adyn
    Én meg ezen görcsölök hogy meglesz e időre:D