World of Warships

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv!

Két kérdésem van a japán anyahajók tier 5 után javulnak valamit mert a tier4 és tier5 anyahajók fighterei irtózatosan gyengék és kevesen is vannak egy rajban az amerikai társaikhoz képest. Másik kérdésem a kongoval kapcsolatban lenne. Mit csináljak, hogy ne mindig a citadellámat találják be ? Próbálok mindig úgy úgy állni vele, hogy az ellenség ne tudja belőni a citadellámat de múltkor még szemből is lazán belőtték.
Utoljára szerkesztette: Kurafi97, 2016.01.03. 15:01:34
PrasCo
Plusz az sem mindegy, mikor foglaltátok vissza a bázisokat, mivel minden birtokolt bázis +3 pontot ad rövid időközönként. Így az is lehet, hogy a legvégére visszafoglaltok három bázist, náluk egy marad, mégis az előnyük miatt szép nyugodtan bekocognak a célba. Vagy akár tiétek mind a négy bázis, dől hozzátok a pont, de ők megálltak 990-en és kilőnek egyvalamit közületek, tkp. bármit.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.01.03. 14:41:09
Például csatahajó kilövésére több pontot ad, mint romboló kilövésére.
Valaki magyarázza már meg nekem, hogy öt hajóval hogy lehet veszíteni kettő ellen, mikor folyamatosan foglaljuk vissza a bázisokat. Mi a retkes francból szedi össze az 10000 pontot? Kezd az egészből elegem lenni! Hogy toszná meg az egész ott ahol van!

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Ez az Independence kész katasztrófa. Szerintem abszolút irreális a 3 egység a japán 5-tel szemben. Befejeztem a CV játékot!

Cobra.
Ennél többet szerintem nem lehet tenni a csapatért, mégse maradtak elegen...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Cobra., 2016.01.03. 10:52:24

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Sajnos tapasztaltam. <#shakehead> Mellesleg most néztem meg a USS Independence adatlapját a Wikipedián, és azt írják, hogy eredetileg 12 vadászra, 9 bombázóra, és 9 torpedóvetőre tervezték, és ez így van a játékban. A háború során azonban a 26 vadász + 9 torpedóvető összeállítást használták, tehát az air superiority loadout-ot. <#circling> Az már más kérdés, hogy a játékban a torpedóvetőket bombázókra cserélték az air superiority-nél, de ennyi belefér.

gergod
most mindenki air superiority-t hasznal, hogy meglegyen a 150 killje. majd megunjak.

SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse

Na ja, én is a New Mexico-val 9 km-ről egy full broadside-ot belenyomtam egy Kongoba, és egy sem ütötte át a páncélt! Egyetlen citadella se! <#conf>

Ami a CV-ket illeti, a hajó hiába T6, ha a T5 gépeket használ az ember, akkor eleve szopásra van ítélve, hiába van bepipálva a commander skillben, hogy magasabb tier ellen bónuszt kapnak. A másik, hogy a T6 Ryujo 5 egységet tud kiküldeni, míg az Independence 3-at. Ez elvben 20 gép a 18 ellen. Ha nekem 1-1-1 összeállításom van, akkor hiába lövöm le a japán vadászokat, akkor is a 4 támadó raj valamelyike eléri a célt, de volt ellenem olyan Ryujo, akinek 3-1-1 összeállítása volt, és az összes gépemet leszedte. Az egyetlen esély ilyen helyzetben, ha a 2 vadász + 1 bombázó kombót használom, mert akkor legalább 12 vadászom van, és az ellennek is annyi. Nekem az upgradem 20% bónuszt ad a vadászaimnak. Ez a kombó a támadásra kihegyezett japán hajók ellen is jó lehet. Ez viszont azzal jár, hogy ezen a szinten az amerikai CV-k támadásra kevéssé alkalmasak. Támogatásra, és légifölény kivívásra jók. Ezzel lehet funkodni, de xp-t szerezni kevéssé. Azt hiszem, hogy az Independence-emet erre fogom kihegyezni, csak úgy, mint a Bogue-ot, ha már pénzt adtam ki érte.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.02. 21:27:54

abbahagytam ott, amikor én Clevelanddel, az ellenfél Furutaka-ja nekiment egy szigetnek, 104HP-val, két teljes sorozatot adtam le rá HE-vel, semmi eredmény csak, "Hit" majd jött egy romboló és kiszedte előlem... éljen a random...

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

Ma délután nekem végig csak a szopás!

Kész! Semmi értelme az Independence-nek! Kár volt érte pénzt adni, egy rakás szar!
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.02. 20:01:10

Most pedig egy faszfej miatt volt szopás. Bejött CV-vel, és semmit nem csinált. Nyilván megint sokra mentem, mikor az ellefél két CV-je pedig szépen együtt dolgozva lemészárolt. Kezd elegem lenni.

Hogy mekkora görény ez a progi! A T6-os Independence-emet berakja T7-8 hajók közé. Nyilván semmi esélyem! <#falbav> Két csatából két szívás! Hogy rohadna meg!

Ma hiába könyörgött a két hordozó, hogy jöjjön már valaki segíteni a vonalainkon átcsusszant romboló ellen, senki rájuk sem bagózott, csak rohant előre megszállottan.

Szóval mehettem vissza egymagam a Fuso-val rombolóra vadászni. Sikerült is megvédenem a hordozókat, de biztos több hasznom lett volna a frontvonalon...
PrasCo
...vagy csak harmincezer játékosból törvényszerűen kialakul egy haranggörbe.
persze. máskor meg fordított lesz az arány. így ügyel a wg a winrate-re...

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

hmm itt sokan a csatáik 70%-át bukják mégis mindenki 50-52% körül van
ma 12 meccsből 9-et buktam... éljen a random...

a Wyominggal majdnem 60% ezzel meg alig volt 40% a winrate, ugyanannyi csataszám mellett. Tier V-ben akkor már inkább a Kongo, azt meg is tartottam
Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2016.01.02. 13:05:55

Én tegnap adtam el, de nekem nem volt vele bajom. Igaz, hogy csak 0.5 körül volt a kilövési arányom, viszont a győztes csaták aránya 56%, a túlélési arány is hasonló, vagy kicsit jobb.

Most készülök az Independence megvételére. :-)

végre eladtam ezt a fosch new yorkot, hihetetlen milyen nyomorék az a hajó...

Az, viszont valami aberráltan magas ívben lő. <#awink>

Az Embden igazi gyorstüzelő. A legutóbbi csatámban 125 találatot sikerült bevinni.

De cserébe a csatahajókat inkább csak kobogtatja. Max felgyújtani lehet őket vele. De rombolók és hasonló cirkálók ellen halálos.
Revideálom az álláspontomat, ami a hordozókat illeti. Jó csapat esetén nagyon fun. <#circling> Az utóbbi két csatám a Bogue-gal.

Itt 2 vadász + 1 bombázó felállással mentünk, és megbénítottuk az ellefél hordozóit.

Itt pedig a 2 bombázó + 1 torpedóvető felállást választottam. A két kilőtt hajó az ellenfél hordozói. <#mf2> Az egyik ráadásul annyira amatőr volt, hogy állt a hegy mögött, és meg sem mozdult, így aztán manuálisan 2x megbombáztam, és mire a torpdósok odaértek, már fel is robbant. <#vigyor>

Már fullos a NM, de még szokni kell. <#crazya> Azt hinné az ember, hogy mondjuk egy amerikai hajóval megtanult lőni, akkor a többivel is ugyanúgy kell; hát nem! Minden hajó lövegeinek egyedi röppályája, és szórásképe van. Más a NY 5x2 ágyúja, mint a NM 4x3 lövege. <#ravasz1> Egyébként tetszik, hogy előre 6 ágyúval tudok tüzelni, és rövidebb az észlelési távolság, mint a NY-nak. Ja és végre van repülő is a fedélzeten.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.02. 02:37:53

gergod
az NM alapbol szerintem gyengebb mint a NY. Majd ha kifejlesztetted a modulokat jobb lesz.

SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse

<#integet2>
Cobra.
Ma folyamatosan megkaptam a csapatomba a retardált 12 éves barmokat, lehet visszamegyek Warthunderezni. <#falbav>

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Nem csodálkozom mert mikor WoT-ban is volt hasonló küldetés ott is ez ment, csak közöltem a szomorú tényt, hogy sok a gyökér. 😄
Te ezen csodálkozol? <#eplus2>

Kongo-val csinálom a Kongos missönt <#idiota> és ja, lesebzek egy cruisert low hp-ra és kiszedik előlem, addig persze ugye a szokásos, hogy várják míg én lelövöm low hp-ra. Már 10 kill-nél tartanék ha nincsenek ezek az emberek, lehet mára pihentetem is a dolgot.
Utoljára szerkesztette: Lokker, 2016.01.01. 21:15:28
Némi összegzés.

A CV játék ebben a formában néha fun, azonban van egy nagy problémája. Hiába elvileg csapat játék lenne, azért ki jobban ki kevésbé mégis csak saját xp-re és creditre hajt. Így aztán nem nagyon lehet rávenni senkit, hogy a CV-t őrizze. Többnyire mindenki megy előre. Innentől fogva pl. a Bogue-gal csak a szerencsén múlik, hogy megmaradsz-e. A saját csoportodat nem tudod utolérni, ha meg valaki rád talál az elől nem tudsz elmenekülni. Egyébként a valóságban a hordozós csaták többnyire nem 20-30 km-re levő hajókkal játszódtak. Tudom, hogy itt ekkora a térkép, de így a hordozók eléggé korlátozva vannak. Néha funnak jó, de semmi több.

Ami a New Mexico-t illeti, tetszik a hajó, de még kicsit ambivalensek az érzéseim. A New York-kal 55% győzelmi arányom volt, 0.45 hajó/csata kilövési aránnyal. A New Mexico-nál viszont hiába van 0.9 kilövési arányom, így is csak 4 győztes csatában volt részem a 10-ből. <#fejvakaras> Ami viszont jobban zavar, az átlag sebzésem kevesebb, mint a NY-kal. Pl. a NY-kal a Wyominggal szemben látszott a fejlődés, itt meg csak visszafejlődtem.... <#conf> Jó, kellett 2-3 csata míg kezdtem megszokni a hajót, és akkor találatot is nehezen értem el, de akkor is. Remélem, hogy lesz jobb is. <#lookaround> Azt hiszem, hogy a New Mecico-t lesz időm megszokni. Innen azért már több idő a szint lépés.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.01. 21:10:25

voivod32
Majd beindul itt is a fragvadászat, mint a WOT-ban...

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

Tono34
Valamelyik nap penészgombával kaptam 2 találatot, nem kellett tovább mennem..

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Most viszont egy Fuso ellen két citadella, és ment is Cousteau-ékhoz. <#mf2>

Eh....tényleg nem vagyok normális! Hogy kivégezzek egy rombolót, és egy cirkálót, hülye fejjel bementem egy szorosba ahelyett hogy kintről löttem volna, Ennek persze az lett az eredménye, hogy senkit nem löttem ki, viszont a rombolók szétszedtek. Hogy lehetek ekkora farok! <#falbav>

Végül a New Mexico-t választottam, és sok creditet elköltöttem. Majd ha feltápoltam magam, akkor megyek a hordozókra. Ez itt az első értékelhető csatám a New Mexico-val, de sokra nem mentem vele, sajnos. <#shakehead>

PrasCo
Nos, ezzel kívánnék a topiknak boldog, sikerekben, de mindenekelőtt egészségben gazdag új évet.

gergod
New Mexico nagyon jo hajo es meg jol is nez ki a 4x3 agyujaval. Az Independence is egy feludules a Bogue utan, ugyhogy szerintem attol fugg melyik agat szereted jobban.

elvileg egy kicsivel jobb statokkal rendelkeznek az arp hajók.
gergod
Jogos... Azt elfelejtettem, hogy tier 5 a minimum..

Hallod minekaze után ez a ratyi T6 destro rémálom,ok hogy megvan a 10 kilóméteres torpedója,de az olyan gebasz lassú hogy még az afk csatahajót sem találja el 2 kilóméterről.Iszonyat rémálom,több mint 1 perc a torpedó töltés ideje.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2016.01.01. 13:45:41

A mai első csatában Aoba-val összejött 11! gyújtás úgyhogy meglett az Embdem. Az első prémium cirkálóm.: ) Hamarosan ki is próbálom, hogy mit tud.

De ez a Kongo-Myoko challenge elég húzós. Ehhez sokkal többet kellene játszanom, mint amúgy. (Napi 2-3 (max 4) csatát nyomok.) valamint ilyen tempóban sztem meg lesz a Sima Miyoko is február 29-re. 😊

Ezeknek a hajóknak csak a színezése lesz más, vagy -azon kívül hogy prémiumok lesznek- tudnak még valamit?
Most kicst elbizonytalanodtam....a New Mexico-t vegyem meg, vagy az Independece-t, ez utóbbi már egész jó hordozónak tűnik, legalábbis a Bogue után. <#fejvakaras>

No, én is most toltam bele a New Yorkommal egy hatalmas citadellát egy Murmanskba 16-ról. <#crazya> Nem is tudott megmozdulni, a cirkálóim meg kivégezték.

Érdekes, hogy nekem nem jegyzi fel a bázis foglalásaimat az eu.wargaming.net oldalon a statisztika. <#fejvakaras>

Nem tudom mennyi a murmansk láthatósága de én az előbb 14 kilóméterről úgy meg küldtem egyet NY-al hogy inkább menekülőre fogta.

Aha, sínen vagyunk! Megyek a Murmanskkal szembe egy Fusoval, elvileg kicsi célpont vagyok, manőverezek, és 16 km-ről olyan citadellát lő belém, hogy alig marad hp-m. Valami itt nagyon nem stimmel. Kizárt dolog, hogy így tud célozni valaki. Úgy, hogy ráadásul ennyiről nem is láthatna.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.01. 10:58:15

Bakker! Most elszakadt a cérna! Az első csata ma az Ishizuchival. Megyünk egymás mellett az egyik cirkálónkkal. Feltűnik az ellenség tizen x kilométerre, erre ez a gyökér befordul elém, kilövi a torpedóit, és pár sorozatot az ellenségre, és elhúz jobbra. Én marha lefékezek, nehogy neki ütközzem. Az eredmény persze az, hogy ez az ökör a hegy mögé menekült, így minden ellenség rám lőtt, és minthogy lefékeztem, és szinte álltam az első sorozat felgyújtott, aztán kilőtték a kormányt. Itt vége is volt a dalnak. Rommá lőttek. Elég csúnyát írtam derék barátunknak, aki elém kanyarodott. A f@**nak nem néznek körbe az emberek, mielőtt fordulnak? Ez annyit jelent, hogy indirekt módon kinyírt egy csapattársat. <#shakehead> Legközelebb ledózerolom, ha elém jön! <#boxer>
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.01. 09:56:44