5572
-
#4732 Nem kívánom kisebbíteni a SpaceX érdemeit, de annyira nagyon nagyon nem történelmi.
-Már hoztak vissza sikeresen első vagy gyorsító fokozatot és használtak fel újra (STS-SRB)
-A SpaceX már sikeresen hozott vissza Falcon 9 FT első fokozatot (Falcon 9 Flight 20).
Amiben újdonság volt, hogy most az ASDS-re szállt le az első fokozat.
Történelmi majd az lesz, ha ezt a fokozatot már valóban újra is hasznosítják (első újrahasznosított folyékony első rakétafokozat). -
#4731 ez bizony történelem amit majd lehet mesélni az unokáknak:D -
#4730 Nah csak sikerült a SpaceX-nek -
Kopasz442 #4729 Na ezért érdemes csinálni! Köszönöm szépen!
-
#4728 Tetszenek a videóid, profi munka mind! Mind játék ügyileg, mind kommentárilag. :) Nah ez szép megfogalmazás lett.... :D
És hát ezúton szeretném megköszönni a munkáidat, melyekből sokat tanultam, és új lendületet kaptam az újrajátszásra. Azaz anno még régebben ráuntam mert képtelen voltam eljutni/eltalálni a messzebbi bolygókra... most hogy már értem a táblázatokat és az összefüggéseiket, lényegesen könnyebb dolgom van, és így már élvezetes. :P Persze a gyakorlás még bőven rám fér. :D
-
Kopasz442 #4727 Na szóval!
-
RaKmaTakaTa #4726 Csodásan beugrottam: majdnem nekifogtam vírust keresni :P (Hogy a kraken vinné el... ) -
EtonBlazer #4725 Igen én is meglepődtem hogy mit keres ez itt :D április 1 miatt gondolom. -
#4724 Tegnap játszott valaki? Loading screen:
-
#4723 HELLOBELLO :) -
Szabolcs92 #4722 Működik, sokáig használtam ezt 0.5-ben.
@Fenrir: Elég sok videós csinált már, pl Scott Manley még a hétvégén:
@mindenki: Amúgy ha megvan Steamen a játék, már kipróbálhatjátok az 1.1-et, bétaként fent van. Ha jól emlékszem, jobb katt a játékra a Steamen, tulajdonságok, és egy almenüben van opcióként beta 1.1. -
#4721 1.1-nel leporolom a KSP-met megint, addig talan megunom a BF4-et, XCOM2-t, Fallout 4-et :D
Streamen kivul van valami video 1.1-rol? -
EtonBlazer #4720 Köszi, eddig nem próbáltam lévén 0.4et ír de holnap megnézem ha nincs jobb.Köszi! -
#4719 Nem tudom, h 05el is megy-e.
link -
EtonBlazer #4718 Sziasztok.Tudna valaki segiteni?
Ujra elkezdtem jàtszani ès kellene a Docking Port Alignment mod amit csak a Kerbalstuff.com oldalon talàl meg a Google viszont az az oldal nem elèrheto valamièrt.
Valaki aki hasznàlja feltudnà tolteni valami fàjlmegosztora vagy tud egy mukodo linket az is jo lenne.
1.0.5-el jàtszom.
Ha nincs meg sehogy sem akkor esetleg valami alternativ mod is jò lenne!
Koszi szèpen! -
#4717 Már lehet tölteni a Steam-ról a béta frissítést azoknak, akik előre regisztráltak (?) és azt olvastam, két hét múlva jön ki a végleges. -
#4716 Hááttt... a Devnote alapján ez még lesz egy-két hét... -
#4715 Jól elszaporodtak az 1.1-es videók, vnap is egy 12 órás stream ment az 1.1-el quill18 twitch csatornáján.
Elég jó véleménnyel vannak a frissítésről.
Érdekes az interior overlay vagy a jármű pályájának irányjelölése a mapon. Lesz bőven újdonság kívül belül.
Ha ennyire nyíltan megy a "tesztelés" (quill18 youtube sorozata, Scott Manley is csepegtetett egy videót az 1.1-ről vagy a féltucat élő stream twitchen) akkor talán tényleg nincs messze a kiadás. Sőt...
-
Ninju #4714
(hamár )
Utoljára szerkesztette: Ninju, 2016.03.26. 22:57:43 -
Kopasz442 #4713 A meglepetés legyen is meglepetés!
-
Kopasz442 #4712 Nagyon kellemes húsvéti ünnepeket!
-
#4711 Nézd meg a streamet. Ott ugyan modok nélkül, de több száz part count-os rakétákkal foglal mindössze 600megát.
Az, hogy a jelenlegi verzió / engine memórialimites, maximum 3,7 GB-t tud használni, elég sokszor ki lett tárgyalva. Általános jelenség.
Az új már elvileg ki fogja tudni használni a teljes mennyiséget, lesz 64 bites verzió. De az igazi előny, hogy hacsak a modok be nem kavarnak, a teljes memóriaigény jóval kisebb lesz. Illetve amit találtam még fórumon, hogy a fizikai számítások (egy részét?) már másik procimagon fogja futtatni.
(és szerintem már egy hónapnál kevesebbet kell várni rá)
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2016.03.25. 18:06:28 -
Dr_King #4710 Jól hangzik,de a 600 MB nagyon kevésnek tűnik, gondolom modok nélkül, kevés hajóval az űrben/közelben. Nekem 5-6 moddal, 12-13 hajóval 3,7 GB RAM-ot használ a játék, néha szól is a Windows, hogy zárjam be, mert sok memóriát használ, pedig 8GB van a gépben. Vagy nálam van a hiba?
Amúgy azt nem mondták mikorra várható? -
#4709 Tegnap éjszaka végre megmutatták először az 1.1-et élő streamben!
a stream Twitch-en
Nagyon durva optimizálás történt vagy az új motor hozott ennyit, mindenesetre a RAM használat (600 MB) és FPS (60-80) rengeteget javult! Elvileg egy laptopon játszanak és ott produkál ilyen adatokat 100+ part counttal, a végén egy 600 part-ból álló rakétát is indítanak, és még mindig élvezhető.
Ez nagyon király lesz!
Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2016.03.25. 13:34:32 -
Karabiner #4708 Némi ízelítő Scottitól a Xbox-PS4 kivitelről.
Videó
Utoljára szerkesztette: Karabiner, 2016.03.23. 14:08:54 -
Dr_King #4707 Ajha, ez érdekes, lehet leszokok az ernyők használatáról, legalábbis amíg nem javítanak a fizikán/bugokon. :D -
#4706 Ebben a videóban konkrétan egy raktérajtó 'fékezi' a Kerbinbe csapódó "űrhajót"... -
Dr_King #4705 Egy tapasztalatot osztanék meg, Kerbinre való visszatéréskor, (rosszul állítottam be a fokozatok sorrendjét)nem a drogue parachute-ot nyitottam ki, hanem a rendes ernyőt, így az sikeresen leszakadt. 40 m/s-mal közelítettem a föld felé, de nem szerettem volna, hogy a kis kerbálom meghaljon, ezért gyorsan végrehajtottam egy EVA-t, jetpackos meghajtás segítségével fékezve mindössze 35m/s-al csapódott a vízbe, de túlélte. Végső esetben ez jól jöhet, a hajó nem menekült meg, de legalább az asztronauta túlélte. -
Ninju #4704 Igaz a mostani játékomban még csak a Dunára mentem és nem nukleális meghajtással, de idáig még nem találkoztam a jelenséggel. Majd jobban odafigyelek. -
#4703 Amióta az átszabott hőháztartás van, én is mindig rakok mindenre. Egyszer egy űrhajóm azért robbant fel, mert sehogy sem tudott megszabadulni a hulladékhőtől, és minden egyes hajtómű-működéskor csak egyre forróbb és forróbb lett... -
Ninju #4702 Hülye kérdés, de miért viszel radiátort? -
#4701 Szondám a HÜLYE Moho-n... -
Kopasz442 #4700 A Moho-n van egy Bug, vagy inkább oda költözött a bermuda háromszög, kerekedni! :) -
#4699 A járművet már a 05-ben építettem, de a 04-es járművekkel se működik.
Aztán gondolom olyannal se találkoztál, hogy 04-ben Moho felett összeomlik a játék, persze h közvetlen quicksave után... az ideg szétb@. Kb 3-4 órám kuka a bug miatt. Ez a hülye Moho nagyon nem akar összejönni.
Nem sok kell, hogy legyaluljam a 04-et és a 05-öt is és majd csak akkor játszak ha kijön az 1.1, mert ez így... mélytorkos.
-
Kopasz442 #4698 Probáld újra építeni a járművet, ne használd a korábbi elmentést! Lehet úgy működni fog. Érdekes, mert ilyen problémával én nem találkoztam, pedig 21 mód volt a játékba mikor a mentést átraktam a pötty 5-be! -
#4697 Nah f@sza. Most megnéztem egy másik egységet, ami eddig tökéletesen működött, ott se megy a továbbítás.
1.04-ből húztam át a mentést 1.05-re. Valószínű ez lesz a gond... valakinek ötlet? -
#4696 Sziasztok! Olyannal találkoztatok már, hogy nem indul el a science továbbítás? Kettő darab Communotron 88-88 is van a hajón (leszállóegység, anyahajó) és nem továbbít. Ha a m.goo-ra nyomok ezt írja ki: "... modul inoperable." Ezt egyébként is ki szokta írni, és utána jelentős veszteséggel továbbítja az adatokat, de most nem történik semmi. Ha a gravmaxal vagy hőmérővel mérek és azt továbbítanám, akkor se csinál semmit. Ha simán kinyitom az antennát, kinyílik, utána nem tudok rákattintani újból. Áram van, játékot újraindítottam.
Felb@sz mert ma 3x repültem el a Moho-hoz emiatt és nem jutottam előre :( -
#4695 Elvileg úgy van, hogy az Eeloo, egy nagy gyűrűvel rendelkező gázóriás egyik holdja, ami később kerül bele a játékba. -
#4694 Teljes méretű naprendszerről írt, nem nagyobb Naprendszeről. A Kerbin átmérője a Földének tizede (1200km vs. ~12600km), a LEO pályához szükséges Delta-V érték pedig kevesebb mint a fele (3,4km/s vs. 7,8km/s).
Naprendszer méretű bolygókról még a 0.21 előtt beszéltek.
Tervezett újdonságok @ Kerbal Wiki
(Not planned or shelved -> Realistically sized celestial bodies)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.03.16. 14:36:36 -
Szabolcs92 #4693 Ez nekem teljesen új, én mindig csak arról hallottam, hogy nem akarják túlbonyolítani, és nagyobb naprendszer tuti nem lesz. Nagyon érdekelne, van esetleg linked?