5572
  • Kopasz442
    Abszolut nem veszem tőletek, és senkitől sem a kritikát rossz néven! Igen, az utolsó stream tényleg nagyon rossz lett, és igen , én hibáztam rengeteget! Vissza nézve, pihenten, csak bámultam milyen alap bakikat csinálok! Sajnos ez a fáradtság amikor egy hét munka után az ember épp hogy haza esik. Éppen ezért változtatok a meneteken!
    Nem lesz heti stream hanem két hetente és szombaton. addigra kipihenem magam (remélhetőleg) Sajnos azért ismétlem ugyanazt, mert nem volt időm előre megcsinálni, hogy a lényeget mutassam, mint például a dunára menetel, vissza jövetel.
    Így viszont lesz időm felkészülni és marad másra is! Ezen a hétvégén a PlayIT-re megyek, mert ott dolgozunk, úgy hogy a köv adás a jövő hét szombaton lesz!
    És köszönöm az észrevételeket! Sok sikert az űrprogramotokhoz!
  • NIBI
    Beszereztem a Hyperedit MOD-ot, és ezzel már tudom tesztelni végre a dolgokat, ott ahova szánom. :P
    Működés közben melegedett túl az O-tron, de most így rájöttem, hogy a radiátort tettem fel rosszul. Elforgattam és úgy már nem működött... Pedig a fúrókat úgy is jól lehűtötte... fene se érti. :D
    Mondjuk az érdekes, hogy ha felgyorsítom az időt, akkor nem merül le az akksi, ami a fúrókat működteti. :D

Dimefromhell
    Az orbit jelölést megkeresem, köszi, az sokat fog segíteni nekem. :)
  • Ninju
    Mikor melegszik túl?
    Valami képet nem tudsz linkelni?
  • Dimefromhell
    Szia. Elvileg meg tudod fordítani az Orbit jelölés a beállításokban. (így az élénk fele lesz a haladási irány, a halvány pedig a hátad mögött.)
    Én pl szeretem ezt az új jelölést, mert egy csomószor benéztem a keringési irányt.
    O-tronra: próbáld megváltoztatni a konstrukciót, építsd át a hajót hátha. Szerintem vmi bug.
    Kopasz videójára: Igen a legutóbbiban elég sokat bénázott, de szerintem csak fáradt volt. Igazából sokszor az az érzésem, hogy kapkodós, izgulós a stream, ez az utolsónál látszódott a legjobban, türelmetlen ideges volt. Meg oké hogy Ő elégedetlen a frissítéssel, de folyamatosan felhozni kicsit rossz szájízt ad az egésznek. A hűtőventi meg bezúgott a mikrofonba, ami engem nagyon zavart. (nem tudom hogy laposon játszik e...) Szerintem ha kevesebb modot használna, akkor nem lenne sok hiba, meg talán az FPS is többet dobna. A stream, a modok azért tudják droppolni a gépet. A másik amit hiányolok, hogy mostmár sokadjára csinálja ugyan azt. Randevú Kerbin küröl, Mun Minmus stb. A távolabbi bolygókra nem vagy ritkán merészkedik. Szerintem ezen lehetne javítani, pl építést kihagyni stb. De ő úgy csinálja ahogy neki jó, én így is rá-rá lesek majd, mert vannak nagyon jó trükkjei.
    Kopasz442. Remélem nem veszed sértésnek az építő jellegű kritikámat.
  • NIBI
    Szeretem Kopasz442 videóit de ez az utolsó azért nagyon mellé ment... Sok olyan dologra hitte hogy bug, amit ő csinált rosszul...
    Próbáltak az 1.1-ben újítani, de tény hogy nem minden ment jó irányba, nem lett épp felhasználóbarátabb. :) Na de ha em próbálkoznak, nem is jutnak előrébb. :P
  • NIBI
    Nekem tetszik az 1.1. Hát volt nekem is hogy hibával kilépett rakéta építés közben, de igazából semmi gondom nincs vele működésileg. :) Mondjuk azt se érzem hogy több FPS-em lenne... :D

Viszont az zavar, hogy sokkal kisebb lesz az orbit pálya jelölése, ráadásul pont azt a részét látni rosszabbul, ami felé haladna a eszköz... Hát ez elég gyilkos dolog, mert sose találom az aktuális eszközöm orbitját. :S Na de erre remélem találok valami MOD-ot. :D

A másik gondom, amiben tanácsot kérek, hogy a kis O-tron-t nem tudom lehűteni. Hiába rakok rá mocskosul túlméretezett hűtést, akkor is túlmelegszik... A hűtés rá van rakva, szóval még alkatrész sincs köztük (tehát nincs távol tőle), és lazán túlmelegszik akkor is... Erre valami tipp/megoldás? :)

Röviden ennyi a gondom egyelőre, de majd még biztos kérdezősködök. :P
  • Karabiner
    Azért itt egyértelműen látszik, hogy egy fordított fejlesztési megközelítés van. Minthogy nem tudatos fejlesztés történt az elején hisz csak egy hobbi projekt volt így a komoly tervszerű tervezés elmaradt. Így rengetek mindenre nem gondoltak vagy nem foglalkoztak az elején, most meg utólag kell ezeket pótolni mikor már túl nőt az eredeti hobbi mivoltán.
    Szerintem most tartunk az 1.0-nál nem az 1.1-nél. Az csak egy marketing fogás volt, hogy megkeressék a pénz a valódi 1.0-ra amit most 1.1-nek hívnak.
  • Szabolcs92
    Milyen meglepő.
  • [NST]Cifu
    A gép teljesítménye nálam talán aligha probléma (i5-3470K @ 4,3Ghz, 16GB RAM, Radeon 7950 @ 1080/1500Mhz, SSD), a modok lehetnek a problémák forrásai, de a vanilla KSP azért meredek (pardon, lejtős) játékélmény terén, a driverek terén meg odafigyelek (sőt, még csak nem is Win10 alól játszom).
  • Dimefromhell
    Annak a méretét tudod állítani a beállításokban.
    Egyébként nem tudom... nekem semmi mod nincs fent a K.engineert kivéve, és talán eddig egyszer volt az h kilépett a játék. A korai 1.1-nél pedig az egyik verzióban volt az h a VAB-ban szaggatott a játék, de kint már nem.
    Elég sokat repkedtem meg építettem, leginkább Karrierben, de eddig nem nagyon volt gond vele. Még annyi h az időgyorsításos bug még mindig megvan. (nem ott áll meg ahol kéne)
    Szóval szerintem nagyban befolyásolja a gép teljesítménye, modok mennyisége és a driverek frissessége a dolgot. (Én ezekre mindig odafigyelek)
  • Kopasz442
    Az utolsó live.ban láthatjátok milyen a végleges 1.1 hm. Hát a pre-re-hez képest semmilyen FPS növekedés nem volt, csak 64 bit támogatás. utána néztem és nem használt több magot egyszerre, csak egymás után, bár úgy tünt mintha használná mind a négyet. remek, sajnos olyan szinten rossz volt, hogy még nekem is elszált az agyam a végére. pedig ritkán szokott. főleg nem élő adásban.
  • EtonBlazer
    Hàt ènis felraktam.. Engem nagyon zavar hogy tul nagy lett a navball... :S
  • [NST]Cifu
    Felraktam az 1.1-est... Hát oké, kismillió addonnal nem picit szép lett, viszont sajnos le-le fagyogat. Nem hiszem, hogy az addonok miatt, mert tegnap a VAB-ban döntött úgy a KSP_x64.exe, hogy ő most stop working...
  • pingex
    Üstököspályára állítottam egy űrszondát 40 éves keringési idővel és maradt 10 000 m/s dV-m.
    A képek 1, 13 és 323 millió km-ről készültek.
  • pipusz
    Rendben. Bocsi
  • Szabolcs92
    Most olvasva félreérthető voltam, a konkért Kerbalism és KIS/KAS kapcsolata érdekelne.
  • Szabolcs92
    Nem igazán értelek, mit akarsz mondani ezzel?
  • pipusz
    Kis/Kas
  • Szabolcs92
    Köszi, nagyon jól néz ki, ráadásul RemoteTech is integrálva van, tetszik :)
    Azt esetleg nem tudod, hogy KIS/KAS támogatás van-e?
  • RaKmaTakaTa
    Itt az új gyöngyszem amivel megkeserítheted a kerbáljaid életét: Kerbalism Egyelőre még csak béta.
    Ez egy picit több, mint a TAC life support. Vagyis nem egészen, de majd meglátod :)
  • Fulcrum11
    Sajnos én is egyre több bugba futok bele, vannak bosszantó dolgok. Igazán kár, de bízom benne, hogy dolgoznak rajta.
    Volt, hogy csak alt-f4-el tudtam kilépni :(
  • Ninju
    Nekem automatikusan azt indítja. Nem volt külön 64bites verzió a letöltések között.
  • EtonBlazer
    Azt megtudná mondani valaki hogy gog-tól töltve (meg ugy általában is) a 64bites verzionak külön letöltése van vagy esetleg telepitésnél kell kiválasztani?vagy csak 64 bites van már?
  • Fulcrum11
    Nagyobb rakétákat-űrhajókat még nem próbáltam, de repülőknél dupla fps-em van, aminek nagyon örülök, végre laptopon sem diavetítés
  • Szabolcs92
    Tudom, de hiányzik még néhány számomra fontos. Meg biztos vagyok benne, hogy 1-2 héten belül jön az 1.1.1, arra meg megint frissíteni kell majd őket ;) Nem sietek sehova, pár hét - 1 hónap múlva már stabil, meg nagyjából bugmentes lesz minden általam használt mod, majd akkor nekiállok újra.

Egyébként ti használtok valamilyen "életfenntartó" (tehát kell kaja, oxigén, víz, meg áram a kerbáloknak) modot? A TAC life support sajnos lehúzta a redőnyt, és nagyon üres lenne nekem a játék nélküle.
  • n0tr3adY
    Rengeteg mod működőképes már.
    Itt találod őket a Reveal hidden contents feliratot lenyitva. Persze az oldalakat is érdemes átlapozni, folyamatosan frissitik.
    Részemről már csak a Kerbal Foundries mod hiányzik a *régi* gyűjteményből :)

Utoljára szerkesztette: n0tr3adY, 2016.04.22. 01:36:19
  • Szabolcs92
    Én még várok a modokra, de már a steames béta 1.1 is lényegesen jobb volt, mint eddig bármikor. A 300+ darabokból álló hajóknál minimum másfél, de akár többszörös fps, és sokkal kevesebb kraken.
  • MaskimXul
    Nem meglepő, hogy bugos, de tényleg lényegesen jobban fut? 300+ darabból álló hajók kezelhetőek?

GoGon már fenn van, de Steamen holnapig akciós.
    Utoljára szerkesztette: MaskimXul, 2016.04.21. 11:13:39
  • Szabolcs92
    24 órán belül
  • Kopasz442
    Itt az 1.1, de örömre nincs ok, full bugos, annyira hogy viíííííííííísszasírom 1.0.5-őt inkább! Most készíteném sz űrrepülőgépekről az oktatást, és erre, ebben a fene "hú, de nagyon jobb lett"-ben sorra égnek el a parancsnoki kabinok a visszatéréskor, radiátorokkal is! na akkor minek a radiátor ha nem von el hőt? Na ba... meg! Nincs öröm, mert a korábban talált számtalan más kis bug még mindig meg van!
  • EtonBlazer
    Gog-ra vajon mikor érkezhet meg?
  • Fulcrum11
    Ha minden igaz, megjelent az 1.1 (minden platformon)!
    http://forum.kerbalspaceprogram.com/index.php?/developerarticles.html/kerbal-space-program-11-turbo-charged/
    Utoljára szerkesztette: Fulcrum11, 2016.04.19. 21:41:40
  • Kopasz442
    Frissítés érkezett a Pre-release-re, de még mindig bödületes bakik, hibák vannak benne.
  • [NST]Cifu
    Az első jó hír, mert megvan a bug, és remélhetőleg jövő héten már egy (többé-kevésbé) bugmentes KSP 1.1-est kapunk.

Ami Dr. Turkey távozását illeti, várható volt, alig egy éve volt a Squad-nál, és ezt kapta feladatul, remélhetőleg végre is hajtotta rendben. Most Nester ideje jön, és noha számomra furi, hogy egy külsős kerül az élre, jó lett volna, ha valami konkrét tervvel mutatkozik be, merre is megy tovább a KSP...
  • Dimefromhell
    Csupa rossz hír:

"No release today unfortunately: wheels and joint strength bugs have forced us to push 1.1 back a week from schedule. These are the things that can happen, and they are the reason we don’t give out release dates. We went back to look at a way to make a pre-release build available on our website, but unfortunately it wasn’t possible in such a short timeframe without further delaying the release."

"...and on a very sad note, Joe (Dr Turkey) will step down as lead producer for KSP after the release of update 1.1."

• geo91
    http://9gag.com/gag/aeGdz4p
  • gvarga12
    ugy latom elkapkodtam, ma rengeteget crashelt a jatek foleg decoupling utan ami eleg bosszanto tud lenni.
    szoval egyenlore ugy tunik hogy kezdetileg minden szep minden jo, de aztan hogy no a part count jon a cracken :)
  • Kopasz442
    Mivel Beta, persze tele van még hibával, azért beta. Barátom. Rozsdás is összeszedett jó pár hibát:
    " -Szia! hiba hiba hátán pl. nagy futómű ha nagyon berakod a szárnyba behuzásnál leveri a szárnyat. Kerbalka ha hozzá ér EVA közben a kerékhez nem tud felállni.
    Szerkesztőben nem írja az alkatrészek neveit,
    a manővertervező pontját nem rakja a pálya görbére. Ha csökkentem a orbitális pályamagasságát az apoapszis jelölése hajlamos ott maradni az előző pályamagasságon.
    De viszont jó hogy látom a keringés irányát. Kicsit javult a grafika minősége, de zavaró hogy túl nagyok a kijelzők UI 100%-on, De ha lejjebb veszem pl 90% kisebb és nem takar annyit , de pocsék a láthatósága és homályos.
    ja amúgy full stokon használom.
    De még nem mondok végleges véleményt. Sok helyen kicsit túl bétának érzem. A robbantott belsönézet is nagyon tatszik.
    Ja a kitűzött zászlókra ha ránézek kihúzódnak a talajból. ?? de hogy miért?! -"
    Na én meg az új 10 méteres kinyitható hővédő pajzsnál futottam hibába, és a kerbálkák elakadnak minden szir-szaron, belebugoznak a tárgyakba. Na majd lesz jobb is!

• gvarga12
    Nekem jobban megy mint 1.05. Leszamitva a mai benazast valamivel blokkoltam a legzsilipet az allomasomon nem tudtam kihozni a legenyseget. Csak csalassal tudtam kiszedni oket:(
  • Dimefromhell
    Az első Flyby az 1.1-ben. ILYEN szépre ritkán sikerül.
    Amúgy csak én érzem nehezebbnek a Carriert (normal) az előzőekhez képest?