Kerbal Space Program
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pont erről van szó, ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokra van szükség!
Hozzászóltam! <#taps>#taps>
Tesztgép: Asus p77h Proci i7 2,93GHz, Ram 16GB DDR3, VGA: Asus GTX 1660 OC 6 GB
1.: A KSP játékosan áll a témához, a fizikai része félkész, nincsenek például a Lagrange-pontok leszimulálva, illetve hát ha a fizkai motor úgy működne, ahogy a nagy könyv szerint kellene, akkor a Lagrange-pontok hatása automatikusan jelentkezne (nyilván ilyen szintű fizikai modellezést elvárni ilyen szinten botorság lenne). Ehhez köthető az is, hogy a Kerbal (és a Kerbol bolygóinak többsége) sokkal kisebb, mint a Naprendszer bolygói, így a manőverekhez szükséges Delta-V értékek sokkal kisebbek, mint amire a Naprendszerben szükség lenne (éljen a Realism Mod!).
2.: Azért párszáz óra játék után már nem annyira szórakoztató, hogy megint leszálltam a Moho-ra, vagy eljutottam az Eeloo-ra. Még ha közben új modulok, új lehetőségek jelentek meg a játékban. Nem túl élvezetes az sem, hogy ilyenkor nagyon bajosak a Krakenek, mert hát azok még ott bújkálnak a sötét űrben. E téren nagyon jó lenne egy tényleg szórakoztató egyjátékos játékmód. Engem nagyon jól elszórakoztatna az, ha tényleg a nulláról és a szeméttelepről guberált alkatrészekből kiindulva lehetne felépíteni az űrprogramunkat. De ennek alávág a merev és nem kellően átgondolt Tech-tree, amin sajnos a különféle custom addonok sem segítenek sokat. Ahogy a contract megoldások is sokszor kellemetlenek.
3.: A játék nem ronda, de sokat segítene, ha lehetne szabadon használni a nagyfelbontású textúrákat... és itt bukik sajnos a 32 bites win kliens, mert hát a ~3.5 GB-os memórialimit megöli a nagy felbontású textúrák alkalmazásának a lehetőségét... 😞
Hogy néznek ki a vanilla és az újratextúrázott bolygók a KSP-ben...
4.: Szép és jó a KSP, különösen a kismillió addonnak köszönhetően, de azért a piacon akad egy-két figyelemre méltó játék, amelyben lehet gyönyörködni, mint az Universe Sandbox (ami persze nem az űrhajózásról szól) vagy a Take On: Mars (ami bugos, félkész, sőt, negyed-kész).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Látjátok csak fantázia kell "nem játékmenet" mindenki találjon magának célt! Ez a legfontosabb! Cél nélkül még élni sem lehet(aki igen az csak létezik). És aki nem képes önmaga célt találni, nos.. azt sajnálom, mert szegényes a fantáziája!
Nézzetek körbe, és ne várjátok hogy mások mondják mit és merre, legyen merszetek bátran beválalni nehéz feladatot, és ha nem sikerül, azzal is szembe kell nézni, elemezni tanulni belőle!
Én magát a repüléseket imádom a legjobban sok esetben real time játszom és gyönyörködöm az űrben,...
Mert szép! <#alien>#alien>
Egyébként ahol a fejlesztés szempontjából szvsz óriási gondok vannak, az a kampány. Egyszerűen annyira, de annyira gáz, hogy iszonyat. A tech tree önmagában is problémás (nehéz valóban egy irányba elindulni), aztán a fejlődés üteme is le tud lassulni. A contract része meg egyenesen nevetséges... sajnos. <#kuss>#kuss>
Az első időszakban (kb. Mun / Minmun felfedezése) még valamennyire szórakoztató, de aztán mintha falba ütközne az ember. Lelassul az egész játékmenet (ebben persze az olyasmik nagyban besegítenek, hogy nincs thorttle alatti time warp...).
Egy rozsdás tákolt hajót nagyon élnék, ami jól is illeszkedne a Kerbal világba. Aztán a fejlődéssel ezt is lehetne "húzni"
Amúgy rengeteg potenciál van még ebben a játékban. Lehetne egy hős rendszer pl, vagy simán lehetne több űrügynökség amik vetekedhetnének a különböző célokért (kár h kijelentették, hogy ilyet nem akarnak, mondjuk ez kivételével a többivel egyet is értek.) több fejlesztési irány, hangsúlyosabb science vonal, szóval lehetne "komolyítani" bőven 😊 Aztán tervben vannak az új bolygók is, de már így is annyira szerteágazó: Ha már lesz egy jól működő motor és jobb ramkihasználás már akkor is elleszünk egy darabig. 😊
Viszont minket a KSP esetében első sorban két dolog érdekel, az egyik a 64 bites Win kliens, hogy végre 3+ Giga ramot is ehessen, a másik meg az, hogy a fizikai motor hogy muzsikál, hiszen per pillanat jó részt ez az, ami miatt az FPS drasztikusan rossz lesz sok részegységből álló űrhajó esetén. Amit leírsz, az inkább a képgenerálás esete, ami abban lenne lényeges, hogy több FPS-t kaphassunk (a grafikai beállítástól függően) vagy hogy azonos FPS mellett jobban nézzen ki.
Mondjuk nem véletlen, hogy az Unity royalty költsége egy "picit" alacsonyabb, mint az Unreal vagy a CryEngine motoré... Megnéznék egy CryEngine 3-as KSP-t...
Utoljára szerkesztette:
Az öt már foglalkozik a modellek felületének a részletességével, azok milyen anyagból vannak annak megfelelően veri vissza a fényt, teljes a DX11 kihasználtság. De mivel még új (nagyon is) maga a működése nem optimalizált még megfelelően. Nem túl régi még ez, sőt még mindig javítják, ha teljesen kész akkor fognak plusz az optimalizáció kérdésével is foglalkozni (vagyis hogy szélesebb számítógép platfornokon is tudjon futni megfelelően). teszteltünk egy játékot, és nagyon siralmasan magas gépigény kellet közel sem olyan jó képminőséghez, mint az Unreal 4 vagy a CryEngine 3.
Unity 5
<#circling>#circling>
Én is ezért várom annyira az 1.1-et, mert iszonyatosan zavar, hogy játékban olyan korlátozások vannak, amelyek nagyon csúnyán alávágnak egy űrszimnek 2016-ban (egy szálon számolt fizika, 3.5 GByte-os memróialimit, stb.).
Nálam is kezd szaggatni az állomásnál, pedig f@sza gépem van.
Utoljára szerkesztette: Dimefromhell, 2016.01.10. 17:06:19
Továbbá mikor jön már az 1.1? <#rinya>#rinya>
Desktop #1 ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6 / i7 8700k / MSI GTX 1060 6gb / 16GB Corsair 3200Mhz Desktop #2 ASRock Fatality H87 / i7 4770 / MSI GTX 960 / nVidia Quadro 2000 / 16GB Corsair XMS3 LP
Sok sikert! <#awink>#awink>
Nem szívesen vesztek legénységet csak sajnos így alakult és már nem lehetett vissza tölteni 😞
Kitöröltem öket az elveszettek közül igy mind K.I.A lett.
Felvettem minden más kerbált ürhajósnak! MINDET!
Time warp 3 nap és mit látok!
Megjött az utánpótlás! DE HA LEHET NE ÖLJETEK ! <#ejnye1>#ejnye1>
A mérnök (engineer) kerbal képességei:
0 csillag: Fúró (Drill-O-Matic) sebesség 5x.
1 csillag: Leszállás után újra tudja csomagolni az ejtőernyőket. Fúró sebesség 9x.
2 csillag: Meg tudja javítani az eltört kerekeket is EVA-során. Fúró sebesség 13x.
3 csillag: Meg tudja javítani az eltört leszállólábakat is EVA-során. Fúró sebesség 17x.
4 csillag: Fúró sebesség 21x.
5 csillag: Fúró sebesség 25x.
Plusz még egy kis ismeret: Katt ide!!!
ha igen utána nézd meg kiket lehet toborozni még.
Karrierben most először sikerült eljutnom egy Probe-al a Dres-re, bezsebeltem egy csomó science-t, így ki tudtam váltani a rapiert.
Tovább finomítottam a "kis" (nagyobb mint az űrállomásom XD ) SSTO-t. Most már gazdaságosabb lett a crew transfer az állomáson.
Annyi változás lesz a gépen, h kevesebb MonoP-t fogok magammal vinni.
Képek
UI: Az állomáshoz dokkolva látható a szintén nem kicsi bányagépem, vele eddig csak a holdon bányásztam, majd visszajöttem az állomásra.
UI2: Ezt 1.0.4-ben sikerült összehozni.
A további tervek hogy bővítem az állomást, mert így elég szűkös a gépezet finoman kellett dokkolni.
Továbbá jelzett a KAC hogy nemsokára indulni kell a Jool-ra 😊 😊
A jármüveket semmisitsd meg a követő állomáson, ha már ugy sincs benne élő kerbál? ezek szerint Tac Life -ot használsz, Hát oda kell figyelni az ellátmányra.
És ezek után nézd meg a kiképző központot.
Már az 5 kerbinemet vesztettem el 😞
Utoljára szerkesztette: Joker307, 2016.01.09. 11:50:38
<#alien>#alien>
Plussz adalék:
A tudós (scientist) kerbal képességei:
0 csillag: Képes resetelni a Science Jr és a Mystery Goo eszközöket EVA során. Az MP-LG-2 labormodulba kell egy tudós hogy működjön.
1 csillag: Helyszíni kutatás ra +5% science pont. Labormodul sebesség 5x.
2 csillag: Helyszíni kutatás ra +10% science pont. Labormodul sebesség 9x.
3 csillag: Helyszíni kutatás ra +15% science pont. Labormodul sebesség 13x.
4 csillag: Helyszíni kutatás ra +20% science pont. Labormodul sebesség 17x.
5 csillag: Helyszíni kutatás ra +20% science pont. Labormodul sebesség 21x.
Utoljára szerkesztette: Kopasz442, 2016.01.08. 20:48:22
Ha jó emlékszem transmit reseurce, vagy valami ilyesmi. <#awink>#awink>
Az aerodinamikai része annyira gáz (még mindig) a játéknak, hogy én bottal sem piszkálom...
Egyébként úgy csinálom, hogy 40 fokos szögben szállok fel, amikor elkezd csökkeni a sebesség (úgy 15-20e m-en) akkor zuhanásba viszem a gépet, felgyorsítom amennyire merem (600-750 m/s) és finoman felhúzom az orrát (ekkor szokott instabillá válni) emelkedek, gyorsulok, amikor az intake air 0.7 körül van bekapcsolom a rakétákat. emelkedés 70e-re, majd az orbit kialakítása a szokott módon.
KÉP 1
KÉP 2
A vizsgálatot pedig egyszer kell elvégezni, viszont bármikor megismételheted, de csak adott science pontot ér. Szóval ha elküldöd antennán, akkor az össz pont egy részét kapod meg, majd a többit pedig, ha adatokat hazajuttatod. Bár crew és EVA reportot elég hazasugározni, mert ugyanúgy megkapod a max pontot értük. Ezen kívül tudóssal érdemes csinálni a dolgokat, mert ő kap valamennyi pluszt.
Ha űrhajón vannak az eszközök, akkor ki sem kell szállni, úgyis el lehet végezni a dolgokat. Az EVA-hoz és talajmintához kell kiszállni az űrhajóból.
Két megoldás van: könnyebb űrhajó, vagy több üzemanyag. 😊
Akárhogy építem meg a gépet, mindig kevés marad az üzemanyag a low orbithoz 😞 Karrierben nincsen rapierem, így ott váltok a két hajtómű típus között, de sandboxban se jön össze rapierrel.
100 videót megnéztem, többféleképpen próbáltam a repülést, azt is ami kopasz videójában van, de egyszerűen nem jön össze. 70-ig felmegy szépen, aztán amikor ki kellene alakítani a körpályát akkor kifogy a nafta 😞 Nem tudom hogy mit kellene figyelnem még 😞
Laboratóriummal kapcsolatba lenne 1-2 kérdésem 😊
Egyrészről a kutatás ami folyik, meg kell várni míg felmegy 500-ra majd mit kell vele csinálni? Mennyi kutatási pontot ér? Ha ez egyszer megvolt onnantól kuka, nem lehet belőle több pontot kicsikarni? A másik az hogy új opció jelent meg ha az állomáson csinálok egy vizsgálatot, plusz pontot ad érte a laborba, majd ott eltárolja, azt antennával továbbítva csak veszteségesen tudom elküldeni vagy valahogy ilyen adat begyűjtéssel a legénység is betudja szedni majd személyesen levinni a Kerbinre? Az adat begyűjtés itt is olyan hogy ki kell szállni egy EVA-ra, odaevickélni a laborhoz és kiszedni?
Bocs a sok kérdésért csak ez a labor dolog még nagyon új 😊
Még egy eszembe jutott: Jeleneleg két tudós dolgozik fent, lehet valahogy gyorsítani a kutatást?
Még nem próbáltam ki, de akár ion hajtóművekkel is el tudsz rugaszkodni a Mun felszínéről. Mivel a Mun vonzása 1/6-a a Kerbinéhez, Mechjebbel ki lehet sakkozni, hogy durván ~0.17-es TWR-el már el lehet szökni a Mun-ról. Amúgy ~1000-1200 delta-v már bőven elég, hogy hazatérj.
Mellesleg Minmusra könnyebb eljutni, ha sikerül belőni LKO-ról. Csak kb 100-al több delta-v kell a megközelítéséhez, viszont fele annyi kell a pályára álláshoz és lesázláshoz, mint a Mun-nál, és kisebb gravitációval miatt könnyebb is.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
<#awink>#awink>
Kopasz videói tényleg nagyon jók!
Akkor lehet nem lassult le eléggé a kabin a légköri súrlódásnál. Lehetőleg lapos szögbe érkezz vissza, hogy minél hosszabb ideig hasítsd az atmoszférát, ahhoz hogy elég ideig tudjon fékezni.
A kilövésnél és emelkedésnél is érdemes figyelni a sebességre. Ha túl gyorsan emelkedsz a légkör ugyanúgy felhevíti a hajódat és a legtöbbet pont a csúcson lévő ernyő kapja. Szerintem akkor is megtud rongálódni. Na meg véletlenül se nyissa ki az ember az űrben, meg ilyenek. 😊
Kopasznak vannak nagyon jó oktatóvideói, azt tényleg érdemes nézni.
Az a gondom az ernyőkkel, hogy végig lezuhanásig piros marad, pedig seggel előre érkezem a légkörbe és az ernyő a tetején és az oldalán van. Ettől függetlenül mind piros marad, vagy a utolsó 200 m vált hirtelen sárgára vagy zöldre :S
Utoljára szerkesztette: Joker307, 2015.12.30. 16:52:32
Olyan is lehet, hogy károsodás érte őket, megsültek visszatéréskor. Bár ha jól van elhelyezve akkor ez nem lehet probléma.
2.Erre nehéz válaszolni, függ attól hol tartasz éppen, meddig jutottál előre. Az elején érdemes szub-orbitális ugrásokat végrehajtani, eljutni különböző földrészekre, sarkokra és ott is elvégezni kutatásokat, mintákat venni, jelentéseket tenni stb. Minden légrétegben is eltérő eredmények vannak.
3. Valószínű elfogyott az elektromos áram és nincs mi gyújtást adjon. Aksik és napelemek kellenek.
Még korai verziókkal játszottam, most újra kezdtem egy careert de több problémám is adódott.
1. és legfontosabb hogy valami oknál fogva ha kilépek az űrbe majd a szondával visszajövök nagyon gyakran az összes ejtőernyőm tropára megy és meghal szerencsétlen pilótám. Ezt mivel lehet orvosolni?
2. Hogy gondba vagyok a kutatási pontokkal, kifogyok belőlük és nem tudok tovább fejlődni. Milyen jó taktika van ezekre, mire érdemes odafigyelni?
3. pedig az, hogy MechJeb-bel beállítom hogy álljon pályára 100km-en, felviszi a gépet rendbe majd 80-100 km körül foglya és leáll a robotpilóta és nem lehet visszakapcsolni, miközben lenne még a rakétába szufla.
Utoljára szerkesztette: Joker307, 2015.12.30. 15:38:11
Nagyon kellemes, és boldog új évet kívánok mindenkinek!
Kerbal Space Program Magyar Űrprogram