4680
-
mike01010101 #3475 Én is találtam jópár külföldi fórumot is, ahol panaszkodnak erre (úgy tűnik nem csak én vagyok háklis). A fejlesztőknek 3 éve fejlesztés és tesztelés alatt ez nem tűnt fel, érdekes. -
#3474 Ezt nem tudtam. Én már kontrollerrel játszom mindent, ami támogatja (kivéve persze FPS, RTS). -
#3473 A játékok (igen az új játékoknak is) 90%-ban ez így megy. Ez nem parkour, mint az AC. Vissza kell térned oda, ha ez annyira fontos. Ennek szintén szinte semmi jelentősége ebben a játékban. -
mike01010101 #3472 Rendben, a végső értékelést meghagyom a végére. Nem akarok rosszmájúnak tűnni. Sajnos egyenlőre az általam is várt epikus sztori (mint pl az DA:Origin-ben, vagy akár a Mass Effectben ) még nem látható. Futkosok Hinterland-on, kecskét ölök a húsért, holtestek leveleit viszem ide-oda. Szóval egyenlőre a technikai gyengeségekből többet látok mint a mély játékból, de remélem ez megváltozik idővel. -
Evoluti0N #3471 Ebben az esetben azt ajánlom, hogy qunarit kezdj. Azt olvastam, hogy a qunari csajok Sera gyengéje. El tudom képzelni, hogy ha qunarival nővel vagy, akkor más szöveget nyom le Sera, főleg az udvarlás során, mint más faj esetében. Bioware-től az ilyesmi simán kitelik. :D -
#3470 Vagy egyszerűen magával ragadott a történet, a körítés és nem látod a játék égbekiáltó hibáit. Nem rossz játék, szórakoztató meg minden és valóban nem tudok hirtelen másik olyan játékot mondani 2014-ből amit ennyire élveztem, de annak tudatában mi lehetett volna csak keserű szájízzel adnám oda a GOTY címet. -
Evoluti0N #3469 Csak kontrollerrel lehet gyalogolni. A szokásos csak kicsit tolod el valamerre az analóg kart és akkor gyalogol megoldással. Bill + egér kombóval nem lehet. Páran panaszkodtak is miatta, mivel úgymond "rontja beleélést", hogy csak szaladni lehet. Állítólag terveznek patchet kiadni, amiben majd hozzá lehet rendelni valamelyik billentyűhöz a gyaloglást. Most, hogy tényleg lesz-e ilyen, azt nem tudom, de gondolom, hogy először inkább a komolyabb bugok kikúrálásával foglalkoznak, mint a gyaloglás integrálásával. -
mike01010101 #3468 Játszottál az Assissin Creed 3-nal? Igen, mászással. Te is szökdécselve haladsz felfelé a meredek sziklákon? (ha esetleg járkálsz ilyen helyeken a való életben.) -
#3467 Most járok 75 óránál és számomra is GOTY. Pedig első 10-15 órában nagyon szkeptikus voltam még.
Hardon játszom. A KE OP valóban, nem kicsit. Eleinte a harcrendszer sem jött be, de...
Ha belemélyed az ember és attribútumok, skillek szerint csinálja a buildeket stb. rájön, hogy nagyon komoly rendszer áll az egész harc mögött. Az, hogy most megjelenítésben nem körökre osztott és pörgős? Kit érdekel? Ami mögötte van matek és rendszer az bizony komolyra sikerült.
A mindent átszövő politikáról, viszonyokról, társulásokról, a csavaros történetről, rendkívüli karakterábrázolásról és egyéniségekről ne is beszéljünk. És epikus az egész.
Nem tudok mondani egyetlen más játékot sem idén, ami akár nyomába érhetne. Sőt, végére az is lehet, hogy a legjobb RPG lesz mind közül amivel játszottam valaha és felkerül a Mass Effect mellé a dobogóra.
De végső számot majd a befejezése után vetek. Azoknak pedig, akik csupán 15-20 órát játszottak egy ilyen óriási, epikus sztorit és világot fellelő RPG-vel és már végérvényes véleményt alkotnak abból ami kb. az egész 4-5%-a... Inkább nem is mondok semmit. Magam is ugyanezt tettem. :D
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.14. 19:09:59 -
#3466 bazsidiver és Evoluti0N köszi szépen most már azt hiszem boldogulok, ezek a térkép alapján megkeresendő küldik, meg a csillag kirakás után helymeghatározás nem lesz a kedvencem tutira, soha nem szerettem az ilyen keresős dolgokat :D -
ratgab #3465 Ezen megakadtam a szemem és ne vedd kötözködésnek, de hogy kéne feljutni a sziklákra? Lifttel? Most komolyan.... Jóhogy nem már mászásszimulátort kérsz a játékbeli magaslatokra való feljutáshoz. -
#3464 Hmmm. Fura. Én tudok gyalogolni... (Bár hozzáteszem pont leszarom, hogy lehet-e gyalogolni. Ez a legkevesebb egy ilyen játékban.)
Sziklára hogy máshogy juthatnál még fel? Ebben sem látok túl sok kivetnivalót. Nem hegymászók szegénykéim. :D Ha fel akarok jutni valami magaslatra, akkor arra megyek és nem állok neki szemből felrepülni, mivel nem madár egyik sem.
A taktikai nézet valóban problémás. Nem értem miért nem tudták átlátszóvá tenni a belógó tárgyakat, mint ahogy ezt rengeteg más játékban megoldották.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.14. 19:02:51 -
#3463 Tudom és lehet, hogy csak emiatt egyedül is képes leszek egy női karival újra végigtolni. :D -
mike01010101 #3462 Teljesen egyet értek veled. Van a játékban tartalom, van benne munka, tényleg hosszú időre leköt, de technikailag nem tudott felnőni a feladathoz és ez bosszantó. Több év fejlesztés, a világ egyik legjobb fejlesztőcsapat (bioware) , rengeteg pénz (EA) és pl. nem lehet gyalogolni, EGY SZEREPJÁTÉKBAN!!! (csak futni) a taktikai nézet szinte használhatatlan, a sziklákra feljutás egyetlen módja a nevetséges ugrándozás, soroljam?
Szóval ezért szomorú a dolog szerintem.
-
Evoluti0N #3461 Nagyon élvezem eddig. 50 órát belevittem és nem bánom, hogy az én játékstílusommal valószínűleg 100 óra felé fogok a végén érni. Számomra GOTY. Azonban, ha objektívan nézem, akkor bizony vannak vele gondok és sok dologban jobb lehetne. Igazából nekem azért év játéka, mert ez az év (számomra) elég gyenge év volt. Legalábbis azokon a platformokon, amin játszom. Ha tavaly jelent volna meg, amikor olyan játékokkal játszottam, mint a The Last of Us, vagy a GTA 5, akkor esélye se lehetne. Ugyanakkor idén a DAI az, ami legjobban tetszik és legjobban leköt.
-
Rannah #3460 Nem lehet.
Erős sztori spoiler
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Solas=Fen'Harel, az elf panteon tagja. Ő csak a gömbért jött, amit "véletlenül" Corynak adott. Nem hinném, hogy valaha is megfordult a fejlesztők fejében, hogy tovább maradjon az inkvizíció mellett, mint amennyi feltétlenül szükséges. Most, hogy már nincs gömb, semmi érdek nem fűzi ahhoz, hogy maradjon. (Még akkor sem, ha van egy női elf inkvizítor szerelme(?))
Utoljára szerkesztette: Rannah, 2014.12.14. 17:57:26 -
zenoka #3459 nah 80 ora alatt kivegeztem..
tenyleg csak az olvassa el a spoilert aki vegzett mar vele
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!haaat a vegso csata felbaszott.. nem vihettem Cole-t pedig vegig velem volt a story alatt.. eleg fusztralo volt igy.. plusz az hogy Solas lelepett utana detto.. van mas befejezes? marmint Solast magunk melett tudjuk tartani? -
mike01010101 #3458 Anélkül, hogy bárki rajongót megbántanék, akinek nagyon tetszik ez a játék, az a tény, hogy ez lehet idén az év játéka, mutatja, hogy kb. hol tart ma a játék fejlesztés világa, milyen szinten levitték a játékosok inger küszöbét, mennyire egy lebutított világba élünk. Nem azt mondom, hogy ez egy rossz játék, de ha a játékok annyit fejlődtek volna az elmúlt tíz évben, mint amennyit a hardware, akkor 2014 végén egy ilyen játék nem jelenhetne meg, vagy nem ha igen, nem lenne világsiker. -
Evoluti0N #3457 A mozaikdarabkákat érdemes összeszedni? Jár értük valami értelmes? Ja meg ha találok egy területen egy mozaikdarabkát, akkor az összes többi darabka, ami ahhoz a mozaikhoz tartozik, azon a területen található? -
Evoluti0N #3456 Sera női karakternél románc opció. -
Evoluti0N #3455 Előtte is sok mindent lehet csinálni. Nem kell sietned a főszállal. Annyi, hogy Skyhold megszerzése után nyílik meg több terület, meg rengeteg új játékmeneti dolog. Egyébként 11-es szinten értem oda, hogy a Skyholdhoz vezető küldit csinálhassam. Ez pont ideális szint. Nem tudom már pontosan, hogy mennyit írt, hogy mekkora szint ajánlott ahhoz a főküldihez, de tudom, hogy a 11-es szint ott volt az ajánlottak között. Néha előfordul, hogy kiírja egy főküldinél, hogy kb. mekkora szinten ajánl hozzá. Mondjuk 4-7 között, meg hasonlók. -
Evoluti0N #3454 Vannak olyan küldik, hogy találsz valami rajzot, ami alapján meg kell találni egy helyszínt. Emellett vannak olyanok, amikor valamilyen nyersanyagok kellenek. Mondjuk valamilyen fém, esetleg növény. Ez a kettő fajta, amit nem mutat a térképen. A többit igen. A war table pedig Havenben van. Mutatja a térképen is. Úgy néz ki a jele, mint egy küldi jel.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.12.14. 15:10:19 -
jocika #3453 Csak azért kérdeztem, mert többen írták és javasolták, hogy oda minél előbb jusson el az ember, mert ott kezdődik a játék. Nem akarok rohangálni, ahhoz túl jó a játék. -
#3452 Ha választottál a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!utána nyílik meg az a küldi, már nem tudom mennyi power kell hozzá. Nem tudom milyen nehézségen játszol, de elég kemény fight van ott, mielőtt elindul a cinematic Skyholdba, szóval a rush szerintem nem túl jó ötlet nightmaren, bár ha tapasztaltabb vagy akkor végül is sima ügymagek és templarok között
Szerk: Nem csak úgy oda fogsz sétálni, vagyis lényegében igen, de sok minden fog történni előtte
Utoljára szerkesztette: Különc, 2014.12.14. 12:57:02 -
jocika #3451 Többen írták, hogy Skyholdba-ig csak prológus van és igazából ott indul a játék. Küldetés megy oda, vagy egyszer csak megnyílik a lehetőség az odautazásra? -
bazsidiver #3450 Markert a térképen jobb klikkel tudsz csinálni. A war table meg heavenben van: map bal felső sarkában van olyan hogy world map, kiválasztod haveant odautazal és a war table az erődben lesz. -
#3449 Nagyon furcsa ez a játék az 1. meg a 2. után közvetlen próbálom, az eleje oké a megszokott lineáris dolog, most viszont Hinterlandson kavargok, sok quest nem dob markert a minimapra :S war tablet sem találom pedig oda is le kéne adni questet. kaphatok tippeket? -
#3448 Nekem Sera a kedvencem. Állandóan oltogat mindenkit a szexi hangjával. :D Belevaló hepciás csaj és pont vele nem lehet románcozni. Állandó tag. :) -
Rannah #3447 Viszont jó tank, és érdekesen alakul a személyes története. Én szinte mindig őt vittem
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Női inkvizítorral, románc opcióval meg szerintem zseniális lehet
Én általában Vivienne-t és Sera-t hagyom ki a csapatból. -
Evoluti0N #3446 Én is nagyon bírom. Igazából a legtöbb társ tök szimpi, jófej, vagy netán érdekes. Emiatt is sokszor nehezen tudok dönteni, hogy kit vigyek magammal. :) Egyedül Blackwall az, akit unalmasnak találok. Legalábbis eddig annak tűnik. Nem nagyon sikerült még megismerkednem vele. -
Rannah #3445 Pedig ha túlteszi magát az ember azon, hogy totál önfényező, önimádó, poén beszólásai vannak :) -
#3444 Én mindig egyböl elzavartam, nálam ne keverje a szart, szó szerint... -
Evoluti0N #3443 Úgy tűnik, hogy Dorian csak úgy vonzza a bugokat. Ma nálam csata vége után is halott maradt. Ráadásul úgy beszélgetett a társaimmal, hogy közben holtan feküdt. :D -
bazsidiver #3442 Köszi, sokadik probálkozásra nekem is sikerült úgyhogy csak Dorian meg a főkarakterem volt a partyba. -
Rannah #3441 Most olvastam a fórumon, hogy sajnos többeknek bugos a quest. Valaki meg sem kapja, valaki pedig pont úgy járt, mint Te. Neki többszöri próbálkozásra sikerült megcsinálni.
Utoljára szerkesztette: Rannah, 2014.12.13. 22:19:30 -
Evoluti0N #3440 Logikai fejtörők!!! <3 Persze rögtön Hinterlandson vannak az astrariumosak, de most találtam másfajtát is. Jaj de örülök neki. :) ME2 óta nem volt egy Bioware játékban sem (ha jól emlékszem). Pedig még ME1-ben is volt legalább két darab. -
#3439 annyira vicces hogy senki nem jött ide a warez cuccával de ti már ezen pörögtök meg élvezkedtek teszem hozzá egyikőtök még hülyeségeket is írkál.de hát mindegy ha neketek ez okoz örömet :) -
#3438 Ne várd mert nem lesz... -
#3437 és most tegye fel a kezét akit itt érdekel a warezosok hogy szivatják magukat.... -
#3436 Körülnézem ezzel kapcsolatban és picit kiegészíteném:
- Irreálisan sokat tölt (többet mint az eredeti EXE fájlnál)
- Előszeretettel fagyogat
- Hibás mentési rendszer (nem mindig menti jól a dolgokat)
- Nyomokban Dragon Age Keep-et tartalmaz
- AMD procikkal és egyes Intel procikkal el sem indul
- Nem tartalmaz semmilyen patch-et.
- És ugye nemhogy lagfest-es multi, semmilyen Multiplayer nincs benne.
- Talán vírusos is. Egy kis csöcsrázós trójainál nincs is jobb!
Azaz minden olyan, ami elengedhetetlen a tökéletes élményhez.
Értelemszerűen ezek a Warez verzióra értetendők és nem az eredeti verzióra.
Már várom az okoskodó és bántó HSZ-ek hadát ezzel kapcsolatban.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2014.12.13. 19:16:37