4680
banner
  • Aszrian17
    Nem kezdem el, de te is tudod, hogy az Orgins egy vérbeli jól összerakott PC rpg volt. A második részt meg átalakították egy lebutított konzol fossá. Dobtak nekünk egy ócska csontot amit folytatásnak neveznek. Ráadásul olyan béna harcrendszert találtak ki hozzá hogy rosszul voltam.
  • Evoluti0N
    Ne kezdjük itt a konzolfikát, jó? Azért lett így megcsinálva egyébként, mert ha valaki más platformon akar játszani a mostani résszel, mint a korábbiakkal, az így simán megteheti. Meg ez így sokkal jobb módszer, mint a Mass Effect esetében, ahol meg kellett venned DLC-ként az interaktív képregényt, ahol ki tudtad választani a döntéseket. Ez egyébként azoknak is jó, akinek valamiért nincs már meg a mentése, pl. nekem. Amúgy meg ha van mentésed, akkor azt be tudod importálni a Keepbe és aztán azt a 3. részbe. Szóval nem muszáj mindenféleképp új mentést csinálnod. Annyi, hogy a Keepben a már létező mentés esetében is tudsz változtatni valamin, ha akarsz.
  • Aszrian17
    Ezt is a sok nyomi konzolos egyéneknek találták ki. Sok vér Pistike, életében nem játszott Dragon Age játékkal mert túl bonyolult a harcrendszer meg gondolkozni kell és taktikázni meg homofóbok. Csesszük szét hát az összefüggéseket meg saját karaktereket csak hogy anyucinak legyen mit megvenni a 12 éves Zolikának karácsonyra. Aki belekóstol a játékba, de rájön, hogy ennek van valami története és nem érti. Nem baj majd indít egy alap történet szálat, nem fogja érdekelni ki volt ferelden hőse, és azt sem fogja tudni Cullen lovagparancsnokot ki zárta be a toronyban egy erőketrecbe....
  • Aszrian17
    Már megrendeltem a játékot online, meg is csináltam a történéseket a keep-ben, amúgy ha van régi mentése az embernek akkor a keep azt tölti be de azt is lehet változtatni. Elég fárasztó végigmenni emlékezetből mindenen.
  • Aszrian17
    Hawke nincs benne a játékban de eléggé kicsesztek a fejlesztők azokkal aki elvárták hogy mind két szereplő benne legyen ebben a részben úgy ahogy megalkottad őket
    Utoljára szerkesztette: Aszrian17, 2014.12.09. 17:12:19
  • Rannah
    Köszi, így gondoltam én is, de konkrét erre utaló hivatalos irományt nem találtam, és féltem vakon bedobni a lecsóba egy majdnem végigvitt sztorit. Most viszont megint elleszek pár órát a karaktergenerálással:)
  • PiszkosFred
    Nem. Ha jol hazudok, akkor karakterenkent toltod be, es ugy is van tarolva, vagyis ha ujat toltesz be az uj karakterednel, csak arra fog vonatkozni, a tobbi karaktered hasznalja a korabban betoltottet.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.12.09. 16:59:08
  • Rannah
    Jól tudod :) Viszont az, hogy betöltök egy új World State-et a Keepbe, hogy új karaktert csináljak, az befolyásolja egy korábbi játékomat?
    Értherően fogalmazva az a kérdés, hogy be fog-e kavarni esetleg a egy új betöltött történet egy, még be nem fejezett másik karakter történetébe?
  • Voltan
    És most te is :D:D
    Köszi, én a tiedet olvastam, az volt legfölül :D
  • Nos
    lehet én tudom rosszul, de a régi mentéseidet eleve úgy tudod átvinni, hogy a keepben beállítgatod a korábbi döntéseidet, és annyi lehetőséged van, hogy amikor elindítod a játékot, akkor a keepben beállított valamelyik előfeltételt importálod be

ennyi

cáfoljon meg valaki, ha tévedek
  • Rannah
    Jobb lett volna, ha spoilerbe írod egy részét, nem fognak örülni :(

A történetről: csak a Keep-ben tudod az előző részek történéseit alakítani, állást már nem lehet ide importálni. Így ha saját történetet akarsz, erősen ajánlott használni, csak ezért az előző két játékot nem érdemes végigjátszani.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Keep viszont nem másol kinézetet, azt in-game kell megcsinálni (Hawke esetében).
  • Evoluti0N
    Most nem azért, de akkor most szépen nekem is, meg mindenki másnak is, akik még nem tartanak ott, lespoilerezted, hogy Hawke benne van...
  • Aszrian17
    Sziasztok, egy egyszerű kérdésre szeretnék egy részletes választ. Mindig is azért szerettem a Dragon Age világát főleg az (ORGINT) mert döntéseim következményekkel jártak, az meg pláne jó érzés volt hogy ezeket megemlítik a kivetkező részben. Reménykedtem benne hogy a háromban visszaköszön a szürke kamarás, Ferelden hőse, meg Hawke de nem csak említésként hanem saját megalkotott kinézetű hús vér alakjában. Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy érdemes lenne e megint elkezdeni a 2 játékot és végigvinni??? (amúgy mind két részt 6* végigvittem csak elvesztek a mentések) vagy használjam a keep lehetőséget ahol 20 perc alatt összedobom a történetét a két játéknak. Már sok helyen le spoilereztem: magamnak hogy ferelden hőse nem jelenik meg csak említik, tudom továbbá hogy Hawke benne van de azt nem hogy bemásolja e a keep azt a kinézetet amilyenre megalkottam (portré kártya szerint) a második részben. Elég vizuális természet vagyok így megszoktam a Mass Effect féle karakter importálós rendszert, (ne úgy nézzen már ki mint alapból mindenkinek hanem amilyenre én megcsináltam) Ti hogy csináltátok?
    Foglalkoztatok a régi embereitekkel? vagy csak random világban indítottátok el keep beállítás nélkül?
  • j0nNyKa
    azert lassuk be, amikor a jatekosok azt kertek, hogy hozzuk mar vissza az elso resz inventory rendszeret, nem erre gondoltak.
    a kesztyu az kesztyu, a csimma az csimma, nem valami eldugott upgrade lofasz.
  • Evoluti0N
    Hát, van külön csizma, meg kesztyű, csak fejlesztésként szerepelnek.
  • Evoluti0N
    Elméletileg ma jön patch.

Stability – Various crashes, freezes, audio/voice glitches, and many stability improvements.
    Gameplay – Conversations, quests, plot states, combat, UI, camera, controls, follower/enemy AI and path finding, exploits, radar, and search.
    Multiplayer – In addition to some of the gameplay improvements listed above, multiplayer fixes also cover areas such as animations, game mode bugs, stat reporting, and stability/crash fixes.
    PC – Numerous control & UI fixes, fixes to some hitching, improved Mantle performance, graphical glitches.
  • Nos
    igen, szerintem is nagyon jól néznek ki, csak ne lenne az inventoryban a kesztyű és a csizma összekötve a vérttel
    nekem az épületek kidolgozása is nagyon tetszik
    nincs mese, a design 10,5/10 :)
  • Evoluti0N
    Overpowered.

Más: Imádom a páncélok kinézetét a játékban. Rugóval vagyok, szóval főleg a medium armort látom közelről. Olyan jól ki vannak dolgozva. Nélkülöznek mindenféle csiricsáré pompát és annyira részletesen ki vannak dolgozva, hogy még szinte a varrást is látod. Teljesen hihetően néznek ki. Most is medvebőrből készült cucc van a karimon és direkt látszik rajta, hogy bőr.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.12.09. 09:24:31
  • Voltan
    "OP specializációk kihagyása"

Mi az az OP ? :S
  • Nos
    Én végül visszavettem normálra a nehézséget. Pedig hardon kezdtem pcén. Nem a nehézséggel volt bajom, hanem annyira utáltam a taktikai nézet irányítását, hogy totál elment a kedvem a harcok mikromanagementjétől. Felraktam a xbox kontrollert, a társaknak tolom az autolevelupot, csak a főkarit gondolom végig, és gyakorlatilag csak őt irányítom. Így egyébként teljesen jól elvagyok vele. Mivel minden párbeszédet megkeresek, és elég sok loret olvasok, így is 60 óra alatt még bőven van a végéig (asszem én inkább olvasok és párbeszédezek, mint mászkálok :) ) Na mindegy, szóval ezzel a kombinációval élvezem a játékot, második végigjátszásra meg már csak lesz valami javított taktikai harc pcre.
  • Evoluti0N
    Egyszerűen megoldható. Felmondasz és utána egész nap játszhatsz.
  • rage
    A főküldetések alatt/után stb animációk fantasztikusak, igazán jó epikus sztorit sikerült alkotniuk.
    Kár, hogy néha dolgozni kell menni, s abba kell hagyni...
    :-D
  • Evoluti0N
    Eh. Nem tudok még arra menni. Zárt ajtó, amivel nem lehet semmit se csinálni. Majd akkor később. Csinálok mást. :)
  • j0nNyKa
    najo de ez milyen.... mi... erted
    levaghatom tobol a jobb karomat is, attol is nehezebb lesz a jatek, ettol a bioware-nel meg nem fognak megtanulni balanszolni igy 3 jatek meg tomerdek kieg / dlc utan sem...
  • Evoluti0N
    Azért lehet mesterségesen nehezíteni a játékot bármikor. Egy mágus, OP specializációk kihagyása. Meg ha más nem, akkor szarabb cuccok hordása. :D
  • j0nNyKa
    ha olyan ijeszto vagy, menj le eszakon a red liriumos banyaba, aztan talalkozhatsz az uj baratoddal, kerdezd meg tole hogy mizu
  • j0nNyKa
    azert o a kisebbseg, a legtobben pl itt sgn is feldolgoztak, hogy mivel lehet haladni nightmaren is akar, fel kezzel bekotott szemmel kikapcsolt monitorral origin nelkul (ala knight enchanter)
    .. csak hogy valaszoljunk is a kolleganak ..
  • Evoluti0N
    Sárkányölő még nem vagyok, de óriásölő már igen. :) Vígan bandukoltam Storm Coaston, amikor megláttam amint egy óriás és egy sárkány osztják egymást ezerrel. Először csak néztem őket, aztán úgy voltam, hogy beszállok a buliba, mivel egyszintűek voltak velem. Amint odarohantam, a sárkány rögtön elszállt (ijesztő vagyok muhaha), de az óriást sikerült elintéznem. Fasza volt. :)
  • yesname #3287
    :D:D:D

(De úgy tűnik még ez is kevés... illetve sok. :D )
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.08. 21:50:10
  • Etelkozi Vata
    Most már én is beletoltam vagy 8 órát a játékba, de én gameplay helyett egy egész más dolgon szeretnék lamentálni.
    Mikor megvettem a játékot és telepítettem, onnan 6 keserves nap következett, mert állandóan a bejelentkező autosave képernyőnél fekete képernyős fagyás következett, akármit csináltam.
    Aztán megkaptam itt a fórumon, hogy kevés a mag a procimban (bár más 4 magost igénylő program ment a 4. generációs i3-on, csak ez nem), de kaptam tanácsokat is. Ezeket próbálgatva el is jutottam a főmenübe, de benchmark, setup, new game, bármibe mentem, fél perc után elszállt az egész.

Aztán varázsütésre szombat óta a játék egyszer sem fagyott ki, vígan fedezem fel Hinterlads-ot, és bár alaposan lebutított grafikával játszok, de játszok.

Igaz, hogy betöltéskor minden képernyőn megnyomom a shift-f2 kombinációt, ami nem tudom, mit csinál, mert semmi látható jele nincs, de most már szertartásszerűen nyomkodom.

Aki érti ezt, kérem világosítson fel: mi történt?

Köszönöm!

/A játék egyébként kafa, és nem ismétlem el az általatok már kivesézett hibákat, mint attribute pontok elosztásának hiánya, gagyi inventory, ótvar harcrendszer, mmo feeling, satöbbi.../
  • MerlinW
    Na ezért lett casual a DA :)
  • 4kerkeen
    Sziasztok!

Érdeklődnék hátha találkozott más is is a problémával:

PS4-en játszom és amikor elindítom a játékot folyamatosan felpörgeti a lemezt, de vagy 10 mp-ként. Olyan, mintha állandóan töltene játék vagy átvezető videó közben is.

A játék nem fagy és nem is tapasztalok semmi furcsaságot ezt a hülye dolgot kivéve. Nyilván ez a meghajtónak sem tesz jót, így abba is hagytam a játékot.

Bármilyen más lemezt beteszek annál nem jelentkezik a fenti probléma. Legújabb szoftvere van fent egyébként.

Valakinek valami ötlet? Lehet, hogy a lemez szar? Vigyem vissza?
  • Rannah
    Patch Közeleg
  • Sir Quno Jedi
    Asszem. De műxik.
  • rage
    A Forward Scouts-ra gondolsz?
  • Sir Quno Jedi
    Logging standeket nem kell nagyon "keresgélni", mer van az upgrade az asztalnál, amiben a kihelyezett táboraid jobban körülsasolnak és máris látszani fognak a szükséges helyek.
  • rage
    Pl ha addig Skyhold upgrade-je nincs meg, az még befejezhető utána?
    (Ráérek-e a sztori után logging standet keresgélni, meg hasonlók :)

Meg minden helyszínnek van egy saját története is.
    Utoljára szerkesztette: rage, 2014.12.08. 09:56:09
  • j0nNyKa
    igen, de nem mindent tudsz folytatni, az a kevés meg ami esetleg marad, nem éri meg, nincs igazán értelme
  • rage
    Ez oké, de arra gondoltam, hogy a végén, mondjuk azt, a stáblista után folytatható marad-e a játék?
  • Sir Quno Jedi
    Annyi lila lesz, csak győzzed eldobálni. Meg azért van egy két epic cucc, ami erősen túlmutat a craftolt cuccokon. Igaz, ha szerencséd van, azokat is lehet még upgrade-elni és ahhoz jól jöhetnek a craftolt upgrade-ek.