4680
-
MrAndree #3556 A kettesben semmilyen taktikai nézet nem volt. -
jocika #3555 Megőrülök ettől a taktikai nézetes harctól. Emlékeim szerint másmilyen volt az egyesben, de talán még a kettesben is. Megy a harc, végre csapkod a fő kari, erre zoomolni szeretnék és átvált taktikaira. Visszaváltok és a főkari nem támad, hanem néz ki okosan a fejéből. Majdnem ott maradt emiatt Cassandra. -
Evoluti0N #3554 Mai kedvenc pillanatok ebben az egy-két órában, amennyit játszani tudtam most délelőtt. Harcolok nagyban, erre látom, hogy lábnyomok jelennek meg a homokban. Mondom, wtf? Erre puff, láthatatlan ellenség. Fasza volt. A másik meg egy új kedvenc kombó: Varric lerak aknákat, Cassandra odaránt a lánccal egy ellenséget. Bumm-bumm-bumm. Fasza. :D
Jaj, meg egy tök jó helyszín. Nem sztori spoiler, de aki érdekes helyszíneket maga akarja először megtapasztalni, az ne olvassa el. Bazz. Pont a legjobbat felejtettem el. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Western Approach-ban az a templom, vagy mi, ahol megállt az idő és lefagyott ellenségek harcolnak egymás ellen, meg a lehulló vakolat, meg kődarabok, meg minden áll a levegőben. Mekkora hangulatbomba volt már.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.12.17. 11:36:37 -
Evoluti0N #3553 Szerintem nincs itt gond az open worlddel. Ott a gyorsutazás, ha az ember el akar jutni valahonnan valahova. Első alkalommal nem akarok gyorsutazni egy új területen, mert fel akarom fedezni. Elvégre azért van ott. Aztán meg a campek feloldása után már nem jelent gondot az, hogy egy területen gyorsan haladjak a helyszínek. között. Egy-egy területre ritkán utazik vissza az ember, mivel ha megcsináltam ott mindent, akkor minek menjek vissza. Szóval emiatt az ellenségek respawnját se élem meg olyan nagy gondnak. Ha pedig egy régi területen van új küldi, akkor megint gyorsutazás a küldihez való legközelebbi helyre. Potigondra pedig a legjobb megoldás, hogy ha az ember minél előbb feloldja a 3 potis slotot + a több gyógypotit. Így aztán második helyre mindenkinek lehet a regenerációs potit, ami fejenként +5 darab gyógyító poti. A harmadik slotba meg azt rakja az ember, amit éppen gondol. Eddig nagyon ritkán volt olyan, hogy poti miatt vissza kellett mennem valahova. Max azért mentem vissza, mert elindultam a campből egy más irányba, vagy küldit adtam le. A legtöbb esetben pont útba esik egy camp, vagy egy még fel nem oldott camp, ahol feltöltöm a potit. -
#3552 Nekem nem a kutyagolás és felfedezés volt az uncsi hanem a végtelenül ismétlödö harcok.
A föszál, skyhold fejlesztés, várfoglalás és dragon vadászás nekem ezek voltak a játék legjobb részei ez bőven belefért kb 70 órába.
Két végigjátszás után is van egy rakás olyan terület aminek a közelébe se mentem még / majd egyszer egy harmadik nekifutásnál / mert egyszerüen nincs rá motivációm.
Utoljára szerkesztette: wedge31, 2014.12.17. 10:18:48 -
#3551 "Amikor leülök a gép elé, akkor azt az egy órát nem kutyagolással, meg felfedezéssel akarom tölteni."
Nagyon sok ember van ezzel igy, ez nem problema. Rengeteg kis apro akciojatek vagy mobilos app erheto el, amelyben fel perc alatt mar akcioban talalod magad. Viszonte egy olyan jatekban ne akard viszontlatni ezt, amelyrol kb a bejelentes ota tudjuk, hogy errol fog szolni. Marmint, akarhatod, de butasag, mert nem fog teljesulni. Foleg ugy, hogy amikor a DAI elsonek feltunt a neten, egybol elmondtak, hogy rebootoljak a franchiset es atternek a reneszanszat elo openworld stilusra, sok felfedezessel. Ott pedig az egyik alapveto tulajdonsag, hogy baszott sokat kell kolbaszolni. Ha csak napi 1 orad van leulni jatszani, akkor az ilyen jatekok nagyon nem alkalmasak erre. Eleinte talan, de a vegen olyan szinten el fog aprozodni a sztori, hogy 40 ora kornyeken mar necces lesz visszaidezni az 1-2 ora kornyeken tortenteket.
Hulyen hangzik, de ennek ellenere erdemes idot keriteni valahogy a jatekra, ha mas nem, akkor easy fokozaton "vegigszaladni" rajta a sztori miatt.
Az meg csak egy szemelyes velemeny, hogy inkabb kolbaszol az ember a DAI-ban, mint megegyszer vegig kelljen csinalni a DAO fade "labirintusat", amely miatt mai napig pofan akarok verni valakit a Bioware vezeto fejlesztoi kozul... -
Evoluti0N #3550 Hopp! Nem is tudtam, hogy ebben ilyen is van. Most foglaltam el magamnak egy várat Western Approach-ban. Szóval most Skyholddal együtt már kettő van. :D -
#3549 Hát ja, tisztában vagyok vele. Lehet, hogy csak az a baj, hogy manapság már nincs türelmem/nincs időm egy játékkal hónapokig játszani, mondjuk napi átlag maximum 1 óra játékkal, és lehet, hogy akkor nagyvonalú voltam. Amikor leülök a gép elé, akkor azt az egy órát nem kutyagolással, meg felfedezéssel akarom tölteni. De persze tudom, hogy ez egyéni szocprobléma.
Na megyek, szétlövök pár segget a kólovdutyiban. -
#3548 A potikezeléssel rákényszerítik az embert az állandó camp-be vissza fast travel-ezésekre. Ez elmebeteg dolog. Mivel nem lehet betankolni potiból és gyógyítani sem nagyon lehet, így mire eljutsz valami húzósabb helyre, ki is fogysz mindenből és akkor kezdődne csak a neheze. Ez így nagyon fárasztó. -
#3547 Meg van csinálva az irányítás PC-re is normálisan. Maximum kontroller kell hozzá, hogy jobban kihasználható/jobb és kényelmesebb legyen.
A PC-s játék nem bill+egér. Pont. Ezer éve volt az. Már évek óta nem PC+egér a játék. Ahogy a joysticknak is meg van a maga műfaja, úgy az egér+bill-nek, illetve a kontrollernek is. Mindegyik játékot jobb ezzel vagy azzal játszani.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.17. 10:00:20 -
#3546 Nem emlékszem ilyen megoldásra pedig játszottam már pár rpg-vel...
Előbb mindig fel kell fedezni valamit és csak utána lehet oda teleportálgatni ez teljesen logikus még ha utálod is.
-
#3544 Ja igen, de a camp-ekig is el kell jutni, egy idő után nekem már az is pain in the ass. Régebben odáig voltam az openworld játékoktól, manapság kezdenek rohadtul fárasztani, mert nem látok mást benne, mint mesterséges játékidő-húzást, ami ráadásul kizökkent a sztoriból is. Vagy csinálják meg NAGYOn érdekesre vagy izgalmasra a köztes időt.
Én valami olyasmi fast travelre gondolnék, hogy ahol állok, onnan egy varázslat vagy nekem tök mindegy mi, akár csak egy "térképen ahová kattintok, oda megyek" megoldás is jobb lenne. -
#3543 Van fast travel... -
#3542 Számomra az a leginkább kiakasztó, hogy mi a francért kell egy bevált recepten ENNYIT változtatni, már ha csak a gameplay-ről beszélünk. Volt egy iszonyú jó első rész, egy szódával elmegy második, most meg egy olyan harmadik, ami...hát nem tudom. Mint a Mass Effecet-nél, annyira bírtam az első részben mindent, hogy nem kell pl. tárakra vadászni a fegyverekbe, hanem taktikázni kellett a lehűléssel, erre bevezették a fos tárcserét. Én speciel bírtam a Mako-zást is, sokkal hangulatosabb volt, mint a bolygószkennelés, stb. stb.
Egy openworld játékba eleve alap lenne, hogy legyen valami fasttravel opció, de ha már nincs, akkor legalább megoldották volna az ellenfelek respawn-olását, hogy ne kelljen 3 percenként harcolni. Vagy ha kell, legyen valami értelme is. Rohadt frusztráló ez így.
Utoljára szerkesztette: koschwarz, 2014.12.17. 09:38:33 -
#3541 Séta helyett inkább valami gyorsabb utazás kéne, mert túl nagyok a terepek és még jobb hátasok is CSIGALASSÚAK. Ki a halálnak van kedve már ismert terepen perceket galoppozni bármi van. Aztán ha csata, leszállsz, megvívod, újra mount. Ez idegörlő rohadtul. Meg az is, hogy mikor már gyakorlatilag semmi xp-t nem kapsz az ellenfelekért (meg sok szinttel kisebb szürke lootot), akkor is meg kell velük küzdeni feleslegesen, mert pl. letennéd a zászlót, de míg ellenfél veled "harcol" nem lehet (meg néhol ajtót nyitni sem, meg semmit sem, ami olyan interakció, amit harc közben nem enged). Miért nem lehet megfutamítani a gyengébb ellenfeleket, vagy valahogy ledarálni őket (pl. lóról) különösebb lassítás nélkül. Nomeg a respawn, huhhh... Kéne valami repülő hátas, vagy valami varázslat, vagy tárgy, amivel gyorsan lehet suhanni, akár automatikusan is, megadod a célt és ODAMEGY pikk-pakk.
Ez az mmo fílin nagyon uncsiak. A játék "da like" sztori része az most is jó, de nem1x abba kell hagynom, mert már hányingerem van tőle és bealszom az unalomtól is. Ilyen az első két részben nem volt, azokat nem tudtam abbahagyni, éjjel-nappal toltam, ha 1x rákattantam. Ezt időről-időre muszáj leállítanom, vagy különben uninstallálom. Tiszta kutyagoló szimulátor, semmi más, értelmetlen loot-tal és gyenge ellenfelekkel. Legalább lenne értelme a grind-nek akkor és lehetne fejlődni, de nem, azt sem...
Ez az "openworld" nagyon nem tett jót neki. A régi jó da cső feelin tökéletes volt. Csak legyen sok helyszín és átmehess köztük, de ott a városokat leszámítva jöhet a cső. -
mike01010101 #3540 Egyébként a poén az, hogy nem rossz a PC-s irányítás. Egész jól megcsinálták (látni sokkal rosszabb portokat is), csak úgy látszik kicsit figyelmetlenül. Engem ezért bosszant mert nem kellett volna sok, hogy végre PC-re is normálisan jelenjen meg egy multiplatfom cím. Ráadásul a védelem miatt egész jók a pc-s eladási számok is. -
Madi92 #3539 Annyira bírom, hogy mindig mindenki a gamepaddal jön, hogy így jó meg úgy jó. Miért nem lehet megérteni, hogy Pc bill+egér pont.
Épp minap került a kezembe egy kontroller, havernál GtaV, 5 perc után feladtam, mert annyira szar volt, lehet, hogy meg lehet szokni, de kösz nem.
Ha kiadnak valamit PC-re akkor szépen csinálják meg normálisan az irányítást is. -
#3538 Lehet sétálni több fokozatban is. Az nem a funkció nem létezését jelenti, hogy ehhez gamepad kell. Még jobb is azzal játszani. -
#3537 Olyan alkalmakkor, amikor sokan térdelnek előtted. :D Én akkor dobtam el az egeret, amikor a prológus alatt nem tudtam kisétálni a viskóból a bámuló tömegbe. :D -
mike01010101 #3536 Bárhol. Tényleg szép a környezet (még ha teljesen statikus is), erőben, romok közt, a városban, egy kocsmában. Egész egyszerűen ne kelljen mindig futni. De ez az én problémám. -
Madi92 #3535 Hát pl witcher 2-ben én képes voltam sétálgatni:D Van benne valami feeling.
De pl GTA-k ban is mindig azt várom, hogy legyen végre benne speed limit, mint a Mafiákban. -
Evoluti0N #3534 Nem baszogatásból, de mégis hol sétálnál? Akkora bazinagy minden. Még a vár is. A főbázis akármi, ahol szokásosan lehet beszélgetni a társakkal, ahogy minden Bioware játékban, nagyobb, mint a korábbi játékaikban néhány helyszín. Hol sétálgatnál? :D -
#3533 Taktikai nézetet még megértem, de a séta? Azért nem game breaking -
mike01010101 #3532 18 óra után alakulgat a játék:) De emiatt még bosszúsabb vagyok a hibák miatt. A legbosszantóbb apróság nálam a taktikai nézet szűk látószöge és a séta hiánya. Ezek kellenének az igazi RPG bele éleshez nekem. -
Evoluti0N #3531 Én 15-ön a 12-est. Kemény csata volt. Az volt a legrosszabb, amikor már mindegyik karim félholt volt, potim alig, erre jöttek még a nagy sárkány mellé kis sárkányok. Nem sokon múlott, hogy ne legyen halál a vége.
@mike Majd úgy 50 óra után fogod érezni, hogy talán haladtál is már valamennyit a játékkal. :D
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2014.12.16. 10:48:59 -
#3530 Az nagyon light, mehet még 8^)
Evoluti0N: lvl 20-on én is megvertem a lvl 13-as és lvl 14-es sarikat, yay! I guess... -
mike01010101 #3529 16 óránal vagyok, de úgy érzem még nulla vagyok és semmit nem csináltam szinte. -
#3528 GYILKOS! -
Evoluti0N #3527 Elintéztem az első sárkányom. Jej! -
#3526 59-nél járok, nagyjából az összes helyszínen van még bőven tennivaló, van, ahol még nem is jártam, a főküldetésből meg voltaképp alig csináltam meg valamit...
:-) -
Egy kis pihenés a harcok között :) -
#3524 Nálam két végigjátszás volt 139 óra. -
Evoluti0N #3523 Az jó. Én 60-nál, de olyan sok helyen nem voltam még, hogy nem lepődnék meg rajta, ha lenne hátra még 60. :D -
#3522 100 óránál vagyok és még mindig van tennivaló 8) -
Evoluti0N #3521 Na mi a fene? Tegnap még 1-2 szinttel erősebb ellenségeket is megfektettem, ma meg majdnem megölte a csapatomat egy 3 szinttel alacsonyabb banda. :D -
Xandar #3520 Alapból 8 db gyógyitalod van/lehet, inquisition perkkel lehet ezt 12-re feltornászni.
Menj vissza később leölni őket, még normál fokozaton is sok ekkora szintkülönbség. Szerintem szinted +2 vagy +3 lvl a maximum szintkülönbség amit még be lehet vállalni harcoknál, és nem hullik ki a hajad a végére. Persze ha valaki nagyon spíler, akkor hajrá. -
#3519 Azt fejleszteni global skill kell.
Tehat a war table-nel ha osszegyult bizonyos inq. pontod (amiket foleg kuldetesek teljesiteseert, civileknek nyujtott segitsegert, stb kapsz)akkor valaszthatsz inq. skillt.Azok kozt van az is hogy 3 fele potit, granatot stb cipelhetsz illetve van egy olyan inq. skill is ami 12-re boviti a cipelheto healing potik szamat
A 8-12 es ellenfeleket alacsony szinten keruld el, kesobb eleg lerakni oket amikor mar erosebbek vagytok. -
4kerkeen #3518 Köszönöd a válaszodat!
Feltölteni fel tudtam (a portions-t) a táborban, de az alap 8 mellé gyártani többen még mindig nem tudom, hogy kell?! Nekem nincsen ilyen jellegű asztal ahol lehetne.
Most egy kicsit meg vagyok akadva. 5. szinten vagyok, de a térképen már jönnek a 8 és 12-es szintűek, ahol nem sok esélyem van. Van valami tippetek mit kellene csinálni? -
#3517 FTL pl nagyon jó példa arra, hogyan kell kurva kevés pénzből kurva jó játékot csinálni.. -
Renegade #3516 ahogy mindkét jármű utcai autó :)
nekem csak az volt fura, hogy külsőségeket hasonlítottál össze, amit a cég erőforrásai határoznak meg. nyilván minden játékról lehet írni oldalakat, hogy miért szar, vagy miért jó, azt azért lássuk be, hogy a DA széria az epikusága miatt mestermű, nem a grafika (végtelen számú grafikussal, fura is lenne, ha csúnya lenne vagy kevésbé cinematic), vagy a harcrendszer miatt (kvázi halhatatlan karik, atom csata után 2 mp alatt mindenki maxon, a full vértes lovagból is elfrágcsa esik, stb) :)
viszont szerencsére el vagyunk kényeztetve jobbnál jobb fantasykkel, csak én vergődök, mert sehol nincs egy normális űrhajós scifi RPG (a Starpoint Gemini 2 egyelőre csalódás), az FTL-t leszámítva :)