4680
-
#3515 Én nem. Az corsámban tök mást szeretek, mint a bmwmben. Viszont a két játék teljesen ugyan az a műfaj, csak az egyik sokkal szarabb. :DD -
Renegade #3514 persze, hogy szabad, nyilván ez is egy nézőpont, én pl máshogy állok hozzá egy M-es bömbihez meg máshogy egy suzihoz vagy opelhez.
én a Shadowrunnal ugyanúgy elbohóckodtam mint most a DAO-val (picit le vagyok maradva fantasy terén) :) -
#3513 Játék játék nem? Vagy nem szabad? Pont leszarom, ha valami indie, meg hogy hányan csinálták. Egyetlen tényező van, hogy mit kapok én, mint játékos. -
Bandras DaSilva #3512 Szerintem nincsen nagy gond a játékkal. Lehet, hogy kevesebbet beszélgetnek a társak, de néha elég érdekes beszélgetések is vannak.
A történet is kellemes, vannak benne szép, lelkesítő pillanatok is, én élveztem.
Természetesen, vannak problémák is. A taktikai képernyő nem nagyon sikerült és az opciók is elég soványkák, de azért el lehet vele lenni. Nekem egy dolog volt csak ami sokáig idegesített, aztán meg elfogadtam és onnantól már nem volt annyira bántó.Ez pedig az volt, hogy elég sokat kell kerülni, útvonalakat keresni, hegyet mászni, bolyongani hogy a--ból b-be elérjen az ember néhány térképen. Mert azért sokszor van olyan, hogy légvonalban egy 2cmes út ( a térképen), de gyakorlatban meg kell kerülnöd az egész térképet, hogy elérj oda.
Nem pörgettem végig mindenkísérő történetét mert egy idő után már csak a fő szálra koncentráltam és akartam látni, hogy hova vezet az egész és mi lesz a vége? Nekem így volt elsőre egy olyan 60 óra.
Azóta elkezdtem egy másik karival, itt már jobban figyelek a társakra és kipróbálok pár másik opciót a döntéseknél. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit változik a sztori. Az összes sárkányt is le kéne ölni ebben a játékomban, mert az elsőben csak 2őt sikerült.
Látványra szerintem sok panasz nem lehet, mert szerintem szép. Persze lehet, hogy másnak más tetszik.
Összességében nagyon jól szórakoztam a játékkal és ha ez a játékom is lesz egy 60-80 óra, akkor olyan nagy baj nem lehet. Utána mondjuk egy ideig nem veszem elő, viszont tervezem elővenni az előzőeket is és megpróbálom végigtolni azokat is. Már sokat elfelejtettem a korábbi sztorikból, a 2 pedig valahogy teljesen ki is maradt nekem. -
Renegade #3511 te most tényleg összehasonlítod külsőségek terén egy 40 fős cég munkáját az EA egyik zászlóshajójával? hűűűűű -
#3510 A sima alap partyval csináltam, Dual Dagger Inquisitor, Sword & Shield Cass, Bianca Varric és Full Support Solas. Mindkét roguenál knockout powder CDre, Full Draw altatás CDre, mágusokat a dual dagger megeszi, és dispel.
Szerk: nem tudtam, hogy ez a küldi olyan hogy nem lehet partyt variálni, szóval 2 barrierrel biztos sokkal könyebb
Utoljára szerkesztette: Különc, 2014.12.15. 09:51:28 -
mike01010101 #3509 Annyiban igazad van hogy ez egy vizuális műfaj, ez nem egy forgatós könyv és dobókocka. Itt igenis 2014-ben egy "év játékának" 70millió dollárból (ennyibe került a fejlesztés, bár a java sajnos marketingre ment) ennék sokkal többet kellene nyújtani grafikában, megjelenésben, irányításban. -
#3508 Nemtom, pont ott hagytam abba a játékot :) (Nem azért mert nem ment, csak ott untam meg:))
Egyébként egy target-re 1 tank 3 ranged mindent visz, több target-re (is jó az előző) betolhatsz még egy tankot és két ranged-et. -
#3507 In your heart shall burn nightmare-en milyen partival végrehajtható? Kezdek bepöcceni, úgy szednek szét mint a szart, totál esélytelen vagyok :| -
Evoluti0N #3506 Számban nem tudom megmondani, de nálam szemmel láthatóan hatalmas a különbség. Mantle ultrán jobban fut, mint Dx high-on. Annyi, hogy Mantle-ben gyakrabban akadnak a videók. Szóval mindkét megoldásnak van hátránya és előnye is. -
Madi92 #3505 Mantle mennyi +fpst hoz, ha egyáltalán? -
#3504 Tetszett volna hamarabb gondolkodni, es megnezni a premier elotti videokat, leakelt anyagokat. Mindent lehetett tudni elore (minusz par bug) Igy jartal, rosszul dontottel, nem neztel utana a dolgoknak, a penzed is ugrott, keso banat.
Megprobalhatod persze meggyozni a tobbieket, hogy ok is elbasztak es kvazi butak, mert elvezik a jatekot, vagy annak bizonyos aspektusait - ettol meg gondolom neked is jobb lesz, mert dogoljon meg a szomszed tehene is, ugyebar. Tanulj belole, es akkor maskor majd okosabban valasztasz, neked valo jatekot! :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2014.12.15. 00:04:19 -
#3503 Értem én, hogy nem tetszik, de ugye nem mindenkinek olyan az ízlése, mint neked. Eladtak belőle fél milliót az első héten, ez egy ilyen címnél elég sokat mondó szám. Neked nem jön be a stílus, semmi gond. Játszom/játszunk vele helyetted is:) -
#3502 Unalmas mint az állat. 98-ban még elment ez az egész, Fallout2 volt a csúcs számomra. Ma már nem vagyok hajlandó lenyelni egy ennyire elavult valamit. A jobb "sztori" meg szintén egy vicc. Ha olvasni szeretnék veszek egy könyvet. Nekem kell a prezentáció, ez különbözteti meg a számítógépes játékokat a többi médiától. -
#3501 -
#3500 DA:I az Original Sins-hez képest pong. Előbbi egy casual konzol RPG, utóbbi meg igazi keményvonalas RPG. Kb mintha mario kart-ot hasonlítanád az rFactor-hoz. Mindkettő jó játék, de az egyik annak való aki lazítani szeretne egy fárasztó munkanap után, utóbbi meg a "gamer"-eknek. Az hogy te abbahagytad 10 óra után az egy dolog, a játék egyébként egyáltalán nem hosszú, a főszál kb 60 óra, kimaxolva 100 körül van. Tehát rövidebb, mint a DA.
Szubjektív:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Rövidebb, viszont jobb a sztorija, ezerszer több kihívás van benne és érdekesebb minden téren. -
#3499 Én bírtam, ahogy már NWN-ben is Khelgar volt a kedvenc, így minden játékba kötelező kell hogy legyen legalább egy zsörtölődő és/vagy poéngyáros törpe. NWN2-ben Khelgar, Neeshka, Qara trió, vagy a DAO-ben Oghren, Leliana, Morrigan. Még a második részben is jó volt a Varric, Isabella, Aveline csapat. Itt a Varric, Sera, Cassandra trió talán a lehető legunalmasabb. :/ -
#3498 A mindenki az te vagy magadnak valszeg, kell hozzá egy bizonyos intelligencia ez tény mint minden hcrpg-hez, belöled ez biztos hiányzik, szerintem is mint rpg az origin volt a legjobb idén. -
#3497 Ezért írtam egyik előző hsz-emben, hogy ahol célszerű a kontroller (nem FPS, RTS...). Itt szerintem célszerűbb és kényelmesebb. Taktikai nézetben már nem. :) -
#3496 Csak 10 óra után mindenki abbahagyta, mert unalmas mint a disznó. 2014ben a szöveg alapú történetvezetés kibaszott kevés. Én mondjuk ott töröltem a picsába, amikor megláttam a vigyori koponyafejű robot bosst. WTF. GOTY, ja tuti.. LOL -
#3495 A mostani peccs orvosolta, írták, hogy a kelleténél jóval kevesebb volta a társak közötti beszélgetés.
Oghren a legszarabb companion volt a DAO-ban. Amúgy. Csak mondom. :D -
#3494 Szerezni (feltölteni) a táborban lehet, gyártani meg a megfelelő asztaloknál, szintén a táborban, illetve lehet fejleszteni is azokat. -
zenoka #3493 koszi.. akkor meg agyalok egy masodik ujra jatszason igy hirtelen felindulasbol.. lehet pihentetem egy kicsit.. -
4kerkeen #3492 Sziasztok!
Most kezdem el csak játszani nemrég ilyen típusú játékokkal, így elég új nekem ez az egész.
Egyébként nagyon tetszik a játék :)
Tudnátok nekem segíteni, hogy hogyan lehet potion-t szerezni/gyártani? -
ratgab #3491 Elvégzed a főszálon a megfelelő küldetést és csak utána mehetsz be városba. -
ratgab #3490 Utolsó mondatoddal csak az a baj, ha épp mage-l megyek, vagy íjásszal, akkor a harcosaim (főhös egy pajzsos guardra gyúrt tank) folyamatosan egyik célponttól a másikig szaladgálnak.
Lehet tényleg azt kéne, hogy taktikai nézetben tolom, mert valós időben azért eléggé nem tudják magukat tartani a társak. Ha a főhero-t irányítom a többiek elhullanak, ha meg mást akkor a gép a guardmaster hősömet bedobja a darálóba és nem használja ki a képességeit...
Hát igen az Origins rendszere tényleg nagyon kényelmes volt ilyen szempontból. -
Nos #3489 Én is pc/kontroler párban nyomom, és rendben van így, de ennek a fő oka az, hogy nem tökéletes a pc irányítás. Taktikai nézetben egyértelműen a pc/mouse lenne a kényelmesebb, ha rendesen megoldották volna. Ráadásul a tárgyfelvétel extrém béna és körülményes lett mouse-val, főleg ezért áltam át kontrollerre.
"Ideje kiugrani a múltból és a jelenbe lépni"
Ezt azért érzed, hogy elég erős volt. A kontrollernek komoly korlátai vannak, főként preciziós esetben. Igazán csak a megfelelően rászabott first person játékoknál villog, annyi, hogy elég sok játékot rászabnak. Viszont sok helyen szinte értelmezhetetlen a kontroller, és most nem csak a stratégiai játékokra gondolok, hanem pl az lentebb említett Original Sin esetében sem túl előnyös (amit egyébként kb félúton jegeltem, mert valahogy meguntam). Egyébként a taktikai harcnál még az egyébként kontolerre szabott DAI-ban is extrém körülményes a kontrolleres taktikai harc. Szóval a kontoler ma tényleg nagyon divatos, de objektíven azért elég korlátos. -
#3488 "Ami kiemelkedö a story, npc-k, társak és a rengeteg content, tennivaló."
Végül is csak az, ami egy RPG magvát adják. :)
Az Original Sin isten jó játék volt szintén. Sajnos nem nyerte meg az Indie kategóriát sem. Pedig nagyon megérdemelte volna. Helyette a Shovel Knight platform nyert... :( -
#3487 Lehet az emlékek szépültek meg ennyire, de valóban ízlés kérdése is.
Pl. Originhez képest itt sokkal többet pofáznak egymással. Legalább is nálam. :D Pl. Sera akárkit viszek folyamatosan oltogat mindenkit és nem emlékszem, hogy nagy ismétlések lennének.
A karakterek nem éppen szépek ez igaz, viszont realisztikusabb. (Morrigan azért dögös és nekem Sera is szimpi, igaz nem a nyak feletti része miatt, de románcoznék vele, ha férfiként lehetne. :) )
A taktikai beállítást én is elbírnám szélesebb körű lehetőségekkel. Kontroller meg. Miért is kéne PC-n nem elsődleges prioritásnak lennie. Ébresztő. Semmi baj a kontrollerrel és sajnos vagy nem sajnos, már jó ideje ez az elsődleges játékvezérlő periféria. Multiplatformnál pedig mindenképpen. Semmi baj a kontrolleres irányítással. Ideje kiugrani a múltból és a jelenbe lépni. Írtam, nekem is időbe telt, de bőven megérte.
-
#3486 Nem lehet megoldani amit szeretne. Mert ha manuálisan te adod ki a parancsokat, az már nem az amit ő szeretne. -
mike01010101 #3485 Vissza a játékhoz: ahhoz beengedjenek Redcliffbe melyik küldetést kéne megcsinálnom? (Hinterlands-on, viszonylag az elején vagyok) Már a mágusokat és templarokat kipucoltam. -
#3484 Ez inkább egyéni ízlés kérdése, például szerintem a játékban szereplő legtöbb karakter bűn ronda lett, de a dumák, párbeszédek, karakterek is csapnivalóak lettek. Egyetlen egy új társ sincs a csapatban akit a végére igazán meg tudtam volna kedvelni. Elmennek, megtűröm őket, olykor még mosolyt is csalnak az arcomra, de általában csak idegesítőek. Sehol sincsenek egy Oghren-hez vagy egy régi Varric-hoz képest. A társak még így is ritkábban szólnak egymáshoz, mint a korábbi játékokban, ráadásul a játék végéig eseményektől függetlenül fix szövegeket "olvasnak fel" egymásnak. Száraz az egész, de mint említettem, ezzel lehet csak én vagyok így.
Ami viszont nem intézhető el ennyivel, az a szörnyű AI (hova lettek a régi taktikai beállítások? _Jelenleg agyatlan drónokként követnek minket a társaink), a nevetséges irányítás (Igen egy PC játéknál ne kontroller legyen az elsődleges prioritás), a kamu karakterlapok (minek rakták bele, ha csak nézegetni lehet?) és igen én is belemélyedtem a harcrendszerbe... bár nem kellett túl mélyre ásnom. -
#3483 "Megszoktuk" az Origins-t. :)
Ettől függetlenül meg lehet oldani, amit szeretnél. Csak itt sajnos nem automatán. Taktikai nézetben kiadod a parancsokat (kikapcsolva természetesen, hogy az támadják amit Te) és kész. Vagy be van kapcsolva, hogy ugyanazt támadják és ezáltal Te adod ki a célpontot nekik.
Tény, hogy messze nem olyan kényelmes és sokrétű, mint az Origins lehetőségei sajnos, de aki erre vágyik megoldhatja. Én úgy játszom, hogy amit én ütök azt üsse mindenki.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.14. 19:46:32 -
ratgab #3482 Nem vársz te egy picit túl sokat egy sima játéktól. Mindent azért nem lehet beletenni.
Sokkal nagyobb gond például a társaink viselkedés beállításának szinte teljes hiánya. Támadásnál beállítod, hogy vagy véd, vagy követ....Sehol egy támadd az erőset, vagy az íjjászt vagy a mágust. Szerintem ez nagyobb gond, mint a mászás hiánya. -
#3481 Ha objektiv maradsz végig akkor nem fog megváltozni a véleményed mert ami szar az elsö tíz órában az az is marad a 110-ben is.
Ami kiemelkedö a story, npc-k, társak és a rengeteg content, tennivaló. A goty cim meg röhej mert mint rpg a original sin mérföldekkel jobb rpg volt idén,, szvsz. -
Rannah #3480 -
#3479 Rég alap kéne legyen egy kontroller PC-hez is. Sokkal jobb játszani vele az erre való játékokat. Én is ellenkeztem az kb. 3 évvel ezelőttig. Aztán rászántam magam, hogy kipróbálom, mert annyian mondták, hogy sokkal jobb pl. platform és egyéb hack and slash/akció játékokhoz.
És valóban. Rá kellett jönnöm, hogy a maradi, konzervatív gondolkodással ezen a területen is csak árt magának az ember. Azóta mindent kontrollerrel játszom, amihez célszerűbb. Sokkal finomabban lehet irányítani a játékot és kézre áll minden, nem kell billentyűzetre tekintgetni ha sok funkció van stb. 8-10 ezer forintot simán megér. Csak nyerni lehet vele. -
#3478 Skyhold előtti rész csak prológus. :D Kb. 40-50 óra kell, hogy megnyíljon minden és felismerd mennyi lehetőség van benne és milyen összetett. Talán túl epikusra csinálták és sokaknak nincs türelme belemerülni rendesen. -
#3477 Látom én a hibáit is (mint pl. KE OP). Minden játéknál látom. Nincs hibátlan alkotás. De nem azt nézem, hanem hogy milyen játékélményt ad összességében és mit nyújt. Most azért beszéljek a szarról és pocskondiázzam, mert valaminek vannak hibái?
Nem. Mindent összevetve (a dumák, párbeszédek, karakterek, történet, a világ, kidolgozottság, pálya/ruházat/fegyverzet design és grafika, stb.) az egyik legélvezetesebb RPG, amivel játszottam életemben.
Igen animációkban is vannak hibák dögivel, glitchek is előfordulnak. És? Semmit sem von le abból, amit ad számomra, mint játék.
(A harcrendszerbe pedig én belemélyedtem és ezért mondom róla, amit írtam. Még az attribútumokat is nézegetem és class szerint csinálom a buildeket.) -
mike01010101 #3476 Miért nem írták rá: "Figyelem: PC-n az alapértelmezett pc-s beviteli eszközökkel csak limitált élvezetet nyújt!" Azért vettem meg PC-re mert nem akarok kontrollerrel játszani.