lammaer#394
Amúgy érdekes ez a SOTS2, lassan kezd megtetszeni (hál a wiki oldalnak, mert pl magamtól az életbe nem jöttem volna rá pl a kereskedelem működésére).
Igazából a strat rész teljesen más a SOTS1-hez képest - sokkal lassabbnak, megfontoltabbnak tűnik, kb olyasmi mint a sakk, nem annyira pörgős egy egy kör, meg a játékmenet se. Meg ugye hogy szinte minden az állomások körül forog, ez tök más lett.
A csaták szerencsére ugyanolyan jók - mondjuk tök jól néz ki első blikkre hogy még forgatni is lehet a hajókat a tengelyük körül, meg egy rakás opció van, de gyakorlatban abban a kuplerájban ami a meccsek között van, nincs erre szerintem idő (pedig poén lenne mondjuk ha a jobb oldala szét van lőve a hajónak akkor a balt forgatni az ellenfél felé, de hát ez esélytelen abban a káoszban).
Ami egyedül nagyon zavar a taktikai harcban, hogy a csatatéren nem lehet billentyűzettel navigálni/scrollozni. Még egérrel se. CSak úgy ha a középsővel kattogtatok a célpontokra. Meg grafikailag, ahogy elmossá a hajókat amikor ki vagyok zoomolva - az nagyon ocsmány.