Sword of the Stars II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért kiváncsi vagyok mikor unja meg Skidrow Béla hogy 2 naponta kell egy fájl compare-t nyomni hogy a legutolsó update miket változtatott meg.
Mindenesetre ahogy a játék most áll, gyalázat volt kiadni (természetesen nem mentegetõzöm ezzel, nem emiatt nem vettem meg).
Ha ez a béta még, akkor a Skidrow verzió kb alfa hehe.
Én azért vettem meg most, mert majd akarok multinzi. Megvolt nekem az elsõ része így leszedegetve minden kieggel meg patchal csak hát rendes cd kulcs nélkül nem nagyon lehetett vele multinzi (meg sokig tartott mire minden kijött hozzá torrenten is).
Aztán a sok patch és DLC-ék miatt amik ma már állandóak szinte, úgy voltam vele érdemesebb megvenni. Fõleg hogy kedvenc stílusom az ûrstratégia.
Amúgy pénteken jön ki egy nagyobb patch ami nagyon sok bajt orvosol. De mire a kalóz verzió is játszható lesz, hát... szerintem az majd jövõre kb. 😊
Esetleg este megpróbálom újrarakni az egészet, hátha tovább jutok. De eszméletlen, hogy ilyen állapotú játékot tudtak kiadni most, úgy, hogy már márciusban vagy mikor ki kellett volna adniuk az elõzetes tervek szerint 😄
Hiába van fenn eddig minden patch, pár perc után kivág a program. Mondjuk eddig csak 64 bit-es változatban próbálkoztam, de nem hinném hogy a 32 bit-es stabilabb lenne...
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
na, megnéztem, jópofa, amolyan star control a fire fly univerzumban :-)
fiatalosan kemény dumákkal, iritáló narrátorral, pár napig elleszek vele szvsz, egyszerû, bugyuta, repetitív :-)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
link
Ezt még érdemes átolvasni:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?567495-Tactical-Combat-Guide&s=679d5e263cd873be080175557dfc3884
Jó látni, hogy rajtam kívül is érdeklõdnek még emberek a játék iránt kis hazánkban. Jómagam már egy ideje figyeltem a játék fejlõdését, és véleményem szerint ha kijavítják a megjelenés körül fellépõ hibákat minden esélye megvan, hogy betöltse az ûrt a 4x ûrstratégiák terén és klasszikussá váljon. Remélem november végére normalizálódik a helyzet, addig is marad a virágbolti verzió 😊
ráadásul az 1.1-es manualban sincsen benne :-(
cserébe van benne build & design ship, researc, meg missions
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
De hogy a modulok mire jók, arról hallgat 😊
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
ja meg néhány bázis más és más fajonként
Mindegyiket próbáltam már, de azért teljesen nem egyértelmû.
Ami biztos, hogy a strike az rövid rajtacsapás ami 1 körig tart aztán utána vissza megy a kiindulási bolygóra a flotta.
Az invasion az nagyon hosszan eltart, azt hiszem az ellátó hajók számától is függ. Ott rostokol sok körig a flotta az ellenséges bolygónál amíg el nem foglalja vagy el nem fogy az ellátmány, ezt a támadás elõtt jelzi hány körig tart.
Az interdict az nem teljesen tiszta még. Amit tudok, hogy az is sokáig tart mint az invázió, de nem tudom miben különbözik.
Bocsi a kérdésért de jól látom te játszol a Pride of Nations-el is?😊
ON
Az idõtartam meg változó. Pontos értéket majd kitapasztaljuk szerintem.
Azért elég 1 flotta az elején, mert nem lehet több bolygó terraformálást és infrastruktúra kiépítést gyõzni anyagilag. Próbáltam 2-3 bolygót egymás után kolonizálni és teljesen csõdbe mentem, se fejleszteni se gyártani nem tudtam. 😊
De egyenlõre a leginformatívabb (bár rendesen böngészni kell ha pontos adatokat akarsz) a paradoxplaza.
Általános segítségnek és útmutatónak már az alábbi link is jó:
SotS2 info
Ha pontosabb infó kell akkor magadnak kell végigbogarászni a topikokat. Plusz már elindult több wiki oldal is a játékkal kapcsolatban, az egyiket ráadásul a kerberos tartja fenn.
Ha ez zavar akkor építs több kolonizáló flottát.
A Command module a védekezéskor jön jól, megemeli a védelemre berakható hajók számát.
A dock module számának növelése a kereskedelmi flottákra van kihatással. Egészen pontosan megmutatja hogy mennyi kereskedõ hajó tud egyszerre dokkolni az állomáson. Kicsit beleszól még a javítható hajók számába is.
Repair module a javítható hajók száma és a javítás sebessége terén meghatározó. Minél több annál több hajót vagy kevés hajó esetén annál gyorsabb javítást eredményez.
Sensor modulok az adott állomás típusától függõ mértékben növelik a taktika és a harci térképen az érzékelési zónát. Illetve szintén az állomás típusától függõen adnak extrákat (a katonai például könnyebben detektál lopakodó hajókat, a civil a járõröket segíti, a science a mindenféle veszedelmekre figyelmeztet elõbb, a trade meg a kalózok elõrejelzésében segít).
A Warehouse module a kereskedelemben számít. Minél több van, annál jobban nõ a bevétel és annál tovább raktározódik az árú (egyik flotta leadja a cuccot a másik felveszi és a kettõ közötti idõt tolja ki a modulok számának növelése).
A combat modulok száma meg a nagy fegyverek számát határozza meg.
Amúgy a nagy patch várogatás közben aki nem látta még, nézze meg a Space Pirates and Zombies címû játékot.
A cím nagyon félrevezetõ, mert vmi gagyi szarra gondolna az ember (meg 139 mega az egész), de egy marha igényes Star Control jellegû lövöldözõs/stratégia hibridrõl van szó, ûrhajó meg felszerelés fejlesztésekkel együtt.
Nekem marhára bejött, és atomstabil 😊
Csak mertem felvetni, mert ez is ûrhajós, kicsit még stratégia is és FUN 😊
/ON
Amúgy nekem egész stabil a patch után igaz sima 1Vs1 mapon játszok most. 50 körnél tartok lassan és nem volt kifagyás meg semmi gond a bugokon kívül ugye. Jónak tûnik a játék alapja amúgy, ebbõl még nagyon jók is játék lesz.
Ettõl függetlenül csalódás, hogy sok év alatt ennyire jutottak csak. Nem tudom mit csináltak eddig a fejlesztõk a pénzükért, de ha már kifizettették a népekkel a teljes árat, akkor igen is fejezzék be teljes erõbedobással és gyors
A CNC dolog, az van hogy most már csak admirális irányítása alatt lehet flotta akár ha csak 1 hajóból is áll. Szerintem ez nem baj mert az elsõ részben mikor ki lett fejlesztve a CNC tech, akkor már mindig azt kellett használni máskülönben túl kevés hajót tudtál egyszerre csatába vinni lemaradtál az "ellnetõl" és szint tuti volt a vereség.
Az elején itt is annyi, hogy igen is gyártasz több CNC hajót aztán akkor annyi flottád lesz amennyit csak elbírsz.
A flotta irányítás nekem is nagyon idegen volt elõször, de aztán kiismertem és rájöttem, hogy ez így nagyon célszerû. Egyedül ami hiányzott az, hogy a határ menti bolygókra tudjam vinni a flottáimat, de rájöttem, hogy a relocatel ezt is meg lehet oldani.
Az új hajó design azért nehézkes viszont mert, ha csak egy ágyú fajtát változtatok meg, már akkor is prototípusra kell várnom sok kört. Ezt remélem valahogy orvosolják. Próbálom úgy megoldani, hogy amíg nem fejlesztettem ki vagy 3-4 új hajóra tehetõ dolgot addig nem redesignozok, így tovább használom a kevésbé fejlett hajókat, de legalább nem kell minden apróság miatt prototípusok gyártásával idõt vesztenem.
Lehet inkább elõkapok egy SOTS1 complete verziót, aztán azt tologatom kicsit, így még a lopott gyümölcs íze se az igazi 😉
Vagy ha nem zavarja a többieket, jöhet ide a fórumba is...
illetve 3 rendszert már proviniába szervezhetsz, ami nem tudom mire jó :-)
ez a CnC-s gyüjtögetés tényleg halál, elvégre, ha a XV. században tudtak egyedül kóvájogni hajók két távoli földrész között, akkor csak megy nekik a jövõben is, remélem majd javítják valamelyik patcben
Amivel továbbra sem bírtam megbarátkozni, az a flotta misszió kezelés - különösen az a része, hogy egy bolygón elkészült új hajót nem bírok mozgatni önmagában, csak ha CnC hajóval flottába szervezem.
Igy elég macerás pl 3 bolygón gyártott tartalék egységeket flottába szervezni - gyakorlatilag egy CnC hajóval körbe kell járni értük.
Aztán a kezdõ hajótípusok értelmetlen neve - mondjuk egy papírral megoldható 😊, de azt sajnálom hogy designokat és meglévõ hajókat nem lehet átnevezni.
Gondoltam trükkös leszek, és az elsõ körben a meglévõ designokat értelmes néven lementettem - csak nem számítottam rá, hogy ezt új típusnak veszi a rendszer, és az elsõ hajó legyártása valami brutális árú lesz (mert prototípusnak veszi).