6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
kisiku #3127 A Cap Ship must go küldetéseknél ki kell lőni egy nagy hajót.Ahogy mondtam, ez nem feltétlenül jelenti, hogy abban a szektorban, ahol éppen a küldit megkapod.
Amikor elfogadod, kell kapnod irányzékot is (a szokásos sárga guide).Én minden egyes küldetés elfogadása előtt mentek egyet.Ha meg nem egyértelmű, nem szégyen a More Info/Tell me more gomb.
Az irányzék oda fog vezetni, ahol a célpont van, onnan meg már egyszerű.
Mondjuk Devries-ben még sosem kaptam ilyen küldetést, Omicron-ban azért akad, ott szinte mindig Xenon K-ról szól a dolog.Albion-ban meg jöhet minden, Xenon is, meg a szokásos csatahajók.Lehet hogy hibás az a rész.
Egyébként minél több harci küldetést vállalsz el és teljesítesz - én ezt vettem észre - annál több újat kapsz az adott állomáson. -
Jóózsf István #3126 Kaptam egy Cap Ship Must To Go feladatot. (Nagyon nehéz) Darned Hot Air-ben. Örömömben a könnyem kicsordult. El is mentettem gyorsan. Elfogadtam és nem történt semmi. A küldetések között sincs!!! Ekkor sírva is fakadtam.
Visszatöltöttem, megint elfogadtam, megint semmi.
Minek kellett volna történnie? -
#3125 Irónia, csak hogy beleköthess. :P -
#3124 Ügyes próbálkozás, de most buktál meg helyesírásból butuska.
Ebben az esetben, pont nem egybe írandó.
-
goyo2 #3123 Mert nem akarják komplikálni a játékot. Mert ugye a sok buta játékost csak összezavarná az a sok zöld hajó. -
Jóózsf István #3122 Akkor tényként leszögezhetjük, hogy Sucellusnál nagyobb hajót nem ad Devríben a küldetésekben.
A kérdés továbbra is fennáll: Mi a francért tüntették el a térképről a gyári hajókat? -
kisiku #3121 Egy darabom van összesen.Azt asszem Lava Flow szektor körül találtam anno.Ott állt félúton egy highway mellett, azóta nem látok másikat, szomorú vagyok.Pedig nagyon jó hajó, még úgy is hogy lassú a drága.
Másik kérdésedre válaszolva.Járőröztetem őket azokban a szektorokban, ahol gyáram van.Ez csak MCE moddal lehetséges.Egy darabig viszem őket magammal, amíg a shipyardig be nem dokkoltatom javításra/felszerelésre, majd utána elküldöm védeni.Az UFO modot nem is nagyon használom, mert irreálisan mozgatja a hajókat.Az MCE Patrol Zone parancs jó a harcra.
A Lepton aranyos, gyors "kis-nagy" hajó, de a fegyverzetét felejtsük el.2 db HIT/MA, az is oldalt, hátul.Ha gyors segítség kell, akkor Balor, a gyors és tömeges pusztítás, akkor Taranis, ha látványos, akkor Sul/Arawn vagy Sucellus.
Tegnap írtad, hogy nem találsz Devries-ben Very hard fokozatú Cartel Boss küldit.Én tegnap kaptam egyet, egy Sucellus-t kellett vona levadásznom, de pont akkor készült el a Hardware Supllier gyár, tele voltam utassal is, így gondoltam később megcsinálom, de addigra eltűnt az ajánlat.
A gyárhoz rendelt hajókat úgy tudod lehívni, hogy a térképen a gyárad "+" gombjával kinyitod vagy ahogy mondtad is, a gyár menüjén keresztül. Egyébként a My Property menüből is eltünteti a gyárhoz adott hajót. -
Jóózsf István #3120 Kövezzetek meg az "n" betűért! -
Jóózsf István #3119 Te jó ég! Most esett le, miután elkezdtem számolni. Azt az armadát hova rakod? Cipeled magaddal? Külön telephelyet nyitottál egy elhagyatott szektorban? Ha el lehetne őket bontani, mint AP-ben, akkor lehetne belőlük gyárat építeni...
Azt ugye tudod, hogy csak az UFO-nak köszönheted, hogy bármire is alkalmasak!?!? A mod nélkül elég rapszodikus a viselkedésük, még mindig.
Ha egy balor, scaldis, lepton rajjal konfliktusban keveredek, akkor tuti, hogy a lepton lesz az első, aki a segítségemre siet. Pedig... -
Jóózsf István #3118 Barren Heart-ban KELL lennie Titusznak. És CSAK OTT VAN! No nem minden egyes alkalommal találkozom vele, de kettőből egyszer biztos!
Elkezdesz dzsojrájdolni az autópályán oda-vissza és meglátod. Ha nem, akkor épp szívat a rendszer.
Tituszt nem szoktam hekkelni, mert az kapásból 80% kasztni. Precíziós lövésekkel gyalulom két síkját (mindegy melyik kettőt. Alja-oldala, teteje-oldala.) így elhozom 96-98% között. Ugyan nincs sok jelentősége, (mivel a motorok max. 75-ösek lesznek) de mégis...
Az a feneség ezzel, hogy ha magára hagyod, míg kalapálja szerelő, akkor a Ríverek nagy valószínűséggel megcsipkézik. Azt' nesze neked szép fényezés!
A javítást kivárni, meg konnektorba hugyozós kategória.
Sokat lendítene a kétségek eloszlatásán, a pontosabb-összetettebb információ áramoltatása. Például a video üzeneteknél (valamilyen csoda folytán...) névvel címmel jelenne meg az arc akkor követhetőbb lenne, hogy most akkor melyik gyárad termel rendesen, melyiknek van valami sóhaja. Akár egy X3-as táblázat is elkélne!
Nálam a tíz gyárból csak kettő-három menázser képét látom (vagy hangját hallom) rendszeresen.
Azt nem állítanám, hogy eltűnik a lóvé, mert a nullás bukszám most megen 70 milla körül tart. Úgy, hogy közben azért zajlik a fejlesztgetés.
Sajnos a valóság az ellenkező irányba tart: Eltűntek a térképről a gyári hajók. Ami baj, mert rendszeresen kölcsönveszem őket, de így csak akkor tudom, ha belépek a gyár menüjébe...
Továbbá nagyon hiányzik az elnevezhetőség. X3-ban, ha ránéztem a térképre, rögtön tudtam melyik gyár mely hajója bóklászik arra.
Ehhh! Megint csak a telhetetlen kesergés. -
#3117 "Egyszer írom le, úgyhogy..."
De azért szép próbálkozás volt. -
#3116 "Egyszer írom le, úgy hogy"
Egyszer írom le úgy, hogy... Csak neked. -
kisiku #3115 A pénzt nálam is lenyeli, főleg ha sajátomból veszek vagy adok el neki saját hajóval...nem értem.
A saját termék kereskedést nem is pénz alapra kéne tenniük, hanem egyszerű rakodásra.Kivéve akkor, ha az általam legyártott terméket NPC veszi meg a gyáramtól vagy én adom el NPC-nek.
Én a kieső lóvét behozom kereskedésen.Persze hogy tartanék már egymilliárdos bankszámlánál, ha normális lenne a játékmenet, ja és persze ha nem építkeznék egyfolytában. -
kisiku #3114 Igen, ahogyan te a teherhajókat gyűjtöd, én a katonaikat :)
Annyira nem hasznavehetetlenek, mert egyrészt sokat érnek, ha eladnám, de nincs szívem eladni, olyan szépek, másrészt nagyon jó velük harcolni és másokat szétzúzni.
Egyébként azóta sem találok több Titurelt, pedig mindent átnéztem.Most megépítettem egy Hardware Supllier gyárat is, ilyen nincs egész Omicronban ,meg az egész játékban.
Így a két legdrágább építőanyagot, Fusion Reactor-t és Reinforced Metal Plate-et magam gyártom.Úgyis van egy rahedli fel nem használható Refined Metalom, így ez majd megeszi.
Ezekből az amúgy rohadt drága anyagokból hajót, állomást, fegyvereket, meg jó pár technológiai cuccot lehet előállítani.
S akkor még el sem kezdtem ezt a két új állomást bővíteni, fognak még Plasma Flow Regulator-t, Chemical Compund-ot és Podkletnov Generator-t is termelni.
Közben bővítenem kell a farmomat, mert zabál a Bofu gyár, a Bofu-t zabálja a nehéziparom, a felesleget meg eladom Omicronban.
Közben már gondolkodok a következőn...mi is legyen?Még kajagyár, csak immár hamburgeres vagy még egy technlógiai valahová az aszteroida sűrűjébe, ahol Crystal-t-Nividium Cube-ot és/vagy Antimatter/Ion/Plasma Cell-t fogok előállítani.
Szóval nekem bejön, hogy ennyi katonai hajóm van.Lelőni úgysem lehet őket ezzel a fostalicska Skunk-kal, ahhoz ez gyenge.De tudod, amikor van 20 Balor, 4 Arawn, 3 Taranis, 2-2 Light és Heavy Sul-od, 1 Sucellusod, legalábbis ennyire emlékszem.Isteni érzés!Szerintem az egész galaxist kiirthatnám már, csak nem ez a célom.Ha már nem vezethetem őket, legalább ez a kicsi plusz legyen meg.A Freespace-ben is imádtam őket, de ott még ennyi parancsot sem fogadtak el.
Annyira jó érzés az ellenfelet lőtávon belül csalni egy ilyenhez!Feleleveníti azt, amikor ezek ellenem voltak/vannak.
A teherhajókat meg veszem, mert nem vagyok összeveszős típus.
Küldök még képeket később, most is csak azért vagyok itt, mert lefagyott.
-
Jóózsf István #3113 Viku! Ezért van neked ennyi harci eszközöd?!
Kár, hogy jószerével hasznavehetetlenek!
Az én jórészt eltulajdonított teherhajó flottám azért oly terebélyes, mert amikor újrakezdtem a játékot, igyekeztem mindenkinek a s.ggét nyalni. Ez azt jelenti, hogy Albionban mindenkivel legalább 10+ viszonyban. Lúrében (ahol nem igazán számított, mert nem mozgok a szektorban) is 5-8 körül.
Így fordulhat elő az is, hogy amikor megpillantok egy Scaldist hülye névvel (...solitude) tele ínycsiklandó építőanyaggal, akkor egyszerűen elkívánom.
A RoC-os Leptonokat azért szoktam elvenni, mert akadályoznak az építkezésben. -
goyo2 #3112 Néha néha 1 picit belépek a jatekba, felhuzom magam, azt pár napra félreteszem.
Ami jelenleg bosszant, hogy legtöbbször nem kapom meg a pénzt az eladás után. Ha nem figyel az ember észre se veszi, a nagyobb tételek között. De azért elég szopi ez igy. -
goyo2 #3111 jah, azt hittem az is egy zona :-)
Bocs, de nem sokat játszok, és nem vágom az osszes zónát fejből, foleg nem magyarul :-)
Legalább ma is mulattam eggyet itt a forumon. -
Pares #3110 Röviden: Rebirth helyett Borderlands 2-vel játszik -
Pares #3109 Egyszer írom le, úgy hogy jól jegyezd meg: muszá>>J<<. -
goyo2 #3108 OK, ezt pont értettem, de az egész mondatod nekem homály. Lehet hogy kevés kv-t ittam ma. Miért rossz az ego-nak hogy nem hibát keresel, hanem fejlovéseket csinalsz, amit nem tudom mit jelent. Critical Hit ebben a játékban nekem nem hangzott el. Ezt odairtad angolul is utalás képpen de nekem nem jott át.
Mindegy, kialszom. -
Jóózsf István #3107 Ha elárulom a megfejtést, elmarad a heuréka érzésed...
Második határvidék =SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bordelands 2 -
kisiku #3106 Ja, minél gyorsabban elfoglaljuk az Arawn/Taranis/Sul hajókat, annál több drón marad benne, és annál kevesebb fog minket idegesíteni :)
Ötösével indítják és mivel fürgék, azonnal támadnak.Ki is lehet kalkulálni kábé, hogy mikorra várható egy újabb eresztés.Sajnos fel kell venni velük a harcot, főleg az Assault és Intrepid típusokkal,mert azok komoly fegyverekkel, rakétákkal ontják ránk az áldást.
De imádom ezt a részt a játékban.
Ismétlés: Arawn és Taranis hajóknál ne szórakozzunk a fegyverzet levételével, mert vagy meghalunk vagy felesleges.Az hogy egy 50-80 milliós hajó kilő 5-10 Marine-t, nem nagy veszteség...
Arra vigyázzunk, hogy saját hajónk ne legyen, és nagyon másnak se hagyjuk, hogy kilője. -
kisiku #3105 Igen, Novadrones-t azonnal lő, ha ellenfél.Azt hogy mire lő, nem tudjuk, de nem ajánlott, hogy saját hajónk legyen velünk a környéken, mert előszeretettel támadja.Két ilyen lövés, és vége a hajónknak.
Annyit változott az ellenfelekben és a harcokban, hogy többen jönnek.Így esett nálam,amikor tényleg egy hajszálon múlott, hogy meg nem haltam.Egy "Cartel Boss Vulnerable" Very Hard fokozaton: 1 Arawn+3 vadász+a benne lévő 50-60 db drón, megfejelve 1 Balor-ral .
Albionban Medium és Hard fokozaton ugyanez jelenthet Heavy/Light Sul+kíséret+drónok vagy Taranis+drónt.
Aztán Omicronban a "Take Out Enemy Agent" (ami mindig Xenon hajókat jelent) hard fokozaton 2 db K-t jelent, 2-3 db M vadász kísérettel.
A "Capital Ship must go" szintén Omicronban, Xenon K-t jelent, csak messze a távolban, lehet, hogy 2-3 szektorral odébb.
Van olyan "Cartel Raid Incoming" very hardon, ami 1 Balor + 5-6 vadász.
-
goyo2 #3104 aha: ,,A Sucellust nem lehet hekkelni,"" #3099
Najó, nekem mindegy nem, kötekedni akartam. De akkor se értem a 3100 hozzászólásod. -
Jóózsf István #3103 Nekem ez a küldetésem. Felesleges angol kifejezések használatát próbálom gyomlálni a magyar fórumokon. Azóta van ez így, amióta hallottam egy "csöves" "rövidfilmben" midőn egy ifjúúr a világ összes kincséért sem volt hajlandó kimondani, hogy SMARAGD. Folyton-folyvást "EMERÁLD"-ot mondott. Akkor elszakadt bennem valami és zérótoleranciát hirdettem. -
kisiku #3102 Hhehe, Istvánnak szólj, én próbálom melléírni az angolt, még fonetikusan is :)
Néha én sem tudom miről beszél, de tetszik.Ebből is látszik, hogy amit nem magyarok készítenek, az hogyan hangozna a nyelvünkön.Láttam már pár nevetséges magyarítást... -
goyo2 #3101 urak, muszály mindent magyarositani? Néha nem is értem mirol beszéltek. :-) -
Jóózsf István #3100 Még egy rossz hír az EGOSOFT-nak. Egyre többször választom a bugvadászat helyett a fejlövések (critical hit) osztogatását a második határvidéken. (Mert még mindig megnevettet.) Pláne, hogy beújítottam négy letölthető tartalmat is hozzá!
Ennyit a nem ideillő hozzászólásomról! -
Jóózsf István #3099 Harcolgattam közben én is. Egyrészt, mert unom az építkezést és elhatároztam, hogy a viszonyunkat a RoC-al maximumra tornázom, másrészt mert bogarat tettetek a fülembe, hogy akár el is foglalhatom a célpontot sértődés nélkül.
Lett három Balor és két Szukám belőle (mentek a zaciba). Ezeket közepes és nehéz fokozaton osztotta a gép. Nagyon nehezet nem kaptam, pedig arra utaztam.
Sajnos ezzel hadművelettel két szép hibába is belefutottam:
1: A Sucellust nem lehet hekkelni, mert a harmadik pontot a hajó közepébe teszi, amit maximum 53 méterre sikerült megközelíteni. (Az elsőt meg 300 méterre a hajó mögé!!?!?!) Az puszta jóindulatnak véltem, hogy a másodikat az IHC ágyú csőtorkolatához tette. Még mosolyogtam is rajta!
2: Megzavarodott a hajógyári alkusz. Amikor felkínáltam a javaimat eladásra, akkor így nézett ki a táblázat: Az oszlopok a javak nevével kezdődnek (ugye) ezt most ugorjuk át. Az árak stimmeltek 5'xxx'xxx, 9'xxx'xxx, 8xx'xxx stb. Ezek ráadásul az enter-2-2 sorrendjében voltak. NADE!!! A hozzájuk tartozó nevek különböző URV-k, némely hajó éééééés; GYÁRAK (!!!!) nevei voltak!
Néhányat köhintett az agyam mire felfogtam, amit látok. Az akkugyáram nem volt squadban így nem tudtam, hogy a kedvenc baloromat adom el öt gurigáért, vagy egy frissebbet.
19-ről 27-ig sikerült feltornásznom a viszonyt. 25 felett kínszenvedés. Kb 4-5 küldetés kell egy ugráshoz. Már kezdtem agresszívvá válni, így abbahagytam.
Óóóó. És felfedeztem egy új minijátékot is. Ha Balor-t kapunk (mint rossz fiú), akkor az a foglalás alatt (miután elmúlik a hekkelés kábító hatása) vidáman eregeti a novákat a javaink, vagy a gyárak felé.
NOVAVADÁSZAT!:
Ízlés szerint Inerciális Kalapáccsal, vagy egyéb szimpatikus fegyverrel kell megakadályozni, hogy a novák célt érjenek. Utánuk eredni és céllövölde... Lehetőleg nem belepusztulni a robbanásokba! Jó szórakozást!
Most, hogy mindezt leírtam, fogalmazódott meg a gondolat bennem, hogy ez az új rendszer következménye?!?
Úgymint: Nem lehet a Devrí-i XL részlegen Arankát és Taranist gyártatni. Ezért nem is fordulhat elő ez a két típus a repertoárban. Így aztán, nem is lehet nagyon nehéz küldetést vállalni a szektorban?!?!?! -
kisiku #3098 Hogy ne mindig csak a negatívumokról beszéljünk :)
"That spot looks as good as any.Launching pods.Make sure they get in piece.Launching towards target."
A kis görényünk :)
Halál előtt egy hajszállal:
Ezt a sérülést egy Arawn és egy Balor okozta nekem.Az Arawn az enyém lett, a másik meghalt... -
Pares #3097 Nem szeretnék ebből újabb értelmetlen vitát csinálni, de emlékeim szerint az X3R-ből is a moddereknek köszönhetően lett olyan játék, mint az AP. -
kisiku #3096 Ezt mondtam én is anno.Adják ki a forráskódot meg az engine-t a moddereknek, mert ők csak abból tudnak dolgozni, amit engednek neki a fejlesztők és a program.Ja, csak akkor már a pénzt is osszák meg velük...
Egyébként járok én is hasonló cipőben a hétköznapokban, amikor programozóknak magyarázom el, hogy mit csináljanak, úgy hogy én nem is értek hozzá,de előbb megtalálom a hibát, csak kijavítani nem tudom helyettük, mert köt a szerződés...
Vissza a játékra.Nem értem mi történik akkor, ha valami merőben más részt javítanak, amit pedig már egyszer megcsináltak és jó, az meg elromlik.Mitől van ez?Ezt az 1.24-es hotfixre mondom.
-
TokraFan #3095 Az más volt, mert ott az alapjáték jó volt, tehát a modder dolga nem az volt, hogy a játékot kvázi az ego helyett elkészítse, hanem az, hogy még jobbá tegye, kiegészítse!!! Most meg mindenki arra vár, hogy egy használhatatlan játékból a modder varázsoljon haszálhatót, ingyen.
A korábbi modok implementálása nem udom, hogy nézett ki jogilag vagy üzletileg, ed alig hiszem, hogy lopták volna. Gondolom engedélyt kértek, vagy jobb esetben fizettek is valamennyit a moddereknek. Ellenkező esetben a gatyát is leperelhették volna róluk...De pontos információkkal sajnos nem rendelkezem e témában. -
Pares #3094 Olyan nehéz lenne egy kicsit reálisabban megalkotni a naprendszereket? Mostanában csak az elkúrt Sword of the Stars II-ben és a 2D Distant Worlds-ben találkoztam olyannal, ami legalább kicsit próbált hasonlított az igazi naprendszerekhez. -
Pares #3093 Érdekes, hogy az előző játékok esetében ez a több ezer nem fizetett munkaóra senkit sem zavart. Meg az sem, ha esetleg ellopták a következő játékba. -
TokraFan #3092 Úgy tűnik, forráskód szinten is teljes káosz ez a játék. Bármit javítanak, ezzel párhuzamosan valami elromlik... -
#3091 Tehat, akkor megint sikerult egy mar mukodo funkciot elrontaniuk, mikozben a patch gyakorlatilag alig javitott valamit, mint pl a legyartott uzemanyag mennyisege es ara ?
Hat ehhez csak egy nagy bravo-t tudok hozzafuzni. :P -
mindero #3090 Kis off (szokás szerint):
Erről hallottatok már:
Novus Aeterno Sci-fi MMORTS
Eszméletlen durvának néz ki. És csak 1x-i díja van. Lehet még én is beszerzem áprilisban.
-
kisiku #3089 Ott a pont, egyetértek. -
kisiku #3088 Jó reggelt mindenkinek.
No, ez a kis frissítés szerű valami azt okozta, hogy az 1.24-ben kijavított highway ki-belépést megint elrontotta.Rendszerek közötti kék highwayen be és kilépésnél 5-10 mp-re megáll a játék és gondolkodik.Hang és kép beakad, már-már azt gondolná az ember hogy lefagyott.
Kisebb, sárga highwayeknél 2-3 mp-es az akadás.
Más újat nem látok benne.