6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
kisiku #3247 Pár kép a közelmúltból.El lehet őket tenni háttérképnek.
Vigyázz!A tárgy hegesztés közben felforrósodhat!
Bányásszunk,bányásszunk, egy kis aszteroidára lecsücsülünk...
Tyűha!Hol az anyahajóm?!Eltévesztettem a házszámot...
-
kisiku #3246 Igen, annyiba van ma már.Csúnyának ez sem mondható, ha a karaktereket és az állomás belsőt leszámítjuk.A hajók és az állomások szépek, a "táj" sem csúnya, bár szerintem is szebb, illetve változatosabb volt a korábbi részekben.
Engem inkább még mindig az zavar, hogy kicsi az a terület, ami bejárható egy állomáson és egy hajón.Persze, akkor nem 6 gigát foglalna a játék, de megérné. -
Jóózsf István #3245 Talán megen csak képzelődöm, de a három Gangrénára kizárt, hogy öt csillagos szerelőket fogadtam volna Mélsztomban. Lehet, hogy valami önképző kör tagjai voltak... Most mind ötös.
A foglalt hajóknál érdemes figyelgetni. Lehet, hogy mire összebarkácsolják a hajtóműveket, kikupálódnak.
MCE-t cserélem... -
#3244 Most minden nő "szép" és fiatal a játékban, csak a férfiak öregek.
A fiatalító módot használom. Nem tudom csúnyává varázsolni. -
#3243 Nohát-nohát, érdemes volt ma körbenéznem egy kicsit, a CD Galaxisnál a játék ára 2990Ft. Postaköltséggel együtt is csak 12€. A jövő héten meg is érkezik. Ennyit már megér nekem a játék.
Bár most elkezdtem játszani az AP-vel és hát a grafika ég és föld, a hajóváltásról nem is beszélve :) -
kisiku #3242 Nekem nincs vele gondom.
Lekopogom, most minden szépen megy és csak úgy siklik az üzlet.Repülök egyik építkezésemről a másikra, a hajófoglalást enyhítettem, így csak 2 Sucellust és egy Taranist foglaltam ma útközben.
Egyébként használom a Combat System Extension modot is.Erre nem is emlékeztem például.
-
#3241 Melyik verziót használod?
Ez a legfrissebb. -
Jóózsf István #3240 Viku!
Az MCE-vel nem volt gondod? Mostanában "mintha" beragadnának a követési parancsok. (Follow A.S.)
Hiába veszem ki a rajból, akkor is követ. Ha elpasszolom egy gyárnak, akkor meg sem mozdul. Ha belenézek a menüjébe, ott a F.A.S -
Although #3239 Jópofa :)
Olvasva a forumot, úgy nézem nem tévedtem, mikor az 1.5 patchig várni kell elvet követtem. Csak abban, hogy erre fél év elég :)
-
kisiku #3238 Hehe, jópofa.De Kiszel Tündére válassz valami rondábbat
Ez a nő túl szép, hogy igaz legyen! :) Ott vannak a csöcsös nyuggerek.Vagy egy Teladi-t nevezz annak.
De az is megeshet,hogy Tünci az VR és amikor smalltalkozol velük, mondd azt hogy "VR is bad" Ne már, 5*-os a morálja Tüncinek, és a lídörsipje is?Mi ő, valami vezér egyéniség?
Apropó azt tudtad, hogy 40 éve még autópályájuk sem volt?
-
#3237 Megint off:
Élőben az űrből (márc. 15. 01:00) -
#3236 Kicsit unatkoztam
-
kisiku #3235 Elmagyarázom, hogy ez mi.
Tehát, eleddig az volt, hogy megvettük a Trading Software-t, majd elkezdtünk nézelődni, keresgetni, kereskedni.A Trade Computer megjegyezte nekünk az ajánlatokat, keresleteket, de csak egy darabig.
Most az az újítás, hogy ráállíthatunk embert, hogy figyelje annak az állomásnak a keresletét-kínálatát, amelyiken az emberrel beszélünk, ergo, nem kell állandóan kísérgetni a hajóinkat, hogy a lejáró-eltűnő ajánlatokat újra megtaláljuk.
Ezzel egy csomó időt lehet nyerni.
De, hogyan tudjuk ezt elérni?Repüljünk pl. egy High-Tech gyárhoz, szálljunk le, keressünk valakit, aki szeretne beszélgetni (Smalltalk). Miután sikeresen végrehajtottuk a 2 jó válasz, két minigame-et, választhatunk, hogy mit szeretnénk jutalmul:
- Job applicant (felvehető személyzet), ezen belül Capital Ship-re, Skunk-ra vagy állomásra
- Discount: kedvezményes ajánlat az állomásra
- Update trade offer: na ez az, amikor emberünk vállalja, hogy figyelni fogja az állomás kereslet-kínálati részét.
Így aztán akár másik galaxisból is küldhetünk mindig hajót vásárolni-eladni, mert tudni fogjuk kell-e, van-e raktáron.
- Ha valamelyik választási lehetőség szürke, azaz inaktív, akkor azt ott nem lehet.
Noo, gondolom nem akartak kommunikációs műholdat berakni, mint a korábbi részekben, de végül is nem rossz megoldás és időt nyerünk. -
goyo2 #3234 megvan, smalltalk. ezek a véremet szivjak -
goyo2 #3233 ok, ezt értem, és ezeket az agenteket az adott állomáson kell keresni? Vagy ehhez smalltalkozni kell? Vagy vinni kell oket oda?
-
#3232 Ha jol ertelmezem egy kereskedelmi agent, akiket az allomasokon berelhetsz el es akik az arukeszlet valtozasait napra keszen tartjak. Igy a trade computer modullal kombinalva nem kell tobbet kezileg szortirozni az arukinalatot, es ezaltal az allomas informacios menuben latsz mindent. -
goyo2 #3231 jé, nem kurvázzák el a pénzem.
Ez miezmi?
Another new feature is the ability to hire agents on stations which will make sure that you are always kept up to date on all trade offers from that station. This feature can be combined with the trade computer extension to minimize the need to collect trade offers on stations manually. There is also a new feature that allows the player to see all trade offers per station from the station's info menu.
-
nab #3230 Oké, kösz. -
#3229 Sokkal jobb, a nagyobb hibákat javarészt orvosolták, azért maradt még javítani való, és hiányosságok is vannak. Lassan összefoltozzák élvezhető szintre.
-
nab #3228 1.25 ös patch óta menyire játszható a játék? A játék megjelenése óta nem volt fent a gépemen. -
Jóózsf István #3227 A Xenonok abajgatásán kívül semmire!
Csatahajó. Nulla raktér. Nem rakhatsz rá semmilyen urv-t. Két erőmező kivetítő az "egész hajóra" (valójában két-két löveget véd, a hajó közepén két oldalt)
Összesen 14 puska (plazma szerű, kék "lövedék", de sokkal sűrűbben záporoznak. Elég hatásosak)
A specifikáció alapján hajítófát sem ér, de derekasan helyt állnak egy "K"-val szemben.
Elkélne rá még két FFP, esetleg valami rakéta.
De a javító urv nagyon hiányzik róla. Amikor nagyon megsérül, félrevonul berheltetni magát. Ez így eltart egy ideig.
Summa-summarum: egy-két kiegészítővel túl jó lenne. Így kiegyensúlyozott. -
kisiku #3226 Hehe, mióta visszaálltak a hajóim működő módba, azóta megy minden rendben.Most megyek a hatodik Titurel-ért.De kell is, mert meg nem állok a gyártással-építéssel-eladással.Most nem foglalgatok hajókat, csak Titurel-t, de elég lesz ez már.
Most kell letiltani a játék frissítését, mert most működik.
Milyen a Gangrene Chaser?Használható valamire?Gyors?Mekkora a raktér?Azt tudom, hogy a fegyverzet az minimális. -
Jóózsf István #3225 Az úgy volt, hogy nagy unalmamban elmentem egy Gangrénáért. Egyet mondtam, három lett belőle!
De ha már ilyen közel vagyok a Xenonokhoz, ugyan ugorjunk már be látogatóba.
Lényegtelen részeket átugorva: Feltettem az MCE modot. Ez a három nyomorult hajó olyan szépen osztotta az áldást, hogy öröm volt nézni (négy órán keresztül). Ahány ágyú van rajtuk (14) annyi fele lőttek. Aprítottak mindent. Az állomások különösen tetszettek nekik. Főleg ahogy láncreakcióban sorra robbantak fel a modulok. Csak még azt kell nekik elmagyarázni, hogy ha az állomás közepén haladnak át, mikor azok épp felrobbannak, akkor az ő egészségükre is nagyon ártalmas.
"Értéktelen vacak" Mondtuk rá anno. Jó személyzettel olyan egy Gangréna, mint az álom!
Elhozom a Splitektől a "többit is"!
Dimre! Ezért lehetett ma olyan rossz NAPOM?!?! Vagy ez nem a mai NAP? -
#3224 Off:
Büfizett egy nagyot a nap
-
kisiku #3223 Nekem Darned Hot Air-ben repked egy Scaldis Omicronból.Nem tudom, mit szállít, de ahogy néztem megcsappant a farmom készlete, pedig más nem használja.
-
Jóózsf István #3222 Hülyeséget beszéltem. Nem vész el a lóvé valóban. Valamivel később visszajött. Nem voltam elég körültekintő.
Akkor maradhatunk annyiban, hogy egy javítás JóskaPistának, Egy meg KisVikunak.
Az autópálya csúnyaságát már rég áthidaltam ezzel
A kirakodás CV-re, vagy gyárba sem?
Emlegettetek valami szektorok közötti kereskedőt is. Az milyen formában jelenik meg? (Égő csipkebokor? Vagy megen félreértettem valamit?) -
kisiku #3221 No, úgy néz ki nem álltak le, csak nagyon nyögvenyelősek lettek a hajóim.El kellett repülnöm másik galaxisba, hogy végrehajtsák, amit akartam...no comment.
-
kisiku #3220 Jó reggelt.Kicsit örülök, hogy nem csak ketten beszélgetünk Istvánnal :)
Újratelepítettem, változás nem sok.Olyan, mintha a leszállítással lenne gond.Venni vesz, eladni nem akar, pedig minden ugyanaz maradt.
Nem a nem követésről van szó.Mivel túl sok hajóm van, ezért mindet elküldtem valahová járőrözni, csak ne legyenek a nyakamon.Egyszerűen kiadom a parancsot, hogy adj el, és nem történik semmi.Áll.Squad ki-be megoldásra sem csinál semmit.Már a szektoraimból is kiküldöm a hajók nagy részét,úgysem támad meg senki.
Lehet, hogy ez egy jelzés arra, hogy abbahagyjam és elbúcsúzzak?Mindegy, tovább próbálkozok.
Én valahogy visszakapom a saját gyárból, saját gyárba történő szállítás pénzeit, mert ugyan elveszi, de ahogy leszállítom vissza is adja, úgy is, hogy a cél gyáramnak nincs is pénze megvenni.
Továbbra is kifagy és rossz a kék highway nálam.Nem oldódott meg az újratelepítéssel a pixeles highway sem.Szerintem az csak Nvidia kártyákon nem pixeles.Itt a melóhelyen Geforce-val tolom, itt nem pixeles, pedig ugyanazzal a savegame-val játszom (steam szinkron).
Megpróbálom majd egyedileg, játékon kívül állítgatni a Catalyst-et vagy mi annak a neve.
A Plotos URV gyár akkor termel, ha majd felépíted a 2. URV wharf modult is hozzá, lásd a képet a #3194 -es hozzászólásomban, azt a képet saját gyáramról loptam. -
goyo2 #3219 Udv urak,
Nem játszok egy ideje, csak olvasgatom a fejleményeket. Engem nem az zavart hogy a saját gyárból vásárolva fizetni kell, hanem ha NPC-nek adok el árut, amit NPC-től vettem, nem kapom meg a lét érte. Tehát veszek 50 milláért (összes pénzem) eladom 68milláért, és nullán maradok. Ezt eljátszotta párszor, kilép-belép módszer se javitott. Igy félretettem pár hónapra, mert azért ez túlzás.
Amugy a saját gyárból való eladást/vételt elvileg javitották, miszerint nincs pénzmozgás olyankor. Ezek szerint nem? -
Jóózsf István #3218 Olyan van, hogy a rajban levő hajók "elfelejtenek" követni.
Azt is észrevettem, hogy mintha nem tartanák a sorrendet. (Az a hajó pakol, amelyik "közelebb van" a CV-hez) Ez még akár jó is lehet. Jó is volt: Elküldtem egy Leptont EC-ért a következő zónába. Rögtön ki is adtam neki a következő utasítást, hogy adja is oda a CV-nek. Közben észrevettem, hogy hiányzik még valami, ami egy közelben lévő Rahanban volt. A Rahan szó nélkül kipakolt a Lepton előtt.
Az is igaz, hogy ma három hírbe futottam bele különböző oldalakon, hogy mekkora javítást adott ki az EGO. Azért maradjunk a tényeknél. Ez CSAK egy hibajavítás, annak is CSAK részleges.
Már csak a plotos urv gyáramat kellene renoválni valahogy, mert nem akarok másikat építeni helyette.
Amit Goyo vetett fel problémaképp, nem is oly csekély. Miszerint: ha saját gyáradtól vásárolsz terméket, a pénzed ugyan úgy elvész, mintha npc-nél tetted volna! Eddig ez fel sem tűnt, de megen üres a bukszám.
A játékban is kint van a hajógyár plakátján az új "KING LONG" XL-es hajó. Nézzétek meg, hátha csak én hallucinálok bele újdonságot.
-
#3217 Azért van érdeklődés a játék iránt, több mint tizenkétezren nézték már meg a videót egy nap alatt a yt-on. -
#3216 Kérdezném a plotos URV gyár működik-e nektek?
Nekem felépíteni sem akarja a művésznő, vagy ötször próbálkoztam mire elkezdte.
Kidobáltam majdnem az összes módot, maradt a manualcommand, fiatalító kenőcs mod a karakterekre, meg Yisha szabója és szájsebésze.
Beszereztem az árut a gyárhoz hajókkal együtt a PMC-től, nekem ez kihívás, hogy közellenség legyek a bányászcégnél, így izgalmasabb nehezebb a játék.
Miközben portyáztam elindult az aranyszem akció is, később jó lesz ha bármire szükségem lenne, nem kell keresztül kasul repkednem árut keresgélve. Bár sokáig tart mire találok egy npc-t aki hajlandó "smalltalk"-ozni velem, egyenlőre csak a fontosabb árukat készítő gyáraknál van üzleti kémem.
Kifagyott egy párszor, és a piktogramok is eltünedeznek néha, ezek idegesítenek. -
kisiku #3215 Nálam fordítva.Hajóim megálltak, basztak leszállítani az árukat.
A játékot töröltem.
Most telepítem újra. -
Jóózsf István #3214 Csak ámulok és bámulok.
Szkennelés perfekt. (100%-ra szkenneltem egy lúré gyárat) Piktogramok szépen virítanak.
Befejezhettem a reménytelennek ítélt cellagyáram!!!
Hekkelés megváltozott. Nem indul automatikusan, hanem a drónból újra "F"...
CV kipakolásnál, ha több cuccot szállít a hajó, akkor két akció közben épphogy csak félreáll, majd fordul is vissza. Ha végzett az összes motyóval, akkor parkol lejjebb, vagy feljebb távolabb.
Benéztem Barren Heartba is egy Piroskáért!
Az Ego mínuszos repuja elindult a nulla felé! (csak meg ne torpanjon!) -
TokraFan #3213 Ez sem volt erősségeük soha. Reunionban anno azt sem tudtam, mi merre...Se tutorial, se semmi. A kézikönyvről meg inkább ne beszéljünk. Használható users manualt végül a játékosok raktak össze...Még egy nyavadt adatbázis sem volt a játékban a vásárolható cuccokról. -
Jóózsf István #3212 Ami viszont még mosolyogtatóbb, hogy mintha azt olvastam volna, hogy javították a szemüveges alkalmazottak megjelenésén...
Na erre reggel nálam az egyiknek csak a szemüvege jelent meg a junosztyon!
Ami feltűnt, hogy közelebb parkoltatja a teherhajókat a CV-hez. Gondolom a kirakodás ezzel felgyorsult.
A csevej fejlesztése jó húzás volt. Köszönet érte!
Végre nem csak magamban mormolhatom a hajók kiegészítő neveit: Tüzépes Csitri, Öreg Gyík, Nyálas köcsög, Klimaxos K... Nagy segítség, hogy azonnal látom ki merre kóricál. Ez is megér egy jó pontot.
Kár, hogy a tizenötödik gyár után, már semmi kedvem építkezni!
A rögzített (szemes) npc gyáraknak csak egy hátulütője van: Viszi a memóriát. No de, valamit valamiért.
Egyelőre elégedett vagyok ezzel a tapasszal. -
kisiku #3211 Sejtettem, hogy megmosolygod :)
De tényleg ez előtt csak 1 darabom volt.Utána hiába repültem össze-vissza, keresztül-kasul az egész rendszert, nem akart megjelenni.Már arra gondoltam, hogy belenézek a mentésbe,és kiírom a koordinátáit, hogy merre lehet :) Éjjel fél egykor megszereztem a harmadikat, csak hogy nyugodt álmaim legyenek. -
Jóózsf István #3210 NaugyehogyholtaláltadaTitureltnemmegmondtam?!?!
Kipróbálom az 1.25-öt.
Mostanában előfordult, hogy inkább tv-t néztem! -
kisiku #3209 Hogy ne csak negatívumot mondjak, eddig két óriási szerencsém volt az új frissítéssel.
1. Tudok tovább építkezni
2. Végre, hetek és hónapok óta újra tudtam szerezni Titurelt, ami a legjobb teherhajó a játékban.Útban visszafelé, megláttam a következőt, most megyek érte!Végre valahára!Van kábé 40-50 hadihajóm, és csak 10 kereskedelmi, meg 6 bányász.Hát összeteszem a két kezem!
De jellemző, hogy amint megláttam szívem csücskét és elkezdtem elfoglalni, megjelent egy félig sérült Sucellusom - ja mert közben abból is foglaltam még egyet - és elkezdte lőni a szerencsétlen célpontomat.Azt hittem felrobbanok az idegtől.Vagy 2 perc volt mire elhajtottam onnan, így nem sikerült szétlőnie.
Megyek vissza begyűjteni a harmadik Titurel-t...
Ja, itt egy-két az elmúlt napok terméséről:
-
#3208 Kipróbáltam ezt szem technikát, eddig jól működik.
Azt valaki tudja hogyan kell visszavarázsolni a pénzem a hajók "manager"-től. Amikor biszniszelnek a hajók saját számlájukra megy a nyereség, ez oké és látszik a menüben, ha nem csencselnek nem találom a számlát és lövésem sincs hol lehetne megnyitni.