X Rebirth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1992es év, Amiga 1200 mekkora nagy dobás volt 14mhz CPU garfikaoilag lesöpört mindent, ( kivéve MC gépeket ).Akkor még ha jól emlékszem a PC 486DX2-nél tartott, a grafikus kártyái pedig nem vették fel a versenyt az A1200-vel. 😊
Kár, hogy 8 hangcsatornával rendelkezett mint a nagy elõd A500-as.
Akkoriban még szégyenek számított, ha egy csapat bugosan adott ki játékot, nem is igazán volt erre példa,mert a kiadóknál lehúzhatták a rolót. Igen volt ilyen idõszaka is a játékiparnak.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Tegnap volt az elsõ olyan alkalom, amikor azt mondtam, de kár hogy éjfél van és abba kell hagynom.Sok pozitív élményen volt tegnap ezzel a játékkal. Teljesen véletlenül folytattam a sztorit az állomásépítés közben, mert elkalandoztam.A poént nem lövöm le, de lesz izgalom és megható rész is.Csak egy tanács: ha vannak Squad-ban lévõ hajóitok, mindenképpen hagyjátok Devries-ben...
No, úgy vettem észre, hogy a teherhajóim akkor hajtják végre teljesen, hiba nélkül a vásárlást/eladást, ha nem vagyok velük egy szektorban.Ha végig akarom követni, akkor pöcsölnek a dokkolással, forgolódással,stb-vel. Ez picit emlékeztet a korábbi X részekre, ahol a csata kimenetele nagyban függött attól, hogy a helyszínen vagy-e, avagy a gépnek kell kiszámolni a távollétedben.
A kereskedelemnél picit zavaró, hogy ha másik galaxisban tartózkodok pl.Devries-ben, akkor már nem tudom kiadni a hajónak, hogy menjen egy Albionban lévõ állomásra vásárolni, mert a trade computer nem mutatja.Ez zavaró, mert mindig utánuk kell menni.Milyen jók voltak régen
a mûholdak!Advanced és normál Comm. Sat...itt sajna nincsenek.
Az állomásépítésnél szintén zavaró, hogy csak akkor kezdi el, ha az összes anyag megvan.Hiába szállítottad le a 95%-át, csak akkor kezdi, ha mind megvan.De legalább az átrakodás megy baráti hajóból barátiba, zökkenõmentesen.Ugyanez vonatkozik hajóépítésre is, de legalább nem sokat késlekednek miután levonták az összeget tõled.
Egyszer sem fagyott le a játék a 4-5 óra alatt, bár egyszer belassult, de akkor is alakul a dolog.
Ami továbbra sem mûködik az a hajók önvédelme.Hiába a sok fegyver, a képzett Defence Officer (Védelmi Miniszter <#vigyor>#vigyor> ) vagy a URV-k, egyszerûen sem támadó, sem védõ módban nem csinál semmit a saját hajóm, szemben az ellenséges capital shipekkel.
Folyt. köv. délután.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
De szép idõk voltak. Akkor még általában normális játékokat kaptunk a pénzünkért és a lehúzós DLC fogalmát sem ismertük. :-)
Kapitányt nem lehet kirúgni, csak leváltani, még pedig egyszerûen.Bedokkolsz az új kapitány jelölttel és megmondod, hogy "Work here...".Eztán megkérdi, hogy a meglévõ Employee helyére szeretnéd?Egy szimpla igen, és már ott is van.Ugyanakkor a leváltott kapitány eltûnik,persze errõl nincs üzenet, de nem találod utána sem a Skunkon, sem sehol. Erre érdemes odafigyelni!
A többi alkalmazottat meg csak simán kirúgod.Csúnya egyébként a megfogalmazás is, olvastam többen panaszkodnak a primitív stílusú párbeszédekre is.Az egyik kapitányom egy kb. "Na, mi van?Mi bajod van?" kérdéssel jelentkezik, amikor hívom...paraszt.
Van még olyan lehetõség, hogy hajók alárendelése parancsnokokhoz/capital shipekhez.Ez gondolom majd akkor lesz aktív, ha tudok venni vadászgépet is, mert a Drone az nem ide tartozik.
Tényleg, egyáltalán mûködik bármelyikõtöknél a hajóvédelem?Nálam nem hogy nem lõ vissza (mondjuk az .xml fileban ez szerepel védelem módban: "Missiledefense") , de a rárakott Interceptor URV-k sem akarnak kijönni...
Olvastam, hogy lehet Capital Ship-et állomáshoz is rendelni az "Assign new Commander/Superior" paranccsal, de még nem tudtam kipróbálni.
Szegény Bernd Lehahn édesanyja mennyit csuklik (csukolhat/csuklódhat,stb <#vigyor>#vigyor>) manapság...
Szóval igen, hajt a tûz, mert hiszem hogy lesz jobb.Bár tegnap tele lett a tököm, de mégis kifújom magam és visszamegyek játszani.Meg hát kiadtam én is érte egy tízest, valamint én még régimódi vagyok, azaz tipikusan Cov-s vagy 576-os "leírást" és tesztet próbálok közölni.Majd egyszer, ha teljesen összeáll a kép és játszható is lesz, akkor ígéretemnek megfelelõen írok egy összefoglalót, akkor is, ha már angolul megírták elõttem (ld: Roguey)
Én általában akkor adom fel, amikor végképp nem tudok mit tenni.Fog javulni még a játék...
Ha nem lenne itt az igazgatóm a szomszéd szobában, akkor is tolnám a gémet <#vigyor>#vigyor>
Én már eddig is sok mindent köszönhetek a többieknek, kik fáradtságot nem kímélve kihámozzák a megoldásokat és megosztják.
(Így legalább nem kísérleteztem olyan dolgokkal amiket itt már leírtak hogy bugos, megspórolok néhány óra bosszúságot.)
Azt hiszen vissza térek én is a freeplay-hoz amíg nem lesz 100%-os a kampány rész.
Respect.
De Kisvikutól el is várom 😊 Õ legalább hû az eddigi munkájához, nem úgy mint az EGO...
Kids, don\'t try this at home!
Aztán jött a következõ fáradságos rész.Vettem egy Scaldis-t,hogy tudjak EC-t szállítani, gondoltam keresek neki kapitányt,elindulásomkor már majdnem kész volt a hajó, mire visszaértem eltûnt.Se hajó, se pénz, se tulajdon...
Ideges lettem, visszatöltöttem, és láss csodát,elkészült.Csupa apró hiba lassítja az amúgy is lassú és még mindig bugos játékmenetet.
Aztán jött az, hogy a megvásárolt Scaldis-nak nem tudok parancsot adni, mert inaktív a "New order" és a "Take me to..." parancs, pedig van kapitány, meg mindenki.
Jó pont, hogy legalább egyik saját hajóból átpakol a másik saját hajóba. Az állomás épül, de még kell egy pár fegyvert is szereznem.Hogy õszinte legyek, nagyon lassú ez az építkezés.Tetszik, ötletes a bõvíthetõség, mint korábban is mondtam,de valami kegyetlen lassú az egész.
Nálam nem szürke a "work here", utána rákérdez mit akarok, akkor a cserére kattintok, és kész.
A "gyári" kapitány meg eltûnik, pedig ott kellene lennie a Skunk-on.
X universe Home, sweet home
Nekem is elkezdett száguldozni a szektorban egy üzlet után, semmi parancsot nem tudtam kiadni neki.
Ha veszek hajót a kapitánnyal együtt kapom, aki nem mindig hallgat a parancsra, sõt le is fagy néha. Ezeket a "gyári" kapitányokat, ha leszállok a hajójukra nem lehet látni a platformon.
Ha kirúgom, és felveszek egy másikat az gond nélkül végrehajtja a parancsokat, és láthatóak leszállás után.
Sztm ez még bugos, a kapitány helyett inkább pár darab drone-t adhatna, jobban járnánk vele.
A harmadik, hogy mivel nincs SETA, a lóvénak könnyebben kell jönni.Senki nem fog konzollal éveket eltölteni a tévé elõtt.A PC játékos meg rohadjon meg és várjon <#vigyor>#vigyor>
Gyanítom, hogy a SETA-t azért hagyták ki, mert lefagytak volna a gépek az irtózatos "dísz forgalom"+hajók+állomások animálása és kiszámítása miatt.Nézzük meg a highwayeket: tipikus, ha gyorsan kell neki betölteni a grafikát, akkor azért megakad.Namost ha SETA ilyenre gyorsítana, szerintem nincs hardver,ami lekezelné vagy egy elképesztõen jó, gyors és sima engine-t kell hozzá fejleszteni.
A x3-t ha jól emlékszem 17 script segítségével lett számomra élvezetes, ezt nem biztos hogy ennyivel megúszom. ( jó tudom vannak akik scriptek nélkül tolták, hát hatalmas GRATULA nekik! )
Mondjuk azért érdekelne hogy tudtak meglenni pl: asteroida scenner, weapon changer, staton manager, fleet ship suport, AzzpiloteIII nélkül
ui:bocs fõnök ha off-os lett egy kicsit!
"bocsi, kirámolhatom a szekrényedet?"
Legyen benne loot de nem úgy, hogy dobozokat meg szekrényeket kelljen nyitogatni a személyzet orra elõtt - és nem is reagálnak.
"persze, csináld csak nyugodtan"
Lootnak ott vannak a konténerek az ûrben, csak azok neccesebbek ugyebár...
Kids, don\'t try this at home!
Mellesleg van egy navigációból jeles kapitányom, ennek ellenére simán elüti a kisebb hajókat 😊
Még mindig nem látom, hogy van-e különbség a gyenge és a jó NPC-k között.
Na mindegy, majdcsak megjavul.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
A boarding pod a foglalás után nem tûnik el, párhuzamosan repül a hajóval, nem lehet szétlõni sem. Mondjuk ez csak esztétikai hiba, az már rosszabb, hogy a hajót sehol nem lehet megjavítani, legalábbis egyelõre.
Nem tudom miért, de engem a pilótafülke rá emlékeztet... 😊
A másik dolog, ami nagyon kéne, hogy ne kelljen kattintani. Valami olyat képzelek el, hogy amikor egy dokkhoz vagy küldetésjelhez közel mész és csak rácélzol, automatikusan kiválasztja, és csak egy f-et kell nyomni, elkerülve a kattintgatást.
kép
ATIS
A nagy hajókra páncél:
Core Shields
kisviku
A navigálást kellene finomítani, lemegy a hajó a térképrõl, hogy megforduljon és úgy dokkoljon. Ehhez idõ kell, nekem meg nyugtató.
A ki-be rakodás is elég vontatott, amíg lebonyolít egy üzletet, addig simán átrepülõk az univerzum másik felére.
Az üzlet után keres magának egy "parkolót" azért megy tovább (legalább 20-30 km elmegy), ha zsúfolt a szektor. Ha továbbmész a Skunk-al akkor hûséges eb módjára követ.
Tényleg nem akarom ezeket a zseniálisan képzet fiúkat bántani,de ha ilyen eredményesen patchelgetnek akkor a rebirth nem fog megállni v2.0-nál.
Lehet, hogy ezt a játékot is már török vendégmunkásokkal csináltatják, mint a híres német autókat?Na mindegy...
Szóval megjegyezni semmi nem fogja, neked kell.Én a fényképezõmet használom erre a telefonon...<#vigyor>#vigyor>