6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • Jóózsf István #3327
    Igen. Próbálkoztam a mod-al, de nem akarta. Így inkább átírtam egy Mechanic készletét a mentésben. (elég csak a számot a végén) A motor is MK5-ös és az összes fegyver is MK2.
    Szánalmas. Tudom, de le van róla a gond.

A konténerre visszatérve: Cseppet gyanús a borzos-kalózos dizájn!
  • kisiku
    Az 5-ös szintű pajzs az csít?
  • kisiku
    Képet beszúrni ide, ahogyan én is csinálom úgy kell, hogy a képet feltöltöd valahová, jobb egérgomb rajta, "Kép címének másolása" (nekem Firefox van), majd pedig itt a "Kép beszúrása" gomb, beilleszted a felugró ablakba az URL-t és rányomsz az OK-ra.
    Majd ha küldöd a hozzászólásodat, akkor fogja úgy megjeleníteni, mint pl. az enyémet.Túl sok képet már én sem fogok beszúrni, mert én az sg képfeltöltését használom, itt pedig korlátozott a tárhely.
  • Jóózsf István #3324
    Van kalózos beütés

Mintha nekem lenne címezve

Egyszer biztos rájövök, hogy mikor hogyan jelenik meg itt a kép. Addig szóri.
  • Jóózsf István #3323
    De ha nem, akkor így
  • Jóózsf István #3322
    Vagy így:
  • Jóózsf István #3321
    Imigyen:
  • kisiku
    Nézz körül olyan szektorokban, ahol nincsenek nagy hajók, ott vállalj el küldetéseket, és tereld ki onnan a sajátjaidat is ha vannak.Aztán mehet a foglalás.

Én közben kivettem az összes katonai hajómat squadból, mert már nagyon idegesített, hogy 50+ hajón kell átlépkednem a Trade menüben.Lehet, hogy ez is zavarta már a kereskedést, azaz, hogy állandóan követtek, ahelyett hogy szállítottak volna.
    Ja meg elmentem bosszút állni a Xenonokon, elvittem 2-2 arankát és tarhonyát, meg egy pár sul-t is.Szétzúztam az állomásaikat, elsöpörtem a hajóikat, kb. 6-7 Xenon K-t.Majd irány vissza a világba :)
  • dimre
    Nehogy jó napom legyen.

• dimre
    Tegnap megint újra kezdtem, más taktikával próbálkozok, végigjárom az összes sufnit, hogy mindenhol legyen trade ügynököm. Ahol találok carteles küldetést megcsinálom, csak gyilkolósat a hajók miatt. Eddig 5 harci tepsit és 2 balga lelket foglaltam, egy aranka füstbe ment, mert egy hoa-s ari és balga sz@rrá lőtte a jövendőbelimet, ez kicsit irritált, hiába eregetem a borzzal bűzfelhőket meg se érezték.

István valamelyik képfeltöltős oldalra tölts fel képeket majd linkeld be ide, én ezt használom.
  • Jóózsf István #3317
    Ha lesz egy kis időd nézd meg őket. Ware Containernek írja a junoszty is, de nem lehet begyűjteni, a szkenner nem ír rá semmit. Jóval erősebbek a sima konténereknél (Két tár a praktikus ismétlőből mire PORRÁ robban). Másképp is néz ki. Nagyobb, van fém kerete, kriksz-krakszok is vannak rajta.
    Nem vagyok VíÁjPí, így nem tudom megmutatni.
  • kisiku
    Ez asszem az 1.24-es patch ajándéka.Egy HOA-s Shipyard Dzsemsztón Menyüfekcsörbe
  • kisiku
    Nem tudom, mire gondolsz, csak nem az Unknown ware-re,amivel a kalózok "kereskednek"?
  • kisiku
    Ugyanez a bajom nekem is.Egyedül az állomáshoz rendelt bányászhajó az, ami működik.Ha adok neki uszályt (Scaldis) vagy tepsit (Rahanas) vagy Liptont :) akkor megáll minden.Belenézek mit csinál a hozzárendelt hajó és megpróbálja eladni a cuccokat, ami jó, csakhogy nem megy Devries határain túl...
    Na megszereztem a tegnapi Arankát egy másik Aranka és egy Tarhonya segítségével.Persze megint leamortizáltak, de legalább láttam (abban a ködben a Spliteknél) a titánok harcát!
    Arawn+Xenon K vs. Arawn+Taranis.Királyos volt!

Igazándiból azért csináltam, hogy növeljem a repumat a Splitekkel, de hogy minek?!Nem nagyon lehet velük kereskedni sem.
    Viszont láttam harc közben a hajójukat, tényleg jó kis saját fegyverzete van, amit nem is lehet gyártani.
    Csak még mindig itt az örök kérdés: MIBŐL ÁLLNA MEGCSINÁLNI EGY ATTACK PARANCSOT??Mint anno a korábbi részekben:
    Kijelöl, "ezt támadd meg te köcsög" Enter és ennyi.

Mint sokszor elmondtam, jelen pillanatban egyetlen módon tudom hajóimat harcra kényszeríteni, ami kicsit pöcsölős és néha veszélyes is.
    MCE-->Patrol sector parancs.Ezzel elkezd járőrözni a szektorban, de ha eltelik egy kis idő, olyan messzire eltűnik a hajód, hogy alig találod meg.Ha ellenfél van a szektorban, akkor odajön és segít.Erre a leggyorsabb a Balor, a leghasználhatóbb a Tarhonya.Az Aranka is király, de mire odaér...
    Ha nem lenne az MCE (nem az Egosoft érdeme ez sem), akkor végképp semmire nem lehetne a hadihajókat használni, csak eladásra.
    Az meg, hogy a dífensz offiszernek kiadod az Attack all enemies parancsot a hajó menüjében csak annyi, hogy pirosra áll a fegyverzet (harci mód), ergo, ha közelít az ellenfél a hajóhoz, az rögtön lő.De nem megy utána, nem vadássza le, nem segít,csak ha lőtávolon belül kerül hozzá az ellenfél, egyébként áll a hajó.
  • Jóózsf István #3313
    Ezekkel a konténerekkel (show hidden) mit lehet kezdeni?
    Nekem semmit sem sikerült!
  • Jóózsf István #3312
    Türelem. Nemsokára jön a 64 bites Rebirth és akkor már csak 3-4 óránként kell majd kilépegetni!
    Egyre többször van az, hogy ideülök és megremeg az "ujjam a játék ikonja felett", majd indítok egy Borderlands-et.
    Sajnos minden ami érdekes volt a játékban, rutinmunkává válik. Kivéve a termelést. Azzal vért izzadok. Olyan sok a véletlen benne, hogy képtelenség optimalizálni.
    Építhetsz, harcolhatsz, de "gondolkodik" helyetted a manager, vagy a kapitány. Vagy nem!
    Albániában állnak a tüzépek, mert nincs mit enniük. Even Temper-ben állnak a tanyák-élelmiszer gyárak, mert nincs áram. Egy zónával odébb rogyásig van EC-vel a delejgyár. Néha nekiállok feltölteni, de akkor meg jön a Zuzu Petas szindróma!
  • dimre
    Megint egy újdonság (nekem az), találtam egy új hajógyárat (freeplayben), igaz a "világ" végén van de létezik. A zónába kellett jönnöm, hogy észrevegyem, eggyel több sufnit láttam mint amennyi a térképen volt, közelébe érve már látható lett a listában is.

• kisiku
    Én 546 óra játék után már nem nagyon tudok pozitívan hozzáállni...
    Ennyi idő alatt azért elvárom, hogy meg legyen javítva.
    Tulajdonképpen azért írok megint, mert most haltam meg másodszor a játékban, és a game over felirattal egy időben ki is fagyott ez a fostalicska...
    Halálom oka, hogy megpróbáltam a Split barátainknál egy Very Hardos Cartel Boss küldit, amiben egy Arawn+egy Xenon K volt a cél+ 50 drón és 15 Xenon vadász.Az Aranka majdnem az enyém lett, csak közben meghaltam...
    Na jó, mára ennyi bőven elég ebből.Lassan teljesen abbahagyom és átevezek más vizekre.
  • dimre
    A trade menü kicsit labilis, nekem is ledermed néha, windows gomb segít, asztal majd vissza, és megy a játék.
    Hajóknál a menüben clear all, megint kiadom a parancsokat, tudom dupla meló , megfogattam nem idegelem magam a hibák miatt. Próbálok pozitívan hozzáállni, a lehetőségek figyelembevételével a hibák megkerülhetők játékon belül. Mint lentebb linkelt kép mutatja, mikre lenne "képes" a játék, frenetikus látvány és érzés mikor pár száz hajó támadásba lendül. Persze ehhez kellene az Egosoft közreműködése, hogy hivatalosan (ahogy megjelenéskor kellett volna) játékon belül vásárolni lehessen kis lélekvesztőket.
  • Sippie
    akkor ezért adják már 3k-ért cdgalaxisnál...
  • kisiku
    Gondolom mindenkinek úgy működik a játék, hogy 1,5-2 óránként ki kell lépni, különben egyszerűen lefagy.Ilyet én a CitiesXL-nél láttam utoljára.Kezdek hozzászokni, gyakorlatilag november óta ezt csinálja, mint ahogy azt is, hogy kiadom a kereskedést a hajónak, majd baszik megcsinálni és engem követ.Squad ki, squad be, majd folytatja...vagy mégsem.
    Szerintetek mikor lesznek ezek megoldva?
  • dimre
    Múltkor próbáltam lebontani a shipyardot, UFO test moddal beraktam pár hajót, pár cap shipet és úgy 250 vadászt.

• Jóózsf István #3305
    A "Nem építek, mert valaki kolbászol az építési területen"-re a szektorban(zóna)/szektoron kívül az áthidaló megoldás.
    Erről jut eszembe: Remélem azt is javítják majd, ha zónán kívül adom ki az építési parancsot, és el is kezdi, addig nem kerül a kereskedési listába az anyagigény, amíg oda nem repülök, és sk be nem szkennelem a piktogramokat a CV-n! VÁÁÁÁJ???
  • dimre
    Nálam be van kapcsolva a béta opció, már élvezhetem az 1.25 hotfix előnyeit vagy két napja (ne kérdezd mi az, nem tudom).
  • dimre
    Nálam is ingadozik az fps, mint mindenkinél, a feltöltött képeimnél jobb alsó sarokban látható. Nem töltöttem olyat fel amikor alacsony volt. Most még a ködöt is kiszedtem, egyrészt növeli az fps-t, másrészt legalább látom a közlekedő csöveket (arra is van benn egy mod, volt olyan szektor ahol beolvadt a környezetbe).
    A gépem nem mai darab: Saertooth P67 alaplap, i5K 2500 proci, 8GB ram, 6950 2GB AMD videokártya.
    A játék beállításnál 2X élsimitás, és az árnyékolás van bekapcsolva (ezt néha kikapcsolom olyan szektorokban ahol jég van szaggat, leesik az fps). Volt olyan is mikor 60 fölé ment, középen csík látható, kipróbáltam a VSync-et is, akkor az első verzió állt fenn.

Hibák mindig vannak
    Jó, hogy a feje nem esik le

Beragadt a station scanner, utána lefagyott a játék is.

Építkezésnél bosszantó dolog, még fel sem épült de a sok minibolhának ott kell repkedni ahol útban vannak. Néha lefagynak, és mire megtalálod őket szakállat eresztesz.

Tepsi belülről

• Jóózsf István #3302
    Azt nem mondhatják, hogy a játék eleve halva született, konzol ide, vagy oda!

Meg aztán, a mai világban, amikor minden második ember marketinget tanul, tökmindegy mit mondanak.
    CSINÁLJÁK!
    Majd egyszer biztos jót röhögünk ezen az állapoton.

Én abba is bele szoktam gondolni, milyen lehetett az elmúlt években az EGO-nál dolgozni, tudva azt, hogy egyszer csak virítaniuk kell! Mert azt biztosan tudta minden dolgozó, hogy amikor ezzel előrukkolnak, akkor azzal meg is ásták a sírjukat.
    Az én szememben most is onnan könyörögnek...
    (Rendes vagyok. Csak lassan szórom rájuk a földet. Hátha ki tudnak mászni.)

Addig meg felépítek még néhány gyárat. A hadi eszközökben csak a pénzt látom.
  • JethroHUN
    Neked milyen géped van? Gondolom stabil a framerate ha foglalkozol a játékkal.
    Én bármit állítok (a felbontást kivéve, de azt biztos hogy nem venném lejjebb 1080p-ról) ugyan olyan szarul fut. Valahol 60 fps, valahol meg 15. Már jó párszor letöröltem meg újra raktam abban bízva, hogy javult-e már a játék.

Gondolom sokkal de sokkal izgalmasabb nézni ahogy harcol a nagy hajó mint irányítani...
  • Z33noo
    Nvidián már én is találkoztam ehhez hasonlóval, csak más színösszeállításban :(
  • kisiku
    Most olvasom, itt:

"Again: There are many other things we are working on. We will continue to add features and of course fix bugs. Please stay tuned!

- Bernd Lehahn, Managing Director, Egosoft"

Kacagok, mosolygok.Tehát ezek szerint így kell ezt manapság csinálni.Adjunk ki egy használhatatlan valamit, kérjünk teljes árat, majd utána mell döngetve jelentsük ki, hogy "képzeljétek!Egy csomó újdonságon és javításon dolgozunk még!Váááóóó!Végre használni is tudjátok majd, amiért elkértük a pénzeteket!
    Ezt nekem is el kéne tanulnom ,csak sajna nálunk van fogyasztóvédelem, és lehet hogy még meg is vernének :)

Lecc gó bekk tu dö gém.
    Találtam egy furcsaságot, az alábbi képen megnézhetitek.Ezt otthon, ATI-n nem csinálja, otthon csak a pixeles highway van.Itt nem pixeles és nvidia kártyám van, de cserébe ez van:

Nem mindenhol, ezt éppen Shady Vault mellett produkálta.
  • kisiku
    Chemical Compounds...tegnap épült fel az a modul.Nekem sokat használnak a gyáraim belőle.A fegyvergyárban majdnem mindig hiány van belőle.Én nem tudom eladni a rengeteg Plasma/MA és V-Launcher-t.A rakétákat veszik, bizonyos turreteket is.
    Megépült a Podkletnov modul is, legalább elviszi majd az összes Silicon Wafer-t, mert azt sem tudtam eddig eladni.
    Már megvan az új CV, csak még nem volt időm kirakni a kőműveseket.Még nem tudom, mit építek, szerintem gyógyszergyár (vagy inkább gyóCergyár? ) lesz vagy esetleg valami Cell Fab.
  • kisiku
    Bocsánat, az csak azért 45 darab, mert nincsenek benne a gyárakhoz rendelt hajók, a bányászhajók és még egy pár katonai.Mondom, 50 felett vagyok bőven.Gyanítom, hogy ennyit már nem nagyon tud kezelni.
    Csak Arankából 7 darabom van, 5-6 Taranis,3 sucellus, 10-12 darab Sul huszonegykét darab Balor, 6 Titurel, kb 4 Scaldis, a többit már nem tudom. Asszem 8-10 darab bányászhajóm van.2 a vízgyárhoz, egy a Hardware Supplierhez, ahhoz most fog menni egy gázbányász is, 3 darab a URV Integration-höz, a Technocore-hoz is van egy, a többire nem emlékszem :)

Na, de hát azt mondták a fejlesztők, hogy "Build your own fleet", én megtettem...Lehet, hogy el kéne adnom egy párat, de nem tudom, olyan szépek.Persze, hogy nem tudok ennyivel mit kezdeni, de most lehet, hogy megint elmegyek a Kszenonokhoz látogatóba.Megnézem mit tud ennyi Aranka és Tarhonya (heh tetszik ez a név,copyright by Dimre)
  • dimre
    Tegnap is egy tepsi belsejében találtam magam, pár perc kellett mire kijutottam, nagy lendület utánégetővel, párszor eljátszottam. Először sikerült kijutnom így egy hajóból, lusta voltam visszatölteni mentést.

Talán látszik egyszerre két hajó is dokkol.

Aranka kb 10mp alatt végzett a 75%-os K-val
  • Jóózsf István #3295
    A leggyorsabb motorom van a világon. ráadásul belesumákoltam az mk5-öt a borzba. Nem egyszer kerültem már abba a csávába, hogy egyszer csak belül találom magam egy objektumban. Lúré-Hévízben az volt a szokása a baloromnak, hogy az egyik pálya kijáratával szemben parkolt. Olyan volt mint az életben. Látod, hogy be fogsz csapódni, de nem tudsz mit tenni. Hiába húzod a kormányt, nyomod a féket, facsarod a vizet a stráf gombból...
    Ettől függetlenül. Nem tapasztaltátok, hogy mintha rosszabbul lassulna a Borz?
    Egy ideje rendszeresen fejelek le bármit amihez közelítek és meg kellene előtte állnom.

More Crew. Hasznos lehet. Folyton kifutok a keretből.

Vannak gyárak, aminek nem érdemes (szabad) felhúzni a moduljait. Ilyen a Construstion chemical részlege is. Mert képes a gyár túltermelni egy-egy terméket, árut, komponenst és megakasztja saját magát azzal, hogy telítődik a raktára.
    Ilyen még a Cut Crystal is. Annyira nem fogy, hogy egy modul is sok belőle. Ezért kellett mindhárom Cube modult felépítenem, hogy kiegyensúlyozza a termelést.
    Ship Tec-nél is a Fúzióst bármikor bárhol eladod két modulból is. A Podka és plazma szelep meg ott rohad a szállítóhajókban, mert a gyár már nem tudja hol tárolni.
    Óvatosan az építkezésekkel!

Devrí CV nur 3 gyár??!?!

Az építkezés alatti sztrájk nálam is csengetett, de azt hittem hallucinálok.

"45/45"????????? Apám! Voltál mostanában piciáternél? Ez már megalománia! Zsarnoksági hajlam és ki tudja még mit nem húz rád ekkora raj miatt!!!
    Egy ideje nem találkoztam a Dísz síp kenót... baromsággal.
  • dimre
    Na freeplayben is megvan első Arankám, nem sokon múlt, hogy az enyészeté legyen, miközben sikáltam a hátát megjelent egy PMC-s Tarhonya, és hevesen nekiesett Arankámnak. A jobb oldali pilont le is amortizálta, Aranka nagyon dühbe gurult és elküldte a méh-be.

Nem tudom használjátok a More Crew modot, sztm jó, hogy 4 helyett 11 emberkét lehet bezsúfolni a Skunk-ba.
  • dimre
    Nekem is néha beragadnak kereskedés közben, squad ki-be, és már suhannak tovább. Több hajót is rá szoktam uszítani egy gyárra, kettőt biztos láttam egyszerre ki-be pakolni, építésnél viszont tényleg megállnak. Tegnap és ma felhúztam egy metalworks és constucion shopot ugyanabban a zónában, ráadásul egyszerre építettem míg le ne fagyott mindkettő. Korrigáltam, egyszerre csak egy modul, felváltva sikerült, most telehordom áruval amennyire tudom. Vettem 8 Leptont amik az alapanyagot hordták az építkezéshez, hihetetlenül gyorsan megrakták a cv-ket. A managereknek adtam bányász és kereskedő hajókat is, egész jól teljesítenek, bár a bányászok akkor fürgék ha nem vagyok a zónában, egy-egy Leptont is kaptak, szinte fénysebességel száguldoznak oda-vissza áruval. A construcion shopot feltölteni időigényes, több tízezres és százezres nagyságú raktára van.
    Hiányzik még ion, plasma, narcotics

• dimre
    Nálam még a bányász ladik is lecsókolta a kavicsot meg se próbálta kikerülni vagy szétmorzsolni. Nekem kellett apróra vágni, még most is ott szexelne a kővel. A bányászhajók elég lassan kezdenek termelni, van mikor percekig csak le-fel repkednek.

Most a freeplayben egész más lett, a PMC nem utál, Devriben a hajógyárban csak Canterás hajókat tudok venni, a CV-jük csak 3 féle gyárat épít. Gondolom ez a helyes minden frakció saját típusú hajóját, gyárát tudja csak megépíteni. A plotban tudtam mind a három hajógyárban venni tepsit, most csak albánoknál lehet, viszont a Lepton nagyon fürge kis hajó, pikk-pakk megcsinál egy üzletet, ez tetszik.
  • kisiku
    Sajnálom.Igen, óvatosnak kell lenni, mondjuk ezt oda is írják mindegyikhez.
  • kisiku
    Mondok még egy pár dolgot.
    Még mindig tele van szánalmas hibákkal a játék:

- ha nagy sebességgel nekiütközöl állomásnak/aszteroidának, akkor "belekerülsz" a belsejébe (olyan mint a noclip mód), ahonnan nincs kiút.Az aszteroidát legalább szétlövöd, az állomást nem, ja és ez utóbbiak meg is haragszanak rád.
    - A hajód "nem tudja" az adott árut cipelni.Igen, ha a saját gyárad felé akarod leszállítani, kiírja, hogy "This ship cannot transport this ware", de mindenki másnak tudja, milyen érdekes.Ja, és benne is van az adott ware, de ő nem tudja szállítani.Lásd kép.
    - Ha állomáson vagy még mindig nem feltétlenül tudsz kereskedelmi parancsokat kiadni.
    - Ugyanez igaz kicsit még a taxizásra, de itt legalább javítottak rajta.
    - Kiadom a kereskedelmi parancsot, nem csinál semmit.
    - Ha épül a gyáram (értsd: bővül), amíg fel nem épül, nem szállít le semmit, nem vesz fel semmit.Ez újdonság, ilyen előtte nem volt.
    - Továbbra sem tud egynél több hajó egyszerre leszállítani semmit.Ha 2 hajónak ugyanazt a célpontot adod meg, megáll mindkettő.

A Mil-Hi-Dept in Devries a saját állomásom, oda nem tudja szállítani, a felette lévő 10 darabot igen.Ja és a Rahanas Container az tud Fusion Reactor-t szállítani.
    Van amikor tudja, van amikor nem.Tiszta bug még mindig és szánalmas, mert ilyen hibákat igazán orvosolhattak volna...
  • dimre
    Köszi Kisviku, tegnap átböngésztem a mentést, még a múltkori leírásod alapján, sikerült kivennem a shipyardot. A játékban viszont foglaltnak tűnik hely ahol volt, nem tudok mást építeni, a cv-t is kilőttem. Lehet még valami ami akadályozza. Feladtam, volt egy tavalyi mentésem freeplay-es, azt folytatom. Megtanultam ne rakjam tele mindenféle móddal, néha olyan érzésem van a módok többet ártanak mint használnak.
  • Jóózsf István #3288
    Újabb jó-rossz hír.
    Összeeresztettem egy Gangrénát egy Titurel-el 100-2 lett a végeredmény. Értsd: a 75%-os Gangréna két százalékot vesztett a titusszal szemben. Ha levonjuk a szerencsét belőle akkor is két dolog derül ki:
    1; Jók azok a fegyverek amik vannak rajta
    2; A titusz hiába van tele puskákkal...

Azt is akartam már egy ideje jelezni (1.25), hogy valamit piszkálgattak az ütközéssel is. Valahogy furán közlekednek a hajók. Az említett Gangréna jól láthatóan kerülgette a kavicsokat, miközben a Tituszt cserkészte! A SÍPtek gyáramnál is össze-vissza kóvályogtak a dokkolni készülő hajók, mintha be lettek volna dzsalva! Talán mintha jobban ragaszkodnának a hivatalosan kijelölt kapukhoz is. Hambit a hambihoz...
    Persze ezek nem megfigyelések alapján foglaltattak írásba. Csak érzések.