X Rebirth
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Igen, eltart még egy darabig, hogy eljussunk távolabbra is.
Most itt ez az "új". Elvártuk nagyon sokan hogy ugyanazt kapjuk ,felturbósítva, mai színvonallal, de sajna nem ezt kaptuk.
Más jó, és sokáig élvezhetõ,olyan játék,ami odakötne a "téli szünetben" a géphez ma nincs.Én is azt terveztem, hogy az egész éves munkám fáradalmait majd ezzel kiélem, mert megalkottak egy-két dolgot benne, amire nagyon vágytam.Örülök, hogy járkálhatok az állomáson, hajón,stb, de ezt nagyon elb*ták, ahhoz képest, amit ígértek.
Az X2/X3 akkor vált unalmassá és üressé, amikor magad maradtál az ûrben.Senkivel nem tudsz beszélni, mert csak a "Surrender" és a "Where is the EQ Dock" kérdést tehetted fel.Most sincs nagyon másképp, de itt legalább hazudtak, ott tervben sem volt ilyen.
Itt nem arról van szó hogy én virtuális érzelmi kapcsolatot akarok virtuális "személyekkel" egy játékban.
Gyönyörû csillagok, ködök, fenomenális zene, ez jellemezte a korábbi részeket.Én amikor magányos voltam vagy sikerre vágytam eljöttem ebbe a virtuális világba, mert volt élet körülöttem.Nagyon szeretném, ha mi emberek eljutnánk már erre a szintre és gyönyörû bolygónkat kívülrõl is nézhetjük, nem csak a kiváltságosak, elrepülhetünk máshová.
Az Egosoft-ban volt egy-két olyan képzelõerõvel bíró ember,aki megadta ezeket nekünk.
Ez az új rész is ezt kellett volna hogy folytassa, hogy még többet adjon.De csalódás lett.Én kitartok még, mert olyan nekem mint egy drog.
Elnézést, ha nagyon érzelgõs vagyok.
Azon gondolkodtam, hogy ugye vezetni nem lehet õket.DE PARANCS SINCS ARRA,HOGY TÁMADJ TE KÖCSÖG!Akkor mi ez a fos?Muszáj megint fikáznom egy kicsit, mert ha elvették a vezetés élvezetét, akkor legalább azt oldják meg,amit megígértek!
Constr.Vessel: A plot-ban kapott építõhajóra vihetsz saját építészt,de az is csak ugyanazt az Integrated URV Forge-ot fogja építeni/bõvíteni.Nem tudsz rárakni kapitányt, meg semmit és többé el sem mozdul a helyérõl.
Ha mást akarsz építeni, új építõhajó kell.Én az elején megmondtam neki,amikor még tiszta bug volt a játék, hogy majd én beszerzem az anyagokat neki.Azóta így megy, nincs is más lehetõségem.
Valszeg én is inkább "kölcsönveszek" hajókat vagy inkább a rakományukat, mert a Shipyard képtelen rá.Még attól félek, hogy ha leszállítom az anyagokat, oké legyárt egyet, de utána elkezdi a többit is azonnal, persze nem nekem...
Kis hajók építése: erre az Egosoft azt mondta, hogy jövõbeni tervezet...De akkor minek kellett belerakni kicsi shipyardot, minek kellett kamuzni róla, miért nem mondták, hogy nem lesz soha?Minek kellett a tutorialba meg mindenhová berakni, minek bele egyáltalán kis hajó?Áhhh, ezek nem normálisak!
Kis hajókat meg egyáltalán nem lehet venni, se javítani mert nincs dealer sehol.
Ezzel szarakodtam el a fél éjszakát, már nagyon unalmas, hogy nem lehet folyamatosan játszani mert megakad az ember valami hiba miatt. Ha dvd-n vettem volna meg most összetörném a lemezt. Játéknak sem nevezném, nemhogy szórakoztat, csak idegesíti az embert. Nem találok logikát benne, mi értelme foglalkozni vele, ennyi idõt és esélyt nem adtam még más játéknak.
X universe Home, sweet home
A tõzsde csak egy lehetõség, nem kényszerítõ eszköz. Aki hagyományos módon kíván kereskedni, annak továbbra is adott a lehetõség. A tõzsde azért lett betéve, mert nem mindenkinek volt türelme napokig fuvarozgatni a profit érdekében. A lényeg viszont, hogy a döntés a tiéd, a játék nem dönti el helyetted, hogy Te mit csinálj és mit szeress. Ezzel szemben a Rebirth igen, mert rád kényszerít egy rendszert, amit vagy megszoksz, vagy megszöksz. Ez egy óriási nagy különbség.
A fegyver utánpótlásra pedig saját gyárakat kell építeni, és akkor nem kell a fél galaxisban fegyverek után kutatni.
Összefoglalva, a régi részek hangulatosak és nem korlátoznak be, ezek még nevezhetõk sandbox-nak, míg a rebirth ezeket nem adja meg.
Pajzsot pillanat alatt leszedte rólam. A rohadt PMC a Taranis-aival, kemény ellenfelek. A plotban gyerekjáték volt, gondolom lebutították a dolgot.
Ha sikerül elfoglalnom egyet, megpróbálok összefoglalót írni hajóbugázásról.
A gyárral szívtam én is elsõ alkalommal, a CV-n kettõ építész volt, bár én csak egyet béreltem, a másik meg gondolom az égbõl pottyant. Nem bírtam se kirúgni, se másik hajóra csalogatni egyiket sem, csak a skill, meg goodbye gombokat nyomogathattam. Kénytelen voltam beszerezni egy mentést, az már mûködött, most fejeztem a komplett gyárat, és személyzetre vadászok. Addig nem mertem felbérelni senkit amíg kész nem lett. Közben hajókra is szükség volt, a PMC-tõl elszedtem egy párat, persze gondosan válogatva zsíros rakománnyal együtt. Szerencsém volt "claim"-olni egy kis hajót is, bár javítani még nem tudom hova kell vinni. A játékban a hajófoglalás nagyon tetszik, és mûködik hiba nélkül.
Jóózsf István
Mindenkinél "elfelejti" az állomások vételi-eladási helyeit, az nem hiba, direkt így találták ki. Változik az ár a tétel stb, ezért kell idõnként benézni.
A hajógyárnál lehet az a baj, nincs kellõ mennyiségû alapanyag a gyárban, akkor nem épít semmit, ua mint a Construcion Vessel-nél.
Hamarabb szerzel hajót ha lopsz egyet, mint ha árút vinnél a shipyardra.
A shipyard-okon van építés, de tényleg van olyan, ahol nincs folyamatban, mégsem lehet kiválasztani.
Én most azzal szórakozok, hogy összeszedjem Devries részére a hajógyártáshoz szükséges alapanyagokat, hátha megindul vagy építek olyan gyárat oda, ami azokat az anyagokat gyártja.
Azt viszont észrevettem, nem gondolták komolyan, hogy a sztoris URV gyárral én építeni is fogok, ugyanis meg sem tudja mondani, mi az ami lesz a URV Wharf-omból kifelé jövet.Az egyetlen hozzávaló, mint mondtam korábban is a Plasma JET/LR Turret,aminek darabja negyed milla.Na most ebbõl vettem 30 darabot és elindult a gyártás, de Consumption-re õ 900db/órát ír...kíváncsi leszek azért lesz-e valami a 30 darabból is.
Ebbõl már minimum valami kis bombázót kéne építenie.
A Steel Mill (ez az ami elsõnek felépül) az szépen termel, de Devries-ben még nem találtam helyet ahol a Refinded Metal-t el tudom adni, úgyhogy viszem majd vissza a PMC-nek, akikkel meg a hosszú idõ alatt szövetséges lettem, becsapva a sztorit...
Süssön le ránk a nap!
Köszönöm.
Sajnos egyébként is újra kell kezdenem valószínûleg, mert rengeteg dolgot elfelejt a játék, idõrõl-idõre! Az egy dolog, hogy a kereskedelem egy rakás szamóca, de rendszeresen újra kell szkennelnem az északi hajógyárat, ha akárcsak elhagyom a szektort. Plusz a legnagyobb hajókhoz hozzá sem férek, mert folyamatosan inaktív a build gomb. Pedig tutira nem épít semmit.
No majd Jézus szülinapján!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Olvastam egy két fórumot, pl Roguey's egy elismert modder, akadt olyan hiba ami elõtt õ is tanácstalanul állt. Írták is neki ha már õ sem tudja akkor elvesztünk.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Egyébként így voltam az XTC-vel is, kiégtem a várakozásban mire megjelent végre. Pedig azt el sem qrták.
A Rebirth is nagyon váratta magát, és én is kb ezt érzem vele kapcsolatban - nincs benne semmi ami megfogna.
A téli szünetre belövöm a Reunion-t XTM-el, már kezdem rendesen várni. A kampány meg van nehezítve rendesen, ha már az elején felrakod az XTM-et - a verseny pl nehéz, ha minden körben el kell menni egy Shivan Dragon mellett is...
Kids, don\'t try this at home!
Modderekre várni ebben az esetben szerintem éveket jelent. Ugye Terran Confilct-hoz az XTC is nagyjából csak most lett készen, pedig ott az alapjáték már -a hibáival együtt is- egy szépen mûködõ rendszer volt. Ráadásul az XTC 2.0 tartalmának egy jelentõs része a korábbi, még Reunionhoz készült XTM-bõl lett átkonvertálva, így ha ezt is bevesszük, akkor az XTC mod gyakorlatilag 4-5 évig készült.
Ennek tükrében ebbõl a szerencsétlen bukott játékból, mennyi idõ lesz élvezhetõ gémet fabrikálniuk, közel a nulláról?
Érdemes lesz ránézni, de az nem most lesz...sajnos.
Befejeztem a plot-ot.
A sztori még a játszhatóság szintjét sem éri el, kisvikut sajnálom, mert lelkesen építget, de lehet tévedek és tetszeni fog neki a végkifejlet.
Olyan érzésem van, hogy "ülök" egy ûrhajóban és gyönyörködöm az univerzumban mást amúgy sem lehet csinálni. Ilyen alapon felmegyek a NASA honlapjára és keresek egy videót, az legalább ingyen van.
Csalódottságom ellenére, freeplayt fogok játszani, sztori után is szabad a pálya, de sokan mérgesek ránk.
Pár új billentyûfunkciót beraktak (vagy csak most tûnt fel nekem), egyébként más nincs.
A jó öreg X-Btf...hát igen, mikor elõször megláttam, nem tudtam hova tenni.Ráadásul asszem németül tudtam megszerezni, ami gázos volt nekem.
Huhh, elég érdekes összetevõ kell az Integrated URV Factory-hoz.Ugyanis Plasma JET/LR Turret kell neki a gyártáshoz...na most darabja 250000.-tõl indul...
Ezt állomásokra és Capital Shipekre szerelik, valami brutál fegyver.
Mindegy, én még építkezem, egyre nagyobb az állomásom, majd közlök képet is.A bányászat megy.
Ha valakinek továbbra is beakadna valami hajója, akár kereskedés, akár kirakodás közben/után, akkor a Leave Squad, Join Squad parancs a megoldás, mint ahogy korábban is mondtam.
Még mindig zavar az ingyen eladás, habár lehet hogy csak az üzenet rossz.Meg kell még figyelnem, hogy nõ-e a pénztáram eladás után/közben, mert tapasztaltam, hogy vettem EC-t, bepakolta, levonta, majd küldött egy üzenetet, hogy nulla EC-t vett, nulla pénzért...
Olyan összhangban van minden, maga a látvány megteremti azt a nagyon várt "feeling"-et.
Devries után
A büdöskénk
A büdöskénk 2
Irány a gépbontó
A legnagyobb farm
Target nearest enemy gomb még mindig nincs?
Tegnap toltam egy kicsit az X-Behind the frontiert. Izgalmas, semmi fegyver, 1MW pajzs, semmien upgrade, menteni csak sztésönöm. 😄
3x fejeltem le a teladi trédingdokkot sisevelbe.
Rebirthben valahol ott tartok, hogy sqadba kéne rakni azt a szállítót, amit campányban adtak. ill. találtam. szóval még valahol nagyon az elején.
Hamar lebarnulnál, közel van a csillag. Ott naptejjel kellene üzletelni <#nevetes1>#nevetes1>
Megvettem a Food Rations-t, eladtam a Shipyardnak és nyertem 0.-Creditet!Hmm, bár így lenne a valóságban is, hogy ingyen kapok mindent!Oda kéne költöznöm Devries-be <#vigyor>#vigyor>
Bár csak egy órát nyomtam tegnap, mégis az új patch széles mosolyt hozott orcámra.Végre lõnek a hajóink!Van értelme felfegyverezni õket!Végre mûködnek a hajó javítás is Engineer+Constr.Drone-ok használatával.Elsõ meglepetésem volt, mikor az állomásom mellett veszteglõ építõhajóból kirepültek a saját drónjai és javítani kezdték!
Az állomáshoz beragadt bányászhajómat is sikerült kihoznom egy Leave my Squad, Join my Squad paranccsal.
Én még egy darabig nem akarom folytatni a sztorit, bár már a vége felé járok, csak fel akarom fedezni az állomás körüli rejtélyeket, okosságokat.
A teljesítmény jelentõsen javult megint, szépen simán fut, még visszatöltés után is.Az "rpg" módban, szekrénybõl szerezhetõ anyagok mintha változatosabb és magasabb értékûek lennének.
A bányászat mûködik rendesen és javult a dokkolhatóság is.
Azt hiszem most folytatom itt a melóhelyen <#vigyor>#vigyor>
A kiseret 10 meterre kell hogy repuljon, termeszetesen elottunk. Minden iranyvaltasnal es felzarkozasnal odaverik magukat, es ha semmi dolguk, akkor helyben remegnek kitakarva a galaxis 80%-at.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Elsõre tetszik, a háttérzene varázslatos, nagyon hangulatossá teszi a környezetet.
Ha jól értelmeztem, egy ideig biztos nem használhatom a kaput, az eddig megszerzett tulajdon odaát, nincs ugri-bugri.
Ha valakinek segítség kell az "Alliance" plot teljesítéséhez nézze meg a videót. Mivel nincs útmutató leírás a menüben, se vezetõ nyíl, tanácstalanul repkedhetnénk össze-vissza.
(A videóban ne tévesszen meg senkit, hogy a PMC hajók (zöldek) allied státuszban vannak. Gondolom a készítõ átírta viszonyt barátira. Igazából sz@rrá akarják lõni a Bûzös Borz-unkat, és sokan vannak.)
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Végre!
Ha csak a fele igaz, már jól jártunk 😊
Release Notes
Fixed major slowdown after loading savegames.
Fixed several more causes of crashes.
Fixed more cases of trade ships getting stuck.
Fixed large ships being unable to trade with Canteran station in DeVries.
Fixed undocking problems after trading.
Fixed ammunition trade problems.
Fixed mining drones getting stuck.
Fixed negative number of drones in cargo.
Fixed cargo bays containing more wares than they can hold.
Fixed cockpit animations hanging.
Fixed problem with targeting player-owned ships.
Fixed incorrect player position during highway flight.
Fixed player owned ships being assigned the wrong commander.
Fixed ships with missing AI functionality.
Fixed problems with Engineer functionality.
Improved flight behaviour for boarding and claiming.
Improved combat behaviour for capital ships.
Fixed station defence problems.
Fixed incorrect defence routines being used on ships.
Fixed switching the AI mode of the Defence Officer.
Added defend and attack mode options to Defence Officer.
Rebalanced skills of existing NPCs in line with new ones.
Rebalanced contents of boxes and other containers on platforms.
Rebalanced cost of ship and station repair.
Fixed transport passenger mission getting blocked after cutscene.
Fixed sounds not stopping sometimes.
Fixed buttons not working with mouse input.
Added facility to unmap controls in control mapping menu (press Delete).
Added video capture mode with ability to switch off cockpit (Expert settings).
Fixed too many missing extensions breaking the load game menu.
Several localisation improvements.
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=355582&sid=d9f0cdfb9dbad7427830612e82d7e040
Sci-fi rajongó vagyok, úgyhogy a bejelentés óta várom az SC-t és az Elitet is, de manapság már semmi garancia nincs arra, hogy teljesen bugmentes lesz a megjelenés, hogy nem lesz olyan, mint a Rebirth, vagy hogy minden hirdetett fícsör benne lesz, és nem késõbb fogják beletenni a fél játékot fizetõs DLC formájában (amire az Egosoftnál nincs példa).
Persze tudom, hogy te már elkönyvelted a Rebirthet totális katasztrófának, amit még az Isten sem tud kijavítani, ami oltári nagy butaság, szóval nem látom sok értelmét a további vitának.
Lehet automatára is állítani vagy bányászhatunk "kettesben", manuálisan.
Az állomásom meg elkezdett mûködni, mikor leszállítottam az ércet.Egyre érdekesebb.Az eladási/vételi árakat még nem tudom hol vagy hogyan kell beállítani, de legyártott 2 Cargolifter URV-t, aminek saját pilótája is van(?), mindjárt hozzárendeltem az állomáshoz.
Azért nem egy olcsó mulatság a bányászat.Kell a hajó, alaphangon 3,5 milla, kell bele drón, én csak 15-15 db-ot rakok bele a Surface Miner és Cargolifter típusokból, ez is egy hajó ára.Durván 6 millából van egy bányászhajód, amit még védened is kell, mert minimális a fegyverzete (ja, és még mindig nem mûködik). Aztán jöhet a bányászat,ami egyeseknek unalmas, másoknak jópofa lesz.
A Mining Scanner (Modes-->Mining Scan Mode) mód csak akkor megy, ha van bányászhajód és az nem a "Mine this field" parancsot hajtja végre, azaz nem automatikusan bányászik.
Még nem próbáltam, de elképzelhetõ, hogy egy Rahanas Bulk is felhasználható bányászatra.
A bányászat nem nehéz dolog, tudom, több videón is szerepel, de azért elmondom:
1. Menjünk egy szektorba a bányászhajónkkal, ahol sok aszteroida van (pl.Devries->Bleak Pebble-->Crimson Rocks)
2. Kiadhatjuk a bányászati parancsot a hajónak a New Command-->Mine here (vagy ilyesmi) és elfeljethetjük, õ elkezd bányászgatni automatikusan.
3. Vagy nem adunk ki parancsot, hanem átváltunk Mining Scanner/Mineral Scanner módba és átkapcsolunk a bányászlézerre. Keressünk olyan aszteroidákat, aminek magas a Yield tartalma.Én még csak ércet (Ore) bányászok.
4. Kezdjük el lõni az aszteroidát és daraboljuk fel addig, amíg egészen kicsi lesz.Ekkor a célkeresztünk átvált "Tag" módba és a pointer nyíl átmegy szürke lapát formába.Dupla klikkel Taggeljük meg (jelöljük meg) a szikladarabot, mire a hajóból kirepülnek a kicsit Surface Miner Drónok és begyûjtik.
5. Ezt csinálhatjuk amíg kedvünk tartja vagy megtelik a hajó raktere.
6. Ezután az ércet el tudjuk adni Steel Mill-ben, ahol Refined Metal-t készítenek belõle.
Folyt.köv.