6727
hyxx0QC.png

Topikszabályzat:

-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
  • TokraFan
    Moddereknek sincs sok kedve ezzel szenvedni. Iszonyat munka egy nagyobb mod. Meg etikátlan is, hogy az ego bezsebeli a pénzt a hazudozása után, aztán a modderek meg ingyen és több ezer munkaórával csináljanak belőle rendes játékot.
  • Jakuza1
    Modolni a bugokat nem lehet.
  • paj01
    Elvileg jól modolható a játék. Én abba bízok, hogy majd a rajongo programozok befejezik a jatekot:). Elindult már a nexus modos oldal, de egyelőre semmi világmegváltó dolog nincs rajta.
  • kisiku
    Steam hírek:

X Rebirth 1.24 Hotfix 1 Released
    február 14. - Egosoft

• Increased amount of Fuel Cells produced per cycle by Cell Recharge Factories and decreased price.
    • Improved logic for ship AI to refuel earlier.
  • kisiku
    Egyetértek goyo2-vel, ha lehet, várj még egy kicsit.
    Sokkal játszhatóbb,mint induláskor, sok mindent javítottak, de még mindig nem az igazi.
    Nem olyan régen írtam egy rövid összefoglalót, hogy mi megy és mi nem, de lehet, hogy újra megteszem.

• goyo2
    Akkor majd eloveszem az Albion-t, és rárakom a timeline modot (ami még nem jelent meg)
    Abban azt igérik, hogy az economy önfentantó lesz, nem lesz semmi respawn a levegőből.

Bár még mindig zavar az X3-ban, hogy a nagy hajók elég töketlenek amikor támadnak. Jószerivel, nem is érdemes egyszerre többel támadni, mert csak kinyirodnak.

Ebben legalább (a nagyon kevés csatatapasztalatbol) azt látom, hogy megállnak a cél előtt és lövik ahogy csak tudjak. Nem fordulnak vissza köröket tenni. Ha egyszer visszatöltöm az X3-AP-t biztos belenyulok mostmár a fight scriptbe is.
  • Jakuza1
    En pont ettol parazok, hogy ahogy telik az ido ugy fognak egyre kevesebb idot raforditani es felkesz/bugos marad az egesz vegere is.
    Hiszen egyre kevesbe eri meg nekik foltozni a jatekot, hiszen az ara is jocskan csokkenni fog az ido elteltevel a kezdo arhoz kepest.
    Jelenleg meg mindig nincs ertelme jatszani vele, mert meg mindig nincs rendesen "osszetapasztva".
  • goyo2
    Ha elég türelmes vagy várjál még. :-)
  • gallardo
    Sziasztok! Még anno megvettem a játékot, de 3-4 óra játék alatt annyira elment a kedvem az egésztől, hogy azóta se vettem elő. Az lenne a kérdésem, hogy már játszhatóvá tették a játékot, vagy várjak még vele?
  • Jakuza1
    Obegatnak ja, mint az Alan Wake nevu jateknal. Nem tudom mennyre vagy kepben azzal a jatekkal, de olvasd el a keszitok elso nyilatkozatait, miert nem portoljak PCre (multido). Leirtak, sose fogjak PC-re portolni, mert a PC-sek rohadt warezosok blablabla...
    Aztan a nagy AAA beharabngozo jatekukbol alig tudtak eladni 1.5 milliot.
    Mi tortent ? Leportoltak a jatekot es kozel ugyanannyit adtak el belole a Steamen. Es utana ott hajbokoltak, hogy nem is gondoltak hogy ilyen eladast produkalnak a tolvajok kozott.
    Amugy a trend is valtozik konzolon egy 1.5 millios eladas kicsinek szamitott, 7-8millional kezdodott a "szam". Amit manapsag csak a nagy nevu jatekok erik el es az atlag a 3.5-nel megragad konzoltipusonkent manapsag mar a 1.5 millios eladas veszteseget hoz altalaban a nagy fejlesztesi koltsegek miatt.
  • kisiku
    Igen, azt kihagytam.Meg még sok dolgot is, amivel lehet hogy vérig sértettem volna a német népet.
    Ugyanis miről híresek a németek?Precizitás, pontosság, katonás rend, igényesség, erős ipar minden téren.
    Nem akarok még jobban off topic lenni (megkérem majd Tomonor-t,ne bántson), de a cég, ahol dolgozom rengeteg német precíziós termékkel gyárt tovább.Olyan szabályokat, hogy pl. milyen nyomatékkal húzhatsz meg egy csavart, csak a németek találnak ki.

Az Egosoft valahogy nem tükrözi a német ipar precizitását.Egy ideig azok voltak, aztán gondolom elkényelmesedtek, és lesz*rták az egészet.Most már megvan a közönség, úgyis csak mi csinálunk ilyen játékot, senki nem tud jobbat,stb.
    Ezért kérdeztem tőlük, hogy megérte?Vagy ráuntak az egészre?
    Oké OFF vége.
  • kisiku
    Ja és csodálkoznak, meg óbégatnak, hogy sok a warez.Ezek után egy tisztességes vásárló,aki eddig is tíz-százezreket adott ki is megfontolja majd, hogy megvegye-e.
  • Jakuza1
    kisiku a baj pont az, hogy azota romlik az ipar, amiota a next gen konzolok buta trendje begyuruzott a PC-re. Tobbsege a jateknak multiplatformok amik altalaban a konzolokon jelennek meg elobb, mert a fejlesztok mind ott latjak a megvaltot, mikozben tonkreteszik a PC-s jatekipart.
  • Jakuza1
    En sem szeretem az Early Access format, mert az is csak a panzlehuzasra megy, de legalabb lattatni enged a jatekbol. Persze azt is tudni kell, hogy a KS-ben is szerepel rengeteg humbug, ugyanis nem egyszer nagy cegek allnak a hatterben es igy akarjak nem sajat penzbol managelni a jatekukat. Persze ez egy masik tema.
    Viszont a trend tisztan latiszk, nagy hangzatos szavak a tobbsegnel es annal sokkal kevesebb tartalom. Nem veletlen, hogy a demok eltuntek, hogy ne lehessen mar ott tetten erni a hazudozast, ahogy az EGO eeseteben is latszodott.
    Semmit mondo effektezett videok,fotoshoppolt kepek,latvanyra osszeskiccelt reklamfilmek, lefizetett tesztoldalak.
    Ez jellemzi manapsag ezt az ipart sajnos es egyre jobban romlik a szinvonal. Regen az ilyen megkozelites megengedhetettlen volt a cegek szamara, ma pedig ipart uznek abbol, hogy ki hazudik nagyobbat, csak hogy a szemetet is rasozhassak a nagyerdemure.
  • kisiku
    Be kéne vezetni a PC-s játékiparra (bár nehéz) azt a követelményszintet, ami a konzoloknál van.
    Mint mondottam, bátyám fejleszt konzolra is meg pc-re is.Ott addig ki sem adhatják,amíg a Sony/Microsoft/Nintendo/stb. minimum checklistájának meg nem felelnek.Erre jön rá a fejlesztő+kiadó követelményei is.

Csak ugye pc-re azt mondják ilyet nem lehet, mert ott a patchelés lehetősége.
    De azért valljuk be, szörnyű hogy ez kezd trendivé válni.Persze, frissítések, patchek mindig is voltak játékokhoz (is), na de nem arról szóltak, hogy egy használhatatlan valamiből csináltak egy használhatót(használhatóbbat), hanem a kész működő játékban a játékmenetet, grafikát, kezelőfelületet, stb-t javították.Ez a "gagyisodás" kezdete.Meg a spórolás, mind idővel, mind pénzzel.Persze a játék (termék) árát nem változtatták meg...olyan mint a "Danonizálódás", azaz a 2 dl-es pohárból először csak 15 ml-t, majd 50 ml-t, most már 75 ml-t spórolnak ki, az ár megmarad, a pohár is csak azért kisebb,mert hülyén nézne ki, hogy több mint a fele üres.
  • mindero
    Aláírtam én is - szolidaritásból :D
  • mindero
    Ez a legeslegdurvább amúgy. Bugos, optimalizálatlan egy játék az még elmegy. De ez a vásárlók arculköpése: ezt nektek, erre rejszoljatok bameg. Tiszta gáz.
  • Jóózsf István #3070
    Sajnos egyet kell értsek TokraFannal. A világnak a sarkaiból kellene kifordulnia ahhoz, hogy ebből a játékból elfogadható minőségű produktum szülessen. Sokkal valószínűbb, hogy eldobják, és megpróbálnak valami újat összehozni.
    A játék jelen állapotában felét/negyedét sem tudja az elődeinek és azt is hibásan. Ha abbahagynák a tapasztgatást és egy évig vért izzadva güriznének vele, talán eladható állapotba jutna.

Titurel "kizárólag" Barren Heart-ban, Torrid Veil és Unmet Promise között az út mellett fordul elő. Nem tudom, hogy az ötödik, vagy hatodikat hoztam el tegnap előtt.
  • TokraFan
    Én csak dobtam egy +-t...
    Szerintem nincs a amennyiség, amivel foglalkoznának. Sajnos az Ego, de legfőképpen Lehnan hozzáállásán egyértelműen látszik, hogy nem képesek alázattal beismerni, hogy hazudtak. Foltozgatnak még egy darabig, aztán ennyi...mást nem várhatunk...Inkább arra jó az egész -ahogy ezt többen írták a fórumokon-, hogy hangot adjanak a felháborodásuknak azok a vásárlók, akik becsapva érzik magukat. Ha legalább annyi hatása van, hogy ritkábban forul elő ilyen bődületes átverés, már az is eredmény lenne. Bár ahogy a játék iparban zajló tendenciákat nézem, ez még csak rosszabb lesz. Az ilyen Early Access ,eg kickstarter-es projectekkel is pont az van, hogy végtére is, üres ígéretekre fizetnek az emberek, aztán vagy beteljesül, vagy nem.
  • dimre
    Jó a szöveg, nekem €-ban volt, az +5000HUF.

• kisiku
    Jó, egy kis dráma azért kell bele :)
    Szerintem ti is írjatok alá, nem kell ilyen rémregényt írni, mint én.
    Csak azt nem tudom, hány száz vagy hány ezer aláírás kell, hogy foglalkozzanak az egésszel...
  • TokraFan
    :-) Az tetszett a legjobban, hogy próbáltad nyugtatni a magyar játékosokat...:-) Egyébként korrekt nagyon amit írtál! Gyakolatilag ez a kendőzetlen igazság.
  • kisiku
    Aláírtam, értékelésem elolvashatjátok:

I've been a huge fan of X series in Hungary, i've been helping a lot to hungarian players and i bought this episode too.It was a great disappointment for me as you, Egosoft Team haven't done what you promised.The commercials, the previews, were all lies.Altough you fixed a lot of things since the release date but i'm still disappointed to gave out about 50 USD (10000.-HUF) and i got a useless game.I tried to calm down players on forums, i tried to get out the maximum of the game, i tired to enjoy it and shame on you i'm the only who still cares about the game 'cos rest of the players already left and dropped to trash.I've been listening to disappointed and angry posts from gamers and they are right.I'm still playing it 'cos it has nice and good parts and you fixed a lot.
    But please, Egosoft DID IT WORTH??You lost a lot of gamers, possible customers, reputation and most online and written computer magazines put you on blacklist.Please fix it, or make it new.I know you are clear there is no place where players (your customers) could report you or sew you but that is not the solution.
    It is like if i'd get a half-done bread in bakery.How would you feel if you'd be sold a half done product?
  • TokraFan
    A kép is találó
  • kisiku
    Megyek aláírni.
  • TokraFan
    Hah...teljesen egyetértek...Csupán azt kérnénk, amit ígértek...
  • TokraFan
    Egyébként ezt az "új engine-t fejlesztettek" tényt azóta nem értem, amióta kipróbáltam a játékot. Ez az engine alulról sem közelíti a bárki számára licencelhető enginek szintjét. A minőség kb. 10évvel korábbi játékokra hajaz, ennél sokkal szebbet értek volna el már akkor is, ha akár csak a régebbi Unreal vagy Cry Engine motort veszik meg..Nem is értem az egészet.
  • dimre
    Olvastátok már ?
    Petíció
  • kisiku
    Kérdés.Hol találok még Titurelt?Kéne még egy vagy kettő.Csak egyet találtam és foglaltam el.Hol lehet még?Már átkutattam az összes Devries szektort, főleg, ahol kalózok vannak, de nincs, venni nem lehet, moddolni nem akarok.
  • goyo2
    lett volna egy jo fuvarom. 53 mill vétel 76 eladás. erre eltunt a profit. lehet hogy ezek is elkurvaztak.
    A t...m kivan.
  • Pares
    2011 októberében. Elborult gépigénye volt ahhoz a grafikához képest, de legalább ha rendesen működött volna megjelenéskor, és ne kellett volna a játék fájljaiban turkálni a hiányzó alap beállítások miatt... Hatalmasat csalódtam az id-ben...
  • Jóózsf István #3056
    A Rage-et tavaly nyáron végigjátszottam ezzel a konfiggal. Mikor is jelent meg?
  • kisiku
    Köszönöm mindkettőtöknek, végül is megnyugtató a válaszotok.Azt igen elfeledtem mondani, hogy mindkét rendszerem 64bites Win7.
    Ami viszont még érdekes, hogy a billentyűzetet időről, időre kikapcsolgatja, majd hallod játék közben a kis hangot, amikor egy usb eszközt csatlakoztatsz, megáll kb 2 mp.re a játék és újra működik a billentyűzet...
    Először azt hittem, hogy szar a billentyűm, aztán rájöttem, hogy mindenhol működik normálisan, csak itt nem.Ja és ezt sem most kezdte, csak mindig elfelejtettem megírni.
    Ráadásul mind az otthoni, mind a melóhelyen lévő billentyűzet új.Nem, ez a program hibája.Nagyon régóta nincs se joystickom, se kormányom, de állítólag sokaknak gondja van a joyjal is, mert alig játszható vele.
  • Pares
    A 8GB memória követelmény, nem beszélve a 16-ról, képtelenség. A Rebirth exe-ben aktiválva van a LAA (Large Address Aware), ami annyit jelent, hogy a játék képes 4GB-ot felhasználni (ami egy 32bites rendszernél a lehetséges maximum). De gyakrolatban ez inkább 2,5-3 GB memória használatot jelent. A követelmény valószínűleg azért ilyen magas, mert mégsem várhatják el a vásárlóiktól, hogy a számítógépeikben olyanokkal buheráljanak, amihez nem értenek, csak azért, hogy játszhassanak vele. A 64bit-es rendszereknél ezzel nincs probléma. Szóval egy 4GB RAM + 1GB VRAM-nak is elégségesnek kéne lenni, de sajnos ennél sokkal izmosabb gépeken is nyújt gyenge teljesítményt. Szóval szerintem itt alapvetően a játékon belül vannak elég nagy optimalizációs problémák. Ami mondjuk nem meglepő az előző játékok tekintetében sem.

Az egyes helyeken tapasztalható iszonyatos belassulások mellett a másik nagyon zavaró tényező, ami nálam előfordul, az a textúrák és objektumok betöltési ideje (texture pop-in). Ha gyorsan körbefordulok, vagy például az elején amikor le kell szállni a Badlands Mining Colony-n, több másodperc is eltelik, míg betölti a dobozokat és az embereket, és főleg az a legillúziórombolóbb, amikor darabonként tölti be őket: először a hajat és szemeket, aztán a szájat, és csak az után az egész testet. Nem tudom, ti tapasztaljátok-e, de elég idegesítő.

Ezek a technikai problémák engem a Rage-re emlékeztetnek. Ott is vadonat új enginet csináltak és egy csomó teljesítménnyel és grafikával kapcsolatos hiba volt/van.

Tegnap például azért hagytam abba a játékot, mert rögtön az elején a fent említett állomáson vettem két mérnököt, az egyiket a hajómra parancsoltam, a másikat meg gondoltam ráteszem a későbbi Rahanasra. Na persze, mire oda jutottam, már csak az én hajómon dolgozó mérnök volt meg, a másik, akit a Rahanasra szántam, csak úgy eltűnt... -40+K kredit... Most vagy én nem értem a játékmechanikát, és nem fér meg két mérnök egy hajón (úgy, hogy az egyik az Albionon dolgozik), vagy bugba ütköztem.

A másik érdekes dolog, amit már nyilván ti is észrevettetek már, hogy a hajókra vagy állomásokra leszállva valós időben lehet figyelni a környező dolgokat, sőt azokon az állomásokon is, ahol nem látod a körülötted lévő űrt, lehet hallani, ami kívül történik (sziréna, lövöldözés, gyárak zaja). Szóval ez azt jelenti, hogy attól függetlenül, hogy hol vagy, a játék ugyan úgy megy tovább, így az olyan dolgok, mint a parancsnoki híd a hajókon, vagy az állomásokból kifelé kémlelő ablakok (ahogy azt megjelenés előtt spekuláltuk) nagyon könnyen hozzáadhatók lennének. Persze ez az állomásokon belüli gyenge teljesítmény okozója is...
  • Jóózsf István #3053
    Gondolom megnézted a tulajdon lapon is, hogy megvan egyáltalán...

A memória mennyiséget nyugodtan elfelejtheted, mert mostanában (valamilyen indíttatásból) Afterburner-HWiNFO kombóval játjszom, és látom mennyi memória van használatban mielőtt jön a Dingg! Nos ez nálam az éppen futó alkalmazásoktól függően 4500-4600 MB 55% körül szokott bekövetkezni. (a rendszer 64 bites).
    Hogy csak úgy elfelejtse a javaidat a program, azt nehezen tudom elképzelni. Bár láttunk már csodát.
    A GPU-t már kitárgyaltuk... (Szerintem pont ugyanannyi köze van a játék minőségéhez, mint eddig az X3-akban. (Szinte semmi!) A CPU lesz a ludas. Fagyos Kőrútban ugyan ez a helyzet!
    Nálam mind a négy magot terheli 80-95% között (4770, 4300-on járatva. A Rebirth miatt húztam meg!!!)
    Már eszembe jutott... Egyszer, amikor megállt és a feladatkezelőből kellett kilőni, láttam, hogy a XRebirth.exe*32 csak 37xx MB memóriát foglal a 8 gigából. Akkor tettem fel a hülye kérdést magamnak, hogy: És mi van a többi 4xxx-el?!?!?

Más: Módosítanom kell egy korábbi kijelentésemet. Most is jönnek üzenetek a bevételről, csak elintézték, hogy egymillió alatt ne zaklassanak. Az átutalások is e szellemben...

Most a gyárak gördülékeny üzemelésével küzdök.

Már csak URV-ket nem gyártok.

És még egy elképzelés. Említettem, hogy egy dömperem átjár vásárolni Devríből Albániába. (Konkrétan Niv kockát) Ami ugyebár nem lehetséges a jelenlegi beállítások mellett. Ez azóta is így van!
    Elvégeztem egy kísérletet: Kölcsön vettem a Sarki Fűszeres Titureljét, hogy feltöltsem hambival az Ascendancy-Forge-Welded Mail-ben lévő tüzépet. Majd dolga végeztével ott a helyszínen visszaadtam a gyárnak, azóta ez a hajó is átjár a kapun bizniszelni. Próbáljátok ki...
  • kisiku
    Jó reggelt ismételten.
    Nálatok előfordul (még mindig), hogy a hajóitok egyszerűen eltűnnek?Tegnap eltűnt egy Arawn-om.De hogy hová?Valahogy az az érzésem, nem tud 30-nál több hajót normálisan kezelni.Így vesztettem 2 órát, mert az utolsó állásom, ahol megvolt még, 2 órával azelőtti.

Paressel egyetértve még mindig lassú sok helyen.Két konfigon is kipróbáltam, az otthonim I5-750+16 Gb ram+R9-280X, a melóhelyen I5-4570+GTX 650+8Gb ram.
    Jellemző hely Omicron Lyrae-Wavy Haze és Murky Skies szektorok, ahol sok jég aszteroida és nagy állomások vannak.
    Ahogy az állomás felé fordulok, akad.Nem képregényesre, de jelentősen belassul.

Az állomások építése végre teljesen normális, nem kéri el még egyszer a pénzt, nem kell kirepülni a világból hogy elindítsad, jól jelzi ki a készültségi szintet,stb.Egy dolog azonban még mindig ott van, az ominózus "obstruction", azaz akadályozottság.Persze sosem a saját hajóid akadályozzák az építést-bővítést, hanem a díszforgalom :)
    Valahogy a saját állomások nem akarnak lőni, mint anno a hajók.Pedig kiprovokáltam, hogy megsebezze a gyáramat valami ellenfél, le sem tojták...erre azért megpróbálok valami megoldást találni.
  • Pares
    Én csak pár órát játszottam vele, de a tapasztalataim a következők:

-Nagyobb teljesítmény növekedést sajnos nem vettem észre. Talán minimum grafikán egy icuri-picurit simábban fut, de még mindig elhanyagolható. Főleg akkor lassul be, amikor nagyobb űrállomások felé fordulok. Remélem azért ezzel is foglalkoznak majd a bughunt után, szeretnék egyszer magasabb grafikai beállításokon is játszani vele.
    -A célmegjelölő gombok bevezetésének örülök, nem kell kattintgatni a mozgó űrhajókra az egérrel, az nem tetszett.
    -A dokkolás viszont szerintem úgy működne a legjobban, ha a kis ikonra való kattintást teljesen eltörölnék, tehát elég lenne ránézni + megvárni míg "kijelölődik" + billentyű- Ez szerintem sokkal kényelmesebb lenne, mint a mostani ránéz + bal egérgomb + billentyű.
    -Az állomások szkennelésénél is meg kéne növelni a szkennelés "látószögét" és távolságát is. Az utóbbira van egy jól működő mod, előbbire még nincs, de nagyon jó lenne, ha lenne, mert ez eléggé meggyorsítaná a folyamatot.
    -A felbérelhető emberekre is kéne egy központosított kereső rendszer, ami mondjuk zónánként kiírná a felbérelhető embereket skillekkel együtt.
    -Az állomásokra meg szerintem lehetne tenni tőzsdét, casinót szerencsejátékokkal, meg ilyeneket, hogy kicsit érdekesebbek legyenek és javítsanak az állomások hangulatán. Ja és az sem ártana, ha kicsit mozognának az emberek, vagy legalább néha pozíciót változtassanak.
    -Elég randán néz ki, amikor a nagy kereskedő hajók össze-vissza keresztül-kasul átmennek az állomáson, kicsit illúzió romboló. Az a baj, hogy van, amikor kénytelenek keresztül menni az állomáson, mert olyan helyen van a dokk, hogy a hajó nem fér oda.

Az legalább észrevehető, hogy a kereskedelem feléledt, legalábbis sokkal nagyobb a mozgás a szektorokban, mint amikor legutóbb játszottam.
  • kisiku
    Ez mind szép és jó, amit mutattok, de sok jövőt egyiknél sem látok.

De vissza az 1.24-es verzióra.Sokat javított, ámbár még mindig találkozom a squad ki-squad be megoldás szükségességével.
    Határozottan jobb lett, de még mindig kell foltozni.
    Most megint játszom vele, azaz nem csak ténfergek az űrben.A kereskedés/szállítás és a saját gyár ellátása a játék benne.A harc továbbra sem kihívás vagy már rutinos vagyok, de nem látom a megnövekedett xenon és kalóz aktivitást, ahogyan fogalmaztak.
    Még valahogy azt kell kitapasztalnom, hogy tudom rávenni az állomásomat a védekezésre, illetve hogy azonnal lőjön minden ellenfélre.
    Az NPC állomások azonnal átmennek pirosba, ha ellenfelet csalok a közelükbe, az enyémek nem.Még a Targon Tracerem sem megy át riadókészültségbe.
    Pedig a Defense Officer "Attack all enemies"-re van állítva.Rakok drónt is az állomáshoz, meg rakétát, ahol lehet.
  • goyo2
    Tudom, de a remény hal meg utoljára.
  • lammaer
    Várhatod, már 2006ban kezdték, és még mindíg sehol...