6727
Topikszabályzat:
-Az értelmetlen, kötekedő, spam, warez, reklám hozzászólások tilosak, és törölve lesznek!
-
kisiku #3287 Ehhez olvassátok el (István tudja, mert ő szívott vele) azt a részt,amit írtam spoilerben.
Megpróbálom röviden újra összefoglalni:
1. Menjünk ide ,válasszuk ki az állomásunkat és klikk rajta.
2. Pl. van egy Hardware Supplier gyárunk, annak a neve ez: struct_bt_ol_construction_material_macro
3. Savegame biztonsági mentése után pl. TC-vel nyissuk meg az .xml fájlt és keressünk rá a 2-es pontban leírt állomásnévre.
4. Ha megtalálta, nézzük meg, hogy a mienk-e, azaz keressünk rá az "owner=player" részre
Nálam így néz ki: <component class="station" macro="struct_bt_ol_construction_material_macro" connection="space" owner="player" knownto="player" nameindex="1" id="[0x299867]">
5. Ha ez is megvan, akkor a mienk a gyár, ezután sok száz soron keresztül jön a gyárunk összes adata.
Most csak a főbb részeket írom le:
<upgrades> Itt írja, mely modulok milyen állapotban vannak, fel van-e építve, éppen építés alatt vagy építhető, esetleg lerombolt.
<shields> A gyáron lévő Force field projectorok, azaz pajzsgenerátorok építettségi szintjét mutatja, ugyanúgy,mint a moduloknál.
<turrets> A védelmi ágyúkról szóló rész, fel van-e építve, milyen állapotban van, stb.
<signs> Az állomás dísztábláinak állapota
<surface> a különböző egyéb modulok-leszállópályák,stb állapota
<ammunition> Ha van védelmi rakétakilövőnk, akkor az ahhoz tartozó lőszer mennyisége
<storage> A raktár modulok építettségi állapota (ilyen pl: Bulk Tube Stack, Duo Sphere,stb)
<production> A gyártó modulok építettségi állapota
Ezek után jön a <trade> szekció, ahol sok sok soron keresztül leírja a gyár által megtermelt és igényelt anyagokat, azok árát és a mennyiséget.
<restrictions> Ez csak akkor van, ha beállítottuk a gyárnak, hogy mások ne vásárolhassanak tőle - adhassanak el neki, azaz csak nekünk gyártson.Ebben a sorban szerepelteti azon árukat, amiket megtiltottunk.
A <cargo> kezdetű mutatja az aktuális raktárkészletet, azaz miből, mennyi van.Ezt a sort a </cargo> zárja le, a többinél is így van, tehát </...> a lezáró elem.
Ezután jön egy csomó olyan rész, ami koordináták szerint mutatja, hogy mi hol van a gyáron: leszállók, kocsma,modulok,stb
Van egy ilyen kezdetű <component class="npc" Itt jönnek az állomáson tartózkodó embereink adatai, skillekkel, meg mindennel.
A lényeg, hogy addig tart az állomásunk kódsora, amíg a következő állomásé el nem kezdődik a 4-es pontban leírt sor szerint.
Rövid voltam?
-
kisiku #3286 Értem, szóval ugyanaz, mint a manuális bányászatnál.Köszönöm, ha lesz rakomány,kipróbálom.
Én meg tegnap foglaltam egy újabb Arankát (asszem a hetedik), de cserébe bebuktam egy konténeres tepsit.Az összes hajómat kiirányítottam a szektorból (vagy 10 is követett, nem tudom, miért), erre harc közben megjelent a konténeres, hát persze hogy ott az Aranka közelében!Mindegy, úgyis bunkó és flegma volt a kapitányom, most megkapta a magáét :) Volt rajta pár milla értékű fegyver, de nem sok, 5 perc múlva vettem egy másikat :)
Olyan még mindig előfordul, hogy kereskedni kellene a hajónak, benne van a parancs, de nem csinálja, aztán elkezd engem követni.Na, ez pont ilyen volt.
Nyertem egy Arankát, vesztettem egy tepsit...
Aranka 40 milla, tepsi 7, drónokkal.Még mindig jól jártam... -
Jóózsf István #3285 Kipróbáltam. Nem tudom, hogy jó, vagy rossz hír, de a leptonom is begyűjtötte!
Elég hamar zöldre váltott a kijelölés után. A távolság sem tűnt akadálynak. Tizenöt kilométerről is ráküldte a CL-t.
Mókás ahogy CL felpakolja a konténert.
Megjegyzés: Az ömlesztett áru is konténerben van. Értelem szerűen egy konténer szállító hajó nem fogja begyűjteni. Ugyan ez a helyzet a cellákkal...
"TITUREL"... -
Jóózsf István #3284 Azon a scaldison, ami összeszedte a rakományokat, voltak bányász urv-k is. hogy van-e összefüggés??? Fogalmam sincs.
A menete: (csak a félreértések elkerülése végett) Cargo scanner mód (enter-1-2???), odamész, bal gomb a konténeren, majd "inter akció" (ha nem változtattál a bill kiosztáson, akkor "F") Ezzel kilősz egy jelölő bóját a konténerre. Mindegyikre külön-külön!
És vársz...
Ha újra kijelölöd bal gombbal azt a konténert amelyiket már "megbójáztad" és zöld a jelzése, azért már mennek! Ugyanakkor, ha nem zöld, még nem jelenti azt, hogy nem mennek, mert lehet, hogy épp elfogyott a bevethető cargolifterek száma. Vagy épp szarnak a fejedre, vagy messze van a hajó amelyik vállalta, etc.
Ilyenkor a rajban lévő összes hajó (teherhajó) utasítása átvált követésről "borz támogatás"-ra.
Ha kilépsz a C.S. módból, akkor nem szedik fel!
Ha lesz időm-kedvem leigazolom... -
Jóózsf István #3283 Nekem már sikerült eltüntetni a cellagyáramat, vagy a hozzá tartozó CV-t, de fogalmam sincs hogyan. Mivel nem az volt a cél. Valamit módosítottam a bejegyzésekben és volt-nincs. Lehet, hogy elég csak a koordinátáit törölni. Nem akarok találgatni, csak azt akartam jelezni, hogy lehetséges.
Talán még azt is merném állítani, hogy utána a CV használható volt.
"VÉLEMÉNYEM SZERINT" itt kezdődik:
<connection connection="struct_bt_alb_big_ships_yard_macro">
Beazonosítani nem nehéz: itt koordináták is vannak az építési területekhez. A gyáré kb. ugyan az.
(Közben leellenőriztem. Így van. Az én vízgyáram pozíciója a mentésben: <position x="-10730.5" z="11468.8"/>
Ami itt a bal felső építési területnek felel meg.)
Aztán jöhet a kísérletezgetés... -
kisiku #3282 Én még nem tudtam összeszedni/szedetni olyan elhullajtott rakományt,amit a Skunk nem tud felvenni.Mondjuk sosem érdekelt...
A Beholder nekem ugyanazt produkálja, viszont én meg a Scanner drónt nem tudom hogyan kell használni, mert szkennel, de a végtelenségig... :) Nem igazán tudom, mire jó az és mi a különbség.
-
#3281 A hajógyár megépült, de egy hiányos rész miatt nem teljes, nincs benne az építési listában. A dokkoló rész (a nagy keret) hiányzik, lehet ez egyedi hiba és másnál jól működik. Elcsesztem vele fél napot, most a save xml-t vizslatóm. A hajógyárat megtaláltam, csak azt nem tudom hol az eleje és vége a bekezdésnek. Erőszakkal lebontani sokáig tart (jó lenne egy bontási parancs az építésznél), ezért gondoltam kitörlöm a save xml-ből (építés előtt csináltam mentést, csak én balga kitöröltem és egy rossz mentést hagytam meg). -
kisiku #3280 Két kiegészítéssel élnék:
A sunyi megoldást csak akkor tudod megtenni, ha a célpont semleges, azaz nem küldetésben "kapod". Ellenkező esetben nem lesz időd, mert mire odaérsz és végighekkeled a hajót, ő már támadja az állomást,stb-t.
Továbbmegyek, a Skunk nem sérthetetlen hekkelés közben,csak a hack drón, kipróbáltam.Korábban sérthetetlen volt a hajónk, újonnan sérül.
Másik kiegészítés, valótlanul állítottam, hogy két lövésből szed le egy vadászgépet a PlasmaJet/LR, ugyanis egy lövéssel intézi el Jujj, ez már nagyon hivatalos helyreigazítás! -
Jóózsf István #3279 A Trade Offer gomb szerintem ott van mindenhol. De ha nem, agyon kövezem magam.
A Saját hajógyárra kíváncsi leszek. Hajrá!
Sok esetben célravezetőbb mellőzni a hekkert valóban. Már csak a 20% Hull miatt is.
A kidobált árukat is össze lehet szedetni. A rajban levő hajó targoncája teszi. Nálam ez minden esetben egy scaldis volt. És mindig ugyanaz. Még nem találtam összefüggést. -
#3278 Módosítanék egy kicsit, minden npc-vel lehet smalltalkozni, csak várni kell amíg elkezd beszélni, ez lehet percekbe telik, van amikor fél perc. Az még rejtély számomra, hogy az npc frakciójával való reputációm hatással van e rá.
-
#3277 A Trade Offers-ről pár személyes tapasztalat.
A legnagyobb hátránya, nagyon sok idő, és sokat kell gyalogolni érte, de ha sikerült akkor a későbbiekben kétszer annyi időt spórolunk.
Próbáltam a NESA módot is, hogy ne keljen minden egyes platformra leszállni, de nem működik. Kénytelenek vagyunk leszállni minden platformra amíg nem járunk sikerrel.
A megfelelő npc keresése:
- CSAK kereskedő npc-nél próbálkozzunk, a felfogadható legénység nem tud üzleti súgónk lenni (manager, építész sem jó).
- A legjobb módszer, nem kell mindegyikkel beszélgetni, csak fülelni kell, ha valamelyiket halljuk beszélni akkor vele biztos tudunk smalltalkozni (ha a feliratozás be van kapcsolva sokat segíthet). A feje felett egy gondolatfelhő is megjelenik.
- Ezek után már mindenki saját ízlése szerint cseveghet a kiszemelt emberkével. A feltétel legalább 2X kell 4-re teljesíteni (nekem max három próbálkozásból sikerül).
- A jutalmat lehet választani, Kisviku már leírta egyszer. [URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1303394025&no=3235]#3235[/URL]
Pár kép:
A jutalom
Az állomás neve után látható lesz egy "szem"
A menü alján aktív lesz a "Trade Offers" gomb
-
#3276 Köszi, azért volt másfél óra, mert a tetejét teljesen lepucoltam, maradt vagy 40 löveg rajta, és egyszer szétlőtte a hátsómat. A shield suppot meg elfelejtem néha használni, pedig direkt úgy raktam be a dronet, hogy a "t" betű felett van "5"-"6". Küldetésként csináltam, amit belinkeltem képet alantabb. A trojait meg nem szeretem használni, főleg a tepsiknél, mert hajlamosak kidobálni a rakományt. Tényleg ezt régen próbáltam az űrben lebegő konténereket fel lehet szedni valamivel?
Tavaly írták más fórumokon, hogy cargolifterek felszedik, de nekem nem jött össze.
A másik kém dront a Beholdert használta már valaki ?
A Taranist már kitanultam régebben, lassan már álmomban is megy.
A kedvenc hajóm lett, minél többet nézem annál jobban tetszik.
Megtaláltam a HOA-s CV-t Vapourban beépült az állomásba, majd próbálkozok árut vinni neki, hátha összejön. Nem tudom miért HOA-nál csökken a repum, pedig eddig nem lőttem szét semmijüket.
Beraktam a Build Shipyard modot, az építész simán nekiállt, hogy működni fog azt még nem tudom. -
Jóózsf István #3275 Ezek voltak a hősies megoldások.
Ez meg a sunyi (szompolygósz). Ha már unod a küzdelmet:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Odarepülsz bármelyikhez, (lehetőleg hátulról)"K" gyorsan "átugrasz" a hekkelő drónodba és onnantól kezdve azt csinálsz, amit akarsz, mert sérthetetlen vagy. A Borz is! -
kisiku #3274 Gratulálok!Korábban írtam, asszem többször is, hogyan kell nekimenni.A 1,5 óra elég sok :) Nekem kb 10-15 perc.
Leírom még egyszer:
Nagyon fontos!Saját hajód ne legyen a szektorban, mert azt fogja először szétlőni a célpontod.Legyen csutkára feltuningolva a Skunk és legyen SHIELD SUPPORT URV!!Ez rendkívül sokat segít.
Aranka foglalás:
1. Hajtómű leszedése.Vigyázz, mert az Arawn-nak a hajtóműnél középen a "bemélyedésnél" van egy Astrobee Launcher, ez nagyon veszélyes.Állj be 1-2 méterre a hajtóműjétől és lődd, amíg szét nem esik, majd irány a másik hajtómű és azt is.Ha akarod, lődd ki az említett rakétavetőjét is.
2. Az Arawn hátsó részén lőj szét annyi ágyút, amennyit tudsz, majd Board megkezdése.Ekkor felszólít, hogy Jumpdrive-ot leszedni, ez alul-hátul van, de ágyúk védik.Ha lent van a JD repülj hátra-fel, mert ugranak a kommandósok.Minél közelebb vagy a célponthoz, annál rövidebb idő alatt leszállnak a kommandósaid.Páran meg fognak halni, de megéri.Ha már rajta vannak, akár el is mehetsz, majd elfoglalják, csak lassan.
3. Ha tudod, szedd le azokat a célpontokat, amiket a másodpilótád kijelöl.Ennyi.Vigyázz van 5 darab V-Launcher-e is!Ezek a egydarabos követőrakáták.
4. Ha nagyon idegelnek a drónok, párral szállj szembe, de távolodj el a hajótól, mert iszonyú lövedékáradat fog rád zúdulni.
Taranis:
1. Ez egy kemény dió.Ne támadd be távolról, mert az ágyúi akkor rád összpontosítanak, és mire odaérnél, ő már lőni fog.
Legelőször hátul-fent van két darab Astrobee Launcher a híd és radar résznél, ezek jelentik a halálodat, úgyhogy még a hajtómű előtt szedd le!
2. Irány a hajtómű, de vigyázz, mert 6 db HIT/MA és 2 db Hailstorm/MA őrzi.A Hailstorm olyan mint az Intertial Hammer, rövid táv, de nagyon erős.Közelíts a hajtóműhöz ugyanúgy mint az Arawn-nál, lődd ki.Szintén szedj le jó pár ágyút, nehéz lesz, erős hajó és lehetnek drónjai!
3. Foglalás indítása, majd hasonló, mint az Arawn-nál.
Fél szemmel mindig nézd a pajzsodat!Ha nagyon lemegy, akkor Shield Support URV indítása és pillanatok alatt visszatölt.Mindkét hajót próbáld hátulról elkezdeni, ne oldalról és szemből, mert nem sok esélyed lesz.A plazmalövedéket relatív egyszerű kikerülni, a rakétákat lehetetlen, csak ha gyorsan eltűnsz és messzire, a HIT-ma gyors, de csak közelről veszélyes, a Hailstorm dettó.A PlasmaJet/LR-rel engem még nem lőtt a Taranis, másokat igen, két lövés és halott a célpontja, ráadásul asszem 5 km a hatótávolsága.
Remélem ezzel segítettem. -
#3273 Egyszerűbb ha megnézed, mintha le kellene írni.
EC-s küldetés
-
#3272 Azért építkezem először a Lúréé kapunál, egy-két tepsivel átugrok áruért.
Megszereztem az első Arankát, kétszer kellett nekifutnom, elsőre leszedett mint vadász a nyulat. Több mint másfél órán át küzdöttem érte.
A benzinkutam madártávlatból.
-
Z33noo #3271 És akkor még az Own Account- mezőről nem is beszéltem ... -
Z33noo #3270 Hatodjára ... nem viccelek ... hatodjára kezdem el a story módot, de annál a résznél, hogy vegyél/adj el 100 energiacellát mindig kicsapódik a biztosíték. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy milyen elven működik a trade ablak ... hol látom, hogy: igen. Én most vettem 100 db laposelemet.
Mert a bal oldalon a hajóm van elvileg és 1703-rol CSÖKKEN a szám ha mozgatom a csúszkát, a jobb oldalon meg a gyár van ahonnan vásárolok, ott meg 22***-röl nő a szám ... HEEE?
Pedig ez még igencsak az eleje :( -
kisiku #3269 Azzal lehet, hogy megszívtad...elvileg csak hajógyárak veszik, de mivel kizárólag a Taranis használja, nem sok esély van rá, hogy nagy mennyiség kell.Nekem a fegyvergyáramon van 2 vagy 3 darab, azt' kész.
Előbb adsz el HIT/MA, Plasma/MA és Hailstorm/MA turreteket.
Kereskedj inkább rakétákkal vagy URV-vel.Én URV-vel kerestem eddig kb 60-80 millát.
Rakétát nem csak hajógyár és ...Velocity állomás vesz, hanem bármikor, bármelyik Hi-tech, amin van rakétakilövő. -
goyo2 #3268 Még annyit, hogy amikor vettem, még megvolt rá a kereslet. :o
-
goyo2 #3267 Bevásároltam PlasmaJet/LR turretbol. Benne van az összes pénzem, de nem tudom hol vesznek ilyent. A hajógyáraknak nem kell. Nincs valami lista arról hogy kinek mi kell? Olyan van hogy mit hol lehet kapni.
köszi -
kisiku #3266 Na, végre, ne csak engem gondoljatok őrültnek!
Mivel már nem tudom hová rakni ezt a rengeteg katonai hajót, már csak úgy otthagyom őket valahol.Unalmas perceimben - bár mostanság nincs - drónokkal szerelem fel ezeket a hajókat.Legalább a carrier osztályokat.
Foglalásnál próbáljatok minél kevesebb (tudom, könnyű mondani) drónt kilőni, annál több marad nektek.Nekem egy Arankánál kb. 40 Overrun vagy Assault és 10-15 Interceptor vagy Intrepid szokott maradni.
1 darab Assault URV 200 ezer, az Interceptor 80-120 ezer, az Intrepid 140-160 ezer.
Az elmúlt napokban ugye szereztem még 5 darab Titurelt.Volt olyan, ahol 80 darab Cargolifter volt rajta, de előfordult még +8-15 db Construction URV is.Ha összeszámoljuk, ezek igen komoly összeget tesznek ki.
A Sul hajóknál, ha mákunk van, akkor tudunk 5-20 darab URV "megmenteni", ne lőjük őket, mert ötösével küldi ki ránk.Én olyat is láttam, hogy egyáltalán nem lőttem vissza, majd átment ellenségből SEMLEGESBE! :)
URV nélkül is sokat érnek ezek a hajók, ráadásul erősek is, de URV-vel az igazi. -
Jóózsf István #3265 Ejjj, ha most kezdeném a játékot!...
Házhoz jön a finom falat. Úgymint: Ledda Industry értékes építőanyagokat szállító scaldisa. (amit én folyton eltulajdonítottam) Csak ki kellene nyújtanom érte a koszos mancsomat...
Lúréból meg a "...SZOLGA" hasonló paraméterekkel.
Így már logikus is, hogy miért van egy Albán hajóban plazma pumpa.
Azt azért tudd Dimre, hogy az építőanyagot is (plazma pumpa a bio fénykábel helyet) Lúréból kell hoznod! -
#3264 Én is azon gondolkoztam kéne droglabor, és zugfőző, narkó, űrlötty mindig kell egy raklappal.
Ha veszek CV-t adnak egy lego kapitányt hozzá, én argonéknál veszem PMC utál nagyon, bofut rendelek food helyett.
A gyíkfejű CV-t kiiktatta egy Taranis (amit magamévá tettem).
Laza küldik vannak (de legalább több manit adnának érte, ennyit egy sima patrolért is kapok)
Tűzkeresztség után
-
Jóózsf István #3263 Mert nem vagytok elég körültekintőek!
Nálam benne volt az épületben!!!
Kb ott, ahol az áramot kéri be a gyár. (Torony, alatta egy gallér amin a dokkoló pontok vannak (Büfé, meg a másik) abban van.) A Junoszty kimutatja!
A röhej az, hogy nálam kettő is volt. Ugyanabban a pozícióban. Egy HOA-s és egy RoC-s!
Azokat is kilőttem. (Csak úgy) De a gyárat előbb segítettem felépíteni!
Pont arra gondoltam, hogy felhúzok egy URV BTO Line-t Mint amilyen itt is van. Ezzel felkerül az i-re a pont!
Ma hozzám vágott a PMC 120 pénzt: 4 balor 1 Heavy 2 light sul, 1 arawn, 1 taranis. -
kisiku #3262 Ok, a 3261-es hsz.-em tárgytalan :)
A CV egyszer használható.Ugyanis ő épít, bővít, fejleszt, felszerel és javít.Máshová nem lehet elvinni.A legénység visszaszedhető, de ha leveszed a kapitányt, akkor már csak az állomás menüből tudod hívni az építészt.
Harci tisztet nem érdemes rárakni, mint ahogyan engineer-t sem, úgysem fogják megtámadni.Kapitány és építész elég rá.Mondom ezt úgy, hogy az összes CV-m fullra van legénységgel
Az az építkezés Vapour Stream-ben nekem nem is tartalmazott CV-t eleve.Engem nem zavar, még bőven van helyem ahová építhetek.
Asszem felhúzok lassan egy droglabort, mert Spaceweedből és Narcoticsből borzalmas hiány van.A tüzépem félkész, a Technocore (Technokol :) ) félkész, a faromom 3/4-ig kész, a Bofu Complex 3/4-ig kész, de így is túltermelek, a többi is félig-háromnegyedig kész, a fegyvergyáram teljesen.
Lassan meg kéne kezdenem a gázbányászatot és a kristály+nivídium kocka gyártást is, kéne kvantum tyúb is, meg PPP (Plasma Pump Plant). Szóval van még mit építeni.Csak minek? Kicsit Simcity feeling...
Ja és kéne még URV-t gyártanom, no meg egy saját Shipyard, hogy fel is tudjam szerelni a hajóimat... -
kisiku #3261 Nem mondod!
Figyu, ha megsérül, hívod az Architect-et.Bemész az Upgrade Station vagy ilyesmibe, és ott a sérült részt kiválasztva lesz a repair.Innentől ugyanaz, mint a hajójavítás.Megkérdezi majd, mennyire szeretnéd, hogy megjavítsa.Leokézod, leszállítod neki az anyagot a javításhoz és kész. -
#3260 Emlékeim szerint többször lehetett használni CV-t.
Nem egy olcsó óvszer amit csak úgy eldobok. Ezek után inkább cavintont veszek.
A gyíkfejűt akkor ott hagyom ahol találtam.
A Lúréé kapunál Devriben a HOA-s építkezésnél is eltünt a CV, a kajagyár félkészen áll. -
Jóózsf István #3259 Azt én is lenyúltam. Sajnos nem igazán akarta felépíteni a gyáramat. Bosszúból szétlőttem. Azóta éktelenkedik az egyik zónában egy megkezdett építkezés. Nem is tudok vele kezdeni semmit.
Khhhhmm. A CV egyszer használható!!!
Közben rájöttem hogyan javítható az állomás.
Vak voltam és hitetlen.
Most már látok.
ÁLDASSÉK AZ ORÁJ! -
#3258 Nekem meg lefagyott a CV-m, felhúzta a benzinkutat minden modul kész, nem tudok mást építeni, csak a benzinkút listáját nézhetem.
Már régebben láttam egy CV-t ami lebeg a semmiben, a gyíkfejű teladi (plotban szerepelt, egy kérdőjel van a feje felett) van rajta.
Gondolom lesz majd funkciója valamikor ha folytatják a sztorit. Én nem várok addig, lenyúltam és a gyíkfej is egyben maradt rajta. Nem tudom, hogy használható e, még restaurálják. -
Jóózsf István #3257 Még nem jöttem rá, hogyan lehet egy sérült állomásrészt kijavíttatni. Megosztanád? -
kisiku #3256 Egyetértek és örülök, hogy más is így hasonlítja össze az egészségüggyel az egész informatikát.Szerintem szerteágazóbb is, mint az orvostudomány.Tudom, mert én mindkettőben dolgozom :)
Off vége.
Más.Észrevettétek, hogy az Engineer oda van írva a Station Crew-hoz?Még nem próbáltam, de jó lenne, ha állomást is javítana, mert a CV-s javítás olyan komplikált, mint építeni-bővíteni.Ráadásul elég sokba is kerül.Ha csak 1%-nyit sérült az állomásod, akkor az mínuszként jelentkezik a termelésen is! -
Jóózsf István #3255 Devríben a Balorok meg szokták csipkézni a hajógyár "közepét" azt azonnal javítja a játék. Hogy ennek van-e anyagi vonzata, arról fogalmam sincs. Kipróbálom a PMC-nél. -
TokraFan #3254 Grafikus az kb. olyan, mint az orvos. Szakosodnak. Ahogy a fogorvos sem tud gyerekszülést levezetni, úgy egy modelező sem feltétlen ért a karakterekhez. Külön szakterület a karaktermodelezés és animáció, valószínűleg nincs ebben jártas profi kollégájuk. De nem csak a modelek gyengék, a textúrák is sajnos. -
kisiku #3253 Érdekes, nálam például működnek a hajógyárak, azaz, gyártanak is.Shady Vault-ban is, meg Eternal Dawn-ban is.Az más kérdés, hogy nem sok esélyem van alkatrészt leszállítani, mert egyből ott sorakoznak a PMC-s hajók.
Nálam készült, Arawn, Taranis, Sul, meg tepsi :) is a PMC-nek.
A másik oldalon meg Sul, bányászok és tepsik.
Olyat lehet esetleg, hogy kiprovokálsz háborút: elfogadsz küldetés(eke)t és várod, amíg a szektor állomása beavatkozik.Ez idő alatt az ellenfél szétlő jó pár teherhajót és betámadja az állomást is.Azt nem tudom, hogy az állomást újjáépítik-e, de a hajókat biztosan.Ergo, gazdasági fellendülés.
Példa: elmentem Albionba Antimatter Cells-t vásárolni, majd látom, hogy egy Xenon K kezd udvariatlankodni.Nem nagyon erőltettem meg magam, hogy segítsek, pedig +28-as vagyok a PMC-vel.Csak akkor avatkoztam be, amikor már a saját hajóimat is veszélyeztette.Kilőtt pár teherhajót, betámadta az állomást, az állomás leszedte, meg persze én is lövettem már.Átmentem Shady Vault-ba, már készültek az új hajók...
-
Jóózsf István #3252 Már csak ötvenezer egy telitank? Ezért nem keresek egy vasat sem a benzinkúttal!
Tegnap véletlenül elkalandoztam a gyárak menüjében és tudomásul kellett vennem, hogy tulajdonképpen milliárdos vagyok. Csak az első két gyáram (ship tech, arm tech) ELADHATÓ árukészlete ér ennyit. És akkor itt el is érkeztünk a már emlegetett problémához: A kereskedelmi lánc "nem ér körbe"! Termelünk-termelgetünk, de minek? A világon nem kell annyi Podkletnov generátor és plazma áramlás szabályzó, mint ami nekem van! (És ez csak egy-egy modul!) Az sem mentség, hogy nem házalok vele, mert mindkét gyár hajói átjárnak a kapukon! A plot vége óta egy npc "Tepsit" láttam elkészülni a pmc gyárban. Valamit csúnyán elszámoltak a PROGRAMOZÓ MATEMATIKUS URAK!
Elkélne már egy jó húzós plot, hogy megrebbenjen a gazdaság. Mondjuk valami HQ szerű!?! Esetleg egy feltörekvő faj?!?! Erősebb közellenség?!? Valami, vagy bármi.
Egy példa: Vennék én Leptont, Tepsit a gyártól, az eltulajdonítás helyett, de sajnálom rá a nehezen megkeresett lóvét. Pedig azok is az én nyersanyagomból épülnének. Ergo; szinte ingyen van! -
kisiku #3251 Örülök, hogy élvezed.Végre még egy valaki!
Mi itt páran kitartottunk azért.Szépek a képek.
Igen, javulgat lassacskán.Látszik, hogy a nagy égést el akarják kerülni és kárpótolni mindenkit.Ezt azért tisztelem bennük.Kár lett volna így ünnepelniük a 25 éves fennállásukat.
De legyen az Egosoftnak egy hatalmas tanulság.Vagy más engine-re helyezzék vagy csinálják meg jól.Ha a savegame .xml file, akkor elképzelhető,hogy mögötte valami C# vagy C++ vagy hasonló vezérel.Nem tudom, nem vagyok programozó.Anno beleláttam a játékfejlesztésbe, ott Visual Studio-t használtak debug-ra.
A grafikusaikat sem értem.Maga a játék gyönyörű, de a karaktereket elb*ták, no meg a belsőt is.Miért?Azt hagyták utoljára és már tele volt a tökük?Vagy aki tud rajzolni-modellezni egy 20 km-es űrállomást, az nem tud egy embermodellt elkészíteni?
Aztán ezek a javítások...megjavít, elront, megjavít, megjavul, majd még egy kicsi pótjavítás és megint elrontjuk az egészet
Haladnak, dicséretes, tetszik.Már játszható. -
#3250 Hasonló dolgokat csináltam én is, közben a plotot is befejeztem.
Egyszer sikerült meghalnom is, tavaly könnyebbnek találtam a sztorit, vlsz a hajók inaktivitása miatt volt, most lőnek még egy száguldó légyre is. Párszor meg kellet hegeszteni a bűzős borz-t.
A múltkor azt írtam nem látok esélyt a játékra, ahogy belemerültem kellemesen csalódtam, még nem tökéletes, de már élvezhető szinten van.
A modok miatt is voltak hibák, pl az ignore jump fuel is bekavart, nem mozdultak a hajók. Ahogy kivettem mindegyik életre kelt. Nekem ez is új volt, és működik.
Egyszerre három tepsit "veszek".
Futószalagon jöttek a piros kockák. (én hülye a barátokat nyírtam ki, aktív volt a camoflage device)
Ismerős lehet a korábbi részekből, régen azért vesztettünk hajót mert lestukkolt egy kavicsot, most csak fennakad rajta.
Aranka mellett
-
kisiku #3249 No.Sok foglalást hajtottam már végre, de ilyet még nem nagyon :)
Egyszerre két hajót...illetve nem egyszerre, csak egymás után.
Very Hard fokozatú Cartel Boss Vulnerable.Igazándiból csak idő eltöltése miatt jelentkeztem rá.
Arawn.Oké, már van 6 darab, eggyel több vagy kevesebb nem oszt nem szoroz.Elkezdem a műveletet, egyszer csak valami nagyon elkezd engem lőni, az Arankán kívül a hajtóműnél.Egy Heavy Sul.
Aztak*va!Ez meg hogy került ide??
Kb. 30 drón, 10 vadász és a 2 csatahajó ontotta rám az áldást.Nagyjából a vége felé jártak katonáim az elfoglalással, amikor elkezdtem lefegyverezni a Sul-t is.Arawn az enyém.Lövi a Sul, rádokkolok, legénység kirak, imádkozok úgy az új Harci Tisztem szét ne lője a friss hajóval a segge alatt a Sul-t.Kommandós tiszt ki, rárepülés a Sul-ra, elfoglalás.
Folyamatosan csak a "Shields Critical" és a "Supercharged Engine Mk4 damaged/repaired"-et hallottam a csata közben.
A kép nem a legjobb, de jobb oldalt látni a Heavy Sul-t, miközben hadakozok az Arankával.Nem volt erőm jobb képet lőni, amikor 150 ágyú lőtt rám
Ezelőtt békeidőben készítettem pár képet, hogy megmutassam, mekkora a hajónk pl. egy Sul/Taranis/Balorhoz képest.Nevetséges.Egy Balor is kb 10x akkora mint mi, pedig az egy kis fregatt...
A hajónk a Taranis radarja mellett van...nagyon kicsi.
-
#3248 Persze, nem is azt mondtam, hogy csúnya, mert nem az (eltekintve a karakterektől), csak kicsit más. A Nap körüli rész tényleg nagyon szép lett és a hajók is jól kidolgozottak.
Viszont látom AP-ben már valamennyire elmozdultak a Rebirth irányába. Trans-Orbital kapuk, hatalmas építmények és hirdetések rajtuk.
Ez az állomás bejárható mérete szerintem is kicsit kicsi magához az állomáshoz képest és némileg fölöslegesnek is tartom. Persze megvan a maga varázsa (és értelme), de jobban szeretek repülni, mint mászkálni.
No de mindegy, hónap végefelé már a kezemben tarthatom a játékot, akkor én is belevetem magam. Addig talán befejezem az AP Peacekeeper-es plotját.